Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/6 oldal   Bejegyzések száma: 59 
Esti ima
  2018-01-31 20:56:48, szerda
 
  A szeretet a hitem, a szolgálat az életem.
Tudok elfogadni és megbocsájtani,
magam és mások előtt térdet hajtani.
Az erő hinni tanít, a remény bízni tanít,
az út lépni tanít , a cél élni tanít.
Te vagy az út, a cél, és a szeretet és én el nem engedem a kezedet.
Minden ami van, értem van, a Te akaratod legyen meg Uram!
Ámen.
 
 
0 komment , kategória:  Imádságok,áldások.   
Adjon Isten jó reggelt !
  2018-01-30 10:24:24, kedd
 
  Köszönöm Uram az éjszakai nyugalmat
Az új naphoz, amit adtál, add újra kegyelmedet.
Járj ma egész nap velem!
Te gondolkozzál és cselekedjél bennem Istenem!

És legyen ez az öröm napja!
Hogy betöltse szívemet a Hozzád tartozás öröme.
Engedd, hogy a bajokban is derűvel töltsön el a Belőled élő bizalom, és tudjak másoknak is örömet adni!

Kérlek, viseld gondját azoknak is, akik közel állnak hozzám!

Ámen.

 
 
0 komment , kategória:  Jó reggelt   
Bölcs mondások..... Istenről
  2018-01-29 15:05:19, hétfő
 
 

Isten világában csak egy csalódás érhet: mérhetetlenül többet nyerünk, mint amennyit veszítünk. (Ravasz László)

Aki a napot meggyújtotta, így szól: A megrepedt nádat nem töröm el, a pislogó gyertyát nem oltom ki. (Spurgeon)

Minden csoda gyökerében egy boldog hitvallás rejlik: én megtapasztaltam Istent, és nagyobb volt mindennél a világon. (Ravasz)

Nem Isten van miértünk, hanem mi vagyunk Istenért. (Ravasz)

Istent nem lehet meghódítani, Istennek csak hódolni lehet. (Ravasz)

Ami nem szolgálja Isten dicsőségét, nem lehet az embernek áldására sem.

Isten malma lassan jár, de rendkívül finoman őröl. (Kroecker)

Isten nem szégyelli a múltadat, ha jelened és jövőd az övé. (Ecsedi)

Aki elfordul Istentől: szeretetéből haragjába menekül. (Augusztinus)

Isten közelében élni annyi, mint valóságnak venni az élő Isten létezését és bátran levonni ennek a következményeit. (Ravasz)

Forrás mellett senki sem sírt azon, hogy meg fog szomjazni, fa tövében, hogy nem lesz árnyék, Isten közelében, hogy nem gondoskodik róla. (Ravasz)

Nem elég Istent megismernünk, engedni kell, hogy Ő éljen bennünk. (Kapi)

Isten nem kényúr, aki keresztülgázol rajtam. Szeret és meg akar menteni.

Isten számára teremtettem, az Ő tulajdona vagyok. (Bernleres)

Isten! Te mindenütt jelen vagy, Te mindent látsz, és az ember a nyomorult féreg, mégis olyan vakmerő, hogy szemed előtt vétkezik.

Istennek semmit sem tudok adni és érette semmit sem tudok cselekedni! A legjobb amit tehetek, hogy eme tehetetlenségemet beismerem. Bár ezt sem tudom az Ő kegyelme nélkül megtenni, de Isten maga az, aki ezt bennem elvégzi. (Bernleres)

Az Újtestamentum emberei nem spekuláltak Istenről, hanem közösségben éltek Vele. (Stanley)

Inkább ne legyen semmilyen képzetünk Istenről, mint helytelen. (Stanley)

Az Isten szeretete nem cukros víz, nem ömlengés, hanem erő és alkotás. (Prohászka)

Isten ellenségének tekint, míg nem leszünk barátai. (Spurgeon)

Földi javakban gyönyörködni, magunkban gyönyörködni balgaság, a bűnben gyönyörködni a kárhozatba visz, de Istenben gyönyörködni örökkétartó gyönyörűség. (Spurgeon)

Isten feltétlenül szeretetünk tárgya akar lenni, mégpedig az első helyen.

