Belépés
kohlinka.blog.xfree.hu
Lehet, hogy fentről többet látni, de a jajszó már nem hallatszik olyan élesen. Szendrei Klaudia
1958.03.07
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Kohut Katalin: Ellen G. White könyvei
  2012-10-05 10:09:17, péntek
 
   
  Ellen G. White adventista könyveiről

Ellen G. White 1827-ben november 26-án Gorhamban született és 1915. Július 16-án Sz. Helenában halt meg.

Ellen G. White: A nagy küzdelem
Fordította: Bánfiné Roóz Magdolna

Egy csaknem száz esztentővel ezelőtt írt könyv ez. White 1827-1915. Között élt és munkálkodott főként Amerikában. Ez a könyv 1888-ban jelent meg először, a sorozat a teremtéstől az újjáteremtésig tekinti át a megváltási terv történetét, az üdvösségtörténetet. Nem egyháztörténeti kézikönyv. Jeruzsálem pusztulásától a mennyei Jeruzsálem megalapításáig, amikor Isten végképp eltörli a bűnt, s minden következményét - kíséri végig ez a könyv.

Luther Mártontól kezdve valamennyi harcosát felsorolja az író.

A végén visszaállítják a régi Édent, Jézus megérinti az aranyhárfát és győzelmes énekét visszhangozza a mennybolt: Méltó a Bárány, aki megöletetett és újra él!
144 ezer a Báránnyal a Sion-hegyén áll, kezükben az Istennek hárfái Azok követik a Bárányt, akik az élők közül ragadtattak el és aki a királyi székben ül, kiterjeszti a sátorát felettük.

A könyvben idézett bibliai szövegeket Károlyi Gáspár megszokott fordításai szerint idézték, ahol ettől eltértek, ott a Szent István Társulat által 1976-ban kiadott fordítást idézték.

A valdensek feláldozták földi jólétüket az igazságért. Néha fáklyafénynél, a föld mély, sötét üregeiben, türelmes munkával versről versre másolták a szent iratokat.

A könyvben felvonulnak a régi történelmi korok a bibliai terjesztések időszakaival, az utolsó idők jeleivel, figyelmeztetésekkel, a bűn terjedésével, melyhez hozzásegítettek a rock harcosai is, Sátán megtévesztő csapdáival, a Föld pusztulásával...

Ellen G. White: Jézus élete
A mű eredeti címe: The Desire of Ages
Fordította: Dr. Homokos Henriette és Dobos János

Immanuelnek nevezték Jézust, ami azt jelenti: Velünk az Isten. Az Isten dicsőségének ismerete látható Jézus Krisztus arcán. Egy az Atyával, Isten képmása, az Ő nagyságának, fenségének visszatükrözője, az Ő dicsőségének világoltatása. Jézus azért jött földünkre, hogy ezt a dicsőséget kinyilatkoztassa. Eljött a bűn sötétjében bolyongó világunkba, hogy bemutassa Isten szeretetének világosságát, hogy legyen VELÜNK AZ ISTEN.
A Kálváriáról áradó világosságban látható meg, hogy az önmegtagadó szeretet törvénye az élet törvénye a föld és a menny számára egyaránt; s hogy Isten szívében van a forrása annak a szeretetnek. ,,mely nem keresi a maga hasznát".
Ő az, aki hegyeket épít erejével, akié a tenger és Ő alkotta is azt, Ő töltötte meg a levegőt dallammal, Ő írta oda mindenre a földön, a levegőben és az égbolton az Atya szeretetének üzenetét. A bűn megrontotta Isten tökéletes művét, de az Ő kezeírása továbbra is olvasható rajta.
Az élet törvényét áthágták a mennyben. A bűn gyökere az önzés. Lucifer, az oltalmazó Kerub első kívánt lenni a mennyben, Istent azzal vádolta, hogy öndicsőítésre vágyik. Sátán azon mesterkedett, hogy szigorúnak és kérlelhetetlennek lássák Őt, s a világra ráborult a szomorúság órája.
Krisztus volt az, aki a Hóreb-hegyi csipkebokorból így szólt Mózeshez: Vagyok, aki vagyok. Így szólt Izrael fiaihoz: A Vagyok küldött engem tihozzátok. A Vagyok az összekötő kapocs Isten és az emberiség között.
Isten sátora az emberekkel és velük lakozik és azok az ő népei lesznek és maga az Isten lesz velük, az ő Istenük.

