Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / Honoré de Balzac / Menus Gábor
1940.08.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 20 
Tóth Árpád: Március
  2012-03-28 17:53:53, szerda
 
 




Tóth Árpád: MÁRCIUS


A ritkás ágak zöldjén átveti
A messzi nap a sűrű sugarat,
Mint végtelen aranysodronyt, egy égi
Vezeték dús hálózatát, s a fák
Zsonganak, mint sínmenti nyurga póznák,
Ha rajtuk szárnyas, forró hír repül:
A földnek a Tavasz telefonál...

És reszket a liget, mint zsenge szűzlány,
Feszűl ezer kis lombkeble keményen,
S a város, ez a bús, tüdőbeteg
Gyári munkás is mozdul: karjait,
A vézna gyárkéményeket kinyujtja,
Beszippantja a távol illatot,
És mámoros, gyulladt dalokba kezd.

Ó, gyúlt világ! ó, drága március!
Rügyek, szerelmek, forradalmak
Évadja, - a villámló ablakokban
Celzius-létráját riadva kússza
Az izgatott, rab higany-szál: a vén,
Hűlő világnak újra láza van:
Trilláz a fényben reszkető magas
Tűzfalak közt, mint furcsa és kemény
Rigóhang, egy inas-száj szurtos füttye,
S rekedt autótülök, biciklicsengés,
Sikoltó sín, trappos paták alatt
Az utcakő gránit feleselése,
Harang, rikkancsok, anda zongorák
Skálája a politúros homályból
S az emberi lélegzés halk zenéje
Szédülten szaporázza ritmusát...

Ó, most minden zugát e messzi gömbnek:
Tág tengerek zöld ínyü habtaréját,
Folyók parallel partját, ifju erdők
Testén az átnyilalló édes allét,
A földeken a millió barázdát
És minden városok sűrűn rakott
Ragyogó ház-sorát valami vad vágy
Feszíti szét, mint megszámlálhatatlan
Gigászi fogsort, felvonagló ajkat,
Hogy vélük a setét föld felrikoltsa
Örök dacát a titkos végtelenbe:
Ó, élet, élet, élet, Március!

S konok trónusán reszket a Halál.







Tóth Árpád: Március Szegedi Géza előadásában

Link














 
 
0 komment , kategória:  Tóth Árpád   
Tudatos vérrontással hatmillióra videóval
  2012-03-27 23:16:07, kedd
 
 




TUDATOS VÉRRONTÁSSAL HATMILLIÓRA
2012 március 12. (hétfő)


KIK CSÖKKENTIK A MAGYAROK LÉTSZÁMÁT 2050-IG HATMILLIÓRA, AZ ÉTKEZÉSI SÓ HELYETT ETETETT IVARTALANÍTÓ KÁLISÓVAL ÉS AZ SZENNYEZETT IVÓVÍZ ITATÁSÁVAL?

Mi a vérelektrolit?

A "vérelektrolit" az élet létrejöttekor az óceánra jellemző konyhasó : kálisó arányú oldat. Ma is tengervízi környezetet biztosít sejtjeink számára. Jól vezeti az elektromos áramot, a sejtek és szervek közötti elektromos kapcsolatért felelős.

Mi a vérelektrolit optimuma?

Orvosi körökben a vérelektrolit optimuma régóta ismert, mert az elvesztett vér pótlására, a vérkeringés fenntartásához is ilyen oldatot használnak, az ún. "RINGER-oldatot". Ebben 99: 0,9:0,03 a víz:konyhasó:kálisó (H O : NaCl : KCl) aránya.

Elronthatja-e a vérelektrolitot a táplálkozás?

A szárazföldi növények - a vérhez képest - ellenkező arányban tartalmazzák a nátrium és kálium (Na és K) komponenseket, de ennek a kompenzálására az emberek, már az ősidők óta, sózzák az ételeket, hogy a maguk és az igavonó állatok jó erőnlétét ezúton biztosítsák. A Biblia is (ószövetség,Ézsaiás 30.,24.)írja,hogy az"igavonó állatokat sózott abrakkal kell etetni". (EGYES ÚJABB BIBLIA FORDÍTÁSOKBÓL KIHAGYJÁK A SÓZÁST, KIK, ÉS FŐLEG MIÉRT?).

Az étkezésre használt víz tisztasága is alapvető. Esővizet, vagy, ha az nem tiszta, gőzébôl mesterségesen lepárolt vizet kell fogyasztani. Az ókori iratok, pl. a zsidók "Talmud"-ja (TAANITH. 10 a. lap) szerint: ivóvíz csak desztillált tiszta (eső) víz lehet, mindenféle egyéb vizet "hasznavehetetlennek" mondanak. Az ősi tibeti víz-kúra is a desztilláltvíz iváson alapul, mindenhol terjed, dr. O.Z.A. Hanish "Desztilláltvíz- kúra" /orvosi/ leírása alapján. Az AQUANET.FW.HU honlapunkon is megtalálható (AGROANALíZIS TUDOMÁNYOS TÁRSASÁG honlapja www nélkül, nagybetükkel hívható), onnan ki lehet nyomtatni!

Mi a vérelektrolit-sóarány rontás hatása?

Ha többségében "nátriumhiányos vagy káliumdús" az étel,ital, a szervezetben a sejtek között állandósul a rossz elektromos kapcsolat. Elromlik a sejtek anyagcseréje, s deformálódnak. Ennek következtében - amint azt nagyszámú emberen és állaton elvégzett táplálkozástani kísérlet, ill. megfigyelés alapján "A mellékvesekéreg biológiája" cím alatt, 1976-ban 7000 pld-ban közzétették Magyarországon, 61 db. "magasszintű", tudományos értekezés összefoglalásaként, tehát minden "illetékeshez" el kellett volna jutnia! - a nátriumhiányos vagy káliumdús étel tönkreteszi a szervezetet. Teljesen védekezésképtelenné lesz a stressz-hatásokkal szemben, s a nátriumhiánytól beűrűsödik a vér, ami keringési rendellenességekhez, a szív- és érrendszer és a vese tönkremenetelhez, magas vérnyomáshoz, agyvérzéshez vezet. Eközben a nátrium-megtakarítási erőlködésétől daganatos lesz a mellékvese, végül pedig nátriumvisszatartó, káliumvesztő, kóros veseműködés, halálos Addison-kór alakul ki. A szlovák akadémiai kutatók mérései kimutatták azt, hogy csontlágyulást okozó, fertőzési veszély fokozó, rákelőidéző, sőt ivartalanító is az a kálium-túladagolás, amit a növények kálisóval "műtrágyázása", az e miatti "káliumdússáguk" okoz! /"Túl sok a kálium". Uj Szó 17. szám, Pozsony,1988.IX.16./ Nálunk (a műtrágyázásnál) kb. 60% a K/N hatóanyag-használati arány, iszlám országokban és Nagy Kínában 5% alatt van, őket s a természetes ételt fogyasztó zsidókat nem ivartalanítják!

Ki felelős a vérelekrolit-rontó táplálkozásért?

Mindannyian tudjuk, hogy az orvosok és természetgyógyászok nagy többsége tiszteli a hazáját és szereti a magyar népet. A vérelektrolit kérdésben azonban elzárták őket a tényleges mérési adatoktól. A mérések eredményeit illetően tévedésben tartják őket. Kizárólag, csak a mérések eredményeit hamisan és/vagy ellentmondásosan ismertetô (elhallgató, elködösítô) állami- és "tudományos" állásfoglalásokhoz jutnak hozzá. Ha "kipróbálják" a káliumdús és nátriumhiányos étrend hatását, az tiltott kísérlet, amibe beteg, egészséges is belehalhat!

A hazai és nemzetközi egészség/halál piacon "megjelentek" a magukat és egymást "táplálkozási tudósoknak" kikiáltó hamis tanácsadók. Sleppjüket képezik a "reformkonyhás" ezoterikus ingalengető félművelt "életmódtanácsadók". Leleplező jelük: "Tengeri sónak" nevezett, a tengervíz só-összetételtől durván eltérő sókat ajánlanak. A nátriumot és a káliumot fordított dózisokkal javasolják.

