Belépés
kohlinka.blog.xfree.hu
Lehet, hogy fentről többet látni, de a jajszó már nem hallatszik olyan élesen. Szendrei Klaudia
1958.03.07
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Kohut: Szaturnusz a földön
  2011-05-18 08:59:39, szerda
 
   
  Pártbizottsági ülés volt, amin a párttitkárok felettese is megjelent. Amikor egy témát felvetettek, megkérdezték, ki akar hozzászólni. Ilyenkor mindenki lehajtotta a fejét. Én hozzászóltam, nem tudtam, mi itt a szokás, hogy ezek a bólogató Jánosok.
A gyűlés után egyikük azt mondta:
- Én a helyedben nem szóltam volna hozzá Cate, nem azért vagy itt!
Otthon a házi bácsinak elmeséltem, mi történt a munkahelyen, s mit mondtak. A ház tulajdonosa meglepődött a munkahelyi viselkedéseken.
- Az élet olyan, mint egy sakkjátszma - mondtam
Házi bácsinak, de ha kufárok mozgatják az elesetteket, könnyen besározhatják őket, de minél mélyebbre nyomnak valakit, annál vakítóbban emelkedik ki a sötétségből, hogy tükröt tartson a fekete lelkűek elé.
Oláh Miska feljött nálunk, s felajánlotta, legyek helyette a pártitkár.
Nem értettem a jelentéseket sem, miért kell mást írni, mint amit az információ felelősök leadtak a munkahelyi problémákról.
Magam is információ felelős voltam, olyankor bejártam az üzemet, megkérdezve gondjait mindenkinek. Novemberben adtak érte 500,-Ft jutalmat.
Természetesen ismeretlenül hagytam a gondok felvetőit, amiért megkeresett az új pártitkár, aki lábát az íróasztalra tette, úgy ült, kedvencként
a pitizők között, mint egy kiskirály. Egyesek ,,lecsúszott műszerésznek nevezték el",
Kérte, mondjam el, ki mit mondott. Válaszoltam, hogy nem tehetem, mert nem fognak bennem bízni ezután.
Előtte a pártbizottságon voltam munkatársként,
Szinte minden nap egy-egy jegyzőkönyvet kellett írnom gyorsírással, s ezt áttenni gépelt szövegre.
Közben mosogattam a poharaikat, mert munka után a párttitkári, s elnök helyettes jelöltek összegyűltek általában ivászatra, melyhez az italt nekem kellett beszereznem.
Elődöm nem dolgozta ki a jegyzőkönyveket, de az nem volt baj.
Egyik alkalommal a pártbizottságra vittem a jelentést, amikor az ott dolgozó vigyorgó nők mondták, menjek be nyugodtan az I. pártbizottsági titkárhoz, s adjam át személyesen a jelentést.
Bekopogtattam, udvariasan kezet nyújtva bemutatkoztam a rettegett embernek, kinek születése helye Bodrogköz volt.
Amikor a gyerek lábát az óvodában leforrázták gulyáslevessel, s táppénzre kellett mennem vele, a pártbizottsági felettesem így szólt:
- Első a munkahely, utána jön a többi.
Kicserélt engem egy gátlástalan, velem gyorsíróba járó nővel, aki később is megmaradt a párttitkárból elnökké vált volt felettesem mellett.
- Éppen ideje volt, hogy Marika emelkedjen - mondta a rendész barátja hangosan.
Semmit nem ír alá az új elnöknő, amit én viszek fel neki - közölte az egyik gépíró, amelyik szopta az ujját: ezt kiabálta az irodában.
Az elnöknő hófehér Mercedessel közlekedett.
Egyik esetben a kocsiját a gyerekek megdobálták kővel.
A váláskor felhívatott engem volt férjemmel együtt azzal, hogy béküljünk ki, ha nem, adjam oda a lakásomat neki, ne buszocskázzon Bodrogközből be a városba, holott volt autója. A volt anyósom (anjukom) nekünk vett egy Zsigulit, hogy kényelmesen utazhassunk ki hozzájuk. Nem sokat ültünk a kocsiban.
Az elnöknő el akarta választani a két gyermekemet azzal, hogy a kicsit adjam az apjának, a nagyobbik velem marad.

A következő munkahelyen informálódó személyzetisének azt a választ adták: én nem vagyok megbízható. Az új munkahelyi vezető közölte, hogy csak addig vesznek fel könyvelőként, amíg egy kicsit megpihenek. Nem értettem, mitől.
Itt írtam egy köszöntőt Tóni bácsi születésnapjára, melyre engem is meghívtak. Azóta is tart a születésnapi köszöntés.




