Belépés
kohlinka.blog.xfree.hu
Lehet, hogy fentről többet látni, de a jajszó már nem hallatszik olyan élesen. Szendrei Klaudia
1958.03.07
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Kohut Katalin: Romantika (Vilma-Béla párbeszéd)
  2016-06-27 21:34:36, hétfő
 
   
 

- Béééla! Minden idegszálam az égnek áll! Olyan, mintha doppingszert fogyasztottam volna.
- Mi történt, drága Vilma?
- Részt vettem egy nyugdíjas találkozón. A szépkorúak hatalmas erővel bömbölő zene mellett mulattak, táncoltak, vedeltek.
- Legalább nem szólják meg a fiatalokat!
- De itt már az egész ország mulat, meg kábítószeres, füves koncerteken vesz részt. Még a dobhártyája is beszakad az embernek.
- Pedig voltak mindig olyan kezdeményezések, hogy klubok keretében mindenki hódolhat annak a zenének, ami tetszik neki.
- Ezen van a hangsúly, a tetsziken, mert a szívből jönnek az igaz dallamok, tiszta hangok, aki harmonikus, nem szeret mást, csak az angyalit mindenből.
- Kodály mondata ma is igaz: ,,Mondd meg nekem, mit dalolsz, megmondom ki vagy!"
- Igen, ezek szerint a szív romantikája kihalóban van?
- Visszatértünk a kezdetekig, amikor a jelentése annyi volt: valami nem valószínű, ezért illik rá az angyali megnevezés. Mondogatom mindig, hogy az igazi földi angyalok a szívtörvénnyel rendelkező emberek. Ők megértenek mindenkit, mert magukból indulnak ki. Finomak és nemesek.
- A romantikusok egyedül az érzelmeket tartják elfogadhatóak, persze mellette mindig ott vannak az észérvek is. De azt gondolom, hogy a legjobb ügyvédünk magunk és mások érdekében csak a szívünk lehet.
- Sokan gúnyolják az érzelmi létet, a romantikusnak bélyegzett zenéket. Még mindig divat az, hogy filmekben, könyvekben ábrázolják. Pedig az értelmi, érzelmi egyensúly mindenképpen megvan a tiszta emberben.
- Bélám, szív nélkül nincsen értelme az életnek. Mindenben a Szépséget meglátni és rácsodálkozni, ez a lényege.
- Igen, drága Vilma! Én is gyönyörködöm mindig azokban a zenékben, melyeket szeretsz. Így is ismertelek meg, mert már a dalaidból tudtam, ki vagy pontosan. Ha erre figyelnének mások, nem tennék fel magukban sem a kérdést, hogy ki valaki valójában, nem tartanák a szép zenét csupán az érzelmek hóbortjának megvetően.
- Én, Bélám, nem vagyok képes meghallgatni a fals hangokat, csak a csengő és szép énekhangokat, melyek élvezetet nyújtanak, úgy is mondhatnám, beleremeg a lélek, mert szüksége van rá. Néha előfordul, hogy néhány dallal az értékes dalszövegei miatt kivételt teszek. Én még emlékszem arra az időre, amikor divatba jött a rekedt, cigis hang. A Szépséget teljesen tönkretették.
- Ez volt a zenei apokalipszis célja és lényege, drága Vilma. Olcsó slágerekkel kezdték, a szív küldi szívnek szívesennel, majd jött a beat, hippi, punk, pop, s már az avantgardokkal lementek a pokol legmélyére. De köztük is születtek szép zenék, melyeket bármikor szívesen meghallgat az ember.
- Igen, jellemző rájuk a fülbemászó dallam, minden együttesnek van legalább két nagy slágere. Úgy tudom, hogy a vasfüggönyösökkel kezdték a slágereket, szív ellenes volt ez is, csak titokban.
- Igen, most már életműdíjasok többen közülük, különösen a politikával összefüggők.
- Bélám, tudod, nekem mindegy, hogy milyen zenét hallgatok, mindegyik között megvannak a kedvenceim, de egy közös van bennük, a zenei művészet tökéletessége együtt a művészi énekhanggal.
- Igen, drága Vilma, az ember lelke szomjúzik, mint a hervadó rózsa a harmatcseppre, hiszen éppen olyan rémes dolog van a világban, amitől tart, vagy vele is megtörtént. A világzene, ami a szívet szólítja meg, közös élmény mindenkinek, naponta meg kell mosni arcunkat benne, hogy megtisztítsuk magunkat.
- Operettek, áriák, szimfonikus művek, kedvenceim, a musicalek, népdalok, pörgős zenekari számok, altatódalok, búcsúdalok, mind-mind jöhetnek...
- Tudom, ismerlek, mert mint idéztem is a Mestertől, arról ismerszik meg mindenki, mit szeret. A szív titkait könnyű kifürkészni, ha valaki igazából kíváncsi rá.
- Már érted akkor, hogy miért van rám rossz hatással a mulatás és a rossz hang, fertelmes zene... Ki szívből akar énekelni, ki kell vonulnia a világból. Ha szomorú vagyok, először bús dalokat játszom, s rövid idő elmúltával már azt veszem észre, hogy egyre vidámabbakat énekelek.
- Igen, a zene visszatükrözi a lélek rezgéseit, tökéletesen egyesül vele. Nem lehet hazudni az érzelmeket, sem letagadni azokat. Már túlhaladtuk Rousseaut, aki egykor lerakta a romantika alapjait, de ezt is helytelenül követték, a lelkük szerinti legmélyebb birodalmakat tárták a nyilvánosság elé. Pedig a zene a tisztaság, a természet tökéletes képviselője.
- Igen, Bélám, az ember visszhangja a múltból...

