Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     3/5 oldal   Bejegyzések száma: 47 
Forró sonkás-sajtos tekercs mustáros mártással sütve lépésrő
  2015-09-07 10:00:04, hétfő
 
  A belseje puha, ragacsos és sajtos, a külseje ropogós. Minden falatja kincs. Kár lenne kihagynod!

Ez valami isteni! Azért merjük állítani, mert kipróbáltuk. Ha lenne ilyen, minden bizonnyal elnyerné a party falatkák királynője címet.

Hozzávalók:
1 tekercs friss pizza tészta (Tante Fanny), 12szelet vékony sonka, 12 szelet vékony sajt ; a mázhoz: 8 evőkanál vaj, 2 evőkanál barna cukor, 1 evőkanál Worcestershire szósz, 1 evőkanál dijoni mustár, 1 evőkanál mák

Elkészítés:
A sütőt 175 fokra előmelegítjük. Egy sütő tepsit olajjal kikenünk vagy sütőpapírral kibélelünk.

A pizza tésztát egy nagy vágódeszkára vagy tiszta munkalapra tesszük.

Egyenletesen befedjük a sonkaszeletekkel.

Betakarjuk a sajtlapokkal.

A hosszabbik oldaláról szorosan feltekerjük. 1-1,5 cm-es szeletekre vágjuk.

A tekercseket az előkészített tepsibe tesszük.

Egy lábasban közepes lángon melegíteni kezdjük a mártás hozzávalóit, közben habverővel kevergetjük.

Amikor már sima, olvadt máz lesz belőle, egyenletesen elosztva a tekercsekre öntjük.

(Ha később szeretnénk megsütni, tegyük a hűtőbe.)

Az előmelegített sütőbe tesszük és kb. 20-25 perc alatt megsütjük.

http://www.kiskegyed.hu/kiskegyed-konyhaja/kiskegyed-konyhaja/forro-sonkas-sajtos -tekercs-mustaros-martassal-sutve-lepesrol-lepesre-139711
 
 
0 komment , kategória:  vacsorára reggelire  
Gombás lecsó
  2015-08-14 16:19:25, péntek
 
  Hozzávalók 4 személyre:
5 dkg szalonna, 2 hagyma, 3 tvpaprika, 1 kápia paprika, 2-3 paradicsom, 30 dkg csiperke gomba, só, bors, fűszerpaprika, petrezselyemzöld.

Elkészítése:
A szalonnát kis kockákra vágjuk és zsírjára sütjük, a pörcöt szűrőkanállal kiszedjük, félretesszük, a visszamaradt zsiradékra pedig rádobjuk a csíkokra vágott hagymát. Közben a paprikákat is felvágjuk, mikor a hagyma összeesett, rádobjuk, megsózzuk és együtt dinszteljük tovább. Kis idő után hozzáadjuk a negyedekbe vágott gombát, megszórjuk borssal meg fűszerpaprikával. A paradicsomokat bevágjuk, 1 percre forró vízbe tesszük, lehúzzuk a héját és összevágjuk, majd a lecsóba tesszük. Összekavarjuk, felöntjük egy nagyon kevés vízzel és fedő alatt pároljuk, míg a leve elfő. A végén megszórjuk kevés petrezselyemzölddel, a félretett szalonnapörccel, majd tálaljuk.
 
 
0 komment , kategória:  vacsorára reggelire  
Bazsalikomos paradicsomágyon sült tojás
  2015-08-12 13:58:58, szerda
 
  Hozzávalók 4 személyre:
4 paradicsom, 2 kápia paprika, 2 cikk fokhagyma, 12 fürjtojás, 2-3 evőkanál olaj, 3 dkg vaj, só, bors, bazsalikom


Elkészítése:
A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, a fokhagymát szeletekre, a paprikát csíkokra a paradicsomot pedig cikkekre vágjuk. Az olajon átsütjük a fokhagymát, rádobjuk a paprikát, sózzuk, borsózzuk és megdinszteljük. Hozzáadjuk a paradicsomot és addig pároljuk, míg a keletkezett leve elfő, majd megszórjuk bazsalikommal. Egyszemélyes hőálló formákat kivajazunk, szétosztjuk bennük a paradicsomos paprikát és mindegyikbe 3 fürjtojást ütünk. Tetejét enyhén megsózzuk, megszórjuk borssal és előmelegített sütőben, lassú tűzön, 20 percig sütjük. Önmagában vagy sült krumplival tálaljuk.
 
