Belépés
kohlinka.blog.xfree.hu
Lehet, hogy fentről többet látni, de a jajszó már nem hallatszik olyan élesen. Szendrei Klaudia
1958.03.07
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
("Az ám" Stb.)
  2009-06-18 10:20:37, csütörtök
 
   
 


Kun József: Hozzátok szólok, magyarok!

Borítón: Rajzolt kisfiú arc, két rajzolt kalapos alakzat, a ferde kiskeresztes címer, holt tengeri tekercses szakállas, szemüveges fekete kalapos rajzolt alakzat nagy kövek előtt


Így aztán nem jutott pénz a lakásépítésre, a demográfiai kérdés megoldására.

Nem vagyok én elfogult és igazságtalan ember, dehogyis vagyok. Akkor nem lehetnék tanár, mégpedig az vagyok. Amikor 1973-ban áttelepültünk Magyarországra, stabil élet volt itt ,bőségben éltünk, azt ehettünk, amit szemünk és szánk megkívánt, pedig akkor sem szórták a tanárok után a pénzt. Egy kis túlórzásra szükség volt, nem mondom, de megérte. Semmit sem csináltunk ingyen, mindent megfizettek. Én senkit sem szidok azért, mert kommunista volt, még a kommunizmust sem szidom, csak bírálok állampolgári jogomból kifolyólag. De azt szükségesnek tartom, hogy akik ilyen nyomorúságos helyzetbe sodorták az országot, legalább elismerjék: igen, tévedtünk, nézzétek el nekünk és mi veletek haladunk. A nemzeti megbékélés, az igazi demokrácia útján.

A magyar ember arról híres (hírhedt!), hogy minden politikai s társadalmi változás után gyilkolta egymást. Először a pogányság alatt, legutóbb azért, mert kommunista volt, vagy nem volt kommunista a vélt ellenség. (Tnulhatnánk tőlük: a románok Ceuausescu kivégzése után azonnal eltörölték a halálbűntetést, hogy ne gyilkolják egymást.) Szeretném hinni, hogy a magyar nép 1989-ben, a nagy változások évében evégre (először) nagykorúvá vált. Akkor is, ha sokat veszekszünk még mindig.

Fogjunk tehát össze valamennyien és ne szégyelljük bevallani magunknak, hogy magyarok vagyunk. A franciák sokkal műveltebbek nálunk és nagyon büszkék rá, hogy franciák. Pedig mi védtük évszázadokon át az európai műveltséget a pogány török ellen, nem ők, a Nyugat sohasem hálálta meg nekünk.

Mélyítsük el a magyarságtudatunkat, s akkor nagy dolgok megoldására is képesek leszünk. Lám itt van ez a kérdés: a gyermekvállalás igenlése. Semmi sem kell hozzá, csak egy kis magyarságtudat. Én meg megpróbáltam. Sikerült. Próbáljátok meg ti is!

Borsódzott a hátam a nagy prémiumosztályok idején, feszengtem a tévénk előtt. Mindig azok kapták a pénzt, akiknek jó,vagy nagyon jó fizetésük volt: a pártemberek, az újságírók - az ördög tudná felsorolni mind. Még mindig osztják a pénzeket: mikor annyi az éhező, nélkülöző. Azt a munkát jutalmazzák, amit kötelességszerűen kell elvégezni?

A nagy pénzeket hozó szerencsejátékokat ma is elítélem. Hát az a feladata a magyar televíziónak, hogy szórja a pénzt? Egy-két perc leforgása alatt annyit nyerhetnek az ügyeskedők, amennyit egy becsületes dolgozó egy hónap alatt sem kaparint össze. A magyar gyermekek szájából vesznek ki minden kidobott pénzt. Ki találta ki az ilyen őrült szerencsejátékokat a tévében, a nagy nyilvánosság előtt? Nem érdekel bennünket, hogy más országokban is vannak ilyen szerencsejátékok!

Nem fenyegetőzöm,én szelíd ember vagyok. De ismerem a tömeget, ezért tanácsadásképpen mondom: az államvezetők pedig vigyázzanak, mert még felelősségre vonhatják őket a sok millió magzat elhajtásáért, népünk pusztulásáért. Mert - ugye - József Attila mondta:

"Mit bánja sok törvényhozó,
Hogy mint pusztul el szép fajunk!"

Nagyon súlyos vád ez és megérdemli, hogy gondolkozzanak el az illetékesek.

A technikai fejlődés természetes velejárója a munkanélküliség növekedése. Elbocsájtják az embereket.Melyik politikusnak jutott már eszébe, hogy az asszonyainkat engedjék haza? De úgy, hogy a férj keresete elég legyen a család eltartásához is! Ki állott elő ilyen távlati tervvel? Hát arra születtek az asszonyok, hogy három műszakban is dolgozzanak? S ha hazakerülnek holtfáradtan, legyenek még anyák és szeretők is? Sohasem zsákmányolták ki ennyire a nőket és azt hazudták nekik, hogy most szabadok.

Illyés Gyula tárta fel legmélyebben a kiszolgáltatottságot, mikor kimutatta, hogy az asszonyainknak egyetlen szabad perce sincs, mert mindig dolgozniuk kell, hogy családjukban helytálljanak. Követelte az igazi felszabadításukat.

"Oh, fölszabadító női kezek,
kibúvok végre a nyállal sodort
fonál rabszijaiból, s kötődök
az írógépek vitustánc dühéből,
simogatásra homoruló tenyerek,
rángó szájsarkat, szemhéj-ideget,
csecsemő-ajkat
csitító ujjbögyek,
kezek, szemnyitók, szem-lezárók,
mennyi vár tennivaló még reátok."

