Belépés
kohlinka.blog.xfree.hu
Lehet, hogy fentről többet látni, de a jajszó már nem hallatszik olyan élesen. Szendrei Klaudia
1958.03.07
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
Kohut Katalin: Boldogabb új évet kívánok!
  2017-12-31 16:00:10, vasárnap
 
 



Valaha volt egy Kodály módszer, mely szerint aki énekel, sokkal hamarabb tanul meg mindent. Mellesleg az ének szép szívet ad ajándékba mindenkinek. Szívből énekelni az egyetlen csoda, vigasztaló és boldogság a világon. A zene világnyelv, mindenkihez szól.
Akinek jó az akusztikája, sokkal hamarabb megtanul idegen nyelveken beszélni, de jobban megy neki a gyorsírás, az irodalom és a matematika.
Nekünk napi két magyar óránk volt, de délutánonként külön szakkörre is jártam.
Egyik nap magyar órán játszottam a gyenge tanuló padtársammal Talált-Süllyedtet. A rajongva csodált magyar tanárom felszólított: - Kohut Kati, mi az a cselekmény? Nem tudtam hirtelen, nyelvtan, vagy irodalom óra van-e, s gyorsan rávágtam, hogy a cselekvés az, amikor valaki valamit csinál. Több sem kellett a tűzre, mert a csinál szóval a tanárt sokkolni lehetett. Három szótól voltunk eltiltva: csinál, pucol, izé. Minden cselekedetnek megvan a magyar megfelelője, soha nem ejtettem ki a számon a csinál szót. - Ülj le, egyes! - szólt az ítélet hangosan. Óra végéig sírtam. Akkor ismét felszólított és megkérdezte tőlem, mi az irodalmi mű cselekménye. - Öt fő részből áll: expozíció, vagyis a kiindulási helyzet, a bonyodalom kezdete, a tárgyalás, vagyis az események sorozata, a tetőpont és a megoldás.

Hamarosan új könyvet nyitunk, új év kezdődik. Azt hiszem, már mindenkiben megfogalmazódott, hogy könyvben megírja az életét az öt főrész segítségével. Én már megtettem 1992-ben, de a végét akkor sem, most sem tudom befejezni. Lezáratlan világregény az enyém, mindig van tovább akkor is, amikor lehetetlennek látszik.

Aki írással foglalkozik, vissza tudja nézni az óév főbb állomásait, hiszen a versekbe, prózákba beleírjuk a történéseket, legyenek jók, vagy rosszak. De mi történik akkor, ha nincsen megoldás? Lehet-e könyvet zárni három ponttal? Ebből következik, hogy könyvet csak az tud írni életéről, akinek egy jó, vagy rossz élménye valahogyan befejeződött. Még az én életem regénye várat magára, azt hiszem, a szappanáriáknál is hosszabb lenne, ha egyszer megfilmesítenék.

Megköszönöm, drága barátaim, hogy egész évben velem voltatok jóban és rosszban. Mikor szomorú voltam, vigasztaltatok, amikor igazságtalanság ért, mellettem voltatok, akkor is, amikor én is hibáztam. Mindenkiből ki lehet hozni a legrosszabbat megalázással, leértékeléssel. Sok idő kell ahhoz, hogy ezek a sebek begyógyuljanak, az ember lehiggadjon. Kerüljük ezért azokat, akik képesek indulatokat kovácsolni az erényből! Megköszönöm, hogy olvastátok írásaimat, s méltattátok őket figyelemre. Tudom, hogy sok az írás és kevés az idő, de biztos vagyok benne, hogy az írás soha nem hiábavaló.

Gratulálok mindenkinek az évben elért eredményekhez, sikerekhez és jövőre, mikor új könyvvel lehetünk gazdagabbak, melynek első fejezete az új év kezdete, azzal zárjuk majd az évet, hogy van megoldása mindennek, lezárulnak a nehézségek, bármilyen területen!

