Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
Lajcsi szelet
  2012-04-14 18:26:31, szombat
 
  Lajcsi szelet

Tészta hozzávalói és készítése: 2 ek. kakaópor, 2 ek. méz, 2 egész tojás, 20 dkg cukor, 5dkg vaj, 40dkg liszt, 2 k.kanál szódabikarbóna. A lisztbe keverjük el a szódabikarbónát. A többi hozzávalót egy tálba teszünk és gőz felett 5 percig kevergetés közben felfőzzük, levesszük a tűzről és belekeverjük a lisztet. A tésztát három felé osztjuk és darabonként kb. 30 * 24-es lapot nyújtunk belőle. A lapokat villával megszurkáljuk, hogy ne hólyagosodjon. 180 fokon kb. 10 perc alatt megsütjük.

Krém hozzávalói : 1cs. vaníliás puding, 1cs. puncs (eper, málna, a lényeg hogy rózsaszín legyen), 2 * 3 dl tej, 1 van.cukor, pici rum, vagy rum aroma, 25 dkg margarin, 20dkg porcukor.

Krém elkészítése : A 3-3 deci tejben felfőzzük a pudingporokat. Ha kész akkor a vaníliásba a vaníliás cukrot, a rózsaszínbe pedig a rumot tesszük. Megvárjuk míg a pudingok kihűlnek. A margarint a porcukorral kikeverjük és ketté választjuk, és a két fajta pudinghoz keverjük. Először a vaníliás pudinggal kenjük meg az első lapot, a következőt a rózsaszín pudinggal, és ráhelyezzük a 3. lapot. Legalább 1 napig állnia kell, hogy megpuhuljon. A tetejét csokimázzal is be lehet vonni, de anélkül is finom.
 
 
0 komment , kategória:  sütemények ,édességek  
Szilvás – mandulás pite
  2012-04-14 18:23:36, szombat
 
  Hozzávalók : 25 dkg liszt, 20 dkg porcukor, 15 dkg margarin, 2 tojás, 1 csomag sütőpor, 1.5 dl tej, kb. 40 dkg magozott, apróbb darabokra vágott szilva, kb. 7 dkg szeletelt mandula, 1 mokkáskanál őrölt fahéj

Elkészítés :

A margarint a porcukorral keverjük el gépi habverővel, majd egyesével adjuk hozzá a két tojást. Folyamatos keverés mellett lassan adjuk hozzá a tejet is. A lisztet keverjük el a sütőporral, és kisebb adagokban fakanállal keverjük a masszához míg sima nem lesz. Keverjük hozzá a masszához az 1 mokkáskanál őrölt fahéjat.

Egy kb. 31 * 23 cm-es tepsiben öntjük, és elsimítjuk a masszát. A tetejét bőségesen kirakjuk a szilva darabokkal úgy, hogy egy kissé nyomkodjuk őket a masszába. Szórjuk rá bőségesen a szeletelt mandulát, és előmelegített sütőben kb. 170 fokon, kb. 20 - 25 perc alatt süssük készre, de végezzünk mindenképpen tűpróbát. Tálaláskor szórjuk meg porcukorral.

 
 
0 komment , kategória:  sütemények ,édességek  
Mákos guba torta vaníliasodóval
  2012-04-14 18:13:25, szombat
 
  Hozzávalók : 10 db szikkadt kifli, 5 tojás, 10 dkg darált mák, 15 dkg porcukor, 1 liter tej, reszelt citromhéj, lekvár

Elkészítés : A kiflit karikázzuk fel. ( én a karikákat még elfeleztem )

A tejet tegyük fel melegedni, vigyázzunk, hogy ne forrjon fel. A tejhez tegyük a reszelt citromhéjat. A mákot keverjük össze a porcukorral.