A vérelektrolit legfontosabb ionja a nátrium helyett a "sós ízt" pótoltatják. Kálisóval,fűszeres kálisóval ("Vivega"-val). Rábeszélnek a nem tiszta víz nagy mennyiségben ivására (csapvíz, artézi víz), és a költséges, valójában nem gyógyhatású hamis "gyógyvizekre" (Pi-víz,Oxy-víz, Dd-víz, Clean-Water). Tisztítás helyett "energetizálják" a vizet, titkolják a tiszta desztillált víz gyógyító hatását.

Vegyi fegyverként alkalmazzák az ezúton való vérelektrolit-rontást! Csalnak a mértéknél, súlynál és a számnál. Mérések bizonyítják, amiket parlamenti szakértőként szereznünk meg! Nem csak ezek a személyek felelôsek avérelektrolit rontása miatti pusztulásért! Azok az "értelmiségi magyarok" is mindfelelősök, akik lusták, gyávák, akik nem segítik a mentést! Ettől vagyunk allergiában, szívhalálban, rákban "EU-elsők"!


Lehet-e személyesen védekezni?

Kormányszinten is emlegetett "tény", hogy 2050-re hatmillióra "csökken" a magyarok lélekszáma! Miért? A kálisó etetés, káliummal "műtrágyázás", nátrium pótlás akadályozás miatt, és a szennyezett víz evésre, ivásra használata miatt. Nálunk ma csak a kóser só biztosan káliummentes, a többiben kálisó is lehet, s a desztillált vízre ráírják, hogy "szennyezni kell"!

Itt már csak a családi porta szintjén lehetséges védekezni:

- Lássuk el háztartásunkat ivóvíz-desztillálóval, víztisztaság mérővel

- Lássuk el az ismeretlen tartalmú sókban a kálisót kimutató lámpával,

- Szerezzük meg az élelmiszerek Na- és K tartalmát közlő tápanyagtáblázatot és tartsuk meg a RINGER-oldatból ismert víz:konyhasó:kálisó pótlási arányt!

- Egy felnőtt legalább 2 liter vizet, 4-8 gramm nátriumot pótoljon naponta, étkezésenként ne fogyasszon 0,6, egész nap pedig 2 grammnál több káliumot!

- Minden család maga termelje a bioélelmiszert a saját kertjében, ha más termeli valójában nem lehet ellenőrizni, hogy használt-e mérget is, mert a teljes körű szermaradvány vizsgálat megfizethetetlen, s hazánkban a biotermesztők is műtrágyázhatnak a mérgező kálisóval! ( KIK LOBBIZTÁK KI, ÉS MIÉRT? )

Desztillálóról, mérésekről, s műszerekről bővebb információ a honlapunkon található. Tanácsadás: telefonon (36-1) 2506064, (36-27) 380665 (vagy időpont-egyeztetés alapján, személyesen).


ESZKÖZBESZERZÉSI ÉS EGYÉB KÉRDÉSEK

1./Hővisszanyerő stabil háztartási IVÓVÍZ DESZTILLÁLÓ /magyar licenc/: AGRO-ANALÍZIS TUDOMÁNYOS TÁRSASÁG PJT, 1036 Bp., Lajos u.115.III.18. Tejfalussy András, Tel./fax:361-2506064.

2./VÍZTISZTASÁG-MÉRŐ (Ohm-mérô + szonda): - " -

3./UV-LÁMPA a mérgezô kálisó konyhasóban (nátrium-kloridban) kimutatására. Falschgeld Detektiv No. MD-118. Conrad Electronic, 1067 Bp., Teréz krt. 23. (Az Oktogonnál, az Aradi u. sarkán)

4./TÁPANYAGTÁBLÁZAT is kell az ételekkel bejuttatott nátrium és kálium fogyasztás megtervezéséhez, ellenőrzéséhez.

Dr. Bíró György, Dr. Lindner Károly (Medicina Bp.). Ezt a hiányos, és hamis adatokat is tartalmazó "Tápanyagtáblázatot" engedi terjeszten az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat. Kellene egy jobb, de nincs. A vérelektrolit-optimum védelméhez szüséges nátrium- és kálium tartalmakat, továbbá azt is meghamisítja, hogy mennyi kálium és nátrium pótlás a veszélytelen. 1 kg kukoricalisztre 0,6 gramm káliumtartalmat ad meg. Agrokémiai kutatóintézeti könyv viszont 20 grammos káliumtartalmat ad meg 1kg kukoricaszemre, tehát 33-szor többet, Ennek a 3300%-os eltérésnek csakis CSALÁS lehet az oka. Ay utóbbi hamis könyv /adat/ író dr. Kádár Imre (MTA-TAKI) korábban még 2 grammot közölt! 3300%-os "bizonytalanságban" tartják az élelmek kálium MENNYISÉGE vonatkozásában a termelőt és fogyasztót, azzal, hogy a MÉRTÉKNÉL IS CSALNAK:

Bíróék könyve a sportolók nátriumigényét helyesen közli: napi 6-10 gramm Na, 15-25 gramm NaCl. 43.táblázat,"A sportolók ásványi-anyag szükséglete sportágak szerint". Ennyi nátrium kell a legyengültnek is, 8 gramm nátriumot,18 gramm NaCl-t pótol az infuzió napi 2 liter fiziológiás (Ringer) sóoldata. Ha a sportolók és kórházban kezeltek nátriumpótlása vagy káliumpótlása hibás, az azonnal észrevehető: a sportoló teljesítménye csökken, a legyengült "kezd meghalni". Rögtön kiderülhet a csalás, a "Fekete Angyal" néven elhíresült sorozatgyilkos kórházi ápolónő is káliumtúladagolással ölt. De az összes többi ember nem képes észrevenni, hogy nátriumhiányos vagy káliumdús "ásványi-anyag pótlás" miatt ivartalanodik, hal meg.

Ezt a méréssel nem ellenőrizettséget kihasználva,dr. Bíróék 0,5-2 gramm közötti nátriumpótlást, 1,2-5 gramm közötti NaCl pótlást írtak elő, "Nátrium" címszó alatt, ill. a könyvük a 23. sy. táblázatában a "Biztonsági tartalékkal megnövelt ásványianyag-bevitel értékek" cím alatt. Miután ôk kísérletezték ki klinikákon azt, hogy a szájon át bejutó 0,8 gramm kálium már erősen vesemérgező és 1,8 gramm láthatóan rontja a szívműködést, torzítja az EKG impulzust,

Bíró ill. az ÁNTSZ-es cimborái a lakosság többségnek napi 3,5 grammos káliumdózist ajánlanak a könyvükben. .Ha ez sportolóba jut be (pl. kálisóval műtrágyázott növényekkel) neki sem jó, de a több nátriumot fogyasztót kevésbé mérgezi a káliumtöbblet, és Bíróék a sportolóknak naponta 15-25 gramm konyhasó evését javasolták, engedték meg.! Miért is beszélték le a többieket a méregtelenítő hatású nagyobb nátriumdózisról?!

Megtévesztő pl. a szója káliumtartalma, az 1999-es kiadásban, lásd 51.táblázat"Ásványi anyagok": "szója". Az előző kiadásban tízszer annyit közöltek! Számos embert mérgez a szója nagy káliumtartalma!

Mindezeknek a csalásoknak ellenére, látszik a Táblázatból, hogy szárazföldi növények alig tartalmaz nátriumot, viszont a káliumtartalmuk veszélyesen magas.
.
Az fentit könyvet BŰNÜGYI BIZONYÍTÉK CÉLJÁRA IS CÉLSZERŰ MEGVÁSÁROLNI, KÉSŐBB UGYANIS LE FOGJÁK TAGADNI A CSALÁSOKAT. Kellenek a bûnjelek a bírósági eljáráshoz, a bíróságon ezzel lehet bizonyítani, hogy miért jár a kártérítés az államtól, az ÁNTSZ által tudatosan megbetegítetteknek, pusztítottaknak..

