|
1/2 oldal
|
Bejegyzések száma: 15
|
|
|
|
2023-02-23 20:22:34, csütörtök
|
|
|
Sós ,nagyon finom 1 hét után is finom ropogós.
Recept:35 dkg liszt /fele sima, fele rétesliszt /
25 dkg margarin,
1 kis pohár 20%-os tejföl,
1.5 tk só
Semmi más... fél óráig hűtőben pihentetni, aztán 0.5 cm vastagra nyújtani .
Kenéshez tojás, szóráshoz bármi .
200 fokon zsemleszínűre sütjük ,
0.5 cm vastagra nyújtani
Tekert pogácsa
50 dkg liszt
2,5 dcl langyos tej
Pici cukor
4 dkg élesztő
1 tojás sárgája
1 szűk evőkanál só
Ha fél órát pihen akkor vékonyra tudjuk nyújtani és ráreszelünk 25 dkg fagyos margarint,
ezután fel kell tekerni beiglinek.
Utána kétszer csigába a lágyulás után. feltekerem csigába mint mikor csigaházat rajzolunk igy egy kört kapunk. Ezt pihenés után újra nyújtjuk, tekerjük, majd megint csiga jó szorosan.
Ezt követően a tetejét bekockázzuk, tojással lekenjük.
Kb 2 cm szaggatjuk, sajttal megszórjuk és kb 180 o C-on 20 percig sütjük.
Hain Maria
Egy másik tekert pogácsa
Anikó Gálné Eperjesi
Pogácsa recept mert többen kértétek, 80 dkg liszt átszitálva, 1kocka margarin, 1 nagy kanál zsír, 1 kanál só, 1nagy pohár tejföl + kis pohár, 1 tojás + 1 sárgája, negyed bögre tejbe 1 teás kanál cukor amiben 1 fél élesztőt felfuttatok, begyúrom, ha kell még adok hozzá lisztet, majd nyújtom és 1 kocka margarint rá szeletelek, mint a bejglit feltekertem és még félbe majd a nyújtófával megpüföltem hogy a margarin jó beleüljön a tésztába hűtőbe tettem egy éjszakát, reggel nyújtottam és akkor is hajtottam de már csak felülről - alulról jobbra - balra 20 percet pihent, nyújtom, szaggatom tepsibe tojással kenem, sajttal szórom, 200 fokon sütöm.
A lehullott részekből készült
|
|
|
0 komment
, kategória: Olcsó, finom és házias recepte |
|
|
|
|
|
2023-02-22 22:03:32, szerda
|
|
|
Hozzávalók:
Tésztához (1 adag):
450 gr finomliszt
125 gr margarin
60 gr zsír
50 gr porcukor
15 g friss élesztő
pici só
1 TOJÁS sárgája
50 gr 30%-os tejszín
1 dl meleg víz
Máktöltelék (1 adag):
200 gr darált mák
125 gr porcukor
40 gr darált háztartási keksz
125 gr forró víz
citromhéj
Diótöltelék (1 adag):
200 gr darált dió
125 gr porcukor
40 gr darált háztartási keksz
125 gr forró víz
narancshéj
Kenéshez:
1 TOJÁS sárgája
1 TOJÁS fehérje
Elkészítése:
Töltelék:
Elsőként a tölteléket készítjük el.
A mákot/diót, háztartási kekszet a cukorral összekeverjük.
Belereszeljük a citrom vagy narancs héjat tölteléktől függően.
Vizet forralunk, majd ebből mérünk 125 grammot a keverékhez.
Alaposan elkeverjük, folpackkal lefedjük és hűtőbe rakjuk.
Tészta:
A tészta hozzávalóit egy tálba mérjük, összemorzsoljuk, majd homogén tésztává gyúrjuk. Az élesztőt nem kell felfuttatni, azt simán a liszthez morzsoljuk.
Folpackba csomagoljuk és egy órára hűtőbe tesszük.
Amikor a tészta pihent 3 mm vastag téglalap alakra nyújtjuk.
