Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / DoktorStrix / Menus Gábor
1940.08.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
Le az elsősöket célzó szexuális képekkel!
  2017-03-25 18:45:28, szombat
 
 

LE AZ ELSŐSÖKET CÉLZÓ SZEXUÁLIS KÉPEKKEL!


Színezd ki apa fütyijét! - házi feladat elsősöknek!!!


Nyílt szexualitást ábrázoló, felvilágosító színezőt szerkesztettek egy bárhol megvehető, elsősöknek szóló feladatgyűjteménybe. A kiadvány szülőknél, pedagógusoknál is kiverte a biztosítékot.

Figyelem, felnőtt tartalom!


Ne árusítsák a Regnobooks Kiadó megtévesztő és a gyermekeknek traumát okozható Napközis házi feladat című kiadvány e havi számát!


PETÍCIÓ!LinkDöbbenetes színező füzetek jelentek meg a héten Magyarországon. A keddtől az újságárusoknál és számos üzletlánc boltjaiban megvásárolható Napközis házi feladat című kiadvány egy első osztályos gyermekeknek szóló színező, amely célja a gyermekek felvilágosítása, de nem akármilyen módon!


Lássuk a részleteket:

Az alábbi kép meztelenül ábrázolja a szülőket, az apát felálló nemi szervvel."Mikor nagyon-nagyon közel kerülnek egymáshoz, és csókolóznak, apa fütyije nagy lesz és megkeményedik."


Kép forrása: hvg.hu


Ha tovább lapozunk, már a nemi aktusban részt vevő szülők kiszínezésére biztatják a 6-7 éves gyermekeket.,,Ezután lefekszenek egymással, s apa beteszi anya puncijába a fütyijét. Ekkor ők nagyon-nagyon boldogok és együtt mozognak. Színezd ki a rajzot."A füzetek havonta jelennek meg, így egy hónapig lesznek kaphatók az újságárusoknál és számos üzletlánc boltjaiban is.

A gyerekek más-más szinten képesek befogadni a szerelemmel és a szexualitással kapcsolatos információkat. Elsősorban a szeretetkapcsolat és az élet fölötti öröm határozza meg őket. A szexualitás konkrét képi ábrázolása túlmegy azon, amit egy 6 éves kisgyerek be tud fogadni. Hagyni kell, hogy a saját fejlődési szintjüknek megfelelően képzeljék el a szexualitást, és a gyermek fogantatását. A képes ábrázolás arról, hogyan szeretkeznek a szülei megköti a gyerekek fantáziáját. Az emészthetetlen képek maradandó nyomokat hagyhatnak bennük. A kisiskolások többnyire hallottak már valamit a nemi aktusról, de sokan nem tudják és nem szeretnék elképzelni szüleiket is ebben a helyzetben. Számukra ennek ilyen kendőzetlen bemutatása csalódással és súlyos lelki traumával járhat. Az óvodáskor és a kisiskoláskor a pszichoszexuális fejlődés sorsdöntő szakasza. A gyermeket ebben a korban ért traumák kihathatnak későbbi életére is. Nagyon fontos, hogy már gyerekkortól beszélgessenek a szülők a gyermekeikkel a gyermek születéséről, foganásáról, de mindig a koruknak megfelelő módon. Így a gyermekek a saját fejlődési szintjüknek és érzelmi világuknak megfelelően tudják elképzelni, és közel engedni magukhoz a szexualitást.

Természetesen a szülő dönt arról, hogy megveszi-e a kiadványt vagy sem. Ugyanakkor elképzelhető, hogy nem lapozza végig a kiadványt, mielőtt megvásárolja, és talán nem veszi észre rögtön, hogy mit színez éppen 6 éves kislánya vagy kisfia. A Kiadó félrevezeti az óvatlan szülőket, mivel a füzetet 1. osztályosoknak szólóként állítja be, továbbá a címlapon sem utal a benne fellelhető képekre, ott csak egy gólyát ábrázol.

Meggyőződésünk szerint egy 6-7 éves gyermeknek nem szükséges teljes részleteiben, a szexuális aktust bemutató képi elemek segítségével megismerni a felnőttek szexualitását, sőt, ennek kifejezetten káros hatása is lehet rájuk.

Megpróbáljuk elérni, hogy az újságok lekerüljenek az újságárusok polcairól. Ez csak közösen sikerülhet. Kérjük, csatlakozzon petíciónkhoz Ön is, és hívja fel ismerősei figyelmét is rá! Köszönjük, ha szülőként szülőtársainak is továbbküldi a petíciót, hogy így különböző listákon keresztül is terjedhessen!

A petíció aláírásával levelet küldhet a REGNObooks Budapest Kiadónak, nyomatékosan megkérve őket, hogy vonják be a kiadványukat, illetve azoknak az üzletláncoknak is, akik árusítják a füzetet. Őket arra kérjük, hogy vegyék le polcaikról a színezőt. Ezenkívül a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságnak is eljuttatjuk a petíciót, és aggályainkat a kiadvánnyal kapcsolatban.

Csatlakozzon petíciónkhoz, ha úgy érzi, hogy az említett kiadványt nem szívesen adná gyerekek kezébe!

U.i.:

Próbáltunk kapcsolatba lépni a kiadóval. A kiadvány hátulján feltüntetett honlap címe érvénytelen, ugyanígy a Facebook oldalukon fellelhető telefonszám is, ami a budapesti telefonszámoknál több számjegyből áll. Bízunk benne, hogy a több ezer levél meg fog érkezni az e-mail címükre.Frissítés:2017.03.27. 23:01


Kedves Barátunk!

Örömmel számolhatunk be legutóbbi kampányunk gyors sikeréről!

Az imént értesített minket a Regnobooks Kiadó, hogy visszavonták a kereskedelmi forgalomból a "Napközis házi feladat 1. osztály" munkafüzetet, amely 6-7 éves gyermekeket célzott meg olyan kendőzetlen szexuális képekkel, amelyeket még a Facebook is pornográf tartalomnak minősített. A kiadvány példányait bezúzták, és elnézést kérnek mindenkitől, akit a kiadvány tartalma bármilyen okból megsértett.

