Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/9 oldal   Bejegyzések száma: 83 
A legfontosabb
  2012-09-26 11:06:39, szerda
 
  A legfontosabb

Történt, hogy egy egyszerű asszony hátán gyermekével, eltévedt a jól ismert erdőben.
Ahogy tévelygett a sűrűben, egyszerre barlang nyílt meg közvetlenül előtte és megszólalt egy hang: - Ez egyszeri és megismételhetetlen alka
lom arra, hogy örökre gazdag és boldog légy.
Kérdezi az asszony a hangtól: - És mondd, mit kellene tennem mindezekért?
Csak lépj be és válogass a kincsekből kedvedre annyit, amennyit elbírsz, mert csak neked és csak most vannak a teremtésben.
Letette az asszony a gyermekét a barlang bejárata mellé egy jól látható helyre, hogy láthassa, ha szükségét érzi és könnyedén felvehesse, amikor távozik.
Egyre nagyobb halmokat rakott drágakövekből, arany ékszerekből és lázasan számolgatta, vajon micsoda gazdagságot bír még összeszedni, amikor megszólalt a hang: - A legfontosabbról el ne feledkezz!
Ekkor vette észre hogy a barlang enyhén ívelt és nem látta először, mekkora is valójában.
A hang figyelmeztetésén töprengve - A legfontosabbról el ne feledkezz! - beljebb ment hát. És Uram Teremtőm! Még csodálatosabb, még ragyogóbb dolgokra lelt.
Szétrakta azokat a kincseket, amiket először gyűjtött, hogy helyükbe a drágább "fontosabb" dolgokat tehesse, amikor újra szólt a hang: - Nagyon igyekezz, mert már csak néhány pillanat és a barlang örökre bezárul, de a legfontosabbról el ne feledkezz!
Még beljebb hatolt a temérdek kincs között gázolva és megpillantott egy emberfej nagyságú rubint.
Ó! - mondta az asszony. Bizonyára erre gondolt a hang is, és mindent eldobva felkapta a drágakövet, miközben a barlang szája egyre kisebb lett.
Már rohant kifelé, amikor a hang újra megszólította: - Mindent elviszel, mindent ami fontos?
- Igen!! - sikította a nő, és kiugrott a barlangból.
Diadalittasan nézte a csodálatos drágakövet, amikor megint rászólt a hang: - És a legfontosabb?
Ekkor döbbent rá az asszony, hogy gyermekét a barlangban felejtette.

Lehet életünk szerényebb és lehet jómódú is. Soha ne hajszoljuk az anyagi javakat. Nem mondom, hogy anyagiak nélkül jó vagy jobb élni, de a földi "kincsek" iránti féktelen sóvárgás elfeledteti velünk a legfontosabb létét.
Soha ne feledkezzünk meg a legfontosabbról: a gyermekről.
 
 
0 komment , kategória:  Szép történetek  
Az ecet jó használhatósága
  2012-09-25 09:55:25, kedd
 
  Találtam elhoztam!

A leguniverzálisabb háztartási szer az ecet. Szagtalanítástól kezdve, számítógép tisztításon keresztül a folttisztításig, számos háztartási célra alkalmas. Ismerj meg 16 háztartási praktikát ecettel, amit minden háziasszonynak érdemes kipróbálnia!

Ablaktisztítás
Ecetes meleg vízzel és egy ronggyal töröld végig az ablakot, majd egy tiszta ronggyal töröld szárazra. Az ecet minden foltot leold, helyébe fényes, ragyogó üveg marad.

A kávéfőző tisztítása
Ha a kávéfőzőből folyamatosan gyenge vagy keserű kávé jön ki, akkor meg kell tisztítani. Töltsük tele a tartályát 2 rész ecettel és 1 rész vízzel. Vegyük ki a szűrőt és hagyjuk átfolyni az ecetes vizet rajta.

Majd tiszta vízzel is mosassuk át 2-3üszor, hogy ne legyen majd ecetes íze a kávénak. Minden 40. kávéfőzés után tisztíthatjuk a kávéfőzőt.

A hűtőszekrény szagtalanítása
Tudtad, hogy ecettel lehet a leghatékonyabban szagtalanítani a hűtőszekrényt?

