|
2019-02-24 14:29:30, vasárnap
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
1 nyúzott afrikai harcsatörzs
1 db vöröshagyma
1 db zöldpaprika
1 db paradicsom
pirospaprika
só
babérlevél
csípős halászlékocka
tejföl
pici liszt
ELKÉSZÍTÉS
Elkészítés: A harcsát kifilézzük, majd a halhúst ízlés szerint feldaraboljuk, félretesszük.
A filézés után visszamaradt csontokat nagyobb darabokra vágjuk, majd egy edénybe tesszük és felönteni annyi vízzel, hogy jól ellepje. Ezután hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, a zöldpaprikát, a paradicsomot, 1-2 babérlevelet, ízlés szerint sót és pirospaprikát,csípős halászlékockát.
Ezután felforraljuk, majd szép lassan puhára főzzük. Végül az egészet átpasszírozzuk, hogy csak a sűrű, csont nélküli lé maradjon.
A tejfölt simára keverjük pici liszttel és egy kevés levessel, majd állandó keverés mellett a halléhez csorgatni. Jól kiforraljuk, majd hozzáadjuk a feldarabolt halhúst, és szép lassan kb. 10 percig főzzük. Kevergetni már nem szabad, mert akkor összetörik a hal húsa.
Tálaláskor friss kenyeret vagy éppen pirítóst kínálhatunk hozzá, de csak úgy magában is nagyon finom.
|
|
|
0 komment
, kategória: Hal ételek |
|
Címkék: halászlékockát, átpasszírozzuk, feldaraboljuk, pirospaprikát, halászlékocka, babérlevelet, paradicsomot, pirospaprika, felforraljuk, visszamaradt, zöldpaprikát, vöröshagymát, félretesszük, kínálhatunk, kiforraljuk, harcsatörzs, feldarabolt, vöröshagyma, zöldpaprika, hozzáadjuk, összetörik, kevergetni, hozzávalók, tálaláskor, babérlevél, kifilézzük, elkészítés, paradicsom, csontokat, felönteni, csorgatni, darabokra, pirítóst, kenyeret, keverjük, liszttel, harcsát kifilézzük, halhúst ízlés, filézés után, edénybe tesszük, apróra vágott, egészet átpasszírozzuk, tejfölt simára, kevés levessel, halléhez csorgatni, feldarabolt halhúst,
|
|
|
|
harcsát kifilézzük, halhúst ízlés, filézés után, edénybe tesszük, apróra vágott, egészet átpasszírozzuk, tejfölt simára, kevés levessel, halléhez csorgatni, feldarabolt halhúst, halászlékockát, átpasszírozzuk, feldaraboljuk, pirospaprikát, halászlékocka, babérlevelet, paradicsomot, pirospaprika, felforraljuk, visszamaradt, zöldpaprikát, vöröshagymát, félretesszük, kínálhatunk, kiforraljuk, harcsatörzs, feldarabolt, vöröshagyma, zöldpaprika, hozzáadjuk, összetörik, kevergetni, hozzávalók, tálaláskor, babérlevél, kifilézzük, elkészítés, paradicsom, csontokat, felönteni, csorgatni, darabokra, pirítóst, kenyeret, keverjük, liszttel, halléhez, maradjon, levessel, egészet, nélküli, ellepje, szerint, keverés, mellett, halhúst, afrikai, állandó, nyúzott, filézés, harcsát, magában, tejfölt, tesszük, edénybe, nagyobb, ezután, nagyon, puhára, főzzük, lassan, apróra, vágott, vízzel, simára, vágjuk, csípős, szabad, percig, tejföl, csont, kevés, akkor, éppen, liszt, hozzá, finom, ízlés, friss, végül, annyi, , ,
|
|
|
|
2024. április
| | Hét | Ked | Sze | Csü | Pén | Szo | Vas | |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |
29 | 30 | |
| |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
5 db bejegyzés |
e év: |
42 db bejegyzés |
Összes: |
8747 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Általános (1237)
- Belső kör (74)
- Család (203)
- Munka (6)
- Haverok (9)
- Iskola (10)
- Hit és vallás- versek,idézete (287)
- novellák, gondolatok, versek (73)
- 1-tál étel (56)
- A természet gyógyszertárából (146)
- Advent (100)
- Advent (9)
- Adventi gondolatok 2015 minden (29)
- Alkohol és likör stb... (13)
- Anyák napjára (18)
- Apró tea sütik (66)
- Barátoknak (29)
- Betegekért ima (27)
- Böjtös ételek (húsmente) (48)
- Bölcsességek (112)
- csibehúsos és más szárnyasok (246)
- Cukrosoknak diétás étrend (25)
- Diétásak (65)
- Dinus és Regi (48)
- Ecetekről (10)
- Egészség,életmód (461)
- Egészségünkről (97)
- EGYASSZONY az én történetem(fe (6)
- EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZE (22)
- Elgondolkodtató (85)
- Élsz,Barackvirág! (10)
- Érdekes (10)
- Finom husik (80)
- Forever (6)
- Főzés-sütés (65)
- Fűszerkalauz (41)
- Gombócok (10)
- Gyógyászat (169)
- Gyógyító gyyümölcsök,teák,olaj (136)
- gyors édesség (22)
- Gyümölcslevesek (37)
- Hal ételek (31)
- Házi mosószer és egyebek készí (4)
- Hírek a világból (70)
- Horoszkóp (47)
- Humormorzsa (9)
- Húsvét (36)
- Húsvétra töltött husik (20)
- Idézetek,szép mondások (9)
- Ima kilenced (119)
- Ima nyolcad (6)
- Imádságok,áldások. (639)
- Isten patikája. (42)
- Jó éjszakát (29)
- Jó ha tudod (91)
- Jó napot (29)
- Jó reggelt (147)
- Karácsony (55)
- Karácsonyi ételek (50)
- Kelt tészta édes és sós (121)
- Kérdések-válaszok (6)
- Kis Szent Teréz (28)
- Kívánságok (7)
- konyhai tudnivalók (54)
- Könnyű ételek,saláták,stb... (100)
- köretek (37)
- lekvárok-befőzése,szörpök (63)
- Lélekemelő (249)
- Lelkipásztori elmélkedés (220)
- levesek (63)
- mások tollából (74)
- Masszázs és Csakrák (21)
- Mikulás (4)
- Nagymama gyógyító receptje (100)
- okosságok (75)
- Olcsó, finom és házias recepte (73)
- Palacsinták édes - sós (4)
- pünkösd (9)
- Rózsafűzér (40)
- saláták (32)
- Schüssler sók (7)
- sertéshúsos (119)
- Spárgás ételek (9)
- sütemények ,édességek (472)
- Szent Ágnes (1)
- Szent András (2)
- Szent család ünnepe (2)
- Szent Erzsébet (9)
- Szent Ferenc (3)
- Szent Márton (1)
- Szent Mihály Arkangyal (1)
- Szent Mónika (1)
- Szent Pio atya (234)
- Szent Rita (9)
- Szentek (43)
- Szép történetek (48)
- Szeretett könyv (46)
- Szilveszter (3)
- Szószok (16)
- Születésnapi Köszöntők (7)
- tallózásból (15)
- Tanulságos történetek (210)
- Tésztafélék (45)
- Tudnod Kell (25)
- Túrmezei Erzsébet versei (48)
- Új év (3)
- vacsorára reggelire (47)
- Vad ételek (6)
- Versek (262)
- Viccek (37)
|
|
|
|
- Ma: 860
- e Hét: 9505
- e Hónap: 15877
- e Év: 66668
|
|
|