Legyen velünk minden jóság és ereje a bizalomnak, reménységnek! Boldog Új Évet Kívánok!

2015. december 31
 
 
0 komment , kategória:  Kohut Katalin  
Boldog Karácsonyt kívánok!
  2017-12-23 18:51:43, szombat
 
  Várakozunk! Jó ez a csend, ez a nyugalom, szívünket megdobogtató izgalommal, vajon szeretteink a Szeretet napján örülnek-e az ajándékainknak, sikerült-e kitalálni titkos gondolatukat. Vajon minden finoman és jól sikerül-e, mert igazán kitettünk magunkért, minden szeretetünket belaadtuk az ínyencségekbe. A legboldogabbak ilyenkor mégis a gyerekek, bár most hiányzik nekik a fehérség, nem tudnak holnap délelőtt hóembert építeni, hogy lefoglalják magukat addig, míg odabenn a gyermekszoba melegében készülődik maga a csoda, a régi rege a jóknak ajándékot hozó Jézuskáról. Mennyire furcsa, mert míg titkon remélik, hogy valóban ilyenkor egy földöntúi hatalom száll le a Földre az emberek közé, maga a menyország ereszkedik le a fenséges békességével, mégis napokig kutatnak a szekrényekben, vajon hol vannak elrejtve az ajándékok. Megváltoztak az ajándékozási szokások is, én örömmel látom, amikor egy kisleány még babát és babaszoba bútort igényel. Nálam ezek a gyerekek igazi kisanyák, akik már így születnek, odaadással és gondoskodással, felelősséggel gyermekeik iránt.

Még van egy kis munka, de a négy hetes adventi várakozás ideje alatt sokan feldíszítették a fenyőfájukat, így ez sem marad holnapra. Sokan megfogalmazták, hogy melyik angyal mit hoz magával és hogyan teszi ezt. Látjátok, mennyire szépségesek a regék és a mesék! Az embernek át kell mennie mesélőbe, hogy a jókat és szépségeket vigasztalja mindig a tudat, hogy nincsenek egyedül a világban.

Holnap este hat órakor összeül a család apraja-nagyja, a magányos egyedül ünneplőbe öltözik, elfogyasztják a vilia esti vacsorát egyre növekvő türelmetlenséggel, mert már annyira régen várnak erre az igazi, a világ legtökéletesebb szeretet ünnepére, amikor nesztelen békességben megnyugszik a Mindenség.

Ez az ünnep a szereteté, melynek szimbóluma mindig a környezetet, embereket védő, óvó örökzöld fenyője a jégcsappá dermedt világmindenségnek. Legyünk büszkék arra, hogy nekünk megadatott várni és szeretni a boldogságot!

Kellemes Karácsonyi Ünnepeket kívánok!

Szép ez a kívánság-kosár, ahogyan udvarolunk egymásnak, nekem, mint állandó világ-feszületesnek, várva rám, hogy majd kiemelkedek a torzságból, megjelenik valaki egyszer megváltójaként a világnak, annak ellenére, hogy születésem óta penitenciás véráldozásommal tisztulnak, emberré nemesednek a cigánysággal, egész kelettel, valamennyi bibliai néppel, melynek létezését is tagadja Magyarország, hogy valamennyien belőle erednek,mert már régen ide szabták Jeruzsálemet.

Szép a karácsonyi ünnep a Karácsony neveivel a régi és új karácsonyfának, rengeteg szimbólumtárával a bibliai eredetű népeknek. Kinek kell a régi karácsonyfa? - énekelte a medúza zeneszerzőjük a hetvenes években, mivel ő írta a dalait mindegyik érthető és élvezhető zeneműnek abban a tudatban, hogy majd visszaszámlálnak a lírai karámjával a Rákóczi térnek, vagyis vasnépnek.

