Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / Honoré de Balzac / Menus Gábor
1940.08.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
Elkészült a rettegés fala
  2012-05-27 21:24:44, vasárnap
 
 




Elkészült a rettegés fala

Mozdulatlanná dermesztette a rettegés a kínai Tianmen hegyen épített üvegjárdát kipróbáló első turistát.







A majdnem másfél kilométeres magasságban, a függőleges sziklafalra épített, és most átadott üvegjárdán bárki úgy érezheti, a semmibe lép.







Az elsőként a járdára lépő nő szabályosan rátapadt a falra a félelemtől, mikor kipróbálta a 60 méter hosszú építményt.

A látogatóknak védőréteget kell húzniuk a cipőjükre, hogy az üveg tiszta maradjon. Feltehetően azért, mert nincs olyan ablaktisztító, akit rá lehetne venni a járda letisztítására - írja a The Sun.









 
 
0 komment , kategória:  Média  
Észak Olaszországi barangolások
  2012-05-21 11:56:40, hétfő
 
 







ÉSZAK OLASZORSZÁGI BARANGOLÁSOK


Ezt a blogbejegyzést először nem így terveztem. Sajnos az élet közbeszólt. Egy hét után ugyanis kicsit jobb hírrel szerettem volna visszatérni Észak és Közép-Olaszországi túránkról. Szombat esti hazaérkezésünk után még álmunkban sem gondoltuk volna, hogy miután hazatérünk, vasárnap hajnalban milyen kellemetlen híreket kapunk majd onnan, ahol egy kellemes hetet töltöttünk el.

Pont onnan, ahol 6 csodálatos napot töltöttünk el.

A vasárnap hajnali földrengés ugyanis elsősorban pont ezt a területet sújtotta. A 6-os erősségű földrengésnek eddig hét halálos áldozata van, sokan pedig megsérültek. Az épületek rázkódtak Bolognán kívül Veronában, Ferrarában, sőt Velencében is. Rengeteg műemlék megsérült vagy teljesen tönkrement és csak találgatni lehet, milyen károkat okozott Velencében.

Csodálatos élményekkel tértünk haza és most nagyon aggódunk a történtek miatt.

Azért néhány mondat arról, hogy merre is jártunk. Fő úti célunk Mantova, Lombardia tartomány fővárosa, ahol az egyik kőolajíinomítót látogattuk meg, ami ma magyar /MOL/ tulajdon. Még az első napokban jártunk a földrengés sújtotta Emilia Romagnaban /Olaszország leggazdagabb tartománya/, a Verona - Modena közti autópálya kb 10 km-es közelségében levő és most súlyos károkat szenvedett földrengés sújtotta Finale Emilia érintésével jutottunk el Parmába, majd Langharinoban a Parmai sonka egyik husipari vállalkozását tekintettük meg, természetesen kóstolóval összekötve. Szálláshelyünk egyébként a földrengés sújtotta résztől alig 40-50 km-re északra Salionzéban volt, Szmirnione mellett a Garda tó partján. Jártunk Veronában összekötve a Soave borvidék meglátogatásával, Pármában Langharinói kirándulással, Padovában és természetesen a csodálatos Garda tó megkerülésével: Szmirnione, Malcesine és Riva del Garda érintésével. Megmásztuk a Garda egyik legmagasabb csúcsát, a Monte Baldo hegycsúcsot, 1750 méter magasan egy körpanorámás lifttel, ahonnan csodálatos kilátás nyílt a Gardára. Riva del Gardán pedig egy csodálatos vízesést néztünk meg. Déli irányban pedig Emilia Romagna tartományban a Po völgyében eljutottunk az Appeninek hegység északi vonulatáig.

Ez a blogbejegyzés azért elég terjedelmes lesz és éppen ezért természetesen egy nap alatt nem is készülhet el. A csodálatos élmények feldolgozásához és bemutatásához valószínűleg majd néhány nap szükségeltetik. Csupán közel 700 kép közül kell majd kiválasztanom azt a néhány tucatot, ami talán mások érdeklődését is kiválthatja - akik már jártak ezeken a csodálatos részeken és azokét is, akik még nem jártak erre.







LJUBLJANA





Útban a cél felé - városnézés Ljubljanában, a gyönyörű szlovén fővárosban:
Ljubljana 1991. június 5. óta a Szlovén Köztársaság fővárosa, ez egyik legfiatalabb főváros Európában.


Capital City Of Slovenia, Ljubljana

Link





























VERONA





Verona az észak-itáliai Veneto régió Verona tartományának a közigazgatási központja. Az ősi város és a modern városközpont az Adige folyó kanyarulatánál, a Garda-tó közelében fekszik. Verona legismertebb nevezetessége az Aréna. Az ókori amfiteátrumot Kr. u. 30-ban építették. 2000-ben Veronát az UNESCO a világörökség részének nyilvánította. A San Zeno Maggiore-bazilika a veronai építészet egyik legnagyobb alkotása.

Shakespeare ,,Rómaó és Júliája" után Verona lett az egyik leghíresebb olasz város a világon. Aki ideutazik, több látványosság segítségével átélheti újra az ismert szerelmi történetet.
Verona a szerelem városa is. William Shakespeare híres műve, a Rómeó és Júlia is Veronában játszódik, habár az eredeti verzió szerint az eset Sienában történt.


