Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/7 oldal   Bejegyzések száma: 66 
A terheket letenni..
  2016-06-27 12:30:40, hétfő
 
  Régóta cipeljük, talán túl régóta. Hozzászoktunk, magunkra öltöttük, mint egy vásott kabátot. Minden reggel gondosan begomboljuk, szépen megigazgatjuk, és aztán elindulunk. A nap folyamán akár több kabátot is magunkra kapunk. Találkozunk emberekkel, őket érintő körülményekkel, helyzetekkel. Fájdalmukat meghallgatjuk, így segítünk, ha az együttérzés mellett a terheiket felvesszük. S aztán már azt is gondosan cipeljük.

Talán vannak a te életedben is olyan emberek, kiknek fájdalmát mintha neked is meg kellene élned. Szeretetből teszed ezt. Így mutatod ki a szereteted. Feladod önmagad könnyedségét, hogy ezzel megmenthesd..., de aztán ő mégsem menekül meg. Rabságába esett a terheinek, s most már te is fogságba estél mellette. Együtt vagytok a bajban, az ő terhében. Feláldoztad magad ő érte. S, hogy ő mit tett? Hagyta, hogy mindez megtörténjen. Szeret-e az az ember, aki mindezt megengedte? Talán szeret, de magánál jobban sosem szeretett. Önmaga fájdalmát feladni nem volt képes érted.

Talán még a mai napig bizonygatod az együttérzésed. <strong>Mutatod, és megnyugtatod, hogy a bajban nem hagyod cserben, hogy mellette állsz, s hogy ha kell, vele süllyedsz el. Ott állsz, fogod a kezét, de valahogy mégsem változik semmi. Nem lett könnyebb az élete. Te már fáradsz, a vállaid napról napra nehezebbek. A hátadon mintha száz éves terheket cipelve tennéd a lépéseket. Egyre kevesebb az életerő benned. Még most sem látod, hogy ő változtatna bármin, hogy végre könnyebb legyen. Ragaszkodik a fájdalmához, a terhéhez. Ragaszkodik a saját szenvedés történetéhez.


Most rajtad áll a döntés! Meddig teszed ezt? Meddig áldozod fel a saját életedet? Lásd meg, hogy ahhoz, hogy neki könnyebb legyen, neki kell megtennie a lépéseket! Önmagáról kell a láncokat letépnie. Te már mindent megtettél érte... önmagától senkit nem menthetsz meg. Talán már az ő lelke sem bírja látni ezt, hogy az ő fájdalma további áldozatokat szedett. Engedd el végre! Engedd, hogy azt tegye, ami az ő döntése! Tiszteld a sorsát, és hajolj meg előtte! Fogadd el, hogy ő így éli az életet! Ha mindezt megteszed, neked is újra könnyebb lehet.

Ahhoz, hogy a terhek alól feloldozást nyerj, bele kell szippantanod a szabadság levegőjébe. Saját régi vásott kabátodat tedd végre le, vagy egyszerűen a következő reggel már ne vedd fel! Ne vegyél magadra évszázados terheket! Itt és most dönthetsz a sorsod felett. Választhatod a könnyed, szabad életet. A magadra szedett terheket add vissza a megfelelő helyre! A régi családi mintákat az ősöknek. Tiszteld őket így ezzel, hogy visszaadod mindazt, ami már nem szolgál téged! Az ő sorsukért ők maguk már megszenvedtek.

Lélegezd be a szabadságot, oldozd fel a szívedet! Ez a legtöbb amit megtehetsz!

Végtelen szeretettel:Dömötör Aletta - talentumok.com
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A szeretet másik neve: idő
  2016-06-27 12:22:48, hétfő
 
  A padlás félhomályában a magas, hajlott hátú öregember még jobban meggörnyedve igyekezett odajutni a felhalmozott dobozokhoz az egyik padlásablak mellett. A pókhálókat félresöpörve leemelte a felső dobozt, s a fény felé tartva egyik fényképalbumot a másik után szedegette ki belőle. Valaha csillogó, mostmár megfakult tekintete vágyakozva várta, hogy meglássa azt, akiért feljött ide.

