Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/8 oldal   Bejegyzések száma: 71 
Interjú Gera Zoltánnal 1997.
  2010-05-28 14:10:49, péntek
 
  HIBÁS VIDEÓ BESZÚRÁS! Link GERA A CSÚCSON





Link Link
 
 
1 komment , kategória:  Gondolatok  
Emlékeztesd Istent ígéreteire!
  2010-05-28 09:59:52, péntek
 
  ,,Hiszen Te mondtad: Sok jót teszek veled" (1Móz 32,13).

Ez a legbiztosabb módja, hogy imánk hathatós legyen az Úrnál. Alázatosan emlékeztetjük Őt ígéretére. Hűséges Istenünk soha nem vonja vissza szavát, és nem hagyja beteljesületlenül. Mégis szereti, ha népe emlékezetében tartja ígéreteit, és kéri Őt azok beteljesítésére. Az ilyen ima megeleveníti emlékezetünket, megújítja hitünket és megerősít a reménységben. Isten nem Önmagáért, hanem értünk adta Igéjét. Az Ő szándékai határozottak, és nincs szüksége semmire ahhoz, hogy tervét, népe megmentését, végrehajtsa. Ígéreteit nekünk adja, hogy azokkal minket erősítsen és vigasztaljon. Ezért kívánja, hogy könyörgésünkben hivatkozzunk ígéreteire, így: ,,Hiszen Te mondtad..."

,,Sok jót teszek veled" - ebben az ígéretben megtaláljuk az Úr valamennyi kegyelmes ígéretének összefoglalását. Annyit jelent: ,,biztosan" jót teszek veled. Jót, igazán jót, maradandó jót, mindent, ami jó. Sőt. Megcselekszi, hogy mi magunk is jók leszünk, ami még jobb. Úgy bánik velünk itt a földön, mint szentjeivel, és ez jó. De nemsokára felvesz bennünket, hogy az Úr Jézussal legyünk, és az Ő választottaival együtt lehessünk, és ez lesz a legfőbb jó. Ennek az ígéretnek a birtokában nem kell félnünk sem Ézsau haragjától, sem semmi mástól. Ha az Úr jót tesz velünk, ki árthatna nekünk?

C. H. Spurgeon "Isten ígéreteinek tárháza" c. könyvéből




 
 
0 komment , kategória:  Áhitatok minden napra  
Jurek Schulz előadássorozata
  2010-05-27 15:20:24, csütörtök
 
  Link


Jurek Schulz messiási zsidó testvérünk 2010 május 27-én csütörtökön 18 órától
,,Jézus életét és működését jobban megérteni" címmel, előadást tart a gyülekezetünkben, amelyre minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk!

Az Élő Ige Gyülekezet címe: 1149. Budapest, Kövér Lajos u. 23. II. emelet


Link Messiási Bizonyságtétel Munkaközössége Izráelért

Ágak az Olajfában Link
Link

Link Héber nevek




Link J u r e k S c h u l z :
A ZSIDO JEZUS
 
 
0 komment , kategória:  Jesua HaMassiah  
Mennyei erő
  2010-05-27 09:02:17, csütörtök
 
  MEGELEVENÍTŐ ÉLET

"Ti pedig maradjatok Jeruzsálemben, mígnem felruháztattok mennyei erővel"
(Lk 24,49).

Nemcsak saját felkészíttetésük miatt kellett a tanítványoknak a pünkösdre várniuk; addig kellett várniuk, amíg az Úr megdicsőülése történelmi ténnyé lett. Mihelyt megdicsőült, mi történt? "Miután Istennek jobbja által felmagasztaltatott és a megígért Szent Szellemet az Atyától elnyerte, kitöltötte azt, amit most láttok és hallotok" (Csel 2,33). A következő mondat: "mert még nem volt Szent Szellem, mivel Jézus még nem dicsőíttetett meg" (Jn 7,39) - nem mireánk vonatkozik. Ma már a Szent Szellem kitöltetett, az Úr már megdicsőült: most már a várakozás ideje nem Isten gondviselésétől, hanem a mi készenlétünktől függ.

A Szent Szellem befolyása és hatalma már pünkösd előtt is munkálkodott, de Ő maga még nem volt itt. Amint Urunk megdicsőült mennybemenetelekor, a Szent Szellem eljött ebbe a világba és azóta mindig itt van. El kell fogadnunk ezt a kinyilatkoztatást, hogy Ő itt van! A hívő legyen állandóan nyitott a Szent Szellem befogadására. Amikor befogadjuk a Szent Szellemet, megelevenítő életet nyerünk a mennybe ment Úrtól.

