Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/3 oldal   Bejegyzések száma: 22 
Az elégedetlen kőtörő
  2012-04-23 14:28:11, hétfő
 
 
Élt egyszer egy kőtörő, aki gyakran panaszkodott nehéz munkája miatt.
- Ha én gazdag lennék, mindig lefüggönyözött bambuszágyban feküdnék. Mennyivel szebb lenne így az élet! S alighogy ezt kigondolta, egy angyal szállt le az égből és így szólt hozzá:
- Legyen úgy, ahogy kívánod! És a kőtörő gazdag emberré lett, és ott pihent a függönnyel eltakart bambuszágban. Éppen arrafelé vonult az ország királya, és az egyik szolga ernyőt tartott a feje fölé. Mikor ezt a gazdaggá lett kőtörő meglátta, haragra lobbant és bosszúsan állapította meg, hogy az ő feje fölé senki sem tart aranyos napernyőt. Föl is sóhajtott:
- Ha én király lennék, milyen jó lenne! Erre újra megjelent az angyal, és így szólt hozzá:
- Légy azzá, amivé akarsz! S azonnal királlyá változott.
Forrón sütött a nap és szinte mindent kiégetett a földön. Panaszkodott a király is, hogy a nap nem hagyja pihenni, folyton az arcába süt és hatalmaskodik fölötte. Felsóhajtott tehát:
- Hej, ha én nap lehetnék!
Az angyal tüstént megjelent és így szólt a kőtörőhöz:
- Legyen kívánságod szerint! Most fenn ragyoghatott az égboltozaton, és forró sugarait a földre szórta. Egyszer csak felhők tűntek fel alatta és nem engedték át a sugarait. Ez igen bosszantotta a napot, és most már felhővé akart lenni. Az angyal ezt a kívánságát is teljesítette. Felhő lett belőle, és potyogtatta a földre a kövér esőcseppeket. Elárasztotta a földeket, és mindent elpusztított, ami csak útjába akadt. Megpaskolta az egyik sziklát is abban a reményben, hogy az is széttörik a vad zivatarban. A szikla azonban állta az ostromot, mert erősebb volt a víznél. Ekkor a felhővé lett kőtörő felkiáltott:
- A szikla erősebb nálam, tehát szikla akarok lenni.
- Legyen úgy, ahogy akarod, mondotta az angyal, és sziklává változott. Egyszer csak megjelent egy ember hatalmas kalapáccsal és vésővel. Hamarosan darabokra törte, mire a szikla felkiáltott:
- Ez az ember erősebb nálam, ezért kőtörő akarok lenni!

 
 
0 komment , kategória:  Tanulságos történetek  
Vigasz
  2012-04-23 14:23:50, hétfő
 
 
Egy leányka hazajött a szomszédasszonytól, akinek nyolcéves kislánya nemrégen tragikus körülmények között halt meg.

- Mit keresel ilyenkor a szomszédasszonynál, van annak elég baja, pont Te hiányzol még neki!

- Azért mentem át, hogy megvigasztaljam a nénit.

- Hát, gyerek létedre, hogyan tudod megvigasztalni a bánatos asszonyt?

- Az ölébe ültem és együtt sírtam vele.

 
 
0 komment , kategória:  Lélekemelő  
Találkozás Istennel
  2012-04-23 14:22:30, hétfő
 
 
Volt egyszer egy kisfiú, aki találkozni akart Istennel. Tudta, hogy hosszú az út odáig, úgyhogy bepakolt a táskájába egy csomag csokis kekszet, egy nagy üveg kólát és nekivágott. Három háztömbbel odébb találkozott egy öreg nénivel. A néni a parkban ült és a galambokat figyelte. A fiú letelepedett mellé, és kinyitotta a táskáját. Inni akart egyet, amikor gondolta, hogy a néni biztosan éhes, megkínálta csokis keksszel. A néni hálásan elfogadta, és rámosolygott. Olyan kedves volt a mosolya, hogy a kisfiú ismét látni akarta, ezért megkínálta kólával is. A néni megint rámosolygott. A kisfiú nagyon boldog lett! Egész délután ott ültek, majszoltak és mosolyogtak, de egy szót sem szóltak. Miután besötétedett, a kisfiú rájött, hogy álmos, ezért felállt, hogy haza menjen. Pár lépés után megfordult, visszaszaladt, és megölelte a nénit. Amaz válaszul minden eddiginél szebben mosolygott. Amikor nem sokkal később benyitott a lakásukba, édesanyja meglepődött örömteli arckifejezésén.
- Mit csináltál ma délután, ami ilyen boldoggá tett? - kérdezte tőle.
- Istennel ebédeltem - válaszolta, de mielőtt az anyja újra megszólalhatott volna, hozzátette:
- Képzeld, olyan szépen mosolygott, hogy olyat még sohasem láttam!
Közben az idős néni szintén békességet sugárzó arccal tért haza. A fia megdöbbenve tudakolta:
- Hol jártál mama, hogy ennyire boldog vagy?
- Csokis kekszet ettem a parkban Istennel. - felelte. De mielőtt a fia bármit is szólhatott volna, így folytatta:
- Tudod, nem is gondoltam volna, hogy ilyen fiatal!
 