A karácsony szónak, feldíszített cicomákkal így negatív a jelentése. A fenyő Íriszé volt, azé az Íriszé, akinek a sorsát a hatvanas években kezdték el az arcom beállításával az egyik filmben, ekkor megtámadta a médiát is a tik sem vagytok magyarok menhelyi és Müller Péter cigánytelepe és elmeosztálya, így lett az övék Írisz néven a romániai elmeosztály, amelyeket ingyen tartanak el Magyarország összes könyvszereplőjével együtt. Övék a felhajtás, a rengeteg pénz, amit tékozolnak, pazarolnak, azzal együtt, hogy a halálnépek helyett, mint cigányok, halál reformátusok fényevésen tartottak, koldultattak, saját sorsuk elhordoztatásával. Hogyan lehet a halál sorsát mással elhordatni, halottként cipelve magukkal kínozva éjjel-nappal sátán feleségeként 18 éven keresztül, egy egész országra való halotti tor és mulatós ünneplő seregével a Hunnia börtönnek? Ízisz-Jézus zöld szemmel, Istálló-Vénusz, valamennyi Jézusa a vallásoknak segítő angyalaival az elmeosztályoknak helyett engem áldoztak meg valamennyien, míg ők karácsonyt ünnepeltek, nekem semmi nem járt, annak ellenére,hogy a lelgfényesebb csillaga az égnek hajnali Vénusz volt.

Íriszként egyik főszerepemben Babits Jobb és bal bibliai szerepével vártak, bár Írisz nem volt vallásos, nem tartozott a Hunnia börtönhöz. Melyik égtáj mondja majd magáénak, labdázzatok, mindenkié vagyok.... Babítsy I-végű Élis áldozásra átírva, ami jelenleg Bodor űrpusztító Íziszének felel meg az összes I-végű névvel együtt. Megszokták az áldozást, hogy ilyen jólétben élnek, nem menve vissza oda, ahonnan jöttek. Titokban tartja Magyarország még mindig a borzalmat, amit elkövetett, hogy egyetlen nagy közös áldozó vértisztulással emberi formává nemesedtek.

Magamat nem ünneplem, mivel én vagyok a világ-feszületes jelenleg is, mégpedig orcám nem kívánatos, sem formám, sem alakom nincsen, mert a bűnüket és betegségeiket testemben hordtam el, pedig én voltam a törvény.

Ennyi, ahogyan üzenik nekem a skizoprenek, szép szeretet ünnepet rendezve már népes unokákkal rendelkező családjuknak.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Demagóg
  2017-12-20 09:55:05, szerda
 
  Fokozhatatlan

- ...Ez mind semmi. A mi szomszédunk a fényképezőgépét kattogtatja, csak hogy bosszantson minket!

Mai örömanya

- Jaj, drágám, olyan boldogok vagyunk. Tegnap volt a lányunk eljegyzése.
- Gratulálok. Remélem, jó partit csinál az a szép gyermek.
- Fényeset. Képzeld, elveszi a szenesember.

Rémkép

Társaságban arról esik szó, hogy sajnos nemegyszer előfordul: magányos öreg emberek meghalnak a bezárt lakásajtó mögött, és olykor csak napok múlva találnak rájuk...
- Nekem túl jó orrom van - mondja egy ids hölgy, és megborzong. - Irtó szerencsétlennek érezném magam, ha sokáig kéne szagolnom a saját hullaszagomat.

Modern újgazdagék

- jaj, drágám, olyan boldog vagyok. Képzeld a férjem egy Rembrandttal jött haza!
- Gratulálok, drágám. Majd megmutatod, ugye, miféle extrák vannak beleépítve.

Ősforrás

Ugyan, mint mondhatott Góg, valahányszor nem értett egyet a fivérével?
Ezt:
- De Magóg!
 
