|
2016-12-14 19:50:26, szerda
|
|
|
|
|
|
Tészta hozzávalói 22x32 cm-es tepsihez:
20 dkg liszt
7 dkg porcukor
13 dkg vaj
4 dkg dió (darált)
1 db tojássárga
0,5 citrom reszelt héja
csipet só
6 ek lekvár a lekenéshez
A lisztet keverjük össze egy csipet sóval, majd adjuk hozzá hideg vajat, és kezdjük el összemorzsolni.
Amikor már kellően morzsalékos, keverjük hozzá a porcukrot, a darált diót, a citromhéjat, majd a tojássárgát, és gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát.
Ezután csomagoljuk be fóliába, majd tegyük be 30 percre a hűtőbe.
Egy sütőpapírt vékonyan szórjunk meg liszttel, majd nyújtsuk ki rajta, tepsi méretűre a tésztát. Ezután villával több helyen böködjük meg, hogy sütés közben ne púposodjon majd fel.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük kb. 15 perc alatt szép világos színűre. (én légkeverésnél 160 fokon, 15 percig sütöttem)
A sütőből kivéve hagyjuk pár percig hűlni, majd kenjük le a lekvárral.
Töltelék hozzávalói:
20 dkg édes morzsa (babapiskóta, v. keksz)
15 dkg darált dió
1 cs vaníliás cukor
8 dkg kristálycukor
3 dl víz
1/2 tk őrölt fahéj
0,5 citrom reszelt héja
1-2 ek méz
Az édes morzsa lehet darált babapiskóta, vagy éppen darált háztartási keksz is. (én babapiskótát daráltam hozzá)
Az édes morzsához adjuk hozzá a darált diót, a vaníliás cukrot, a citromhéjat, az őrölt fahéjat, és keverjük alaposan össze.
A kristálycukorra öntsük rá a vizet, majd forraljuk fel.
Ezután a diós keverékhez adjuk hozzá a mézet, öntsük hozzá a felforralt cukorszirupot, majd keverjük össze.
Ezután egyenletesen kenjük rá a lekvárral megkent tésztára.
Piskóta hozzávalói a rácsozáshoz:
2 db tojás (közepes)
4 dkg porcukor
6 dkg liszt
A porcukorhoz adjuk hozzá az egész tojásokat, majd pár perc alatt keverjük jó habosra.
Ezután szitáljuk hozzá a lisztet, óvatosan forgassuk össze, majd kanalazzuk bele egy habzsákba, és rácsozzuk be vele a töltelék tetejét. (Nekem kicsit szétfolyt, mert elkövettem azt a hibát, hogy előbb a piskótát kevertem ki, és csak utána kentem a tésztára a tölteléket. Állás közben a piskóta kicsit összeesett, ezért jobban szétfolyt)
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 25-30 perc alatt süssük készre. (én légkeverésnél 160 fokon, 25 percig sütöttem)
A sütőből kivéve a tepsiben hagyjuk pár percig hűlni, majd a sütőpapírral együtt emeljük át egy rácsra, és hűtsük ki teljesen.
Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg porcukorral, majd szeleteljük fel, és úgy kínáljuk.
Valika konyhája
|
|
|
0 komment
, kategória: sütemények ,édességek |
|
Címkék: kristálycukorra, összemorzsolni, előmelegített, légkeverésnél, cukorszirupot, kristálycukor, mozdulatokkal, hőmérsékleten, babapiskótát, egyenletesen, sütőpapírral, citromhéjat, porcukorhoz, rácsozáshoz, babapiskóta, tojássárgát, morzsalékos, csomagoljuk, szeleteljük, porcukorral, hozzávalói, sütőpapírt, púposodjon, háztartási, lekenéshez, elkövettem, tölteléket, összeesett, kanalazzuk, tojássárga, keverékhez, felforralt, lekvárral, szétfolyt, helyezzük, tojásokat, lisztet keverjük, csipet sóval, darált diót, sütőpapírt vékonyan, sütőből kivéve, édes morzsa, édes morzsához, vaníliás cukrot, őrölt fahéjat, kristálycukorra öntsük, diós keverékhez, felforralt cukorszirupot, lekvárral megkent, porcukorhoz adjuk, egész tojásokat, töltelék tetejét,
|
|
|
|