 
0 komment , kategória:  Lélekemelő  
Egy férj imája
  2012-04-23 14:18:06, hétfő
 
 
Volt egyszer egy férfi, aki nagyon belefáradt a mindennapi munkába. Minden nap dolgozni járt, a felesége meg csak otthon ült. Szerette volna, ha a felesége is megtudná, mi mindenen megy keresztül nap mint nap, ezért egy este így imádkozott:
"Mindenható Atyám! Minden nap dolgozni járok, és naponta 8 órát robotolok, miközben a feleségem csak itthon ül. Szeretném, ha ő is megtudná, mi mindenen megyek keresztül, ezért kérlek Uram, add, hogy egy napra testet cserélhessünk. Ámen."És Isten az Ő végtelen bölcsességében meghallgatta a férfi a kérését.
És a férfi másnap reggel már női testben ébredt. Felkelt, reggelit készített a párjának, felébresztette a gyerekeket, kikészíttette az aznapi ruhájukat, reggelit adott nekik, becsomagolta a tízóraijukat, elvitte őket az iskolába, hazament, összeszedte a vegytisztítóba való holmikat, és elvitte, megállt a banknál is, pénzt vett fel, elment bevásárolni és kifizette a számlákat is. Kicserélte a macska almot, és megfürdette a kutyát. Ekkor már délután egy óra volt, és igyekeznie kellett, hogy be tudjon ágyazni, hogy rendet rakjon, porszívózzon, és még a konyhát is felseperje és felmossa... És már rohanhatott az iskolába a gyerekek elé, akik hazafelé még vitatkoztak is vele egy sort. Kitett egy kis sütit meg tejet, és rávette a gyerekeket, hogy írják meg a leckéjüket és tanuljanak. Ezután felállította a vasalódeszkát, és tévét nézett miközben vasalta a ruhákat. Fél ötkor nekiállt krumplit pucolni, és zöldséget mosni, hogy egy kis salátát készítsen. Kisütötte a húst, és egy kis zöldbabot is párolt mellé vacsorára. Vacsora után kitakarította a konyhát, beindította a mosogatógépet, majd elrakta a tiszta edényeket. Megfürdette a gyerekeket, és ágyba dugta őket. 9-re már nagyon fáradt volt, és bár a napi munkával még nem végzett, úgy döntött ő is bebújik az ágyba, ahol még elvárták tőle, hogy szeretkezzen... és ő ezt panasz nélkül meg is tette.
Másnap reggel, amikor felébredt, azonnal letérdelt az ágya mellé, és így imádkozott:
"Mennyei Atyám! Nem tudom, mire számítottam. Belátom, hiba volt, hogy irigykedtem a feleségemre, mert képes egész nap otthon lenni. Kérlek Uram, nagyon kérlek, csináljuk vissza a cserét!"
És Isten az Ő végtelen bölcsességével ezt felelte:
"Fiam, látom, tanultál a leckéből, és ezért boldogan cserélem vissza a dolgokat abba a formába, amiben eredetileg is voltak. Csak kilenc hónapot várnod kell még. Tegnap este teherbe estél." :)

 
 
0 komment , kategória:  Tanulságos történetek  
epetisztítás, májméregtelenítés otthon
  2012-04-23 13:45:28, hétfő
 
  Sokat gondolkodtam rajta, feltegyem-e ezt a tisztítókúrát a blogra. Az igazság az, nekem nem voltak jó tapasztalataim. Ez volt az első komolyabb tisztítókúra, amit végigcsináltam- így biztos, hogy pszichésen ez volt a legnehezebb. ÉS az is igaz, hogy nem tartottam be a kúra szabályait, amiért kemény rosszulléttel fizettem.
Mégis közkinccsé teszem az epetisztítást. Mert ez a kúra azóta környezetünk legnépszerűbb méregtelenítésévé vált. Apósom, a szomszéd néni, az utcában lakó idős néni, sógornőm páciensei- mind, mind megcsinálták. Nagyon látványos eredményekkel. Apósom például azért csinálta végig, mert egy UH vizsgálat epehomokot mutatott ki nála. A kúra után visszament, és már nem láttak semmit. Mondhatni bizonyítottan hatásos a tisztítás. A kúra ebből a könyvből való, de egyébként 2000 éves kínai gyakorlat.


