Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/7 oldal   Bejegyzések száma: 66 
Ételek, melyeket ne adjunk a kutyánknak
  2018-03-29 13:02:54, csütörtök
 
  Gazdiként fontos észben tartanunk, hogy a kutya nem eheti ugyanazt, mint mi

Nagyon sok gazdi nem tud ellenállni annak, hogy megossza kutyájával a saját ételét. Sajnos azonban számos emberi étel mérgező a számára - az alábbi ételeket éppen ezért inkább ne tálaljuk négylábú kedvencünknek!

Xilit
Egyre népszerűbb az édesítőszerek használata, melyek közül sokan választják a xilitet. Az otthon készített ételek mellett gyakori édesítője a cukorkáknak, a rágónak, a fogkrémeknek és a diétás élelmiszereknek is, de a kutya számára méreg: vércukorszintje nagy mértékben lecsökken tőle, és akár májkárosodást is szenvedhet. Ha a kutyának xilitmérgezése van, akkor olyan tünetek jelzik, mint a hányás, a nyomott hangulat és a koordinációs problémák, de rohamok is jelentkezhetnek nála.


Avokádó
Az avokádóban található egy persin nevű anyag, amely egyfajta gombaölő: ez az emberre teljesen veszélytelen, de a kutyák számára mérgező. Az anyag a kutyáknál súlyos hányást és hasmenést okozhat, amitől akár ki is száradhatnak.

Alkohol
Az alkohol ugyanolyan hatást gyakorol a kutyára, mint az emberre: károsíthatja az agyát és a máját is, de ehhez már sokkal kisebb mennyiség is elég lehet a számára. Egy kevés ital is okozhat a kutyánál hányást, hasmenést, légzés- és koordinációs problémákat, kómát vagy akár halált is az alkohol erősségének függvényében. Minél kisebb testű a kutya, annál kevesebb mennyiség is elég, hogy beteg legyen

Hagyma és fokhagyma
Nyersen, főzve, sütve, porítva - a hagymát és a fokhagymát érdemes minden formájában távol tartanunk a kutyától. A hagyma ugyanis elpusztíthatja a kutya vörösvérsejtjeit és anémiát (vashiányos vérzékenységet) okozhat. Nagyon kis mennyiségű hagymával még nincs gond, de egy komolyabb dózis mérgezést okozhat, amitől gyengeség, hányás és légzési problémák jelentkezhetnek.

Kávé, tea, koffein
A koffein kis mértékben is okozhat annyira súlyos mérgezést a kutyánál, amelybe bele is halhat. A kakaótól, az energiaitaltól, a kávétól és a teától érdemes ezért távol tartani kedvencünket, ahogy minden egyébtől is, amiben előfordulhat. Ha arra gyanakszunk, hogy a kutyának koffeinmérgezése van, akkor azonnal forduljunk vele állatorvoshoz!

Szőlő és mazsola
Már egy kis mennyiségű szőlőtől és mazsolától is rosszul lehet a kutya, ami hányással jelentkezik. Ha pedig gyakran kap a gyümölcsből, akár komoly veseelégtelenséget is okozhat nála, amelynek korai tünete, hogy lassabb lesz és nyomott hangulatú.



Tej és tejtermékek
A kutyák nem tudják tolerálni a laktózt, ezért a tej és a tejtermékek hasmenést, hányást és egyéb emésztési problémákat okozhatnak náluk. Ha gyakran kapnak tejtermékeket, akár ételallergiát is kiválthat náluk, amely bőrkiütést és viszketést okozhat.

Makadámia dió
Nem a leggyakrabban használt alapanyag, de néhány élelmiszerben előfordul a makadámia, amelyből nagyobb mennyiséget, nagyjából 6 diónak megfelelőt kell elfogyasztania a kutyának, hogy bajt okozzon. Az izomrángás, a hányás, a gyengeség és a láz lehetnek a tünetei a makadámia túladagolásnak. Ha csokoládé is van az ételben, akkor akár azonnali halált is okozhat a makadámiával együtt.

