|
2018-05-08 18:08:54, kedd
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
50 dkg csirkemáj
50 dkg gomba
2 fej vöröshagyma
só
őrölt bors
1 tk ételízesítő
majoránna
2 db babérlevél
1-2 ek liszt
1 dl fehérbor vagy húsleves alaplé
2 ek olaj
Jelenleg itt vagy: Főoldal > Szárnyas receptek > Csirke > Csirke belsőség > Hagymás-gombás csirkemáj
Hagymás-gombás csirkemáj recept
Galéria (1)
Hagymás-gombás csirkemáj
Beküldve: 2016.06.06.
Kategória: Csirke belsőség
Küldte: KGizi
Látták: 128008
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars 4,47 csillag 15 értékelés alapján
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
50 dkg csirkemáj
50 dkg gomba
2 fej vöröshagyma
só
őrölt bors
1 tk ételízesítő
majoránna
2 db babérlevél
1-2 ek liszt
1 dl fehérbor vagy húsleves alaplé
2 ek olaj
Elkészítése:
A csirkemájat mossuk meg, majd törüljük szárazra és ízlés szerint daraboljuk fel (én 3-4 felé vágtam, nagyságától függően és az inas-eres részt kivágtam, hogy ne pattogjon sütés közben).
A vöröshagymát pucoljuk meg, majd vágjuk félbe és vékonyan szeleteljük fel. A gombát mossuk meg, alaposan csepegtessük le, majd ízlés szerint szeleteljük fel (én a nagyobbakat először félbe vágtam, majd úgy szeleteltem fel).
A feldarabolt májat sózzuk, borsozzuk, majd forgassuk meg a lisztben. Forrósítsuk fel az olajat, majd tegyük bele a lisztbe forgatott májat és pár pillanat alatt hirtelen süssük rá egy kérget. Ezután tegyük át és rendezzük el egy tepsiben.
A visszamaradt zsiradékba tegyük bele a felszeletelt vöröshagymát, majd pár perc alatt pároljuk üvegesre.
Ezután adjuk hozzá a felszeletelt gombát, sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg ételízesítővel, majoránnával és pároljuk pár percig.
Ezután öntsük át a tepsibe és rendezzük el a máj között, öntsük fel a borral vagy alaplével, tegyük bele a babérlevelet, majd fedjük le alufóliával a tepsit.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten pároljuk 20 percig. Ezután vegyük le a fóliát, majd tegyük vissza a sütőbe és süssük 15-20 perc alatt készre.
Ameddig a máj a sütőben sül, készítsünk hozzá ízlés szerint köretet. Én krumplipürét készítettem, de illik hozzá a főtt krumpli, rizs, de egy szelet kenyérrel is tunkolhatjuk a finom szaftos májat.
Tálaláskor a krumplipürét tegyük a tányérra, majd kanalazzuk rá a hagymás-gombás csirkemájat. A csirkemáj a sütés közben nem szárad ki, hanem nagyon finom puha és szaftos marad.
|
|
|
0 komment
, kategória: csibehúsos és más szárnyasok |
|
Címkék: ételízesítővel, hőmérsékleten, előmelegített, krumplipürét, vöröshagymát, felszeletelt, csepegtessük, babérlevelet, majoránnával, visszamaradt, tunkolhatjuk, vöröshagyma, nagyságától, szeleteljük, ételízesítő, forrósítsuk, nagyobbakat, elkészítési, szeleteltem, alufóliával, feldarabolt, elkészítése, készítettem, csirkemájat, tálaláskor, kanalazzuk, babérlevél, zsiradékba, daraboljuk, hozzávalók, készítsünk, mennyiség, csirkemáj, majoránna, borsozzuk, pattogjon, csirkemájat mossuk, inas-eres részt, vöröshagymát pucoljuk, gombát mossuk, nagyobbakat először, feldarabolt májat, lisztbe forgatott, visszamaradt zsiradékba, felszeletelt vöröshagymát, felszeletelt gombát, borral vagy, főtt krumpli, szelet kenyérrel, finom szaftos, krumplipürét tegyük, hagymás-gombás csirkemájat, Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars,
|
|
|
|