Ha a tej felmelegedett kererjük simára a tojások sárgájával, és öntsük rá a kiflikre, egy fakanállal keverjük jól össze. Fokozatosan kevergetve adjuk hozzá a cukros mákot. A 26 cm-es tortaformánkat vajazzuk ki, és szórjuk meg egy kis zsemlemorzsával. Öntsük bele a mákos kifliket, egy kicsit nyomkodjuk meg. Én ekkor a tetejét vékonyan megkentem lekvárral. Előmelegített sütőben süssük kb. 15 percet.

Az 5 tojásfehérjét verjük kemény habbá, és a 15 perc sütési idő lejárta után kenjük el a tetején, majd pár percre tegyük vissza a sütőbe pirulni. Tálaljuk vaníliasodóval.

Vaníliasodó : 4 dkg liszt, 5 dkg cukor, 2 csomag vaníliás cukor vagy 1 vaníliarúd belseje, 4 db tojássárgája, 8 dl tej

Elkészítés : A cukrot, vaníliáscukrot és a lisztet egy tűzálló tálba tesszük, jól összekeverjük. Hozzáadunk 1 dl tejet és a 4 db tojássárgáját. Ezt csomómentesre keverjük. A maradék tejet felforraljuk ( ha vaníliarúdat használunk akkor itt tegyük bele a tejbe ). Ha felforrt akkor lassan adagolva, folytonos keverés mellett adjuk hozzá a tojássárgás alaphoz. Kis lángra téve sűrítsük be a sodót. Tipp : Én ezt a mikróban csináltam, kb. 2 perc volt az egész, közben kétszer megkevergettem. Nem kellett attól félni, hogy leég az alja!

 
 
0 komment , kategória:  sütemények ,édességek  
Konyakmeggyes szelet babapiskótával
  2012-04-14 17:28:51, szombat
 
 
hozzávalók 6 főre

Barna lapokhoz:

30 dkg liszt
1 ek kakaó
5 dkg cukor
1/2 cs sütőpor
5 dkg margarin (vaj)
2 tojássárgája
1 dl tej

Töltelékhez:

1 ü magozott meggy
2 ek konyak vagy bonbonmeggy aroma
10 dkg savoiardi babapiskóta

Krémhez:

2 cs tejszínes vagy vaníliás pudingpor
5 dl tej
20 dkg cukor
20 dkg margarin (vaj)

Mázhoz:

10 dkg ét tortabevonó
2 ek étolaj

elkészítés

1. A lapokhoz a hozzávalókat összegyúrjuk, majd kettévesszük, kisodorjuk, és lisztezett tepsi hátán 2 lapot sütünk.
2. A meggyet összekeverjük 2 ek aromával, egy kicsit állni hagyjuk, és alaposan lecsepegtetjük.
3. A pudingport 2 dl tejjel csomómentesre keverjük, és a maradék tejet felforraljuk. Hozzáöntjük a pudingporral elkevert tejet, és folytonos keverés mellett sűrűre főzzük. Még forrón belekeverjük a cukrot, majd teljesen kihűtjük. Ha kihűlt, a szoba hőmérsékletű Rámával vagy vajjal habosra keverjük.
4. A babapiskótát feldaraboljuk, majd a lecsepegtetett meggyel együtt belekeverjük a krémbe.
5. Az alsó lapot megkenjük a krémmel, befedjük a másik lappal, és csokimázzal vonjuk be. A mázhoz a csokit és az olajat összemelegítjük, és ha hűlt, a sütire kenjük.
6. Összeállítás után egy éjszakán át alufóliával lefedve hagyjuk a hűtőben, és másnap szeleteljük.

sütési hőfok:
180°C
sütési mód:
alul-felül sütés
tepsi mérete:
24×34 cm
 
 
0 komment , kategória:  sütemények ,édességek  
Osszátok meg!
  2012-04-14 15:13:52, szombat
 
  OSSZÁTOK MEG!
Osszátok meg a kenyeret,megtörve csak még jobb ízű falat!

Osszátok meg a kenyeret,megosztott kenyérből bátorság fakad!

Osszátok meg az Igét másokkal,túl sok az csupán magatoknak!