KÖSZÖNJÜK MINDENKINEK, a több mint 11 000 embernek, hogy az utóbbi három napban csatlakoztak petíciónkhoz!!!

Ezenkívül szeretnénk köszönetet mondani minden újságírónak és szerkesztőnek, akik fontosnak tartották hírt adni a petícióról! Köszönjük a CBA vezetőinek, hogy megkeresésünk után még a kiadvány visszavonása előtt leállították a füzetek árusítását boltjaikban! Végül pedig Kiadó vezetőinek is köszönjük, hogy belátták hibájukat, meghallgatták kérésünket, és visszavonták a kiadványt! Arra kérjük őket, hogy a jövőben a gyermekek érdeke vezesse őket munkájuk során.

Közösen valóban sikerült változást elérnünk a világban!

Köszönettel és szeretettel:

Zaymus Eszter és a CitizenGO csapata


KÖSZÖNÖM MINDENKINEK ÉN IS, AKIK ALÁÍRTÁK A FENTI PETICIÓT! 
 
0 komment , kategória:  Család  
Anya, apa, gyerekek: a család
  2017-02-16 14:15:21, csütörtök
 
 
ANYA, APA, GYEREKEK


Európai Polgári Kezdeményezés a házasság és a család védelmében


Tegyünk együtt a házasságért és a családért Európában - írja alá Ön is a legnagyobb európai kezdeményezést, hogy az EU házasság-fogalma a minden tagállamban elfogadott definíció legyen: az egy férfi és egy nő közötti házasság és az ezen és/vagy leszármazáson alapuló család.

A társadalom így tudja biztosítani, hogy minden gyermeknek legyen édesapja és édesanyja.


ÍRJA ALÁ ÖN IS A HÁZASSÁGÉRT ÉS A GYERMEKEKÉRT!


Igen, támogatom a házasság és család jelentésének meghatározását az uniós jogalkotásban: a házasság egy férfi és egy nő szövetsége, és a család házasságon és/vagy leszármazáson alapul.


Aláírás az alábbi weboldalon:

LinkÍgy írjuk alá az AnyaApaGyerekek kezdeményezést - Útmutató, segédlet

LinkAláírás papíron is lehetséges:


Nyomtassa ki az aláíróívet és segítsen nekünk az aláírás gyűjtésben!

A véleménye számít! A kezdeményezést nemcsak az interneten keresztül, de papíron is alá lehet írni (pl. ha nincs internet-hozzáférése, vagy családi és baráti körben, valamilyen összejövetelen szeretne gyűjteni). Ha szeretné az aláíróíven aláírni a kezdeményezést, vagy aláírásokat gyűjteni, töltse le a megfelelő ívet, nyomtassa ki, írja és írassa alá másokkal is, majd küldje vissza a megadott címre.

Vigyen magával néhány példányt baráti találkozókra, kirándulásokra vagy családi összejövetelekre, szakítson néhány percet az aláírások összegyűjtésére a házasság és család védelmében. Adja meg másoknak is a lehetőséget, hogy részesévé váljanak ennek az európai vállalkozásnak!

A kitöltött íveket kérjük küldje el postán az alábbi címre:

Emberi Méltóság Központ, 1253 Budapest, Pf. 40.

Ha nagyobb közösségben szeretne aláírásokat gyűjteni, érdemes átgondolni a következőket:

Magyarázza el a kezdeményezés lényegét néhány mondatban, például:

"Egy európai polgári kezdeményezés kéri a támogatásunkat a házasság és család védelmében. Európában egyre több ország törvényeiben a család már nem azt jelenti, amit régen. Tegyünk azért, hogy az EU ne kényszerítsen az országokra értékrendjükben nem elfogadható fogalmakat. A házasság egy férfi és egy nő szövetsége, ezen és a leszármazáson alapul a család. Kérjük, írják alá az AnyaApaGyerekek európai kezdeményezést a kihelyezett aláíróíveken. Az aláíráshoz szükséges a személyi igazolvány száma, ezt készítsék elő. A következő generáció jövője a mi kezünkben van."

Készítse elő a helyszínt: legyen elég asztal, toll és aláíróív.

Segítsen az embereknek: a helyes aláíráshoz szükségük lehet egy kis segítségre.

Mivel a különböző országok aláíróívei különbözőek, legyen biztos benne, hogy a személyazonosító okmányának országát választja ki az alábbi felsorolásból:

Link
 
 
0 komment , kategória:  Család  
Úgy élj, ahogyan a szíved diktálja!
  2016-09-11 20:30:16, vasárnap
 
 ÚGY ÉLJ, AHOGYAN A SZÍVED DIKTÁLJA!


Egy édesanya levele a kislányához: ,,Úgy élj, ahogyan a szíved diktálja!"


Ez az őszinte levél a mi szívünket teljesen elrabolta, ezért úgy döntöttünk, megosztjuk olvasóinkkal is. A sorok írója egy pakisztáni édesanya, Daniyah Sehar, aki a levelet kislányának címezte. Az üzenet örökérvényű, az édesanyák legfőbb vágyát tartalmazza, azaz, hogy a gyermekük rátaláljon a boldogság útjára.

Daniyah Sehar jelenleg Lahore-ban él. Szabadúszó író és amatőr fényképész is. Kommunikációt és angol irodalmat tanult.


"Édes kislányom!Olyan, mintha tegnap születtél volna. Emlékszem, mikor először a karjaimba vettelek, annyira picuri és törékeny voltál. Fogtad az ujjamat a parányi kezeddel, és rám mosolyogtál. Ez az emlék örökre bevésődött a szívembe és az emlékezetembe.

Drágám, néhány dolgot meg szeretnék osztani veled: a tapasztalataimat és a gondolataimat. Ezt a levelet majd később bármikor előveheted, ha úgy érzed, szükséged van egy kis útmutatásra, biztató reménysugárra.

A legfontosabb az, hogy azt csináld, ami igazán boldoggá tesz. Úgy élj, ahogyan a szíved diktálja. Ne utánozz senkit, maradj hűséges önmagadhoz, ne tettesd magad, hogy más vagy, csak azért, hogy valaki elvárásainak megfelelhess. Ez a világ sajnos arra kényszerít sok embert, hogy maszkot viseljen. Ezt te soha ne engedd! Ha valaki szerelmes lesz beléd, önmagadért szeressen.

