Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Grízes mézes
  2021-12-14 15:32:03, kedd
 
 



Hozzávalók:
50 dkg liszt,
15 dkg kristálycukor,
7 dkg sertészsír,
1 tojás,
5 evőkanál méz,
2 teáskanál szódabikarbóna,
tej.
A krémhez:

10 evőkanál búzadara,
1 liter tej,
1 evőkanál cukor,
25 dkg vaj,
25 dkg porcukor,
fél liter baracklekvár.
A csoki mázhoz

3 evőkanál étolaj,
12 dkg étcsokoládé.
Elkészítés
A lisztet a kristálycukorral, és a zsírral összemorzsoljuk. Beletesszük a tojást, a mézet, a szódaport, és kevés tejjel összeállítjuk a tésztát. Lisztezett gyúrótáblára borítjuk, összegyúrjuk, és négy cipóra osztjuk.

Ezeket kinyújtjuk, közben liszttel szórjuk, mert a mézes tészta ragad. Tepsi hátoldalára borítjuk, ott még megfelelő nagyságúra igazgatjuk.

A tepsit nem kell megzsírozni. Sütőben pár perc alatt szép aranyló színűre sütjük mind a négy lapot. Sütőpapírra borítva kihűtjük.

Közben elkészítjük a krémet. A búzadarát a tejjel, és a cukorral sűrűre főzzük, és kihűtjük.

A puha vajat a porcukorral selymesre keverjük, majd a kihűlt darás masszához adjuk.

Az alsó mézes lapot megkenjük a krém felével. Ráhelyezzük a másodikat, erre tesszük a lekvárt, majd újabb lap következik. Bekenjük a krém másik felével, és lezárjuk az utolsó lappal. Az olajat és a csokoládét enyhe tűzön összeolvasztjuk, és a süteményre kenjük.

Szeletelés előtt 12 órát pihennie kell a tésztának, addigra átgyengül, és könnyen vágható lesz

Marika Olah receptje!


 
 
0 komment , kategória:  Dinus és Regi   
Karácsonyi asztalra való göngyölt húst!!
  2021-12-14 15:23:37, kedd
 
  A göngyölt hús receptje;
1,5 kg csontnélküli karaj , ezt felszeleteljük egyforma nagyságúra majd folpack fóliával letakarva jól kiklopfoljuk , végül mind a két oldalát besózzuk , ha megvan félre tesszük .

A töltelékhez :
1kg darálthús,
3-4 db áztatott zsemle,
2 db tojás,
3 db tojás főve és kézzel szétnyomkodva ,
fokhagyma krém, ha nincs akkor egy gerezd fokhagyma is jó ,
ételízesítő, bors,
zöldségzöldje apróra vágva ,
egy fej hagyma megpiritva .
hozzávalókat jól összedolgozzuk és a karaj szeletekbe töltjük , mindegyik közepébe egy kicsit rakunk majd feltekerjük és egy nagyobb zsírozott tepsibe egymás mellé helyezzük.

Ha megvan letekarjuk alufóliával és 170 fokos sütöben legalább 2-2.5 órát sütjük.

Közben elkészitjük a besamellmártást.

Fél vajat oda rakunk melegedni , ehhez 2-3kanál lisztet rakunk , ezt jól összekavarjuk annyi tejjel hogy csomómentes legyen , ha megvan hozzárakunk 2-3kanál tejfelt és kb. 10 dkg. reszelt sajtot , ezt felengedjük tejjel úgy , hogy kellő állagú masszát kapjunk .

Ha a hús megpuhult levesszük a fóliát és a húsra simitjuk a mártást és visszatesszük a sütöbe legalább még fél órát piritani . Ha kész lehet tálalni!

Remélem akkora siker lesz mint nálunk !!

Nagyon jó sütögetést és jó étvágyat ehhez az igazán a karácsonyi asztalra való ételhez!!

Szuknai Lászlóné Anna





 
 
0 komment , kategória:  sertéshúsos  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2021.11 2021. December 2022.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 13 db bejegyzés
e év: 169 db bejegyzés
Összes: 8747 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 138
  • e Hét: 8783
  • e Hónap: 15155
  • e Év: 65946
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.