Több, mint ezer évig várta a zsidó nép az Üdvözítő eljövetelét, s amikor eljött, mégsem ismerték fel Őt. A menny kincse számukra ,,gyökér" volt a száraz földből, nem volt alakja és ékessége.
Mégis Isten választotta ki Izraelt, ez a nép az üdvösség kútfeje legyen a világ számára. Ami Ábrahám volt vándorlásai földjén, ami József volt Egyiptomban és Dániel Babilóniai királyi udvarban, azzá kellett volna válnia a zsidó népnek is a nemzetek között. Istent kellett volna kinyilatkoztatniuk az embereknek.
Amikor elhívta Ábrahámot, így szólt: ,,Megáldalak téged...és megáldanak tebenned a föld minden nemzetségei"... és a Jákóbnak a maradéka olyan lészen a sok nép között, mint az Úrtól való harmat, mint a zápor a fűnek.
Izrael fiai Kánaánba való bemenetelük óta eltávolodtak az Isten parancsolataitól. Izrael népét babilóniai fogságba hurcolták, szétszórattak pogány országokba. Sokan üldöztetést szenvedtek, sokan életükkel fizettek azért, mert ragaszkodtak a szombathoz. A fogság kigyógyította a zsidókat a faragott képek imádásából. Iskolákat alapítottak, ahol a tudomány és művészet mellett az igazság alapelveit is tanították.

Mikor eljött az időnek teljessége, kibocsátotta Isten az ő fiát, hogy a törvény alatt lévőket megváltsa. Az Üdvözítő eljövetelét már az Édenben megjövendölte, amikor Ádám és Éva első ízben hallották az ígéretet. Örömmel fogadták elsőszülött fiúkat, remélve, hogy ő lesz a szabadító. Isten kijelentette Ábrahámnak, hogy rabságuk ideje 400 évig tart majd, annak utána kijönnek nagy gazdagsággal Egyiptomból.
Démoni jelleg vésődött az emberek arcára, az őket fogva tartó gonosz légiók tükörképe fejeződött ki rajtuk. Ezt látta a világ Megváltója.
Sátán ujjongott, hogy sikerült az emberben eltorzítania Isten képmását.
A dicsőség Királya mélyen megalázkodott, amikor eljött a földünkre, hogy magára öltse az emberi természetet.

Jézus gyermekkorát és ifjúságát egy kis hegyi faluban töltötte.
A lenézett Názáretben telepedett le. Osztozott a szegények sorsában, akik valóban megértették Jézus tanításait.

Évenként három ünnep volt: a húsvét, a pünkösd és a sátoros ünnepek, amikor minden izraeli férfinak meg kellett jelennie az Úr előtt Jeruzsálemben. Palesztina vidékéről is rengeteg hívő jött.
A rabbik rossz szemmel nézték Jézust, a testvérei is a rabbik pártjára álltak. Zakariást megszállta a szent lélek, mielőtt Erzsébet fogant méhében, s megszületett Keresztelő Szent János.
Innen a történetet mindannyian ismerjük, azt is, mennyi szeretet volt Jézusban.

Ajánlom elolvasásra White mindkét könyvét, mert fontos történelmi dokumentumnak számítanak, egyúttal rávilágítanak a Világban jelenleg is folyó eseményekre.

2012. október 4.