Romeo és Julia - Verona

Link



Richard Cleyderman - Rómeó and Juliet

Link



Rómeó & Júlia: Szívből szeretni /Dolhai Attila & Szinetár Dóra/

Link



Verona, Italy: Joy of the Veneto

Link



Verona - Amphitheater /mozgatható - forgatható/

Link



Képek:

Látkép



Amphitheater



San Zeno-bazilika



Júlia erkélye










































SOAVE





Verona közelében, Veneto tartományban Soave hegyeiben áll egy lejtőn, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a völgyre, aki szereti a természetet és nyugalmat, ez a szép vidék ideális a pihenésre is. Elsősorban azonban kiváló borairól és szőlőszetéről híres.


Soave Wine

Link























PARMA





A város Észak-Olaszországban helyezkedik el, Olaszország leggazdagabb tartományában, Emilia-Romagna régió nyugati részén. Parmát az Appenninek és a Padana-völgy veszi körül. A város népessége 2000 óta nő, jelenleg megközelíti a 200.000 főt. Olaszországi tartózkodásunk alatt itt kóstoltuk a legzamatosabb, legkülönlegesebb szalámikat. Amik egyébként általában házi készítésűek. A híres Pármai sonkát pedig nem kell senkinek sem bemutatni, amely a magyar parasztsonkától eltérően nem a füstölt sonkák közé tartozik.

A világhírű Pármai sonkát egy kifejezetten erre a célra tenyésztett, Észak - Itáliában kukoricán és korpán nevelt sertés kiváló minőségű húsából ma is ugyanúgy kézzel készítik, mint több száz évvel ezelőtt. Egy évig is eltart, amíg a nyers combból alaposan megtisztogatva, tengeri sóval bedörzsölve, pácolva, a sonkaházak teraszán, majd egyre sötétebb helyiségben szárítva, zsírral kenve elkészül a gitár alakú Pármai sonka.

A pármai sonkát sehol máshol a világon nem lehet előállítani, kizárólag Parmában, ebben az észak-olaszországi régióban olyan a levegő, a klíma, a páratartalom, ami ezt lehetővé teszi. Ehhez járul még a több évszázados tradíció és tudás.

A sertéstenyésztőket igen szigorú szabályok kötik. A disznóknak a mészárláskor legalább 9 hónaposnak kell lenniük és minimum 160 kilót kell nyomniuk. Az előkészítés után először száz napig a megfelelő hőmérsékletű és nedvességtartalmú hűtőszobákban tárolják a disznólábakat. A száz nap elteltével egy másik szobába kerülnek át a lábak, ahol egész nap nyitva vannak az ablakok. Itt szárad ki a sonka, és ekkor issza magába az észak-olasz levegőt és illatokat.

Nincs titka a pármai sonkának. Legfeljebb a rengeteg türelem, hiszen minimum 16-18 hónapig tart az érlelés. Ezen kívül a megfelelő minőségű tengeri só, a levegő és a jó hús. Semmilyen tartósítószert nem használnak, a termelés minden lépését ellenőrzi a konzorcium.

Ha a sonka minden követelménynek megfelel és átesett az összes ellenőrzésen, akkor rákerül a földrajzi eredetvédelem jele, az ötágú királyi korona. Így pármai sonkaként a világon mindenhol csak az ebből a régióból származó hús kerülhet az asztalra.


Parma City of Love

Link



Parma

Link
































LANGHIRANO

A kisváros Parmától délre, a Földközi tengertől kb 50 km-re található. Ez a vidék arról híres, hogy számtalan kisgazdaság foglalkozik a Pármai sonka készítésével. Kóstolóval egybekötve megismerkedtünk az egyik húsipari vállalkozással, ahol a világhírű Pármai sonka készül. A húsüzemben évente 90.000 sonka készül és mindezt 4 fős létszámmal.


Consorzio del Prosciutto di Parma - "Aria di Parma"

Link


























/Az egyes képek homályossága nem képhiba, hanem az érlelő kamrák eltérő páratartalma ill. hőmérséklete miattiak./


LAGO DI GARDA







A Garda-tó (olaszul Lago di Garda) Olaszország legnagyobb tava. A tó az utolsó jégkorszakban képződött. Köszönhetően elhelyezkedésének, a mediterrán flórának és a kellemes klímának, a Garda-tó az egyik legnépszerűbb úti cél Észak-Olaszországban.

Az Alpok és a Pó-síkság között, illetve Trentino-Alto Adige, Lombardia és Veneto régiók határán fekszik. Hosszúsága 51,6 km, szélesség 17,2 km
Átlagos mélysége 136 m., legnagyobb mélysége pedig 346 m


Lago di Garda

Link



Lago di Garda Sirmione 2010

Link



Malcesine * 2010 * Lago di Garda

Link



Riva del Garda 2011

Link



Gardameer, Limone sul Garda

Link








Barangolás a Garda-tó körül:


SIRMIONE


Sirmione a Garda tó gyöngyszeme, a mesebeli kis olasz város. Nem hiába hívják ezt a kis olasz városkát a Garda tó gyöngyszemének. Most másodszorra volt szerencsénk ott járni, s bizony most is elvarázsolt bennünket.


Garda tó gyöngyszeme: Sirmione

Link
































MALCESINE a MONTE BALDO-val







A Garda-tó keleti partján fekvő Malcesine megőrizte középkori jellegét. Egyike a környék legelegánsabb és legjobban ellátott helyeinek, ahol a vitorlázás és a szörfözés számít a legnépszerűbb sportnak. A kis kikötő, a terek, boltokkal teli utcák, bárok és festői éttermek varázslatos hangulatot kölcsönöznek az óvárosnak. Száznál is több hotel, több mint 300 apartman, számos kiadó szoba, villa és kemping várja a vendégeket. Az egész éves kellemes mérsékelt időjárásnak köszönhetően bármikor meglátogathatjuk ,,Európa botanikus kertjét", a Mount Baldo-n. A városból egy 50 személyes libegővel jutottunk fel először az első magassági szintre, majd onnan egy 100 személyes körpanorámás forgó lifttel az 1750 m magas hegy tetejére. Télen a libegő sífelvonóként üzemel. Kerékpározók számára rengeteg útvonal áll rendelkezésre a hegyek és a tó között.


