Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Padlizsánlekvár
  2017-11-15 18:45:37, szerda
 
   
  -Padlizsánlekvárt nem feltétlenül tél derekán kell főzni, de most találtam a receptjét, azonnal meg akartam kóstolni a mai ebédre készülő malacsülthöz! Ígérem, nyár végén - padlizsán szezonban - megismétlem. Érdemes!

Hozzávalók:
1 kg padlizsán
20 dkg alma
1 db narancs
1 db citrom
50 dkg befőző cukor 2:1

Mossuk meg, hámozzuk le a padlizsánt, majd vágjuk kis kockákra. Tegyük egy tálba, öntsük fel hideg vízzel, majd hagyjuk állni egy órán keresztül. Egy óra állás után öntsük le róla a vizet, majd ismét öntsük fel, és hagyjuk állni megint egy órán keresztül.
Mossuk meg alaposan a narancsot és a citromot és hámozzuk le vékonyan. Facsarjuk ki a levüket. Vágjuk kis kockára a meghámozott és kimagozott almát.
Csepegtessük le a beáztatott padlizsánt és tegyük egy nagy vastagaljú lábasba. Adjuk hozzá az almakockát, a citrom és narancs vékonyra felmetélt héját, a levét és a befőző cukrot.
Állandó kevergetés mellett forraljuk fel, majd főzzük fél órán keresztül. Botmixerrel pürésítsük, majd újra forraljuk fel. Töltsük sterilizált üvegekbe a még forrásban lévő lekvárt, zárjuk le azonnal, majd állítsuk fejre pár percre. Pár perc elteltével fordítsuk vissza, és máris tehetjük az éléskamránkba.
Finom kiegészítője a sertésből és pulykából készített sülteknek, pástétomoknak. Egyszerűen mennyei!
Update: azóta minden évben főzöm.
Kaldeneker György receptje alapján.
 
 
0 komment , kategória:  lekvárok-befőzése,szörpök  
Címkék: padlizsánlekvárt, pástétomoknak, éléskamránkba, malacsülthöz, csepegtessük, kiegészítője, feltétlenül, sterilizált, meghámozott, megismétlem, botmixerrel, egyszerűen, kevergetés, elteltével, hozzávalók, padlizsánt, beáztatott, kaldeneker, pürésítsük, vastagaljú, almakockát, kimagozott, forraljuk, felmetélt, padlizsán, facsarjuk, keresztül, forrásban, sertésből, sülteknek, fordítsuk, receptjét, narancsot, pulykából, szezonban, készített, órán keresztül, beáztatott padlizsánt, nagy vastagaljú, befőző cukrot, Kaldeneker György,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Adakozás  Reménység és erő Krisztustól e...  Facebookon kaptam  Idő  Soha ne kedvezz...  Szívem tiéd  Facebookon kaptam  Albert Einstein gondolata  Akik bántanak téged  Szép estét  Facebookon kaptam  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Facebookon kaptam  Alvó cicák  Mindig jusson idő nevetni  Hogy lehet megtartani  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Sokan azt tartják  Png fotel  Akarat  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Szép estét  Facebookon kaptam  A jó emberek mindig szépek mar...  Akik bántanak téged  Jó éjszakát  Soha ne kedvezz...  Facebookon kaptam  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Png telefon  Az engedelmesség miért nem vál...  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Németh László tollából  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Facebookon kaptam  A kételkedés kezelése  Gonosz démon-álarc  képre írva  Png kislány  Ami embereknek lehetetlen, az...  Kellemes délutánt kívánok  Ami embereknek lehetetlen, az...  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Nem számIt  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Facebookon kaptam  Tanuld meg ezt a versemet  Zilahy Lajos gondolata  Szép estét kedves látogatóimna...  Png fotel  képre írva  Alázat  Facebookon kaptam  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Esti kép  Bounty krémes  Jó éjszakát  A televizió nem a kultúrát kép...  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  A televizió nem a kultúrát kép...  Bertolt Brecht -től idézet  Kellemes délutánt kívánok  Png telefon  Irgalom és ítélet  Esti kép  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Facebookon kaptam Krisztinától  Gonosz démon-álarc  Örülök, hogy látlak!  Paul David Tripp Április 19  Neked tudnod kell  Ágai Ágnes – Csendélet  Németh László tollából  Idő  Facebookon kaptam  Gonosz démon-álarc  Neked tudnod kell  Facebookon kaptam  Esti kép  Facebookon kaptam Krisztinától  Png kutya  Bertolt Brecht -től idézet  Alázat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  210 éve született a SZÓZAT meg...  Png férfi  Kellemes délutánt kívánok  Mi lenne ha  Mindig jusson idő nevetni  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A jó emberek mindig szépek mar...  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Akarat 
Bejegyzés Címkék
órán keresztül, beáztatott padlizsánt, nagy vastagaljú, befőző cukrot, padlizsánlekvárt, pástétomoknak, éléskamránkba, malacsülthöz, csepegtessük, kiegészítője, feltétlenül, sterilizált, meghámozott, megismétlem, botmixerrel, egyszerűen, kevergetés, elteltével, hozzávalók, padlizsánt, beáztatott, kaldeneker, pürésítsük, vastagaljú, almakockát, kimagozott, forraljuk, felmetélt, padlizsán, facsarjuk, keresztül, forrásban, sertésből, sülteknek, fordítsuk, receptjét, narancsot, pulykából, szezonban, készített, alaposan, receptje, találtam, kockákra, hámozzuk, állítsuk, citromot, kóstolni, vékonyan, vékonyra, üvegekbe, tehetjük, kockára, töltsük, azonnal, mennyei, alapján, lekvárt, hagyjuk, narancs, állandó, mellett, lábasba, levüket, derekán, érdemes, készülő, akartam, főzzük, vágjuk, öntsük, citrom, vízzel, ebédre, vissza, mossuk, minden, update, befőző, percre, zárjuk, györgy, cukrot, tegyük, ígérem, megint, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 5 db bejegyzés
e év: 42 db bejegyzés
Összes: 8747 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 860
  • e Hét: 9505
  • e Hónap: 15877
  • e Év: 66668
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.