Csokoládé
A legtöbben szerencsére tudják, hogy a csokoládé rosszat tesz a kutyáknak. Ennek oka egy teobromin nevű anyag, amely a csokoládéban található, és amelyet a kutyák szervezete nagyon lassan tud lebontani. A teobromin nemcsak az ét- és tejcsokoládéban, de a fehércsokiban is megtalálható. Kevésbé súlyos esetben hányást és hasmenést okozhat, súlyosabban remegést, görcsöket, szívproblémát és halált is.

Datolya, barack és szilva
Ezekkel a gyümölcsökkel főként a magjuk miatt van gond, ezek ugyanis a kutya vékonybelében okozhatnak problémát, akár el is zárhatják. Plusz a gyümölcsök magjában cianid van, amely veszélyes a kutyára is, így ha a magot összerágja, még ez is okozhat nála mérgezést.

Nyers tojás és hús
A nyers tojás kérdése a mai napig vitatott, de sok állatorvos úgy gondolja, hogy nem tesz jót a kutya szervezetének, hiszen van esély tőle az ételmérgezésre, E. coli-, szalmonella- vagy más bakteriális fertőzésre. A nyers tojáshoz hasonlóan a nyers hús és hal is okozhat fertőzést, de akár paraziták is lehetnek bennük, amelyek átkerülhetnek a kutya szervezetébe. Ha a kutyának parazitafertőzése van, akkor arra a láz és a duzzadt nyirokcsomók figyelmeztethetnek.

Só és cukor
A túl sok só fogyasztása felborítja a kutya nátrium-anyagcseréjét, amitől könnyen kiszáradhat, és ha sok vizeletet ürít, akkor nátriummérgezést is kaphat. A hányás, a hasmenés és a nyomott hangulat lehetnek a tünetei, de remegés és láz is jelentkezhet, és akár halált is okozhat. A túl sok cukor pedig hasonlóan hat a kutyára, mint az emberre: túlsúlyos lehet tőle - és akár cukorbeteg is.

Nyers élesztő
Ahogy a tészta is megdagad az élesztőtől, a kutya gyomrában is hasonló gázok képződhetnek tőle, amelytől fájdalmai, gyomorgörcsei lehetnek. Az élesztőből a fermentálódás során alkohol is kiválhat, amely alkoholmérgezéses tüneteket okozhat a kutyánál.

Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A tökéletes immunerősitő
  2018-03-29 13:00:08, csütörtök
 
  A különleges ízű és illatú gyömbér rengeteg pozitív tulajdonsággal rendelkezik. A hideg, influenzás időszakban segít felturbózni immunrendszeredet, kiváló ellenszere a meghűléses betegségeknek.

Készíts belőle házi gyömbérszörpöt. Szódával legalább olyan finom, mint gyermekkorod kedvenc üdítője volt. Formás üvegben pedig tökéletes gasztroajándék.
Hozzávalók:
20 dkg gyömbér
70 dkg cukor
1.5 l víz
3 citrom


Elkészítése:
A gyömbért egy zöldséghámozóval pucold meg nagyon vékonyan, és szeleteld fel. A vizet öntsd egy lábosba, rakd bele a cukrot, és forrald össze, azaz készíts szirupot. Tedd bele a szeletelt gyömbért, facsard bele a citrom levét. Forrald fel ismét, majd húzd le a tűzről, és takard le. Hagyd 20-60 percig az edényben attól függően, hogy mennyire szereted erősen a gyömbér ízét.

Utána szűrd jól kimosott, felforrósított üvegekbe. Zárd le légmentesen, és rakd szárazdunsztba, azaz plédek közé. Várd meg, amíg kihűl. Ha hosszabb ideig szeretnéd eltartani, késhegynyi tartósítót is tégy a tetejére. Hűvös helyen tárold.
Link
 
 
0 komment , kategória:  Egészség,életmód  
Tavaszi tisztítókúra gyógynövényekkel
  2018-03-29 12:58:53, csütörtök
 
  Tavasszal hasznos lehet egy gyógynövény kúra, amely vértisztító hatással van szervezetünkre és energiával tölt fel minket.