 
0 komment , kategória:  vacsorára reggelire  
Sült paradicsomszeletek kenyérágyon
  2015-08-12 13:50:30, szerda
 
  Hozzávalók 4 személyre:
4 paradicsom, 4 evőkanál juhtúró, bors, bazsalikom, olívaolaj, 8 szelet fekete kenyér, 2-3 cikk fokhagyma.

Elkészítése:
A paradicsomokat megmossuk, éles késsel kb. 1 cm-es vastagságú szeletekre vágjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és meglocsoljuk olívaolajjal. A juhtúrót összemorzsoljuk és szétosztjuk a paradicsomszeleteken. Megszórjuk borssal és apróra tépkedett bazsalikommal, majd forró sütőben megsütjük. Közben a kenyérszeleteket megpirítjuk, majd bedörzsöljük fokhagymával és meglocsoljuk olívaolajjal. A megsült paradicsomszeleteket a kenyérre helyezzük és azonnal tálaljuk.
 
 
0 komment , kategória:  vacsorára reggelire  
2 reggeli vitaminbomba kicsiknek és nagyoknak
  2014-10-15 13:37:26, szerda
 
  Hogy energiadúsan induljon a napunk, nem árt egy-két dolgot megtenni, hiszen az egész erőnlétünkre, munkaképességünkre és hangulatunkra kihatással lesz. Fogyasszunk reggel finom és vitaminnal teli eledelt, hiszen szervezetünk meghálálja azt.

1. Vitaminbomba kicsiknek

Hozzávalók: 100 gramm mazsola, 150 gramm dió, 100 gramm mandula, 100 gramm aszalt szilva, 100 gramm aszalt sárgabarack, 2 citrom reszelt héja és leve, 250-300 gramm méz.

Elkészítés: Előbb keverjük el a száraz hozzávalókat, majd adjuk hozzá a citrom reszelt héját és a levet, végezetül a mézet. A keveréket hagyjuk állni két-három napig, és azután adhatjuk a gyereknek reggelire, iskolába indulás előtt. Egy teáskanál az ajánlott napi adag, tároljuk a hűtőszekrényben.

*Négy év feletti gyerekeknek

2. Vitaminbomba nagyoknak

Hozzávalók: 200 gramm aszalt sárgabarack, 200 gramm aszalt szilva, 200 gramm szárított füge, 200 gramm dió, 1 citrom, 50 ml brandy, 250 gramm méz.

Elkészítés: A hozzávalókat keverjük jól el, és tároljuk hűtőszekrényben. Fogyasztás előtt legalább egy napig hagyjuk állni. Minden nap étkezések előtt egy teáskanállal együnk a keverékből.
filantropikum-oldalról
 
 
0 komment , kategória:  vacsorára reggelire  
Zöldséges baconös tészta a sütőből
  2014-10-14 16:30:20, kedd
 
  vacsi pár perc alatt, egyszerűen csodás!

A megszokott omlett helyett mágikus finomság gyorsan és könnyedén.

Hozzávalók:

1 hagyma
2 paprika
1 kisebb cukkini
10 dkg bacon
5 dkg reszelt füstölt sajt
3 tojás
7 evőkanál liszt
1 evőkanál tejföl
só, bors
olaj
Elkészítése

A bacont felszeleteljük és egy kevés olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a megtisztított és felkockázott zöldségeket is. Pár percig pirítjuk, nem kell teljesen átsüljenek. Közben a tojásokat felverjük és a liszttel simára keverjük, hozzáadjuk a tejfölt és a reszelt sajtot is, majd a bacont és a zöldségeket. Kiolajozott sütőformába kanalazzuk és 180 fokos sütőben 10-14 perc alatt készre sütjük. Már tálalhatjuk is.

Ketkes.com
 
 
0 komment , kategória:  vacsorára reggelire  
5 szuper uzsonnarecept - az iskolára való tekintettel
  2014-08-31 10:12:11, vasárnap
 
  Lepd meg unokád és saját magad finomságokkal napközben - ha nincs ötleted, mit pakolj a dobozba, kattints!