Kohut Katalin
 
 
0 komment , kategória:  Könyvajánló  
Címkék: parancsolataitól, kinyilatkoztassa, visszatükrözője, egyháztörténeti, hozzásegítettek, megalapításáig, visszaállítják, következményét, csipkebokorból, újjáteremtésig, visszhangozza, kigyógyította, megjövendölte, pusztulásával, szétszórattak, megalázkodott, öndicsőítésre, fáklyafénynél, világosságban, jeruzsálemben, pusztulásától, dokumentumnak, világoltatása, rávilágítanak, eltorzítania, megöletetett, gyermekkorát, dicsőségének, ragaszkodtak, világosságát, eltávolodtak, szeretetének, mesterkedett, terjedésével, időszakaival, gazdagsággal, nagy küzdelem, csaknem száz, könyv 1888-ban, újjáteremtésig tekinti, megváltási terv, mennyei Jeruzsálem, végén visszaállítják, régi Édent, élők közül, királyi székben, sátorát felettük, könyvben idézett, valdensek feláldozták, föld mély, szent iratokat, könyvben felvonulnak, Kohut Katalin, Ellen, Bánfiné Roóz Magdolna, Luther Mártontól, Károlyi Gáspár, Szent István Társulat, Homokos Henriette, Dobos János, Jézus Krisztus, VELÜNK AZ ISTEN, Mégis Isten, Dániel Babilóniai, Keresztelő Szent János,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Png virág  Alázat  Paul David Tripp Április 19  Sokan azt tartják  Alázat  Facebookon kaptam  Szívem  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A jó emberek mindig szépek mar...  Régi emberek, akikre máig büsz...  Facebookon kaptam  Lóhere  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Png fotel  Az igazi szeretetért rendszeri...  Nem tudhatod  Akarat  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  s immár én is felragyogva, ért...  Kaffka_Margit  Boldog születésnapot a ma ünne...  Adakozás  Próbálj meg ...  210 éve született a SZÓZAT meg...  Jó éjszakát  Szép álmokat!  Németh László tollából  Facebookon kaptam  Akik bántanak téged  Kellemes délutánt kívánok  Facebookon kaptam Mírjam barát...  A jó emberek mindig szépek mar...  Próbálj meg ...  Fekete-erdő desszert  Örülök, hogy látlak!  Facebookon kaptam  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Nagyi telefonál  Akarat  Facebookon kaptam  A másik dolog,  Csak a fogyatkozás látható  Albert Einsteinről  Gonosz démon-álarc  Radikális szeretet  Facebookon kaptam  Tanuld meg ezt a versemet  Png csokor  Png virág  Facebookon kaptam  Fehér virág  Az igazi szeretetért rendszeri...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Png cica  Ne kapaszkodj magasabbra,  Alázat  Makszim Gorkij gondolata  képre írva  Popper Péter szavai  Facebookon kaptam  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Png csokor  Fekete István - Akác  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Boldog születésnapot a ma ünne...  Ne kapaszkodj magasabbra,  Nevem  Png lepke  Ne kapaszkodj magasabbra,  Radikális szeretet  Radikális szeretet  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Egy hatékony szolga  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy hatékony szolga  Alázat  Gonosz démon-álarc  Németh László tollából  Ami embereknek lehetetlen, az...  Akarat  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Akarat  Garai Gábor - Takarítás  Akarat  Akik bántanak téged  Facebookon kaptam  Albert Einsteinről  Egy lelki imádság 
Bejegyzés Címkék
nagy küzdelem, csaknem száz, könyv 1888-ban, újjáteremtésig tekinti, megváltási terv, mennyei Jeruzsálem, végén visszaállítják, régi Édent, élők közül, királyi székben, sátorát felettük, könyvben idézett, valdensek feláldozták, föld mély, szent iratokat, könyvben felvonulnak, régi történelmi, bibliai terjesztések, utolsó idők, rock harcosai, dicsőséget kinyilatkoztassa, önmegtagadó szeretet, élet törvénye, menny számára, forrása annak, maga hasznát&#8221, levegőt dallammal, élet törvényét, oltalmazó Kerub, világra ráborult, szomorúság órája, összekötő kapocs, emberiség között, menny kincse, száraz földből, üdvösség kútfeje, világ számára, zsidó népnek, nemzetek között, föld minden, maradéka olyan, fogság kigyógyította, faragott képek, igazság alapelveit, időnek teljessége, törvény alatt, emberek arcára, őket fogva, világ Megváltója, emberben eltorzítania, dicsőség Királya, emberi természetet, lenézett Názáretben, szegények sorsában, sátoros ünnepek, rabbik rossz, rabbik pártjára, szent lélek, történetet mindannyian, parancsolataitól, kinyilatkoztassa, visszatükrözője, egyháztörténeti, hozzásegítettek, megalapításáig, visszaállítják, következményét, csipkebokorból, újjáteremtésig, visszhangozza, kigyógyította, megjövendölte, pusztulásával, szétszórattak, megalázkodott, öndicsőítésre, fáklyafénynél, világosságban, jeruzsálemben, pusztulásától, dokumentumnak, világoltatása, rávilágítanak, eltorzítania, megöletetett, gyermekkorát, dicsőségének, ragaszkodtak, világosságát, eltávolodtak, szeretetének, mesterkedett, terjedésével, időszakaival, gazdagsággal, megszületett, kibocsátotta, terjesztések, kijelentette, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 11 db bejegyzés
e év: 51 db bejegyzés
Összes: 7247 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 0
  • e Hét: 7473
  • e Hónap: 13714
  • e Év: 65980
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.