Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
Klívia virág a kertben
  2010-04-16 15:37:39, péntek
 
 
Klívia virág a kertben Saját videótáramba teszem ezt!
feltöltve: 2010-04-15 23:34:42
feltöltő: dandej
nézettség: 4308
szavazatok: 0
kommentek: 0
kulcs: klívia, Bálint, gazda, kertészkedés, kert,
kategória: felnőtt
leírás: Bálint gazda bemutatja a klívia növényt saját kertjében

URL:  

Küldöm ismerőseimnek!
Tetszik a videó! Szavazok rá!




 
 
0 komment , kategória:  Édenkert - Bálint Gazda  
Növekedjetek a kegyelemben
  2010-04-16 12:54:25, péntek
 
  "...Növekedjetek a kegyelemben és a mi Urunknak és megtartó Jézus Krisztusunknak ismeretében!"(2Pét 3,18)

"Keresztény életünknek erősödnie, növekednie kell. A Szentírásban elénk tárt magasztos mértéket el lehet és el is kell érni, ha Isten gyermekei akarunk lenni. Nem topoghatunk egy helyben. Vagy előrehaladunk, vagy visszaesünk. Sokan, bár értelmes igazságismeretre tettek szert, és talpraesetten tudják érvekkel védelmezni, nem tesznek bizonyságot a keresztény élet friss tapasztalatairól. Ehelyett azt vesszük észre, hogy ugyanaz a régi gépiesség, ugyanazok a kifejezések uralkodnak imáikban és buzdításaikban. Imájukból hiányzik az új hang, nem fejeznek ki nagyobb ismeretet Isten dolgaiban, sem buzgóbb, élőbb hitet.
Az ilyenek nem fejlődő keresztények. Nézeteik és terveik korlátok közé szorultak, gondolkodásuk nem tágult, nem gyarapodtak a keresztény ismeretek kincseiben. Nem tanulták meg Isten szemével nézni az embereket és a dolgokat. Borzalmas ez a lelki sivárság, amely most uralkodik. Sokan külsőséges keresztény életet élnek, és azt állítják, hogy bocsánatot nyertek bűneikre, mégis annyira szűkölködnek Krisztus ismeretében, mint a bűnösök. Ha Isten szeretete a lélek élő elve, akkor eltűnnek a szűk látókörű, korlátolt nézetek. Szeretet, de ugyanakkor elvhűség itatja át a feddéseket, és szembeszökővé válik a törekvő munkára, a terhek viselésére és a felelősségek vállalására való hajlandóság."

(Válogatott bizonyságtételek II. kötet, 100, 102. l.




 
 
0 komment , kategória:  Gondolatok  
Nyújtsd ki a kezed
  2010-04-16 12:47:13, péntek
 
  Dicsőség Istennek

"Annak pedig, aki az ő bennünk munkálkodó hatalma szerint mindennél többet tehet, sokkal többet annál, mint amit mi kérünk vagy gondolunk, annak legyen dicsőség az egyházban Krisztus Jézus által nemzetségről nemzetségre örökkön örökké. Ámen." Efézus 3:20-21.

Túrmezei Erzsébet:

Ha nem teszek semmit sem

Most nem sietek,
most nem rohanok,
most nem tervezek,
most nem akarok,
most nem teszek semmit sem,
csak engedem, hogy szeressen az Isten.

Most megnyugoszom,
most elpihenek
békén, szabadon,
mint gyenge gyerek,
és nem teszek semmit sem,
csak engedem, hogy szeressen az Isten.
S míg ölel a fény
és ölel a csend,
és árad belém,
és újjáteremt,
míg nem teszek semmit sem,
csak engedem, hogy szeressen az Isten,
új gyümölcs terem,
másoknak terem,
érik csendesen
erő, győzelem...
ha nem teszek semmit sem,
csak engedem, hogy szeressen az Isten.

forrás: Link
Link




Nyújtsd ki a kezed

"Valljátok meg azért egymásnak bűneiteket, és imádkozzatok egymásért, hogy meggyógyuljatok. Nagy az ereje az igaz ember buzgó könyörgésének."
Jakab levele 5,16


Fáradt és ingerült voltam. Mindent rossznak és elviselhetetlennek láttam magam körül, és rettenetesen mérges voltam magamra. Elnéztem az időt, lekéstem a vonatot, felhúzott a másik és csúnyán ránézve majd leordítottam szegényt... Pedig ő igazán nem tehetett semmiről.

Ismerős jelenet, ugye? Mintha mindennap filmet néznél a moziban, ami különböző helyszíneken, és szituációban ugyanazzal a szöveggel ismétlődik. Nem akarsz élni, mert nem tudod hogyan kezeld a stresszhelyzeteket, fáradt vagy és az ölelést eltolod magadtól és mérges vagy, bár az igazi okát meg nem tudnád mondani.

