Belépés
kohlinka.blog.xfree.hu
Lehet, hogy fentről többet látni, de a jajszó már nem hallatszik olyan élesen. Szendrei Klaudia
1958.03.07
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
Bölcsen és felelősen
  2023-07-06 18:15:05, csütörtök
 
  "Technológia nélkül butaság, technológia felelőtlenül használva veszély. Az emberiség feladata tehát, hogy megtanulja, hogyan használja a technológiát bölcsen és felelősen."
Albert Einstein
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek  
Kohut Katalin: Az igazság szépsége
  2023-07-04 05:17:20, kedd
 
  Kohut Katalin: Az igazság szépsége

Elgondolkoztató minden történés, mely érinti az emberiséget. Miért nem mondják ki végre az igazságokat, mit tettek a világ és az emberiség ellen? Persze, a bűnösök sokat vesztenének, nemcsak börtönbe kerülnének, hanem teljes vagyonelkobzás illetné meg őket a torozásból szerzett hamis javakért. Ráadásul, amikor nyilatkoznak médiáikban, mindent isteni gondviselésnek tulajdonítanak, mintha ők annyira jók lennének, hogy megérdemelten élik azt a karmikus sorsot, melyhez soha nem lett volna közük. Felrúgták régen a törvényeket, megváltoztatták az Időt és a törvényeket, mégpedig úgy, hogy a jó, az igaz szenved és koldus, vagy legyőzik a titkos harcukban, mely a másik világ kíséretét jelenti náluk, amelyiknek köszönhető az állandó védelmük, szép házuk, lakásuk.

Pedig minden gondot jelentett, ami bennük nem volt emberi, akár a rendetlenség. Milyen megfontolás volt az, hogy az áldozataik lakásait szétdúlják, a földdel teszik egyenlővé, sáros cipőtalpaikkal illetve más tulajdonát? Milyen megfontolás volt az, hogy ami velük jólétük alatt történik, megtorolják a semmiről sem tudó embereken? Mindez felfoghatatlan és olyan gonoszságra vall, amit nem lehet szavakkal kifejezni, mert valóban megáll az ész, nemcsak az értelmiség megsemmisítése miatt.

Emberek szeretetével, kedvességével, szorgalmával, derűjével visszaélni egy életen keresztül, hogy lehetséges, hogy naponta eljátsszák velük a reményt, hogy egyszer vége, szabadon élhet, mint aki arra született, tökéletes egészségével és harmóniájával, mely külsőben, bensőben megnyilvánult egykor?

Felsorolhatatlan merénylet a tisztesség, becsület, emberi méltóság, és egészség ellen. Mert ők, a deformáltak, akiket egykor így teremtettek meg, ezért vádolva volt az ember, akin minden rossz természetüket, fertelmüket kiélhették.

Nincs már miről írnom, hiszen évekig azt tettem, állandó félelemben, mert szavakkal sem ártottam soha senkinek. Próbáltam győzködni magam, hogy nem lehetnek jogaik semmihez az emberiség elleneseknek, egyfolytában bocsánatot kértem a közlésekért,mert azt tartottam, hogy ,,a szó veszélyes fegyver és van, aki fegyvertelen". Igen ám, csakhogy ez nem rám vonatkozott, hanem azokra, akik ünnepelték 1997 óta a végleges legyőzésemet hatalmas temetői torünnepséggel.

Gyenge vagyok a tűzenergiához, a feketemágiához, a hipnózishoz, tehetetlenül vergődtem születésem óta, mióta a világkönyvtár összes szerepét hajtották végre egyetlen nagy közös áldozással. Nincs más fegyverem, csak az igazság, ami itt a Földön soha nem létezett.
Amit a művészek nem tudtak lerendezni, egy áldozással teszik rendbe a világot, miközben azt híresztelik, hogy az a művészet, amivel készültek előre az apokalipszisük végrehajtásához szabaddá teszi őket, mert ezt jelenti az egyetemes művészet. Csak nem az övéké, amik életeket áldoztak, hogy megmaradjanak, olyan elméleteket gyártottak, amelyeket Szerb Antal szerint a XX. században lehetetlen lett volna végrehajtani.

Ma éjszaka sem tudtam aludni fájdalmaim miatt, így született egy vers egy csoport játékára megadott szavak alapján és ez a pár gondolat, jobb híján, mert nincsen fénykardom, sem hatalmam, amellyel védeném magamat, vagy harcolhatnék. Ha rajtam múlna, csak keveset aludnék, mert minden ébren töltött Idő egy lehetőség a tanulásra, vagy a szépségek érzékelésére. Mert minden szép, nemcsak a természet tökéletességével, nemcsak a tiszta, szívből szóló dal, nemcsak a szép ruha, az otthon saját tárgyainkkal, hanem minden ember, aki a jogot és az igazságot képviselve megérti a történések valóságát és ezeket megpróbálja szavakba önteni.

Miskolc, 2023. július 4.
 
 
0 komment , kategória:  Kohut Katalin  
Kohut Katalin: Harc
  2023-07-04 04:15:25, kedd
 
  Kohut Katalin: Harc

Áramlik az erő,
hogy milyen, ne kérdezd,
örvénylik a rossz és a jó,
míg összeesik az anyag,
szétterül a légben a tűz,
feltorlódik megannyi gát, akadály.