Isten az egész világot a belső élet érdekében teremtette: lelkéből, lelkével a lelkek számára. (Ravasz)

Isten csak akkor ábrándít ki, - de akkor mindig kiábrándít - mikor megvan a lehetősége annak -, hogy álmainknál szebb, gazdagabb valóságra ébredjünk. (Ravasz)

Aki Istentől fél, nem fél az emberektől.

Istennek terminusai vannak, ha azokat nem is jelenti ki mindig. Kegyelem, amikor megmondja, hogy még negyven nap és eljön a pusztulás, de kegyelem az is, amikor csak annyit mond: Ma, ha az Ő szavát halljátok, meg ne keményítsétek a ti szíveteket.

Istenem! Ahol Te vagy, ott van az ég, s ahol Te nem vagy, ott a halál és pokol vagyon. (Kempis)

Ne mondd: Istenre várok! - Isten vár terád.

Hidd el, amit Isten mond, és nemcsak abban fogod örömödet lelni, amit Isten tesz, hanem boldog örvendezéssel tölt meg, ami Isten maga.

Csak az Isten választottja, aki Istent választotta.

Ha az Isten igazságos volna, akkor mindnyájan elvesznénk, de Isten kegyelmes is.

Mire van szükséged Istenen kívül? Vagy számodra Ő nem elég? (Kempis)

Örvendezz Isten jelenlétének még akkor is, ha a lelkedben levő homály miatt nem láthatod Őt.

Fontos, hogy Ő lát téged, és ismeri a benned levő vágyat, hogy teljesen az Övé légy.

Isten teljességével csak úgy tudsz megtelni, ha szívedet minden teremtett dologtól megüresíted.
 
 
0 komment , kategória:  Lélekemelő  
Olajos öblögetés: tényleg csodaszer?
  2018-01-29 13:00:05, hétfő
 
  Egy ősi ájurvédikus módszer nyomában


Gondolta volna, hogy ha 15-20 percig olajjal öblöget, teljesen megváltoztathatja az életét, és a segítségével rengeteg egészségügyi problémától megszabadulhat? Egy ősi, indiai eredetű gyógymód ezt ígéri.

Az olajos öblögetés lényege, hogy egy evőkanálnyi tiszta olajat (kókusz-, napraforgó- vagy szezámolajat) nagyjából húsz percig forgatunk a szánkban, öblögetünk vele, majd kiköpjük. Az ájurvédikus orvoslás szerint ezt minden reggel el kell végezni, mert része a napi méregtelenítő, megtisztulási rutinnak.

Az olajos öblögetésnek nemcsak méregtelenítő, de gyógyító, kiegyensúlyozó és betegségeket megelőző hatásokat is tulajdonítanak. Bár több kutatás is foglalkozott az olajos öblögetéssel, a hatásmechanizmusa még mindig nem tisztázott. Egészségvédő hatásában valószínűleg szerepet játszik az hogy az olaj nagyon vékony réteggel vonja be a száj belsejét, illetve a fogakat, ez pedig megakadályozza, hogy a baktériumok megtapadjanak, illetve elszaporodjanak a szájban.Emellett az olaj antimikrobális hatásai is érvényesülnek, az öblögetés pedig fokozott nyáltermelésre készteti a szervezetet, ami szintén “átmossa" a száj belsejét. A kórokozók beletapadnak az olajba, így az olaj kiköpésével könnyen meg is szabadulunk tőlük. Az olajnak emellett hidratáló hatásai is vannak - a száraz nyálkahártyán jobban elszaporodnak a baktériumok.



Egy amerikai ájurvédikus szakértő szerint az olajos öblítésnek lelki hatásai is vannak. “A hosszú élet titka a rutin, a napi rituálék. A rituáléknak köszönhetően stabilabbnak és harmonikusabbnak érezhetjük magunkat, és jobban tudunk koncentrálni, kevésbé leszünk szétszórtak" - mondja NomiGallo.

Milyen hatást várhatunk az olajos öblögetéstől? A hagyományos felfogás szerint nagyon sok krónikus betegségre van jótékony hatással, a migréntől kezdve a cukorbetegségen keresztül az asztmáig. A modern gyakorlatban inkább a száj egészségére gyakorolt kedvező hatásai miatt ajánlják a természetgyógyászok. Az olajos öblögetés hatására fehérebbek lesznek a fogak, egészségesebb az íny (megelőzhető az íny begyulladása is), kellemes a lehelet, csökkennek az allergiás tünetek és az orrdugulás. Hosszabb távon az öblögetés hatására jobban tudunk majd aludni, csökken a szívbetegségek kockázata, kitisztul a bőrünk és a memóriánk is javul.