Malcesini maps + Képtár

Link



Malcesine Garda

Link

















































RIVA DEL GARDA







Riva del Garda a Monte Brione által övezett impozáns öbölben, a Garda-tó északi részén fekszik. Ebben a mediterrán oázisban, az olajfák és a pálmák termőhelyén, az idelátogatóknak csodálatos élményekben lehet részük. A város az észak-nyugati régió legfontosabb kereskedelmi központja. A helység rengeteg lehetőséget kínál: történelem, művészet, sport, természet, valamint vendégszeretet és első osztályú szállodák.
Riva már a múlt század végén is népszerű volt a turisták körében. Az I. Világháború után, Olaszolszág részeként indult fejlődésnek Riva idegenforgalma a sok változatos sportolási, üzleti és kulturális lehetőséggel együtt. Napjainkban Riva a Garda-tó egyik vezető turistaközpontja, amely egész évben számos rendezvénynek és eseménynek ad otthont. A tó várost érintő részén csak a vitorlázás megengedett. A város középkori történelmi emlékekben igen gazdag, ezek nagy része ma is megcsodálható: városfalak, kapuk, tornyok, sáncok és a híres vizesés, amit mi is megtekintettünk. Természetesen csurom vizesek lettünk.






















MANTOVA







Mantova jelentős város az olaszországi Lombardiában és az azonos nevű tartomány fővárosa.
A várost i. e. 2000 körül alapították. Először a gallok, majd a rómaiak hódították meg, majd a
longobárdok 568-ban foglalták el, később Nagy Károlynak jutott hatalmába. Az egykori Mantova hercegség területe Nagy Ottó idejében a német birodalomhoz került. Miként a többi felsőolaszországi városok, sokat szenvedett a llf. közt folyó háborúk alatt. 1110 után független város lett. 1630-ban azonban az osztrákok elfoglalták és szörnyen elpusztították. 1796-ban a franciák ostrom alá fogták, 1797-ben el is foglalták. 1799-ban az osztrákok ugyan újra hatalmukba kerítették, de 1801 elején kénytelenek voltak újra átengedni újra a franciáknak.

Legnagyobb nevezetessége a hercegi palota, a Palazzo Ducale - Mantova a Világörökség része.


MANTOVA-Palazzo Ducale

Link



MANTOVA ...Citta' dei Gonzaga

Link



Képek









Palazzo Ducale - Mantova /Világörökség/




































PADOVA





A legenda Padova születését az antik történetek egyik leghíresebbjére, a trójai háborúra vezetik vissza: mialatt Odüsszeusz és Aineiasz a tengeren tévelyegtek, addig a hős Antenor, egy trójai túlélő megalapította a várost.

A valóságban Padova eredetileg szegény halászfalu volt. A Brenta folyó mentén alakult ki a 10. században.

A római időkben neves gazdasági centrummá gyarapodott. Majd 601-ban a lombardiai Agiluf király foglalta el, csak több év után sikerült megmenekülni uralma alól. 1000 után sikerült visszanyernie hírnevét, szabad városállamként részt vállalt Rőtszakállú Frigyes háborúiban.

Már a 13. században létrejött a Padovai Egyetem, egyik elsőként Európában. A várost falakkal vették körül. 1337-ben a Da Carra nemesi család vette át a hatalmat. 1405 - ben a város elveszítette függetlenségét és Velence hatalmába került. 1509-ben Maximilian császár foglalta el. A 17. században itt tanított Galileo Galilei. A Velencei Köztársaság bukása után rövid ideig francia uralom alatt állt, majd a Habsburg Császársághoz tartozott. 1866 óta Olaszország része. 1919-ben bevezették a nevezetes nemzetközi vásárokat számos kiállítással minden év júliusában.

Haza felé utazva, pihenésképpen álltunk meg kis időre Padova városában. Nem vártunk ilyen gyönyörű kisvárost, mint amit láttunk. Az utcákon kóborolva akaratlanul is belebotlottunk híresebb nevezetességeibe és műemlékeibe.


Padova St. Antal Bazilika és...

Link



































SALIONZE





Az üdülő város - ahol szálláshelyünk is volt közel egy hétig - a Garda tó déli részén, Smirnione mellett helyezkedik el, Veneto tartományban a Minció folyó partján. A folyócska a Garda tó vizét vezeti le és köti össze a Garda-tavat a Pó folyóval. Itt található a Camping Altominció Family Park, ami közel 1000 db Tahiti tipusú mobil lakóházzal rendelkezik. Az Altomincio Family Park kemping rengeteg vízi élményt kínál, így a nyaralóparkban felnőtt és gyerek nagyszerűen érzi magát. A 12 éven aluli gyermekek kedvükre mókázhatnak a medencékben és a csúszdákon, a szülők közben az olimpiai méretű medencében tempózhatnak.
Elhelyezkedése miatt remekül alkalmas olyan városok megtekintésére, mint Verona, Brescia, Modena, Mantova, Milánó vagy akár Velence. És természetesen a szépséges Garda tó környéke!

A park majdnem teljes egészében autómentes övezet.