("Az orsók ürügyén "- 1963.)

Hát igen: a simogatás, a szemnyitás é s szemlezárás a nők igazi feladata, elhivatottsága, nem az esztelen melózás. Csak ők állíthatják vissza a családi élet szentségét.

Higgyünk legújabb nagy nemzeti költőnknak!
 
 
0 komment , kategória:  Hozzátok szólok, magyarok!  
Címkék: tanácsadásképpen, szerencsejátékok, prémiumosztályok, gyermekvállalás, munkanélküliség, magyarságtudat, elhivatottsága, gondolkozzanak, halálbűntetést, magyarországra, asszonyainknak, helytálljanak, asszonyainkat, zsákmányolták, pusztulásáért, lakásépítésre, áttelepültünk, nyomorúságos, eltartásához, évszázadokon, politikusnak, legmélyebben, igazságtalan, elhajtásáért, valamennyien, megpróbáltam, hazakerülnek, holtfáradtan, szükségesnek, kiskeresztes, televíziónak, fenyegetőzöm, családjukban, fölszabadító, államvezetők, nyilvánosság, ferde kiskeresztes, demográfiai kérdés, tanárok után, nemzeti megbékélés, igazi demokrácia, magyar ember, pogányság alatt, vélt ellenség, románok Ceuausescu, nagy változások, franciák sokkal, európai műveltséget, pogány török, gyermekvállalás igenlése, nagy prémiumosztályok, tévénk előtt, József Attila, Illyés Gyula,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
69 éve hunyt el Albert Einstei...  A televizió nem a kultúrát kép...  Kellemes délutánt kívánok  Az igazi szeretetért rendszeri...  George Byron - Ahogy itt jár -...  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Facebookon kaptam  Idő  Png virág  Egy bizonyos határt  Kellemes délutánt kívánok  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Facebookon kaptam Krisztinától  Sose bánj semmit  Jónás Tamás – Végtelen b...  Jónás Tamás – Végtelen b...  Facebookon kaptam  Minden harmadik...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Png kislány  Őrizkednünk kell...  Egy lelki imádság  Nem számIt  Bounty krémes  Facebookon kaptam  Png csokor  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Elköszönt  A kételkedés kezelése  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 19  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Szívem  Kövesd a cowboyt!  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Fekete István - Akác  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Mi lenne ha  Mi lenne ha  Erdőn  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Hogy lehet megtartani  Jó éjszakát  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Kerüld el az evangélium örömén...  Alázat  Nem tudhatod  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Makszim Gorkij gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Akarat  Nem számIt  Boldog születésnapot a ma ünne...  Fehér virág  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Facebookon kaptam  Gonosz démon-álarc  Facebookon kaptam  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Idő  A boldog családok mind hasonló...  210 éve született a SZÓZAT meg...  Nagyon különös  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Ne kapaszkodj magasabbra,  Png kutya  Akarat  Kerüld el az evangélium örömén...  Nem számIt  Png csokor  Hazára minden embernek szükség...  Ami embereknek lehetetlen, az...  Még csak most kezdődik a nap  Elköszönt  Éretlen vers  Facebookon kaptam  Fekete-erdő desszert  George Byron - Ahogy itt jár -...  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Rátalálsz  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  A boldog családok mind hasonló...  Egy hatékony szolga  Png csokor  Facebookon kaptam  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Esti kép  Alázat  Facebookon kaptam  Hiányzik  Egy maradéktalanul uralt világ 
Bejegyzés Címkék
ferde kiskeresztes, demográfiai kérdés, tanárok után, nemzeti megbékélés, igazi demokrácia, magyar ember, pogányság alatt, vélt ellenség, románok Ceuausescu, nagy változások, franciák sokkal, európai műveltséget, pogány török, gyermekvállalás igenlése, nagy prémiumosztályok, tévénk előtt, ördög tudná, munkát jutalmazzák, nagy pénzeket, magyar televíziónak, becsületes dolgozó, hónap alatt, magyar gyermekek, ilyen őrült, államvezetők pedig, technikai fejlődés, munkanélküliség növekedése, asszonyainkat engedjék, férj keresete, család eltartásához, asszonyainknak egyetlen, igazi felszabadításukat, nyállal sodort, írógépek vitustánc, orsók ürügyén, esztelen melózás, családi élet, tanácsadásképpen, szerencsejátékok, prémiumosztályok, gyermekvállalás, munkanélküliség, magyarságtudat, elhivatottsága, gondolkozzanak, halálbűntetést, magyarországra, asszonyainknak, helytálljanak, asszonyainkat, zsákmányolták, pusztulásáért, lakásépítésre, áttelepültünk, nyomorúságos, eltartásához, évszázadokon, politikusnak, legmélyebben, igazságtalan, elhajtásáért, valamennyien, megpróbáltam, hazakerülnek, holtfáradtan, szükségesnek, kiskeresztes, televíziónak, fenyegetőzöm, családjukban, fölszabadító, államvezetők, nyilvánosság, felelősségre, elbocsájtják, kommunizmust, állampolgári, rabszijaiból, szemlezárás, természetes, szégyelljük, illetékesek, tnulhatnánk, veszekszünk, demográfiai, pártemberek, műveltebbek, vigyázzanak, jutalmazzák, országokban, állíthatják, próbáljátok, dolgozzanak, törvényhozó, műveltséget, megoldására, megfizettek, simogatásra, társadalmi, kommunista, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 1 db bejegyzés
e hónap: 11 db bejegyzés
e év: 51 db bejegyzés
Összes: 7247 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2462
  • e Hét: 7326
  • e Hónap: 13567
  • e Év: 65833
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.