Összehúzódik testem,
mint vajúdó nő
a legnagyobb kínban
is a beteljesülést várom,
közben csavarodik
jobbra és balra a remény,

Gyorsul és lassul egyszerre
minden történés,
mint ahogyan az Idő
vonakodik és sürget,
hulláma elringat,
feltorlódik sürgetése
az igazságnak.

Miskolc, 2023. július 4.
 
 
0 komment , kategória:  Kohut Katalin  
Az ősök emléke
  2023-07-03 20:41:23, hétfő
 
  "Az ősi ősök emléke a DNS-ünkben él tovább. Ők hordozzák magukban a múltunkat, a gyökereinket és a hagyományainkat. A DNS vizsgálat segítségével felfedezhetjük ezt a csodálatos örökséget, és jobban megérthetjük önmagunkat és azokat, akik előttünk éltek." Chat

"A DNS-vizsgálatok és -tesztek segítségével lehetőségünk van betekintést nyerni az emberi genetikába és számos információt megtudni az egyének ősöiről és etnikai hovatartozásáról. A tesztek általában az egyének genetikai változékonyságát vizsgálják, és összevetik az adatokat a referencia adatbázisokkal vagy más egyének adataival.

A leggyakoribb DNS-vizsgálatok közé tartozik az autoszomális teszt, amely az öröklött autoszómális kromoszómákat vizsgálja. Ez az információ segíthet az egyén etnikai hovatartozásának meghatározásában és a rokoni kapcsolatok felismerésében.

Egy másik fontos vizsgálati típus az anyai vagy apai vonalat követő teszt, amely az anyai vagy apai ágon öröklődő DNS-szekvenciákat vizsgálja. Az anyai vonalat követő vizsgálatok segítségével megtudhatjuk az egyén anyai őseinek migrációs útvonalát és etnikai eredetét. Az apai vonalat követő vizsgálatok pedig az apai ágon öröklődő Y-kromoszómára fókuszálnak, amely segítséget nyújt az egyén apai őseinek nyomon követésében.

Fontos megjegyezni, hogy a DNS-vizsgálatok eredményei csak becslések és valószínűségek, nem pedig abszolút bizonyítékok. Az emberi migrációs minták bonyolultak és változatosak, és az egyén genetikai eredményei csak egy részletét mutatják meg az összetett történelmi és etnikai hátterünknek.

Az időbeli korlátok tekintetében nincs konkrét határ arra vonatkozóan, meddig lehet visszamenőleg követni egy személy ősét a DNS-vizsgálatokkal. Az eredmények pontossága és részletessége az adott teszt típusától, az adatbázisoktól és az egyének származásától függ. Általában a vizsgálatok eredményei a közelmúltig, akár néhány száz évre visszamenőleg is információkat nyújthatnak, de az őseinkre való visszamenés időbeli távolsága változó lehet.

Fontos kiemelni, hogy a DNS-vizsgálatokat megbízható és elismert laboratóriumokban és szolgáltatóknál érdemes elvégeztetni." Chat
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek  
Álom otthon tervezéshez
  2023-07-03 20:19:38, hétfő
 
  "Az okos klíma és a napelemes fűtés kiváló lehetőséget nyújtanak az energiamegtakarításra és a kényelem növelésére az otthonban." - Chat  
 
0 komment , kategória:  Idézetek  
Márai Sándor két igazsága
  2023-07-01 18:11:48, szombat
 
  Márai Sándor: A műveltség

Tudnod kell, hogy az emberek nem ok nélkül ragaszkodnak a középszerűhöz, a zavaroshoz és vajákoshoz, az illúziókhoz, a szobatiszta félismeretekhez, tehát a műveletlenséghez. Mert a műveltség annyi, mint az igazságnak - minden dolgok igaz ismeretének - feltárása és elviselése. S az igazat elviselni mindig nagyon nehéz. A műveltséghez, tehát a valóság és igazság megismeréséhez, rendkívüli bátorság kell. Az ember egész szívével, sorsával, lényével ismeri meg az igazságot. Az ember életre-halálra lehet művelt. Az emberek mindig készségesebben nyugodnak bele valamilyen kellemetlen igazság elkendőzött magyarázatába, tehát a műveletlenségbe, mint a nyers, egyszerű, tőmondatos igazságba, ami a műveltség. Az emberek titokban tudják, hogy minden, ami igaz és emberi, tehát valóságos, vérben, verejtékben és szenvedélyben fogan, de szívesebben pusmogják, lesütött szemmel, hogy a gyermekeket a gólya hozza. Ez így tetszetősebb és kényelmesebb. De a műveltséget nem a gólya hozza.