A világ csodálatos hely, de néha az élet kemény is tud lenni. Isten háza mindig is a szeretet köveiből épült, ezért ha úgy érzed, térj be oda, mert ott megnyugvásra lelsz. Tárd ki a szíved, fogadd be a jót, és ne hagyd, hogy a negatív erők és emberek befolyásoljanak. Válaszd az optimizmust a pesszimizmus helyett. A lelked mélyén rejtőző gyereket őrizd meg, hiszen ha ez sikerül, a boldogság és az öröm megtalál majd.

Édes gyermekem!Azt olvastam valahol, hogy minden ember élete, a Jóisten keze által megírt mese. De lesz olyan korszak, amikor úgy gondolod, hogy ez nem igaz, mert azt érzed majd, hogy az életed nem éppen mesébe illő. Ekkor szeretném, ha emlékeznél, hogy a mesékben is vannak gonosztevők, akik megnehezítik a hős életét. A megoldás az, hogy legyőzd ezeket a negatív szereplőket, és a saját démonjaidat is.

Légy merész, bátor, és higgy az álmaidban. Légy nagyon boldog!

Szeretlek, drága kislányom!"


Link 
 
0 komment , kategória:  Család  
Hogyan neveljünk Oroszlán gyermeket?
  2015-08-22 21:00:14, szombat
 
 
Hogyan neveljünk oroszlán gyermeket?

Az Oroszlán gyermek... akaratos, uralkodó alkat. Imádja, ha körülötte forog a világ. Korán megtanulja a módját, hogyan uralkodhat a környezetén, s mivel veheti le a felnőtteket a lábukról. Versenyezni nagyon szeret, veszíteni pedig képtelen. Számára természetes, hogy csak ő lehet a központban. Boldogan szerepel, produkálja magát, ha közönséget talál. Egyébként meglehetősen lustácska, mindenből játékot csinál, a szigorú fegyelmet nehezen viseli. Igyekszik kibújni a kötelezettségek alól. Legfeljebb a hiúságán keresztül lehet rávenni arra, hogy valamit mégiscsak megcsináljon. Imádja, ha dicsérik, ha a játékban ő lehet az első.

Nehéz rászoktatni arra, hogy hallgassa végig a másik érveit, nehezen érti meg, hogy nem csak neki lehet igaza. Nem tartozik a legjobb tanulók közé, de arra mindig ügyel, nehogy a rosszak közé sorolhassák. Általában önzetlen és jó szívű, sok a brátja, akik többnyire vezérüknek tartják. A kisebbeket tényleg mindig megvédi, a nála gyengébbel nem kezd ki, s ha "harcra" kerül sor, sosem támad hátulról.

A szülőknek határozott elképzelései lehetnek gyermekük nevelését illetően. Gyakran ennek a gyakorlat homlok egyenest ellentmondhat, és az ezzel történő első szembesülés már csecsemőkorban tapasztalható, mivel a születési horoszkóp elemeinek kombinációja befolyásolja a kibontakozni kívánó egyéniségét. Ehhez társul a környezet és a szocializáció.

Ha gyermekünk e jegyű vagy aszcenensű, esetleg Holdállású - és a horoszkóp egyéb elemei ennek jelentősen nem mondanak ellent - általánosságban elmondható, hogy eme csemete már néhány hónapos korában rendezni kívánja a hatalmi viszonyokat, mégpedig oly módon, hogy ezentúl ő az úr
a házban. Természetes számára, hogy őt csodálják és engedelmeskedjenek akaratának. Sugárzó öröme és bája ellenállhatatlanná teszi, így igencsak nehéz kivonnunk magunkat a hatása alól.

Sokszor érezheti a szülő, hogy új főnököt kapott gyermeke személyében. Született vezető egyéniség, aki mindig a középpontban kíván lenni. Hatalmas a szíve, bőkezű és nagyvonalú. Ám hiúsága igen sebezhető pontja, ami miatt sokszor telhet meg könnyel kicsi szeme, súlyosabb esetben a hisztériát is képes bevetni fegyverként célja elérésében. Szerencsére belülről eredő derűlátása ezen könnyen átsegíti.

Kisdedkorban: Szüleitől hódolatot, központi figyelmet kíván, amit kedvességével és vidámságával hálál meg. Nyíltszívűségével könnyen elvarázsol bárkit. Szeret hancúrozni és jókat nevetni, ám ha a figyelem nem rá irányul, biztosak lehetünk benne, hogy tenni fog ellene. Jó étvággyal és élvezettel eszik, de ehhez is közönségre van szüksége. Szeret pihenni, kifejezetten jól alszik, sőt, néha a lustaságra is hajlamos, ám ha visszatér energiája, nem mindig könnyű őt alvásra invitálni. Beszéd- és mozgáskészsége kialakulásakor a dicséret valósággal felvillanyozza.

Óvodáskorban: Imád szerepelni, igényli a nézőközönséget, igazi egyénisége már itt is megmutatkozik, akaratos és önálló. Önbizalomban sem szenved hiányt, így nehezen viseli az irányítást, az utasításokat vagy a kéretlen segítséget. A szülőnek nem marad más választása, mint egyenrangú partnerként kezelni, illetve érdemes a segítségét kérni, s akkor kezesbáránnyá változhat a kis Oroszlán. Bármit is cselekszik, azt szívvel- lélekkel teszi. Igen nagy a mozgásigénye, amit sportban célszerű levezetni. Kiegyensúlyozottságának záloga az öröm és a könnyed, derűs miliő, ésszerű mértékű dicséret mellett. Egy kistestvér születése viszont féltékennyé teheti.

Kisiskoláskorban: Tisztában van értékeivel, tudja, hogy mire képes, így szívesen bizonyít, és a tökéletesség a cél. Tele van becsvággyal, így általában szépen teljesít. Remek szervezőkészséggel megáldott, így könnyen szerez maga köré osztálytársakat, de a csoport élén ő áll. Szeretetéből és optimizmusából jut bőven mindenkinek. A legkisebb dolognak is hatalmas lendülettel kezd neki, hogy ezzel is kiválóságát bizonyítsa. Akár humán, akár reál tárgyakban élen járhat, ennek csak
érdeklődése szab határt. Ám amihez nincs kedve, azt hajlamos hanyagolni.