Kezdődik az iskola, anyukák és nagymamák ezreinek okozva fejtörést, vajon mit is csomagoljanak uzsonnára a gyereknek. De nemcsak az iskolásoknak és a gyerekeknek van szükségük arra, hogy naponta többször egyenek valami finomat, frissítőt és táplálót. A rohanó felnőtt életében erre még nagyobb szükség lehet. Ha nincs időd reggelizni, vagy véletlenül kimarad az ebéd, az életedet is megmentheti egy dobozos finomság, amit előző este készítettél el magadnak, párodnak, gyermekednek vagy unokádnak. A régi idők hagyományaival ellentétben nem kell, hogy az uzsonna egészségtelen és hizlaló legyen. Mindez csak egy csöppnyi előrelátást igényel meg némi ügyes felszerelést: jól zárható műanyag dobozokat, szalvétákat és zárható uzsonnás zacskókat kell beszerezned.

Természetesen nem minden étel alkalmas arra, hogy becsomagold, épp ezért olyan recepteket igyekeztünk összegyűjteni, amelyek kibírnak egy napot anélkül, hogy megromlanának, nem folynak szét, és bárhol egyszerűen elfogyaszthatók. Fontos a változatosság - ha mindennap ugyanaz a szendvics van a táskában, nem biztos, hogy kedvet kapsz rá - és ahogy te sem, unokád sem eszi majd meg szívesen. Variáld a pékárukat, a felvágottakat, sajtokat, szendvicskrémeket és zöldségeket. Tegyél melléjük mindig egy-két szem gyümölcsöt, vagy jól zárható ivójoghurtot, kefirt vagy tejet.

Tortillatekercs bármivel

Hozzávalók a tésztához (8 darab lesz belőle):

50 dkg liszt
1 teáskanál sütőpor
1 teáskanál só
65 ml olaj
2,5-3 dl langyos víz
Elkészítése: a hozzávalókat kezdd el kézzel vagy keverőgépben keverni, majd fokozatosan add hozzá a vizet. Ha összeállt, gyúrd tovább legalább 5 percig, amíg rugalmas nem lesz a tészta. Oszd nyolc egyenlő részre, takard le nedves konyharuhával és pihentesd kb. fél órán át. Ezután nyújtsd a részeket pár milliméternyi laposságúra, és forró serpenyőben süsd ki mindkét oldalukat. Ha kész, kend be őket olívaolajjal, és azokat, amelyeket nem használsz fel, alaposan becsomagolva tedd a hűtőbe. Töltheted bármivel: grillezett csirkemellcsíkokkal, sonkával, vékony sajtszeletekkel, reszelt zöldséggel, salátával. A töltelékkel megpakolva tekerd fel, és csomagold be alaposan alufóliába.

Gyümölcsös ivójoghurt gazdagon

Hozzávalók:

2 őszibarack (alma, banán vagy bármilyen gyümölcs)
4 dl natúrjoghurt
1 kiskanál méz
2 evőkanál zabpehely
Elkészítés: a barackokat pucold meg, és vágd negyedekre. A többi hozzávalóval együtt tedd a turmixgépbe, és dolgozd össze. Öntsd jól zárható üvegbe.

Omlettes szendvics

Hozzávalók 1 szendvicshez:

2 szelet rozskenyér vagy 1 rozsos zsömle
2 tojás
2 kiskanál reszelt sajt
só, bors
1 kiskanál majonéz
Elkészítése: a tojásokat verd fel és sózd, borsozd meg. Egy palacsintasütő serpenyőt forrósíts fel egy cseppnyi olajjal, majd merőkanállal öntsd rá a tojást úgy, mintha palacsintát sütnél. Szórd meg a reszelt sajttal, és amint megszilárdult, óvatosan csúsztasd egy tányérra. Hajtogasd a majonézzel megkent kenyerek közé. Csomagolj mellé paradicsomot vagy retket.

Cukkinis-fetás ciabatta

Hozzávalók 1 szendvicshez:

1 ciabatta
fél cukkini
olívaolaj
só, bors
3-4 szelet fetasajt
Elkészítése: a szeletekre vágott cukkinit süsd meg hirtelen forró serpenyőben, majd a lángról lehúzva sózd és borsozd meg. Az olajjal együtt halmozd a ciabattába, és helyezd rá a fetaszeleteket.