Salionze - Képtár

Link



Salionze - Altominció Family Park

Link



Szolgáltatások - Árak

Link



Videó:

Camping Altomincio Family Park, Salionze, Italy,

Link


Altomincio Family Park

Link





























Képgaléria /összes kép/
/A képtár az első képre kattintva indul, utána egyesével váltható, vagy a jobb felső részben a Vetítés jellel automatikus/

Ljubljana

Link


Verona&Soave borv.

Link


Mantova

Link


Padova

Link


Salionze

Link









 
 
1 komment , kategória:  Világjárók  
Csak egy klikk: New York, New York...
  2012-05-20 23:13:18, vasárnap
 
 




CSAK EGY KLIKK: NEW YORK, NEW YORK...


Times Square: élő közvetítés

Link



A jobb oldali kis képekre kattintva több felvétel is látható.

Link



NEW YORK,NEW YORK- FRANK SINATRA

Link



















 
 
0 komment , kategória:  Világjárók  
Keukenhof
  2012-05-13 19:14:13, vasárnap
 
 




KEUKENHOF


A Keukenhof (fordításban konyhakert) a világ legnagyobb virágoskertje. A hollandiai Lisse városka mellett található, Amszterdamtól délnyugatra, Haarlemtől délre. Méretei miatt gyakran Európa kertjének is nevezik. A hivatalos adatok szerint kb. 7 millió virághagymát ültetnek el évente a 32 hektáros parkban. A park minden évben március utolsó hetétől, május közepéig látogatható. A leglátványosabb a tulipánok virágzása idején, április közepén. Évente több mint 800 ezer embert vonz a kilenc hetes nyitvatartása alatt.

A parkot egy 15. századi vadászterületen alakították ki. A keukenhofi kastély grófjai itt termesztették konyhájuk számára a különböző zöldségeket és fűszereket. A kert többször is gazdát cserélt.

A Keukenhof kerteket 1949 hívta életre a város akkori polgármestere, azzal a céllal, hogy a hollandiai és európai virágtermelők bemutathassák termékeiket illetve a holland export megsegítése céljából.







Keukenhof - The world's largest lily exhibition
/Youtuba egyveleg - tucatnyi videó sorozat a világ legszebb virágoskertjéből/

Link



Keukenhof in volle bloei

Link



Feel Keukenhof Spring Gardens and Tulip Fields

Link



Keukenhof flowers garden

Link



Valami mesés - KEUKENHOF: PPS

Link



Visit Keukenhof

Link












Keukenhofi kastély



Csónakázó tó a kertben














 
 
0 komment , kategória:  Kertünk - házunk - otthonunk  
Mentovics Éva: Szeretni egy életen át
  2012-05-10 11:55:07, csütörtök
 
 




Mentovics Éva: SZERETNI EGY ÉLETEN ÁT


Nagymami és nagypapi
- úgy, mint réges - régen -
mosolyogva sétálgat
ma is kéz a kézben.

Veszekedni talán még
sose láttam őket,
nem kívánhat senki sem
klasszabb nagyszülőket.

Mindegyikük csupa szív,
vidám, kedves ember.
Meglátja az unoka ezt
így is, gyerekszemmel.

Kérdezték már nagyanyót:
mitől ilyen boldog?
Ő csillogó szemekkel
csupán ennyit mondott:

- Tudjátok, a szeretet
szépíti a lelket,
s természetes jele az,
hogy viszontszeretnek.

Bajsza alatt somolyog
némán nagyapóka:
- A feltétlen szeretet
nevel csak a jóra.

Megsimítja ősz nejét
vénülő kezével,
tekintete megpihen
nagyanyó szemében.


Szeressük egymást gyerekek!


Link







 
 
0 komment , kategória:  Mentovics Éva  
Nagy májusi szerelmi horoszkóp - Rád találhat a szerelem
  2012-05-08 10:45:07, kedd
 
 







NAGY MÁJUSI SZERELMI HOROSZKÓP - RÁD TALÁLHAT A SZERELEM


A májusi bolygóállások kedveznek az új kapcsolatoknak és a flörtnek is. Nézd meg, mi vár rád!

Májusban a legtöbb jegy kedvező energiákra számíthat a szerelmi életében. Akik a párjukat keresik, megnövekedett vonzerejükkel hódíthatnak, akik kapcsolatban élnek, azok számára fontos a minél nyíltabb kommunikáció.

Ha kíváncsi vagy, mi vár rád májusban, és mit tehetsz azért, hogy még jobb legyen a szerelmi életed, olvasd el a horoszkópot!

Kos (III. 21 - IV. 20.)

A májusi bolygóállások változást sürgetnek az életedben. Lehet, hogy jelenlegi pároddal kerül sor kenyértörésre, de egy új szerelem is felbukkanhat a láthatáron. Kezdeményezz bátran, és mutasd meg magad, mert sikerrel kecsegtet a lendületed. Ugyanakkor fő, hogy rugalmas maradj, ne ragaszkodj az első nézőponthoz, és éld bele magad a másik helyzetébe is.

Bika (IV. 21 - V. 20.)

Május a felszabadult szerelem, a kalandok és a szenvedély hónapja lehet a számodra, akár kapcsolatban élsz, akár még a párodat keresed. Tele leszel érzékiséggel, és nyitottabbá válhatsz az érzelmekre is, ami nem hagyja hidegen az ellenkező nem tagjait. Használd ki ezeket az energiákat, és ismerkedj, vagy pezsdítsd fel a kapcsolatodat. Ha a másik nem lép, érdemes neked megtenned.