A rövidebbik oldal szélétől 2 cm-t elhagyva kb 1,5 cm-es töltelék csíkot teszünk. Ráhajtjuk a tésztát, majd ahol összeérnek késsel elvágjuk.
Összenyomjuk a tésztát, ne nyíljon szét sütés közben.
A rudakat tácára vagy tepsire sorakoztatjuk, majd lekenjük tojássárgájával és hűtőbe tesszük legalább fél órára vagy addig, míg a tojás meg nem szárad.
Addig kenjük a fenti módon a tölteléket, amíg a tészta el nem fogy. 4 rudacsát kapunk.
Ha megszáradt a sárgája, lekenjük fehérjével és ismét hűtjük fél órát vagy annyit, míg megszárad a fehérje is.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük, majd mikor megszáradt a tojás, 2-2,5 cm széles darabokra vagdossuk a rudakat és egymástól fél-1 cm távolságra sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk őket.
25-30 perc alatt szép barnára sütjük őket.
Tipp:
A porcukor mennyisége ízlés szerint változtatható a töltelékben.
|
|
|
0 komment
, kategória: Karácsonyi ételek |
|
|
|
|
|
2023-02-21 21:12:14, kedd
|
|
|
PIZZA ALAPTÉSZTA
A LEGFINOMABB PIZZA ALAPTÉSZTA - HABKÖNNYŰ, PIHE-PUHA, HÓLYAGOS
Nagyon sok pizza található a weboldalamon, mindegyik tésztája finom, de nekem most ez az első számú kedvencem! Habkönnyű, pihe-puha, hólyagos tészta, melyből az ízlésünknek megfelelően, és az otthon található hozzávalókból a feltéthez, nagyon finom pizzát lehet varázsolni.
Süssetek Ti is otthon pizzát!
Szerintem sokkal gyorsabban el lehet készíteni, mint megrendelni és házhoz szállíttatni.
Hozzávalók:
kb. 32-36 cm átmérőjű pizzához
25 dkg finomliszt
1 csapott teáskanál só
2 evőkanál olívaolaj (esetleg napraforgóolaj)
kb. 1,9 dl langyos víz
2 dkg friss élesztő
1 csapott evőkanál kristálycukor
március 30, 2020
A LEGFINOMABB PIZZA ALAPTÉSZTA - HABKÖNNYŰ, PIHE-PUHA, HÓLYAGOS
Nagyon sok pizza található a weboldalamon, mindegyik tésztája finom, de nekem most ez az első számú kedvencem! Habkönnyű, pihe-puha, hólyagos tészta, melyből az ízlésünknek megfelelően, és az otthon található hozzávalókból a feltéthez, nagyon finom pizzát lehet varázsolni.
Süssetek Ti is otthon pizzát! Szerintem sokkal gyorsabban el lehet készíteni, mint megrendelni és házhoz szállíttatni.
Hozzávalók:
kb. 32-36 cm átmérőjű pizzához
25 dkg finomliszt
1 csapott teáskanál só
2 evőkanál olívaolaj (esetleg napraforgóolaj)
kb. 1,9 dl langyos víz
2 dkg friss élesztő
1 csapott evőkanál kristálycukor
A SÜTEMÉNYES KÖNYVEM megvásárolható a Pöttyös Otthon webáruházban az alábbi linkre kattintva:
pottyosotthon.hu
Elkészítés:
A langyos vízben simára keverjük a cukrot és a belemorzsolt élesztőt. Felfuttatjuk (kb. 10 perc).
Az átszitált lisztet összekeverjük a sóval, hozzáadjuk az olajat és a felfuttatott élesztőt, bedagasztjuk a tésztát. Jó lágy, enyhén ragacsos tésztát kell kapnunk! Ne ragadjon nagyon, csak egy kicsit. Ha nem megfelelő az állaga, akkor pici liszt vagy pici olaj hozzáadásával korrigáljunk rajta.
Letakarva kb. 20 percig kelesztjük.
Kelesztés után egy kerek pizzasütő formába vagy egy pici olajjal kikent tepsibe egyengetjük a tésztát, és ízlés szerint megpakoljuk feltéttel.