Használj egyenlő arányban ecetet és vizet, ezzel törölgesd végig a hűtőszekrényt (beleértve az ajtó tömítését, a zöldség és gyümölcstartályokat is).

A bőrgarnitúrák tisztítása és fényesítése
A bőrkanapé vagy fotel elvesztette a csillogását? Keverj össze egyenlő arányban ecetet, főtt lenolajat és helyezd egy szórófejű palackba, rázd fel és fújd be vele a bőrt.

Egy puha ronggyal dörzsöld át a bőrt, majd egy tiszta ronggyal töröld szárazra.

bútorokon levő "víz-karikák" eltüntetése
Távolítsd el a fa-bútorokról a nedves poharak okozta fehér gyűrűket. Keverj össze egyenlő arányban ecetet és olíva olajat, majd egy puha ronggyal töröld át a fát. Egy másik tiszta puha ronggyal töröld fényesre a felületet.

Wikimedia Commons
Szőnyegtisztítás
Ha már kopott, használt a szőnyeg, keféljük át a következő összetételű oldattal: 1 csésze ecet és 4 liter víz.

Nem kell kiöblíteni a szőnyeget, egyszerűen hagyjuk megszáradni. Az ecet kiöli a szőnyegben megtelepedett baktériumokat és kellemesen felfrissíti.

Dohos szekrény frissítése
Régi kabátok és ruhák az évek alatt nehéz szagban állnak a szekrényben? Először is rámolj ki mindent a szekrényből, majd mosd ki belülről a következő összetételű mosószerrel:

1 csésze ecet, negyed csésze szódabikarbóna és 4 liter víz. Tartsd nyitva a szekrény ajtaját, hagyd jól kiszáradni, majd visszapakolhatod a ruhákat.

Szagtalanítás
A műanyagdobozok könnyen átveszik a különböző szagokat, ezért néha érdemes szagtalanítani ezeket.

Áztass egy szelet fehér kenyeret ecetbe és zárd a dobozba. Hagyd benne egyik napról a másikra, majd mosd ki meleg vízzel. Reggelre a doboz szagtalan lesz.

Eltünteti a golyóstoll nyomait
A gyerkőc golyóstollal festette ki a falakat vagy a bútorokat? Egy ecetes szivaccsal vagy ronggyal eltüntetheted a golyóstoll nyomait a különböző felületekről.

Ezüstök tisztítása és fényezése
Ezüst ékszereinket vagy egyéb ezüstből készült tárgyunkat fél csésze ecetből, 2 evőkanál szódabikarbónából készült keverékkel tisztíthatjuk meg.

Áztassuk az ékszereket 2-3 órán keresztül ebben a szerben, majd mossuk le hideg vízzel és törölgessük meg puha ronggyal.

Króm és acél tisztítása
A krómból, inoxból és rozsdamentes acélból készült berendezési tárgyak ecettel tisztíthatók. Egy szórófejű palackkal fújjuk be a felületet, majd puha ronggyal töröljük fényesre.

Penész kiirtása
Ha a penészfoltokat el szeretnéd távolítani, válaszd a fehér ecetet. Szinte minden felületen biztonsággal alkalmazhatod, nem fog foltot hagyni - fürdőszobában, csempéken, bútoron, falakon, műanyagon, függönyön stb.

Könnyű foltok esetén az ecetet hígítsuk vízzel, erős foltok esetén használhatunk tömény ecetet. A szert öntsük szórófejes palackba és így juttassuk a penészfoltra.

Cigaretta/füst szag semlegesítése
Ha mostanában sokat grillezel otthon vagy kemény dohányos van a házban, önts almaecetet egy lapos tálban és helyezd el a szobában.

Kevesebb, mint egy nap alatt a szag elmúlik. A cigaretta füsttől úgy is megszabadulhatsz, ha egy ecetes nyirkos ruhával körbetörölgeted a bútorokat.

A kagyló kidugaszolása és szagtalanítása
Keverj össze ecetet és szódabikarbónát, majd önts a lefolyóba. A két szer együttes ereje megszabadít a dugulástól és szagtalanítja a csövek belsejét.