 
0 komment , kategória:  Viccek  
Mai vicces történetek
  2017-12-18 15:45:32, hétfő
 
  Szörnyű sci-fi

- Ébredjen uram, elvégeztük önön a kívánt agymosást. Parancsoljon, itt az orvosi számla.
- Köszönöm. Úgy érzem, valóban jól kiszellőztették a fejemet.
- Hogyan?! Ön csak fejszellőztetést akart?!...
- Látja, doktor úr, azért is kellett már orvoshoz fordulnom. Egyre sűrűbben fordult elő velem, hogy nem jutott eszembe a precíz kifejezés.

Fogyókúrás alapvicc

A sokfajta "biztos tipp" között, amit a hízni nem akaró asszonyok súgnak meg egymásnak, mostanában egy új készítmény nevét hallani: "meggyes teacsepp".
Elmegy egy asszony a gyógynövényboltba, a kezébe kap egy üveggel, nézegeti, foratja, azután az elárusítónőhöz fordul:
- Csak az nincs ráírva - mondja -, hogy mikor kell bevenni: Evés előtt vagy utána?
Az elárusítónő szeme villan:
- Helyette.

Házkezelőségi nézőpont

- Az emberiség mind csak arra vágyik, hogy legyen neki folyó hideg-meleg vize, aztán meg ideront felháborodva, hogy csőrepedés van!

Zárdai hangok

- És tudod, drágám, az is megtetszett rajta mindjárt, hogy olyan nett ember. Annak soha egy pecsét a szőrcsuháján.

Nemzetéki különbségek

Tegnapi Éva

- Mondd kedvesem, azért vettél el,m ert szeretsz, vagy azért, mert ellene voltak a szüleid?

Mai Éva

- Most azért akarsz lelécelni, mert bedumálták neked az őseid, hogy egész jól bírnak engem?

Egyenlő esélyek

- Apu, rosszul vagyok. Mindjárt hányok.
- Akkor men oda gyorsan anyádhoz.

Részlet egy ünnapi beszédből

- ... és végül örömmel nyugtázhatjuk, hogy sikerült csökkenteni a belváros és a külvárosok közti nívókülönbségeket, ma már a belváros is sötét.

Zum (s)trucc

- Hiába hunytam szemet - panaszkodott barátnőinek dr. Struccné született Strauss Csokréta -, mindent láttam. Kénytelen voltam beszerezni egy lavór homokot.
 
 
0 komment , kategória:  Viccek  
Körülmetélés
  2017-12-14 17:18:39, csütörtök
 
  Elfajult hitvita

Egyre ingerültebben vitatkozik egy katolikus pap meg egy zsidó pap hitük tételei felett. Végül a katolikus pap odavágja nagy érvét:
- Ha igaz lenne egyáltalán, hogy ti vagytok az Úr választott n épe, és a szövetséget újra meg újra meg kell erősítenek azáltal, hogy a kisfiúkat körülmetélitek - akkor miért nem úgy intézte a dolgot az Úr, hogy nálatok a fiúgyermekek már körülmetélve jöjjenek a világra?!
- Miért - feleli a zsidó pap -, ha az Úr kedvét leli abban, hogy a római katolikus papok szigorú önmegtartóztatásra vannak ítélve, miért nem intézte a dolgot úgy, hogy már kiherélve jöjjetek a világra?!

Még egyszer egy kényes témáról

Elmegy egy férfi az orvoshoz:
- Doktor úr, legyen szíves engem kiherélni.
Az orvos megdöbben:
- Na de uram, tisztában van azzal, hogy ez miféle következményekkel jár?
A férfi, nagyvonalúan:
- Mindennel tisztában vagyok, doktor úr. Kérem, végezzel el ezt a kis operációt. Hálán nem marad el.
Na jó, rendben van, a sebész bemosakszik, a pácien kap egy nagy adag fájdalomcsillapító injekciót, a műtét megtörténik. Amikor a férfi magához tér első bódulatából, boldogan szorongatja az orvos kezét.
- Igazán köszönöm, doktor úr. Olyan boldog lesz a menyasszonyom! Meglepem őt vele. Tetszik tudni, ő vallásos zsidó családból származik, és azt akarta, hogy...
- Aazt akarta, hogy metéltesse magát körül? - kapcsol az orvos.
- Igen, pontosan így mondta! Ez a precíz kifejezés.
 
