|
2018-05-28 11:36:42, hétfő
|
|
|
HÁTSZÍN ÁNIZSOS, GYÖNGYHAGYMÁS MEGGYEL
HOZZÁVALÓK
60 dkg hátszín, 2 evőkanál mustár, bors, só, ánizs (őrölt), 30 dkg meggy, 15 dkg gyöngyhagyma, 4 evőkanál méz, 4 dl bor (vörös), burgonyafánk, 2 evőkanál keményítő, olaj
Egy hátszín nyilván egy ünnepnaphoz: évfordulóhoz, születésnaphoz kapcsolódhat, hiszen nem olcsó alapanyag. De néha drágább alapanyagból is készíthetünk ételt - ehhez nyújt segítséget a recept.
A hússal egy kicsit előre dolgoztam, ugyanis az az igazi, ha a hús 1-2 napig áll a hűtőben. Az íze is jobb lesz és a rostok is felpuhulnak. A hátszint sózom, borsozom, mustárral bekenem, betekerem zsírpapírba és berakom a hűtőbe. Olajban is lehet pácolni, de akkor arra figyeljenek, hogy a mustáros húst az olaj ellepje.
Mézet karamellizálok, a mézkaramellbe beleteszem a gyöngyhagymát és a meggyet. Ha százalékban akarjuk megadni, akkor 70 százaléka meggy, 30 pedig gyöngyhagyma. Felöntöm borral, beleteszem az ánizst, keményítővel sűrítem.
A hátszínt sütés előtt kicsit klopfolom, majd megsütöm. Én azt javaslom, hogy mindenki a saját ízlésének megfelelően süsse meg a hátszínt, én médiumra szeretem.
Köretnek burgonyafánkot készítek. Én előre elkészítettem a tésztát. Már többször készítettem a Mit főzzünk ma? adásában burgonyafánkot, de emlékeztetőnek gyorsan leírom ide a receptjét. Liszt, élesztő, tojás, burgonya, kevés víz, olaj. Egy kiló liszthez negyven deka burgonyát teszek.Forró olajban kisütöm. Egy szelet húshoz egy nagyobb fánkot készítek, így sokkal jobban fog kinézni.
A közepesre sütött hátszínt tálalom a burgonyafánkkal. A mártást a fánkra teszem, petrezselyemzölddel díszítem.
Link |
|
|
0 komment
, kategória: Vad ételek |
|
Címkék: burgonyafánkkal, karamellizálok, burgonyafánkot, emlékeztetőnek, születésnaphoz, elkészítettem, mézkaramellbe, gyöngyhagymát, gyöngyhagymás, gyöngyhagyma, burgonyafánk, alapanyagból, keményítővel, évfordulóhoz, kapcsolódhat, készíthetünk, figyeljenek, készítettem, megfelelően, ünnepnaphoz, zsírpapírba, felpuhulnak, százalékban, beleteszem, segítséget, hozzávalók, dolgoztam, betekerem, közepesre, százaléka, mustárral, alapanyag, ízlésének, keményítő, klopfolom, receptjét, hátszín nyilván, kicsit előre, hátszint sózom, mustáros húst, olaj ellepje, mézkaramellbe beleteszem, hátszínt sütés, saját ízlésének, kiló liszthez, szelet húshoz, nagyobb fánkot, közepesre sütött, fánkra teszem, HÁTSZÍN ÁNIZSOS, GYÖNGYHAGYMÁS MEGGYEL,
|
|
|
|
hátszín nyilván, kicsit előre, hátszint sózom, mustáros húst, olaj ellepje, mézkaramellbe beleteszem, hátszínt sütés, saját ízlésének, kiló liszthez, szelet húshoz, nagyobb fánkot, közepesre sütött, fánkra teszem, burgonyafánkkal, karamellizálok, burgonyafánkot, emlékeztetőnek, születésnaphoz, elkészítettem, mézkaramellbe, gyöngyhagymát, gyöngyhagymás, gyöngyhagyma, burgonyafánk, alapanyagból, keményítővel, évfordulóhoz, kapcsolódhat, készíthetünk, figyeljenek, készítettem, megfelelően, ünnepnaphoz, zsírpapírba, felpuhulnak, százalékban, beleteszem, segítséget, hozzávalók, dolgoztam, betekerem, közepesre, százaléka, mustárral, alapanyag, ízlésének, keményítő, klopfolom, receptjét, burgonyát, megsütöm, borsozom, evőkanál, mustáros, javaslom, hátszínt, médiumra, liszthez, burgonya, készítek, díszítem, adásában, többször, hátszint, szeretem, köretnek, mindenki, felöntöm, berakom, kisütöm, megadni, nagyobb, negyven, gyorsan, bekenem, olajban, tésztát, drágább, hátszín, pácolni, akarjuk, ellepje, ugyanis, mártást, főzzünk, tálalom, meggyet, hűtőben, ánizsos, meggyel, nyilván, , ,