Használj fél adag szódabikarbónához egy adag ecetet, majd ha a habzás elmúlik, adj hozzá ugyanannyi meleg vizet, mint ecetet. Ami után a lefolyóba öntötted, várj öt percet, majd eressz rá hideg vizet.

A redőny tisztítása
Egyenlő részben keverj össze ecetet és meleg vizet. Húzz fel egy pamutkesztyűt és mártsd a tisztítószerbe, majd húzd végig a kesztyűs ujjaidat a redők mindkét oldalán.

Az eredmény meghökkentő. A kesztyűt közben mártogasd a tisztítószerbe, hogy megtisztuljon.

A számítógépek tisztítása
Számítógép, fax, telefon és egyéb irodai gépek jobban működnek, ha tisztán vannak tartva. Mi előtt elkezdenéd a tisztítást, kapcsold ki a berendezést. Egy tálba keverj össze egyenlő arányban vizet és ecetet, majd egy tiszta ronggyal törölgesd végig a berendezést.

Ügyelj, hogy az áramkörökbe és áramkapcsolókba ne kerüljön folyadék. A számítógép billentyűi közt ecetes fültisztítópálcikával takaríthatsz.

 
 
0 komment , kategória:  okosságok  
Okosságok a konyhában
  2012-09-25 09:49:15, kedd
 
  Találtam elhoztam !
1. Ha azt szeretnéd, hogy a tök szép szálas maradjon a főzelékben, gyalulás után keverj hozzá egy kis ecetet. A pirított hagymához add a kaprot, kevés vízben főzd, és tejfölösen habard be. Minden főzelék finomabb, ha nem rántással sűríted!

2. A zsemlyegombócot úgy főzöm ki, hogy egy dupla alufóliát megkenek olajjal, ráöntöm a masszát, becsomagolom. Téglalap alakúra formázom, hústűvel megszurkálom, így teszem a forrásban lévő vízbe. Főzés közben tűpróbát ajánlok. Ha megfőtt, a fóliát lehámozom, az olaj miatt könnyen lejön. Szeletelem, mint a bagettet.

3. A petrezselyem-, lestyán- és zellerlevelet szárítás után összekeverem, így teszem zárható üvegbe. Ezt a keveréket minden töltelék húshoz használom (fasírozott, töltött paprika, töltött csirke), valamint a zsemlyegombóc galuskájába is szórok.

4. Ha szilikonformában sütünk, a tűpróbát makarónival vagy spagettivel végezzük, így biztos nem károsodik a forma.

5. A krumplifőzelék akkor lesz igazán finom, ha a rántásba reszelt hagymát teszünk.

6. Ha a szárazbabhoz főzés közben fél zöldpaprikát adunk, kihozza a bab ízét, legyen az főzelék vagy leves.

7. Ha a csirkemájat sütés előtt villával megszurkáljuk, nem "köpköd" sütés közben.
MSE
8. Amikor olcsóbb citromhoz jutok, bevásárolok belőle akár 1-2 kg-t is. A jól megmosott gyümölcs héját lereszelem, és cukorral összekeverve egy műanyag, zárható tetejű edénybe teszem és lefagyasztom. Süteményekhez kiváló. A levét kifacsarom, és jégkockakészítőbe téve lefagyasztom. Bármikor elővehetem tea, limonádé ízesétéséhez. De a kézen lévő halszag eltüntetéséhez is nagyon jó.

9. Fasírozott készítésekor a masszához tegyünk egy evőkanál étolajat, így nem ragad az edény aljához, és az olaj is kevésbé habosodik.

10. A sovány húsokat panírozás előtt kenjük meg olajjal, akkor sütés közben nem száradnak ki.

11. A fejes saláta nem tárolható sokáig, előfordulhat, hogy kissé megfonnyad. Ilyenkor nyers burgonyaszeletekkel együtt tegyük higeg vízbe néhány percre.

12. Fűszereket nem csak a húsokra tehetünk grillezéskor. Ha a faszénparázsra babérlevelet, rozmaringot vagy más illatos fűszereket szórunk, a húsok átveszik az aromás illatokat.

13. A füstölt kolbászról úgy tudod a legkönnyebben eltávolítani a héját, ha előtte hideg vizet engedsz rá. Ezután pikk-pakk lejön a bőre.