Szabályok:
- betegen nem lehet csinálni
-cukorbetegeknél nem használható

Hozzávalók:
100 g keserűsó (magnézium-szulfát) (nem glaubersó- nátrium-szulfát)
1 nagyobb vagy 2 kisebb rózsaszín grapefruit
1,5 dl olívaolaj
8 dl víz

Érdemes olyankor csinálni a kúrát, amikor másnap van lehetőség pihenni.
Aznap már keveset együnk, csak könnyen emészthető ételeket.

Déli 12 órától másnap reggelig már nem lehet sem inni, sem enni. (Én valószínűleg itt szúrtam el, nem bírtam ki ivás nélkül, ettől görcsöltem be.) A keserűsót 4felé kell osztani, 2-2 dl vízben fel kell oldani az egyes adagokat.

14 óra: Az első adag keserűsós vizet megisszuk. A só nehezen oldódik vízben, jól össze kell keverni. Az oldatnak nagyon rossz íze van, néhány korty vizet meg lehet utána inni. Hasmenést okoz, az első adag még felszívódik, a hasmenés a 16 órai után kezdődik.

16 óra: Második adag keserűsós víz.

18 óra: Harmadik adag keserűsós víz

20 óra: Negyedik adag keserűsós víz

A délután folyamán a belek megtisztulnak az ételmaradékoktól, a máj felszabadul a terhelés alól, a magnézium elernyeszti, ellazítja. Az epevezetékek kitágulnak.

Este 10 óráig minden dolgunkat el kell végezni, mert 22 óra után le kell feküdni.

22 óra: Meg kell inni 1,5 dl kifacsart, leszűrt grapefruitlé és 1,5 dl olívaolaj keverékét. A koktél felhajtása után rögtön vízszintesbe kell helyezkedni, legalább 5 óra hosszáig. Az olajhidraulika így működik csak. Másnap reggel, mikor felébredünk, azt fogjuk tapasztalni, hogy bőven lesz székletünk- a tegnapi full hasmenés ellenére. Ami ilyenkor távozik: kb. 2000 db kisebb, nagyobb epekő. Apósom megmutatta ezeket az orvosának, ő is megerősítette- ez bizony epekő.

A kúrát egy hónap, majd 8 hónap múlva lehet ismételni a teljes tisztulás érdekében.

Másnap pihenjünk, csak könnyebben étkezzünk, vegyünk be C-, B-vitaminkészítményeket, algát.

Testünk egészsége vérünk tisztaságától függ.
A vér tisztasága a máj jó működésén múlik.
házi gyógymódok
 
 
0 komment , kategória:  Egészség,életmód  
Sajtos kifli
  2012-04-23 10:30:01, hétfő
 
  Hozzávalók:
60 dkg liszt,
1 dl tej,
1 élesztő,
1 teáskanál cukor,
2 egész tojás,
1 doboz tejföl,
1 dl étolaj,
Kenéshez:
15 dkg Rama vagy vaj,
1 evőkanál só,

1 tubus kenhető (Medve) tubusos sajt,(100g)
ízlés szerint :
1-2 kanál tejföl,
kb.20 dkg sonka apróra vágva,
metélőhagyma, petrezselyem,....

A tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd a többi összetevővel is összedolgozzuk, kelesztjük. A tésztában nincs só, mert mindegyiket sós vajjal kenjük majd meg, s az elég lesz hozzá.
9 cipót készítünk ebből a tésztából. A cipókat kisodorjuk, 3-3 lapra osztjuk. Mindegyik kör alakú lapot a sós margarinnal, vagy vajjal megkenünk, hármasával egymásra rakjuk.
Hagyjuk pihenni, kb. 20 percet, majd mindegyiket 8-8 felé vágjuk, s ízlés szerinti krémmel megkenjük. Tejföllel, vagy a medve sajttal, vagy sonkával ízesítjük. Ha a sajttal kenjük, egy kis tejfölt tegyünk hozzá, úgy könnyebben kenhető, s erre is szórhatunk sonkakockákat. Vagy a sajthoz a tejföl mellett csak metélőhagymát rakjunk. Próbáltam többféleképp, mindegyik finom.
Ha megkentük a cikkeket, kiflit formázunk, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, kicsit még kelesztjük, tetejét tojássárgájával megkenjük, majd kb. 170 fokon 10-15 perc alatt készre sütjük.
 
