Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
Hűtős sajtos pogácsa
  2021-12-07 16:15:00, kedd
 
  Hozzávalók / 2 tepsi:
60 dkg liszt
20 dkg margarin
15 dkg füstölt sajt
10 dkg trappista sajt
2 evőkanál tejföl
2 tojássárgája + 1 egész kenésnek
1,5 dl tej + 1 teáskanál cukor
3 dkg élesztő
2-2,5 teáskanál só

Elkészítés:
A tejet a cukorral meglangyosítom, belemorzsolom az élesztőt és meleg vizes tálba állítva felfuttatom. A lisztet megsózom és összemorzsolom a margarinnal.

Hozzáadom a tojássárgájákat, a felfuttatott élesztőt, 10 dkg reszelt füstölt sajtot és annyi tejfölt, hogy jól összegyúrható legyen. Ez nekem kb 2 evőkanálnyi volt. Alaposan begyúrom a tésztát és egy tálba teszem. Lefedem folpackkal és a hűtőben pihentetem éjszaka.

Másnap kinyújtom, és 1x hajtogatom. Kelesztem 15 percet. Kinyújtom és kb 2cm vastag darabokat szaggatok. Sütőpapírozott tepsibe pakolom és megkenem a tetejüket tojással. Rárakom a maradék füstölt és trappista sajtot és 180°C-os sütőben szép barnára megsütöm.
https://www.aszokenosutoget.hu/
 
 
0 komment , kategória:  Olcsó, finom és házias recepte  
Sajtos-Kolbászos csavart rudak
  2021-12-07 13:13:53, kedd
 
  Nem csak mutatós, hanem valami isteni finom! Puha kelt tészta, a töltelék pedig kétféle sajt és kolbász.





Hozzávalók:
8 darab nagyobb rúdhoz
50 dkg finomliszt átszitálva
2,5 dkg friss élesztő
3 dl langyos tej
1 teáskanál kristálycukor
1 teáskanál só
5 dkg vaj (esetleg zsír vagy margarin)

A töltelékhez:
15 dkg szeletelt kolbász
1 tömlős sajt - natúr vagy kolbászos
5 dkg reszelt trappista sajt

A tetejére:
1 kisebb tojás sárgája
1 teáskanál tej vagy víz
1 csapott evőkanál köménymag

Sütés előtt a tepsiben sorakozva




Elkészítés:
Az élesztőt a cukorral elkevert langyos tejben felfuttatjuk.
Az átszitált lisztet összekeverjük a sóval, elmorzsoljuk a vajjal, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és összegyúrjuk a tésztát. Letakarva, langyos helyen duplájára kelesztjük (kb. 30-40 perc).
A megkelt tisztát lisztezett munkalapon 5 mm vastag, téglalap alakúra nyújtjuk. A felét megkenjük a tömlős sajttal, rátesszük a kolbász szeleteket, megszórjuk a reszelt sajttal, majd a töltelék nélküli tészta részt ráhajtjuk a töltelékes részre, kicsit összenyomkodjuk.
Ezután 4 cm-es széles sávokat vágunk, majd minden sávot kettévágunk úgy, hogy az összehajtott résznél kb. 1 cm-nyi részt nem vágunk el, így a minden sáv két szárát össze tudjuk csavarni. (lásd az alsó fázisfotókon)
A csavart rudakat sütőpapíros vagy vajazott/lisztezett tepsire sorakoztatjuk, a tetejüket lekenjük a tojásos tej keverékével, meghintjük köménymaggal.
Előmelegített 180 fokos, légkeveréses sütőben kb. 12 percig aranybarnára sütjük. (A sütési idő csak tájékoztató jellegű, sütőtől függően eltérhet!)

GABRIELLA KONYHÁJA

A munkafolyamatok képekben









Jó étvágyat!
 
 
0 komment , kategória:  Kelt tészta édes és sós  
Sajtos-tejfölös tepsis karaj
  2021-12-07 13:02:11, kedd
 
  Szűk 1 óra alatt elkészíthető, nagyon egyszerű étel, amivel tulajdonképpen csak pár perc a munka, a többit a sütő végzi. A végeredmény egy nagyon ízletes, omlós húsétel.

Hozzávalók:
60 dkg sertéskaraj
kb. fél bögre liszt
1 evőkanál őrölt csemege paprika
só ízlés szerint
őrölt fekete bors ízlés szerint
20 dkg tejföl (1 kis doboz: 200 g)
1 nagyobb fej vöröshagyma
2 evőkanál olívaolaj
15-20 dkg szeletelt bacon
1 dl fehérbor
15 dkg reszelt félkemény sajt (trappista, pannónia, cheddar stb.)

Elkészítés:
A megmosott/megtisztított karajt kb. 1 cm vastag szeletekre szeleteljük, majd enyhén kiklopfoljuk. (Ha valaki vékonyabban szereti a húst, lehet vékonyra kiverni.) A szeletek széleit néhány helyen picit bevágjuk, majd mindkét oldalát kicsit megsózzuk, borsozzuk.
A lisztet összekeverjük az őrölt paprikával, majd megforgatjuk benne a hús szeleteket.
A megtisztított/megmosott hagymát apróra vágjuk. A tejfölt összekeverjük az olajjal, picike sóval, borssal és az apróra vágott hagymával.
A bacon szeleteket letesszük sorban a tepsi aljára, erre sorba tesszük a húst, melyet meglocsolunk a borral, majd egyenletesen bevonunk a hagymás tejföllel, rászórjuk a tetejére a reszelt sajtot.
Előmelegített 190 fokos sütőben, alsó-felső sütéssel kb. 40 percig sütjük.
Párolt rizzsel tálaljuk.
GABRIELLA KONYHÁJA

SAJTOS-TEJFÖLÖS TEPSIS KARAJ
Munkafolyamat








Jó étvágyat!
 