14. Ha túl világos, sápadt a tojás sárgája, piskótához, rántottához, nokedlihez, stb. teszek bele egy kis kurkumát. Nagyon szép színe lesz tőle.

15. A bablevest rántás helyett úgy sűrítem, hogy a benne főtt zöldséget összeturmixolom. Így mindenki megeszi, finom és egészséges is!

16. A szárított zeller- és petrezselyemlevelet mozsárban összetöröm, és amikor már majdnem kész a leves (gulyás, bab, stb.), csak akkor teszem bele. Finom az íze és az illata.

17. A túrógombócot érdemes fagylaltos kanállal szaggatni a forró vízbe. Gyors és nem maszatolós.

18. Ha a másnapos kenyeret pár percre nedves konyharuhába csavarod, majd előmelegített sütőbe teszed 5-10 percre, olyan lesz, mintha friss lenne.

19. Kovászos uborka készítésekor a kaprot és a kenyeret egy sűrű szövésű anyagban helyezem az üvegbe, így nem lesz zavaros a lé, és egyben kiemelhető.

20. Ha megégetted a kezed, azonnal kend be tejföllel. Nem fog fájni, és nem lesz hólyagos sem.
 
 
0 komment , kategória:  okosságok  
Amíg lehet
  2012-09-25 08:21:44, kedd
 
 

Ha édesanyád is öreg lett,
és te magad is ,,öregebb,
ha - miket addig meg se érzett -
nem bírja már a terheket...
ha kedves hű szeme se lát úgy
az életbe, mint azelőtt,
ha lába ügyefogyottan
nehezebben hordozza őt:
legyen támasza erős karod,
és kísérése örömed!
Üt az óra, amikor sírva
utoljára kísérheted.

És ha kérdez, felelj a szavára!
Ha újra kérdez, akkor is!
Ne türelmetlenül! Gyengéden,
ha megkérdez, harmadszor is!
Magyarázz meg mindent derűsen,
ha valamit nehezen ért!
Üt az óra, melyben
tőled többé semmit se kérd.

Túrmezei Erzsébet
 
 
0 komment , kategória:  Túrmezei Erzsébet versei  
Szereted a padlizsánt?
  2012-09-24 10:41:30, hétfő
 
 
...amit a padlizsánról tudni érdemes
**************************

A Solanum melongena tudományos nevű élelmi növény legalább olyan jól ismert törökparadicsomként vagy tojásgyümölcsként, mint padlizsánként. Angolul - eggplant, Erdélyben vinete néven ismerik.

A padlizsán energiaértéke kicsi, 113 kJ/100 g (27 kcal/100g), miközben 1,3 g fehérjét, 0,2 g zsírt, 4,8 g szénhidrátot és 2,58 g élelmi rostot tartalmaz 100 g-onként. Víztartalma ugyanakkor nagy. A vitaminok közül jelentékeny C-vitamin- (30 mg), folsav- (31 mg), niacin- (0,60 mg) és pantoténsavforrás (0,23 mg). Ennél meghatározóbb az ásványianyag-tartalma: 100 g padlizsánban többek között 145 mg kálium, 21 mg foszfor, 16 mg magnézium és 10 mg kalcium található.

Elkészítéskor -- sütés, főzés előtt -- a tojásgyümölcs héját nem mindig kell eltávolítani. A kocsányát egyujjnyi gyümölccsel együtt vágják le. A túlérett padlizsán kesernyés íze besózással és lecsepegtetéssel szüntethető meg. Nyersen nem szokták fogyasztani. Ételkészítés (sütés) során sajátos illata érezhető, de az íze egyáltalán nem agresszív. Azokban az országokban, ahol e növény honos, sokszor hús helyett eszik: igen népszerű rántva, sütve, de készíthető roston, töltve és mártással töltelékként is. A balkáni népek az elkészítés során erőteljesen ízesítik és fűszerezik. Jellemző fűszere a bors, a csombor, a bazsalikom és paradicsommal kombinálva az oregánó. A friss fűszernövények közül a vöröshagyma, a fokhagyma és a zöldpetrezselyem illik hozzá. Nálunk a tojásgyümölcs tartósítása nem jellemző, bár a padlizsánkrém egyre nagyobb teret hódít. Külföldön általában olajos salátaként egymagában vagy más nyersanyagokkal kombinálva is fogyasztják.

