Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / Honoré de Balzac / Menus Gábor
1940.08.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 33 
Phjogcsang 2018 - Téli olimpia
  2018-02-26 16:15:39, hétfő
 
 










PHJONGCSHANG 2018 - TÉLI OLIMPIA


Véget ért a számunkra legemlékezetesebb téli olimpia

Link



Magyarország a 21. helyen zárt az olimpiai éremtáblázaton

Link



Az olimpiai záróünnepség legjobb képei fényekkel, táncosokkal

Link








A vasárnap zárult phjongcshangi téli olimpián 15 sportág 102 versenyszámában avattak győztes, az éremtáblázat élén Norvégia zárt, a magyarok egy arannyal holtversenyben a 21. helyen végeztek.

A lista második helyén a németek, a harmadikon a kanadaiak végeztek.

Magyarország a magyar férfi rövidpályás gyorskorcsolya váltó elsőségével téli ötkarikás játékokon története első, összességében 177. olimpiai aranyérmét szerezte, egyúttal 38 év után nyert újra érmet téli olimpián.







A phjongcshangi téli olimpia éremtáblázata:


ARANY EZÜST BRONZ
Norvégia 14 14 11
Németország 14 10 7
Kanada 11 8 10
Egyesült Államok 9 8 6
Hollandia 8 6 6
Svédország 7 6 1
Koreai Köztársaság 5 8 4
Svájc 5 6 4
Franciaország 5 4 6
Ausztria 5 3 6
Japán 4 5 4
Olaszország 3 2 5
OAR 2 6 9
Csehország 2 2 3
Fehéroroszország 2 1 -
Kína 1 6 2
Szlovákia 1 2 -
Finnország 1 1 4
Nagy-Britannia 1 - 4
Lengyelország 1 - 1
MAGYARORSZÁG 1 - -
Ukrajna 1 - -
Ausztrália - 2 1
Szlovénia - 1 1
Belgium - 1 -
Spanyolország - - 2
Új-Zéland - - 2
Kazahsztán - - 1
Lettország - - 1
Liechtenstein - - 1







A TÉLI OLIMPIA 9 LEGEMLÉKEZETESEBB PILLANATA


Tegnap befejeződött a pjongcsangi téli olimpia, ami számunkra történelmi volt, hiszen volt magyar arany! Ami persze az olimpia csúcspontja, de akad még néhány momentum, amit egy darabig nem fogunk elfelejteni. Ezeket szedtük össze.


A férfi gyorskorcsolyaváltó aranyérme







Nyilván nem kezdhetünk mással! A Burján Csaba, Knoch Viktor, Liu Shaoang, Liu Shaolin Sándor négyes megnyerte rövidpályán az 5000 méteres váltót, ezzel ők négyen a magyar sport első téli olimpiai bajnokai. Hidegrázós volt az egész futam, az utolsó néhány kör meg tényleg felejthetetlen, kicsúcsosodva azzal, ahogy Liu Shaolin Sándor előzött, majd behozta első helyen a váltót.

A gyorskorisok ezt leszámítva is remekeltek, Liu Shaolin Sándor két ötödik helyet szerzett, a női váltó pedig végül - a kizárások miatt - negyedik lett. Egyéniben Jászapáti Petra 1500 méteren hatodik, pontszerző helyen végzett.



Tóth Ivett és az AC/DC




A magyar műkorcsolyázót imádta az internet, miután rock & rollt nyomott az olimpián. Végül 23. helyen végzett.


Ester Ledecká bravúros duplája




Talán az egész olimpia legnagyobb sztorija Ester Ledeckáé, aki két különböző sportágban is aranyérmet szerzett. Az első, a szuperóriás-műlesiklás volt az igazán nagy szenzáció, hiszen ebben a számban egyáltalán nem tartozott az esélyesek közé - nem csoda, hogy alig hitte el, hogy aranyérmet nyert. Később a snowboardosok között is első lett, ami már papírforma volt.


A német hokisok




Akik majdnem csodát tettek. Már a legjobb négybe jutásuk pazar eredmény volt, majd az elődöntőben óriási szenzációra kiejtették Kanadát, így történelmük során először játszhattak olimpiai döntőt. Ahol nagyon kevés kellett volna nekik az aranyhoz, végül viszont hosszabbításban legyűrték őket az oroszok.


Célfotós biatlonverseny




Biatlonban a tömegrajtos verseny általában izgalmas, Pjongcsangban viszont a lehető legszorosabb volt. A nagy esélyes Martin Fourcade nagyot meccselt a német Schemppel, végül csak célfotó után nyert. A francia három arannyal zárt, összesen már öt olimpiai első helye van.


Minden idők legsikeresebb téli olimpikonja




Aki Pjongcsang után már a norvég sífutó, Marit Björgen. A sportág 37 éves legendája megnyerte a 30 km-es női klasszikus stílusú sífutást, ezzel nyolc olimpiai aranya, 14 érme van már. Eddig a biatlonos legenda, Björndalen volt a csúcstartó, neki is nyolc aranya van, de Björgen összességében egy éremmel többet szerzett.


Mark McMorris csodálatos felépülése




Ez nálunk az olimpia egyik sikersztorija. A 24 éves kanadai snowboardos úgy nyert olimpiai bronzot, hogy 11 hónappal korábban csúnyán összetörte magát. A bal karja, az állkapcsa, a medencecsontja és néhány bordája is eltört (!), megrepedt a lépe és a tüdeje is sérült. Azt nyilatkozta, olyan volt, mint egy autóbaleset, azt hitte, hogy meghal.

Szerencsére nem így történt, rekordgyorsasággal felépült, majd felállhatott az olimpiai dobogóra.



A 45 éves síugró, aki képtelen leállni




Igen, természetesen Kaszaj Noriakiról van szó, aki rekordot döntött, nyolcadik olimpiáján indult Pjongcsangban. Négy éve még érmet nyert, most 21. lett a normál sáncon, de az olimpia alatt azt nyilatkozta, ha Szapporo megkapja a 2026-os rendezést, akkor a hazai olimpia túl nagy esély lenne, hogy feladja. Ha tényleg így lesz, akkor 53 évesen is olimpiai résztvevő lehet.


Történelmi amerikai arany




Történelmet írt az USA, miután a férfiaknál curlingben tudott aranyérmes lenni. Négy éve csak kilencedik lett a csapat, a csoportkörben most is botladozott, de az elődöntőben előbb Kanadát, a döntőben pedig a svédeket verték meg, így teljesen megérdemelten az övék az olimpiai arany.




















 
 
0 komment , kategória:  Sport  
Felült a halott
  2018-02-26 15:00:43, hétfő
 
 







FELÜLT A HALOTT


Csak azt ne csináljuk, hogy most elkezdjük megmagyarázni. Jószerével 2006 óta alig-alig veszítettünk el bármit is. Főleg nem, ha valódi tétje volt. Ez most tizenkét éve az első komoly vereség. Szimbolikus térben, szimbolikus időben, szimbolikus városban.

Akkor tehát, megismétlem: ne magyarázzuk meg. És ne csapjuk be önmagunkat. Hódmezővásárhelyen 1990 óta nem volt baloldali győzelem. Éppen ezért fölöttébb elgondolkodtató, hogy éppen most lett. A részvételi arány magas volt. Nagyon magas. Szimbolikusan magas.

Úgy, hogy Hódmezővásárhely mindent megkapott az elmúlt években, amit meg lehetett kapni. Aki szokott járni abban a városban, pontosan látja az elképesztő fejlődést. Ennek ellenére a kormánypárti jelölt alulmaradt az ellenzékkel szemben. Éppen ezért mondom, hogy ne kezdjük el megmagyarázni, ne kezdjük el előkaparászni a négy évvel, nyolc évvel, száz évvel ezelőtti számokat, részvételi adatokat - helyette kaparjuk elő önmagunkat.

Ideje most megállni egy pillanatra, és elgondolkodni, hogy mi a baj. Mit csinálunk rosszul, mi nem sikerült, mi volt a baja a hódmezővásárhelyi szavazóknak. Ha nem ezt akarjuk megérteni és feltárni, ha ehelyett elkezdünk félrenézni és leginkább hamis magyarázatokat gyártani, akkor nagy baj lesz. Nagyobb, mint amekkorát el tudunk képzelni.

Mondják, akit egyszer megmart a kígyó, a gyíktól is fél. Bennünket 2002-ben megmart a kígyó, és sokáig féltünk a gyíktól. Aztán elfelejtettünk félni, és elkezdtük megint elhinni a közvélemény-kutatásokat. Amelyek persze hosszú-hosszú évek óta mindig vissza is igazoltak minden eredményt, ám most ideje visszatérni az egészséges, önmegtartó félelemhez, gyanakváshoz, soha meg nem elégedéshez. Ugyanis negyven nap van hátra az országgyűlési választásokig, és most felült a halott.

Gondolom, mindenki pontosan érti ezt a képet. Igen, az ellenzékünk halott volt (vagy tetszhalott?), és most felült. A lehető legrosszabb és a lehető legjobb pillanatban. Felült és ránk vigyorog éppen, torz pofával.

Vegyük észre a vigyort, és mondjuk ki: Hódmezővásárhelyen valami el lett rontva. És ez akkor is intő jel, ha amúgy önmagában csak egy időközi polgármester-választásról van éppen szó. Amelyekből néhányat elveszítettünk, néhányat megnyertünk, mondhatnánk, hogy nincs itt semmi látnivaló, tessék, kérem, továbbhaladni.

Mondhatnánk, hogy nincs semmi nagy baj, hiszen kicsit odébb, Kiskunhalason ugyanazon a napon nagyon nagyot nyertünk. Ezek a tények. Mégse mondjuk csak ezt. Hanem egészséges ösztöneinkkel nézzünk szembe ezzel a nagyon rosszkor jött vereséggel, ami nagyon jókor jött. Ugyanis jöhetett volna április 8-án is. Előjelek nélkül. És akkor már hiába néztünk volna szembe vele.