|
|
|
|
2024. április
| | Hét | Ked | Sze | Csü | Pén | Szo | Vas | |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |
29 | 30 | |
| |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
4 db bejegyzés |
e év: |
41 db bejegyzés |
Összes: |
8746 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Általános (1237)
- Belső kör (74)
- Család (203)
- Munka (6)
- Haverok (9)
- Iskola (10)
- Hit és vallás- versek,idézete (287)
- novellák, gondolatok, versek (73)
- 1-tál étel (56)
- A természet gyógyszertárából (146)
- Advent (100)
- Advent (9)
- Adventi gondolatok 2015 minden (29)
- Alkohol és likör stb... (13)
- Anyák napjára (18)
- Apró tea sütik (66)
- Barátoknak (29)
- Betegekért ima (27)
- Böjtös ételek (húsmente) (48)
- Bölcsességek (112)
- csibehúsos és más szárnyasok (246)
- Cukrosoknak diétás étrend (25)
- Diétásak (65)
- Dinus és Regi (48)
- Ecetekről (10)
- Egészség,életmód (461)
- Egészségünkről (97)
- EGYASSZONY az én történetem(fe (6)
- EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZE (22)
- Elgondolkodtató (85)
- Élsz,Barackvirág! (10)
- Érdekes (10)
- Finom husik (80)
- Forever (6)
- Főzés-sütés (65)
- Fűszerkalauz (41)
- Gombócok (10)
- Gyógyászat (169)
- Gyógyító gyyümölcsök,teák,olaj (136)
- gyors édesség (22)
- Gyümölcslevesek (37)
- Hal ételek (31)
- Házi mosószer és egyebek készí (4)
- Hírek a világból (70)
- Horoszkóp (47)
- Humormorzsa (9)
- Húsvét (36)
- Húsvétra töltött husik (20)
- Idézetek,szép mondások (9)
- Ima kilenced (119)
- Ima nyolcad (6)
- Imádságok,áldások. (638)
- Isten patikája. (42)
- Jó éjszakát (29)
- Jó ha tudod (91)
- Jó napot (29)
- Jó reggelt (147)
- Karácsony (55)
- Karácsonyi ételek (50)
- Kelt tészta édes és sós (121)
- Kérdések-válaszok (6)
- Kis Szent Teréz (28)
- Kívánságok (7)
- konyhai tudnivalók (54)
- Könnyű ételek,saláták,stb... (100)
- köretek (37)
- lekvárok-befőzése,szörpök (63)
- Lélekemelő (249)
- Lelkipásztori elmélkedés (220)
- levesek (63)
- mások tollából (74)
- Masszázs és Csakrák (21)
- Mikulás (4)
- Nagymama gyógyító receptje (100)
- okosságok (75)
- Olcsó, finom és házias recepte (73)
- Palacsinták édes - sós (4)
- pünkösd (9)
- Rózsafűzér (40)
- saláták (32)
- Schüssler sók (7)
- sertéshúsos (119)
- Spárgás ételek (9)
- sütemények ,édességek (472)
- Szent Ágnes (1)
- Szent András (2)
- Szent család ünnepe (2)
- Szent Erzsébet (9)
- Szent Ferenc (3)
- Szent Márton (1)
- Szent Mihály Arkangyal (1)
- Szent Mónika (1)
- Szent Pio atya (234)
- Szent Rita (9)
- Szentek (43)
- Szép történetek (48)
- Szeretett könyv (46)
- Szilveszter (3)
- Szószok (16)
- Születésnapi Köszöntők (7)
- tallózásból (15)
- Tanulságos történetek (210)
- Tésztafélék (45)
- Tudnod Kell (25)
- Túrmezei Erzsébet versei (48)
- Új év (3)
- vacsorára reggelire (47)
- Vad ételek (6)
- Versek (262)
- Viccek (37)
|
|
|
|
- Ma: 745
- e Hét: 6435
- e Hónap: 12807
- e Év: 63598
|
|
|