Gyógyhatását tekintve az indiai természetgyógyászat szerint a tojásgyümölcs vérképző, vízhajtó, bélgyulladást gátló és emésztést fokozó hatású, oldja a sűrű nyákot idült asztmában és hörghurutban, s gyorsítja az emésztésben részt vevő szervek működését. Ajánlott cukorbetegeknek, valamint reumában, máj- és vesebetegségben szenvedőknek is, viszont gyomorsavtúltengésesek és gyomorfekélyesek nem fogyaszthatják. A benne levő keserű ízanyagok és illóolajok kimerültség esetén serkentőleg hatnak az idegrendszerre.

A gyógyászatban a tojásgyümölcs herbáját, még inkább terméskivonatát a kávésavszármazékoknak köszönhetően a máj- és epefunkció javítójaként tartják számon. Japán kutatások szerint a padlizsán antocianintartalma csökkenti az összkoleszterinszintet, s növeli a HDL-koleszterinszintet. A fenolsavak megvédik a sejteket a szabad gyököktől, ekképp rákellenes hatásúak.

A nem teljesen érett bogyó szolanin nevű, mérgező vegyületet tartalmaz. Ilyenkor néhány napig szobahőmérsékleten kell tárolni.A későn szedett vagy hosszan tárolt termés matt felületű lesz, fogyasztásra alkalmatlanná válik. Ekkor magjai barnásak, húsa szívós, kesernyés ízű.

A tojásgyümölcs különleges tulajdonsága, hogy sok zsiradékot képes felvenni. Ausztrál kutatás szerint egy adag padlizsánszelet sütés közben 70 másodperc alatt 83 g zsiradékot képes felszívni, s ezzel csaknem 800 kalóriával növekszik az energiatartalma. Így laktató, sok energiát adó ételek készíthetők belőle. De zsírszegényen elkészítve is kellemes ízűek a padlizsánételek.

Az arab világban egy történet alapján vágykeltő hatása miatt a tojásgyümölcsöt a szerelem almájaként tartják számon, s az olajban sült padlizsánt ájult imámnak nevezik. A kínaiak, koreaiak és japánok a formája miatt a nemiség jelképének tartják.
 
 
0 komment , kategória:  Egészség,életmód  
Az élet értelme
  2012-09-24 10:26:23, hétfő
 
 
Egy hindu szent, aki elment a Gangesz folyóhoz megfürödni, egy családot látott a folyóparton, akik mérgesen kiabáltak egymásra. Odafordult a tanítványaihoz, mosolygott és megkérdezte: “Miért kiabálnak az emberek, amikor idegesek egymásra?"
A tanítványok gondolkodtak egy ideig, majd az egyikük ezt mondta: “Azért, mert ilyenkor elveszítjük a nyugalmunkat."
“De miért kiabálunk, amikor a másik személy ott áll mellettünk? Mondhatnánk neki sokkal halkabban is" - kérdezte a szent.
A tanítványok tanakodtak még, de nem találták a megfelelő választ.
Végül a szent elmagyarázta: “Mikor két ember mérges egymásra a lelkük eltávolodik egymástól. Hogy leküzdjék ezt a távolságot kiabálniuk kell, hogy meghallják egymást. Minél mérgesebbek, annál hangosabban kiabálnak, hogy leküzdjék a nagy távolságot.
Mi történik a szerelmeseknél? Ők nem kiabálnak egymásra, hanem halkan beszélnek, mert a lelkük nagyon közel van egymáshoz. Köztük lévő távolság nincs is vagy nagyon kicsi."
A szent folytatta: “Amikor még jobban szeretik egymást mi történik? Nem beszélnek, csak suttognak és így még közelebb kerülnek egymáshoz. Végül már suttogniuk sem kell, csak egymás tekintetéből megértik egymást. Ez mutatja meg milyen közel áll két ember egymáshoz, amikor szeretik egymást."
Ránézett a tanítványaira és ezt mondta: “Ezért amikor vitáztok ne hagyjátok, hogy lelketek eltávolodjon. Ne mondjatok olyan dolgokat, amik eltávolítanak egymástól, különben egyszer eljön a nap, mikor akkora lesz a távolság köztetek, hogy lelketek többé nem talál vissza egymáshoz."
 