Itt a tavasz ideje, hogy szervezetünket felébresszük téli álmából a gyógynövények segítségével: Na de melyik mire jó?


Gyögynövény fáradtság ellen: a gyermekláncfű
A pitypang gyermekkorunk egyik kedvenc gyomnövénye volt, amellyel remekül lehetett játszani. Ám a pitypang a gyógynövények kategóriájában is helytáll, amikor virágzásba kezd, akkor érdemes elkezdeni egy kéthetes tisztítókúrát.



Naponta szedjünk fel öt szárat levelestől, jó alaposan mossuk meg, a virágokat szedjük le róla, majd nyersen fogyasszuk el, vagy salátának elkészítve is hatásos. A legyengült fáradt szervezetünket, pillanatok alatt energiával látja el, így pl. a tavaszi fáradtság ellen is hatásos.



Köhögéscsillapítő gyógynövény: a kakukkfű
A kakukkfű leginkább mint konyhai fűszernövény ismert, pedig gyógynövényként is elsőrangú. Készítsünk reggelente egy pohár kakukkfű teát, amely szinte csodákra képes, felfrissíti egész szervezetünket, csillapítja a köhögést, és gyomrunkra is jó hatással van. Egy csésze meleg teához vegyünk egy kávéskanál friss kakukkfűhajtást, öntsük le forró vízzel, majd hagyjuk állni pár percig, és leszűrve kortyoljuk el.

Vértisztító gyógynövény: a medvehagyma
A medvehagyma az utóbbi évek csodanövénye lett, tavasszal szinte medvehagyma lázban ég az egész ország. Ez az ifjú csodanövény kiváló vértisztító hatással rendelkezik, de a gyomor- és bélrendszert is képes kisöpörni a lerakodott salakanyagoktól.

Április és május elején a legtöbb kert és piac már tele van friss medvehagyma levelekkel, amelyeket még a virágzás előtt érdemes leszedni és frissen fogyasztani. A levelekből készíthető finom saláta, tehetjük szendvicsek tetejére, de elkészíthető főve akár a parajhoz hasonlóan is.
Link
 
 
0 komment , kategória:  Egészség,életmód  
Tojáskrém
  2018-03-26 21:37:44, hétfő
 
  HOZZÁVALÓK
4 db tojás

bors
1 fej hagyma vagy lilahagyma (kisebb)
3 ek vaj
1/2 pohár tejföl
1 ek mustár
petrezselyemzöld (apróra vágott)

ELKÉSZÍTÉS
A tojásokat keményre főzzük, lehűtjük, megpucoljuk, és villával összetörjük. Megsózzuk, megborsozzuk, és belereszeljük a hagymát.
Habosra keverjük a vajat, a tejfölt és a mustárt, majd hozzáadjuk a tojáshoz. Meghintjük az apróra vágott petrezselyemzölddel, összekeverjük, és a hűtőbe tesszük néhány órára.
 
 
0 komment , kategória:  vacsorára reggelire  
Gesztenyekrémleves habgaluskával
  2018-03-26 21:31:13, hétfő
 
  HOZZÁVALÓK
Hozzávalók:
10 dkg mazsola
fél deci rum
25 dkg édes gesztenyepüré
8 dl tej
1 csomag vaníliás pudingpor
3 evőkanál cukor
1 csomag vaníliás cukor
méz
A habgaluskához:
4 tojásfehérje
1 csipet cukor
1 csomag vaníliás cukor

ELKÉSZÍTÉS
Elkészítés:
1. A tejet kb. 2 dl kivételével felforraljuk. A 2dl tejben elkeverjük a pudingport és a cukrot, és a többi tejhez öntjük. Folyamatos kevergetés mellett beletesszük a gesztenyepürét, és néhány percig főzzük.
2. Ezután az edényt lehúzzuk a tűzről, és merülő mixerrel krémesre turmixoljuk a levest.
3. Rumba áztatott, forrázott mazsolát teszünk bele.
4. Elkészítjük a habgaluskákat. (Mint a madártejhez.) Kemény habbá verjük a tojásfehérjéket egy csipet sóval, majd vaníliás cukorral ízesítjük. Egy külön lábasba vizet teszünk fel forrni, és amikor gyöngyözni kezd a víz, kanállal habgaluskákat szaggatunk a kemény tojáshabból a tetejére. Ha megfőtt, szűrőkanállal a kész gesztenyeleves tetejére helyezzük.