Az ÁNTSZ a felelős a könyv hamis adatai miatti betegségért, APARTHEID, tudatos népirtás jele az is, hogy, a COCA-COLA 1,5 gramm/liter (mérgezô) káliumtartalmú. A Pepsi-Cola csak 0,18 gramm/liter káliumot tartalmaz, nyilván azért hogy a FENTIEKKEL TISZTÁBAN LÉVŐ IS KÓLÁZHASSON.

5/.A DESZTILLÁLT VÍZ GYÓGYHATÁSÁNAK AZ A MAGYARÁZATA, HOGY: A SOK SZABAD POTENCIÁLLAL RENDELKEZŐ TISZTA VÍZ MOLEKULÁI KÁLIUM KIOLDÁS ÚTJÁN ELBONTJÁK A HIBÁS SEJTEKET. EZUTÁN AZOKAT EGÉSZSÉGESSEL PÓTLOLHATJA A SZERVEZET, OSZTÓDNAK A SZOMSZÉDOS,. EGÉSZSÉGES SEJTEK. (EGY BETEG SEJT TORZ SEJTMEMBRÁNJA NEM KÉPES ÖTVENSZERES KÁLIUM KONCENTRÁCIÓ- ELTÉRÉST FENNTARTANI, . A SEJTEN BELÜL UGYANIS KB. ÖTVENSZERES A KÁLIUM KONCENTRÁCIÓ A SEJTET KÖRÜLVEVŐ TESTFOLYADÉKBAN LÉVŐHÖZ KÉPEST.


ORVOSI DESZTILLÁLTVÍZ-KÚRA DR. O.Z.A. HANISHTÓL (Mazdaznan)

Az orvosi művek tanulmányozása nem használ nekünk semmit sem a szervezet betegségei kezelésénél.

Minden bajnál a vér van túlterhelve.

Csak egy mód van a vér kitisztítására, a desztillált v. halott víz, mellyel kimossuk a vért, mely víz nem tartalmaz semmi élő szervezetet, sem vegyi összetételt. Ez a víz a forralásnál keletkező gőzből kondenzálódik és az olyan nyomást gyakorol a vérre, mely pillanatok, percek alatt megsemmisíti az anyagokat, idegen elemeket, ásványokat, savakat, melyek a vérbe hatoltak, keresztül űzi a szervezeten és rövid idő alatt elillannak.

Nem lényeges, hogy lassan v. gyorsan, melegen v. hidegen isszák-e a vizet, mindenki a maga módján, temperamentje és állapota szerint.

Az idegesek és hepatitikusoknak majdnem forrva kell inniuk. A lényeg: a szükséges nyomást fenntartani a vérre. Ezért kell egyszerre 2 pohárral (átlag 2 deci) inni, egész napon át, míg eléri a 3-3 és fél litert. Idősek, betegek, gyengék csak 2x1 decit igyanak, napi 2 l-nél nem többet.

Íme egy lehetséges kúra:

1. A felébredésnél reggel megisszuk az első 2 pohár vizet, melyek már az ágyhoz vannak készítve.

2. A reggeli előtt (ha egyáltalán reggelizünk) vesszük a 2. adag 2 pohár vizet.

3. 2 óra múlva a 3. adag 2 pohár jön.

4. Evés előtt a 4. adag 2 pohár jön, de ennél asztalhoz ülhetünk.

5. 2 órával ebéd után az 5. adag jön - 2 pohár víz.

6. 2 órával később a 6. adag 2 pohár víz.

7. Vacsora előtt (20 óra körül) veheti a 8.-at.

8. Kevéssel lefekvés előtt a 9. adagot s ezután úgy alszik, mint egy üdvözült.

Most jön a kérdés, mit lehet a kúra mellett még enni-inni?

Azt, amit akar és amennyit akar.
Elvileg a Mazdaznanban semmi sincs tiltva, főleg a kúra alatt. Ha nincs szüksége böjtre, nem kell semmit megvonnia magától ehet és ihat, de a kúra szabályait pontosan be kell tartani: minden 2 órában étkezés e l ő t t meginni a 2 pohár desztillált vizet.
Mégis, súlyos betegeknek a megfelelő étrendet kell betartani a kúránál.

Hamarosan megállapthatja, hogy már a reggelinél szerényebb lesz, miután megitta a 2x2 pohár vizet. 3 nap után már nem vágyakozik sem erre, sem arra többé, ellenkezőleg olyan dolgokra vágyik, amire azelőtt sosem gondolt és azokat fogyasztja. Kevés idő mulva búzadara, zabpehely és hasonló gabonaneműekre jön étvágya. Ha meg akarunk szabadulni bajainktól, úgy 1 kanál agar-agart veszünk reggelire.

Ha gyorsítani akarjuk erősödésünket, úgy este 1 kanál carageenzuzmó teát veszünk, szétmorzsoljuk egy csészébe (előzőleg többször átmosni) és forró vízzel leöntve megisszuk a folyadékot az alján maradt sűrűjével együtt. Napról napra kevesebbet eszünk, nemsokára csak a felét, majd az 1/3 részét annak, amit azelőtt fogyasztottunk.
Néhány hét mulva már a szükségleteink szerint választjuk táplálékunkat, úgyhogy egy új testet építhessünk.
5-7 hét múlva másként kezdünk élni. Már érezzük a tisztulási folyamatot, a vérkeringés megújulását, felfrissülését.
A súlyából semmit sem veszít a kúra alatt, sőt gyarapszik, mert mennél tisztább a vér és a testsejtek, úgy súlyosabbak lesznek. Ha túlságosan emelkedne a súlya, úgy leegyszerűsíti étrendjét, elhagyja az olajat és vajat.

E kúrában a legcsodálatosabb, hogy nem okoz semmi gondot, minden probléma magától megoldódik, ha szigorúan betartjuk a kúra előírásait. Világosabb gondolataink jönnek és szívesebben végezzük a légző gyakorlatainkat. Fejlődünk, a saját gondolataink lépnek előtérbe, nem kérdezősködünk többé, gondolkodó lénnyé válunk. Sokminden feleslegessé válik, amivel azelőtt foglalkoztunk. A kúra egyszerű, s az az érdekes benne, hogy minden megerőltetés nélkül nagy eredményt lehet elérni vele. Akár gyomorbajban szenved, vagy a máj nem funkcionál rendesen, v. a vesék vannak megtámadva, v. az emésztőcsatorna eldugult, v. nemi bajok okozzák a rosszullétet, mert a tüdők és idegek nem végzik jól a feladatukat, még a szív sem, s végül fekélyek jönnek, melyek rákká fejlődhetnek. Minden bajnak el kell múlnia s ehhez a desztilláltvíz kúra elég, nem kell semmit hozzátenni. Idegbajnál ajánlatos 21 napig a kúra idején csak pattogatott kukoricán élni, a gyümölcsöt elhagyva, míg a test újra normálisan működik. Ha görcsök, merevedések vannak, v. az inak megrövidülnek, csak a panopraktika nyújthat segítséget és meg kell veregetni, vagy mással ütögettetni az összezsugorodott testrészeket.

A tuberkolózis is eltűnik, ha kecsketejet adunk a betegnek, okra-hüvelyt (2 kanál) és pignons teát (1 kanál). A legsúlyosabb cukorbaj 6 hónap alatt elmúlik, melyet a közönséges orvosi előírások-rendelések nem képesek elérni.
A vizi betegség, köszvény, reuma, bélbajok és skrofulózis (vér bajok) 21 nap alatt javulnak.
Ekkor 3 heti szünet következik s újabb 3 hétig kell kúrázni 3x ismételve. Ha szükséges, folytatni kell, így 9 hónapig, mialatt teljesen kigyógyul mindenből.
A rák - bárhol legyen is, pl. mell-, gyomor-, máj- v. a belekben v. torokban, vagy egy sarcoma: ki lehet űzni a vérből 3 v. 14 hónap közt, desztilláltvíz-kúrával. Néha már pár nap után a sebes helyek (rákosak) megszáradnak, eltűnnek a vérből, s a baj ki lesz űzve.
A gyomorrák is gyorsan gyógyul, ha csak pattogatott kukoricán és sok friss zöldséggel él, salátának elkészitve, v. forró olajba dobva egy pillanatig, míg így kissé meghervad - s keveset eszünk belőle.
Minden savasat el kell hagyni. A bőr színe 3 napi kúra után már kivilágosodik, rózsás lesz, s az egész testben könnyűség érzete támad.
A 2. és 3. hét után a szemek áthatóan tiszták, fényesek lesznek s világosabb lesz a gondolkodás és a túlérzékenység is csökken.

