Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Abbá Atyám !
  2013-05-18 21:12:40, szombat
 
  "De én az igazat mondom néktek: Jobb néktek, hogy én elmenjek: mert ha el nem megyek, nem jő el hozzátok a Vigasztaló: ha pedig elmegyek, elküldöm azt ti hozzátok." János 16:7

ABBÁ, ATYÁM!

Köszönöm Neked, Uram, hogy beleláthattam jóságos, atyai szívedbe!

Gyönyörködtél teremtményeidben, örvendeztél tökéletes alkotásaid láttán, akiknek szabad akaratot adtál, hogy önként imádjanak Téged. Nem kényszerből, hanem őszintén, természetesen.

Amikor a hajnal fia, Lucifer fellázadt gőgjében, magával ragadva az angyalsereg egy részét, ellenszegülésében nem róttál rá azonnali, végső büntetést, hanem jelenlétedből és a mennyből kitaszítva a Föld légkörébe száműzted.

Ádámot könyörületesen megkerested, előhívtad szégyenéből, bukásából az ősi bűneset után. A lényedből, a szívedből fakad az igazság, ezért elválaszthatatlan egymástól irgalmas szereteted és igazságod.

Fájdalmas szánakozással tekintesz az emberre, akit saját képmásodra teremtettél, belelehelted az életet, s kezdettől azon fáradozol, hogy a TŐLED küldött Szabadító által megmeneküljön az örök kárhozattól, és a vágyva vágyott szeretetkapcsolat közted és közte helyreálljon.

Ezért vársz még mindig hosszútűréssel, mert nem akarod a bűnös halálát, hanem hogy megtérjen és éljen. Ezért áldoztad oda Egyetlenegyedet, Jézust, aki a kereszten való szenvedésével, halálával és feltámadásával megbékélést szerzett Isten és ember között, úttá lett, hogy visszatérhessünk áldott közelségedbe!

Mennyei Atyám! Köszönöm mindezt a lehajoló szeretetet! Kifejezhetetlen, felfoghatatlan a Te kegyelmed!

2010. febr. 25. Guti Tünde
 
 
0 komment , kategória:  Guti Tünde Hitéleti blogja  
Helyreállhatsz vagy bosszút állhatsz
  2013-05-18 11:21:13, szombat
 
  ,,Amikor szenvedett, nem fenyegetőzött, hanem rábízta magát arra, aki igazságosan ítél." (1Péter2:23b - LB fordítás)





Ha valaki megbánt, akár fizikailag, akár érzelmileg, döntést kell hoznod. Használhatod az energiádat arra, hogy helyreállj vagy arra, hogy bosszút állj.

Egyszerre azonban nem teheted mindkettőt.

Jézus is ismerte a szenvedést, a bántalmazást. Mikor keresztre feszítették, megsebesítették minden lehetséges módon - a lábain, kezein és a fején. Egy tövisekből font koronát nyomtak a fejére. Felszegezték a keresztre. A római katonák kilencágú korbáccsal 40 ütést mértek rá.

Természetesen Jézus legmélyebb sebei nem fizikai, hanem érzelmi sebek voltak. Elárulták, elutasították és megalázták.

Mégis 1Péter 2:23 azt mondja: ,,Amikor szenvedett, nem fenyegetőzött, hanem rábízta magát arra, aki igazságosan ítél." Mikor a kereszten volt, küldhetett volna milliárd angyalt, hogy megsemmisítse ellenségeit, de nem tette.

Ezt a dolgot a mennyei Atyára bízta. Ezt mondta: ,,Atyám, bocsáss meg nekik, mert nem tudják, hogy mit cselekszenek." Nem hagyta, hogy a fájdalom keserűbbé tegye.

Ahhoz, hogy átmenj, túljuss ennek az életnek a fájdalmain, durva dolgain, el kell engedned azokat, akik bántanak. Nem tudsz helyreállni mindaddig, míg neheztelés, harag van a szívedben. A saját érdekedben engedd el a bosszúálláshoz való jogodat.

A bosszútól nem fogod jobban érezni magad. Sőt, ha bosszút is tudsz állni, az nem fogja elvenni a fájdalmadat.

Az a személy, aki megbántott téged, megérdemli a megbocsátásodat? Nem. De te sem érdemled meg Isten megbocsátását. Nem más miatt, hanem saját érdekedben kínáld fel a megbocsátásodat.

Bizonyos lehetsz benne, hogy Isten látott mindent. A Biblia azt mondja Róma 12:19-ben: ,,Ne álljatok bosszút önmagatokért, szeretteim, hanem adjatok helyet az Isten haragjának, mert meg van írva: Enyém a bosszúállás, én megfizetek - így szól az Úr."

Isten látta mi történt, mikor téged megbántottak, és Ő sírt, éppen úgy, mint mikor a Fiát keresztre feszítették. A bosszúállás az Isten felelőssége - nem a tied.

A személy, aki megbántott, nem ússza meg szárazon.

De te megúszhatod. Nem kell szenvedned másvalaki hibája miatt.

A Biblia azt mondja a Zsidók 12:15-ben: ,,A keserű lélek nem csak önmaga számára okoz bajt, hanem méreg lehet sok más ember életére. (Philips fordítás)

A neheztelés olyan méreg pirula, amit nem kell lenyelned. Csak annyira leszel boldog, amennyire azt választod, hogy az legyél. Mit választasz?

Beszéljetek róla

Hogyan lehet, hogy a neheztelés úgy, vagy még jobban megsebesít, mint azt a személyt, akinek nem bocsátasz meg?
Miért nehéz megbocsátani valakinek, aki megbántott?
Kinek kell megbocsátanod?

(Daily Hope by Rick Warren - 2013.05.11) Napi remény
Link

Link

 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2013.04 2013. Május 2013.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 60 db bejegyzés
e év: 760 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1330
  • e Hét: 15015
  • e Hónap: 26068
  • e Év: 87369
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.