Most viszont van még negyven nap. És amit mondok, megint hosszú-hosszú hetek óta: nem dőlhetünk hátra. Nem hihetjük el, hogy már minden meg van nyerve. Hogy eldőlt a játszma, valójában már csak levezetünk és lazítgatjuk fáradt izmainkat. Nem, nem lazítgatjuk. Most jön a legnehezebb, legrémesebb, legfárasztóbb, leghalálosabb maraton. Nincs fáradtság, nincs kiengedés, nincs elbizakodottság, önhittség. Alázat van és tengernyi munka.

Hogy méltók lehessünk, méltók maradjunk a folytatásra. Ha nem így fogjuk fel és nem így fogunk hozzá, akkor meg sem érdemeljük. És higgyék el, ez a legkevesebb. Ugyanis nem rólunk van szó. Hanem a hazánkról. Amelyre most nemcsak kívülről fenekednek, de felült a halott is, amelyik már ezerszer tönkretette. Úgyhogy üssük fel a Toldit:

"Ez még csak mehetne, de most jő a nagyja:
Ordít a hímfarkas s hátul megtámadja;
- Mit csinálsz most Miklós? jaj, dehogy birsz vélek!
Ezer lelked volna, mégis megölnének. -
Semmi baj! az néki a tulajdonsága,
Hogy, ha nő veszélye, nő a bátorsága:
Kisegíti magát, sohase féltsétek,
Nem válik belőle farkasoknak étek."


Akkor mától így, ha kérhetem!







Felült a halott

Link


Link


Világossá vált, kik a Fidesz ellenfelei

Link



A Soros hálózat kimutatta foga fehérjét - Olyan cigány szavazókat vitt el Hódmezővásárhelyen szavazni, akik életükbe nem szavaztak még
Ez várható április 8-án is

Link



Lebukott az esélytelen ellenzék Hódmezővásárhelyen: így tagadták le magukat

Link








Tegnap nem a Fidesz veszített Hódmezővásárhelyen, hanem Hódmezővásárhely veszített azzal, hogy nem a Fideszes jelöltre szavaztak többen, hanem az összes ellenzéki párt támogatását élvező független jelöltre. Neki ezúton is gratulálok! Jó és eredményes munkát kívánok neki, bár arról is beszélt, hogy ez mekkora feladat lesz. Nahát-nahát. Csak nem eszébe jutott, mi lett Veszprémmel...? Hogy nem elég a győzelem, dolgozni is kell majd? Perspektíva is kellene? A Fidesz leváltásán túl semmi más program nincs is? Sebaj...! Halkan jegyeznem meg, a zuglóiak mennyire verik a fejüket a falba, hogy anno Karácsony Gergelyre szavaztak, meg lehet nézni, hogy mit csinált az egykor virágzó kerületből. De legalább nyert és ő lett a polgármester...?!


Március 15-én újra Békemenet lesz

Link



Egy mondat a Békemenetről

Link














 
 
0 komment , kategória:  Média  
A kommunista diktatúrák áldozatainak emléknapja
  2018-02-24 21:00:06, szombat
 
 










A KOMMUNISTA DIKTATÚRÁK ÁLDOZATAINAK EMLÉKNAPJA


"Egy ember halála tragédia. Egymillióé statisztika."

/Joszif Visszarionovics Sztálin/


...A kommunistánál kártékonyabb és veszélyesebb embertípust még nem produkált a történelem. Cinizmusuk, szemtelenségük, hataloméhségük, gátlástalanságuk, rombolási hajlamuk, kultúra- és szellemellenességük elképzelhetetlen minden más, normális, azaz nem kommunista ember számára. A kommunista nem ismeri a szégyent, az emberi méltóságot, és fogalma sincs arról, amit a keresztény etika így nevez: lelkiismeret. A kommunista eltorzult lélek! Egészséges szellemű európai ember nem lehet kommunista! Nincs olyan vastag bőrt igénylő hazugság, amit egy kommunista szemrebbenés nélkül ki ne mondana, ha azt a mozgalom érdeke, vagy az elvtársak személyes boldogulása így kívánja.

/Alekszandr Szolzsenyicin/



A kommunista diktatúrák áldozatainak emléknapja megtartását a Magyar Köztársaság Országgyűlésének 2000. június 13-án elfogadott határozata rendelte el. Azóta minden év február 25-én tartják országszerte a megemlékezést annak emlékére, hogy Kovács Bélát, a Független Kisgazdapárt főtitkárát 1947-ben ezen a napon jogellenesen letartóztatták és a Szovjetunióba hurcolták.

Az emléknap sajátossága, hogy a múlt felidézése mellett kegyelettel emlékezünk mindazokra, akik áldozatul estek a kommunista diktatúráknak: akiket megfosztottak életüktől, akiket bebörtönöztek, táborokba hurcoltak vagy internáltak, de ideszámítanak azok is, akiknek a hatalom tönkretette az egészségét, egzisztenciáját, akik nem tanulhattak tovább, akiket ,,bepofoztak" a téeszekbe, öngyilkosságba kergettek... és folytathatnám a sort.







1947. február 25-én Kovács Bélát, a Független Kisgazdapárt főtitkárát a megszálló szovjet hatóságok jogellenesen letartóztatták, és a Szovjetunióba hurcolták. A mentelmi jogától megfosztott képviselő 8 évet töltött börtönökben és munkatáborban. Szabadulását követően 1956-ban tagja volt Nagy Imre kormányának. 1958-ban a Hazafias Népfront jelöltjeként országgyűlési képviselővé választották, bár betegsége miatt ténylegesen nem politizált. 1959-ben, 51 évesen halt meg. Bronzszobra ma mementóként áll az Országház előtt.

Kovács Béla letartóztatása annak a tudatos folyamatnak volt a része, amely során a kommunista párt az ellenszegülők kiiktatásán keresztül a totális egypárti diktatúra kiépítése felé haladt. Nem sokkal később leváltották Nagy Ferenc miniszterelnököt, és a választójogi törvény önkényes módosítását követően megtartott kék-cédulás választásokkal végleg felszámolták a demokrácia utolsó pilléreit.

A pártállami rezsim majdnem fél évszázados uralma alatt tudatosan és módszeresen tiporta lábbal az emberi- és szabadságjogokat: államosította a magántulajdont, tiltotta az egyházak működését, megtagadta a szabad sajtó és a véleménynyilvánítás jogát. Életképtelen gazdasági rendszerrel taszította nyomorba a társadalmat, és hamis ideológiától hajtva földelte el történelmi hagyományait, kulturális értékeit. Erkölcsi mércét nem ismerve üldözte mindazokat, akik ellenálltak, mást gondoltak, vagy a külső hatalom írta agresszív eszme által üldözendőnek ítéltettek

A kommunista diktatúrák halálos áldozatait világviszonylatban 100 millióra becsülik. Kelet-Európában a számuk eléri az 1 milliót. Ennyien vesztették életüket éhínségben, kényszermunkatáborban, vagy kegyetlen kivégzés által. Jóval többre tehető azok száma, akiket a diktatúra hétköznapi valósága testileg és lelkileg megnyomorított. A rendszer áldozata volt az is, akit vallattak és kínoztak, akit megbélyegeztek, akit kirekesztettek vagy börtönbe zártak, akit csoport vagy vallási hovatartozása miatt üldöztek; mindenki, akit megfosztottak a szabad cselekvés és választás lehetőségétől.

Az Országgyűlés 2000. június 13-án elfogadott határozatával minden év február 25-ét a Kommunizmus Áldozatainak Emléknapjává nyilvánította. Ezen a napon emlékezünk a több tízezer, családjától elválasztott és kényszermunkatáborba hurcolt honfitársunkra, a koholt vádak alapján mészárszékre küldött nemzettársainkra, az ellenállóként mártírhalált halt hősökre. Ezen a napon emlékezünk mindazokra, akik az erőszakrendszer áldozataivá váltak, családtagjaikra és szeretteikre, akiket a kommunista rezsim meghurcolt és kiszolgáltatott. És ezen a napon emelt fővel emlékezhetünk minderre, mert egy letűnt rendszer bűneit emlegetjük, amelyet a nemzet kitartása és a szabadság iránti olthatatlan vágya örökre eltemetett.







Illyés Gyula: EGY MONDAT A ZSARNOKSÁGRÓL


Hol zsarnokság van,
ott zsarnokság van,
nemcsak a puskacsőben,
nemcsak a börtönökben,

nemcsak a vallatószobákban,
nemcsak az éjszakában
kiáltó őr szavában,
ott zsarnokság van

[...]

s mert minden célban ott van,
ott van a holnapodban,
gondolatodban,
minden mozdulatodban;

mint víz a medret,
követed és teremted;
kémlelődsz ki e körből,
ő néz rád a tükörből,

ő les, hiába futnál,
fogoly vagy, s egyben foglár;
dohányod zamatába,
ruháid anyagába

beivódik, evődik velődig;
töprengenél,
de eszmét
tőle fogan csak elméd,

néznél, de csak azt látod,
amit ő eléd varázsolt,
s már körben lángol
erdőt
űz gyufaszálból,

[...]

hol zsarnokság van:
mindenki szem a láncban;
belőled bűzlik, árad,
magad is zsarnokság vagy;

[...]

mert ahol zsarnokság van,
minden hiában,
e dal is, az ilyen hű,
akármilyen mű,

mert ott áll
eleve sírodnál,
ő mondja meg, ki voltál,
porod is neki szolgál.







Illyés Gyula - Egy mondat a zsarnokságról

Link



A kommunista diktatúra áldozatairól...

Link



Kommunista diktatúra áldozatainak emléknapja

Link











 
 
0 komment , kategória:  Híres emberek-jeles napok-évfo  
Hétvégi gondolatébresztő
  2018-02-24 19:00:49, szombat
 
 







HÉTVÉGI GONDOLATÉBRESZTŐ


Arról, hogy hova is jutottunk?

Vonja le belőle mindenki a tanulságot!


MINT A KOMMUNISTA DIKTATÚRÁBAN: BETILTANÁK AZ EGYHÁZI OKTATÁST

/Ha nem látom, akkor nem is hiszem el, hogy ilyen van/


Azért jók a tüntetések, mert ilyenkor a megmozdulásokon a megjelentek legalját is láthatjuk. Nincs ez másként a diákok tüntetésével kapcsolatban sem.