Túlzásba ne vigyük a vízkúrát sem, mert akkor reumára hajlamosít. Ha kimondott ellenszenv van a vízivásra, akkor szüneteltetni kell, vagy jobban diétázni, avagy rövid böjtöket (1-2 hetenként 1 napot), bélfürdőket végezni.
Ugyanakkor a soványak hízni kezdenek, míg a kövérek fogyni kezdenek.
Hirtelen, heves eseteknél elég a 3 heti kúra, másoknál 5 hétig tarthat.
Aki 12 hétig bírja megszakítás nélkül, a teste minden baja lassan elmúlik, a táplálkozás mértékletes, pontos lesz.
A kúra befejeztével oly szokássá válik a víz-ivás, hogy szívesen folytatja s az esti étkezés előtt megissza a 2 pohár vizet.
Így nem betegedhetünk meg többé. Miután testünk 87 %-a vizből áll és a víz, amelyet naponta pontosan 2 pohárral desztillálva veszünk, kiviszi a sókat és savakat természetes utakon s nem engedi többé a vért ezekkel terhelni.

Ez a kúra 3 különleges eredményt biztosít:

1. Kimossa a vért úgy, hogy kiűz belőle minden idegen anyagot.

2. Ezáltal minden szerv és az egész szervezet is normálisan működik

3. Ez egy fiatalító fürdő, egy olyan fiatalodás, amilyet a fiataloknál sem találunk, mert a mirigyfunkciókat normalizálja, s így az agyra hatva felélénkül az ember tőle.

Ezt a hasznos kúrát mindig elővehetjük, újra kezdhetjük, ha úgy érezzük, hogy a szervek nem működnek pontosan és egy pár nap v. hétig folytathatjuk.
Ha nincs is különös bajunk, akkor is segítségül vehetjük e kúrát, mert a vért időről időre tisztítani kell, mindenkinek az ő temperamentje szerint.

Ha minden 3-5-7-9 évben 5-7 hétig kúrázunk, úgy tisztán tartjuk a szervezetet, biztosítjuk állandó jólétünket és előrehaladásunkat az életben. A desztillált víz a legnagyobb fontossággal s értékkel bír nemcsak az egyén, de egy egész nép számára. Egy gondos kormányzat, melynek szívügye a nép egészsége, minden vizet duplán desztilláltatna, mielőtt a vízvezetékbe engedné. (!)

Ha ez az eset nem áll fenn, úgy magunk desztilláljunk, legjobb a márciusi esővíz. Az is valamit ér, ha a vizet 2x felfőzzük 5-10 percig s közben mindig lehűtjük s az alját eldobjuk.

Lehet a kereskedelemben is venni, de vigyázni kell, hogy jó minőségű s főleg jóízű legyen!

Tejfalussy András
kutatómérnök, feltaláló

Forrás >>>

Utoljára frissítve (2012 március 12. (hétfő) 14:42)


Videó

Link







 
 
1 komment , kategória:  Egészségünk érdekében...  
Gyorshír: Megtalálták Attila és Árpád sírját a Pilisben!
  2012-03-27 23:14:24, kedd
 
 




... megtalálták Attila nagy királyunk és Árpád apánk sírját a Pilisben

2012. március 10. 15:30
Hun-hír. infó


Hatalmas felfedezés kapujában áll dr. Lánszki Imre ökológus és dr. Kováts László Dezső, a Műszaki Egyetem egykori professzora. A két tudós a Pilis keleti vonulataiban hőkamerával sírhelyeket azonosított, elméletük szerint Attila hun király és Árpád fejedelem nyughelyét rejti a hegy.

A magyarságot évszázadok óta foglalkoztató rejtély most megoldódhat: ha beigazolódik Lánszki Imre feltételezése, akkor a Budakalász közelében fekvő hegyek rejtik Attila és Árpád fejedelem sírját. Lánszki tizenkét évvel ezelőtt a lányával gombászott a Nagy-Kevély-hegy keleti oldalán. A tudós ekkor fedezett fel szabályos formájú, emberi kéz nyomát őrző épületmaradványokat.

Arra következtetett, hogy valaha itt egy vár állhatott, s kutatásai alapján arra jutott: itt állhatott a hunok birodalmi központja, Sicambria, ahol később ős Buda vára szerveződött. Néhány évvel ezelőtt műholdas felvételek készültek, amelyeken kirajzolódnak az U alakú udvar és a várfal maradványai. A középkori leírások és metszetek alapján is jól azonosítható a várfal. Ráadásul nemrég Törökországban előkerült Mátyás király egyik eltűnt krónikájának törökre lefordított változata, a Tarih-i Üngürüsz, amely a magyarok történetével foglalkozik.

A krónika olyan támpontokat adott, amelyeket korábban nem ismertünk, értekezik Attila temetésének körülményeiről és a helyszínről is. Lánszki azután megtalálta az Attila temetkezési helyéül szolgáló barlangrendszert, közelebbről pedig az egyik szikla kiszélesedő bejáratát, amit fedőlappal zártak el.

Lánszki már bejutott ide, amikor kutatásához csatlakozott dr. Kováts László Dezső professzor is, aki a fizika módszereivel segítette a titok feltárását.

- Amikor Lánszki segítséget kért, hőkamerával a talajból kivezető hőnyomokat elemezve azonosítottuk azokat a pontokat, ahol várhatóan eredményesen be lehet jutni a leírások szerint is létező föld alatti járatokba. A vár ivóvízrendszerét is pontosan azonosítottuk, a vizet vezető folyosókkal, ciszternákkal együtt, amelyekben ma is jó minőségű, iható víz található - magyarázta a professzor.

A két kutató csütörtökön helikopterre szállt, és a levegőből mintegy ezerötszáz hőképet készített. Falakat, sírhelyeket különítettek el, áprilisban pedig barlangászokkal kezdik meg a terület feltárását. Azt mondják, már megkapták a szakhatóságtól a szükséges engedélyeket. Ha igazolódnak a feltételezések, Attila sírját egy körülbelül száz köbméteres üreg rejti, amelynek falai két és fél méter vastagok. Ha a két kutató sikerrel jár, az igazi tudományos szenzációt és egy ókori titok megfejtését jelenti.















 
 
0 komment , kategória:  Tudomány - technika  
Kísérteties egybeesés
  2012-03-23 21:53:57, péntek
 
 




KÍSÉRTETIES EGYBEESÉS
Mexikó 7,4 igazi földrengés és gyakorlat egyazon napon
2012.03.22


Nagyon bizarr egybeesés: a mexikói kormány 2012. március 20-án földrengés szimulációt és gyakorlatot tartott egy 7,9-es pusztító rengést szimulálva. És "furcsa módon" a rengés be is következett.

Felfokozódtak a félelmek újra, hogy bizonyos kormányok olyan technológiákkal kísérleteznek, melyek szeizmikus rengéseket indítanak el az általuk kiválasztott területen. Magyarul pusztító földrengést, akár cunamit lehet előidézni adott helyen, adott időben, előre beállított erősségben. Ezen félelmek azután az egybeesés után erősödtek fel, miután március 20-ára Mexikóban földrengés-szimulációt hirdettek meg helyi idő szerint déli 12 órára, amikor is bekövetkezett a rengés. Eredetileg a Richter-skála szerint 7,9-es erősségre mérték, de később 7,4-re módosították.


A tavalyi 2011. március 11-i hatalmas japán földrengés és cunami mesterséges voltára utaló számtalan jel után egyre többen gondolják úgy, hogy a háttérhatalmi erők olyan ravaszon tartják kezüket, mely beláthatatlan eseményeket indíthatnak el a Föld geoszféráiban.

A tény, hogy a kormányoknak hozzáférésük van a földrengést előidéző "technológiához" már nem összeesküvés-elmélet, hanem tudományos tény.