Nevelése alkalmával: Mivel szeret utasítgatni, szervezkedni, magához ragadni a hatalmat, nincs könnyű helyzetben egy befolyásolható és következetlen szülő, mert a csemete könnyen fölébe kerekedhet. Óvatosan, de határozottan célszerű kijelölni a határokat, az értelmére hatva persze. Valósággal szomjazza a dicséretet, viszont itt is fontos a mérték! Némi sztárallűr is megjelenhet túlkapásokkal fűszerezve, amit okosan kezelve, rengeteg tehetség hozható ki személyéből. Művészi érzéke fejlett, így különösen ajánlható a tánc, a sportok és a színművészet mint hobbi, amit professzionális szintre is fejleszthet.

Fontos, hogy gyermekeinknek irányt mutassunk, de sohase idomítsunk, hiszen önálló egyénisége.
 
 
0 komment , kategória:  Család  
Különös figyelmeztetés
  2014-06-19 19:58:38, csütörtök
 
 Különös figyelmeztetés
By Rejtélyek szigete | szellemvilág | 17 június 2014

Julio Gonzalez Antes Buenos Aires-i lakos 1985 nyarának végén nagy útra készülődött. A huszonegy éves fiatalembert felvették a párizsi Sorbonne egyetemre, és aznap indult Franciaországba. Az előző héten meglátogatta vidéken élő szüleit, akik nagyon örültek a dolognak, és büszkék voltak Julióra.A fiatalember kora délelőtt taxival ment a kikötőbe. A Santa Elisabeth nevű, görög zászló alatt közlekedő utasszállító hajó pontosan délben indult a rakpartról. Julio időben érkezett, az irodában érvényesítette jegyét, megkapta kabinja kulcsát és elindult. Meglehetősen hosszú, csaknem néptelen folyosón kellett végigmenniük az utasoknak ahhoz, hogy a hajóra vezető lépcsőhöz jussanak.

Julio félúton járhatott, amikor az egyik nyitott oldalajtó küszöbén fehér ruhás, körülbelül nyolcéves kislányt pillantott meg. A gyerek mosolygott, szemében mégis szorongás ült. Hívogatóan intett Juliónak. Ajka is mozdult. Talán szólt is? De Julio nem hallott szavakat. Azt hitte, a gyerek külföldi, azért nem szól. És bajban lehet, ha olyan kétségbeesetten integet: gyere, gyere.. !

Julio úgy vélte, ha tud, segít a gyereknek, hiszen bőven van még ideje a hajó indulásáig. A kislány másik raktárfolyosóra tért, előtte ment, sebesen szedte fehér harisnyás lábát. A fiatalember csak később értette meg: nem hallotta a gyerek lépteit. De erre akkor nem figyelt. Az ismeretlen kislány egy szobához vezette, és intett: oda menjen be. Talán ott van az a személy, aki segítségre szorul? Julio benyitott. A szoba csaknem üresnek látszott, afféle raktárhelyiség volt néhány polccal, szekrénnyel. Az ajtó bezárult a fiatalember mögött. Hiába próbálta ismét kinyitni. Julio érezte, csapdába került. De ki csalta ide, és miért? A kislány úgy eltűnt, mintha a föld nyelte volna el. Többé nem látta.

Hosszú ideig hiába verte az ajtót, hiába kiabált. Senki sem sietett a segítségére. A raktárosok a hajó utasainak segítettek felhordani a poggyászt. Julio néha úgy érezte, a hangja nem is kerül ki ebből a helyiségből: mintha vattába burkolták volna a szobát. Nem tudta, mennyi idő telt el. Végre a szellőzőnyílásba kiabálva vert újabb riadót, akkor az indulási csarnok személyzete kiszabadította. Délután negyed kettő volt: a Santa Elisabeth már régen elment. Julio dühöngött, hogy lekéste a hajót. Telefonon felhívta a szüleit. Édesanyja furcsán reagált, amikor Julio leírta a kislány külsejét. Alig válaszolt valamit: “Majd elmégy a következő hajóval" - vigasztalta fiát.
Julio megtudta, hogy a következő hajó csak egy hét múlva indul Európába. Átíratta a jegyét, és hazament.

Pár nap múlva kétszeres megrázkódtatás érte. Híre jött, hogy a Santa Elisabeth éjszaka nyílt tengeren másik hajóval ütközött, és tizennyolc perc alatt elsüllyedt. Csaknem az összes utas a hullámsírba veszett.

A másik hírt az a levél tartalmazta, amit Julio édesanyja írt. Ebből megtudott egy családi titkot: mielőtt ő megszületett, anyjának volt egy házasságon kívül született lánya. Victoria hét és fél évesen, súlyos betegségben halt meg. A mellékelt fényképen Julio elszörnyedve, egyben hálásan ismerte fel élete megmentőjét, a legszebb fehér ruhájában eltemetett Victoriát...
 
 
0 komment , kategória:  Család  
Négy generáció egy fedél alatt
  2011-07-23 19:00:55, szombat
 
  Négy generáció egy fedél alatt - milyen jól megvannak a mi kis városunkban.


Magda, a déd nagymama, 49 éves, rokkantnyugdíjas...

Edit a nagyi, 33 éves, rokkantnyugdíjas...

Mónika, az édesanya, 15 éves, gyesen...

a kis Olivér pedig 2 éves...

Tiszta szívből gratulálunk a családnak és nagy megnyugvás és öröm tölt el bennünket, hogy adónk nagy hányadát a család további fenntartására, fejlődésére költi az ország!


Csak így tovább!

 
 
0 komment , kategória:  Család  
Apák napja
  2011-06-18 23:34:49, szombat
 
 
APÁK NAPJA


Móra Ferenc: ESTE


Este van, este van,
édesapa fáradt -
aranyhajú lányom,
te bonts nekem ágyat.