Ez olyan nagyon demokratikus, mint a kommiunizmus volt? (Fotó: ateizmus.hu / Facebook)



Szerintük ez vicces: ateisták a Bazilika előtt. Kívül. Szerencsére? Sajnos? (Fotó: ateizmus.hu / Facebook)





Egy dolgot fontos előrebocsátani: semmi bajom az ateistákkal, szoktam értük imádkozni és tudom - mennyire érdekes és szánalmas is ez egyben -, hogy a kórházi intenzív osztályon mindenki hívő...

De tényleg nincs velük semmi bajom. Illetve nem volt, egészen eddig. Az ateizmus.hu képviselői - nem linkelem ide, nem jár az ingyenreklám, aki akarja írja be a böngészőjébe - megjelentek a pénteki diáktüntetésen és ha már ott voltak, akkor egy transzparenst is lobogtattak: "Kifelé a papokkal az iskolákból!"

Röviden: menjetek a picsába!

Hosszabban.

A demokráciában az a jó, hogy dönthetünk. Például arról is, hogy a gyerekünk állami, vagy egyházi iskolába járjon, esetleg abban a kérdésben, hogy menjen-e hittanra a gyerek, vagy ne, sőt ha megy akkor határozhatunk a felekezetről is. A lényeg az, hogy dönthetünk! Az ateisták képviselői ezt az alapvető jogot akarják korlátozni. Szeretném - sőt akarom -, hogy a jövőben is legyenek olyan iskolák, amelyeket az egyház működtet, vagy legyenek olyan papok, tiszteletesek, akik az intézményekben tanítanak.

Kifelé a papokkal az iskolákból - rémes egy mondat. Ez talán 1989 előtt még "normális" hozzáállás volt, de ma már nem. Persze lehet, hogy az ateisták képviselői visszasírják a kommunisták egyházellenességét, de az is megeshet, hogy akaratlanul is lerántották a leplet a diákok roppant független tüntetéséről. Nem kell távoli emlékeket elővenni, hogy tudjuk, melyik párt támadja mostanában folyamatosan az egyházakat, a hívő embereket. Persze, hogy a Demokartikus Koalíció. DK-ateisták-diáktüntetés. Egyszerű volt összekötni, már csak azért is, mert a megmozdulás szervezői nem zavarták el lendületből a fenébe azokat, akik ilyen transzparenssel tüntetnek. Hagyták, márpedig tudjuk, hogy ez beleegyezés.

És tényleg fontos, hogy nem az ateistákkal van baj - úgy általában -, de nem is azzal, hogy vannak papok az iskolákban. A baj kérem, a barmokkal van.


Link








A PÉNTEKI TÜNTETÉSEN ISMÉT CSÖKKENT AZ ÉRTELEM


Egyébként újra elbukott az egész a gyér érdeklődés miatt

Nem kicsit, nagyon


Nem akarunk foglalkozni az ezerszer elismételt grafikonnal, mely szerint nálunk Magyarországon vannak legkevésbé leterhelve a diákok, mert utána a HVG megírja újra a hazugságát és Sebestyén Balázs meg Vadon Jani (Rákóczi Feri ölelő hallgatásától kísérve) újra elhazudja a HVG hazugságát, miszerint “túl vannak terhelve a diákok". Pedig a lóf@szt. De ezt a hazugságot fogja mantrázni az RTL Klub, a 24.hu az index. és a többi liberál-náci szennyportál is.







Tehát ebből is látszik, hogy ez az egész egy politikai tüntetés volt, nem a diákokról szólt, hanem az ő felhasználásukkal egy ócska, külföldről pénzelt politikai megmozdulásról volt szó.

Egyébként voltak kormányellenes rigmusok, EU zászló lobogtatás, világító telefonnal hadonászás, és füstgránát.

Az értelem tovább csökkent pénteken, mutatjuk is képekben:




























Nagyjából ennyi.

Nem kívánunk ezzel többet foglalkozni. Hülyeségekre nem ér rá stábunk.

(képek: pestisracok.hu, hvg.hu)


Link








Bayer Zsolt: LEVÉL JÖTT!

Végre valaki kimondta... Olvasd el te is és add tovább...!

Nem a belpolitika, itt már a lét a tét.

Saját magad, gyermeked, unokád jövője, élete.

A fehér ember cserével végleg kiáll?

Úgy tűnik a fehér, európai ember piros lapot kapott. Ki kell szállnunk a Világtörténelem nevű játékból. El kell tűnnünk, mint szegény dodó madárnak vagy a tasmán tigrisnek. Egyes, magukat globális sakkjátékosnak képzelő alakok úgy döntöttek, hogy levesznek minket a tábláról. Minket, a fehér, keresztény, európai embereket. Hogy ez hülyeség?

Az istenkomplexus már csak ilyen. Hogy ez összeesküvés-elmélet? Biztosan. Legalább annyira, mint ha 1930-ban valaki azt mondta volna egy berlini zsidó kiskereskedőnek, hogy 5 év múlva jönnek a nürnbergi törvények, 15 éven belül pedig gázkamrába és krematóriumba fogják küldeni őt és az egész családját, csak azért, mert zsidó. Tuti elhitte volna. Most azt mondhatjuk: ha ez így megy tovább, 20 éven belül kirántják a fehér, európai ember lába alól az otthonát, Európát.

Az ezt célzó bevándoroltatás már folyamatban van, az Európai Parlamentnek nevezett ideg- és elmeosztály épp most hozott róla határozatot, kötelezővé téve bármennyi bevándorló befogadását. Ebből még bármi is lehet. A pakliban benne van egy újabb, akár egész Európát romba döntő belháború is. Végül is a spanyolok kb. 800 év alatt foglalták vissza a földjüket a muszlim hódítóktól. Kelet és Közép-Európából és a Balkánról közel 600 év alatt sikerült kiverni az oda betörő ,,béke vallását".

A Szentföldet meg csak percekre tudták visszavenni a haladó, balliberális körökben szívesen gyalázott keresztes háborúk.

(Csak a miheztartás végett: a keresztes háborúk nem hódító, hanem muszlimok által elrabolt keresztény területek visszaszerzéséért indított, tehát honvédő háborúk voltak - minden bűnükkel és hibájukkal egyetemben is csak reakciók voltak a muszlim agresszióra.)

A Nyugatnak viszont sajnos tényleg az agyára ment a jólét. (Vajon ez valami, a génjeinkbe kódolt önmegsemmisítő mechanizmus lenne? Hogyha elég jól élünk, akkor egyszer csak kiirtjuk magunkat?) A Nyugat elpuhult és elhülyült.

Saját közveszélyes elmebetegeinek a játszóterévé vált. A nagyravágyó, arrogáns középszerűség végül csak megtalálta a keresztény etika Achilles-sarkát: hogy a bűntudat intézményesítésével egész jól lehet manipulálni az európai embert. Akár a kollektív önmegsemmisítésig is (ld. Németország, Svédország).

Felfoghatatlan, hogy milyen eszelős eszmék és gondolatok követelnek széleskörű elfogadást vagy akár kizárólagosságot is maguknak.

A normalitás meg csak nézi bután az agresszív, önérvényesítő idiótákat, hogy ,,Mi v a a a n?" Tehát mi, fehérek végleg, cserével kiállunk. Igen, cserével.

Amint azt az ENSZ 2000-ben íródott tanulmánya is kifejti. A címe: Replacement migration. Ami szerint Európának (is) hamarosan rendkívül súlyos demográfiai krízissel kel szembenéznie.

A csökkenő születésszám miatt végzetesen elbillen a keresőkorú aktívak és nyugdíjas korú inaktívak aránya az utóbbiak javára. És ennek következtében Európa társadalmai, gazdaságai és szociális rendszerei hamarosan berogynak.

Erre a demográfiai problémára egyetlen megoldás van: a hiányzó embereket migrációval, azaz bevándoroltatással kell pótolni. Szerintük.

Nem ám a fiatalok támogatásával. Nem a gyermekvállalási kedv növelésével. Nem a sokgyermekes családmodell támogatásával. Nem az abortuszok számának csökkentésével, nem az utódnemzésre alkalmas, férfi-nő kapcsolaton alapuló családok megerősítésével.

Nem az Európában oly trendi, mának élő, karrier-orientált, egocentrikus, szibarita, konzumidióta, önpusztító értékrend elleni közösségi küzdelemmel. Nem.

Ez mind-mind hülyeség. Szerintük.

Valamint súlyosan sértené az európai ember önrendelkezési jogát. Például a saját, Darwin-díjas kipusztításáról. Szerintük.. Szóval a demográfiai problémát csakis bevándorlással lehet kezelni. 2050-ig több, mint 1 milliárd migráns behozatalával.

Nem vicc. Le van írva, feketén-fehéren. Na most emelje fel a kezét, aki az elmúlt 17 évben hallott erről az ENSZ-anyagról. Én is csak nemrég, az Echo TV Háttérkép című műsorában. Vagy az emelje fel a kezét, aki az elmúlt 17 évben hallott bármilyen, a már 17 éve is ismert demográfiai katasztrófahelyzet megelőzését vagy kezelését célzó európai uniós intézkedésről. Nem? Nincs ilyen? De legalább az uborkák egyenesek. De vissza a lecserélésünkhöz!

Ha az 500 milliós Európába bejön több mint 1 milliárd nem fehér, viszont jó eséllyel muszlim migráns, akkor vajon mennyiben marad Európa fehér kultúrájú, szokású, jogrendszerű és arculatú világ? A helyes válasz a semennyire). Európa szépen átalakul Közel-Keletté meg Afrikává. Már ami a társadalmi és civilizációs viszonyait illeti. Ugyanis a Közel-Keleten és Afrikában nem maguktól olyan középkoriak az állapotok, mint amilyenek. Azokat az állapotokat azok az emberek teremtik és tartják fenn, akik ott élnek.

És akik most idejönnek és szépen hozzák magukkal az iszlám szocializációjukat, a kb. 7. századi világképüket, erkölcsi felfogásukat, konfliktuskezelési eljárásaikat, az olykor kifejezetten barbár, errefelé súlyosan törvénysértő szokásaikat, a méltán világhírű munkaerkölcsüket, az évszázados, évezredes gyűlölködésüket (ld. a törökök és kurdok viszonya Németországban).