Úgy indult az egész, hogy emlékeiből előbukkant élete nagy szerelme, s tudta, hogy ezekben az albumokban találhat fényképet róla. Csendben, türelmesen lapozgatott, s pár pillanat múlva már el is süllyedt az emlékek tengerében. Világának forgása nem állt meg felesége elvesztésével, de a múlt emléke sokkal élőbb volt lelkében, mint a jelen magányossága. Ahogy félretette az egyik poros albumot, előkerült valami, ami rég felnőtt fia gyermekkori naplójának tűnt. Nem emlékezett, hogy valaha is járt volna a kezében, vagy hogy tudomása lett volna arról, hogy kisfia naplót vezet. ,,Minek őrizgette Elisabeth mindig a gyerekek régi lomjait?" morfondírozott, ősz fejét csóválva.

Felnyitva a megsárgult lapokat, egy rövid mondatra esett a tekintete, ami önkéntelen mosolyra késztette. A szeme csillogása is visszatért egy percre, ahogy a szívét megérintő kedves szavakat olvasta. Hallotta a kisfiú hangját, aki túl gyorsan nőtt fel ugyanebben a házban, és akinek a hangja az évek során teljesen elhalkult az emlékezetében. A padlás teljes csöndje és a tiszta lelkű hét éves kisfiú szavainak varázsa élete egy elfeledett korszakába repítette vissza az öregembert.

Újra belenyúlt a dobozba, és ugyanarra az évre szóló saját régi üzleti naplóját vette ki belőle. Leült egy ócska asztal mellé az ablak alá, és egymás mellé tette a két naplót Az övé bőrkötésű volt, a neve aranyozott betűkkel belevésve. A fiáé gyűrött, kopott volt, alig látszott már rajta a Jimmy felirat. Öreg ujjaival végigsimított a betűkön, mintha újra tisztán láthatóvá akarná tenni az idő és a használat során megkopott nevet.

Kinyitotta saját naplóját, s tekintete egy mondatra esett, ami egyedül állt egyik lapon. Feltűnt, mert a többi napok tele voltak bejegyzésekkel. Önnön gondos kezeírásával ezek a szavak álltak az oldalon:

Az egész napot elvesztegettem Jimmyvel való horgászatra. Nem fogtunk semmit.

Nagyot sóhajtott, majd remegő kézzel megkereste Jimmy naplójában ugyanazt a napot, június 4-ét. Erősen megnyomott, még tétova, nagy betűkkel ez volt odaírva:

Apával horgászni voltunk. Életem legszebb napja.

Lance Wubbles
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kapros túrós lepény
  2016-06-25 19:24:21, szombat
 
 
Hozzávalók :


Tészta:


21 dkg rétesliszt

15 dkg finom liszt

35 gr porcukor

10 gr zsír

20 gr élesztő

egy csipet só

1 kisebb tojás

140 ml tej



Töltelék:
500 gr túró

40 gr cukor

20 gr apróra vágott kapor

1 csipet só

két kisebb tojás

40 gr búza dara



Locsoló lé
1 kisebb tojás,50 ml tejföl,cs só.



Elkészítése :


A cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. Egy tálban összegyúrjuk a lisztet a tojással és a zsírral, majd az élesztős tejet is hozzáadjuk, és lágy tésztát gyúrunk belőle. Langyos helyen kelesztjük . Közben elkészítjük a tölteléket. A töltelék hozzávalóit is egyszerűen összekeverjük .Ha megkelt a tésztánk ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, és zsírral kikent , és lisztezett tepsibe terítjük, amíg a tészta a tepsiben kel . A tölteléket a tészta tetejére tesszük, a tetejére a lé hozzávalóit alaposan kikeverjük,ezzel belocsoljuk a töltelék tetejét . Előmelegített sütőben 190 fokon körülbelül 20-25 percig sütjük.

Jó étvágyat kívánok hozzá !!
 