Előmelegített 180 fokos légkeveréses sütőben kb. 10-12 percig sütjük.
Tipp:
Ha pihe-puha se nem vékony, se nem vastag tésztájú pizzát szeretnénk, akkor 1 db 32-36 cm átmérőjű kerek pizzát készítsünk ebből a tésztából.
Ha viszont a nagyon vékony tésztájú, a szélén picit ropogós pizzát szeretnénk, akkor érdemes ebből a tésztamennyiségből 2 db kb. 32 cm átmérőjű pizzát készíteni.
A finomliszt felét fehér tönkölybúza lisztre is cserélhetjük, így is pihe-puha, könnyed, laza tésztát kapunk. A lényeg, hogy összeállításkor/dagasztáskor a tészta állaga enyhén ragacsos, jó puha legyen!
Gabicsek receptje |
|
|
0 komment
, kategória: Olcsó, finom és házias recepte |
|
|
|
|
|
2023-02-21 21:01:13, kedd
|
|
|
KAKAÓS ÉS DIÓS-LEKVÁROS FALATKÁK
Egyszerű, omlós, 4-5 hozzávalós nagyon finom mascarponés tészta, amely sokféle töltelékkel készíthető - nálam most kakaós és diós-sárgabarack lekváros. Kedvencünk lett! Az egész családnak nagyon ízlett - a két kisfiamnak különösen, főleg a kakaós.
Hozzávalók a tésztához:
kb. 26-28 darabhoz
40 dkg finomliszt
1 csipet só
5-6 evőkanál kristálycukor (ízléstől függően)
18 dkg puha vaj
25 dkg mascarpone
A kakaós töltelékhez:
kb. 1,5 dkg olvasztott vaj
1 púpos evőkanál cukrozatlan kakaópor
3 evőkanál barna cukor (vagy kristálycukor)
A diós-lekváros töltelékhez:
2 evőkanál sárgabarack lekvár
2 evőkanál darált dió
2 evőkanál kristálycukor
fél citrom reszelt héja (kezeletlen vagy bio)
+ a tetejére kis porcukor
március 26, 2021
KAKAÓS ÉS DIÓS-LEKVÁROS FALATKÁK
Egyszerű, omlós, 4-5 hozzávalós nagyon finom mascarponés tészta, amely sokféle töltelékkel készíthető - nálam most kakaós és diós-sárgabarack lekváros. Kedvencünk lett! Az egész családnak nagyon ízlett - a két kisfiamnak különösen, főleg a kakaós.
Hozzávalók a tésztához:
kb. 26-28 darabhoz
40 dkg finomliszt
1 csipet só
5-6 evőkanál kristálycukor (ízléstől függően)
18 dkg puha vaj
25 dkg mascarpone
A kakaós töltelékhez:
kb. 1,5 dkg olvasztott vaj
1 púpos evőkanál cukrozatlan kakaópor
3 evőkanál barna cukor (vagy kristálycukor)
A diós-lekváros töltelékhez:
2 evőkanál sárgabarack lekvár
2 evőkanál darált dió
2 evőkanál kristálycukor
fél citrom reszelt héja (kezeletlen vagy bio)
+ a tetejére kis porcukor
A SÜTEMÉNYES KÖNYVEM megvásárolható a Pöttyös Otthon webáruházban az alábbi linkre kattintva:
pottyosotthon.hu
Elkészítés:
A lisztet összekeverjük a sóval, cukorral, elmorzsoljuk a vajjal, hozzáadjuk a mascarponét és összegyúrjuk a tésztát. Jó lágynak kell lennie (ha nem elég lágy, adjunk még hozzá pici vajat). Fóliába csomagoljuk és betesszük a hűtőbe 1 órára.
A hűtőben pihentetés után a tésztát ketté osztjuk, enyhén lisztezett felületen kinyújtjuk az egyiket kb. 4 mm vastag téglalap alakúra, megkenjük az olvasztott vajjal, meghintjük a kakaópor-cukor keverékével, feltekerjük szorosan és egy éles késsel kb. 2,5 cm szélesre szeleteljük.