Szelíden te simítsd
puhára a vánkost,
ágyam szélire is,
te ülj ide mármost.

Homlokomon a bú
nagyon elborongott,
kicsi száddal róla
leheld el a gondot.

Virágfejecskédet
hajtsd szívem fölébe,
nevess éjszakára
csillagot beléje.

Mesélj is majd egyet
szegény apukádnak,
úgy mintha mesélnél
a hajasbabának:

"Volt egy szegény ember
nagy Meseországban,
nem volt mása csak egy
aranyhajú lánya..."Gárdonyi Géza: MIKOR A GYERMEK...


Mikor a gyermek gőgicsél,
az Isten-tudja, mit beszél!
Csak mosolyog és integet...
Mit gondol? Mit mond? Mit nevet?

S mint virággal az esti szél,
az anyja vissza úgy beszél,
oly lágyan, oly édesen...
De őt nem érti senkisem.

Hogy mit beszélnek oly sokat,
apának tudni nem szabad:
Az égi nyelv ez. Mély titok.
Nem értik, csak az angyalok.Mezei András: APJA ÉS FIA


Ha apuval megszökünk,
délig haza sem jövünk.
A kezünket zsebre vágva
Kisétálunk a világba.

Még hogy ő nagy, én kicsi,
talán ez is valami?
Lábunk előtt fut a labda,
Hol én rúgom, hol meg apja.

Azután meg leülünk,
izzadt ingben leülünk,
ehetnénk is az ebédet,
kezet mosunk, bokát, térdet.


Törő Zsóka: FÉRFINAP


Tudod-e , hogy ma van
a FÉRFIAK NAPJA?
Köszöntő szavaim
a legjava kapja!

Nélkületek bizony
nem is lenne élet,
KÖSZÖNÜNK hát nektek
minden jót és szépet.

Boldogít, ha reggel
CSÓKKAL ébresztetek,
bókoló szavatok
kap majd főszerepet.

Az is jó, ha néha
ÁTÖLELTEK minket,
sok apró szikrával
felgyújtva tüzünket.

Örülünk, ha olykor
AJÁNDÉKOT kapunk,
mi ezért cserébe
szeretetet adunk.

Köszönjük, ha erős
kézzel TÁMOGATTOK,
tőlünk ezer annyi
gyengédséget kaptok.

Éljenek hát soká
a DRÁGA FÉRFIAK,
fiatalok és az
idősebb korúak!

Legyetek TÁRSAINK
bánatban, örömben,
gyújtsatok új tüzet
szerető szívünkben!

Életünk tegyétek
boldoggá, derűssé,
maradjatok velünk
most és MINDÖRÖKKÉ!


Az én jó apámnál, nincs jobb a világon,
Hiába keresném, párját nem találom.
Mikor rá gondolok, mintha róla szólna,
Szívemben egy szép dal, egy gyönyörű nóta.

Az én jó apámnak, nincsen rossz barátja,
Nincsen szenvedélye, s boldog a családja.
Fárad éjjel, nappal, de már alig várja,
Mikor a gyermekét karjaiba zárja.

Tudom édesapám, sok bajod volt vélem,
Mégis milyen sokat tettél eddig értem.
Nélküled nem volna az életem oly szép,
Azt kívánom néked,hogy nagyon soká élj még!Dóry József: Az én jó apámnál

Link
Édesapák imája

Mennyei Atyánk! Köszönöm neked az életem, köszönöm feleségem, és köszönöm gyermekeimet, akikkel megajándékoztál. Most Szent József életét példának tekintve kérlek:

- Adj nekem hitet és érzékeny lelket, hogy megértsem nekem szánt üzenetedet.

- Kérlek, mutasd meg, mi a szándékod velem, hogy megfeleljek házastársi és szülői hivatásomnak.

- Segíts, hogy el tudjam fogadni, és meg tudjam valósítani amit rólam elgondoltál akkor is, ha nem értem.

- Segítsd meg feleségemet, hogy benne Mária hite és lelkülete éljen. Segíts úgy szeretnem, ahogy Szent József szerette jegyesét.

- Segíts úgy élnem mások iránti türelemmel, figyelemmel, hogy gyerekeink számára életem példája vonzó legyen a követésre.

- Segíts, hogy gyerekeinknek át tudjam adni a hitet: szavaimból, és tetteimből megismerhessék az igazi szeretetet. Tudjam munkára, becsületességre, igazmondásra, szerénységre, rendre, fegyelemre, kötelességteljesítésre nevelni őket. Tudják derűs lélekkel elfogadni a szegénységet, testi-lelki megterhelést. Tudjanak áldozatot hozni, önzetlenül adni és szolgálni, elviselni, ha nem az ő akaratuk teljesül.

- Segítsd gyerekeinket, hogy növekedjenek testi-lelki egészségben, bölcsességben úgy, hogy neked is kedved teljék bennük. Ragaszkodjanak hozzád, tartsák meg törvényeidet, és szeressék egyházadat. Mindig, a nehézségek idején is érezzék gondviselő, atyai szeretetedet.

- Jóra törekvésükben találjanak segítőtársakra, és védd meg őket a rossz útra, bűnre csábítóktól.

- Tudják értékelni teremtésed csodáját. Az életet mindennél többre tartsák, az anyagi javakkal jól gazdálkodjanak.

- Mutasd meg nekik leendő házastársukat, akit te választottál nekik. Támogasd őket, hogy hivatásukra: a házasságra vagy a papi, szerzetesi életre mint szentségre készüljenek, és addig tiszta életet éljenek.

- Vigyázz gyerekeink családjára, hogy köztük is keresztény szellem uralkodjon, és unokáinkat vallásosan neveljék.

- Segíts elfogadni és szeretni gyerekeinket akkor is, ha testileg vagy lelkileg betegek, és nem az általam helyesnek tartott úton haladnak. Te légy a vigaszom. Soha ne szűnjek meg értük imádkozni.

- Segíts, hogy családfői feladataimat, döntéseimet bölcsen és jól elláthassam. Tudjak akkor szólni, és akkor hallgatni, amikor annak ideje van.

- Add, hogy mindig legyen munkám, feladatom, és azt mindig pontosan, lelkiismeretesen, bölcsen elvégezzem mások szolgálatára.