 
0 komment , kategória:  sütemények ,édességek  
Hatlapos recept
  2016-06-25 19:22:34, szombat
 
  Hatlapos recept hozzávalók / 6 adag

A tésztához
60 dkg finomliszt
20 g szalalkáli
1 db tojás
10 dkg cukor
6 dkg sertészsír
2 dl víz (langyos, szükség szerint)
2 ek sertészsír (a tepsik kikenéséhez)
2 evőkanál finomliszt (a tepsik kikenéséhez)

A krémhez
1 l tej
30 dkg cukor
3 púpozott ek finomliszt
1 ek cukrozatlan kakaópor
1 adag feketekávé (szigorúan kotyogós kávéfőzőben főzött!)
2 dkg sertészsír

Elkészítés
Tészta elkészítése: A lisztet mély tálba öntjük, a közepébe mélyedést készítünk, ebbe tesszük az összes hozzávalót, és ráöntjük a langyos vizet.
Könnyen nyújtható tésztát kell kapnunk, ha kell, még kis vizet adhatunk hozzá.
6 egyenlő cipót formálunk belőle. Majd egyesével kinyújtjuk, közepes tepsi nagyságúra.
A tepsi hátát vékonyan megzsírozzuk, majd egyenletesen lisztezzük be.
Előmelegített sütőben,/220°C/ 5-8 perc alatt készre sütjük a lapokat. Egy deszkára csúsztatjuk egymásra, és hűlni hagyjuk.

Majd a krémet is elkészítjük.
Tejforraló lábosba beletesszük a cukrot, kakaóport, lisztet,kávét majd a tej lassú adagolásával simává keverjük, végül beletesszük a zsírt is, és teljes lángon 25 perc alatt sűrű krémet főzünk belőle.
Ha megfőtt, kissé hűlni hagyjuk, majd egy-egy lapot egyenletesen megkenünk.
Úgy osztjuk a krémet el, hogy minden lapra jusson, a 6. lapot rátesszük, konyharuhával letakarjuk, és egy éjszakát állni hagyjuk.
 
 
0 komment , kategória:  sütemények ,édességek  
Vaníliás kifli recept
  2016-06-24 15:31:12, péntek
 
  Hozzávalók:

32 dkg liszt
25 dkg margarin
8 dkg cukor
2 tasak vaníliás cukor
2 db tojássárgája

Elkészítése:

A hozzávalókat összegyúrjuk,majd kifli formába nyomkodjuk úgy,hogy teljesen ne töltse ki a formát,mert különben felpúposodik.

Előmelegített sütőben világosra sütjük.

Vaníliás porcukorral megszórjuk, olvasztott csokiba a két végét bele márthatjuk.

Finom teasütemény.


 
 
0 komment , kategória:  Apró tea sütik  
Reggeli ima, amelyet a Szűzanya diktált Padre Pionak
  2016-06-23 16:03:54, csütörtök
 
  Ó Mária, a megtestesült igének Szülője és a mi legédesebb Anyánk! Itt vagyunk lábaid előtt mialatt felvirrad egy új nap, egy új nagy ajándéka Istennek. Kezedbe és szívedbe helyezzük egész valónkat, bennünk minden a tiéd legyen: értelmünk és akaratunk, testünk és lelkünk. Alakíts bennünk anyai szereteteddel egy új életet, a te Jézusod életét. Mennyek Királynője, a legkisebb értékű cselekedeteinket is támogasd a te anyai sugallataiddal. Add, hogy a szent és szeplőtelen áldozatnál minden és mindegyik tiszta és Istennek tetsző legyen.
Jóságos Anyánk, tégy minket szentekké, amint ezt tőlünk Jézus elvárja és a te Szíved vágyakozva kéri.
.&#10013;
Amen.
 
 
0 komment , kategória:  Imádságok,áldások.   
Ima
  2016-06-23 16:03:13, csütörtök
 
  Szűz Mária égi Anyám,
Ó hallgasd meg az én imám.
Hozzád szólok, Benned bízva,
Szomorúak nagy vigasza.
Sok bánat a földi éltem,
Segíts nekem elviselnem.
Nyújtsd ki mennyből szent kezedet,
Segítsd vinni keresztemet.
Ha véget ér ez az élet,
És ha jő a végítélet.
Akkor vegyél oltalmadba,
Vezess be az égi honba.
Kérjed értem Szent Fiadat,
Tudom jól, hogy Terád hallgat.
Hogy majd az Ő Szent Nevében,
Köszöntselek fönt az égen.
Ö hallgassa meg kérésemet,
Hogy dicsérjem Szent Nevedet.
És fogadd el az én imám,
Szűz Mária Édesanyám. Ámen
 