A módszer kritikusai szerint az olajos öblögetésnek jóval több pozitív hatást tulajdonítanak, mint amennyivel valójában bír. Nem helyettesítheti a fogorvosi ellenőrzéseket és kezeléseket, sem a rendszeres fogmosást. Időigényes, és bizonyos esetekben veszélyes is lehet, például a kókuszolaj allergiás reakciót válthat ki.

Ha szeretnénk kipróbálni az olajos öblögetést, tegyük azt reggel, éhgyomorra. Kezdjünk kis mennyiségű szezám- vagy kókuszolajjal (az előbbinek számos kedvező egészségügyi hatása van, az utóbbi viszont kellemesebb ízű), és a hagyományosan javasolt húsz perc helyett csak öt percig öblögessünk, ezt az időt fokozatosan emelhetjük akár 15 percre is. Ha túl sokáig öblögetünk, megnő annak az esélye, hogy véletlenül “belélegezzük" az olajat, mely a tüdőbe jutva gyulladást is okozhat. Öblögetés után mindenképpen mossunk fogat, a legjobb, ha erre egy külön fogkefét használunk, amit naponta alaposan kitisztítunk és fertőtlenítünk.

Link
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító gyyümölcsök,teák,olaj  
Emlékezz a profi séfek 15 főzőtippjére, amiket egyébként csa
  2018-01-28 17:52:20, vasárnap
 
  Emlékezz a profi séfek 15 főzőtippjére, amiket egyébként csak főzőiskolákban ismerhetnél meg

A profi séfek minden trükkjüket titokban tartják, s csak a tanítványaikkal osztják meg őket. Azonban mi összegyűjtöttünk néhány bölcsességet, melyek biztosan hozzájárulnak majd a főzőtudásodhoz.
A következőkben olyan trükkökről olvashatsz, melyekkel akár Gordon Ramsay ételeinek ízét is elérheted - vagy még jobbat! A 15 tipp mellett, a cikk végén egy bónuszt is találsz, a legfurcsább főzőtippet, amit valaha is hallottál.

1. A tökéletes steak
Miután kivetted a húst a hűtőből, ne süsd meg egyből. Elkészítés előtt egy-két óráig pihentesd kint, hogy átvegye a szoba hőmérsékletét. Egyenletesen süsd át, s élvezd az isteni ízeket. A szép barna kéreg elérése érdekében minden nedvességet távolíts el a húsból sütés előtt.



2. A legszaftosabb hús
Időbe telik míg tökéletesre sütsz egy csirke- vagy disznóhúst, amit könnyedén kiszáríthatsz. Ennek elkerülésére sok európai séf egy igazán egyszerű trükköt vet be: sós vízbe teszik a húst. Így készítsd el a megfelelő sós páclét: 3 csésze vízhez adj hozzá ¼ csésze sót és ¼ csésze cukrot. Öntsd rá a páclevet a húsra úgy, hogy befedje, majd tedd be a hűtőbe.
Az, hogy mennyi ideig hagyd a páclébe, a hús vastagságától függ. Egy kg húst körülbelül 1 óráig kell pihentetni a pácban. Fontos azonban, hogy ne hagyd benne több mint 8 óráig, és kevesebb mint fél óráig. A csirke szárnyak esetében egy szárny átlagsúlyától függ. Sütés előtt ne felejtsd el szárazra törölni a csirke szárnyakat!



3. A tökéletes fűszerezés


A természetes ízek vagy a bors és a kömény ízének a kiemelése érdekében tedd őket egy serpenyőbe, s közepes lángon pirítsd meg a fűszereket, amíg nem kezdenek illatozni. Ezután pedig egy mozsár és egy mozsártörő segítségével őröld le a fűszereket és zúzd szét a magvakat. Add hozzá az ételedhez és sokkal finomabb ízeket érhetsz el.


4. Könnyű tészta
A tökéletes tésztához kövesd ezt az egyszerű szabályt: vedd ki a vajat és a tojásokat a hűtőből előző este, hogy felvegyék a szoba hőmérsékletét. Később még megköszönöd, hidd el!