A másik tésztagombócot is kinyújtjuk 4 mm vastag téglalap alakúra, megkenjük a lekvárral, megszórjuk a cukor, darált dió és reszelt citromhéj keverékével, majd szorosan feltekerjük. Kb. 2,5 cm szélesre szeleteljük.
A szeleteket tepsire sorakoztatjuk és előmelegített 160 fokos légkeveréses sütőben kb. 22-23 percig sütjük. A sütési idő csak tájékoztató jellegű, sütőtől függően eltérhet, de mindenképp maradjon világos a tészta! Amikor még puha, vegyük ki a sütőből - mire kihűl, kellően megszilárdul. NE SÜSSÜK TÚL, MERT AKKOR SZÁRAZ ÉS KEMÉNY LESZ!!!
Ha kihűlt, porcukorral meghintjük a tetejét.
MEGJEGYZÉS:
Aznap fogyasztva picit ropogósan omlós, de zacskóban tárolva másnapra kissé megpuhul.
|
|
|
0 komment
, kategória: Általános |
|
|
|
|
|
2023-02-17 15:47:23, péntek
|
|
|
1 liter tej
2 dl búzadara
2 dl cukor
2 tojássárgája
babapiskóta
12,5 dkg margarin
2 dl tejszín
1 tábla étcsokoládé
áztatáshoz: kevés tej és rumaroma
A tojássárgákat, a búzadarát, a cukrot az 1 l tejben felfőzzük, kihűtjük, majd összedolgozzuk a margarinnal. Még a sütőt sem kell bekapcsolni hozzá
A tejszínt verjük kemény habbá, majd reszeljünk bele fél tábla étcsokit, óvatosan keverjük össze.
Egy jénai tál aljára letesszük a rumos tejbe áztatott babapiskótákat, erre jön egy réteg grízes krém, egy réteg csokis tejszínhab. Ezután megint egy sor rumos- tejes babapiskóta, grízes krém, végül a maradék csokis tejszínhab. Tetejére ráreszeljük a maradék fél tábla étcsoki
|
|
|
0 komment
, kategória: Olcsó, finom és házias recepte |
|
|
|
|
|
2023-02-09 18:41:04, csütörtök
|
|
|
1 kg finomliszt,2 evőkanál só,50 dkg margarin,1 tojás
1 pohár tejföl - 375 gr,1 teáskanál cukor, kb. 1 dl tej
5 dkg friss élesztő, plusz 1 tojás a kenéshez
A töltelékhez:
1 közepes fej káposzta, fél dl olaj,3 evőkanál cukor
1 evőkanál só
A tejet a cukorral meglangyosítjuk, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Míg kel, egy tálba öntjük a lisztet és a sót. A margarint elmorzsoljuk a liszttel. Beletesszük a tojást, a tejfölt és a felfutott élesztőt. Összegyúrjuk a tésztát és betesszük a hűtőbe.
A káposztát lereszeljük, megsózzuk és 15 percig állni hagyjuk.
Az olajon karamellizáljuk a cukrot, majd rátesszük a kinyomkodott káposztát és aranybarnára pirítjuk, majd hagyjuk kihűlni
Elővesszük a tésztát és lisztezett felületen ujjnyi vastagra nyújtjuk.
Rákenjük a töltelék felét, majd hajtogatjuk.Gondolatban 3 részre osztjuk, a jobb oldali részt a középsőre hajtjuk, majd ennek tetejére a bal oldalit. Az így kapott tésztacsíkra is kenünk a töltelékből. Ezután fentről lehajtjuk középig a tésztát, majd alulról is felhajtjuk. 30 percre hűtőbe tesszük A kenést, hajtogatást megismételjük.