A leves nagyon finom lett, egy dolgot azonban elhibáztam. Valószínűleg az ilyen leveseket langyosan kell tálalni. Én azonban hűtőbe tettem, mondván, úgyis hasonlít a madártejre, jobb lesz hidegen...
Nos, hidegen a levesből puding lesz, így desszertként fogyasztható. De nagyon-nagyon finom!! :o)))) Hidegen valószínűleg úgy marad leves-állagú, ha nem 8 dl tejet, hanem legalább 1,2-1,5 liter tejet adunk hozzá a gesztenyemasszához.

Link
 
 
0 komment , kategória:  Gyümölcslevesek  
Illatos gesztenyekrémleves
  2018-03-26 21:27:25, hétfő
 
  HOZZÁVALÓK
Hozzávalók:
1 csomag főzés nélküli vaníliás pudingpor (lehet mogyorós is)
9 dl tej
1 citrom reszelt héja
1 teáskanál őrölt fahéj
fél kávéskanál őrölt gyömbér
10 db szegfűszeg
20 dkg gesztenyepüré
1 teáskanál rumaroma

ELKÉSZÍTÉS
Elkészítés: A citrom reszelt héját, a fahéjat, a gyömbért és a szegfűszeget kb. 1-1,5 dl vízben feltesszük főzni (ez pár perc alatt elkészül). Addig a pudingport kevés tejjel csomómentesre kavarjuk, majd felöntjük a maradék tejjel. A fűszereket leszűrjük, és az illatos levet hozzáadjuk a pudingporral kikevert tejhez. Majd belemorzsoljuk a gesztenyepürét, és az egészet összeturmixoljuk. Feltesszük főni, de csak az első rottyanásig. Közben beleteszünk 1 teáskanál rumaromát.
Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Miért is egészséges tojást enni
  2018-03-26 21:20:17, hétfő
 
  Sokan abban a tévhitben élnek, hogy a tojás tele van koleszterinnel, és ha omlettet reggelizünk, innen már egyenes út vezet a szívroham felé. Igyekszünk ezt most megcáfolni.

A tojás fehérje és sárgája együtt jelentős mennyiségű vitamint, egészséges zsírt, nyomelemeket és egyéb tápanyagokat tartalmaz, és még kalóriatartalma miatt sem kell aggódnunk. Elkészíteni is könnyű ráadásul a tojást - reméljük, ezt már a konyhából olvassa! De van még néhány meggyőző érvünk, hogy miért is egészséges tojást enni.Jobb lesz a kedvünk. A tojásban igen hasznos keverékét találjuk az omega-3 zsírsavaknak, cinknek, B-vitaminoknak és jódnak, ez a keverék pedig nagyon is hatásosan semlegesíti a fáradtságot és a rosszkedvet.



Izomzatunkat is tápláljuk. A tojás az egyik legjobb természetes forrása az izomvédő proteineknek az alacsony kalóriatartalmú ételek között. Az ezekben található B12-vitamin az izomösszehúzódást is segíti.

A ráktól is megvéd. 24 százalékkal kisebb a mellrák esélye azon nőknél, akiknél magasabb a kolinszint, ezt a tápanyagot pedig, nem meglepően, a tojásban találhatjuk meg. Egy nagyobb tojásból napi kolin szükségletünk 30 százalékát is fedezni tudjuk. Érdemes tudnunk, hogy a legtöbb kolin a tojássárgájában van.

Táplálja az agyunkat.A tojásban található kolin nemcsak a ráktól véd, hanem agyunkat is jobb állapotban tartja, mivel ennek hatására több acetilkolin termelődik bennünk, ami segít az információk jobb tárolásában és az ezekre való emlékezésben is.