Mária, József, Szent István, Szent Imre kérjétek velem együtt az Atyát. Áldd meg életünket, mai napunkat. Ámen.Bartos Erika - Apához

LinkBalázs Pali - A példaképem Te vagy Édesapám

LinkZorán - Apám hitte

LinkA VILÁG LEGJOBB ÉDESAPÁINAK BOLDOG APÁK NAPJÁT KÍVÁNOK!
 
 
0 komment , kategória:  Család  
Magyar családellátó
  2011-03-31 21:56:27, csütörtök
 
 Kedves Érdeklődő!

Köszönöm érdeklődését.

Minden fenn van a honlapon. www.csaladellato.hu

Link

Az alap ötletünk az az volt, hogy ha az emberek összefognak, összeszervezik családi vagy munkahelyi, lakó közösségüket és rendelnek Budapesten és Pest megyében, Komárom-Esztergom megyében, 13000Ft értékben, cserében mi egy nagyon jó árat és egy prémium minőséget biztosítunk.

Most több mint 2 ezer családnál és 200cégnél járunk.

Választhat 100%-os gyümölcslevet, zöldséglevet, mézet, száraztésztát, gyümölcslevet, szalámit, kolbászt, egészséges sütit és cukrot stb. akár vegyesen is összeválogatva kedvükre és mi ingyenesen házhoz vagy munkahelyére szállítjuk 5-10 napon belül.

www.csaladellato.hu

Teljes választékunkat a weboldalunkon tetszik látni: www.csaladelleto.hu
Itt lehet rendelni is regisztráció és időhúzás nélkül.

Link


 
 
0 komment , kategória:  Család  
Családi levelek
  2011-03-20 23:01:43, vasárnap
 
 
CSALÁDI LEVELEKI. ANYATEJ


Kedves Péter!
Örömmel értesítelek, hogy szerelmünk gyümölcse, a kis Péter, megszületett. Sajnos anyatejem nem lévén szoptató-dajkát kellett alkalmaznom. Ő kubai származású, így a tejétől gyermekünk bőre szinte teljesen fekete lett. Erről ugyebár én abszolúte nem tehetek...
A te szerető Anitád


Drága édesanyám!
Az imént vettem kézhez Anita levelét, melyben értesít, hogy kisfiúnk született. Mivel nincs elég anyateje dajka segítségére szorul, aki színes bőrű, és a tejétől kis unokád bőre is csaknem fekete lett, amiről persze az én drágám egyáltalán nem tehet. Remélem te is együtt örülsz velünk
Ölel fiad, Péter


Édes fiam!
A te születésedkor én pontosan ugyanúgy jártam, mint most a te Anitád. Elapadt a tejem, ezért téged tehéntejjel kellett tápláljalak. Valószínűleg ettől lettél te ekkora marha... Amiről persze én egyáltalán nem tehetek.
Csókol AnyádII. AZ IGAZSÁG ÚGYIS MINDIG KIDERÜL


Egy egyetemista srác meghívja ebédre az édesanyját az albérletbe, ahol lakik. Az ebédnél ott van a fiú lakótársa is, egy gyönyörű lány. Az anya folyton ezt a lányt figyeli, és gyanítja, hogy valami viszonyuk is lehet.

Amikor vége az ebédnek már egész biztos benne, hogy több van közöttük , mint egyszerű szobatársi kapcsolat. A srác szinte olvas anyja gondolataiban:
- Hidd el anya, tudom mire gondolsz, de nincs közöttünk a világon semmi, mi csak lakótársak vagyunk !

Kb. egy hétre rá a lány gyanakvóan megy a sráchoz:
- Egy hete, mióta az anyád itt járt, nem találom a szép ezüst merőkanalat...
- Nem tudom elhinni, hogy ő lett volna, de azért most írok neki egy levelet, csak hogy biztos legyek benne.

Így a fiú leül az asztalhoz és írja a levelet:

"Kedves Anya!
Nem mondom, hogy te vitted volna el az ezüst merőkanalat a lakásunkból, és azt sem mondom, hogy nem te voltál.
De tény, hogy hiányzik azóta, hogy te itt jártál ebédelni."

Néhány napra rá megérkezik az anyja válasza:

- Kedves Fiam!
Nem mondom, hogy te lefeküdtél azzal a lánnyal, de azt sem mondom, hogy nem.
De tény, hogy ha ő a saját ágyában aludna, akkor mostanra már régen megtalálta volna azt a merőkanalat.

Szeretettel: Anyád

III. ANYÓS LEVELE


Drága Vejem!Tudom, hogy a válás óta nem hallottál felőlünk, de hosszas gondolkodás után szeretném elmondani, mennyire sajnálom hogy tönkrement a házasságod a lányommal. Sajnos igazad van hogy otthagytad, most jöttem rá, hogy valóban gyakran félrelépett, és semmi sem volt elég jó neki amit te csináltál. Tudom, én sem voltam jó anyósod, nagyon sajnálom hogy soha nem tudtam befogni azt a nagy, mocskos pofámat, és mindenbe beleszóltam, de csak azért, mert segíteni akartam.

Igazad volt, mégsem volt jó ötlet, hogy hozzátok költöztem, és mozdulni sem tudtatok miattam, azt is nagyon sajnálom, hogy úton-útfélen csak téged ócsároltalak. Ez úton szeretnénk mindketten bocsánatot kérni, rájöttünk, hogy nálad szorgalmasabb, dolgosabb, rendesebb embert nem hordott még a hátán a föld.
Most, így 10 év távlatából mégiscsak te vagy az az ember, akit férjül kívánnék az egyetlen lányomnak.

Remélem a közben eltelt idő megszépítette az emlékeidet, lecsillapodott benned a harag. Tudom, ennyi idő után nehéz újrakezdeni, de mindketten örülnénk neki, ha néha meglátogatnál minket, talán újra fellángol köztetek a régi szerelem. Nagyon várjuk hogy jelentkezz!