Az időjárás-módosítás szakértő Ben Livingston, egykori haditengerészeti fizikus Lyndon Johnson elnök idején dokumentálta, hogy Vietnám idején, az 50-es, 60-as években az amerikai kormány öntötte a pénzt olyan technológiák kifejlesztésébe, amivel az időjárást akár fegyverként is lehetne használni és bevetni.

Hovatovább, 1997 márciusában az USA védelmi miniszter William Cohen a Georgia-i Egyetemen az "öko-terrorizmus" veszélyéről beszélt: amivel meg lehet változtatni a klímát, előidézni földrengéseket, vulkánkitöréseket felhasználva az elektromágneses hullámokat...

És nem lehet nem megemlíteni a HAARP és DARPA fejlesztéseket, amit az amerikai légierő, haditengerészet és az Alaszkai Egyetem közösen hozott létre. Ez hivatalosan az ionoszférát kutató magasfrekvenciás sugárzást létrehozó program, mely olyan biztonsági és védelmi keretek között zajlik, hogy az már önmagában is gyanús lenne. Erről sokat olvashattok a neten és általában összeesküvés kategóriába sorolják be azok, akik mit sem tudnak róla, de tudjuk, hogy minden ilyen konspirációs elmélet előbb-utóbb be szokott igazolódni, hogy igaz...


Érdemes megtekinteni Jesse Ventura filmjét hozzá a H.A.A.R.P.-ról:


HAARP (43-25)[JESSE VENTURA][MAGYAR FELIRAT][WWW.VALOSAG.NET]





Link



Forrás: InfoWars

http://vilaghelyzete.blogspot.com/













 
 
1 komment , kategória:  Média  
Magyar Vagyok!
  2012-03-23 20:03:30, péntek
 
 




MAGYAR VAGYOK!


HUN Szótár Iránból


Miért is HUNGÁRIA Magyarország?


Hun szótár került elő Iránból ie(?): 5-700-ból !!!

Félelmetes.... /!!! Áttörés a nyelvészetben!

Hosszú ideig ismeretlen volt a nyelvészek számára a hun nyelv, mert mindössze 3 ital nevét ismertük.
A z Iránban nemzeti kincsként őrzött Iszfaháni kódex és a Krétai kódex azonban most feltárja a hun nyelv rejtelmeit. A kódexek i.sz.(?) 500 körül illetve 700 táján készültek. Végtelenül érdekes a két kódex által feltárt hun nyelv összevetése a mai magyar nyelvvel:

Szavak:

Nap = napi
víz = vezi
tenger = tengir
rengeteg, tengernyi = tegngirdi
só = sava (v.ö. sava borsa)
tó = tava
hó = hava, havas
szél = szele
száraz = sziki (v.ö. "Ég a napmelegtől a kopár szík sarja")
lejtő = lüthü
völgy = vüldi
folyómeder = tur (v.ö. "hol a kis Túr siet beléje, Mint a gyermek anyja kebelére")
erdős hegyvidék = kert
hegyalja = soprun
ország, uralom: urruság
lakatlan határsáv = gyepű (v.ö. honfoglalás utáni gyepű rendszer)
kapu = kapu
vár = vara
szó = szava
had = hada
kard = szurr (v.ö. "szúr is dőf is")
nyil = neil
tegez = thegisz
balta = balta
sisak = sisak
sarló = sarlagh
harcos = vitesi
kincs = küncse
kéz = kézi
szem = szöm, szüm
száj = szá(h)
kopasz, tar = tar
ősapa = ise (v.ö. a halotti beszédben: "terümtevé miü isemüköt, Ádámut" = teremté ősapánkat Ádámot)
felmenők = elüd (v.ö. előd)
úrnő = aszuni (v.ö. asszony: a korábbi emelkedettebb jelentésű szó módosulata)
(halotti) tor = tor
bor = bor
sör = ser
vásár = vásár
por = poura
göröngy = bog
sár = sár
szar = sara
út = utu
kút = kutu
lyuk = liku
szag = szaghu
gömb = theke (v.ö. "nincs nálam boldogabb e földtekén")
piramis = gula
vm.-nek a fele = vele
ma = ma
szám = szán
nem = nen
igen = éjen
kicsi = kücsü
baj = bű (v.ö. bűbáj mint rossz irányú báj)
ész = esze
eszes, okos = eszisi
régi = avesi (v.ö. avitt, avas)
kettő = keltü
tíz = tíz
tizenkettő = tiz hen keltu
húsz = khuszi
hatvan: hotu ben tiz
én = ejn
mi = minkh
ti = tikh
engem(et) = inkmüt
minket = minkhüt
nekem = nikhüm
én leszek = ejn leszim
mi leszünk = minkh leszinkh
te leszel = ti leszil
ti lesztek = tikh lesztikh
ez = ejsz
az = ajsz
ez itt = hit
az ott = hot
az ott távol = oti
kívül = küivüle
belül = béivüle
külön = klün
élő, eleven = eleved
bogár = mütür (v.ö. mütyür)
ló = lú
kutya = kutha
sáska = saska
légy = ledzsi (v.ö."madzsar")
béka = béka
bagoly = bagialu
sas = sas
hal = kala
teve = tüve
sás = sás
virág = viragh
moha = muha
alma = alma
árpa = árpa
fa = fo(a?)
tő (növény töve) = tüvi
fű = föve (v.ö. föveny)
falevél = zize (v.ö. hangutánzó szavak)
menni = menin
jönni = jüven
járni = járin
teremni = termin
tűrni, elviselni: türen
szagolni = szaghin
tudni = tondin
(fel)avatni, felkenni = kenin
fújni = fuvin
közösülni = batten (v.ö. b@-ni)
ha = cha
hol? = chol
hová? = chowrá
mi? = mi
ki? = ki
hány? = kháni
be = béh
át, által = alta
szét = szeit
rá = wra

Ragozás:
-on, -en, -ön = hen
-ban, -ben = ben
-ba, -be = be
-ra, -re = wra

A főnevek többes száma végmagánhangzó nélküli tő + -ekh. A mássalhangzóra végződő szavak nál tő + -kh.
A tárgy ragja: magánhangzóra végződő szavaknál -t végződés; mássalhangzóra végződő szavaknál -et végződés.
A birtokjel: magánhangzóra végződő szavaknál -je végződés; mássalhangzóra végződő szavaknál -é végződés.
A részeshatározó ragja: egyes szám: -neki; többes szám: szótő + -ekhneki.

A hely- és képeshatározó ragja: tő + -étül szóvégződés.

Birtokos személyragos főnevek:

nyilam = neilim nyilaim = neiliam
nyilad = neilit nyilaid = neiliat
nyila = neilej nyilai = neiliaj
nyilunk = neilinkh nyilaink = neiliankh
nyilatok = neilitekh nyilaitok = neiliathakh
nyiluk = neilekh nyilaik = neiliakh

A fellelt hun szavak mintegy fele mutat magyar nyelvi rokonságot. A fenti válogatás közülük is csak azt a keveset tartalmazza, amelyek most 1500 évvel később a mai magyar fülnek egyértelműen beazonosíthatóak. A fenti kivonat Dr. DETRE CSABA írása alapján készült. A felfedezés mind a nyelvészetnek, mind az őstörténet kutatásnak hatalmas lökést adhat.

Mérvadó nyelvészi vélemények szerint a kódexekből napvilágot látott részek egy olyannyira egyedi nyelvi rendszert fednek fel, hogy gyakorlatilag kizárt a hamisítás lehetősége.

A Magyar Tudományos Akadémia hallgat a témáról.

Minden követ meg kell mozgatnunk, és ha léteznek ezek a kódexek, akkor a föld alól is elő kell keríteni őket.

Tény, hogy az MTA nem tett közzé hivatalos állásfoglalást ez ügyben.

És hogy ne kelljen annyi évet várni, mint amennyit a Tárih-i Üngürüsz krónika napvilágra hozására kellett, ezért továbbítom.