Hogy a fenébe is lehetne kompatibilis Európával, aki szerint teljesen rendben van, ha 60 évesen elveszi feleségül a saját 8 éves unokahúgát?

Vagy aki elvágja a saját lánya torkát, mert olyan fiúval randizott, akit előzőleg nem hagyott jóvá a család? Ezeket a dolgokat hogyan lehet harmonizálni az európai jogrendbe?

Ne feledjük: ezeket az embereket a saját hazájukban európai szemmel nézve hihetetlenül durva törvényekkel és büntetésekkel tartják kordában. Egy ilyen körülmények között szocializálódott embernek az európai jogrend, ahol a bűnelkövetőnek gyakran több joga van, mint az áldozatnak, maga a Kánaán.

És röhögve fog visszaélni a tökkelütött jogvédők mozgalmárkodásával. Pláne, hogy még ki is képzik, hogyan tud visszaélni az európai jogrend adta lehetőségekkel. És persze ezen a pocsék tortán is van hab. Méghozzá az, hogy szerintük ők, az iszlám a magasabb rendű kultúra és civilizáció. Nem a modern, szekularizált Európa. A vagyonunk, az tetszik. Az kell.

A lakásunk, a kocsink, az óránk, a telefonunk, a pénzünk. De a kultúránk az sátáni. Ehhez egy igazhitű nem alkalmazkodhat a gyehenna örök tüzének kockázata nélkül. Ezt kellene már végre felfognia a sok féleszű migráns-simogatónak, akiknek esze ágában nincs valóban megismerni és megérteni ezeket az embereket. Képmutató, hiú altruizmusukban azt hiszik, hogy ide valami ,,nemes vademberek" érkeznek, akik azonnal felismerik és elismerik az európai kultúrfölényt, és szép engedelmesen fejet hajtanak az európaiak nagyvonalú gesztusai előtt. Hát egy frászt.

Ezeknek az embereknek eszük ágában sincs integrálódni. Hiszen a 3-4-5 éves koruk óta beléjük nevelt értékrend szerint a keresztény civilizáció erkölcsi értékeit tekintve mélyen az iszlám alatt áll. Tehát az integráció, az alkalmazkodás az üdvözülést ellehetetlenítő visszalépés lenne a jelenlegi kulturális szintjükhöz képest. Szóval ezekre a figurákra fognak lecserélni minket, fehér, keresztény, európai embereket. Kilóra, darabra tuti meglesz a hiányzó népesség.

De hogy termelékenységre, vagy hatékonyságra is meglenne, azt tényleg csak regisztrált elmebajosok hihetik.

Ha tetszik egyeseknek, ha nem, a fehér ember a bolygó egyik legszorgalmasabb, legkreatívabb és legképzettebb embertípusa. Nem véletlen, hogy hogyan néz ki a fehér ember szállásterülete és hogy néz ki a bevándorlók otthona.

Nem véletlen, hogy Európában áll a Mátyás-templom. Nem véletlen, hogy a Nobel-díjat Nobel-díjnak hívják. És az sem véletlen, hogy a Kalasnyikov errefelé nem állandó kiegészítője az öltözködésünknek. De úgy látszik, mindez már mit sem számít.

Mert elfogadhatatlanul drágák vagyunk az istenkomplexussal megvert, végtelen étvágyú elit számára. Magasak az életszínvonalunkkal kapcsolatos igényeink. Túl sokat költünk szociális juttatásokra, ami megengedhetetlen mértékben csökkenti a befektetések hozamát.

Ráadásul tájékozottak vagyunk, tisztában vagyunk a jogainkkal, egész jól hálózatosodunk, képesek vagyunk összefogni és együttműködni bizonyos célok elérése érdekében. Mi, akik eddig azt hittük, hogy valamiféle jó-rossz demokráciában élünk, kicsit nehezebben nyeljük le, amikor kiderül, hogy ebből egy szó nem igaz, és az európai politikai elit mára totálisan felmondta a választóik érdekeinek képviseletére és érvényesítésére vonatkozó kötelezettségét.

Bezzeg egy törzsközösségi viszonyok között felcseperedett (sic!) afgán kecskepásztornak nincsenek ilyen igényei. Egy szó, mint száz: veszélyesek vagyunk.

El kell tűnnünk.

Hát ezért kaptunk piros lapot a világ önjelölt játékvezetőitől. Ideje lenne a tudomásukra hozni, hogy mivel játszogathatnak és mivel nem.

Ideje lenne jól érthető jelzéseket adni, hogy elég a zsoldjukban álló hulladékmédiából, elég az agyzsibbasztó propagandából. Elég a felülről szervezett és fizetett civil szervezeteikből és elég a bennük fontoskodó Főállású ,,civil" Mozgalmárokból.

Elég a retardáltakkal feltöltött, szellemileg deformált Európai Unióból, elég ebből a meghekkelt, áldemokratikus cirkuszból. Elég a lefizetett politikusokból, elég a rólunk, de nélkülünk döntő bürokratákból. Elég ennek az akarnok, bolsevik (régebben: jakobinus, mostanában: liberális) kisebbségnek a basáskodásából.

Mert nem vagyunk hajlandók eltűrni, hogy bárki is eltöröljön minket, a hazánkat és a civilizációnkat a Föld színéről! És nem fogjuk ölbe tett kézzel tűrni a lecserélésünket!

Bayer Zsolt

Forrás: Bádog - Bayer Zsolt blogja
www.flagmagazin.hu


Európának ma nincsenek igaz vezetői, közönséges gonosztevőket ültettek pozícióba a náluk is nagyobb gonosztevők. Kezükben a média, pénz és hatalom. Nincs elég tudatos ember, aki képes lenne a hatalmon lévőket leváltani. A tudatlan tömegeket úgy irányítják, ahogy akarják.


Link








És itthon - megy a hülyítés

INGYENNET, INGYENGÁZ, INGYENVÍZ, INGYENÁRAM - Gyurcsány kormányzásra készül

Link



Szép estét Budapest, szép estét Magyarország!







 
 
0 komment , kategória:  Média  
Orvosokról...
  2018-02-24 15:45:32, szombat
 
 







ORVOSOKRÓL...




Úgy influenza táján megszívlelendő!

Tünetmentes télvégét kívánok:







Menj csak az orvoshoz, betegséged majdcsak akad!!!

(Vietnami közmondás)







Már olyan fejlett az orvostudomány, hogy manapság ritkán hal meg valaki orvosi segítség nélkül.

(M.Kupecký)







Amíg él a páciens, az őt ellátó orvosnak mindig igaza van. Csak a boncolás és az érzéketlen kórboncnok szorítja őket a sarokba.

(R. Gordon)







Ha már nem változik a betegséged, legfőbb ideje orvost váltanod...!

(P.G. Cesbron)







Ha kevesebbet beszélnénk a betegségekről, az emberek egészségesebbek lennének.

(J. Anouilh)







Az orvostudomány már olyan szédítő lépéseket tett, hogy gyakorlatilag nem találni egészséges embert.

(A. Huxley)







Egészségesek csupán azok, akik még nem tudják, hogy már betegek.

(D. Radovič)







Néha úgy tűnik, hogy a természet az emberekre csak rövid lefolyású betegségeket küld, de az orvosok elsajátították ezek meghosszabbításának művészetét

(M. Proust)







A türelmetlen orvos olyan, akár a vakbél: nemcsak hogy állandóan izgatott állapotban van, de a maga helyén még fölösleges is.

(R. Koch)






Ha az orvos megnevezi a betegségedet, akkor már tudja mi a bajod.

(A. Bloch)






Minden orvos képes kigyógyítani; legalábbis a medicínába vetett illúzióidból.

(J. Sekera)







Ha megtörtént az operáció, senki sem bizonyíthatja, hogy teljesen fölösleges volt.

(G. Bernard Shaw)







Doktorok és ügyvédek - egyforma banda, azzal a különbséggel, hogy az ügyvéd megnyúz, de az orvos még ráadásul el is patkoltat.

(A.P. Čechov)







Egészséges az olyan ember, akinek mindig valahol máshol fáj.

(M. Twain)







Szklerózis a legszebb kór: nem fáj és naponta valami újat tudsz meg.

(Aurelius Augustinus)







Az orvosok nagyon szerencsések: sikereikre süt a nap, tévedéseiket betakarja a föld.

(Latin közmondás)







Állítólag már influenza járvány van, ezért a lentiek megszívelendők!

Tünetmentes hétvégét kívánok!

Jó egészséget!











 
 
0 komment , kategória:  Egészségünk érdekében...  
575 éve született az igazságos Mátyás király
  2018-02-23 22:00:14, péntek
 
 










575 ÉVE SZÜLETETT AZ IGAZSÁGOS MÁTYÁS KIRÁLY


"Ilyen vala a mi jó Mátyás királyunk, aki mellé avagy igen kevés, avagy senki keresztyén királyok közül, kik utána voltak, ne álljon hasonlatosságért, mert bizony megocsúsodik érdeme Mátyás mellett s elvész tündöklősége, mint a csillagoknak nap támadásán."

Zrínyi








Ötszázhetvenöt éve, 1443. február 23-án született Kolozsvárott Hunyadi Mátyás, a középkori magyar állam legnagyobb királya, akinek a neve a mai napig népmesékben és legendákban él tovább.


A befagyott Duna jegén választották királlyá


A törökverő Hunyadi János és Szilágyi Erzsébet második fia kiváló nevelést kapott, több nyelven beszélt és olvasott. Ifjúsága kalandok és cselszövések közepette telt: tizenhárom éves volt, amikor apja az 1456-ban kivívott nándorfehérvári diadal után pestisben meghalt. A gyenge V. (Utószülött) László király ezután a Hunyadiak vetélytársát, Cillei Ulrikot nevezte ki országos főkapitánnyá, akit az idősebb Hunyadi fiú, László egy elfajult vita végén megölt. A bosszúra éhes Garai-Cillei liga befolyása alatt álló király ezután László fejét vétette, majd a fegyvert ragadó Hunyadi hívek elől Prágába menekült, s a foglyul ejtett Mátyást is magával vitte.