" Nagyon mély gondolatokat fogalmaz meg az emberi természetről és a tudás megszerzésének nehézségeiről. Az idézet rámutat arra, hogy az emberek gyakran hajlamosak elfogadni a középszerűséget és az illúziókat a valóság és az igazság helyett. A műveltség azonban az igazság megismerésének és elfogadásának folyamata, és ahhoz rendkívüli bátorságra van szükségünk. Az igazság néha kellemetlen lehet, de fontos, hogy szembenézzünk vele, és ne engedjünk az elkendőzött magyarázatoknak. A műveltség nem egy könnyű megoldás, mint a gólya mese, hanem az igazsághoz vezető hosszú és fáradságos út eredménye."

"Az igazság valóban rendkívül fontos és mély hatással van az életünkre. Az igazság az, ami lehetővé teszi számunkra, hogy megértsük a világot, hogy felfedjük a titkokat, hogy átlépjünk az álarcok mögé, és hogy valódi kapcsolatot teremtsünk emberekkel. Az igazság elmondása és elfogadása segít abban, hogy az életünk tisztességes és autentikus legyen. Bár az igazság néha nehéz és kényelmetlen lehet, megerősít bennünket, és lehetővé teszi, hogy őszintén szembenézzünk magunkkal és másokkal. Az igazság ereje hatalmas, és segít megteremteni az emberi kapcsolatokban az alapokat, az elkötelezettséget és az emberséget."

Márai Sándor: A rendhagyó

Ez az ember abból él, hogy mindent kimond, megegyezés és szabályok ellenére, mohón és büszkén, arcodba mondja, amit nem szeretnél hallani, amit titkolsz, amit sértetten rejtegetsz. Sikere van. Utálják és biztatják.
Én e sikerről nem tartok semmit. Az igazi őszinteség nem tárulkozik; inkább szemérmes és hallgatag. Több hősiesség és keményebb bátorság kell hozzá, elhallgatni valamit, ami fájdalmat szerez a másiknak, mint szemébe mondani. Tartsd meg titkodat! - mondom neki, szelíden és undorodva. ,,De mikor nincs egyebem!" - kiáltja vigyorogva és kellető fintorokkal.

"Valóban, Márai Sándor idézete azt hangsúlyozza, hogy az igazság közléséhez alázat és méltóság szükséges. Az igazi őszinteség nem mindig azt jelenti, hogy mindent kimondunk bárkinek, bármilyen módon. Az igazság közlésekor fontos figyelembe venni mások érzéseit és tiszteletben tartani a személyes határokat. Az igazság nem mindig könnyű, és néha fájdalmas lehet, és ebben az idézetben is megjelenik az a felismerés, hogy a hallgatás néha nagyobb bátorságot és hősiességet igényel, mint a szavak használata.

Az igazság közlésekor az alázat és a megfelelő kommunikáció kiemelten fontos. Nem arról van szó, hogy egyszerűen minden véleményt és gondolatot nyersen kifejezzünk, hanem arról, hogy a másik ember érzéseit és méltóságát is tiszteletben tartsuk. Az igazság közlése olyan művészet, amelyben fontos az empátia és a megértés.

Mindkét idézet együtt mutatja meg a kétoldalú megközelítést az igazság közlése kapcsán. Az egyik hangsúlyozza az igazság bátor és őszinte kimondásának fontosságát, míg a másik az alázatos és tisztelettudó kommunikációra helyezi a hangsúlyt. Ez azt mutatja, hogy az igazság közlése egy összetett folyamat, amelyben figyelembe kell vennünk a körülményeket, a másik ember érzéseit és a helyzetet."

"Valóban, az igazság közlése nem mindig könnyű feladat, és előfordulhat, hogy az emberek reakciói negatívak vagy ellenségesek lehetnek. Az igazság néha kényelmetlen vagy fájdalmas lehet, és az emberek hajlamosak ellenállni vagy lázadni ellene, különösen ha az érinti az ő hiedelmeiket, érzéseiket vagy érdekeiket.

Az őszinte kommunikációnak azonban továbbra is fontos szerepe van. Az igazság megismerése és megértése elősegítheti a fejlődést, a konfliktusok megoldását és az egyének vagy közösségek felelősségvállalását. Fontos azonban megválasztani a megfelelő időt, helyet és módot az igazság közlésére, és figyelembe venni a másik személy érzékenységét és fogékonyságát.

Az igazság közlésekor szükséges az empatikus kommunikáció, a tiszteletteljes megközelítés és a nyitottság. Fontos megérteni, hogy mindenki másképp reagálhat az igazságra, és nem mindig fogadják nyitottan vagy könnyen. Az igazságnak azonban van ereje és értéke, és megfelelő kontextusban és módon közölve hozzájárulhat a fejlődéshez és a mélyebb megértéshez.

Ezért, amikor az igazságot közöljük, fontos szem előtt tartani az empátiát, a megértést és a tiszteletet, miközben kitartunk az igazság mellett. Az empátia és a megfelelő kommunikáció segíthet enyhíteni a lázadást vagy ellenállást, és hozzájárulhat a konstruktív párbeszédhez és a változás lehetőségéhez." Chat



 
 
0 komment , kategória:  Emberi bölcsesség és ami marad  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
2023.06 2023. Július 2023.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 6 db bejegyzés
e év: 95 db bejegyzés
Összes: 7247 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1408
  • e Hét: 8881
  • e Hónap: 15122
  • e Év: 67388
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.