Források:
http://www.varga.hu/OSKOR_ELO_NYELVE/HUN%20szavak_%20hun%20szotar.htm
http://www.dobogommt.hu/dobogo/cikk.php?id=20050101092756&evfolyam=IV&sza m=4
http://corpuscuit.us/joma/index.php?option=com_content&view=article&id=67 7:dr-detre-csabahun-szavak-szoevegek&catid=63:figyeloe-2009&Itemid=45
http://www.magyarrovas.hu/files/Tortenelmunkhoz_magyarul_4_kiadas.pdf
http://www.magyartaltos.info/index.php/irasok/draga-magyar-anyanyelvunkrol/964-la jdi-peter-a-hun-magyar-testveriseg-ujabb-bizonyitekai
http://www.magyarmegmaradas.eoldal.hu/cikkek/nyelvunkrol---irasunkrol/4676


Link



Ennek a blogbejegyzésnek a célja az elhallgatás falának áttörése.

Kérhetem, hogy küldd tovább a mi nyelvünket beszélőknek?!!!

Hogy minél többen tudjanak róla!
















 
 
0 komment , kategória:  Történelem  
A nyugalom szigete
  2012-03-22 18:21:15, csütörtök
 
 







A NYUGALOM SZIGETE




"Van egy kis ház, békés folyó partján,
Nap se látja, hűs akácos alján,
Csendje itat, fűillata laktat,
Madárdal kelt, tücsökzene altat."









Tisztelt Látogatóm!

Szeretettel üdvözöllek az oldalamon!

Egy olyan oldalra tévedtél, ahol a napi élet lüktetésében még a természet az úr. Ide, ahol az ember könnyen enged a gyengéd erőszaknak, és átadja magát ennek a szelídebb ritmusnak. Ebben a környezetben - a napi "ingeráradat" híján - érzékszerveink, idegeink megpihennek, felfedezik és élvezik a környék egyszerű, tiszta hatásainak pihentető, frissítő fürdőjét. E hely alkalmas a csendes, nyugodt elbújásra, egymás és önmagunk megtalálására.

Rátaláltál az ide vezető ösvényre! Fel a cipőt, kézbe a vándorbotot!







József Attila: A nyugalom szigetén

Te, kinek lelke zaklatott!
Mesélj, Te még nem jártál ott?
Nem leltél a helyre, mire én?
Nem voltál a nyugalom szigetén?
Ahol hallani a csend hangját,
Ahol hallani a Nap szavát?

Ahol éjszaka a hold táncol,
S te a csillagokkal játszol?
A szellő édesen simogat,
A tenger szelíden hívogat?
Ahol nincs magány és fájdalom,
Ahol csend honol és nyugalom?

Ahol tovaszálltak a felhők,
Eltűntek a hatalmas erők?
Ahol tengernyi a jóság,


Ahol megszűnt a gonoszság?
Te, kinek lelke zaklatott!
Mesélj, Te nem jártál ott?

Vagy tán nem tudod a helyet,
Ahol mindezt meglelheted?
Ülj csendben s hallgasd némán,
Onnan belülről, hogy kiállt!
Mindez megvan szíved mélyén,
Bátran keresd ott, a helyén!







A nyugalom szigetén

Dalszöveg
Előadó: Ondok Patrik

Végre eljött már az este
És én csak fekszem a sötétben.
Behunyom két szemem
Már is szárnyal a képzeletem

Elindul álmom utazása
Egy hőn szeretett világba
Az élet zajától távol
Ahol én élem világom

ref.
Álmomban egy szigetet láttam
A nyugalom szigetén jártam
Pihentem a napsütéses parton
De aztán véget ért az álom

De megint újra itt a reggel
Egy napra elhagyom a szigetet
De aztán este visszatérek
Újra a nyugalom szigetére lépek.



ref.
Álmomban egy szigetet láttam
A nyugalom szigetén jártam
Pihentem a napsütéses parton
De aztán véget ért az álom

Álmomban egy szigetet láttam
A nyugalom szigetén jártam
Pihentem a napsütéses parton
De aztán véget ért az álom

Álmomban egy szigetet láttam
A nyugalom szigetén jártam
Pihentem a napsütéses parton
De aztán véget ért az álom







A nyugalom kertje

Link



Seychelles Mahe

Link



MADEIRA

Link



Biscaya

Link



Switzerland

Link



Ausztria

Link



ALPOK - EGY KIS VIRÁG

Link



Hegyek

Link



Yellowtone - Nagyon szép képek zenével

Videó Link



Ez egy csoda:

Link



Valami mesés - PPS

Link



Képek




















































































 
 
1 komment , kategória:  Világjárók  
Slágermúzeum
  2012-03-18 22:32:14, vasárnap
 
 




SLÁGERMÚZEUM
50 év legszebb, legjobb és legnépszerűbb dalai - XXI.


Mottóink:

"A zene felold, jobbá tesz és örömet okoz."

"Két ember között legrövidebb út a zene!"

"Nem számít, hogy elmúltak az évek, mert szívedben még zeng az ének,
Míg onnan ki nem fogy a dal, addig fiatal maradsz, nagyon fiatal!"


Madonna - Don't Cry For Me Argentina HD

Link



Depeche Mode - Master And Servant - 1984

Link



Spice Girls - Viva Forever

Link



Tina Turner - The Best

Link



Boney M - Hooray! Hooray! It's A Holi-Holiday /1979/

Link


Ez a videó már nem érhető el - Sajnálom!
Helyette az alábbi Link:


Link



Roger Whittaker - Albany

Link



Shakin' Stevens - You Drive Me Crazy

Link


Ez a videó már nem érhető el - Sajnálom!
Helyette az alábbi Link:


Link



Rubettes - Juke Box Jive /1975/

Link



Roxette - Fading Like A Flower

Link



Donna Summer - Hot Stuff

Link



Middle of the Road - Chirpy Chirpy Cheep Cheep - Totp 1971

Link



Gareth Gates - Anyone Of Us

Link



Lynsey de Paul & Mike Moran - Rock Bottom

Link













 
 
0 komment , kategória:  Zene, zene, zene...  
Teljesen megtöltötték a Kossuth teret az ünneplők
  2012-03-15 20:01:10, csütörtök
 
 




TISZTELET A BÁTRAKNAK!


Március 15: TELJESEN MEGTÖLTÖTTÉK A KOSSUTH TERET AZ ÜNNEPLŐK


Teljesen megtöltötték a fővárosi Kossuth Lajos teret a Békemenet résztvevői és az odaérkező ünneplők ma délután, Orbán Viktor miniszterelnök ünnepi beszédének a kezdetére.

A Békemenet a Magyar Tudományos Akadémia előtt összegyűlt ünneplő tömeg résztvevőiként egy "Békemenet" "Egyesült erővel" transzparense mögött gyülekeztünk. A transzparensen elhelyezték az 1848-49-es szabadságharc nagy alakjainak és pillanatainak képeit is. Egy másik transzparensen pedig a kormány minisztereinek, a Fidesz-KDNP EU-képviselőinek és a miniszterelnöknek a portréit helyezték el.

A Békemenet alkalmából lengyelek ezrei jöttek el Budapestre, hogy velünk ünnepeljenek és egy litván csoport is csatlakozott az ünneplő menethez. Ők a budai Várból, a Dísz térről indultak, bevártuk a lengyel szimpatizánsokat, akik között voltak határon inneni és határon túli magyarok is.

A Várból a menetet huszárok vezették fel; a tömeg Orbán Viktort éltető és biztató rigmusokat skandálva, magyar és lengyel zászlót lobogtatva haladt.A tömegben több nagyméretű transzparenset lehetett látni, ezek többsége a magyar-lengyel barátságot hirdette: "Polak, Wegier, dwa bratanki" /a lengyel-magyar két jó barát/. A sok magyar és lengyel zászló között a lengyel Szolidaritás lobogója is feltűnt. A várból a Clark Ádám téren és a Lánchídon keresztül a Széchenyi István térre vonultak és itt találkoztak a Békemenettel.

Itt miután a két tömeg egyesült, közösen mentünk tovább a Kossuth tér felé a József Attila utca, az Október hatodika utca, az Arany János utca, a Bajcsy Zsilinszky út és az Alkotmány utca érintésével. A Kossuth térre tartó tömeget útközben több helyen taps és ováció fogadta, az épületek ablakaiból és erkélyeiről pedig szintén tapssal és zászlókkal köszöntötték a menet résztvevőit. Az emberek egy része pedig az Akadémia utcán keresztül közelítette meg Orbán Viktor ünnepi beszédének helyszínét.