V. László 1457-ben váratlanul meghalt, s a magyar rendek az 1458. januári rákosi országgyűlésen (a legenda szerint a befagyott Duna jegén) az alig tizenöt éves Mátyást választották királlyá. Kiszabadításához azonban diplomáciai manőverekre volt szükség, s végül az az egyezség született, hogy Mátyás Podjebrád György cseh király lányát, Katalint veszi feleségül. Idehaza az új király anyja és nagybátyja, Szilágyi Mihály megígérték, hogy nem állnak bosszút László meggyilkolásáért. A Garaiak megtarthatták javaikat, Szilágyi Mihályt a király kiskorúsága miatt öt évre kormányzóvá választották.







A hazatért Mátyást csak intronizálni tudták, azaz ünnepélyesen trónra ültették, mert a Szent Korona Habsburg III. Frigyes német-római császár birtokában volt. A koronázásra csak 1464-ben került sor, miután Frigyes tetemes összeg fejében visszaadta a koronát, s azt is feltételül szabta, hogy ha Mátyás fiú örökös nélkül halna meg, a magyar trón a Habsburgokat illesse meg.


Az áhított császári címet nem sikerült megszereznie


Mátyás uralkodásának első szakasza a hatalmának megszilárdításáért vívott küzdelemmel telt. A bárók megfékezése után a fontosabb tisztségekbe saját híveit ültette, köztük akár polgárokat és köznemeseket is, ha azok elég tehetségesnek mutatkoztak. Hatékonyabbá tette az államszervezetet, megreformálta az államháztartást, értékálló aranypénzt veretett. A túlzott adóztatás, a rendeket mellőző kormányzás elégedetlenséget keltett a főnemesek között, 1471-ben Vitéz János esztergomi érsek vezetésével összeesküvést is szőttek ellene, amit Mátyás kemény kézzel fojtott el.

Hatalmas adóbevételeiből állandó zsoldos hadsereget - a híres fekete sereget - tartott fenn, erre támaszkodott hadjáratai során. A déli határon a törökkel szemben a fennálló helyzet, a kulcsfontosságú erősségek megtartására, újabb végvári vonal kiépítésére törekedett. Végső célja a császári cím megszerzése volt, ennek érdekében előbb Csehországban háborúzott. 1468-as hadjárata kedvezően indult, és jóllehet a katolikus cseh rendek királlyá választották, csak Morvaországot és Sziléziát sikerült elfoglalnia. 1477-ben, majd 1482-ben Frigyes ellen szállt harcba, 1485-ben bevette Bécset, majd 1487-ben Bécsújhelyet is. Mátyás ezzel hatalma tetőfokára érkezett, de az áhított császári címet nem sikerült elérnie.







"Meghalt Mátyás király, oda az igazság"


Mátyás háromszor nősült. Először gyermekkorában Cillei lányával jegyezték el, aki hamarosan meghalt. A második, a cseh Podjebrád Katalin szintén fiatalon, gyermekágyi lázban halt meg, a harmadik Aragóniai Beatrix volt, de Mátyásnak tőle sem született utóda. Törvénytelen fia, Corvin János egy bécsi polgárlánytól származott, de utódlását a király már nem tudta keresztülvinni.

Mátyás 1490. április 6-án váratlanul halt meg Bécsben, valószínűleg természetes okból, de lábra kapott a legenda, hogy az általa igen kedvelt fügével mérgezték meg. Halálát trónviszály követte, utóda végül II. Ulászló lett, hódításai gyorsan elvesztek.

Bár erőskezű uralkodása miatt csak kevéssé volt népszerű, gyengekezű utódai, majd a török hódítás miatt emléke gyorsan megszépült. Már a 16. században lábra kapott a szólás: “meghalt Mátyás király, oda az igazság“. Alakja köré legendák szövődtek, népmesék hőse lett, amelyekben a király álruhát öltve vegyül el a nép között, hogy saját szemével lássa, mi történik országában, s ha kell, igazságot tegyen.

528 éve, 490 április 6-án hagyta el az árnyékvilágot, és lépett be a fénybe a középkor talán legnagyobb formátumú uralkodója, Hunyadi Mátyás. Egyszerre ötvözte Árpád és Szent László erényeit, apja erélyét és erejét valamint Könyves Kálmán bölcsességét. Felismerte, hogy az igazi veszély nem keletről, hanem nyugatról leselkedik a magyarságra, a Kárpát-medencére, és Árpádhoz hasonlóan hatékonyan tett is ellene. Elveszejtették ezért, de legyőzni nem tudták. Mesebeli hőssé emelkedett, aki ma is ott van minden magyar ember emlékezetében és szívében. Köszönjük, nagy király, amit értünk tettél. Ragyogjanak Neked a csillagok, és áldjon meg a Magyarok Istene.







Mátyás király élete és halála

Link



Ki volt Mátyás király?

Link



Mesék Mátyás királyról: Mátyás király Gömörben

Link



Mátyás király lovas szobra, Fadrusz János 1902-ben felavatott alkotása a gótikus Szent Mihály-templom előtt Kolozsvár főterén. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt









 
 
0 komment , kategória:  Híres emberek-jeles napok-évfo  
Párbaj - avagy humor az irodalomban
  2018-02-23 15:00:41, péntek
 
 







PÁRBAJ avagy HUMOR AZ IRODALOMBAN


Bár az irodalom képviselői mindig is szívesen heccelték egymást, a műveken túllépő, hétköznapibb ugratásokat a nyugatosok, elsősorban Karinthy és Kosztolányi hozták divatba.

A magyar irodalom történetében híres az a szellemi-alkotói "párbaj", amely Karinthy Frigyes és Kosztolányi Dezső között zajlott le. A Nyugat folyóirat köré tömörülők közt ez nem volt ritkaság, ám az a két költemény, amelyet egymásnak írt e két kiválóság, most is szellemes, hisz örömöt, kacagást vált ki minden olvasóból.

Az előzmény mindenképpen Kosztolányi "Mint aki a sínek közé esett" c. verse, majd Karinthy reagálása, végül Kosztolányi Dezső: Nyár, nyár, nyár c versével való záró poémája.







MINT AKI SÍNEK KÖZÉ ESETT...


/A vers egy röpke pillanat felvázolása. Tragikus cím: pillanatokon belüli halál vár arra, aki a sínek közé esett. Ekkor fut át rajta az élet teljessége, amit eddig átélt. Megfogja az édeset./


MINT AKI SÍNEK KÖZÉ ESETT...


És általérzi tűnő életét,
míg zúgva kattog a forró kerék,
cikázva lobban sok-sok ferde kép,
és lát, ahogy nem látott sose még:

Mint aki a sínek közé esett...
a végtelent, a távol életet
búcsúztatom, mert messze mese lett,
mint aki a sínek közé esett:

Mint aki a sínek közé esett -
vad panoráma, rémes élvezet -
sínek között és kerekek között,
a bús idő robog fejem fölött,
és a halál távolba mennydörög,
egy percre megfogom, ami örök,
lepkéket, álmot, rémest, édeset:

Mint aki a sínek közé esett.

/Kosztolányi Dezső: A szegény kisgyermek panaszai/







Karinthy ebben az alábbi versében nyilvánvalóan Kosztolányi nagy sikerű verseskönyvét A szegény kisgyermek panaszai címűt gúnyolja ki - méghozzá igen találóan. A klapec vagy a nyöszörgés szavak mindjárt a legelején mosolyt csalnak a szánkra. Arról nem is beszélve, amit a vers nem ír le, nem mond ki, de olyan érzékletesen szól róla, hogy a mai olvasó is szinte érzi...

És ehhez kapcsolódik az az ugratás, amely így maradt az utókorra: Kosztolányitól egy ízben a friss autogramtulajdonos mindjárt egy másodikat, harmadikat, sőt negyediket is kért. "Mondd, fiam, mire kell neked négy aláírás?" - kérdezte a költő gyanútlanul. "Tetszik tudni - hangzott a betanított válasz -, ötven Kosztolányiért kapok egy Karinthyt."


Karinthy Frigyes: KOSZTOLÁNYI DEZSŐ

"A szegény kis trombitás szimbolista
klapec nyöszörgései" című ciklusból


I.

Mint aki halkan belelépett,
És jönnek távol, ferde illatok
Mint kósza lányok és hideg cselédek
Kiknek bús kontyán angyal andalog
Mint aki halkan belelépett.
Mint aki halkan belelépett,
Valamibe... s most tüszköl s fintorog;
Mint trombiták és roppant trombonok
S a holdvilágnál szédelegve ferdül
Nehéz boroktól és aranyló sertül
Úgy lépek vissza mostan életembe
Mint kisfiú, ki csendes, csitri, csempe
S látok barnát, kókuszt, koporsót, képet -
Mint aki halkan belelépett.







Karinthy Frigyes híres versét olvashattuk fentebb, melyben a Mester kigúnyolta Kosztolányit, elsősorban azt a kötetét, amely teljes ismertséget hozott a költőnek, A szegény kisgyermek panaszai című könyvét. Most pedig lássuk a másik Mester, Kosztolányi Dezső válaszát. Tökéletes összhangban van a két költemény: mondhatni, hogy annak, amibe "csendben belelépett" valaki az előbb olvasott Karinthy-versben, nos, annak most a forrását ajánlja fel a költő Kosztolányi. Igen fontos a költemény ajánlása is, és fogadjuk meg az ott található utasítást: olvassuk el mi is "minden irányban" a verset, ne feledkezzünk meg arról sem, hogy mi az akrosztichon: olyan vers, melyben a verssorok első betűit össze kell olvasni.

És ehhez jön még az a válasz, mellyel az aláírásgyűjtésre vágott vissza Kosztolányi:

"Egyszer egy egész gyereksereg rohanta meg Karinthyt, aki nagy büszkén kezdte osztogatni az aláírásait, ám a szignókat a lurkók értetlenkedve fogadták:
- Ja, hát ön nem Kosztolányi? Akkor nem is kell!" - és visszaadták a papírokat."