Osszátok meg az Igét másokkal,szolgáljon üdvére sokaknak!

Osszátok meg a bánatot,ugyanaz csüggeszti testvéreteket!

Osszátok meg a bánatot,hiszen az Úr parancsa a szeretet!

Osszátok meg a világosságot,az éjszakát messzire űzze!

Osszátok meg a világosságot,sötétben ne legyen senki se!

J.Hausen
 
 
0 komment , kategória:  Imádságok,áldások.   
Esti ima
  2012-04-14 14:24:33, szombat
 
 
Az őrangyalok csodás lények.
Oda lopóznak és védenek Téged!
Ha nem is látod Veled vannak.
Meg védenek el suhannak!
De holnap este újra jönnek.
Álom port majd rád hintenek,
És így majd nyugodt lesz az álmod!!!
 
 
0 komment , kategória:  Imádságok,áldások.   
Szőlőlekvár
  2012-04-14 11:39:21, szombat
 
  z alábbi recept készülhet egyfajta szőlőből, de ízlés szerint keverhetjük is a szőlőfajtákat. (Otelló + Pannónia). Ha muskotályos szőlőből készítjük, nagyszerűen illik majd sajtokhoz és grillezett húsokhoz is.

3 kiló szőlő
50 dkg cukor
30 dkg 3:1 befőzőcukor
2 rúd fahéj
2 citrom héja
6 szem szegfűszeg

A szőlőt leszemezzük, megmossuk és rétegesen lerakjuk egy lábasba. A rétegekre rászórjuk az összekevert cukrot és befőzőcukrot, az összetört fahéjat , reszelt citromhéjat és szegfűszeget. Lassú tűzön állandó keverés mellett kb. 1 órát főzzük, majd tésztaszűrőn átnyomjuk, és az így kapott lekvárt még kb. 15 percig főzzük. Forró vízzel kimosott üvegekbe töltjük, légmentesen lezárjuk. 4-5 percre fejre állítjuk, majd 1-2 napra száraz dunsztba tesszük.
 
 
0 komment , kategória:  lekvárok-befőzése,szörpök  
Sült szilvalekvár rummal
  2012-04-14 11:38:03, szombat
 
  Sült szilvalekvár rummal

5 kiló apró szemű, érett besztercei szilva
50 dkg barnacukor
2 dl rum
4 teáskanál fahéj
4 evőkanál ecet

A szilvát többször alaposan átmossuk, majd a szilvákat félbevágva kimagozzuk. A kimagozott szilvát két nagy tepsibe lerakjuk, és 80 fokos sütőbe tesszük 3 órán át. A gyümölcs tetejét meglocsoljuk az ecettel - ez meggátolja, hogy fröcsögjön. (az ízén nem lehet majd érezni) Óránként átforgatjuk. 3 óra után növeljük a hőmérsékletet 100 fokra és további 4 órát sütjük, ugyanúgy óránként átforgatva a gyümölcsöt. Az utolsó órában rászórjuk a cukrot, megforgatjuk. Az utolsó 10 percben pedig meglocsoljuk a rummal. A végén egy nagyon szép, vörös színű lekvárt kapunk. Átmosott üvegekbe töltjük, légmentesen lezárjuk, és 4-5 percre fejre állítjuk az üvegeket, majd 1-2 napra száraz dunsztba tesszük.
Kiváló lekvár kenyérhez, buktához, palacsintához, süteményekhez.

Meglehet, ez egy teljes műszak, de ezzel az eljárással bármilyen gyümölcsöt elkészíthetünk, s ha kevesebb a leve a gyümölcsnek ( pl. sárgabarack ), akkor a sütési idő le is rövidül.
 
 
0 komment , kategória:  lekvárok-befőzése,szörpök  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
2012.03 2012. április 2012.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 133 db bejegyzés
e év: 1201 db bejegyzés
Összes: 8747 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 0
  • e Hét: 8645
  • e Hónap: 15017
  • e Év: 65808
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.