Ikrek (V. 21 - VI. 21.)

Szerencsés hónap lesz számodra a május a szerelemben, ha az Ikrek jegyében születtél. Ám nem árt, ha nyitottan fogadod a kedvező lehetőségeket, és kihasználod magnetikus energiáidat. Ha van kiszemelted, most könnyen közelebb kerülhettek egymáshoz, de nem árt, ha óvatos jelzésekkel a tudtára adod, hogy többet jelent neked, mint barát. Ha párban élsz, újra lángra kaphat köztetek a szenvedély.

Rák (VI. 22 - VII. 22.)

Ha párkapcsolatban élsz, a bolygók nem jósolnak nagyobb változásokat a szerelmi életedben. Azonban akár már elkötelezted magad, akár még keresed az igazit, érdemes változtatnod bezárkózó, védekező magatartásodon. Kedvező társasági alkalmakat tartogat ez a hónap, használj ki belőlük minél többet, mert sok új embert megismerhetsz - talán köztük lesz a nagy Ő is.

Oroszlán (VII. 23 - VIII. 22.)

Párkapcsolati szempontból kiegyensúlyozott hónap elé nézel, de a bolygók erejét nem árt megtámogatnod azzal, hogy odafigyelsz a minél világosabb kommunikációra. Ne várd el a másiktól, hogy olvasson a gondolataidban. Ha keresed a párod, neked is tenned kell azért, hogy rád találjon a szerelem. Mutasd ki az érzéseidet, de ne táplálj már az elején túlzott elvárásokat.

Szűz (VIII. 23 - IX. 22.)

Májusban talán magadhoz képest is szokatlanul bátor leszel szívügyekben, és amint kifejezed az igényeidet, azt veheted észre, hogy felpezsdül a szerelmi életed, és megtelik szenvedélyes energiákkal. Nem kizárt, hogy egy titkos vágyad is valóra válik. Ha még keresed a párod, megnövekedhet az érdeklődés irántad, lehet, hogy a végén csak kapkodod a fejed, hogy kit is válassz.

Mérleg (IX. 23 - X. 22.)

Ahhoz, hogy működjön a párkapcsolatod, májusban sokat kell tenned. Ne süppedj bele a megszokásaidba, akár párban élsz, akár nem, kísérletezz és változtass. Különösen akkor kecsegtet boldogsággal a kapcsolatod, ha a másik emberrel közös intellektuális-spirituális érdeklődési köreitek vannak, és nem hiányzik belőletek a felfedezőkedv, vagy közösen kell leküzdenetek az akadályokat.

Skorpió (X. 23 - XI. 21.)

Májusban kedvezőek számodra a bolygóállások a szerelemben, ha a Skorpió jegyében születtél. Azonban akkor használhatod ki ezeket a legjobban, ha nem erőlteted a dolgokat, és nem nyomasztod sem a másikat, sem magadat túlzott elvárásokkal. Hagyd, hogy megtörténjenek a dolgok. Ez nem azt jelenti, hogy ölbe tett kézzel kellene ülnöd, hiszen elébe is mehetsz az eseményeknek.

Nyilas (XI. 22 - XII. 21.)

Májusban a Vénusz támogató hatását élvezheted a szerelemben. Ha stabil kapcsolatban élsz, a bolygó melegséget, jó hangulatot és együtt töltött minőségi időt ígér. Ha viszont úgy érezted eddig, valami hiányzik, lehet, hogy a továbblépést fontolgatod, és a szakítás sem kizárt. Ha párt keresel, most - vonzerődnek hála - sokkal könnyebben találhatod meg, mint az előző hónapokban.

Bak (XII. 22 - I. 20.)

Erotikus hónap elé nézel, ha a Bak jegyében születtél. A bolygóállások kedveznek a flörtnek, a csábításnak, melyeknek elsősorban a párkeresők örülhetnek, ám a viszonyok középpontjában valószínűleg inkább az érzékiség és a fizikai vágy áll, mint a lelki-szellemi közösség. Mindez persze nem zárja ki a mély érzelmeket. A most kezdődő kapcsolatok ígéretes folytatással kecsegtetnek.

Vízöntő (I. 21 - II. 19.)

Ha párkapcsolatban élsz, boldog időszakra számíthatsz májusban, mely harmóniával és elégedettséggel tölt el. Párkeresőként egy jóképű, kedves és figyelmes hódolót sodornak utadba a bolygók. Ha mindketten bátran kifejezitek az érzéseiteket, szenvedélyes románc alakulhat köztetek, ami nem kizárt, hogy párkapcsolattá válik.

Halak (II. 20 - III. 20.)

Könnyen lehet, hogy május a fellélegzés hónapja lesz számodra, mert a bolygók most feloldanak olyan helyzeteket, problémákat és konfliktusokat, melyek már egy ideje nyomasztják a szerelmi életedet. Fontos, hogy te is megtedd a szükséges lépéseket, és legalább magadnak megfogalmazd, mit szeretnél. Ha párt keresel, egy sármos hódolót sodorhat eléd az élet.


Rám talál a szerelem

Link



Zoltán Erika - Ki az aki rám talál ?

Link








 
 
0 komment , kategória:  Életmód   
Mikor ér hazudni a nőnek?
  2012-05-06 21:44:36, vasárnap
 
 




MIKOR ÉR HAZUDNI A NŐNEK?


A kegyes hazugság, ami nem bánt...


A kis hazugság nem hazugság? Ez nem teljesen van így, de bizonyos szituációkban jobb egy kegyes hazugság, mint megbántani a kedvesünket.