Alább olvashatjuk, mindezekre Kosztolányi Dezső mit válaszolt:


Kosztolányi Dezső: NYÁR, NYÁR, NYÁR


(Karinthy Frigyesnek, úri-magának, az embernyi embernek, de kicsit talán a Kálomistának is küldöm, azzal az instanciával, hogy ne átallaná elolvasni ezt a nekem-kedves poémát, minden irányban.)


Nyár,
A régi vágyam egyre jobban
Lobban,
De vár még, egyre vár.

Kár
Így késlekedned, mert az éj setétül.

Az élet

Siralmas és sivár
Enélkül.
Gigászi vágyam éhes, mint a hörcsög,
Görcsök
Emésztik s forró titkom mélye szörcsög.
Mostan hajolj feléje.

Közel a lázak kéjes éje.
Akarod?
Remegve nyújtsd a szájad és karod.
Itt ez ital illatja tégedet vár.
Nektár.
Te
Hűtelen, boldog leszel majd újra, hidd meg.
Idd meg.







Poénjaikhoz mindketten felhasználták például a felbérelt autogramkérőket. Egyszer egy egész gyereksereg rohanta meg Karinthyt, aki nagy büszkén kezdte osztogatni az aláírásait, ám a szignókat a lurkók értetlenkedve fogadták: ,,Ja, hát ön nem Kosztolányi? Akkor nem is kell!" - és visszaadták a papírokat.

Kosztolányitól pedig egy ízben a friss autogramtulajdonos mindjárt egy másodikat, harmadikat, sőt negyediket is kért. ,,Mondd, fiam, mire kell neked négy aláírás?" - kérdezte a költő gyanútlanul. ,,Tetszik tudni - hangzott a betanított válasz -, ötven Kosztolányiért kapok egy Karinthyt."

Karinthy Az Így írtok ti szerzője persze maga is a pályatársak állandó céltáblája volt. Szokásos kirakatnéző körútjai egyikén történt, hogy a műszaki bolt kínálatán merengve két fiatalember izgatott párbeszédére lett figyelmes:
- Ez a legnagyobb magyar író - mondta az egyik. - Jól nézd meg, nem mindennap látni ilyen nagy embert.
Karinthy dagadt a büszkeségtől, de persze úgy tett, mint aki nem hallja.
- De hát ki ez az ember? - kérdezte a másik.
- Hát nem tudod? Hunyady Sándor.
A leforrázva távozó írónak pedig a szemközti járdáról kajánul integetett a prózaíró pályatárs, Hunyady.


Később, a kommunista diktatúra éveiben a humor, az ugratás eszközei (a gúnyvers, a paródia és más nyelvi játékok) sok esetben az irodalmi túlélést is jelentették a mellőzött alkotóknak.







Örkény István: Az óbudai ikrek

Link



Írók a strandon

Link










 
 
0 komment , kategória:  Szép versek és idézetek  
A nép tiszta lelke a gyermekekben születik újjá…
  2018-02-22 17:30:20, csütörtök
 
 










A NÉP TISZTA LELKE A GYERMEKEKBEN SZÜLETIK ÚJJÁ...

(avagy, az oktatási kormányzat és a tanárok felelőssége)


Amikor a gyerekeket a politika jól fizetett legalja kivitte az utcára, kezdtem el gondolkodni az oktatás valós problémáin. Mindazon, ami idevezette a mai magyar oktatást, a tanárokat, a diákokat és a szülőket.

Hiszen e három alapvető eleme van a közoktatásnak azon kívül, hogy bizonyos jó vagy rossz törvényekkel a mindenkori oktatási kormányzat is a gyermekek által igyekszik rányomni sajátos bélyegét a jövőre.

Az oktatási rendszer és az oktatás züllése persze nem a Fidesz-KDNP kormány alatt kezdődött, hanem jóval előbb. Ha a pontos dátumot jelölnénk meg, akkor bizony egy nagyon régi évszámmal kell kezdenem. 1948. jún. 16. Ez volt az a nap, amikor Ortutay Gyula a Vallás- és Közoktatási Minisztérium vezetője - aki mellesleg piarista diák volt, és 1934-ben leadott diplomamunkájának címe ,,A magyar lélek alapvonásai népi kultúránkban" - államosította az egyházi iskolákat, szélnek eresztve a tudós paptanárokat, egyetemi professzorokat, a jövő pedagógusait képző tanárokat, akiknek a helyét baloldali, elkötelezett, de tudatlan emberekkel pótolta a kommunista diktatúra. (Hasonló kultúra-, és magyarellenes terrorcselekmény történt a MTA-n is.)

Tulajdonképpen ez az a dátum, amelynek említése után felesleges volna tovább írnom, hiszen az okot már megneveztem. S ebben az említett okban benne van ezernyi más erkölcsi és társadalmi tragédia is, amelyeknek a kifejtése könyvterjedelmet igényelne. Ezért nem is itt folytatom... Inkább egy nagy lépéssel közelebb jövök a mai magyar és európai valósághoz.

A kommunisták által meghagyott nyolc katolikus egyházi iskola tanárai azért lehettek kiváló pedagógusok és nevelők, mert ők nem csak a szocialista egyetemen sajátították el tudásukat, hanem a kolostorok könyvtáraiban pallérozódtak, és az idősebb, de a tanítástól eltiltott, vagy kiöregedett szerzetestársaktól is kaptak útravalót. Az állami egyetemekről és iskolákból kiöregedett, még rendkívül jó képzésben részesült tanárok helyét azonban már a kétes képzettségű oktatók által nevelt fiatalok vették át, akik a szocialista erkölcs és elmélet alapján végezték tanulmányaikat. S ez az évről-évre ismétlődő és romló folyamat mind jobban a lejtő felé terelte a magyar iskolarendszert. A legnagyobb csapást az u.n. rendszerváltás utáni oktatási miniszterek, köztük Magyar Bálint mérte a magyar közoktatásra, annak ügyére és mindezzel a magyar nemzet jövőjére, a néplélekre is. A modernizálás és az unióhoz való alkalmazkodás ürügyén voltaképpen ,,megszűnt" a hagyományos magyar oktatási rendszer, bár az iskolakötelezettség, mint törvény megmaradt. A pedagógus pálya is megszűnt hivatásként jelen lenni a társadalomban, s maradt csupán pénzkereseti lehetőség, szakma, amely lélek és szeretet nélkül, kapitalista nagyipari módon lett alkalmazható. A gyermekek létszáma is drámai módon csökkent (s ez is a szocialista erkölcs - itt a szocialista szó, mint fosztóképző - és a liberális szellemiség bűne).

Ma sem az alapoktól igyekeznek az arra ,,felkentek" megváltoztatni az oktatási rendszert, hanem ötletelések és ilyen-olyan légből kapott politikai elvek, és a világban meglévő trendek mentén folyik az átalakítás. A megkezdett egészséges nemzeti nevelési program folyamatát megálmodó és megvalósító államtitkárt eltávolították.

Eddig csupán tényállításokkal rukkoltam elő. Most hadd világítsak arra, hol kezdődött az amúgy is megkérdőjelezhető erkölcsi, lelki nevelés teljes megsemmisítése... s mi volna a legfontosabb, hogy a magyar oktatási rendszer ismét megfeleljen a magyar identitásnak, hazaszeretetnek, vallási és erkölcsi feltételeknek, a gyermek lelki fejlődése érdekében.

Mielőtt azonban erről beszélnek, hadd mondom el, hogy a szakgimnáziumok java részében nincs az ott oktatott szakmáknak megfelelő tankönyve, s csak a tanár által az órán lediktált jegyzetekből tanul a gimnazista. Az órai diktálás üteme a tanártól függ, de a diák legtöbbnyire vagy olvashatatlanul írja le siettében az anyagot, vagy kihagyásokkal, ami önmagában is értelmezhetetlenné teszi számára azt az otthontanuláskor. (Megjegyzem, hogy a gomba módra szaporodó egyházi iskolákban sincs egységes hittankönyv!)

A másik alapvető probléma a tanulnivaló, a házi feladat tömege, s az, hogy miden tanár úgy gondolja, csak az ő tantárgya létezik. A napi 8-12 órai iskolai elfoglaltság után csaknem ennyi idő kell a gyereknek, hogy felkészüljön a következő napra...

A nép lelke a gyermekekben születik újjá. Ha mi felnőttek nem gondoskodunk arról, hogy a néplélek egészséges maradjon és a nemzet megmaradását szolgálja, akkor a nép megsemmisül. A gyermeklélek rombolását alapos megfontolás után, a zenetanítás, az ének-zene és a művészettörténet megszüntetésével kezdték el, s ehhez a romboláshoz már más nem is nagyon kellett. Hiszen amikor a népdal tanítása, a klasszikus zene iránti vonzalom igényének kifejlesztése megszűnt, akkor a gyermeki lélek egészséges nevelésének legalapvetőbb szegmensét törölték el. Sajnos a rendszerváltás sem hozott ebben javulást, nem állította vissza az ének-zene és művészeti oktatást, sőt, tragikus, hogy inkább tökéletesíteni látszik ezt a végzetes irányt.













Nézzük meg mit is mondott Kodály Zoltán a zenei nevelésről?

,,A zene lelki táplálék és semmi mással nem pótolható. Aki nem él vele: lelki vérszegénységben él és hal."

,,A zene rendeltetése: belső világunk jobb megismerése, felvirágozása és kiteljesedése. A népek legendái isteni eredetűnek tartják. S ahol az emberi megismerés határait érjük, ott a zene még túlmutat rajtuk, olyan világba, melyet megismerni nem, csak sejteni lehet."

,,Kultúrát nem lehet örökölni. Az elődök kultúrája egykettőre elpárolog, ha minden nemzedék újra meg újra meg nem szerzi magának."

Folytathatnók Kodály megállapításait, de felesleges, hiszen minden felelős oktatáspolitikusnak tudnia kell, mit jelent a zene a gyermek, és általa a jövő számára. Ha nem teszünk eleget ennek a követelménynek, akkor húsz-harminc év múlva kiégett, nemzetietlen és sehová sem tartozó középgeneráció adja majd el kultúránkat, hazánkat, múltunkat és a nemzet jövőjét.