Nem a Szent Szellem keresztsége változtatja meg az embereket, hanem a mennybe ment Krisztus hatalma, amely a Szent Szellem által az emberek szívébe jut; ez változtatja meg őket. Mi sokszor szétválasztjuk azt, amit az Újszövetség soha nem választ szét. A Szent Szellem keresztsége nem Jézus Krisztustól független megtapasztalás, hanem az Ő mennybemenetelének bizonyítéka.

A Szent Szellem keresztsége sem az időre, sem az örökkévalóságra nem emlékeztet, hanem az az egyetlen csodálatos, dicsőséges MOST. "Az pedig az örök élet, hogy megismerjenek téged" (Jn 17,3). Kezdd el Őt most megismerni és soha ne hagyd abba!

Oswald Chambers "Krisztus mindenekfelett" c. könyvéből
 
 
0 komment , kategória:  Áhitatok minden napra  
Akkor segíts , ha megkérnek rá
  2010-05-26 09:30:48, szerda
 
 



Akkor segíts , ha megkérnek rá ,de akkor tényleg!

David Brower, természettudós és ős-környezetvédő /Friends of the Earth (1969)/ kisfiú korában fecskefarkú lepkék tojásait gyűjtögette össze, hogy megfigyelje, amint a hernyók kikelnek belőlük és bebábozódnak. Amikor az első báb kezdett megrepedezni, az előbújó pillangó nagy kínkeservesen kikűzdötte magát a burokból, és potrohából, amely valamilyen folyadéktól duzzadt, kipréselte ezt a folyadékot szárnyaira. Fél óra elmúltával ezáltal feszessé váltak szárnyai, felszállt és elrepült.

Amint azonban a többi báb kezdett megrepedezni, Brower elhatározta, hogy hasznossá teszi magát. Óvatosan kicsit szélesebbre nyitotta a repedést, hogy megkönnyítse a pillangók előbújását, azok pedig gyorsan kicsusszantak körbemásztak....majd egymás után elpusztultak. Brower nem vette észre, hogy azok az erőfeszítések, amelyektől megkímélte a pillangókat, nélkülözhetetlenek voltak fennmaradásukhoz, mert ezek következtében tudott a potrohuk fala meggyengülni és utat törni magának az a folyadék, amely szárnyukat aztán stabillá tette.

Ami jónak látszik tehát, és jónak van szánva, a jó ellenkezője is lehet.

AKKOR SEGÍTS?: HA MEGKÉRNEK RÁ!
 
 
1 komment , kategória:  Természet  
"Szüntelen imádkozzatok"
  2010-05-26 09:04:49, szerda
 
 


GONDOLKOZZ JÉZUS TANÍTÁSA SZERINT

"Szüntelen imádkozzatok" (1Tesz 5,17).

Hogy helyesen, vagy helytelenül gondolkozunk az imádságról, az attól függ, milyen az elképzelésünk róla. Ha az imádságot úgy vesszük, mint a tüdő lélegzését vagy a vér keringését, akkor helyesen gondolkozunk. A vér szakadatlanul kering, a lélegzés is szakadatlan. Nem vagyunk tudatában ennek, mégis megállás nélkül folyik. Nem mindig vagyunk tudatában annak sem, hogy Jézus tökéletes kapcsolatban tart minket Istennel; mégis így van, ha engedelmeskedünk neki. Az imádság nem gyakorlás, hanem élet. Őrizkedj mindattól, ami gátolja feltörő fohászaidat. "Szüntelen imádkozzatok" - azaz mindig őrizd meg a szívedből feltörő fohászkodás gyermeki szokását.

Jézus soha nem tesz említést meg nem hallgatott imádságról: határtalanul bizonyos volt abban, hogy az imádság mindig meghallgatásra talál. Megvan-e bennünk is a Szent Szellem által ez a kimondhatatlan bizonyosság, ami Jézusban volt az imádságról, vagy arra az időre gondolunk, amikor Isten látszólag nem felelt imádságunkra? "Aki kér, mind kap" (Mt 7,8). Még ha mondjuk is, hogy "de... nem...", Isten azonban a legeredményesebb módon hallgatja meg az imádságot nemcsak néha, hanem minden időben. Lehet, hogy a meghallgattatás bizonyítékát nem mindig azon a területen találjuk meg, ahol szeretnénk, vagy várjuk. Várjuk-e, hogy Isten feleljen az imádságra?