Csókol: szerető anyósodU.I.: Gratulálunk a lottó nyereményedhez

 
 
0 komment , kategória:  Család  
A nő ezer arca
  2011-03-06 18:43:30, vasárnap
 
 
A NŐ EZER ARCA


A XX. század közepe óta megjelent az új "emberideál", az az embereszmény, amely szinte feleslegesnek kívánja feltüntetni az ember nembeli lényegét: férfi vagy nő mivoltát. Ennek a törekvésnek nagy az ára. Nemcsak azért, mert a nemek közötti különbségek fontosak, mert a két nem egymással kiegészülve élheti át az összeolvadás, a szerelem mindent elsöprő "hatalmát", mert a két nem egysége révén folyamatos az élet a földön, születnek gyermekek. Sokkal inkább azért, mert a férfi és a női princípium hatékony jelenléte, dinamikája nélkülözhetetlen a világ és benne önmagunk megértéséhez, a bennünk lévő harmónia kialakulásához, megtartásához, egyszóval az egészséges fejlődéshez, önmagunk folyamatos megtapasztalásához. A pszichológia és annak eszköztára hatékony segítséget adhat azoknak a felfedező kedvű "vándoroknak", akik eltévedtek, de vissza kívánnak térni eredeti küldetésükhöz, melyet a természet a fogantatás pillanatában útravalóul adott. Valamennyien embernek születünk, ez evidens. Ami viszonylagos és ezért kihívás, hogy éppen ebben a korban, ezektől a szülőktől fiúként vagy lányként jövünk a világra. Ezért az életet férfiként vagy nőként kell beteljesítenünk.

Nemrég jelent meg C. Molnár Emma A nő ezer arca című könyve. A szerző pszichoterapeuta, és azok közé a nagy formátumú emberek közé tartozik, akik saját eszközeikkel sokaknak nyújtanak lelki segítséget.

Ön a pszichoterápia jeles képviselője. Mindig is ez a vonal érdekelte?

A pszichoterápia számomra rendkívül izgalmas tudományterület, 16 éves korom óta szerettem volna pszichoterapeuta lenni. E tudományágon belül viszonylag új területekkel foglalkozom. Ilyen például a szülészet-nőgyógyászati pszichoszomatika. Erre a területre is próbálom a pszichoterápiás gondolkodást és eszköztárat bevinni. Én egyébként aktív analitikus módszer szerint dolgozom.

Milyen kérdések izgatták leginkább?

Fiatalabb koromban számomra a legérdekesebb kérdés az volt, hogy ki is az ember, mi az útja, mitől lesz olyan, amilyen. Természetesen a fejlődés is izgalmas kérdéskör, vagyis hogy a jó hogyan lehet jobb és még jobb. Felnőtt fejjel számomra a legrejtélyesebb kérdés az emberi kapcsolat önmagunkkal, másokkal és a világgal. Miközben az ember kapcsolatba kerül, ad magából, kap, fejlődik és megőrzi önmagát. Ezt a kérdést feszegeti nagyon sok tudomány, sőt a művészet is.

Mi indította arra, hogy megírja A nő ezer arca című könyvét?

A munkámból fakadóan sokat kell írni, publikálni, de az számomra eléggé kötött műfaj. Viszont maga a pszichoterápia és gondolkodásmódja sokkal szabadabb világ. Mindig is izgatott ennek a világnak az írásban történő megjelenítése. Talán furcsán hangozhat, de ezt a könyvet jókedvemben írtam.

Műfaját tekintve hova sorolná?

Műfajilag nehezen meghatározható. Miközben tudományos jellegű könyv, valójában mégsem elégíti ki a közhely elvárásokat a tudomány irányában. Én a könyvet inkább pszichológiai esszének titulálom. Az Akadémia Kiadó gondozásában már 1996-ban megjelent Az anyaság pszichológiája című könyvem, amely az anya-magzat kapcsolatról és kommunikációról szól. Most pedig A nő ezer arca. Mindkét könyv az Akadémia Kiadó pszichológia tudományos sorozat része.

Kiknek íródott a könyv, kiknek ajánlja jó szívvel?

A férfiaknak, akik érdeklődnek a nők iránt, és a nőknek, akik érdeklődnek önmaguk iránt, valamint mindazoknak, akik belátják, hogy Karinthy Frigyesnek igaza volt a Capillaria kisregénye nagyon szép és filozófikus értékű előszavában: "Nagy felfedezést tettem, ember olyan nincs. Embert még nem láttam soha, akit láttam, az férfi volt, vagy nő volt."
Az ember kétarcú: férfi és nő, és megvan az értéke ennek a kétarcúságnak. Ez fontos, mint a kiegészülés lehetősége a férfiaknak és nőknek, és nemcsak a magánéletben, hanem a munka világában is.

Könyvének utószavában jó felfedező utat kíván az olvasónak. Milyen sejtelmes felfedezésekkel lehet gazdagabb az olvasó?

Sokan megtiszteltek, nagyon érdekes e-maileket kaptam a könyv kapcsán. Egyik fiatal nő például azt írta, rendkívül hálás nekem azért, hogy ezt a könyvet a kezébe vehette, mert sok téves elgondolást tisztázott benne a könyv. Ez a könyv segít a tisztánlátásban.
Természetesen mindenki a saját szemüvegén keresztül olvassa a könyvet, és így ítéltetik meg, hogy kinek mit jelent. Hogy milyen hatást fejt ki, abban jócskán benne van az olvasó "nézőkéje" is. Sokszor látjuk leírva, hogy az ember biopszichoszociális egység. A könyvben kis is fejtem, mit is jelent ez pszichológiai értelemben. Ez a nézőpont újszerű és izgalmas. Nincs pszichénk csak úgy, hanem mélyen beágyazott abba a biológiai rendszerbe, amitől nő a nő. Ennek a rendszernek a fejlődése ad lehetőséget a férfiak megértésére. Ezért ajánlom a könyvet a férfiaknak is.

A Téged választalak... fejezet arról szól, hogyan választunk párt magunknak. Ön hogy látja, mennyire változott meg a párválasztás a XXI. században?

