Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Boldogok a békességre igyekezők
  2018-04-24 21:35:14, kedd
 
  Boldogok a békességre igyekezők: mert ők az lsten fiainak mondatnak" (Mt 5:9)

Krisztus a Békesség Fejedelme. Küldetése a bűn által elveszített béke helyreállítása a mennyben és a földön. Megigazulván azért hit által, békességünk van Istennel, a mi Urunk Jézus Krisztus által (Róm 5:1). Aki elhatározza magában, hogy bűneit elhagyja és szívét megnyitja Krisztus szeretete előtt, az részesévé lesz a mennyei békességnek.

Az igazi békesség alapja Krisztus. Jézusnak a szívben munkálkodó kegyelme megszüntet minden ellenségeskedést, és lecsendesíti a civódást. Megtölti a lelket szeretettel. Aki Istennel és embertársaival békességben él, nem lehet szerencsétlen, boldogtalan. Irigység nem lakhat szívében, gonosz szokások és gyűlölet sem találnak helyet. Aki Istennel összhangban él, részese a mennyei békességnek, és áldásos befolyását másokra is kiárasztja. A békesség Lelke harmatként üdíti fel azt a szívet, amely a világi hajszában megfáradt, és azt megelégelte.

Krisztus a béke üzenetével küldte szét követőit a világba. A békességre igyekvő ember nyugodt és szentséges életmódjának csendes és észrevétlen befolyása által Krisztus szeretetét nyilatkoztatja ki, beszéde és példaadása által embertársait rábírja a bűn elhagyására, és arra, hogy szívüket teljesen Istennek ajánlják fel.

Boldogok a békességre igyekezők, mert ők az Isten fiainak mondatnak. A békesség Lelke tesz bizonyságot a mennyel való összeköttetésükről. Jézus édes lehelete veszi őket körül; jóságos lényük, jellemük szeretetre méltósága bizonyítja a világnak, hogy Isten gyermekei; az emberek pedig felismerik, hogy ők Jézussal voltak. 32. oldal Mindaz, aki szeret, az Istentől született (1Jn 4:7). Akiben pedig nincs a Krisztus Lelke, az nem az övé, hanem akiket Isten Lelke vezérel, azok Istennek fiai (Róm 8:9, 14).

Gondolatok a hegyibeszédről
Link



 
 
0 komment , kategória:  Igemorzsa  
Isten ígéreteit imádkozni
  2018-04-24 15:01:27, kedd
 
  ,, Ha valakinek bölcsességre van szüksége, egyszerűen csak kérje Istentől, és meg fogja kapni! Hiszen Isten mindenkinek örömmel, nagylelkűen és szemrehányás nélkül ad." (Jakab 1:5,)


Amikor imádkozunk, megvallhatjuk Isten ígéreteit az életünkre. De miért is jó ez? Mert segít emlékeznünk arra, amit Isten ígért. Tudtad, hogy a Bibliában több mint hétezer ígéret található? Ezek az ígéretek minden szükségünkre és problémánkra megoldást adnak.

Az ima segít Istenre koncentrálni és meglátni, hogy mennyivel nagyobb és erősebb Ő mindennél, ami aggaszthat bennünket. Amikor pedig meglátjuk, hogy Isten megválaszolja az imánkat, elmélyül a hitünk.

A hit a kulcs, amely nyitja az Isten erejéhez vezető ajtót.

Csak néhány Isten ígéretei közül:

,,Isten fog harcolni értetek, nektek csak nyugodtan kell állnotok." (2Mózes 14:14, NIV fordítás).

,,Erőt ad a megfáradtnak, és az erőtlennek megnöveli az erejét." (Ézsaiás 40:29 ESV fordítás).

,,De akik az Úr segítségében bíznak, azon kapják magukat, hogy az erejük megújult. Szárnyra kelnek, mint a sasok; futnak, de nem fáradnak el; járnak, de nem gyengülnek el." (Ézsaiás 40:31, GNT fordítás).

,,Ne félj, mert veled vagyok! Ne engedd magad megfélemlíteni! Én vagyok az Istened. Én foglak megerősíteni. Én foglak megsegíteni. Győzelmes jobbommal támogatlak." (Ézsaiás 41:10, GW fordítás).

,,Ha valakinek bölcsességre van szüksége, egyszerűen csak kérje Istentől, és meg fogja kapni! Hiszen Isten mindenkinek örömmel, nagylelkűen és szemrehányás nélkül ad." (Jakab 1:5).

,,Ha megvalljuk bűneinket, Ő hű és igazságos, megbocsájtja a bűneinket, és megtisztít minden gonoszságtól." (1János 1:9, ESV fordítás).

,,Az Úr az, aki előtted megy; Ő veled lesz. Nem hagy cserben és nem hagy el. Ne félj, és ne ess kétségbe semmitől!" (5Mózes 31:8, AMP fordítás).

,,De az én Istenem be fogja tölteni minden szükségeteket az Ő dicsőséges gazdagsága szerint, a Jézus Krisztusban." (Filippi 4:19, MEV fordítás).

,,Annak ellenére, hogy a halál sötét árnyékának völgyén megyek át, nem félek semmilyen gonosztól, mert Te velem vagy; a Te botod és pálcád vigasztalnak." (Zsoltárok 23:4, NASB fordítás).

,,Készségesen megbocsájtasz, és a szereteted mindig elérhető azoknak, akik hozzád imádkoznak." (Zsoltárok 86:5, CEV fordítás).


Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

Válaszd ki az egyik ígéretet a mai áhítatból, és írj egy imát Istennek, amiben kifejezed a háládat a kifogyhatatlan szeretetéért és a hűségéért. Beszélgess Vele az ígéretéről, és mondd el neki, hogy bízol benne, hogy be fogja teljesíteni az ígéretét. Itt egy példa:

Isten ígérete:

,,Ha bölcsességre van szükséged, kérd a nagylelkű Istenünktől, és meg fogja adni neked. Nem fog leszidni, amiért hozzá fordultál." (Jakab 1:5, NLT fordítás).

Példa az imára:

,,Atyám, nagyon sokszor elfelejtem kérni, azt amire igazán szükségem van, és ez különösen igaz a bölcsességre. Annyira hálás vagyok ezért az Igéért és az ígéretért, ami benne szerepel. Köszönöm, hogy annyira nagylelkű vagy, és készségesen megadod a bölcsességet, amire a mindennapi körülményeim között szükségem van. Istenem, szeretnék a Te Szavadban leírt ígéretek és alapelvek szerint élni - nem pedig a világ mércéje szerint. Taníts meg bátran kérni a bölcsességet, hogy a Te akaratod szerint és a Te dicsőségedre tudjam alakítani az életemet. Jézus drága nevében kérlek. Ámen."

A mai áhítat részlet Rick Warren ,,Tapasztald meg Isten erejét az imán keresztül" c. könyvéből. Angolul elérhető itt.

Napi remény *(Daily Hope by Rick Warren, 2018.04.17.)
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2018.03 2018. április 2018.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 45 db bejegyzés
e év: 589 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4388
  • e Hét: 13237
  • e Hónap: 24290
  • e Év: 85591
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.