Káposztasalátás szendvics

Hozzávalók:

fél bögre reszelt káposzta
1 kisebb reszelt sárgarépa
1 újhagyma, vékonyra karikázva
2 kiskanál majonéz
1 kiskanál citromlé
2 levél fejes saláta
4 szelet teljes kiőrlésű kenyér
50 gramm apróra vágott grillcsirke
Elkészítése: keverd el egy tálban a répát, a káposztát és az újhagymát, add hozzá a citromlevet és a majonézt, majd sózd, borsozd meg. A kenyerek tetejére helyezz salátaleveleket, arra csirkedarabokat, majd a káposztasalátát. A salátára tegyél még egy salátalevelet, majd a másik szelet kenyeret. Zárd jól szigetelő műanyag dobozba.
Ötvenentúl-oldalról
 
 
0 komment , kategória:  vacsorára reggelire  
Avokádókrém
  2014-08-24 15:29:23, vasárnap
 
 
Hozzávalók 2 nagyobb érett avokádó
1 derezd fokhagyma
1 kanál olíva olaj

csipet bors
citrom izlés szerint
Az avokádót megpucolom a hagymát nagyon apróra összezúzom citromlevet olajat sót borsot teszek hozzá és összemixelem.
Piritóssal vagy bármilyen barna kenyérrel fogyasztható
 
 
0 komment , kategória:  vacsorára reggelire  
Húsvéti reggeli hús nélkül
  2014-08-12 11:14:30, kedd
 
  Hozzávalók
 4 db tojás
 20 dkg trappista sajt
 2 db paprika
 25 dkg tehéntúró
 1 fej vöröshagyma
 1 mk. köménymag
 1 tk. pirospaprika
 1 ek. tejföl
 só
 1 csomag újhagyma
 1 db piros kaliforniai paprika
 1 fej saláta

Előkészítés: A tojásokat megfőzzük. A hagymát apróra vágjuk. A túróból a tejföllel, köménnyel, sóval, pirospaprikával és a hagymával körözöttet készítünk. Elkészítés: A sajtot forró vízben vagy mikróban meglágyítjuk, hogy nyújtani lehessen. Alufólián téglalap alakúra nyújtjuk. Megkenjük a körözöttel, újhagymát és csíkokra vágott kaliforniai paprikát helyezünk rá. Felgöngyöljük és fóliába tekerve a hűtőbe tesszük egy órára. A maradék körözöttel habzsák segítségével megtöltjük a kettévágott paprikákat. Egy tálat körbe rakunk saláta levéllel és rátesszük a töltött paprikát, négyfelé vágott főtt tojást és a felszeletelt sajt tekercset. A maradék újhagymával és kaliforniai paprikával díszítjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!!
 
 
0 komment , kategória:  vacsorára reggelire  
Hamburger pulykahússal
  2014-06-23 22:47:04, hétfő
 
  Hozzávalók:
 6 db hamburger zsemle
 60 dkg pulyka felső comb kicsontozva
 só
 őrölt fekete bors
 5 cl olíva olaj
 1 fej saláta
 1 fej vöröshagyma
 2 fej lila hagyma
 4 db paradicsom
 1 db kígyó uborka
 mustár és ketchup, ízlés szerint
Elkészítés:
A pulykahúst ledaráljuk. A vöröshagymát nagyon apróra vágjuk.
A húshoz keverjük a vöröshagymát, ízesítjük sóval és őrölt fekete borssal. Jól összedolgozzuk majd vizes kézzel hat egyforma gombócot formázunk belőle.
A gombócokat ellapítjuk majd forró grillen vagy serpenyőben megsütjük.
A zsemléket meg melegítjük, félbevágjuk és mindegyikre saláta levelet teszünk. Erre rakjuk a megsült a húspogácsákat, a karikára vágott paradicsomot, kígyó uborkát, lila hagymát.
Mustárt és ketchupot locsolunk rá majd rárakjuk a tetejét.
Jó étvágyat kívánok hozzá!!
 
 
0 komment , kategória:  vacsorára reggelire  
     3/5 oldal   Bejegyzések száma: 47 
2017.11 2017. December 2018.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 19 db bejegyzés
e év: 473 db bejegyzés
Összes: 8747 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2236
  • e Hét: 10881
  • e Hónap: 17253
  • e Év: 68044
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.