A szabadon tartott tyúkok tojásaiban több omega-3 zsírsav található, amely szintén jó hatással van agyunkra, ráadásul E-vitamin is több van bennük, ami miatt az Alzheimer-kór elleni védettségünket is növelhetjük.Jobb lesz a látásunk. A tojásban jelentős mennyiségű lutein és zeaxanthin van, ezek olyan antioxidánsok, amelyek hatására elfelejthetjük a szürkehályogot és a szemfenéki erek meszesedését is. Ezeket az anyagokat kelkáposztában és spenótban is megtalálhatjuk, úgyhogy akár ezeket is fogyaszthatjuk a reggeli omlett mellé.

Fogyhatunk is. A Louisiana State University kutatói arról számoltak be, hogy 65 százalékkal jobban fogynak a túlsúlyos emberek, ha legalább heti ötször reggeliznek tojást, mondjuk péksütemények helyett. A reggelire fogyasztott tojás hatására ráadásul testünk kevesebb kalóriát igényel majd a nap folyamán.
Link
 
 
0 komment , kategória:  Egészség,életmód  
Barackhabos sütemény
  2018-03-25 16:32:09, vasárnap
 
  40 dkg liszt
10 dkg cukor
20 dkg puha vaj( vagy 25 dkg margarin)
3 tojás
1 csom. vanília cukor
1 csom. sütőpor
5 dkg durvára vágott dióbél
40 dkg baracklekvár

A puha vajat kikavartam a cukrokkal, a tojások sárgájával, hozzáadtam a sütőporral elvegyített lisztet és puha tésztává gyúrtam. Kétfelé vágtam. Egyik részét fóliába csomagoltam és a hűtőbe tettem.
Kint maradt részét 33x22 centis vajazott tepsibe nyomkodtam.
A tojások fehérjét habbá vertem, összekavartam a baracklekvárral és a tészta tetejére simítottam. Megszórtam durvára vágott dióval.
A hideg tésztát nagy lyukú reszelőn a diós habra reszeltem.
Előmelegített 180 fokos sütőben 30 percet sütöttem. Hagyni kell teljesen kihűlni, máskülönben nagyon morzsálódik a tészta.
 
 
0 komment , kategória:  sütemények ,édességek  
Gyömbér: vért tisztít, és egyben hatásos afrodiziákum
  2018-03-24 10:50:09, szombat
 
  Gyógylikőr részeként, gyömbérsör formájában, húslevesek, páclevek, sütemények fűszereként mindenki találkozhatott már vele, de érdemes közelebbről is megismerni sokféle, jótékony hatását
Ismerjük meg!

A gyömbér (Zingiber officinale) Indiából és a Dél-Kelet Ázsia trópusairól származik, ma már vadon nemigen fordul elő, viszont elterjedt kultúrnövény, számos országban (például Brazília, Ausztrália, India, Kína, Vietnam, Jamaica területén) termesztik a rendszertani rokonságba tartozó mintegy 85 faj valamelyikét. Évelő növény, a talajban kúszó, gumós, agancsszerűen elágazó gyöktörzsének (rizómájának) osztásával szaporítják. Nádhoz hasonló, méternyi magasra növő, keskeny, lándzsás alakú, fényes, sötétzöld levelei, füzérvirágzatában sárga, bíbor foltos virágai vannak. Neve a “szarv alakú" jelentésű “singabera" szanszkrit szóból származik.



A nagy földrajzi felfedezések idején, a XV-XVI. században ismerték meg Európában is. A hatóanyagokban gazdag gyöktörzséért termesztik, amelyet a virágzás után takarítanak be. Fűszerként ezt a részét használják, tisztítva és szárítva. Van, ahol meghámozva, másutt hámozatlanul aszalják meg. Az előbbi módszerrel készül a bengáliai fehér, utóbbival pedig a barbadosi fekete gyömbér. Íze kissé csípős, kesernyés, aromás.