5. Finom kérgű hal
Hal grillezésnél kenj egy kis majonézt rá, hogy igazán finom legyen a kérge. Konyhai ecsettel kenj majonézt a halra, tégy rá egy kis sót, majd grillezd meg. Garantáltan tökéletes, aranyszínű kérget fogsz kapni. Használj kevés fűszert, a legjobb, ha csak sózod a halat. Amikor elkészült a hal, spricceld le citromlével.



6. Steak olaj nélkül
Alain Ducasse, a világ egyik leghíresebb séfje, napvilágra hozta a tökéletes steak titkát. A steaket fordítsd a szélére, hogy kisüljön belőle a zsír, majd ezen a kisült zsíron süsd meg a steaket. Amellett, hogy nem kell olajat használnod hozzá, még ínycsiklandozó kérget is kölcsönöz a húsnak.


7. Krémes burgonyapüré
Mielőtt összetörnéd a főtt krumplit, mindenképp szárítsd meg őket rendesen. Tedd a burgonyát egy tiszta, felmelegített serpenyőbe, és hagyd benne, amíg az összes víz ki nem szárad belőle. Fontos, hogy ne engedd, hogy a hőtől elkezdjenek megsülni. Ennyire egyszerűen készíthetsz tökéletesen krémes burgonyapürét.
Plusz egy tipp: hogy elkerüld a rád fröccsenő forró tejet burgonyapüré készítése közben, néhány krumplit a serpenyőben törj össze, majd add hozzá a tejet.



8. A tökéletes krémleves
Zöldséges krémleves készítése előtt süsd meg a zöldségeket külön-külön olívaolajon, majd adj hozzá egy kis vizet vagy húslevest. A sütés hatására a zöldségekben található cukor karamellizálódik, így kiemeli az ízüket. Ugyanezt a trükköt zöldségpárolásnál is bevetheted.



9. A legjobb palacsinta
Recepttől függetlenül, adj két evőkanálnyi tejfölt a keverékedhez. Ez az apró trükk mindenféle palacsintánál alkalmazható, igazán finommá, könnyűvé és ropogóssá varázsolja a palacsintatésztát.


10. A cukor nem csak az édességeké
A cukor legalább olyan nagyszerű fűszer, mint a só. Az ecetes vagy friss paradicsomból készült ételekhez, valamint a paradicsomos tésztákhoz adj hozzá egy kis cukrot. A cukor enyhíti az ételek természetes savanyúságát, s finomabbá varázsolja őket.



11. A legbonyolultabb: tökéletes tükörtojás
A tökéletes tükörtojáshoz három dologra van szükség: egy vastag falú serpenyő, vaj és közepes láng. Melegítsd fel a serpenyőt és tégy bele ½ evőkanálnyi vajat, aminek szép lassan el kell olvadnia, de semmiképp se sisteregjen. Törd fel a tojásokat, és süsd meg őket körülbelül 4-5 perc alatt. Sózd meg, s élvezd a tökéletes tükörtojásaidat.



12. Tiszta húsleves
A húsleves számos étel alapjául szolgál, a szószoktól kezdve más levesekig. Az igazán tiszta húsleves elérése érdekében főzz meg egy csirkét alacsony lángon, fedő nélkül, legalább 3 órán keresztül. Ne hagyd, hogy felforrjon, s szedd le a tetejéről a habot, ahogy megjelenik. 1,5 óra főzés után add hozzá a petrezselymet, a zellert, a zöldségeket és a hagymát.
Ha marha- vagy bárányhúslevest készítesz, a zöldségszárakat süsd meg mielőtt beleteszed őket a levesbe. Csak vágd őket félbe és tedd őket egy olaj nélküli, felmelegített serpenyőbe. Addig süsd őket, amíg barna kéreg nem kezd el rajtuk képződni, majd add hozzá a húsleveshez. Isteni lesz a levesed tőle.



13. Ropogós kenyérhéj
Ha otthon sütsz kenyeret, gyakran találhatod szembe magad azzal a problémával, hogy nem elég jó a héja, vagy túl fakó vagy túl vastag. A megoldás egészen egyszerű: rakj egy tál vizet a sütőbe. Az így képződött pára varázslatos dolgokra képes, s az eredmény egy tökéletesen ropogós kenyérhéj.