A veszély abban van, hogy felhígítjuk a dolgokat, amikről Jézus beszélt és úgy értelmezzük, hogy megfeleljenek a józan észnek is, de ha csak józan ész kellene hozzá, akkor neki nem lett volna érdemes kimondania. Mindaz, amit Jézus mond az imádságról, természetfeletti kinyilatkoztatás.

Oswald Chambers "Krisztus mindenekfelett" c. könyvéből

 
 
1 komment , kategória:  Áhitatok minden napra  
Tájkép
  2010-05-25 21:30:55, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Zúgó Szél
  2010-05-25 10:33:30, kedd
 
  Link

Mert az Isten országa nem evés, nem ivás, hanem igazság, békesség
és Szent Szellem által való öröm. (Róma 14:17.)


Link

SIMON ANDRÁS Soha ki nem alvó tűz

Isten lelke emésztő tűz, amely önzésünk hamvai
alatt is újra felizzítja bennünk a szeretet parázsát.
Pislákoló mécsesként vagy lobogó fáklyaként is
Őt dícsérjük szüntelen./b]




Jöjj, Szentlélek,áradj szét bennem!
Békét hozó viharoddal töltsd be a lelkem!
Tégy követeddé,hogy áradjon az Élet;
hisz Te vagy az egyetlen,ki belülről éltet.

 
 
0 komment , kategória:  Kapcsolatok  
Ő vette el... és Ő hordozta
  2010-05-25 00:55:24, kedd
 
  Hogy beteljesedjék, amit Ésaiás próféta mondott, így szólván: Pedig betegségeinket Ő viselte, és fájdalmainkat hordozá. Máté 8, 17.

A mai szövegünkben Máté idézi az Ésaiás 53-at. Amikor először megértettem, hogy valójában mit jelent ez a vers, igen örvendeztem. Mert amikor olvastam, ki tudtam hangsúlyozni azt a szót, hogy ,,mi". Jézus vette a mi erőtlenségünket és Ő hordozta a mi betegségünket. A ,,mi" rám is vonatkozik, én is beletartozom! Ő vette el az én erőtlenségemet és Ő hordozta az én betegségemet!

Amikor tudatára ébredtem ennek, úgy éreztem magam, mint az az elveszettnek hitt nő Londonban a második világháború alatt, aki hirtelen előkerült. Szomszédai nem látták a légópincékben az ellenséges bombatámadások alatt, ezért azt hitték, hogy meghalt vagy elhagyta a várost. Amikor néhány nappal később valaki találkozott vele az utcán, és megkérdezte tőle, hogy hol volt, azt válaszolta, hogy sehová sem ment. ,,Na de mit csinált a bombázások alatt" - kérdezték tőle. ,,Feküdtem az ágyamban, és aludtam." ,,Nem félt?" ,,Nem, mivel olvastam a Bibliában, hogy Isten nem szunnyad és nem is alszik, úgy döntöttem, semmi szükség rá, hogy mindketten ébren legyünk!"

Mivel maga Krisztus vette el a mi erőtlenségünket és Ő hordozta a mi betegségünket, semmi szükség rá, hogy mi is hordozzuk. Jézus azért hordozta el azokat, hogy mi szabadok lehessünk!


Megvallás: Mivel Krisztus elvette az én erőtlenségemet és elhordozta az én betegségeimet, nekem már nem kell hordoznom. Elfogadom azt, amiről Jézus már gondoskodott! Elfogadom, amit Jézus megszerzett!

Kenneth E. Hagin * Hitünk tápláléka napi adagokban

Link

 
 
0 komment , kategória:  Áhitatok minden napra  
Mennyei Magazin
  2010-05-24 12:58:48, hétfő
 
  Mennyei Magazin Link Link Test és Szellem vetélkedése Link



 
 
0 komment , kategória:  Mennyei Magazin  
     2/8 oldal   Bejegyzések száma: 71 
2010.04 2010. Május 2010.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 71 db bejegyzés
e év: 862 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2360
  • e Hét: 11209
  • e Hónap: 22262
  • e Év: 83563
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.