Miért jó?
Ettek már gyömbéres süteményt egy finoman ízesített marhahúsleves után, kóstolták már az angolok kedvelt gyömbérsörét? Ha csupán sokoldalú fűszerként szerzett volna érdemeket ez a furcsa alakú gyökér, akkor is figyelemreméltónak kellene tartanunk. Azonban a benne lévő illóolajok, hatóanyagok (pl. bizabolén, gingerol és a shogaol) miatt ennél sokkal többet nyújthat, ha értő módon, jól és jókor használják: sokféle betegségben hozhat enyhülést, több kellemetlen testi tünetet hatékonyan csillapíthat, nem is beszélve arról, hogy évszázadok óta hatékony afrodiziákumnak tartják. A benne lévő ásványi anyagok közül kiemelkedik a magas káliumtartalma.

Néhány a jótékony hatásai közül: a gyömbér fokozza az étvágyat és segíti az emésztést, csillapítja a gyomor- és bélpanaszokat. Élénkít, javítja a vérkeringést, csökkenti a vérnyomást és a vér koleszterinszintjét. A hagyományos kínai orvoslás szerint melegítő hatású, sőt, a tűz gerjesztésében is segít: a nemi vágy és a szexuális teljesítőképesség fokozására is ajánlják. A vérkeringést élénkítő hatásának köszönhetően a koncentrálóképességre is jótékonyan hat: gépkocsivezetők, vizsgázók kipróbálhatják ezt a tulajdonságát is.

Antioxidáns hatású, erősíti az immunrendszert, megfázás, légúti fertőzések idején hozzájárul a kórokozók legyőzéséhez, gyulladáscsökkentő. Azok a kismamák, akik a reggeli rosszullétekkel küzdenek, sőt, a kemoterápia mellékhatásaitól szenvedő daganatos betegek is alkalmazhatják az émelygés, hányinger elmulasztására.

Hogyan fogyasszuk?
Legtöbben fűszernövényként ismerik és használják, levesek, húsok, mártások, sütemények ízesítésére, de önállóan is fogyasztják, például főzve, illetve cukorral kandírozva édességként. Hipermarketekben illetve nagyobb zöldség-gyümölcs szakboltokban nemcsak szárított, hanem friss gyömbért is lehet vásárolni. Ez hűtőben hetekig eláll. Felhasználáskor vékony szeletekre kell vágni, esetleg lereszelni, de úgy, hogy ne vesszen kárba az ilyenkor kicsorduló leve sem.

Tippek-tanácsok
Jó tudni, hogy puhítja a húst, így ha a páclébe reszelünk belőle, omlósabb lesz a sült hússzelet.
Utazáskor, repülőn vagy hajón fellépő rosszullét esetén jó szolgálatot tehet egy kis kandírozott gyömbér, vagy akár egy kis darabka nyers gyömbérgyökér elrágcsálása is.

Várandós kismamák beszéljék meg orvosukkal a gyömbér émelygés elleni alkalmazását, mivel a növény ugyan a nyálkahártya irritáció ellen jó hatású, de a vérkeringést élénkítő hatása miatt a nagyobb mennyiségben való fogyasztásával jobb vigyázni. (A Lust és Tierra-féle “Természetes gyógymódok bibliája" a menstruációt megindító növények között említi.)

Érdekességek
A gyömbérgyökeret Konfuciusz is nagyra értékelte, állítólag ő maga is minden nap fogyasztott belőle. Európában először Marco Polo említette meg, majd a középkor évszázadaiban számos gyógyító leírta különböző alkalmazásait. A világ számos pontján, Nepáltól a Karib-tengeri szigetvilágig ismerik és használják, légúti és emésztőszervi megbetegedések, ízületi gyulladások, hasmenés ellen.
Link
 
 
0 komment , kategória:  Egészség,életmód  
Legyen olyan a napod, amilyennek szeretnéd!
  2018-03-23 20:44:21, péntek
 