14. Süss hagymát helyesen
Közepes lángon süss hagymát, a felmelegített serpenyőbe pedig tégy olajat és vajat is. Vágd fel a hagymákat, sózd meg, majd süsd meg őket. A sóval 3 dolgot érhetünk el: eltünteti a hagyma kellemetlen szagát, gyorsabban megsül tőle a hagyma, a karamellizálódás pedig édeskés ízt kölcsönöz neki. Ha nem akarod, hogy megbarnuljon a hagyma, használj olvasztott vajat.



15. Ne félj a fokhagymától!
Nem csak a vámpírok félnek a fokhagymától. A szaga romba dönthet egy üzleti megbeszélést vagy épp randevút. Ha imádod az ízét, de nem akarok elüldözni a partneredet, ne fokhagymát adj az ételekhez, hanem csepegtess fokhagymalét a tányérodra. Így elkerülheted a kellemetlen szagot, s mégis élvezheted a fokhagyma mennyei ízét.



Bónusz: mondj nemet a teflon serpenyőkre!
Észrevetted már, hogy rettentő nehéz ropogósra sütni valamit egy teflonserpenyőben? Az ok a serpenyők bevonata. Ilyen típusú serpenyőt tükörtojásokhoz és palacsintákhoz használj. De ha azt akarod, hogy a sült húsodnak vagy a haladnak gyönyörű, aranyszínű kérge legyen, ruházz be egy új, nem teflonos serpenyőre. Azonnal érezni fogod a különbséget.



Reméljük, ezzel a néhány trükkel hozzájárultunk a főzéstudományodhoz.



forrás: KufferLink
 
 
0 komment , kategória:  okosságok  
Csirkemell sütőtökkel, salátakörettel
  2018-01-28 17:19:09, vasárnap
 
  Sütőtök és csirkemell: nagyszerű ízharmónia. Érdekes, különleges, könnyen elkészíthető - egyelőre több érvet nem sorolnánk fel:)

Hozzávalók
60 dkg csirkemell,
30 dkg sütőtök,
olaj (olíva), só,
20 dkg sajt (füstölt),
gyömbér,
40 dkg salátamix,
8 dkg sütőtök (mag)

A csirkéből szép 4 dekás érméket vágunk, melyeket megsózunk, és így pihenni hagyjuk.

A sütőtököt apró kockákra vágjuk. Magját kikaparjuk. Kevés olívaolajon lepirítjuk. Gyömbért adunk hozzá, és sózzuk. Keverőtálba helyezzük, hozzáadjuk a kevert salátát, és jól összekeverjük.

Egy serpenyőben a tökmagot megpirítjuk, és ezt is a salátához keverjük. Egy másik serpenyőben a csirkét kisütjük.

Az érmék mellé tálaljuk a salátát, és reszelt füstölt sajttal megszórjuk.

Jó étvágyat kívánunk!
Link
 
 
0 komment , kategória:  csibehúsos és más szárnyasok  
Friss gombák, szalonnás zsemlegombóccal
  2018-01-28 17:08:01, vasárnap
 
  Mai gombás: sokféle gombából, frissen, érdekesen. És persze könnyedén. Nagyon remek kis recept. Próbálják ki Önök is, véleményezzék!

Hozzávalók
10 dkg gomba (róka),
10 dkg gomba (vargánya)
10 dkg gomba (csiperke),
30 dkg kenyér,
10 dkg bakon,
só, bors,
3 dl tejszín,
petrezselyem,
1 db tojás,
10 dkg újhagyma,
10 dkg gomba (szegfű)


A gombákat alaposan megmossuk. Vigyázzanak, nehogy homokosak maradjanak!

Kevés olívaolajat melegítünk, az újhagymát megpirítjuk. Hozzáadjuk a gombákat, majd lepirítjuk a gombát is, utána tejszínnel felöntjük. Sózzuk, borsozzuk, és az egészet összeforraljuk.

A zsemléket kiszárítjuk, és kevés forró tejjel felöntjük. Hozzáadjuk a kipirított bacont, a tojást, a sót. Az egészet összegyúrjuk, és gőzben, vagy fóliába csavarva megfőzzük. A gombával tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk!

Link
 
 
0 komment , kategória:  1-tál étel  
Áldott napot mindenkinek!
  2018-01-28 16:31:15, vasárnap
 
  Ha nagyon fáj az élet terhe,
Ha sok csapás hull reám,
Elmegyek mindig a templomba
S Hozzád fordulok Szűzanyám.

