|
2018-09-11 21:10:50, kedd
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
50 dkg cseresznye
cukor (ízlés szerint)
2 cs vaníliás cukor
1 tk őrölt fahéj
3-4 db szegfűszeg
1 mk gyömbér
csipet szerecsendió
1 citrom leve és reszelt héja
1/2 cs vaníliás pudingpor
2 dl tejszín
A cseresznyét magozzuk ki, majd öntsük fel annyi vízzel, hogy jól ellepje. Ezután ízlés szerint adjuk hozzá a cukrot, vaníliás cukrot, majd a fűszereket. Nyomjuk bele a citrom levét, és reszeljük hozzá a citromhéjat. Főzzük kb. 20 percig, majd vegyük ki a cseresznye felét. Ezután a maradék cseresznyét botmixerrel pépesítsük.
Ezután tegyük vissza az előzőleg kiszedett cseresznyeszemeket, majd tegyük vissza a tűzre és forraljuk fel.
A pudingport keverjük simára a tejszínnel, majd állandó keverés mellett csorgassuk bele a forrásba lévő levesbe. Kevergetve főzzük pár percig, hogy kellően besűrűsödjön, majd vegyük le a tűzről, és hűtsük ki.
Tálaláskor a hideg krémlevest ízlés szerint pörkölt mandulaforgácsba beleforgatott tejszínhabbal kínáljuk. |
|
|
0 komment
, kategória: Gyümölcslevesek |
|
Címkék: mandulaforgácsba, tejszínhabbal, beleforgatott, besűrűsödjön, szerecsendió, cseresznyét, citromhéjat, botmixerrel, pudingport, csorgassuk, tejszínnel, fűszereket, kevergetve, pépesítsük, hozzávalók, krémlevest, cseresznye, tálaláskor, szegfűszeg, pudingpor, forraljuk, kiszedett, reszeljük, előzőleg, keverjük, vaníliás, magozzuk, kínáljuk, forrásba, pörkölt, szerint, reszelt, kellően, gyömbér, maradék, állandó, cseresznyét magozzuk, citrom levét, cseresznye felét, maradék cseresznyét, előzőleg kiszedett, pudingport keverjük, forrásba lévő, hideg krémlevest,
|
|
|
|
Png csokor A tömeg, a Mester, a módszer, ... A sors Facebookon kaptam Facebookon kaptam Akarat Szép estét kedves látogatóimna... képre írva Leonardo da Vinci gondolata Kaffka_Margit Régi emberek, akikre máig büsz... Png kislány Amikor Jézus rátapos a lábadra Gyökössy Endre - Virágok virág... Alázat Facebookon kaptam Facebookon kaptam Zsolnay Vilmos világhírű kera... Sose bánj semmit Nagyon különös Fekete István - Akác Hogyan lehet Jézust szenvedély... Jó éjszakát Gonosz démon-álarc Mi lenne ha Jó éjszakát Hiányzik Facebookon kaptam Mírjam barát... Png virág Facebookon kaptam Miért kiabálunk amikor dühösek... Facebookon kaptam Facebookon kaptam Kaffka_Margit Weöres Sándor - A hársfa mind ... Alvó cicák Facebookon kaptam A másik dolog, Adakozás A sors Nem tudhatod A másik dolog, Facebookon kaptam Tóth Ágnes - Szervusz pad Szép napot kívánok képre írva Akarat A nemzeti hovatartozás kulturá... Fekete István - Akác Szívem tiéd Még csak most kezdődik a nap Sose bánj semmit Kerüld el az evangélium örömén... Idő George Gordon Lord Byron: Inez... Facebookon kaptam Facebookon kaptam Facebookon kaptam A sors Alázat A tömeg, a Mester, a módszer, ... Facebookon kaptam 69 éve hunyt el Albert Einstei... Paul David Tripp Április 20 A Megváltó szolgálatában Szép napot kívánok Kellemes délutánt kívánok Facebookon kaptam A Megváltó szolgálatában Akarat Kerüld el az evangélium örömén... Esti kép Facebookon kaptam Annuska bar... Fekete István - Akác A boldog családok mind hasonló... Facebookon kaptam A Megváltó szolgálatában Facebookon kaptam Jó reggelt, jó napot mindenkin... Boldog születésnapot a ma ünne... Facebookon kaptam Facebookon kaptam Szép álmokat! Facebookon kaptam Egy bizonyos határt Facebookon kaptam Albert Einsteinről Akarat A televizió nem a kultúrát kép... Elköszönt Facebookon kaptam A sors Nagyon különös Mindig jusson idő nevetni Szép estét kedves látogatóimna... Zilahy Lajos gondolata Albert Einstein gondolata Facebookon kaptam A boldog családok mind hasonló... Akarat
|
|
|
|