Ma már látjuk, hogy azok, akiknek harminc éve már hiányzott az ének-zene tantárgy az órarendjükből, s otthonról vagy templomi zenéből, esetleg saját érdeklődésüket kielégítve nem kaptak pótlást e téren, hová jutottak, milyen a lelki beállítottságuk. És ez a folyamat szintén súlyos következményeket hordoz magában. Zenetörténet, művészettörténet és a művészetek iránti igény iskolai alapozása nélkül sem kiművelt emberfőkről, sem magyar nemzeti kultúráról, kulturáltságról nem beszélhetünk. Jövőről sem! Éppen ezért az első és legfontosabb teendő, hogy az ezzel megbízott szakemberek és döntéshozók ebben a kérdésben tegyenek nagy és sürgős lépéseket.

A másik elbagatellizált hiányosság az erkölcsi nevelés és a helyes viselkedés oktatása, valamint az alapműveltség gyermekekbe oltása. Amikor egy egyetemista nem tudja hol született Mozart, Beethoven vagy Michelangelo ott nagy baj van a közoktatással. Hasonlóképpen problémára utal, hogy egyes tanárok is, e kérdésekben diákjaikkal azonos szinten vannak. S ez sem mai keletű probléma, hiszen hallottam egyetemi tanárt, akinek a ,,ban-ben"-t nem sikerült eltalálnia a TV kamerái előtt, vagy a ,,hassa-hesse" olyat természetes volt a számára, mint a levegővétel... Igaz, ez a törvényhozók többsége, de még egyes MTA doktorok számára is meglehetősen komplikált dolog.

Főiskolára járó fiatalok mondják, hogy az első főiskolai évben mindenről esett szó, csak a gyermekekről nem... és ez sajnos jellemzővé vált a pedagógusképzésben. Korábban a tanítóképzők oktatóiskoláiban (pl.; Székelyudvarhelyen) már 14 éves kortól tanítottak a pedagógusjelölt fiatalok, s elsődleges volt, mint iskolai követelmény a gyermeki lélek megismerése és fejlődése segítésének elsajátítása. Talán ezért más és értékesebb az erdélyi magyar közoktatás, bár a hírek szerint azt is igyekeznek a helyi magyar liberális oktatási szakemberek, egyetemi tanárok lezülleszteni és hozzáigazítani az európai liberális és ,,gender" irányvonalhoz. (Ne nevezzük a Mikulást bácsinak, vagy ne írjunk a tankönyve az Adventől)...

Nehéz tehát rendet és valós átalakítást teremteni a szocialista és liberális ámokfutás után, amikor kulturáltságról nem beszélhetünk, s az oktatók nem kis hányada is, az évtizedes leépülés okán, híján van annak a tudásnak, amely szükséges volna, a gyermeki léleknevelés, a pedagógusi ,,hivatás" gyakorlásához.

Nem tüntetni és politizálni kellene ma a pedagógusoknak, hanem önmagukat képezve törekedni arra, hogy a diákoknak olyan tudást és lelki többletet adjanak, amelynek értelme és értéke van. A gyermekeknek pedig el kell magyarázni, hogy egyetlen kötelességük van: - a tanulás, amelyet saját érdekük követel, és saját érdekükben követelünk meg tőlük.

A törvényalkotóknak és törvényhozóknak pedig világos és egyértelmű irányba kellene terelni a fiatalságot, lelki és szellemi fejlődésüket segítve, nem pedig megutáltatva az iskolát és teljesen leterhelve őket sokszor felesleges és rosszul rangsorolt tantárgyakkal és tantervvel.

Mert ma mindenről szó esik, csak arról nem, hogy mindaz a cirkusz és gyűlölködés, amit tapasztal az ország pontosan azok miatt van, akik ma e gyűlölködést szítják. Mert az oktatás züllesztését 1948. június 16-án a szocialista diktatúra indította el, és a rendszerváltás utáni liberális kormányzás adta a kegyelemdöfést.

Jó volna tehát, végre a gyermekkel és a gyermeki lélekkel is foglalkozni, amikor az oktatás problémáiról beszélünk... Mert a nép lelke a gyermekek lelkében születik újjá. S nem mindegy, hogy egy torzszülött, vagy egy ép lélek születik-e, a mi szellemiségünk és intézkedéseink nyomán...

Stoffán György


Link








 
 
0 komment , kategória:  Iskola  
Elhunyt Pergel József
  2018-02-21 17:30:09, szerda
 
 



Elhunyt Pergel József


Életének 70. évében 2017. február 13-án hajnalban volt kollégánk és barátunk, Pergel József gépészmérnök végleg eltávozott sorainkból. T

Felejthetetlen halottunk, volt kollégánk és barátunk hamvait február 20-án kedden 11 órakor az Érdi Temetőben a római katolitikus gyászszertartás szerint helyeztük örök nyugalomra.

Józsi fényes szakmai pályát futott be, vele együtt világszínvonalú fejlesztések részesei lehettünk. Az ország legnagyobb vállalatának egyik meghatározó vezetőjeként kivívta a szakma és valamennyi munkatársai megbecsülését.

Sírjánál Nádasy István, örökös elnökünk mondott búcsúbeszédet.

Halála nagy veszteség mindannyiunk számára.

Mély fájdalommal búcsúzunk tőle!

Nyugodjék békében!







Az OMNYE vezetősége nevében Nádasy István elnök búcsúztató beszéde:

Tisztelt Pergel család, kedves Ágnes asszony, tisztelt Gyászoló közösség!

Ezen a februári hajnalon bekövetkezett az, amitől régóta tartottunk, s csak reméltük mégsem fog megtörténni. Jóska elvesztette a több mint tíz éve tartó, kemény, fájdalmakkal és lemondással teli harcát, amelyet szinte zokszó nélkül, csendesen, méltósággal és fegyelmezetten vívott meg, úgy, ahogy egész életében élt.

Jóskát 1972-ben ismertük meg, miután technikumi végzettséggel a budapesti Műszaki Egyetemen gépészmérnöki diplomát szerzett és a DKV ösztöndíjával a zsebében jelentkezett a Gépészeti Karbantartási Osztályon. Kezdő lépéseit üzemmérnöki feladatok elvégzésével tette meg, majd választhatott a tervező mérnöki és egy karbantartó műhely irányítása között. Ő ezt az utóbbit választotta, s 13 éven keresztül irányította a legösszetettebb tevékenységet végző Géplakatos Műhelyt, főművezetőként. Ebben az időszakban az ott folyó tevékenység szervezettségében, hatékonyságában, műszaki színvonalában jelentősen megerősödött.

Éppen csak villanásszerűen: valamennyi szivattyú tengelytömítésének átállítása mechanikus tömszelencékre, a forgógépes diagnosztikai rendszer bevezetése, a műhely technikai felszereltségének növelése, stb. Mint mindig voltak sikereink és kudarcaink. Visszaemlékezve volt olyan keserves időszak, amikor alig tudtunk megbirkózni meghatározó szivattyúk sorozatos visszatérő hibáival. Felkészültsége, alapossága és rendszerszemlélete segítségével feltárta a hibák gyökereit, melyek üzemi technológiákból eredtek.

Az új karbantartó műhely terveztetésében, az átköltözésben és annak belakásában tevékenyen részt vett, ott folytatva főművezetői feladatainak végrehajtását, mikor is egy váratlan haláleset okán felkértük a Műszaki Ellenőrzési Osztály vezetésére, amit 1986 és 90 között látott el, tovább fejlesztve a diagnosztikai vizsgálatok körét és emelve azok színvonalát. Elsőként alkalmazta az osztály a számítógépet adatok feldolgozására, tárolására.

1990-ben visszakerült a műhelyekhez, de most már a 200 főt számláló Gépészeti Karbantartó Műhelycsoport vezetőjeként. Ebben az időszakban kellett helytállnia a nagyjavítási ciklusidők csökkentési követelményivel-ez a vállalatvezetés elvárása volt-, és az üzemi technológiák nagyfokú fejlődése és változatossága által támasztott igényekkel szemben. Gondolok itt elsősorban az FCC, HDS Ref. 4 üzemekre. Ebben az időszakban többek között, érdemben segítette a nagyjavítási programok számítógéppel támogatott összeállítását és az Üzemfenntartási Irányítási Rendszer bevezetését, működésének elindítását

A magyar olajipar társasággá szervezése, szerintem indokolatlanul, csak és kizárólag mások példájának követése által vezérelve - átmenetileg - megakasztotta a finomítói karbantartás fejlődését. Az akkori szellemi és fizikai állomány bőven meg tudott volna felelni egy a részvénytársaság által támasztott teljesítmény követelményeknek. Megkezdődtek a kényszerű kiszervezések, melyek eredményeként elvesztett a finomító több tucat, a körülményeket, a technológiát jól ismerő szakmunkást.

Egy rövid ideig a gépészeti, építészeti és villamos karbantartók vezetésével bízták meg, majd kényszerűen végre kellett hajtania, ill. megszerveznie a kiszervezéseket. Ebben a legnagyobb falat a Dunafiksz Kft. megalapítása és működtetése volt. Ezt a teljesen új közgazdasági és pénzügyi felkészültséget is igénylő feladatot is kiválóan megoldotta. A Kft sorsát azonban nem Százhalombattán döntötték el. Annak ellenére, hogy a közel 300 fős Kft. zavar nélkül ellátta a karbantartási feladatait, több milliárd nyereséget produkált, áldozatul esett a "csak egy szerviz cég legyen" döntésnek.

Ezt követően visszakerült a finomító kötelékébe, ahol létesítmény felügyeletet látott el. Ekkor történt meg a SAP R3-ra való átállás, az ezzel kommunikálni tudó állapotfelügyeleti rendszer létrehozása. Utolsó egy éves időszakban gazdálkodásprogramozást látott el, majd 2009-ben nyugdíjas lett. Mi feltétlen indokoltnak, ő megtisztelőnek tartotta, hogy elnyerte a MOL Életpálya elismerést.
A GTE Százhalombattai Szervezete munkáját a kezdetektől támogatta, munkájában aktívan részt vett és 9 éven át annak titkári funkcióját látta el.

Nyugdíjba vonulása után tagja lett az Olajipari Műszaki Nyugdíjasok Egyesületének. Ott sem csupán tag volt, hanem színesítette, gazdagította annak életét. Az általa összeállított kvíz játékokat ötletesen vezette le. Én magam soha sem fogom elfelejteni azt, amikor fanyar humorral tájékoztatott bennünket betegségéről.