  "Sok-sok évvel ezelőtt élt Indiában egy bölcs, aki azt mondta, hogy egy nagy titkot őriz egy varázs ládában, ami az élet minden területén sikeressé teszi, és ezért a világ legboldogabb emberének tartja magát.
Sok irigy király ajánlott neki hatalmat és pénzt, még meg is próbálták ellopni a ládát, mind hiába. Minél jobban próbálkoztak a megszerzésével, annál boldogtalanabbak lettek, mert az irigység nem hagyta élni őket. Így teltek-múltak az évek és a bölcs egyre boldogabb lett.
Egy nap egy kisfiú toppant be hozzá és azt mondta:
- Uram, én is határtalanul boldog szeretnék lenni, mint te. Megmutatod nekem, hogyan érjem el a boldogságot?
A bölcs a gyermek tisztaságát és egyszerűségét látva így szólt:
- Neked megmutatom a boldoggá válás titkát. Gyere velem, és nagyon figyelj: Valójában két ládában őrzöm a boldogság titkát, a szívemben és az eszemben. A nagy titok, pedig nem más, mint egy lépésekből álló sorozat, amit életed végéig követned kell.

Az első lépés az, hogy tudd: Isten minden dologban ott van és ezért szeretned kell Őt, és hálát adnod Neki, mindazért, amid van.

A második lépés, hogy szeresd önmagad és minden nap lefekvéskor és felkeléskor ki kell jelentened:
- Én fontos vagyok, képes vagyok, értékes vagyok, okos vagyok, kedves vagyok, sokat várok magamtól, nincs olyan akadály, amit le ne tudnék győzni. Ezt hívják magas önbecsülésnek.

Harmadik lépés, hogy a gyakorlatban is megvalósítod, amit magadról állítasz. Vagyis ha azt gondolod, hogy okos vagy, viselkedj okosan; ha azt gondolod, hogy képes vagy, tedd meg, amit kitűzöl magad elé; ha azt gondolod hogy nincs akadály, amit ne tudnál legyőzni, akkor tűzzél ki célokat az életedben és harcolj értük amíg el nem éred. Ezt a lépést motivációnak hívják.

Negyedik lépés, hogy ne irigyelj senkit azért, amije van, vagy ami ő maga, ők elérték a céljukat, te érd el a sajátjaidat.

Ötödik lépés, hogy ne őrizgess a szívedben haragot senki iránt; ez az érzés nem fogja hagyni, hogy boldog légy. Hagyd, hogy Isten törvényei tegyenek igazságot, te bocsáss meg és felejts.

Hatodik lépés, hogy ne vedd el azt, ami nem a tiéd, emlékezz, hogy a természet törvényei szerint, ha valakitől elveszel valamit, akkor holnap elvesznek tőled valami értékesebbet annál, amit elvettél. Fizesd meg a tartozásodat, add vissza, ami nem a tiéd, kérj bocsánatot, add oda mindenkinek azt, ami megilleti. Így biztosítod a békédet.

Hetedik lépés: Ne bánj rosszul senkivel. A világ minden élőlényének joga van ahhoz, hogy tiszteljék és szeressék.

És végül a nyolcadik lépés. Mindig mosolyogva kelj fel, és fedezd fel a szépséget és a jót a téged körülvevő dolgokban! Gondolj bele, hogy milyen szerencsés vagy, amiért annyi mindened van, segíts a többieknek, anélkül, hogy arra gondolnál, hogy semmit sem fogsz kapni cserébe; figyeld meg az embereket és fedezd fel bennük a jó tulajdonságaikat, nekik is add át a titkot, hogy győztessé váljanak, és így BOLDOGOK LEGYENEK."

Legyen olyan a napod, amilyennek szeretnéd!

Rási András
(test- és lélekgyógyász)
 
 
0 komment , kategória:  Tanulságos történetek  
     2/7 oldal   Bejegyzések száma: 66 
2018.02 2018. Március 2018.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 66 db bejegyzés
e év: 802 db bejegyzés
Összes: 8746 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 886
  • e Hét: 6576
  • e Hónap: 12948
  • e Év: 63739
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.