 
0 komment , kategória:  Imádságok,áldások.   
Amikor az élet taszít egyet rajtad – Valójában új leh
  2016-06-21 19:12:48, kedd
 
  "Van egy jó barátom, Phil Cooke, aki egy tehetséges mozi- és TV-producer. Sokat segített nekünk a lelkészségen. Nem csak nekünk dolgozott, hanem a világ több mint 40 országának is készített média programokat. Phil nagyon pozitív személyiség. Tele ötletekkel, kreativitással. Azt gondolnád, hogy születésétől fogva a csúcson van, de legújabb könyvében elmeséli, hogyan kapott egy váratlan lökést a sorstól, mely által elérte az isteni küldetését.


Ezt írja:
Sok évig foglalkoztam média szervezéssel a Középnyugaton, amikor a főnököm úgy döntött, ideje továbbállnom. Még a felmondó levelemet is előre megírta. Nem a munkám minősége vagy a projektjeim eredménye miatt, hanem valamiért úgy döntött, nem voltam elég lojális és adott nekem 4 órát, hogy kiürítsem az irodát.

Már gondoltam arra, hogy egyszer elmegyek és már meg is rendeltem a repülőjegyet Los Angelesbe, hogy szétnézzek, milyen lehetőségek vannak a nyugati parton, de a felmondás mindig váratlanul jön. Gyors, tiszta és hatásos volt. "El vagy bocsátva. Szeretném, ha még ma kilépnél és ha meg akarod kapni a végkielégítést, akkor írd alá a felmondó levelet, amit már megírtunk neked!

Sosem felejtem el, hogy mondtam el Kathleennek. 12 éve voltunk házasok és bár mindig arról álmodoztunk, hogy Los Angelesbe megyünk és a média- és szórakoztatóiparban dolgozunk, mégis csodálatos, hogy veszel egy házat, születik pár gyereked, összebarátkozol másokkal és álmaidat hamarosan felváltja a mindennapok realitása. Minél idősebb leszel, annál nehezebben változtatsz.

Polcra tettük álmainkat a csekkek és törlesztések fizetésének kábulatában. De most ennek az életnek vége szakadt és a lassú, fokozatos Los Angelesbe költözés helyett, amit elképzeltünk most egy hatalmas taszítást kaptunk, ami döntésre kényszerített.
Észre vetted már, hogyan elégszünk meg a második legjobbal?

Csodálatos, hogyan tud úgy hangzani, mintha a legjobb lenne, pedig legbelső lényünk kiabál, hogy kövesd a szívedet és fedezd fel valódi lehetőségeidet.

Ez egy jó állás...
Jó lehetőségeink vannak...
A gyerekek jó iskolába járnak...
A templom nagyon segítőkész...
A vállalat terjeszkedik...
Most nem kockáztathatok a családommal...
Itt van az összes barátunk...
Közel lakunk a családhoz...
Azt mondanák, bolond vagyok, ha most összecsomagolok és továbbállok...
Sokat fizettünk a végkielégítés számlánkra

Millió oka és módja van annak, hogy kimagyarázzuk, miért nem változtatunk, és mi mindegyiket ismertük.
Idővel álmaimat felváltotta a biztonság és a jövőmet elcseréltem arra, amit "helyesnek" tartottam.
Szerencsére azonban kaptam egy komoly lökést - kirúgtak az utcára. Visszatekintve ez volt a legjobb, ami történhetett velem...

Talán magadra ismersz Phil történetében? Talán te is kaptál egy váratlan taszítást a sorstól. Lehet, hogy egy kapcsolat szakadt meg hirtelen, vagy azt mondták a munkahelyeden</strong>, nincs már rád szükségük. Esetleg hozzám hasonlóan, amikor apám elment az Úrhoz, elveszítettél egy szeretett embert.

Az élet ezen "lökései" meghatározó pillanatok, melyek visszatarthatnak bennünket, de előre is repíthetnek isteni végzetünk felé, melyet az Úr készített elő nekünk

Ezért mondja Jakab "mindig számíts a boldogságra", amikor nehézségekkel találkozol, mert azokban a pillanatokban, amikor kitaszítanak kényelmi zónánkból,természetfeletti előnnyel indulunk el a nagyszerűség útján.Istennel oldaladon az, ami visszaesésnek tűnik, valójában csak felkészülés a visszatérésre!