Az egyik hatalmas táblán az volt olvasható magyarul és lengyelül is, hogy éljen Orbán Viktor kormányfő, egy másik szerint Orbán Viktornak ki kell tartania, és olyan transzparensek is voltak, amelyek Lengyelország támogatásáról biztosítják Magyarországot és kormányát.

Bencsik András, a Demokrata című hetilap főszerkesztője, a rendezvény egyik főszervezője szerint különleges ünnep az idei, olyan mintha megismétlődne a múlt, hiszen rengeteg lengyel, valamint litvánok is kiállnak Magyarország függetlensége mellett.

Az óriási, tömött sorokban vonuló tömeg eleje már elérte a Kossuth teret, amikor a vége még éppen csak elhagyta a Lánchidat.

A Kossuth Lajos téren már nagyon sokan fogadták bennünket, akikkel együtt teljesen megtöltötte a teret a mintegy 250 ezer ember. Az emberek olyan sokan voltak, hogy a Békemenet résztvevői nem is fértek be teljesen a Kossuth Lajos térre; a tömeg az Alkotmány utcában a Szemere utcáig áll, sokan pedig a Balassi utcában kivetítőn követik az eseményeket.

A résztvevők ezután - előzetes ünnepi műsort követően - meghallgatták Orbán Viktor miniszterelnök ünnepi beszédét a Kossuth Lajos téri díszünnepségen, az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 164. évfordulóján.

Szívet melengető volt látni a Békemeneten méltósággal felvonulókat. Hatalmas és nyugodt erőt sugárzott.Úgy festett, március 15-én Budapest volt Európa közepe. Felejthetetlenül szép demonstráció és ünnep részesei voltunk.

Csodálatos, történelmi jelentőségű nap volt 2012. március 15. Nem csupán sokan voltunk, s nem csupán elegen, de lengyel és litván barátainknak köszönhetően Európában megkezdődött a szabad népek tavasza, amit Orbán Viktor miniszterelnök itt ezen a téren hirdetett meg. Nagyszerű érzés volt ezen az ünnepen is részt venni.

Ma - együtt veletek - újra jó volt magyarnak lenni!


Orbán: A szabadságharcok népe vagyunk

Magyarország a rá nehezedő nemzetközi nyomással és diktátumokkal szemben nem tudta volna felvenni a kesztyűt 2011-2012 telén, ha nem lépnek sorompóba százezrek, hogy tudtára adják mindenkinek: a magyarok nem fognak idegenek diktátumai szerint élni - szögezte le ünnepi beszédében Orbán Viktor a Kossuth téren.

Ez a nap a szabadságharcosok napja. Ez a tér a szabadságharcosok tere. És azért jöttünk ma éppen ide, mert mi, magyarok a szabadságharcok népe vagyunk - fogalmazott Orbán Viktor, leszögezve: mi, ma élő magyarok 48 politikai és szellemi örökösei vagyunk. 1848 politikai és szellemi programja úgy hangzott: nem leszünk gyarmat. A magyarok programja és kívánsága 2012-ben így hangzik: nem leszünk gyarmat - húzta alá a kormányfő.

Orbán Viktor külön köszöntötte azokat, akik a januári békemenetben kiálltak Magyarország szabadságáért és függetlenségéért, és ezzel kiálltak egymás mellett is. Magyarország a rá nehezedő nemzetközi nyomással és diktátumokkal szemben nem tudta volna felvenni a kesztyűt 2011-2012 telén, ha nem lépnek sorompóba százezrek, hogy tudtára adják mindenkinek: a magyarok nem fognak idegenek diktátumai szerint élni. Nem fogják feladni sem a függetlenségüket, sem a szabadságukat, és ezért nem fogják feladni a húsz év után végre valahára megszült alkotmányukat sem. Köszönet a kiállásért - jelentette ki a miniszterelnök.

A kormányfő szerint jó okunk van arra, hogy 164 év után is kövessük a 48-asok példáját. Mit mondanánk mi, mai magyarok a 48-asoknak? Tarjuk-e még az esküt? Szabad-e ma a magyar? Szabad-e az a magyar, akit víz alá nyom az adóssága? Szabad-e az a magyar, akinek a saját otthon csak vágyálom? Szabad-e az a magyar, aki háromszor is meggondolja, vállaljon-e újabb gyermeket? Szabad-e az a magyar, aki évek óta nem talál munkát? Szabad-e az a magyar, akinek éhes a gyermeke? Szabad-e az a ország, ahol minden száz jövedelemadó forintból 90 a hitelezőkhöz kerül? Szabad-e az az ország, amely szilárd talaj helyett adósság-ingoványon áll? - sorolta a miniszterelnök. A "nagy március" óta sohasem voltunk még ilyen közel a szabadsághoz, mert még sohasem voltunk olyan egységesek, mint ma - szögezte le Orbán Viktor.

,,Nem ajándékba kértük a felemelkedést"

Még sohasem állt ennyi politikai, alkotmányos és gazdasági eszköz a rendelkezésünkre, hogy kitörjünk a kiszolgáltatottságból - fogalmazott Orbán Viktor. A miniszterelnök hozzátette: ma már elegen és elég elszántak vagyunk, hogy a szabadságjogaink után kivívjuk a szabad magyar életet is.

Megjegyezte, hogy a szabadság azt is jelenti, hogy nemzetünk nem alábbvaló másoknál, és hogy nekünk is kijár a tisztelet - hangsúlyozta. A kormányfő hozzáfűzte: magunknak, magunkért dolgozunk, és nem fogjuk adósrabszolgaként leélni az életünket. ,,Mi nem ajándékba kértük a felemelkedést, sem a jó életet, sem a sikert. Mi mindig dolgoztunk és dolgozunk érte ma is. Csak az adósságból való kijutás méltányos esélyét akarjuk ma is" - mutatott rá ünnepi beszédében Orbán Viktor.

Az új alaptörvényről szólva kiemelte: "nincs szükségünk szamárvezetőre, és nem kérünk az idegenek kezünket irányítani akaró kéretlen segítségéből sem". Ezzel összefüggésben kifejtette: ismerve a kéretlen elvtársi segítség természetrajzát, azt felismerjük akkor is, ha nem vállapos egyenruhába, hanem jól szabott öltönybe bújik.

,,Mi azt akarjuk, hogy Magyarország a saját tengelye körül forogjon, ezért az alaptörvényt megvédjük" - húzta alá. Hozzáfűzte: tisztában vagyunk a feladat súlyával, ezért most egyszerre van szükségünk a radikális Petőfire, a tettrekész Kossuthra és a bölcs Széchenyire.

,,Krasznahorka égő várának fényénél, a nemzetközi pénzügyi rendszer felől érkező morajban, az európai gazdasági válság hullámainak kellős közepén meg kell válaszolnunk a legnagyobb kérdést: elfogadjuk-e a szemfödélig tartó kiszolgáltatottságot, avagy azokra az erényekre támaszkodunk, amelyek a magyart magyarrá, a szuverenitást szuverenitássá, és a történelmet történelemmé teszik" - fogalmazott a miniszterelnök.

"Szabadságharcaink mindig előrébb vitték a világot"

Orbán Viktor úgy folytatta: nem szégyelljük, hogy nagy szívünk van, amely nem tűri sokáig az igazságtalanságot, amely olykor kihívja maga ellen a sors balítéletét. Hozzátette: hibátlan nemzetek nincsenek, így természetesnek vesszük azt is, hogy a magyarokat is lehet szeretni vagy nem szeretni. Egyet azonban senki sem vitathat: azt, hogy szabadságharcaink mindig előrébb vitték a világot - utalt a miniszterelnök arra, hogy a 48-as forradalom a feudalizmust kezdte ki, míg 56 a szovjet világrendet.