cseresznyét magozzuk, citrom levét, cseresznye felét, maradék cseresznyét, előzőleg kiszedett, pudingport keverjük, forrásba lévő, hideg krémlevest, mandulaforgácsba, tejszínhabbal, beleforgatott, besűrűsödjön, szerecsendió, cseresznyét, citromhéjat, botmixerrel, pudingport, csorgassuk, tejszínnel, fűszereket, kevergetve, pépesítsük, hozzávalók, krémlevest, cseresznye, tálaláskor, szegfűszeg, pudingpor, forraljuk, kiszedett, reszeljük, előzőleg, keverjük, vaníliás, magozzuk, kínáljuk, forrásba, pörkölt, szerint, reszelt, kellően, gyömbér, maradék, állandó, keverés, mellett, nyomjuk, tejszín, ellepje, levesbe, tűzről, hűtsük, ezután, percig, vissza, főzzük, simára, tegyük, vegyük, vízzel, csipet, cukrot, öntsük, citrom, őrölt, ízlés, hozzá, tűzre, cukor, adjuk, fahéj, felét, hideg, annyi, levét, , ,
|
|
|
|
2024. április
| | Hét | Ked | Sze | Csü | Pén | Szo | Vas | |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |
29 | 30 | |
| |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
4 db bejegyzés |
e év: |
41 db bejegyzés |
Összes: |
8746 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Általános (1237)
- Belső kör (74)
- Család (203)
- Munka (6)
- Haverok (9)
- Iskola (10)
- Hit és vallás- versek,idézete (287)
- novellák, gondolatok, versek (73)
- 1-tál étel (56)
- A természet gyógyszertárából (146)
- Advent (100)
- Advent (9)
- Adventi gondolatok 2015 minden (29)
- Alkohol és likör stb... (13)
- Anyák napjára (18)
- Apró tea sütik (66)
- Barátoknak (29)
- Betegekért ima (27)
- Böjtös ételek (húsmente) (48)
- Bölcsességek (112)
- csibehúsos és más szárnyasok (246)
- Cukrosoknak diétás étrend (25)
- Diétásak (65)
- Dinus és Regi (48)
- Ecetekről (10)
- Egészség,életmód (461)
- Egészségünkről (97)
- EGYASSZONY az én történetem(fe (6)
- EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZE (22)
- Elgondolkodtató (85)
- Élsz,Barackvirág! (10)
- Érdekes (10)
- Finom husik (80)
- Forever (6)
- Főzés-sütés (65)
- Fűszerkalauz (41)
- Gombócok (10)
- Gyógyászat (169)
- Gyógyító gyyümölcsök,teák,olaj (136)
- gyors édesség (22)
- Gyümölcslevesek (37)
- Hal ételek (31)
- Házi mosószer és egyebek készí (4)
- Hírek a világból (70)
- Horoszkóp (47)
- Humormorzsa (9)
- Húsvét (36)
- Húsvétra töltött husik (20)
- Idézetek,szép mondások (9)
- Ima kilenced (119)
- Ima nyolcad (6)
- Imádságok,áldások. (638)
- Isten patikája. (42)
- Jó éjszakát (29)
- Jó ha tudod (91)
- Jó napot (29)
- Jó reggelt (147)
- Karácsony (55)
- Karácsonyi ételek (50)
- Kelt tészta édes és sós (121)
- Kérdések-válaszok (6)
- Kis Szent Teréz (28)
- Kívánságok (7)
- konyhai tudnivalók (54)
- Könnyű ételek,saláták,stb... (100)
- köretek (37)
- lekvárok-befőzése,szörpök (63)
- Lélekemelő (249)
- Lelkipásztori elmélkedés (220)
- levesek (63)
- mások tollából (74)
- Masszázs és Csakrák (21)
- Mikulás (4)
- Nagymama gyógyító receptje (100)
- okosságok (75)
- Olcsó, finom és házias recepte (73)
- Palacsinták édes - sós (4)
- pünkösd (9)
- Rózsafűzér (40)
- saláták (32)
- Schüssler sók (7)
- sertéshúsos (119)
- Spárgás ételek (9)
- sütemények ,édességek (472)
- Szent Ágnes (1)
- Szent András (2)
- Szent család ünnepe (2)
- Szent Erzsébet (9)
- Szent Ferenc (3)
- Szent Márton (1)
- Szent Mihály Arkangyal (1)
- Szent Mónika (1)
- Szent Pio atya (234)
- Szent Rita (9)
- Szentek (43)
- Szép történetek (48)
- Szeretett könyv (46)
- Szilveszter (3)
- Szószok (16)
- Születésnapi Köszöntők (7)
- tallózásból (15)
- Tanulságos történetek (210)
- Tésztafélék (45)
- Tudnod Kell (25)
- Túrmezei Erzsébet versei (48)
- Új év (3)
- vacsorára reggelire (47)
- Vad ételek (6)
- Versek (262)
- Viccek (37)
|
|
|
|
- Ma: 745
- e Hét: 6435
- e Hónap: 12807
- e Év: 63598
|
|
|