A választás a tudatosság és az ösztönösség vonalát kell hogy kövesse. Az ember természetes vágya, hogy ki akar egészülni a másik nemmel. Ez rendjén is való. Hogy ki kivel tud kiegészülni, abban sok az ösztönösség. Aki jóban van a saját ösztönös életével, az jobban választ. Itt nem a nemi ösztönre gondolok, hanem az ösztön világára. A párkapcsolatoknak vagy célirányultságuk vagy hedonista irányultságuk van.
A XXI. században is mind a finalitás-elv, mind pedig a hedonista elv alapján működnek a párkapcsolatok. Az viszont alapvető váltás, hogy a hedonista választásnak nem volt akkora szabadsága, társadalmi megengedettsége a régebbi korokban, mint napjainkban.
De nem kell félnünk, nem fog eltűnni a finalitás-elvű kapcsolat, amely az életét a másikkal kiegészülve próbálja elképzelni.

A nőknek a mindennapi életben több szerepben is tündökölniük "illene"; példás családanya, jó feleség, hű szülőtárs, csábító jelenség és folytathatnánk a sort. Hogyan egyeztethetők össze ezek a szerepek a mai világban?

Én nem vagyok szereppárti, éppen ezért is lett a könyv címe A nő ezer arca. A könyvben is próbálom hangsúlyozni, hogy itt nem szerepekről van szó, hanem a nőben lévő érzelmi gazdagságnak és energiának a tárgyiasulásáról, a külső megjelenéséről. Ennek az energiának a megtermékenyítő ereje és iránya az, ami változik, és nem a szerep.
A szerepteória a kapcsolatot ragadja meg. Ez az izgalmas dinamika a köztudatban átment szereprepertoárba. Ez torzítás. Én arról próbálok beszélni, hogy a nőkben létezik egy emocionális gazdagság, egy energiabázis, egy irányultság, amelyik jellegzetes vonásokat mutat, szemben a férfiakéval. Ezeknek az energiáknak a helyes mederben történő megjelenése gazdagító erejű a nők és környezetük számára. Ha ez az energia téves, merev rendszerben jelenik meg, akkor kimerítő, romboló hatású is lehet. A nőben lakik egyfajta női energiaforrás, amely ha szabadon áramlik, akkor az üdítő mindenki számára, míg ha eltorlaszolják, vagy beszennyezik, akkor az egyfajta lélektani környezetszennyezés, de ezzel még a Greenpeace nem foglalkozik. Ezzel a pszichoterapeuták foglalkoznak.
A lélektani környezetszennyezésért természetesen a nők is felelősek, mert önmagukat is szennyezhetik, de ugyanúgy önmagukat tisztítani is tudják.

A könyv taglalja a családi kommunikáció fontosságát is.

A nők általában kis koruktól fogva a női részletgazdagság miatt verbálisabbak, mint a férfiak, könnyebben fejezik ki magukat, gazdagabb szókincsük van. Jelentős számukra a beszéd. A nők gyakran ugyanezt a részletgazdag kommunikációt várják a férfiaktól.
A szavakban kifejezett fiktív világ jellemzi a nőket. Ezért ír az előszóban Pető Sándor arról, hogy a nőnek közelebbi viszonya van a transzcendens világgal.
A nőknek megvan a teremtésben a konkrét szerepük, a gyermek-mű-teremtés. A férfiak ezzel szemben egy objektív világ teremtésére fogékonyabbak.
A nőknek meg kell tanulni azt, hogy a férfi más kommunikációs rendszerben közöl. Ez szintén a családi harmónia része. A szeretet és a család fogalmát definiálhatjuk úgy is, hogy egymással folyamatos és kielégítő kommunikációban lévő emberek interakciói.

Felgyorsult, rohanó világunkban kezd elsikkadni, leegyszerűsödni a nő és férfi közötti kommunikáció. Nem tart a rossz irányú változásoktól?

Nincs alapvetően jó irány és rossz irány. A gondolatrendszer iránti megértés fontos. Az nem jó, ha a nő vagy a férfi minden áron a saját gondolatvilágába akarja átrángatni a másikat. Sajnos a kötődésnek egyre kisebb jelentősége és értéke van. El kell tudni fogadni, hogy a férfi és a nő másképp vesz részt a családi harmónia megteremtésében. Ugyanez figyelhető meg a munkahelyen is. Mindenki másként vesz részt a sikerben.

A könyv fejezeteit József Attila csodálatos versidézetei vezetik be. Tudatosan csak József Attilát választotta?

Igen. József Attilának ambivalens viszonya volt az édesanyjával. Ezért a költészetének van egy olyan vonulata, amelyben megpróbálja a női pszichét beemelni a saját lelkébe. Azokat a verseket választottam ki, amelyek József Attila lelkének női rezdüléseit jelenítik meg. A költő tudja, hogy néz ki a női lélek.

A nő ezer arca program szoros összefüggést sejtet a hasonló című könyvével. Mi a program célja?

Ezek komplex pszichoterápiás programok, amelyeknek más és más a céljuk. A programok mind egyénileg, mind kiscsoportos formában elérhetőek. Vannak tematikus csoportok is, például a női, illetve a férfi hatékonyság növelése.
"A nő ezer arca" képesség- és kapcsolatelemző, fejlesztő programjai azt a célt tűzték maguk elé, hogy a különböző női szerepek (az erotikus és kihívást adó, az anya és családanya, a feleség, a családtag és családszervező, a munkavégző és munkatárs stb., a feszültségelviselő és okozó) és mindezen szerepbetöltésekhez nélkülözhetetlenül szükséges érzelmi, gondolati, cselekvésbeli egységét kimunkálják.A programról részletesen a www.anoezerarca.hu oldalon olvashat.

LinkC. Molnár Emma pszcihoterapeuta A nő ezer arca

Link1000 arc

LinkARKADY FESTÉSZETE : "A NÖ"
Arkady Ostrisky festményei bámulatosak! Páratlan aábrázolásában! Ez ihlette a videó készítőjét is, hogy ismerjék meh minél többen az ő festészetét.

Link

 
 
0 komment , kategória:  Család  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
2022.11 2022. December 2023.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 5 db bejegyzés
e év: 207 db bejegyzés
Összes: 4494 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 639
  • e Hét: 10686
  • e Hónap: 23387
  • e Év: 668801
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2022 TVN.HU Kft.