 
0 komment , kategória:  Család  
A halhatatlanság magja
  2012-09-24 10:22:42, hétfő
 
 
Ezért fogyassz szezámmagot!

A szezámmag számos jó tulajdonsággal bír - nézzük, mik ezek!

A halhatatlanság magja

Egyes tudósok úgy vélik, hogy ez a nagyszerű fűszer a Szunda-szigetekről, míg mások szerint Indiából származik, annyi viszont bizonyos, hogy a hindu mitológia szerint a Yama istenség által megáldott mag Keleten a halhatatlanság jelképe lett. Nem is csoda, hiszen a szezámmagot a magok királyának is tartják, mivel benne található meg legmagasabb számban több életfontosságú ásványi anyag.

Az étrendünkben betöltendő lényeges szerepét az is fokozza, hogy súlyarányosan hétszer több kalcium rejlik benne, mint a tehéntejben, ez pedig azért jelentős szempont, mert a kalcium hozzájárul a vastagbélrák, a csontritkulás, a migrén, de még a menstruációkor jelentkező fájdalmak megelőzéséhez is. Emellett bővelkedik E-, B1-, B2-, D-vitaminban, foszforsavban, lecitinben, és telítetlen zsírsavakban, melyek mind-mind áldásos hatást gyakorolnak a szervezetünkre.

Aprócska mag a kicsattanó egészségért

Mindez csupán a kezdet, hiszen a szezámmag az előbbieken túl számtalan jó tulajdonsággal rendelkezik. Kiváló forrása a mangánnak és a réznek, valamint a magnéziumnak, a cinknek és a rostoknak is. A benne lévő réz miatt enyhítheti az ízületi gyulladásokat, míg a magnézium az érrendszer és a légzőszervek egészségért felelős. Ezeken a jelentős tápanyagokon kívül a szezámmag két egyedülálló anyagot is magában foglal: a szezamint és szezamolint. Mindkettő egy különleges rosttípusnak minősül, amelyeket összefoglalóan lignánoknak neveznek. Ezekről kimutatták, hogy az emberek esetében koleszterincsökkentő hatása van és a vérnyomást is kiegyensúlyozza. A szezaminról azt is megállapították, hogy megvédi a májat az oxidatív károsodástól.

Szezám tárulj, avagy nyiss a jó közérzet felé!

A szezámmagnak számos pozitív élettani hatást köszönhetünk, így például erősebbé teszi az idegszöveteket és a szívizmot, és nem csak a fáradtság, de az álmatlanság is legyőzhető általa. A máj és az epehólyag betegségei kiválóan kúrálhatók a szezámmaggal, a kisebb epekövektől könnyebben megszabadulhatunk a kis mag rendszeres fogyasztásával.

A szezámolajjal akadályozható meg legeredményesebben a melanoma növekedése, mindemellett az emésztésre is jótékonyan hat, hiszen kiváló béltakarító és salaktalanító. Nem elhanyagolandó az a tulajdonsága sem, hogy fiatalító, sejtmegújító hatással van felvértezve, és az anyagcserét is szuperül felpörgeti. Magas kalciumtartalmának tulajdonítható, hogy a csontokat erősebbé varázsolja, valamint a fogak és a haj szépségéről is gondoskodik.

Így fogyaszd a szezámmagot!

A napi ajánlott mennyiség egy evőkanálnyi, ezt elmajszolhatod a reggeli során is, fantasztikus kiegészítője lehet például a gabonapelyheknek, de a salátákhoz, joghurtokhoz is nagyon jól passzol. Belekeverheted akár a panírba is, de a kész főételeket is meghintheted vele. Azonban ha esetleg allergiás lennél a dióra, akkor csak csekély mennyiséget csemegézz belőle! Kedvcsinálónak, íme, néhány egészséges és ínycsiklandozó recept:

Natúr szezámkrém

Hozzávalók: egy csomag szezámmag, só, víz

Elkészítés: Pirítsd világosra szárazon a szezámmagot (de arra figyelj, hogy nehogy megégjen, mert akkor keserű lesz), ezután kávédaráló segítségével őröld meg. Ízesítésként jöhet egy kevés só, majd önts hozzá vizet, és keverd krémes, kenhető sűrűségűre. Kenheted kenyérre, egy kis méz vagy lekvár társaságában nagyszerű uzsonna lesz belőle.