lisztet keverjük, csipet sóval, darált diót, sütőpapírt vékonyan, sütőből kivéve, édes morzsa, édes morzsához, vaníliás cukrot, őrölt fahéjat, kristálycukorra öntsük, diós keverékhez, felforralt cukorszirupot, lekvárral megkent, porcukorhoz adjuk, egész tojásokat, töltelék tetejét, piskótát kevertem, piskóta kicsit, tepsiben hagyjuk, sütőpapírral együtt, kristálycukorra, összemorzsolni, előmelegített, légkeverésnél, cukorszirupot, kristálycukor, mozdulatokkal, hőmérsékleten, babapiskótát, egyenletesen, sütőpapírral, citromhéjat, porcukorhoz, rácsozáshoz, babapiskóta, tojássárgát, morzsalékos, csomagoljuk, szeleteljük, porcukorral, hozzávalói, sütőpapírt, púposodjon, háztartási, lekenéshez, elkövettem, tölteléket, összeesett, kanalazzuk, tojássárga, keverékhez, felforralt, lekvárral, szétfolyt, helyezzük, tojásokat, forgassuk, forraljuk, rácsozzuk, habzsákba, szitáljuk, morzsához, porcukrot, porcukor, daráltam, méretűre, nyújtsuk, vaníliás, alaposan, keverjük, szórjunk, liszttel, teljesen, tepsiben, sütöttem, töltelék, böködjük, tepsihez, villával, tésztára, vékonyan, óvatosan, kínáljuk, piskótát, , ,
|
|
|
|
2024. április
| | Hét | Ked | Sze | Csü | Pén | Szo | Vas | |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |
29 | 30 | |
| |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
5 db bejegyzés |
e év: |
42 db bejegyzés |
Összes: |
8747 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Általános (1237)
- Belső kör (74)
- Család (203)
- Munka (6)
- Haverok (9)
- Iskola (10)
- Hit és vallás- versek,idézete (287)
- novellák, gondolatok, versek (73)
- 1-tál étel (56)
- A természet gyógyszertárából (146)
- Advent (100)
- Advent (9)
- Adventi gondolatok 2015 minden (29)
- Alkohol és likör stb... (13)
- Anyák napjára (18)
- Apró tea sütik (66)
- Barátoknak (29)
- Betegekért ima (27)
- Böjtös ételek (húsmente) (48)
- Bölcsességek (112)
- csibehúsos és más szárnyasok (246)
- Cukrosoknak diétás étrend (25)
- Diétásak (65)
- Dinus és Regi (48)
- Ecetekről (10)
- Egészség,életmód (461)
- Egészségünkről (97)
- EGYASSZONY az én történetem(fe (6)
- EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZE (22)
- Elgondolkodtató (85)
- Élsz,Barackvirág! (10)
- Érdekes (10)
- Finom husik (80)
- Forever (6)
- Főzés-sütés (65)
- Fűszerkalauz (41)
- Gombócok (10)
- Gyógyászat (169)
- Gyógyító gyyümölcsök,teák,olaj (136)
- gyors édesség (22)
- Gyümölcslevesek (37)
- Hal ételek (31)
- Házi mosószer és egyebek készí (4)
- Hírek a világból (70)
- Horoszkóp (47)
- Humormorzsa (9)
- Húsvét (36)
- Húsvétra töltött husik (20)
- Idézetek,szép mondások (9)
- Ima kilenced (119)
- Ima nyolcad (6)
- Imádságok,áldások. (639)
- Isten patikája. (42)
- Jó éjszakát (29)
- Jó ha tudod (91)
- Jó napot (29)
- Jó reggelt (147)
- Karácsony (55)
- Karácsonyi ételek (50)
- Kelt tészta édes és sós (121)
- Kérdések-válaszok (6)
- Kis Szent Teréz (28)
- Kívánságok (7)
- konyhai tudnivalók (54)
- Könnyű ételek,saláták,stb... (100)
- köretek (37)
- lekvárok-befőzése,szörpök (63)
- Lélekemelő (249)
- Lelkipásztori elmélkedés (220)
- levesek (63)
- mások tollából (74)
- Masszázs és Csakrák (21)
- Mikulás (4)
- Nagymama gyógyító receptje (100)
- okosságok (75)
- Olcsó, finom és házias recepte (73)
- Palacsinták édes - sós (4)
- pünkösd (9)
- Rózsafűzér (40)
- saláták (32)
- Schüssler sók (7)
- sertéshúsos (119)
- Spárgás ételek (9)
- sütemények ,édességek (472)
- Szent Ágnes (1)
- Szent András (2)
- Szent család ünnepe (2)
- Szent Erzsébet (9)
- Szent Ferenc (3)
- Szent Márton (1)
- Szent Mihály Arkangyal (1)
- Szent Mónika (1)
- Szent Pio atya (234)
- Szent Rita (9)
- Szentek (43)
- Szép történetek (48)
- Szeretett könyv (46)
- Szilveszter (3)
- Szószok (16)
- Születésnapi Köszöntők (7)
- tallózásból (15)
- Tanulságos történetek (210)
- Tésztafélék (45)
- Tudnod Kell (25)
- Túrmezei Erzsébet versei (48)
- Új év (3)
- vacsorára reggelire (47)
- Vad ételek (6)
- Versek (262)
- Viccek (37)
|
|
|
|
- Ma: 709
- e Hét: 9354
- e Hónap: 15726
- e Év: 66517
|
|
|