 
0 komment , kategória:  Finom husik  
Koronaoldalas.
  2021-12-07 12:49:17, kedd
 
  A tepsiben nem elfekteti, hanem állítva kell el helyezi a szép húsos oldalas darabokat, és kört formáz belőlük. Hogy egyben maradjon a hús, az egymásba érő két végét fogpiszkálóval tűzi meg. Így az oldalas, miután parádésra sül, épp úgy néz ki, mint egy korona.

Hozzávalók:

2 X 2 hosszú oldalascsík, kb. 2 X 1,5-2kg
1 tk. só
1/2 tk. bors
1 tk. köménymag
2 ek. mustár
4 gerezd fokhagyma
1,5 dl étolaj
1 ek. pirosarany
1 ek. zsír
5 nagy fej vöröshagyma

Így készül:

1.A húsokat bepácoljuk, lefóliázva 2 napra hűtőbe tesszük. Pác: az olajban elkeverjük a sót, a borsot, a köménymagot, a mustárt és a zúzott fokhagymát.

2. Szeleteljük fel az 5 fej hagymát, majd terítsük a tepsiben. Erre a rétegre ültetjük rá a koronaformára igazított és fogpiszkálóval összetűzött oldalasokat. Egy jó nagy evőkanálnyi zsírt teszünk a hagymaréteg tetejére. Többre nem lesz szükség, mert az oldalasból elég sok zsír sül ki.

3. A tepsit fóliával letakarjuk, így toljuk be a 210 fokra előmelegített sütőbe. 45 percig hagyjuk így sülni.

4. Óvatosan emeljük ki a tepsik és tegyük deszkára. Bontsuk le a fóliát, vigyázzunk, mert kicsap a forró gőz! Az oldalast kenjük át vízzel kissé felhígított pirosarannyal - érdemes ecsetet használni. A leemelt fóliát pedig igazítsuk a csontok végére, hogy ne égjenek meg túlságosan. Így toljuk vissza a tepsit a sütőbe kb 15 percre, de a hőmérsékletet most már vegyük vissza 160 fokra. A végeredmény csodálatos pirosra sült koronaoldalas, amit sült krumplival, krumplipürével és házi savanyúsággal érdemes tálalni!

KORONAOLDALAS




TIPP!

Nem mindenkinek ugyanúgy süt a sütője, úgyhogy elképzelhető, hogy néhány perccel később lesz tökéletes az oldalas, mint Évike receptjében áll, erre nyilván érdemes odafigyelni.


 
 
0 komment , kategória:  Finom husik  
Almaraguval töltött csirkecomb
  2021-12-07 12:24:54, kedd
 
  Hozzávalók
4 személyre

4 egész csirkecomb

2 nagy alma

1 kisebb édesburgonya

1 közepes vöröshagyma

1 kis csokor petrezselyem zöldje

1 csipet őrölt fahéj

15-20 dkg darált hús



Besózzuk a húst kívülről és a fellazított bőre alatt is. Hagyjuk egy kicsit pihenni. Közben az almát, az édesburgonyát és a lila hagymát meghámozzuk, apró kockákra vágjuk. Hozzátesszük a felaprított petrezselyem zöldjét, a darált húst, sóval, borssal, csipetnyi őrölt fahéjjal ízesítjük. Tojást nem kell hozzáadni. Egy evőkanál segítségével betöltjük a combok fellazított bőre alá. Kiolajozott tepsibe rakjuk, öntünk alá egy deci vizet, alufóliával lefedjük. 180 fokos sütőben jó háromnegyed órán át sütjük. Ekkor levesszük a takarást, és magasabb hőmérsékleten rápirítunk. Petrezselymes tésztával, burgonyával vagy rizzsel tálaljuk.
kevés durvára őrölt színes bors

Almaraguval töltött csirkecomb



Vidék ízei
 
 
0 komment , kategória:  Finom husik  
Aszalt szilvás-diós töltött csirkecomb
  2021-12-07 12:19:09, kedd
 
  Hozzávalók
4 személyre

8 csirkecomb

16 szelet füstölt szalonna

8 szelet füstölt sajt

16 szem aszalt szilva

15 dkg dió

3 zsemle

2 tojás



ételízesítő

őrölt bors

őrölt fahéj

1.5 dl fehérbor

zsír

A csirkecombokat megtisztítom, besózom és félreteszem. Az aszalt szilvát megmosom, kis időre beáztatom. A zsemléket hideg vízbe áztatom, kicsavarom és egy tálba teszem. Beleütöm a 2 tojást, beleteszem a gorombára aprított diót. Ételízesítővel, borssal, fahéjjal ízesítem, és jól összekeverem. A kész tölteléket a csirkecomb bőre alá töltöm. Erre teszek 1-1 szelet sajtot, 2 szem aszalt szilvát, majd a bőrt visszahajtom. A combok tetejére 2 szelet füstölt szalonnát teszek. A bort összekeverem egy kevés fahéjjal és meglocsolom vele a csirkecombokat. Az edényt lefedem, és előmelegített sütőben körülbelül egy órát sütöm 200 fokon. Ezután leveszem a fedőt, és a combokat szépen megpirítom. Burgonyapürével, sült burgonyával vagy rizzsel tálalom.

ASZALT SZILVÁS-DIÓS TÖLTÖTT CSIRKECOMB



Vidék izei
 
 
0 komment , kategória:  Finom husik  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
2021.11 2021. December 2022.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 13 db bejegyzés
e év: 169 db bejegyzés
Összes: 8747 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 283
  • e Hét: 8928
  • e Hónap: 15300
  • e Év: 66091
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.