Ő nem tehetett semmiről. De komoly tekintettel megfogta a két kezemet, meleg tenyerébe zárta és elkezdett imádkozni. Szavai, kérései úgy mosták el minden problémámat, mint a lágy hullámok a homokszemcséket. Csak úgy elúszkáltak a vízzel, és könnyű lettem, mint a felhők felett cirkáló szirti sas.

Milyen biztonság, ha tudom, hogy valaki, talán a világ másik részén összeteszi értem a két kezét és Istenhez küldi áldáskérő szavait. Milyen simogató, ha ma reggel tudom, hogy Valaki még a világ megalapítása előtt imába foglalta a nevemet. És milyen jó az, ha alkalmanként én vagyok az a kéz, amit összekulcsolnak mások boldogságáért.

Mondd el ma a bajodat a másiknak. Ne szégyellj segítséget kérni. Nem szégyen, ha te nem vagy egy mintakeresztény, és nem vagy 100%-s bűntelen. Ha te nem tudsz minden embernek bizonyságot tenni...ne szégyelld, hogy pont a te evangelizációs programodra senki nem jön el. Nem a te hibád. Isten majd aggódik a saját dolgaiért. Te csak tedd meg, amit tenned kell. Imádkozz!

Egymásért vagyunk a világon, és nem csak azért, hogy házakat építsünk, bankszámlákat nyissunk és másoknál sikeresebbek legyünk. Hallgass meg ma valakit, mert a gyógyulása lehet pontosan akkor kezdődik el, amikor veled beszélget. Nyújtsd ki a kezed mások felé, mert hatalmas erő rejlik benne. Engedd, hogy ma Isten megfoghassa a kezedet egy ugyanolyan gyenge ember kezén keresztül mint, amilyen te is vagy. Mert csak akkor vagy igazán erős, ha Valakinek erősen fogod a kezét... Kinek a keze is nyugszik ma reggel a válladon?


 
 
0 komment , kategória:  Kapcsolatok  
Kefirgomba
  2010-04-16 12:36:12, péntek
 
  Link



 
 
1 komment , kategória:  Kefir*Kristály*Kombucha gombák  
Higgyetek a világosságban
  2010-04-16 11:11:33, péntek
 
  TUDSZ-E ALÁBBSZÁLLNI?

"Míg a világosságotok megvan, higgyetek a világosságban" (Jn 12,36). Link


Mindnyájunknak vannak olyan pillanatai, amikor különbnek érezzük magunkat, mint máskor. Ilyenkor így szólunk: "Úgy érzem, hogy képes lennék mindenre; bárcsak mindig ilyen lehetnék!" Ezt senki sem kívánja tőlünk. Ezek a mély meglátások pillanatai, és így kell élnünk akkor is, amikor már nincs kedvünk hozzá. Sokan hasznavehetetlenek a hétköznapok világában, amikor nincsenek emelkedett lelkiállapotban. Hétköznapi életünket arra a színvonalra kell helyeznünk, amit emelkedett pillanatokban láttunk meg.

Ne engedd a magasztos pillanatokban született érzéseket elpárologni! Szellemiképpen értve ne rakd fel lábadat a kandalló párkányára, mondván: "Milyen nagyszerű ilyen lelkiállapotban lenni!" Cselekedj azonnal, tégy valamit, ha másért nem, csak azért, mert legszívesebben nem tennéd meg. Ha Isten az imaórán megmutatott neked valami tennivalót, ne mondd: "Majd megteszem". Tedd meg azonnal! Ragadd galléron magad, rázd le a beléd evődött lustaságot! Az emelkedett pillanatok utáni vágyódás mögött mindig lustaság húzódik meg. Arról beszélünk, hogyan juthatnánk fel újra a magaslatokra. Meg kell tanulnunk a szürke hétköznapokban életté formálni azt, amit a megdicsőülés hegyén láttunk.

Ne add meg magad, ha kudarcot vallottál; próbáld újra, láss hozzá újra! Égesd fel a hidakat magad mögött és ezzel a tetteddel szolgáltasd ki magad újra Istennek. Döntéseidet ne vizsgálgasd utólag: de vigyázz, hogy a magasztos órák világosságában dönts.


--------------------------------------------------------------------------------

Oswald Chambers "Krisztus mindenekfelett" c. könyvéből

 
 
0 komment , kategória:  Áhitatok minden napra  
Bálint György
  2010-04-16 08:28:01, péntek
 
 
Bálint gazda 90 éves Saját videótáramba teszem ezt!
feltöltve: 2010-04-16 04:25:35
feltöltő: dandej
nézettség: 900
szavazatok: 0
kommentek: 0
kulcs: Bálint, gazda, Bálint, György, születésnap,
kategória: felnőtt
leírás: Az ország kertésze 2009. júliusában töltötte be 90. életévét.

URL:  

Küldöm ismerőseimnek!
Tetszik a videó! Szavazok rá!


Link Bálint Gazda honlapja
 
 
0 komment , kategória:  Iskola  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
2010.03 2010. április 2010.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 78 db bejegyzés
e év: 862 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1695
  • e Hét: 10544
  • e Hónap: 21597
  • e Év: 82898
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.