 
0 komment , kategória:  Kelt tészta édes és sós  
Hatlapos
  2012-04-23 10:18:08, hétfő
 
  Tészta:
50 dkg liszt,
7 dkg zsír,
10 dkg porcukor,
1 tojás,
2 dkg szalalkáli( kevés tejben feloldva),
kis tejföl (kb.1, 5 dl)
Krém:
20 dkg kristálycukor,
10 dkg Rama
5 dkg kakaópor,
10 dkg vaníliás pudingpor,(nálam már 14 dkg)
1,3 liter tej,
kevés rum, esetleg fahéj
A tészta hozzávalóit egy tálban összegyúrjuk. Tejfölt annyit tegyünk, hogy nyújtható legyen. A kapott tésztát hatfelé vesszük, esetleg mérlegen is lemérhetjük, majd nagyobb tepsi nagyságú sütőpapírt kicsit meglisztezzük, rajt a tésztát kinyújtjuk, s a tepsibe téve, tetejét villával megböködve, kb. 180 fokon, kb. 6-7 perc alatt készre sütjük. Sorban mindegyiket.
A krémhez valókat egy nagyobb fémtálba téve összekeverjük a tej kivételével. A tejet felrakjuk forrni a tűzhelyre. Mikor már langyos, egy keveset kiveszünk, s a száraz hozzávalókkal elkeverjük.
Mikor a tej felforrt, ráöntjük, s mintha pudingot készítenénk, jól összekeverjük, a végén a margarint is hozzákeverjük. Tehetünk hozzá rumot, aromát, vagy egy kis őrölt fahéjat is. Alaposan elkeverjük. Ötfelé vesszük, hogy a legfelsőt kivéve mindegyikre jusson, s elkezdjük a lapokat megkenni, s egymásra rakni. A megtöltött lapokat hűtőbe tesszük, s dermedés után tetszőleges formájúra szeletelhető.
 
 
0 komment , kategória:  sütemények ,édességek  
Égi ‎
  2012-04-23 09:49:22, hétfő
 
  Őrangyalom, most ez órán
Jöjj el kérlek, ide hozzám,
Égből szállva, földre érve,
Repülj lelkem közelébe.

Segíts, hogy a gondok fátylán,
Ha magamtól nem is látnám
Fényed hozzám átragyogjon,
Kedves lelked körbefogjon.

Oldd fel szívem száz bilincsét,
Hozd el hozzám most a békét,
Hogyha szólsz azt meghallhassam,
Vagy ha jelt adsz megkaphassam.,
Ámen
 
 
0 komment , kategória:  Imádságok,áldások.   
Bölcsesség
  2012-04-23 09:00:25, hétfő
 
  Fogadd el így

Ha elfáradtál, mert elmúltak az évek,
ne csüggedj, keress a korodnak megfelelő szépet.
Ami mellett fiatalon elmentél rohanva,
most ráérsz megnézni, botra támaszkodva.
Nevess, nevess, a bajt soha ne keresd,
örülj a mának, holnap már rosszabb is lehet.
Keress barátokat, bánatodat oszd meg.
Ha osztasz bármit is, egyre kevesebb lesz.
Soha ne hidd, hogy sorsod a legrosszabb,
mindenki magát hiszi a legnyomorultabbnak.
Légy vidám - mert teljesen mindegy -
az élet úgysem áll meg, és úgy sokkal könnyebb.
Ne sajnáltasd magad, légy arra büszke,
sok mindent átéltél, és mégsem törtél össze.
És mert visszahozni semmit sem lehet,
fogadd el így, és élj emberhez méltó, derűs életet.
 
 
0 komment , kategória:  Bölcsességek  
Törvény erkölcs nélkül?
  2012-04-23 08:51:18, hétfő
 
  Törvény erkölcs nélkül?

Nem törölhető ki az emberből egy alapvető erkölcsi érzék. Minden nyavalyánk ellenére különbséget tudunk tenni jó és rossz között.

De ezt előszeretettel meghagyjuk elméleti szinten. Az már csípi a lelki szemünket, ha valaki a magatartásunkba beleszól. Ismert szöveg, hogy a felnőttet már nem lehet alakítani. Igen, de mi van akkor, ha csak testileg lett felnőtt, lelkileg nem?

A gyereket viszont muszáj nevelni. Kell az erkölcs. Még akár olyan áron is, ha esetleg átkereszteljük, mert ódzkodunk az ódivatú szavaktól. Az erkölcs szó is ilyen. Nevezhetjük felelősségtudatnak, tudatos magatartásnak, vagy bárminek, a lényeg nem változik: nem dönthetjük el kedvünk szerint, mikor mit cselekszünk.

Vannak általános normák, amelyek szívünkbe lettek írva, és ezeket a szabályokat holmi ráérő, unatkozó, jómódba belezárt emberek ötlet-böffentései nem írhatják át.

Sánta János
 
 
0 komment , kategória:  Lelkipásztori elmélkedés  
     2/3 oldal   Bejegyzések száma: 22 
2012.03 2012. április 2012.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 133 db bejegyzés
e év: 1201 db bejegyzés
Összes: 8747 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1152
  • e Hét: 9797
  • e Hónap: 16169
  • e Év: 66960
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.