 
0 komment , kategória:  Viccek  
Állatos viccek
  2017-12-12 18:10:01, kedd
 
  Tromf

Kuyák gazdái igyekeznek túllicitálni egymást a dicsekvésben. Egyikük, amikor végképp semmi más nem jut eszébe, kivágja:
- Akár hiszitek, akár nem, az én kutyám a napokban emberi hangon szólalt meg.
- Tudok róla - mondja egy másik kutya gazdája.
- Hogyan? .. Akarom m ondani: honnan?
- Az enyém mesélte.

Kártyások kutyái

Csak nem kedvez ma egy kutyás embernek a kártyajárás. Már elveszítette minden pénzét, már a bőrtárcáját is utánadobta, végül nem marad hátra más: felajánlja a nyertesnek a kutyáját.
Kártyapartnere nem tudja, belemenjen-e ebbe a megoldásba.
- Legalább hűséges? - néz figymálva az ebre.
- Mi az, hogy! Valahányszor eljátszom, mindig visszaszökik.

Jajjj!

- Azonnal távolítsák el az asztalom mellől a kutyát! - követeli a zöldvendéglőben a vendég. - Ezt nem lehet kibírni! Kinézi a falatot a számból!
- Jaj, dehogy a falatot - nyugtatja a vendéget a pincér. - Csak a tányért lesi, uram, mert abbban szokott enni kapni.

Kutyavásár

Harap utca 3 alatt megnyílott a kutyatár. Bemegy egy srác, kutyát akar venni.
Először feltűnik neki egy hatalmas újfundlandi.
- Mibe kerül? - kérdi.
- Kétezer-ötszáz.
Aztán megtetszik neki egy karcsú agár.
- Hát ez?
- Kétezer-nyolcszáz.
Akkor meglát egy kedves kis foxit.
- És ez?
- Háromezer-négyszáz.
Amott észrevesz egy törpe pincsit.
- Na és az a kis vacak?
- Négyezer-egyszáz.
A srác megdühödik.
- És akkor mibe kerül egyáltalán semmi kutya?

Hátha valaki csak a poénját ismeri...

A határon a vámos rábök egy zsákra a csomagtartóban:
- És ebben mi van? - kérdezi.
- Madáreledel - feleli az autós. - Van otthon egy kis sárga papagájunk.
A vámos int:
- Tessék kinyitni!
Kiderül, hogy a zsákban szemes kávé van.
- Micsoda? - háborodik fel a vámos. - Maguk babkávéval etetik a papagájukat?!
Az autós csak vonogatja a vállát:
- Eszi, nem eszi, nem kap mást.
 
 
0 komment , kategória:  Viccek  
Rima Jeruzsálem, a bibliai apokalipszis fővárosa
  2017-12-07 09:11:27, csütörtök
 
  Rima Jeruzsálem többezer éve áldoz engem feszületre tevéssel. Születésem óta a szeretői miatt kezdte el rajtam a világ-könyvtárát a Hunnia börtönének, sátánjával az élen, melyből a Cserép néven berendezettek egykori égi Jeruzsálem cserépkora maradt meg, amit rajtam régi történelemként végrehajtottak a vasfüggönyösökkel.

1967-ben Nyomorultak együttes kezdetével a miskolciak hozzájuk adták a barakkosokat, akikkel együtt mészároltak 1945-ig, játszottak holocaustot a Varjú népével, mint hatágú csillagosokkal. Most ők is holocaustusosok, felveszik a rengeteg pénzt. Fényevés járt volna nekik, fogkiszedéssel, füstöl a kéménnyel, amit a szarkahegyi egykori nácik névtárával rendeztek be, köztük a náci cigánysággal.
Saját sorsukat hajtották rajtunk végre a Rákóczi terével Miskolcnak, mint vasfüggönyös vasnéppel.