2016. június 27.
 
 
0 komment , kategória:  Kohut Katalin  
Címkék: kezdeményezések, avantgardokkal, szívtörvénnyel, tökéletessége, elfogadhatóak, harmatcseppre, visszatértünk, megtisztítsuk, rácsodálkozni, életműdíjasok, visszatükrözi, romantikusnak, fogyasztottam, mindenképpen, birodalmakat, doppingszert, énekhangokat, apokalipszis, kábítószeres, vidámabbakat, tönkretették, nyilvánosság, meghallgatni, romantikusok, gyönyörködöm, kifürkészni, dobhártyája, figyelnének, koncerteken, hóbortjának, dalszövegei, összefüggők, politikával, együttesnek, szívesennel, tökéletesen, nyugdíjas találkozón, szépkorúak hatalmas, egész ország, szívből jönnek, igaz dallamok, angyalit mindenből, szív romantikája, jelentése annyi, angyali megnevezés, igazi földi, szívtörvénnyel rendelkező, romantikusok egyedül, érzelmeket tartják, legjobb ügyvédünk, szívünk lehet, érzelmi létet, Kohut Katalin,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Minden harmadik...  Paul David Tripp Április 21  Kövesd a cowboyt!  Szép estét kedves látogatóimna...  Sose bánj semmit  Facebookon kaptam  Alvó cicák  Facebookon kaptam  Hiányzik  Paul David Tripp Április 21  Garai Gábor - Takarítás  Png lepke  Hazára minden embernek szükség...  Png kislány  Facebookon kaptam Krisztinától  Jó éjszakát  Bounty krémes  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Facebookon kaptam  Png kutya  Nem méltó hozzád  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Akarat  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Nagyon különös  A sors  Ágai Ágnes – Csendélet  Png nő  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ne kapaszkodj magasabbra,  Egy bizonyos határt  Jó éjszakát  Albert Einsteinről  Facebookon kaptam  George Byron - Ahogy itt jár -...  Facebookon kaptam  Nem tudhatod  Kerüld el az evangélium örömén...  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Kövesd a cowboyt!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  A másik dolog,  Png csokor  Facebookon kaptam Mírjam barát...  A másik dolog,  Png csokor  A Megváltó szolgálatában  Régi emberek, akikre máig büsz...  Garai Gábor - Takarítás  Az igazi szeretetért rendszeri...  Szabolcska Mihály – Ákác...  Kerüld el az evangélium örömén...  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Egy hatékony szolga  Facebookon kaptam  Esti kép  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Szép napot kívánok  A televizió nem a kultúrát kép...  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Gonosz démon-álarc  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alázat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png virág  Kaffka_Margit  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Reménység és erő Krisztustól e...  Facebookon kaptam  Erdőn  Még csak most kezdődik a nap  Png lepke  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Facebookon kaptam  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Még csak most kezdődik a nap  Adakozás  Régi emberek, akikre máig büsz...  Ágai Ágnes – Csendélet  Szép estét  Albert Einstein gondolata  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
nyugdíjas találkozón, szépkorúak hatalmas, egész ország, szívből jönnek, igaz dallamok, angyalit mindenből, szív romantikája, jelentése annyi, angyali megnevezés, igazi földi, szívtörvénnyel rendelkező, romantikusok egyedül, érzelmeket tartják, legjobb ügyvédünk, szívünk lehet, érzelmi létet, romantikusnak bélyegzett, tiszta emberben, dalaidból tudtam, szép zenét, érzelmek hóbortjának, fals hangokat, értékes dalszövegei, zenei apokalipszis, szív küldi, avantgardokkal lementek, pokol legmélyére, fülbemászó dallam, vasfüggönyösökkel kezdték, politikával összefüggők, zenei művészet, művészi énekhanggal, ember lelke, hervadó rózsa, szívet szólítja, szív titkait, rossz hang, zene visszatükrözi, lélek rezgéseit, romantika alapjait, lelkük szerinti, természet tökéletes, ember visszhangja, kezdeményezések, avantgardokkal, szívtörvénnyel, tökéletessége, elfogadhatóak, harmatcseppre, visszatértünk, megtisztítsuk, rácsodálkozni, életműdíjasok, visszatükrözi, romantikusnak, fogyasztottam, mindenképpen, birodalmakat, doppingszert, énekhangokat, apokalipszis, kábítószeres, vidámabbakat, tönkretették, nyilvánosság, meghallgatni, romantikusok, gyönyörködöm, kifürkészni, dobhártyája, figyelnének, koncerteken, hóbortjának, dalszövegei, összefüggők, politikával, együttesnek, szívesennel, tökéletesen, slágerekkel, szimfonikus, mindenkinek, énekhanggal, altatódalok, romantikája, képviselője, túlhaladtuk, visszhangja, helytelenül, kedvenceim, megértenek, mondhatnám, mondogatom, rendelkező, megtörtént, búcsúdalok, kezdetekig, találkozón, megnevezés, ismertelek, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 11 db bejegyzés
e év: 51 db bejegyzés
Összes: 7247 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 236
  • e Hét: 7709
  • e Hónap: 13950
  • e Év: 66216
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.