Végül ujjnyi vastagra nyújtjuk, berácsozzuk a tetejét és kiszaggatjuk. Sütőpapíros tepsin egész felvert tojással óvatosan megkenjük a tetejét, majd 180-190 fokos sütőben 20 perc alatt pirosra sütjük.
|
|
|
0 komment
, kategória: Általános |
|
|
|
|
|
2023-02-09 16:42:32, csütörtök
|
|
|
HÚSOS-GOMBÁS PITE, CITROMOS PETREZSELYMES TEJFÖLLEL
Elkészítési idő: 80 perc
Hozzávalók: 4 főre
40 dkg lapocka gulyáshús
30 dkg csiperkegomba
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
kakukkfű
petrezselyem
6 db tojás
2 dl tejszín
10 dkg reszelt sajt
150 g vaj
200 g liszt
2 ek. tej
Elkészítés:
Elkészítjük a tölteléket. A finomra vágott vöröshagymát és fokhagymát kevés olajon lepirítjuk. Majd hozzáadjuk a húst a feldarabolt gombát és a kakukkfüvet, sóval, borssal ízesítjük, és puhára pároljuk.
Amíg a hús elkészül, megcsináljuk a pite tésztát. Először a vajat összegyúrjuk a liszttel, majd hozzáadjuk a hideg tejet, és egy tojás sárgáját. Kevés sóval ízesítjük. Majd 20 percre folpackba csomagoljuk, és a hűtőbe tesszük. Ha ez letelt a tésztát 2 mm-esre nyújtjuk, és 22 cm-es piteformába helyezzük, aminek belsejébe zsírpapírt helyezünk és babot, lencsét, vagy rizst öntünk bele színig. (Erre azért van szükség, mert, így nem fog felpúposodni a tészta közepe, szép egyenletes pitét fogunk kapni) 180 fokra előmelegített sütőben, így súlyozva sütjük 10 percig, majd súly nélkül 10-15 percig.
Közben befejezzük a tölteléket. A kész húsos raguhoz keverjük a maradék 5 egész tojást, a sajtot és a tejszínt. Ha kell, utána ízesítünk egy kis sóval. Ezt a kész tölteléket a tésztába öntjük, és míg kb. 30 percig sütjük még szép barna lesz.
Tálalás előtt, egy kicsit hűlni hagyjuk, a tejfölt pedig kikeverjük a citromhéjjal, és a frissen vágott petrezselyemmel.
pick.hu https://pick.hu/hu/
|
|
|
0 komment
, kategória: Általános |
|
|
|
|
|
2023-02-09 16:29:14, csütörtök
|
|
|
SKÓT TOJÁS, TORMAKRÉMMEL, RETEK SALÁTÁVAL
Elkészítési idő: 30 perc
Elkészítés:
A darált húst tetszés és ízlés szerint fűszerezzük, és sóval ízesítjük, meg belekeverünk 1 egész tojást, és félrerakjuk. 4 tojást 5 perc alatt lágyra főzzük, és jeges vízben nagyon lehűtjük.
Besamelt készítünk, a vajat megolvasztjuk, a lisztet beleszórjuk és folyamatos kevergetés mellett lepirítjuk. Majd beleöntjük a tejet, és habverővel simára keverjük, 3 percig főzzük. Ha kicsit kihűlt, vagy frissen reszelt tormával, vagy ecetes tormával ízesítjük.
A retkeket gyalun, vagy késsel nagyon vékonyra szeleteljük, és sós jeges vízben hagyjuk.
A tojásokat óvatosan megpucoljuk, bevonjuk a darált hússal, majd bepanírozzuk. 170 fokos olajban óvatosan kisütjük.
A tálba szedjük a tormakrémet, a közepébe ültetjük a tojást, és körberakjuk a lecsepegtetett retkekkel, mintha egy fészekben ülne. Ha ügyesek voltunk, a tojás sárgája kellemesen lágy maradt.
