|
2019-06-19 10:47:15, szerda
|
|
|
|
|
|
Egyszerű, mégis különleges, ünnepi ebédhez, vagy egy különleges vacsorához.
Hozzávalók 4 kisebb adaghoz
4 szelet ujjnyi vastag sertéskaraj
8 vékonyra szelt bacon csík a göngyöléshez
5 dkg olvadós sajt (gouda, nagylyukú, ementáli stb.)
5 dkg füstölt sajt
1/2 piros húsú kápia paprika (lehet paradicsompaprika vagy kaliforniai)
tengeri só, frissen őrölt zöldbors
8 közepes sárga krumpli (pl. Agria)
8 vékonyra szelt bacon csík apróra vágva a krumpliágyhoz
4 db zöldhagyma
1 nagy csokor friss kakukkfű levele
1 csokor petrezselyem
10 dkg zsíros vaj (most ír vajat használtam)
tengeri só
Először is az alaposan megmosott krumplit héjasan, hideg, sós vízben, majd tegyük oda főzni. Mire a húsokkal végzünk, addig meg is fő a héjában. Fontos, hogy ne főzzük túl, mert szétesik, de azért tökéletesen főjön meg. Ha a kés hegye, vagy a villa beleszalad, akkor azonnal le lehet szűrni és még melegen meghámozni.
A karajfilét mindig ujjnyi vastagra szeleteljük, vagy kérjük meg a hentest, vágja össze nekünk. Sima felületű klopfolóval, fólia között egy kicsit meglapítjuk, hogy lazítsuk a rostokat. Cél, hogy a hús szaftos maradjon, ne száradjon ki sütés közben. A bacon kabát is segít ebben. Csak sózzuk és borsozzuk, mert így jönnek ki legjobban a jó alapanyag ízek, a töltelék is ízesre készül.
A sajtokat durvára reszeljük, az apró kockára vágott paprikával összekeverjük. Egy-egy evőkanálnyi kupacot a karaj szeletekre halmozzuk. Kicsit tömörítjük, hogy álljon össze a töltelék, ne potyogjon ki, míg begöngyöjük a baconnal. A karajszelet egyik felét ráhajtjuk a másikra, megtűzzük hústűvel és becsomagoljuk a két bacon csíkba.
A cseréptálat kivajazzuk, a maradék vajat felolvasztjuk, friss kakukkfűvel ízesítjük, meg egy kis szalonna kockákkal, és addig sütöttjük, amíg jó félig átsül. Ekkor hozzáadjuk az összevágott zöldhagymát és együtt sütötjük, míg a hagyma elveszítette a nyersségét. Végül hozzáadtam az összevágott petrezselyemzöldet.
A tálba karikázzuk a krumpli felét, sózzuk, majd meglocsoljuk a vajas zöldfűszeres alap felével. Rákarikázzuk a maradék kruplit és meglocsoljuk a maradék zöldfűszeres vajjal.
Ráhelyezzük a karajbatyukat és a cseréptálat a 180 C fokra előmelegített sütőbe sütjük. Úgy 35 percig sül, amíg a bacon enyhén megpirult, és kiengedi a zsírja nagy részét. Semmiképpen nem szabad túlsütni, mert nem szabad, hogy a karajbatyuk kiszáradjanak.
Frissen, forrón tálaljuk, friss zöld salátával kínálhatjuk
Pakó atya konyhája
|
|
|
0 komment
, kategória: Finom husik |
|
Címkék: kiszáradjanak, összekeverjük, előmelegített, becsomagoljuk, krumpliágyhoz, karajbatyukat, felolvasztjuk, göngyöléshez, elveszítette, zöldfűszeres, meglocsoljuk, petrezselyem, rákarikázzuk, meglapítjuk, karajszelet, kaliforniai, begöngyöjük, cseréptálat, kakukkfűvel, semmiképpen, kínálhatjuk, szeleteljük, klopfolóval, ráhelyezzük, összevágott, zöldhagymát, karajbatyuk, evőkanálnyi, sertéskaraj, tökéletesen, meghámozni, tömörítjük, kivajazzuk, különleges, paprikával, beleszalad, különleges vacsorához, alaposan megmosott, húsokkal végzünk, villa beleszalad, karajfilét mindig, kicsit meglapítjuk, bacon kabát, sajtokat durvára, apró kockára, karaj szeletekre, karajszelet egyik, cseréptálat kivajazzuk, maradék vajat, összevágott zöldhagymát, hagyma elveszítette, tálba karikázzuk,
|
|
|
|
