2018-03-14 21:33:04, szerda
|
|
|
HOZZÁVALÓK
80 dkg sertésborda,
20 dkg sajt (mozzarella),
2 dl tejszín,
só,
bors,
oregano,
5 dkg vaj,
5 dkg cukkini,
5 dkg paradicsom,
2 db újhagyma,
10 dkg gomba,
5 dkg medvehagyma,
60 dkg burgonya
A karaj jól megszokott már a hazai konyhákban, nem véletlenül persze, hiszen az egyik legfinomabb része a sertésnek.
Ráadásul rá is igaz, ami sok egyéb alapanyagunkra: rettentő sokféleképp elkészíthető. Íme egy sajtos verzió, remélem, sokszor terítékre kerül!
A sertésbordákat ízesítjük és a vajon elősütjük. A hús mellett elkészítjük a ragut: hagymát pirítunk, gombát, paradicsomot teszünk hozzá A zöldségeket azért vajon pirítjuk le, mert így még finomabb lesz az ízük.
Figyeljünk arra, hogy nem kell sokáig sütni, mert még rá fogjuk tenni a bordára!
A bordát tehát sütőtálba helyezzük, és rákerülnek a zöldségek, nagyság szerint: először a paradicsom, majd a gomba, végül a hagyma. Sózzuk, borsozzuk, rátesszük a mozzarella sajtot. Ha ennél is különlegesebbet szeretnénk, medvehagymát is tehetünk még rá (itt meg kell jegyeznem, hogy én nagy híve vagyok a medvehagymának, olyannyira, hogy egy külön könyvben is fogok vele foglalkozni!).
Mintegy 10 perc alatt megsütjük, köretnek pedig medvehagymás burgonyát készítünk: újburgonyát héjában megfőzünk, és serpenyőben medvehagymával lepirítjuk.
Jó étvágyat kívánunk! |
|
|
0 komment
, kategória: sertéshúsos |
|
|
|