Hozzávalók: 4 főre
40 dkg darált hús
6 db tojás
friss, vagy ecetes torma
10 dkg vaj
10 dkg liszt
4 dl tej
6-8 db retek
|
|
|
0 komment
, kategória: Húsvét |
|
|
|
|
|
2023-02-08 16:16:01, szerda
|
|
|
Angliában nun's puffs, a franciáknál pet de nonne, katalánoknál pet de monja, a németeknél nonnenfürzle a sütemény neve, ami mind a magyar apácafingocskának felel meg. Sok történet kering a világban, hogy honnan is kapta a nevét ez a réges-régi sütemény, de maradjunk a valóság taláján. Leginkább könnyed, légies tésztája az, ami miatt ilyen furcsa névvel illetik, de ne feljetsük el azt sem, hogy sütés közben a tészta szusszan egyet, így valamelyest már érhető az egész elnevezés. Arra, hogy miért apáca, egy legenda mentén kaphatunk választ: a Marmoutier apátságból, a franciaországi Tours városából ered a monda, miszerint az apátság püspöke éppen a konyha előtt elhaladva pukkanásokra lett figyelmes. Mindenki tágra kerekedett szemmel meredt a tűzhely mellett álló szent életű Ágnes nővérre, aki elvörösödött, és zavarában újabb tésztagolyókat ejtett a forró olajba, igazolván "ártatlanságát". A püspök elnevette magát, és nevet adott a süteménynek: paix-de-nonne (apácabéke). Csak hát ez kiejtve így is érthető: ,,pedönon". Az meg, apácafingocskát jelent. Ez csak az egyik monda csak a sok közül... :)
De térjünk rá magára a süteményre, ami nem más, mint egy egyszerű égetett tészta forró, bő olajban kisütve. Leginkább vanília sodóval tálalják, de én most narancskrémmel készítettem.
Hozzávalók:
2,5 dl tej
3 evőkanál vaj/maragrin
2 evőkanál cukor - vagy ennek megfelelő édesítő
30 dkg liszt - gm diétában Schaer mix lisztkeverék
3 tojás
1 csipet só
1 narancs reszelt héja és leve
2-3 dl habtejszín ízlés szerint - lm diétában kókuszkrém vagy lm tejszín
olaj a sütéshez
Elkészítése:
Egy lábasban melegítsünk fel tejet és vajat, majd, ha a vaj már felolvadt, mehet a cukor is. Folyamatos kevergetés közben adjuk hozzá a lisztet. Addig keverjük a tésztát, amíg a lábas falától el nem válik, ezután a tűzről levéve óvatosan adjuk hozzá egynenként a tojásokat. Dolgozzuk ki alaposan a tésztát, formázzunk kis golyókat (vagy két kiskanál segítségével szaggasunk) és süssük ki bő, forró olajban. Papírtörlővel kibélelt tálba szedjük, hogy ne legyen olajos. Majd még forrón szórjuk meg a porcukorral.
A narancskrém is nagyon egyszerű: egy narancs héját reszeljük le, majd facsarjuk ki a levét, amit óvatosan keverjünk hozzá a lazán felvert tejszínhez, amit édesítsünk kedvünk szerint.
Együtt tálaljuk.
Jó étvágyat!
Posztjaimat megtaláljátok a FaceBook oldalamon, és az Instagramon is.
|
|
|
0 komment
, kategória: Általános |
|
|
|
|
|
2023-02-05 20:06:51, vasárnap
|
|
|
Hozzávalók:
8 szelet sértéstarja
8 szelet vékony szalonna
2 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
só
zsír
tönkölyliszt
víz
Elkészítés:
A sertéstarját szeletekre vágjuk és ízlés szerint sózzuk. A szeleteket alaposan lisztbe forgatjuk és hirtelen zsíron megkapatjuk.
Miközben sülnek a hússzeletek, előkészítjük a szalonnaszeleteket, vöröshagyma karikákat és a fokhagymát.
A sült hússzeleteket sorba tepsire rakjuk. Minden húsra teszünk 1 szalonnaszeletet és pár hagymakarikát. A végén rányomjuk a fokhagymát. Öntünk alá 2-3 dl vizet, lefedjük alufóliával és sütőben 200 fokon puhára sütjük.