 
 
0 komment , kategória:  Kohut Katalin  
Címkék: személyzetisének, jegyzőkönyveket, pártbizottságon, születésnapjára, pártbizottságra, pártbizottsági, viselkedéseken, gulyáslevessel, besározhatják, bekopogtattam, természetesen, munkatársként, bemutatkoztam, jegyzőkönyvet, párttitkárból, buszocskázzon, párttitkárok, gyorsírással, felajánlotta, problémákról, megkérdezték, ismeretlenül, műszerésznek, összegyűltek, jelentéseket, bodrogközből, könyvelőként, hozzászóltam, születésnapi, meglepődött, megkérdezve, közlekedett, mindenkinek, elesetteket, novemberben, mercedessel, párttitkárok felettese, témát felvetettek, bólogató Jánosok, gyűlés után, házi bácsinak, munkahelyi viselkedéseken, élet olyan, sakkjátszma –, fekete lelkűek, információ felelősök, munkahelyi problémákról, gondok felvetőit, íróasztalra tette, pitizők között, pártbizottságon voltam, italt nekem, Oláh Miska,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Akarat  Akarat  Mai harmónia kártyám  Sokan azt tartják  Alázat  Png telefon  Albert Einsteinről  Szívem tiéd  Popper Péter szavai  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Hazára minden embernek szükség...  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Próbálj meg ...  Facebookon kaptam  Tanuld meg ezt a versemet  Miért kiabálunk amikor dühösek...  A kételkedés kezelése  Adakozás  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az engedelmesség miért nem vál...  Egy maradéktalanul uralt világ  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Örülök, hogy látlak!  Akarat  képre írva  Paul David Tripp Április 20  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 21  Albert Einsteinről  Rátalálsz  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Nagyi telefonál  Alázat  Még csak most kezdődik a nap  Örülök, hogy látlak!  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Png rózsa csokor  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Nevem  A boldog családok mind hasonló...  Facebookon kaptam  Reggel van  Alázat  Png kutya  Akarat  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Png kislány  Facebookon kaptam  Szép napot kívánok  Alázat  Németh László tollából  Csak a fogyatkozás látható  Őrizkednünk kell...  Facebookon kaptam  Még csak most kezdődik a nap  Akarat  Garai Gábor - Takarítás  Akarat  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Sose bánj semmit  Ne kapaszkodj magasabbra,  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  s immár én is felragyogva, ért...  Nagyon különös  Png ház  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Facebookon kaptam Krisztinától  Egy bizonyos határt  Soha ne kedvezz...  Az igazi szeretetért rendszeri...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A sors  Tóth Ágnes - Szervusz pad  A televizió nem a kultúrát kép...  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Kaffka_Margit  Facebookon kaptam  Boldog születésnapot a ma ünne...  Facebookon kaptam Krisztinától  Alázat  Nem számIt  Alázat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Albert Einsteinről  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A televizió nem a kultúrát kép...  Idő  Az a nap, amelyik nevetés nélk... 
Bejegyzés Címkék
párttitkárok felettese, témát felvetettek, bólogató Jánosok, gyűlés után, házi bácsinak, munkahelyi viselkedéseken, élet olyan, sakkjátszma &#8211, fekete lelkűek, információ felelősök, munkahelyi problémákról, gondok felvetőit, íróasztalra tette, pitizők között, pártbizottságon voltam, italt nekem, pártbizottságra vittem, rettegett embernek, gyerek lábát, óvodában leforrázták, pártbizottsági felettesem, párttitkárból elnökké, rendész barátja, egyik gépíró, elnöknő hófehér, gyerekek megdobálták, váláskor felhívatott, lakásomat neki, volt anyósom, kicsit adjam, nagyobbik velem, következő munkahelyen, választ adták, kicsit megpihenek, köszöntőt Tóni, születésnapi köszöntés, személyzetisének, jegyzőkönyveket, pártbizottságon, születésnapjára, pártbizottságra, pártbizottsági, viselkedéseken, gulyáslevessel, besározhatják, bekopogtattam, természetesen, munkatársként, bemutatkoztam, jegyzőkönyvet, párttitkárból, buszocskázzon, párttitkárok, gyorsírással, felajánlotta, problémákról, megkérdezték, ismeretlenül, műszerésznek, összegyűltek, jelentéseket, bodrogközből, könyvelőként, hozzászóltam, születésnapi, meglepődött, megkérdezve, közlekedett, mindenkinek, elesetteket, novemberben, mercedessel, tulajdonosa, munkahelyen, utazhassunk, hozzászólni, sötétségből, gátlástalan, kényelmesen, megkeresett, megdobálták, felvetettek, párttitkári, személyesen, gyermekemet, beszereznem, felhívatott, informálódó, sakkjátszma, íróasztalra, kedvencként, válaszoltam, leforrázták, felettesem, választani, vakítóbban, megpihenek, alkalommal, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 11 db bejegyzés
e év: 51 db bejegyzés
Összes: 7247 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 716
  • e Hét: 8189
  • e Hónap: 14430
  • e Év: 66696
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.