csirkemájat mossuk, inas-eres részt, vöröshagymát pucoljuk, gombát mossuk, nagyobbakat először, feldarabolt májat, lisztbe forgatott, visszamaradt zsiradékba, felszeletelt vöröshagymát, felszeletelt gombát, borral vagy, főtt krumpli, szelet kenyérrel, finom szaftos, krumplipürét tegyük, hagymás-gombás csirkemájat, sütés közben, ételízesítővel, hőmérsékleten, előmelegített, krumplipürét, vöröshagymát, felszeletelt, csepegtessük, babérlevelet, majoránnával, visszamaradt, tunkolhatjuk, vöröshagyma, nagyságától, szeleteljük, ételízesítő, forrósítsuk, nagyobbakat, elkészítési, szeleteltem, alufóliával, feldarabolt, elkészítése, készítettem, csirkemájat, tálaláskor, kanalazzuk, babérlevél, zsiradékba, daraboljuk, hozzávalók, készítsünk, mennyiség, csirkemáj, majoránna, borsozzuk, pattogjon, nehézségi, értékelés, forgassuk, helyezzük, alaplével, rendezzük, kenyérrel, forgatott, kategória, pároljuk, törüljük, fehérbor, tányérra, húsleves, kivágtam, vékonyan, alaposan, hirtelen, pillanat, tepsiben, pucoljuk, üvegesre, szárazra, lisztben, beküldve, mennyibe, szárnyas, jelenleg, , ,
|
|
|
|
2024. április
| | Hét | Ked | Sze | Csü | Pén | Szo | Vas | |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |
29 | 30 | |
| |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
4 db bejegyzés |
e év: |
41 db bejegyzés |
Összes: |
8746 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Általános (1237)
- Belső kör (74)
- Család (203)
- Munka (6)
- Haverok (9)
- Iskola (10)
- Hit és vallás- versek,idézete (287)
- novellák, gondolatok, versek (73)
- 1-tál étel (56)
- A természet gyógyszertárából (146)
- Advent (100)
- Advent (9)
- Adventi gondolatok 2015 minden (29)
- Alkohol és likör stb... (13)
- Anyák napjára (18)
- Apró tea sütik (66)
- Barátoknak (29)
- Betegekért ima (27)
- Böjtös ételek (húsmente) (48)
- Bölcsességek (112)
- csibehúsos és más szárnyasok (246)
- Cukrosoknak diétás étrend (25)
- Diétásak (65)
- Dinus és Regi (48)
- Ecetekről (10)
- Egészség,életmód (461)
- Egészségünkről (97)
- EGYASSZONY az én történetem(fe (6)
- EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZE (22)
- Elgondolkodtató (85)
- Élsz,Barackvirág! (10)
- Érdekes (10)
- Finom husik (80)
- Forever (6)
- Főzés-sütés (65)
- Fűszerkalauz (41)
- Gombócok (10)
- Gyógyászat (169)
- Gyógyító gyyümölcsök,teák,olaj (136)
- gyors édesség (22)
- Gyümölcslevesek (37)
- Hal ételek (31)
- Házi mosószer és egyebek készí (4)
- Hírek a világból (70)
- Horoszkóp (47)
- Humormorzsa (9)
- Húsvét (36)
- Húsvétra töltött husik (20)
- Idézetek,szép mondások (9)
- Ima kilenced (119)
- Ima nyolcad (6)
- Imádságok,áldások. (638)
- Isten patikája. (42)
- Jó éjszakát (29)
- Jó ha tudod (91)
- Jó napot (29)
- Jó reggelt (147)
- Karácsony (55)
- Karácsonyi ételek (50)
- Kelt tészta édes és sós (121)
- Kérdések-válaszok (6)
- Kis Szent Teréz (28)
- Kívánságok (7)
- konyhai tudnivalók (54)
- Könnyű ételek,saláták,stb... (100)
- köretek (37)
- lekvárok-befőzése,szörpök (63)
- Lélekemelő (249)
- Lelkipásztori elmélkedés (220)
- levesek (63)
- mások tollából (74)
- Masszázs és Csakrák (21)
- Mikulás (4)
- Nagymama gyógyító receptje (100)
- okosságok (75)
- Olcsó, finom és házias recepte (73)
- Palacsinták édes - sós (4)
- pünkösd (9)
- Rózsafűzér (40)
- saláták (32)
- Schüssler sók (7)
- sertéshúsos (119)
- Spárgás ételek (9)
- sütemények ,édességek (472)
- Szent Ágnes (1)
- Szent András (2)
- Szent család ünnepe (2)
- Szent Erzsébet (9)
- Szent Ferenc (3)
- Szent Márton (1)
- Szent Mihály Arkangyal (1)
- Szent Mónika (1)
- Szent Pio atya (234)
- Szent Rita (9)
- Szentek (43)
- Szép történetek (48)
- Szeretett könyv (46)
- Szilveszter (3)
- Szószok (16)
- Születésnapi Köszöntők (7)
- tallózásból (15)
- Tanulságos történetek (210)
- Tésztafélék (45)
- Tudnod Kell (25)
- Túrmezei Erzsébet versei (48)
- Új év (3)
- vacsorára reggelire (47)
- Vad ételek (6)
- Versek (262)
- Viccek (37)
|
|
|
|
- Ma: 1459
- e Hét: 7149
- e Hónap: 13521
- e Év: 64312
|
|
|