Jó étvágyat!
|
|
|
0 komment
, kategória: Finom husik |
|
|
|
|
|
1/2 oldal
|
Bejegyzések száma: 15
|
|
|
|
2023. Február
| | Hét | Ked | Sze | Csü | Pén | Szo | Vas | |
| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | |
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | |
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | |
27 | 28 | |
| |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
15 db bejegyzés |
e év: |
138 db bejegyzés |
Összes: |
8746 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Általános (1237)
- Belső kör (74)
- Család (203)
- Munka (6)
- Haverok (9)
- Iskola (10)
- Hit és vallás- versek,idézete (287)
- novellák, gondolatok, versek (73)
- 1-tál étel (56)
- A természet gyógyszertárából (146)
- Advent (100)
- Advent (9)
- Adventi gondolatok 2015 minden (29)
- Alkohol és likör stb... (13)
- Anyák napjára (18)
- Apró tea sütik (66)
- Barátoknak (29)
- Betegekért ima (27)
- Böjtös ételek (húsmente) (48)
- Bölcsességek (112)
- csibehúsos és más szárnyasok (246)
- Cukrosoknak diétás étrend (25)
- Diétásak (65)
- Dinus és Regi (48)
- Ecetekről (10)
- Egészség,életmód (461)
- Egészségünkről (97)
- EGYASSZONY az én történetem(fe (6)
- EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZE (22)
- Elgondolkodtató (85)
- Élsz,Barackvirág! (10)
- Érdekes (10)
- Finom husik (80)
- Forever (6)
- Főzés-sütés (65)
- Fűszerkalauz (41)
- Gombócok (10)
- Gyógyászat (169)
- Gyógyító gyyümölcsök,teák,olaj (136)
- gyors édesség (22)
- Gyümölcslevesek (37)
- Hal ételek (31)
- Házi mosószer és egyebek készí (4)
- Hírek a világból (70)
- Horoszkóp (47)
- Humormorzsa (9)
- Húsvét (36)
- Húsvétra töltött husik (20)
- Idézetek,szép mondások (9)
- Ima kilenced (119)
- Ima nyolcad (6)
- Imádságok,áldások. (638)
- Isten patikája. (42)
- Jó éjszakát (29)
- Jó ha tudod (91)
- Jó napot (29)
- Jó reggelt (147)
- Karácsony (55)
- Karácsonyi ételek (50)
- Kelt tészta édes és sós (121)
- Kérdések-válaszok (6)
- Kis Szent Teréz (28)
- Kívánságok (7)
- konyhai tudnivalók (54)
- Könnyű ételek,saláták,stb... (100)
- köretek (37)
- lekvárok-befőzése,szörpök (63)
- Lélekemelő (249)
- Lelkipásztori elmélkedés (220)
- levesek (63)
- mások tollából (74)
- Masszázs és Csakrák (21)
- Mikulás (4)
- Nagymama gyógyító receptje (100)
- okosságok (75)
- Olcsó, finom és házias recepte (73)
- Palacsinták édes - sós (4)
- pünkösd (9)
- Rózsafűzér (40)
- saláták (32)
- Schüssler sók (7)
- sertéshúsos (119)
- Spárgás ételek (9)
- sütemények ,édességek (472)
- Szent Ágnes (1)
- Szent András (2)
- Szent család ünnepe (2)
- Szent Erzsébet (9)
- Szent Ferenc (3)
- Szent Márton (1)
- Szent Mihály Arkangyal (1)
- Szent Mónika (1)
- Szent Pio atya (234)
- Szent Rita (9)
- Szentek (43)
- Szép történetek (48)
- Szeretett könyv (46)
- Szilveszter (3)
- Szószok (16)
- Születésnapi Köszöntők (7)
- tallózásból (15)
- Tanulságos történetek (210)
- Tésztafélék (45)
- Tudnod Kell (25)
- Túrmezei Erzsébet versei (48)
- Új év (3)
- vacsorára reggelire (47)
- Vad ételek (6)
- Versek (262)
- Viccek (37)
|
|
|
|
- Ma: 1576
- e Hét: 7266
- e Hónap: 13638
- e Év: 64429
|
|
|