|
2018-04-11 12:51:24, szerda
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók: 4 személyre
- 1 póréhagyma
- 15 dkg zsemlemorzsa
- 2 tojás
- 10 dkg liszt
- 1 adag rizs
- őrölt bors
- só
- 1 csokor kapor
- 2 evőkanál tejföl
- étolaj
- 25 dkg tehéntúró
- 5 dkg füstölt szalonna
- 70 dkg csirkemell
A csirkemellet a szokásosnál kissé vastagabbra felszeleteljük, a szeletekbe kis zsebet vágunk, majd a húst besózzuk. A szalonnát felkockázzuk, kisütjük a zsírját, azután hozzáadjuk a túrót, a tejfölt meg a felaprított kaprot. A tölteléket sóval és őrölt borssal ízesítjük, és kiskanál segítségével a zsebekbe töltjük. A húst a szokásos módon - lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába forgatva - bepanírozzuk, és bő, közepesen forró olajban kisütjük. A rizst megmossuk, lecsepegtetjük, és egy evőkanálnyi olajon kissé megpirítjuk. Felengedjük két bögre vízzel, hozzáadjuk a karikákra vágott póréhagymát, megsózzuk, azután fedővel letakarva, a forrástól számítva 10 percig főzzük. Félrehúzzuk a tűzről, majd további 15 percig lefedve, a saját gőzében pihentetjük. A csirkemellet a párolt rizzsel tálaljuk, póréhagyma-karikákkal díszítjük. |
|
|
0 komment
, kategória: csibehúsos és más szárnyasok |
|
Címkék: zsemlemorzsába, lecsepegtetjük, felszeleteljük, felkockázzuk, csirkemellet, segítségével, zsemlemorzsa, bepanírozzuk, vastagabbra, szokásosnál, pihentetjük, póréhagymát, felaprított, megpirítjuk, felengedjük, félrehúzzuk, evőkanálnyi, hozzáadjuk, tölteléket, hozzávalók, szeletekbe, póréhagyma, karikákkal, csirkemell, forrástól, karikákra, ízesítjük, letakarva, szalonnát, díszítjük, tehéntúró, személyre, közepesen, megsózzuk, megmossuk, kisütjük, szokásosnál kissé, húst besózzuk, szalonnát felkockázzuk, felaprított kaprot, tölteléket sóval, zsebekbe töltjük, szokásos módon, rizst megmossuk, evőkanálnyi olajon, karikákra vágott, forrástól számítva, saját gőzében, párolt rizzsel,
|
|
|
|
szokásosnál kissé, húst besózzuk, szalonnát felkockázzuk, felaprított kaprot, tölteléket sóval, zsebekbe töltjük, szokásos módon, rizst megmossuk, evőkanálnyi olajon, karikákra vágott, forrástól számítva, saját gőzében, párolt rizzsel, zsemlemorzsába, lecsepegtetjük, felszeleteljük, felkockázzuk, csirkemellet, segítségével, zsemlemorzsa, bepanírozzuk, vastagabbra, szokásosnál, pihentetjük, póréhagymát, felaprított, megpirítjuk, felengedjük, félrehúzzuk, evőkanálnyi, hozzáadjuk, tölteléket, hozzávalók, szeletekbe, póréhagyma, karikákkal, csirkemell, forrástól, karikákra, ízesítjük, letakarva, szalonnát, díszítjük, tehéntúró, személyre, közepesen, megsózzuk, megmossuk, kisütjük, számítva, forgatva, kiskanál, besózzuk, zsebekbe, szokásos, evőkanál, szalonna, tálaljuk, töltjük, gőzében, olajban, borssal, lisztbe, tojásba, felvert, rizzsel, fedővel, zsírját, lefedve, további, tejfölt, füstölt, tejföl, étolaj, percig, tűzről, főzzük, azután, csokor, vágott, vízzel, olajon, párolt, kaprot, vágunk, zsebet, forró, kissé, bögre, rizst, sóval, őrölt, tojás, túrót, , ,