1975-ben már ott jártak a zsidókkal, hogy a pesti kocsisorosok Vénusz áldozással nemesedtek, szakmát kaptak, férjhez adták őket, nekem kiabálták, hogy felmentem Pestre kurválkodni, már minden kurvájuk helyett támadott a Hunnia börtönük együtt a miskolci Rákóczi térrel, együtt a zsidókkal, melyek a két világapokaliptikus utcát berendezték végleges lemészárlásom végett Kutasi zsidójukkal.

1995-ben születésemet ismételték azzal, hogy én vagyok rima Jeruzsálem, akit meg kell fosztani mindenétől, szépségét elvenni, adja az ég seregének, akiket rám szállítottak, mint szeretőinek a cserép ajándékait. Ezt követően szétrombolták az Iker tornyos családi házát a Talmudos Braunnak, Rákóczi téri feleségének, majd felrobbantották. Mindenemet összezúzták, eláztatták, tönkre tettek, engem ismételten nyomorba küldtek, ekkor már a fiatal lányom tartott el, fizette a rezsimet, adott enni nekem, a pszichiáterek és TB közös ember áldozásában. Nagy Annájuk helyett szállították rám az ég seregét, az összes jeruzsálemi világ népének részvételével.

Ezt követően az egykori Lucifer maradvánnyal megmaradt égi tűzben járó Jeruzsálem általam megírt és megfestett írásait ismételték egész Kelettel, ezt jelentette a politikája a Hunnia börtönnek, amelyik Jeruzsálem templomára, mely a Misztikus titkok Annájának temploma volt eredetileg ráhelyezte a vatikáni bilijét, megkoronázva a sátán bibliájának apokaliptikus pöcegödörjét, ami jelenti jelenleg egész Keletet, amelyik a cigánysággal együtt tündérkirályfi élettel áldozásommal és tettük, sorsuk végrehajtásával nemesedett, emelkedett, tartotta ki magát politika néven folyamatosan.

Rima Jeruzsálem, mint vasközpontja a világ perverzeinek hatalmas gazdagságra jutott születésem óta az összes keleti néppel, mint Kínával. Rima Jeruzsálemnek azt írták a bibliájukban, hogy szétteszi a lábát minden mellette elmenőnek Izraellel együtt.

A nevünket Borsodivánka gyalázta folyamatosan, öcsém, mint afrikai egykori Isten nevét egy szál cigiért meggyaláztatva, engem ötszáz forintos jeruzsálemi és miskolci Rákóczi téri kurvák helyett egykori Földanyaként és Vénuszként, fertelmes állapotban cipelve élettelen bábként a feketemágiájukkal hipnózisban. Müller Péter döglégy kivégzett engem folyamatosan az ide berendezett árnyékok betegségei és sorsa miatt Bodorné Ágnes cigánytelepével.

Ünnepelnek a keleti népek hatalmas gazdagságot tékozolva, akár a Hunnia börtön perverzei, amelyek Ildikóik és Erikáik miatt meggyaláztak engem, megtámadva saját lakásomban a két gyerekem előtt.

1967. óta nem volt karácsonyunk, semmilyen ennivalónk, ruhánk, meleg házunk, míg ők tort ültek, amit mai napig űznek, testükkel emberi formában egyesülve perverz módon gyalázzák az egyetlen emberi családot. Ezért zárták le a határokat, Hunnia elme néven.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2017.11 2017. December 2018.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 7 db bejegyzés
e év: 253 db bejegyzés
Összes: 7228 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 182
  • e Hét: 453
  • e Hónap: 3295
  • e Év: 42296
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.