Szezámkrém édesen (Halvakrém)

Hozzávalók: 20 dkg szezámmag, tetszőleges mennyiségű méz

Elkészítés: Az őrölt szezámmagot ízlés szerinti mennyiségű mézzel keverjük össze.

Pikáns szezámkrém (Tahini, arab étel)

Hozzávalók: 20 dkg szezámmag, 1 dl víz, 1 gerezd áttört fokhagyma, 2 evőkanál olaj, tengeri só, 1/2 citrom leve

Elkészítés: A szezámmagot őröljük meg kávédarálóval. Adjuk hozzá a vizet, a fokhagymát, a citrom levét, és jól dolgozzuk össze. Majd keverjük hozzá a sót és az olajt. A vizet apránként adagold hozzá, amíg krémszerű nem lesz a végeredmény.

Forrás: Wellness Cafe
 
 
0 komment , kategória:  Egészség,életmód  
Egy kis mosoly a mai napra
  2012-09-24 10:01:46, hétfő
 
 
Egy pasi a borbélynál ülve átszól a manikűröslánynak:
- Te, szépségem nem vacsoráznál velem ma este?
Gyertyafény, halk zene, a többi meg majd kialakul.
- Nem lehet, férjnél vagyok.
- Hát mondd azt neki, hogy egy barátnőddel mész moziba!
- Mondd meg neki te! Épp téged borotvál!
 
 
0 komment , kategória:  Viccek  
Fehér ember
  2012-09-24 10:00:41, hétfő
 
 

Egy cigány család áll egy szigeten. Az a hír járja, hogy ha átússzák a
folyót, akkor fehér emberek lesznek.
Először átúszik az apa. Fehér ember lesz.
Majd átúszik az anya egy kis bökkenővel, de átér, így ő is fehér ember lesz.
A kislány éppen, hogy csak át tud úszni a túlpartra, de végül ő is fehér
ember lesz.
Elkezd úszni a cigány kisfiú. Félúton elkezd fuldokolni.
Az anya megszólal:
- Segítsünk neki?
Mire az apa:
- Egy cigánynak?...
 
 
0 komment , kategória:  Viccek  
Fáradjon a kaszához!
  2012-09-24 09:20:35, hétfő
 
 
A fenti cím nem elírás, az egyik üzletben a felirat kedvesen arra invitált mindenkit, hogy fizetés céljából fáradjon a kaszához.

Valószínűleg fel sem fogták, mekkora igazságot vetettek papírra. A kaszásnál tényleg mindenki fizet, az is, aki semmit sem vett, de az is, aki jól bevásárolt valahol másutt az életben.

A kaszásnál mindent leadunk, ami nem kell az Isten előtti megjelenéshez, mert az a feladata, hogy lecsupaszítson. Utána kapjuk meg a fehér ruhát, amelyet már a mennyei szabóság készít, méret után.

A halál mégsem személy, aki úgymond kaszával érkezik, hanem az a létállapot, amikor teljesen megdermedünk. Itt vagyunk a nagy tudományukkal, és voltaképpen nem is tudjuk, hogy a halál pillanat vagy állapot. Innen nézve a haldoklás időtartam, de nem tudjuk, hogy odaátról ez hogy fest. Lehet, hogy egészen másképpen. Egy biztos; odaát már ráérünk, mert nem leszünk időhöz kötve. És nem lesz sem kasza, sem kassza.

Sánta János atya
 
 
0 komment , kategória:  Lelkipásztori elmélkedés  
     2/9 oldal   Bejegyzések száma: 83 
2012.08 2012. Szeptember 2012.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 83 db bejegyzés
e év: 1201 db bejegyzés
Összes: 8746 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1459
  • e Hét: 7149
  • e Hónap: 13521
  • e Év: 64312
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.