Nem vetette meg a kétkezi munkát, két családi házat épített sajátkezüleg, s el tudott végezni minden házkörüli munkát, amolyan ezermester módján.

Érdemeit koránt sem teljességgel összefoglalva elmondhatom, hogy:
• Gondolkodásában a logikus, bizonyítható, rendszerben összetartozó témákat kereste és találta meg, majd ezek alapján szervezte meg a munkákat, s hajtatta azokat végre.
• A feladatok végrehajtásához gondoskodott megfelelő eszközökről, követve a technikai fejlődést.
• A technikai folyamatok mellett lefektette a javítási műveletsorokat, rögzítve a hozzájuk tartozó időszükségletet
• Soha nem feledkezett meg munkatársairól mind a munkakörülmények, mind a szakmai továbbképzés, mind az érdekeik képviselete tekintetében. Nem csak biztatta szakmunkásait a továbbképzésre, hanem szabályozott keretek között oktatta is őket. Ugyanakkor saját magát is képezte. Új munkaköreinek ellátásához tartozó igényeknek megfelelően megtanult angolul, megszerezte a hegesztő szakmérnöki diplomát és a mérnök közgazdász képesítést is.
• több műszaki újítás ötletgazdája, az újítások rendszeres bírálója.
• Minden vonatkozásban a tisztaság, a nyíltság és a nyitottság, a becsületesség, és a korrektség jellemezte, amihez szerénység tű éles memória társult. Nem véletlenül hívták tréfásan családi lexikonnak otthonában.
• Nem véletlenül nem tudok egyetlen olyan esetről sem, melyben őt az elmarasztalásnak akárcsak az árnyéka is vetődött volna.
• Elismertsége egyöntetű és vitathatatlan.

Kedves Jóska szomorúak vagyunk, hogy elmentél, nekünk is fájt, hogy szenvedned kellett köszönjük, hogy ismerhettünk, hogy veled együtt dolgozhattunk. Ígérjük emlékedet megőrizzük.
Nyugodjál Békében!







Alex Tamás&Sztankay István: BÚCSÚDAL


Itt állunk mind, úgy hallgatunk.
Mit mondhatnánk? Nincs szavunk.
Szíved nem él, hová lettél?
Egyedül mentél.

Már csak emlék, kedves a kép,
Úgy nevettünk nem oly rég.
Tiéd sok tárgy, velünk maradt,
Itt voltál, igaz.

Most búcsúzunk, most sírhatunk,
Nem ölel (a) két karunk.
Fagyott a föld, a mély bezár,
Bennünk élsz tovább.
Fagyott a föld, a mély bezár,
Bennünk élsz tovább.

Megrendülten gondolunk rád,
Nem hisszük el, hogy nincs tovább.
Lehunyt szemed nem látja már:
Mindenütt virág.

Kint alszol majd a hideg télben,
Eszünkbe jutsz néha éjjel.
Nem vagy többé, nincs ilyen más,
Egyetlen voltál.

Itt állunk mind, úgy hallgatunk.
Mit mondhatnánk? Nincs szavunk.
Szíved nem él, hová lettél?
Egyedül mentél.

Már csak emlék, kedves a kép,
Úgy nevettünk nem oly rég.
Tiéd sok tárgy, velünk maradt,
Itt voltál, igaz.

Most búcsúzunk, most sírhatunk,
Nem ölel (a) két karunk.
Fagyott a föld, a mély bezár,
Bennünk élsz tovább.
Fagyott a föld, a mély bezár,
Bennünk élsz tovább.

Megrendülten gondolunk rád,
Nem hisszük el, hogy nincs tovább.
Lehunyt szemed nem látja már:
Mindenütt virág.

Kint alszol majd a hideg télben,
Eszünkbe jutsz néha éjjel.
Nem vagy többé, nincs ilyen más,
Egyetlen voltál.

Most búcsúzunk...






 
 
0 komment , kategória:  OMNYE  
Ki is az a Mészáros Lőrinc?
  2018-02-19 20:30:32, hétfő
 
 










KI IS AZ A MÉSZÁROS LŐRINC?


Bocsánat, nem kampányolni akarok, de az igazságtalanságot nehezen viselem.

Jó tudni, ki is az az ember, akit a baloldali kampányban ország-világ előtt kötéllel és/vagy börtönnel fenyegetnek. Egyetlen bűne, hogy Felcsút polgármestere, illetve földije Orbán Viktornak.

Azért lenne jó sokakhoz eljuttatni ezt az írást, hogy világosabban lássanak azok is, akik nem látnak tisztán ebben az ügyben (sem).

Ki is az a Mészáros Lőrinc ?
Mészáros Lőrinc több mint húszéves tisztes vállalkozói múltra tekinthet vissza.

Apró lépésekkel fokozatosan és tudatosan építette fel vállalkozásait. Nem az állami vagyon lebontásával, nem rabló privatizációval szerezte meg első millióit, hanem szorgalmával és kétkezi munkájával, ellentétben a Zuschlag-féle fehérgalléros bűnözőkkel.

Az sem elhanyagolható, hogy jelenleg hatszáz embernek, ezzel együtt hatszáz családnak biztosít tisztes és tartós megélhetést.

Nem a balliberális oldalon divatos úgynevezett "tanácsadó" cégeket üzemeltet, amelyek ugyan jól jövedelmező, de improduktív ügyeskedő tevékenységéhez a tulajdonoson és családján, esetleg néhány alkalmazotton kívül nem szükségeltetik több száz dolgos kéz.

Nem él hivalkodóan, nem visel milliós értékű karórát, mint Kóka János annak idején, és helikopterre sem vágyik. Még ellenségei sem tuják azzal vádolni, hogy kicsapongó életet folytatna, családcentrikus családfőnek ismerik.

Családi háza nem kacsalábon forgó kastély, nem luxus negyedben lakik, és Gyurcsánnyal ellentétben erőszakkal sem lehetne másoktól elkonfiskált "apró" villába költöztetni.

Vagyona és vállalkozása akkor is növekedett, amikor a nyolc évig tartó balliberális kormányzati ámokfutás alatt a hivatalos szervek és az adóhatóság mindent elkövettek, hogy ellehetetlenítsék. Ebben az időszakban többször is vagyonosodási vizsgálatot rendeltek el vele szemben, de egyetlen esetben sem marasztalták el, Keller László közpénzügyi államtitkár legnagyobb szomorúságára.

Mint a település volt jegyzője, tudom, szerénysége tiltja, hogy önmagát előtérbe tolja, és önmagának reklámot csináljon, irigyei, ellenfelei viszont szeretik agyonhallgatni szociális érzékenységét.

Mészáros Lőrinc az elődeivel ellentétben társadalmi megbízatású polgármester, így minden évben többmilliós nagyságrendű költségvetésű tételt spórol meg az önkormányzatnak.

Amit tiszteletdíjként kap, azt teljes egészében szétosztja a rászorulók között. Jegyzőként nemegyszer voltam annak is tanúja, hogy a fogadóóráján a hozzá forduló bajban lévőket a saját vagyonából segítette ki.

Az mára már megszokottá vált, hogy évről évre a téli időszakban több száz mázsa tűzifát oszt szét a rászorulók között, több tonna burgonyát juttat a nehéz sorban élőknek.

A település közintézményeinek a felújítása is a nevéhez fűződik. Alig van olyan esztendő, hogy esetenként több tíz millió forintot ne áldozna az önkormányzati épületek renoválására.

Az orvosi rendelő és könyvtár teljes külső felújításának költségeit is ő állta. Korábban az óvoda épületének bővítése és felújítása során oroszlánrészt vállalt a költségekből.

A most elkészült új faluház megépítéséhez is jelentős összeggel járult hozzá. Ezek után tűrje el a jobb oldal szó nélkül a láthatóan erőszakos, hazug és gátlástalan baloldal választási kampányának minden mocskát? (.....)

Dr. Petrin László jogász


Adjuk tovább - osszuk meg!







Mészáros Lőrinc egy gazdag magyar.

Egy vállalkozó. Tisztességes. Az ellenkezőjét még soha, senki nem tudta bizonyítani. Több száz magyar családnak ad tisztességes megélhetést.

De ez nem számít! Csak az aljas, alaptalan, vádak! Tisztességtelenül szerezte a vagyonát? Talán akkor feljelentést kell tenni! Vagy az a gond, hogy magyar ember létére gazdagodott meg? Az hogy nem külföldi érdekeltségű a vállalkozás, aki kiviszi vagyonát az országból? Vagy az a gond, hogy nem baloldali, mert akkor rendben lenne? Akkor ,,mi az hogy! Nagyon is!"

Többször volt NAV vizsgálat nála, de semmi szabálytalanság. Szóval mi akkor a gond? Továbbá mintha ő volna az egyetlen gazdag ember Magyarországon. Remélem, hogy nem így van! Remélem, hogy egyre többen lesznek!

Ja, hogy csak egy gázszerelő a végzettsége ugye? Nos ez a gond! Mert nyugaton erre nincs példa ugye? Tényleg? Ott érdekes módon megsüvegelik az ilyet. Továbbá, ha már a végzettségről beszélünk, érettségi nélkül lehet Európa vezetője valaki ugye? Az rendben?

Tudják lehet meglepő lesz, de én azt vallom, százszor inkább egy gazdag magyar, legyen az bármilyen politikai elkötelezettségű, mint a német, vagy a francia multi! Mert talán más is tapasztalta már, hogy egy gazdag multi cég számára nem elsősorban a magyar családok megélhetése a legfontosabb!

Ezért én a legkevésbé sem kifogásolom, ha egy magyar vállalkozó sikeres.

Csak ne tisztességtelenül gazdagodjon. Mondjuk ne a diákok, a gyerekek pénzét sikkassza el!















 
 
0 komment , kategória:  Média  
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 33 
2018.01 2018. Február 2018.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 33 db bejegyzés
e év: 315 db bejegyzés
Összes: 4824 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 676
  • e Hét: 2172
  • e Hónap: 19316
  • e Év: 156688
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.