Az emberek közel fele füllent olykor egy párkapcsolatban; a pénzzel összefüggésben - derül ki egy új tanulmányból. A nők és a férfiak 46 százaléka titkolja el időnként valamilyen új "szerzeményét", amit most vett, illetve nem vallja be, mennyi pénze van a számláján.

A kérdés az, mikor elfogadható hazudni a párunknak? Milyen szituációkban? Abban egyetérthetünk, hogy ez csak addig elfogadható, ameddig nem bántjuk meg a füllentéssel a másikat és nem válunk notórius hazudozóvá. De mik ezek a helyzetek?

- Mennyi pénzt költöttünk a nőre

Amikor pénzt költünk a hölgyre, és olyan ajándékot veszünk, ami nem kerül sokba, de ő úgy gondolja,hogy drága volt. A férfi gyakran füllent ilyen helyzetekben az ajándék árát illetően (felfelé kerekítve), mert jólesik a nő önbecsülésének, és mert szereti azt a nőt. Ez elfogadható.

- "Lecsekkoltunk" más nőket

Ez bizony gyakori jelenet: a párunk észreveszi, hogy megnéztünk egy másik nőt. Ez egy férfinál normális. Könnyen odaveti, hogy ó, dehogyis, szinte észre sem vette azt a csinos hölgyet - pedig valójában igen, és nyilván tetszett is neki, de sosem fogja bevallani. Egy kegyes kis hazugság ilyenkor jöhet. Azért arra ügyeljünk, hogy ne váljunk mániákus nézelődővé...

- "Kövérnek nézek ki?"

Gyakran kérdi meg a nő a párját, vajon kövér-e. Elfogadható, ha a pasi azt mondja: "remekül nézel ki", még akkor is, ha tisztában van vele, hogy a kedves felszedett néhány plusz kilót.

Ebben az esetben azonban egy idő után probléma lehet a füllentésből: ha ugyanis rendre tagadjuk, hogy a párunk hízik, egyszercsak azt vehetjük észre, hogy a vonzódást is elveszítettük iránta. De nem akarjuk megbántani...Jobb, ha ilyenkor bevalljuk az igazat, és akár közös sportolásra is rávesszük magunkat!

- "Figyelsz? Úgy tűnik, hogy nem"

Ismerős? Hány nő teszi fel ezt a kérdést a kedvesének, méghozzá gyakran. Előfordul, hogy a pasi teljesen máshol jár agyilag, de erre a kérdésre "illik" azt felelni, hogy persze. Kivéve, ha tényleg valami nagy gond nyomasztja őt. Probléma akkor van, ha a nő azt látja, hogy a pasit nem is érdekli, amit mond - és ez gyakori...

- "Bocs, de ezeket a dolgokat most meg kell oldanom"

Amikor a nő rossz vagy veszekedős hangulatban van, és semmi módon nem lehet felvidítani, ellenben tudjuk, hogy elég neki egy nap, vagy egy kis külön töltött idő, hogy lehiggadjon, be lehet dobni, hogy halaszthatatlan dolgunk, munkánk, elintéznivalónk van - amíg mi ezt "megoldjuk", addig elül a vihar...

- A be nem vallott ebédek

Gyakori, hogy otthon a kedves ebéddel/vacsorával vár, de mi már bedobtunk valami ételt útközben. Jól tesszük, ha nem valljuk ezt be - hanem legfeljebb keveset, de jóízűt falatozunk az általa készített finomságból! Nagyon jól fog esni neki.


Link



A hazugságokról

Link








 
 
0 komment , kategória:  Életmód   
Anyák napjára
  2012-05-04 23:33:26, péntek
 
 







ANYÁK NAPJÁRA


Május első vasárnapja: Anyák napja!

Anyák napján nagyon sok szeretettel köszöntök minden Édesanyát és Nagymamát!

Minden Édesanyának, Nagymamának, Keresztanyának és Kismamának kívánok a hétköznapokra jó egészséget, erőt, kitartást és türelmet, anyák napjára pedig néhány emlékezetes, meghitt percet

Fogadjátok szeretettel az alábbi kis összeállítást, verscsokrot, főleg anyukák, nagymamák, kismamák, és persze a Világ összes embere, aki szereti az édesanyját...

Virág helyett sok szeretettel!








FELNŐTTÉ VÁLTAM


Mit írjak, ha írni még nem tudok,
Mit mondjak, ha beszélni nem tudok?
De látok és érzek,
így hát mindent megnézek.

Látom apámat, szerető anyámat,
Érzem hogy felém nyúl,
Felém nyúl kezével
és megérint szívével.

Egyszer csak felállok, lábamra állok,
Mama tudok már járni, lábamon állni.
De csak magamban mondtam,
de a mamát azt tényleg kimondtam.

Ránézek anyámra, mosolygó arcára,
Szemembe néz és beszél
Oly szépet, kedveset,
melyet soha el nem feledek.

De egyszer csak abba hagyja e szép szavakat
szeméből hatalmas könnyek hullanak.
Hullanak, mint ősszel a levelek
ez ellen én semmit nem tehetek.
Ámbár ezek a cseppek örömteli könnyek,
Melyet minden anya átérezhet.

Mikor ez megtörtént, azóta már eltelt pár év,
Felnőtt lettem, néha rosszat cselekedtem,
De bűneim ezerszer megbántam
s voltaképp imába is zártam.