Teljes örömnek tartsátok, atyámfiai, mikor különféle megpróbáltatásokkal találkoztok, tudván, hogy a ti hiteteknek megpróbáltatása kitartást szerez. Hagyd, hogy a kitartás befejezze munkáját, hogy tökéletesek és épek legyetek minden fogyatkozás nélkül.
(Jakab 1:2-4)

Joel Osteen üzenete



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Amit kimondasz…
  2016-06-21 18:46:42, kedd
 
  Egy este, naplemente idején, háza küszöbén elmélkedett a földműves és élvezte a hűvös estét. Közelében volt egy út, amely a faluba vezetett.
Jött valaki, és amikor meglátta a gazdát, elgondolkozott:

Ez egy lusta férfi lehet, nem dolgozik, és az egész napot a küszöbén ülve tölti el..."
Később egy másik utas jött arra. Ő pedig ezt gondolta:,,Ez a férfi egy szoknyavadász.
Csak azért ül itt, hogy a lányokat nézze és megjegyzést tegyen rájuk..."
A harmadik idegen, aki a helység felé igyekezett, így gondolkozott:Ez a férfi biztosan egy szorgalmas ember. Napközben sokat dolgozott és egész este élvezi a megérdemelt pihenést..."
Túl sokat mi sem tudhatunk a földművesről, aki az ajtó előtt ült. Annál többet a három férfiról: az első egy lusta ember volt, a másodikban tisztátalan indulatok voltak, a harmadik pedig egy dolgos ember volt. Amit kimondasz, az rólad beszél, különösen, ha másról teszed!

(ismeretlen szerző)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kedves szavak doboza - készítsd el szeretteidnek!
  2016-06-21 18:38:28, kedd
 
  Karácsonykor szinte állandóan felmerülő kérdés: mivel lepjük meg szeretteinket? Rengeteg ötlet közül választhatunk, mégis a leginkább azok az ajándékok a legmeghittebbek, melyeket saját kezűleg készítünk el.

Az úgynevezett kedves szavak doboza pontosan ilyen karácsonyi ajándék
Minimális anyagfelhasználással elkészíthető, és egyaránt adhatjuk a szüleinknek, a szerelmünknek, a testvérünknek, vagy akár egy barátunknak is.

A dobozt fából, vagy műanyagból is elkészíthetjük, de könnyedén létrehozható kartonpapírból is. Csupán egyenlő méretű kartonlapokat kell összeillesztenünk, ez papírragasztóval egyszerűen megoldható. Ha ezt a megoldást választjuk, érdemes utólag színes papírral, esetleg mintákkal díszíteni a dobozt.

Az ajándék legfontosabb kellékei a papírcetlik. Érdemes különböző színű papírokból kivágni őket, hogy minél változatosabb legyen az összkép. A cetlikre írjunk jókívánságokat, jó tanácsokat, idézeteket vagy azokat a dolgokat, amiket a megajándékozott személyben leginkább kedvelünk. Ha akarunk, rajzolhatunk is a cetlikre.

Teljes mértékben ránk van bízva, mennyi cetlik készítünk, de ajánlatos minimum 20-30 darabot. Az ajándék elkészítésekor érdemes legelőször azt kitalálni, hány cetlit akarunk készíteni, hiszen a doboz méretét később ehhez kell igazítanunk.

Ötletes kiegészítés, ha pontosan 365 darab cetlit rejtünk a dobozba, és átadáskor azt mondjuk a megajándékozott személynek, hogy minden nap olvasson el egyet.

A kedves szavak doboza szívhez szóló, könnyen elkészíthető karácsonyi ajándék, mely garantáltan őszinte mosolyt csal az illető arcára, akit meglepünk vele.

Forrás: www.sokszinuvidek.hu/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     2/7 oldal   Bejegyzések száma: 66 
2016.05 2016. Június 2016.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 66 db bejegyzés
e év: 935 db bejegyzés
Összes: 8746 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2547
  • e Hét: 8237
  • e Hónap: 14609
  • e Év: 65400
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.