Elsuttogom, feléd tárom,
Szívem legbensőbb rejtekét,
Ó szenvedések királynéja,
Rád gondolok, Hozzád megyek én.

Szűzanyám tudod, hogy gyermeked vagyok,
Ó, jöjj gyógyíts, nagyon beteg vagyok.
Anyám, gyermeked sír, sokat szenved,
Ugye megszán Szeplőtelen Szíved.

Anyám tudod harcosod vagyok,
Ha kell, érted még ma is meghalok.
Milyen jó lesz Téged a mennyben látni,
Veled az édes Istent imádni.

Anyám csodállak, Anyám szeretlek,
És Te hívogatsz, hogy el ne essek.
Most göröngyös az út és sok a veszély,
Ó, bátoríts, s mondd gyermekem ne félj.

Ha itt gyűlölnek, ha itt megvetnek,
S kiket szeretek, azok sebeznek.
Töröld le könnyem s fájó szívem,
És mondd légy jó gyermekem.

Szűzanyám ne hagyj el, segíts továbbra is.
Szűzanyám Tiéd legyen mindenem,

Múltam, jövőm s jelenem.
És ha buzgón imádkozom,
Könnyem lassan megered,
Érzem Anyám, hogy leszálltál hozzám,
S megvigasztaltad lelkemet.
Amen.

 
 
0 komment , kategória:  Imádságok,áldások.   
Aki szereti a gesztenyepürét annak ajánlom: Gesztenyemasszás
  2018-01-27 20:14:23, szombat
 
  Aki szereti a gesztenyepürét annak ajánlom: Gesztenyemasszás süti (sütés nélkül)

Könnyedén elkészíthető és nagyon fincsi! Ez az édesség mindenkit elvarázsol, mert nagyon krémes és nagyon finom. Ünnepi alkalmakra is remek választás!

Hozzávalók
Alap:

2 csomag gesztenye massza
25 dkg darált keksz
rumaroma
15 dkg porcukor
kevés tej
Elkeverjük. Egyenletesen a tepsi aljára nyomkodjuk.

9 dl tej
3 csomag vaníliás puding
25 dkg porcukor
Ezt a három dolgot felfőzzük, majd ha kihűlt, belekeverünk 25 dkg hideg margarint.

A krém egy részét a masszára kenjük.

Következő réteg: 2 csomag babapiskóta, rumos tejbe áztatva. Erre a krém másik felét kenjük. Tetejére 2,5 dl Hulalát habbá verünk. Csokireszelékkel megszórjuk.

Laja Ilona‎ receptje!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Te tudod, mikor kell sütőpor és mikor szódabikarbóna a sütib
  2018-01-27 19:50:41, szombat
 
  Te tudod, mikor kell sütőpor és mikor szódabikarbóna a sütibe?
Íme a magyarázat, amit neked is ismerned kell!

Legtöbbször akkor jön elő ez a probléma, ha fejből sütünk, de sokszor még a profi receptek sem mindig helytállóak. Eláruljuk, mikor, melyiket és hogyan alkalmazd, hogy magas legyen a sütid.

Mindkét szer csodás térfogatnövelő, e nem mindegy, mikor és mibe keverjük.

A szódabikarbónától szép magasra nő a sütemény - lúgos kémhatású vegyület, a meleg hatására szén-dioxid (légbuborékok) keletkezik, ezáltal a süti magasabbra nő.

Mihez adjuk? Olyan recepteknél használjuk, ahol adott a savas kémhatás, azaz citrom, tejföl, ecet, méz vagy egyéb más savas anyag van még a tésztában.

De a szódabikarbónával készült sütiket soha ne tároljuk szabadon a hűtőben, mert magába szívja a kellemetlen szagokat.

Sütőpor

A legfontosabb, hogy a sütőporral készítet sütik tésztáját mindig csak közvetlenül a sütőbe tevés előtt készítsük el.

Ha ezt nem tartjuk be, akkor gyorsan összeesik a süti és szalonnásra sül.

Ne tegyünk bele többet, mint amennyit a recept ír, mert ez esetben túlságosan felfújódik a sütemény (és utána összeesik).

(twice.hu)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/6 oldal   Bejegyzések száma: 59 
2017.12 2018. Január 2018.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 59 db bejegyzés
e év: 802 db bejegyzés
Összes: 8763 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 419
  • e Hét: 592
  • e Hónap: 3341
  • e Év: 41089
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.