Felnőtté váltam

Link








Nagy Ferenc: ÉDESANYÁM


Van egy szó, van egy név ezen a világon,
Melegebb, színesebb, mint száz édes álom.
Csupa virágból van, merő napsugárból..
Ha ki nem mondhatod, elepedsz a vágytól.
Tisztán cseng, mint puszták estéli harangja,
Örömében sír az, aki e szót hallja.
Ártatlan kisgyermek, csöpp gügyögő hangja,
Amikor gőgicsél, mintha volna szárnya.
A amikor a szíved már utolsót dobban,
Ez az elhaló szó az ajkadon ott van.
Mehetsz messze földre, véres harcterekre,
Ez a szó megtanít igaz szeretetre.
Bánatban, örömben - ver az Isten vagy áld,
Hogyha elrebeged, már ez is imádság.
És ha elébed jön könnyes szemű árva,
E szóra felpattan szíved titkos zárja.
Drága vigasztalás ez a a szó, ez a név,
Királynak, koldusnak menedék, biztos rév.
Te vagy legboldogabb, nem gyötörnek gondok,
Ha keblére borulsz és el kinek mondod?
S ha szomorú fejfán olvasod e nevet,
Virágos sírdombon a könnyed megered.
Van egy szó, van egy név, valóság, nem álom,
Nekem a legdrágább ezen a világon.
Ez a legforróbb szó, az én legszebb imám,
Amikor kimondom: anyám, édesanyám.







Dsida Jenő: HÁLAADÁS


Köszönöm Istenem az édesanyámat!
Amíg ő véd engem, nem ér semmi bánat!
Körülvesz virrasztó áldó szeretettel.
Értem éjjel-nappal dolgozni nem restel.
Áldott teste, lelke csak érettem fárad.
Köszönöm, Istenem az édesanyámat.

Köszönöm a lelkét, melyből reggel, este
imádság száll Hozzád, gyermekéért esdve.
Köszönöm a szívét, mely csak értem dobban
- itt e földön senki sem szerethet jobban! -
Köszönöm a szemét, melyből jóság árad,
Istenem, köszönöm az édesanyámat.

Te tudod, Istenem - milyen sok az árva,
Aki oltalmadat, vigaszodat várja.
Leborulva kérlek: gondod legyen rájuk,
Hiszen szegényeknek nincsen édesanyjuk!
Vigasztald meg őket áldó kegyelmeddel,
Nagy-nagy bánatukat takard el, temesd el!

Áldd meg édesanyám járását-kelését,
Áldd meg könnyhullatását, áldd meg szenvedését!
Áldd meg imádságát, melyben el nem fárad,
Áldd meg két kezeddel az Édesanyámat!

Halld meg jó Istenem, legbuzgóbb imámat:
Köszönöm, köszönöm az édesanyámat!!!







József Attila - NEM TUD ÚGY SZERETNI...


"Nem tud úgy szeretni a világon senki
Mint az édesanyám tud engem szeretni.
Akármit kivántam megtette egy szóra,
Még a csillagot is reám rakta volna.
Mikor a faluban iskolába jártam,
Rendesebb egy gyerek nemigen volt nálam.
El nem tűrte volna ő azt semmi áron,
Hogy valaki nálam szebb ruhába járjon.
Éjjel - nappal őrzött mikor beteg voltam,
Magát nem kimélte, csak értem aggódott.
Mikor felgyógyultam, fáradt két szemében
Öröm könnynek égtek, s csókolva becézett.
Én Istenem áldd meg, őrizd az anyámat,
Viszonozhassam én ezt a nagy jóságot.
Lássak a szemében boldog örömkönnyet,
Ne lássam én soha búsnak, szenvedőnek."












Mihail Eminescu: ANYÁM


Anyám, én jó anyácskám, a rezgő fák alatt
a lomb neszével múltak ködéből hív szavad.
A szentelt sírhalomra, sötét kriptádra száll
a fűzfa lombja, melyben az őszi szél kaszál,
holt hangodat sugallja, ha egy kis ág zörög,
örökkön fúj a szellő, és álmod is örök.

Ha meghalok, te kedves, zokognod nem szabad,
a szent és drága hársról szakíts egy friss gallyat,
és ásd el önkezeddel halott fejem felett,
szemed könnyével öntözd az élő sírjelet:
én lent megérzem árnyát, ha szétterül a rög,
örökkön nő az árnyék, és álmom is örök.

De hogyha úgy adódik, hogy együtt meghalunk,
ne zordon cinterekben legyen jövő lakunk,
a sírgödrünket ássák a vízparton - csak ott
pihenjen egy koporsó ölén a két halott:
hogy mindig ott lehessen szívem szíved fölött...
Örökkön sír a víz majd, s az álmunk ott örök.







Móra István - ÉDESANYÁMNAK


Csendes alkonyat volt, ahogy hazaértem.
Ave Mariára harangoztak éppen.

Ültél a ház előtt a régi kis padon,
Könnyekkel szemedben, sóhajjal ajkadon.

Letérdeltem eléd, közelről néztelek,
Úgy eltévedt rajtam jóságos két szemed...

Kerested a régi derült vonásokat,
Ragyogó szemeim, nevető arcomat.

Az arcom oly törött,a szemem sem ragyog,
Miről is tudtad, hogy a fiad vagyok?

Hazajöttem, anyám, beteg vagyok lelkem,
Anyai szerelmed gyógyítson meg engem.

Taníts meg engemet még egyszer nevetni
Taníts meg remélni, taníts meg szeretni.

Vígy el ahogy régen az első misére -,
Mutasd meg még egyszer az utat az égre.

Ugye megvannak még a glóriás szentek,
Akik énnálam is még többet szenvedtek?

Mutasd meg őrizőm az Isten bárányát,
Mondd, hogy csókoljam meg a feszület lábát.