különleges vacsorához, alaposan megmosott, húsokkal végzünk, villa beleszalad, karajfilét mindig, kicsit meglapítjuk, bacon kabát, sajtokat durvára, apró kockára, karaj szeletekre, karajszelet egyik, cseréptálat kivajazzuk, maradék vajat, összevágott zöldhagymát, hagyma elveszítette, tálba karikázzuk, krumpli felét, vajas zöldfűszeres, maradék kruplit, maradék zöldfűszeres, bacon enyhén, zsírja nagy, karajbatyuk kiszáradjanak, kiszáradjanak, összekeverjük, előmelegített, becsomagoljuk, krumpliágyhoz, karajbatyukat, felolvasztjuk, göngyöléshez, elveszítette, zöldfűszeres, meglocsoljuk, petrezselyem, rákarikázzuk, meglapítjuk, karajszelet, kaliforniai, begöngyöjük, cseréptálat, kakukkfűvel, semmiképpen, kínálhatjuk, szeleteljük, klopfolóval, ráhelyezzük, összevágott, zöldhagymát, karajbatyuk, evőkanálnyi, sertéskaraj, tökéletesen, meghámozni, tömörítjük, kivajazzuk, különleges, paprikával, beleszalad, vacsorához, hozzávalók, karajfilét, karikázzuk, hozzáadjuk, használtam, hozzáadtam, nyersségét, zöldhagyma, szeletekre, megpirult, megmosott, potyogjon, száradjon, kockákkal, ízesítjük, sütöttjük, salátával, legjobban, reszeljük, nagylyukú, halmozzuk, alapanyag, borsozzuk, megtűzzük, ráhajtjuk, hústűvel, alaposan, túlsütni, krumplit, húsokkal, tálaljuk, szétesik, baconnal, sajtokat, ementáli, töltelék, , ,
|
|
|
|
2024. április
| | Hét | Ked | Sze | Csü | Pén | Szo | Vas | |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |
29 | 30 | |
| |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
5 db bejegyzés |
e év: |
42 db bejegyzés |
Összes: |
8747 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Általános (1237)
- Belső kör (74)
- Család (203)
- Munka (6)
- Haverok (9)
- Iskola (10)
- Hit és vallás- versek,idézete (287)
- novellák, gondolatok, versek (73)
- 1-tál étel (56)
- A természet gyógyszertárából (146)
- Advent (100)
- Advent (9)
- Adventi gondolatok 2015 minden (29)
- Alkohol és likör stb... (13)
- Anyák napjára (18)
- Apró tea sütik (66)
- Barátoknak (29)
- Betegekért ima (27)
- Böjtös ételek (húsmente) (48)
- Bölcsességek (112)
- csibehúsos és más szárnyasok (246)
- Cukrosoknak diétás étrend (25)
- Diétásak (65)
- Dinus és Regi (48)
- Ecetekről (10)
- Egészség,életmód (461)
- Egészségünkről (97)
- EGYASSZONY az én történetem(fe (6)
- EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZE (22)
- Elgondolkodtató (85)
- Élsz,Barackvirág! (10)
- Érdekes (10)
- Finom husik (80)
- Forever (6)
- Főzés-sütés (65)
- Fűszerkalauz (41)
- Gombócok (10)
- Gyógyászat (169)
- Gyógyító gyyümölcsök,teák,olaj (136)
- gyors édesség (22)
- Gyümölcslevesek (37)
- Hal ételek (31)
- Házi mosószer és egyebek készí (4)
- Hírek a világból (70)
- Horoszkóp (47)
- Humormorzsa (9)
- Húsvét (36)
- Húsvétra töltött husik (20)
- Idézetek,szép mondások (9)
- Ima kilenced (119)
- Ima nyolcad (6)
- Imádságok,áldások. (639)
- Isten patikája. (42)
- Jó éjszakát (29)
- Jó ha tudod (91)
- Jó napot (29)
- Jó reggelt (147)
- Karácsony (55)
- Karácsonyi ételek (50)
- Kelt tészta édes és sós (121)
- Kérdések-válaszok (6)
- Kis Szent Teréz (28)
- Kívánságok (7)
- konyhai tudnivalók (54)
- Könnyű ételek,saláták,stb... (100)
- köretek (37)
- lekvárok-befőzése,szörpök (63)
- Lélekemelő (249)
- Lelkipásztori elmélkedés (220)
- levesek (63)
- mások tollából (74)
- Masszázs és Csakrák (21)
- Mikulás (4)
- Nagymama gyógyító receptje (100)
- okosságok (75)
- Olcsó, finom és házias recepte (73)
- Palacsinták édes - sós (4)
- pünkösd (9)
- Rózsafűzér (40)
- saláták (32)
- Schüssler sók (7)
- sertéshúsos (119)
- Spárgás ételek (9)
- sütemények ,édességek (472)
- Szent Ágnes (1)
- Szent András (2)
- Szent család ünnepe (2)
- Szent Erzsébet (9)
- Szent Ferenc (3)
- Szent Márton (1)
- Szent Mihály Arkangyal (1)
- Szent Mónika (1)
- Szent Pio atya (234)
- Szent Rita (9)
- Szentek (43)
- Szép történetek (48)
- Szeretett könyv (46)
- Szilveszter (3)
- Szószok (16)
- Születésnapi Köszöntők (7)
- tallózásból (15)
- Tanulságos történetek (210)
- Tésztafélék (45)
- Tudnod Kell (25)
- Túrmezei Erzsébet versei (48)
- Új év (3)
- vacsorára reggelire (47)
- Vad ételek (6)
- Versek (262)
- Viccek (37)
|
|
|
|
- Ma: 860
- e Hét: 9505
- e Hónap: 15877
- e Év: 66668
|
|
|