|
|
|
|
2024. április
| | Hét | Ked | Sze | Csü | Pén | Szo | Vas | |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |
29 | 30 | |
| |
|
|
ma: |
1 db bejegyzés |
e hónap: |
5 db bejegyzés |
e év: |
42 db bejegyzés |
Összes: |
8747 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Általános (1237)
- Belső kör (74)
- Család (203)
- Munka (6)
- Haverok (9)
- Iskola (10)
- Hit és vallás- versek,idézete (287)
- novellák, gondolatok, versek (73)
- 1-tál étel (56)
- A természet gyógyszertárából (146)
- Advent (100)
- Advent (9)
- Adventi gondolatok 2015 minden (29)
- Alkohol és likör stb... (13)
- Anyák napjára (18)
- Apró tea sütik (66)
- Barátoknak (29)
- Betegekért ima (27)
- Böjtös ételek (húsmente) (48)
- Bölcsességek (112)
- csibehúsos és más szárnyasok (246)
- Cukrosoknak diétás étrend (25)
- Diétásak (65)
- Dinus és Regi (48)
- Ecetekről (10)
- Egészség,életmód (461)
- Egészségünkről (97)
- EGYASSZONY az én történetem(fe (6)
- EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZE (22)
- Elgondolkodtató (85)
- Élsz,Barackvirág! (10)
- Érdekes (10)
- Finom husik (80)
- Forever (6)
- Főzés-sütés (65)
- Fűszerkalauz (41)
- Gombócok (10)
- Gyógyászat (169)
- Gyógyító gyyümölcsök,teák,olaj (136)
- gyors édesség (22)
- Gyümölcslevesek (37)
- Hal ételek (31)
- Házi mosószer és egyebek készí (4)
- Hírek a világból (70)
- Horoszkóp (47)
- Humormorzsa (9)
- Húsvét (36)
- Húsvétra töltött husik (20)
- Idézetek,szép mondások (9)
- Ima kilenced (119)
- Ima nyolcad (6)
- Imádságok,áldások. (638)
- Isten patikája. (42)
- Jó éjszakát (29)
- Jó ha tudod (91)
- Jó napot (29)
- Jó reggelt (147)
- Karácsony (55)
- Karácsonyi ételek (50)
- Kelt tészta édes és sós (121)
- Kérdések-válaszok (6)
- Kis Szent Teréz (28)
- Kívánságok (7)
- konyhai tudnivalók (54)
- Könnyű ételek,saláták,stb... (100)
- köretek (37)
- lekvárok-befőzése,szörpök (63)
- Lélekemelő (249)
- Lelkipásztori elmélkedés (220)
- levesek (63)
- mások tollából (74)
- Masszázs és Csakrák (21)
- Mikulás (4)
- Nagymama gyógyító receptje (100)
- okosságok (75)
- Olcsó, finom és házias recepte (73)
- Palacsinták édes - sós (4)
- pünkösd (9)
- Rózsafűzér (40)
- saláták (32)
- Schüssler sók (7)
- sertéshúsos (119)
- Spárgás ételek (9)
- sütemények ,édességek (472)
- Szent Ágnes (1)
- Szent András (2)
- Szent család ünnepe (2)
- Szent Erzsébet (9)
- Szent Ferenc (3)
- Szent Márton (1)
- Szent Mihály Arkangyal (1)
- Szent Mónika (1)
- Szent Pio atya (234)
- Szent Rita (9)
- Szentek (43)
- Szép történetek (48)
- Szeretett könyv (46)
- Szilveszter (3)
- Szószok (16)
- Születésnapi Köszöntők (7)
- tallózásból (15)
- Tanulságos történetek (210)
- Tésztafélék (45)
- Tudnod Kell (25)
- Túrmezei Erzsébet versei (48)
- Új év (3)
- vacsorára reggelire (47)
- Vad ételek (6)
- Versek (262)
- Viccek (37)
|
|
|
|
- Ma: 2819
- e Hét: 8509
- e Hónap: 14881
- e Év: 65672
|
|
|