A nagy kereszt alatt térdeljünk le ketten.
S mondjuk el, mint régen: Hiszek egy Istenben!







VIDEÓ:

Szandi: Anya - Anyák napjára

Link



Anyák Napjára 2011.wmv

Link



Anyák napjára.wmv

Link



Anyák napjára wmv /Kovács Kati - Úgy szeretném meghálálni/

Link



Emlékezés az Édesanyákra akik már nincsenek közöttünk
Ének: Csepregi Éva: Mama - Vers: Kibédy Ervin

Link



Anyáknak /Nadányi Zoltán - Anyu/

Link



Ó Mami... /Szegő Judit: Anyák napjára/

Link



Hexina: Anya csak egy lehet

Link



Hexina - Anyám ne sírj

Link

Link


Holdviola - Látod édesanyám

Link



Márkus Sándor - "Édesanyám felnézek az égre, ott látok egy fénylő csillagot..."

Link



ÉDESANYA GYERE HAZA KÉRLEK

Link



Anyák napjára szeretettel - 2 videó
Boros Antal barátunk nagyon szép klipje. Sokan "Boran"-ként ismerik. Talán ismeritek is őt, az Íwiw en túl tulajdonosa. Csodálatos mindkét videó. Az első talán a legszebb Anyák napi köszöntő, a második pedig az igaz szeretet remeke!
/2 video - 1 linken: csak egymás után nézhető, az első után a 2. automatikusan indul/

Link
















 
 
1 komment , kategória:  Anyák napja - gyermeknap  
Az Európai Unió által betiltott magyar reklám
  2012-05-04 19:52:17, péntek
 
 




Az Európai Unió által betiltott magyar reklám

Egy gyarmathoz, provinciához hasonló valami vagyunk. Az önálló ország csak egy illúzió. Önállóság itt már vagy 600 éve nem volt, ezt mindíg igyekezték álcázni, aztán amikor már nem lehetett tovább akkor kitört egy lázadás amit valahogyan mindíg levertek. Éppen annyira vagyunk függetlenek az EU-tól, mint amennyire azelőtt az SZU-tól, a németektől, az osztákoktól, meg a törököktől. Kicsit más a körítés, mások a körülmények, más a kor, de a lényeg ugyanaz: a fasz rosszabbik végén állunk.


Link








 
 
0 komment , kategória:  Média  
Anyák napja közeledtével...
  2012-05-04 18:28:07, péntek
 
 




ANYÁK NAPJA KÖZELEDTÉVEL...







CSAK ADDIG MENJ HAZA...


Csak addig menj haza, amíg haza várnak,
Amíg örülni tudsz a suttogó fáknak,
Amíg könnyes szemmel várnak haza téged,
Amíg nem kopognak üresen a léptek...

Csak addig menj haza, amíg haza mehetsz,
Amíg neked suttognak a hazai szelek.
Hajad felborzolják, ruhád alá kapnak,
Nem engednek tovább, vissza - vissza tartnak!

Két karod kitárva - ahogy a szél is neki fut a fáknak -
Vállára borulhatsz az édesanyádnak!
Elmondhatod neki a JÓT, de a rosszat el Ne MONDD!
Ne tetézd azzal nagy kazlát a gondnak!

S ha majd az a ház már nem vár haza téged,
Mikor üresen kopognak a léptek,
Amikor a nyárfa sem súgja, hogy várnak,
Akkor is majd vissza, haza visz a vágyad...

Amíg azt a kaput sarkig tárják érted,
Amíg nem kopognak üresen a léptek,
Csak addig menj haza, amíg haza várnak,
Míg vállára borulhatsz az... ÉDESANYÁDNAK!


/Bálint Ilona/







ÉDESANYÁM


Van egy szó, van egy név ezen a világon,
Melegebb, színesebb, mint száz édes álom.
Csupa virágból van, merő napsugárból..
Ha ki nem mondhatod, elepedsz a vágytól.
Tisztán cseng, mint puszták estéli harangja,
Örömében sir az, aki e szót hallja.
Ártatlan kisgyermek, csöpp gügyögő hangja,
Amikor gőgicsél, mintha volna szárnya.
A amikor a szíved már utolsót dobban,
Ez az elhaló szó az ajkadon ott van.
Mehetsz messze földre, véres harcterekre,
Ez a szó megtanít igaz szeretetre.
Bánatban, örömben - ver az Isten vagy áld,
Hogyha elrebeged, már ez is imádság.
És ha elébed jön könnyes szemű árva,
E szóra felpattan szíved titkos zárja.
Drága vigasztalás ez a a szó, ez a név,
Királynak, koldusnak menedék, biztos rév.
Te vagy legboldogabb, nem gyötörnek gondok,
Ha keblére borulsz és el kinek mondod?
S ha szomorú fejfán olvasod e nevet,
Virágos sírdombon a könnyed megered.
Van egy szó, van egy név, valóság, nem álom,
Nekem a legdrágább ezen a világon.
Ez a legforróbb szó, az én legszebb imám,
Amikor kimondom: anyám, édesanyám.







CSAK ADDIG MENJ HAZA...

Link



Mama - Csepregi Éva

Link



ANYA CSAK EGY LEHET /Hexina/

Link





















 
 
0 komment , kategória:  Anyák napja - gyermeknap  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
2012.04 2012. Május 2012.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 16 db bejegyzés
e év: 340 db bejegyzés
Összes: 4824 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 611
  • e Hét: 2107
  • e Hónap: 19251
  • e Év: 156623
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.