Az európai bürokraták ma is gyanakodva néznek ránk, mert azt mondjuk: új utak kellenek. Azt mondjuk, ki kell törni az adósság börtönéből, és azt is mondjuk, Európát csak az erős nemzetek tehetik újra naggyá - mondta Orbán Viktor.

A feudalizmust nem a hűbérurak számolták fel, a kommunizmust pedig nem a párttitkárok rombolták le. A spekulánsok uralmát sem a spekulánsok vagy a bürokraták fogják felszámolni, és a bajba jutott Európa árokba csúszott szekerét sem ők emelik majd ki - folytatta a miniszterelnök. Nem ők, hanem a munkából, a személyes erőfeszítéseikből élő európai polgárok. Most az ő világuknak kell jönnie, mert ha nem így lesz, Európának befellegzett - mutatott rá a kormányfő. Már a márciusi ifjak látták, amit ma Európában sokan nem akarnak észre venni; hogy a pénzügyi függetlenség a szabadság feltétele. Ezért kellett a tizenkét pont közé kerülnie a Nemzeti Bankra vonatkozó mellőzhetetlen követelésnek - hangsúlyozta Orbán Viktor.

Hozzátette, a márciusi ifjak ismerték a Nemzeti Bank ügyének súlyát. Tudták, nem az a független Nemzeti Bank, amelyik a nemzetétől független. Az a Nemzeti Bank független, amely az idegen érdekektől megvédi a nemzet gazdaságát - szögezte le. Ők is tudták, mi is tudjuk, józan ember nem adja a kamra kulcsát a szomszédjának - jelentette ki a kormányfő.

Nem vagyunk egyedül

Sokszor tűnik úgy, hogy a magyarok egyedül maradnak szabadságharcaikban. De mi tudjuk, hogy nem vagyunk egyedül. Ma is vannak lengyel Bem apók, francia Guyon Richárdok, szerb Damjanich Jánosok, német-osztrák Leiningen Károlyok - hangsúlyozta a miniszterelnök. Elmondta, ma is kiállnak mellettünk cseh, lett, szlovén és román barátaink, és velünk ünnepelnek litván és lengyel barátaink. Dicsőség Litvániának, Isten éltesse Lengyelországot! - intézte szavait a lengyel és litván hallgatósághoz Orbán Viktor.

A miniszterelnök ezt követően a magyar szabadságharcban részt vevő lengyel légió jelmondatát idézte: Za wolność naszą i waszą! , azaz: a mi szabadságunkért és a tiétekért.

Úgy folytatta: velünk, magyarokkal van az a ,,sok tízmilliós, csendben tűrő, rejtett Európa is", amely ragaszkodik a nemzeti szuverenitáshoz, és hisz a keresztény erényekben, a bátorságban, a becsületben, a hűségben, és az irgalomban. Felidézte, sokan vannak, akik még emlékeznek 56-ra, és azt gondolják: a magyaroknak igazuk volt. Orbán Viktor úgy fogalmazott, a magyarok azért váltottak ki tiszteletet más népek előtt, mert mi magyarok képesek vagyunk erős sodrású birodalmak igazságtalanságaival is dacolni.

Temérdek igazságtalanság érte a magyarokat az elmúlt másfélszáz évben, és sok igazságtalansággal nézünk szembe ma is. Pedig mi soha nem kívántuk a másét, és senkinek sem akartuk megmondani, hogyan éljen és mit gondoljon, mégis többször áldozatául estünk a világpolitikai széljárás irányváltásainak. Mégsem engedhetünk a csábításnak, hogy az olcsó önsajnálat ,,szélcsendes, és langyos vizű kikötőjébe kormányozzuk Magyarország hajóját" - jelentette ki a kormányfő.

Bátorság és erő kell

Az előző gondolat kapcsán hozzáfűzte: az önsajnálat, az áldozati méltatlankodás a vesztesek szokása; semmi köze a 48-asok, az 56-osok, a szabadságharcosok bátorságához, tetterős életösztöneihez.

Ha mindenki áldozatnak érzi magát, hogy jutunk ki a bajból? Ha mindenki áldozatnak érzi magát, ki fog itt dolgozni? - tette fel a kérdést a miniszterelnök. Az önsajnálat legyengít, felpuhítja a csontot és gyávává aszalja a jellemet - fogalmazott a kormányfő, hozzátéve: a győzelemhez, a sikerhez, a méltányos bánásmód kiharcolásához bátorság és erő kell. Orbán Viktor arról is beszélt, a ,,modern kor gyarmatosítói" türelemmel cserkészik be áldozataikat, ,,elaltatják és lassan emésztik fel" a kiszemelt nemzetek életösztönét és ellenállását. Így süllyednek kiszolgáltatottságba hajdanvolt büszke és erős nemzetek. Így jutnak oda, hogy nem életük munkájának megérdemelt gyümölcsét hagyják örökül, hanem a visszafizethetetlenné dagadt hiteleiket, és saját sorsuk kilátástalanságát - mondta a kormányfő. Megjegyezte: mi, magyarok is így jártunk 2002 után, mert a kényelmes hitelek szép lassan kiszolgáltatottá tettek minket.

Talán vannak, akikben felötlik, hogy, ilyen nehéz, válsággal sújtott időkben okos dolog-e a szabadságharc - tette fel a kérdést Orbán Viktor, kinek megfogalmazása szerint a szabadság nem a jólétben élők luxusa, ahogy az emberi méltóság sem a jómódúak kiváltsága. Minden, amire vágyunk, csak a szabadságból nőhet ki - húzta alá.

Orbán Viktor szerint a szabadságharc értelme nem maga a harc, hanem az azt követő időszak. Nem elég a rosszat leszavazni, le is kell győzni, és nem elég legyőzni, meg is kell teremteni a jót, hogy a rossz ne tudjon visszatérni - hangsúlyozta, hozzátéve, a kormány sokat tett ennek érdekében az elmúlt másfél évben. Emlékeztetett, családok százezreit szabadították ki az adósságcsapdából, bevonták a bankokat és a multikat a közteherviselésbe. Van már időtálló alkotmányunk, és lebontottuk az utolsó gátakat is a nemzet határok feletti újraegyesítése előtt - fogalmazott.

,,Egyenlőséget követelünk a magyarnak!"

Mi még emlékszünk a tanításra: az igazság tesz szabaddá - folytatta Orbán Viktor. Mint mondta, hazánknak szüksége van gazdasági sikerekre, jobb tanügyre, egészségügyi ellátásra, és magasabb bérekre. De leginkább igazságra van szüksége, mert túl sokat hazudtak neki és róla - fűzte hozzá a kormányfő. Orbán Viktor emlékeztetett egy korábbi március 15-i ünnepségre, ahol azt mondta, a döntő győzelemhez először minden magyarnak magában kell végrehajtania azt a gyökeres változást, ,,amellyel végérvényesen a becsület, a szorgalom, a munka, és ezzel a haza mellé áll".

Úgy fogalmazott, Magyarország sokat változott az elmúlt két év alatt, ám ahhoz, hogy elindulhassunk, először fel kell állnunk. Itt tartunk most - szögezte le. Mi megértjük, hogy Európának sok baja van, csikorognak a fogaskerekek, feszülnek az inak; de ezer éves európai nemzetként van egy követelésünk: egyenlőséget követelünk a magyarnak - jelentette ki a miniszterelnök. Nem leszünk másodrendű európai polgárok - fűzte hozzá. Felhívta a figyelmet arra, hogy Magyarország és Európa felemelkedése elválaszthatatlan egymástól. Nem örülünk, de megértjük, hogy az európai szövetség nem szentek szövetsége; de azt nem nézhetjük ölbe tett kézzel, hogy bármely politikai és szellemi irányzat egy szentségtelen szövetséget erőltessen Európára - hangsúlyozta Orbán Viktor. Szavai szerint Európa nem adhatja meg és fel önmagát. Ez Európa vereségéhez és bukásához vezetne, ezért nem hagyhat egész országokat az út szélén - szögezte le a miniszterelnök.

A kormányfő rámutatott, a nemzet szabadsága sok millió ember személyes szabadságából áll össze, ez az erő viszi előre a nemzetek szabadságharcait. Mint mondta, nemzetünk bátorsága a magyarok személyes bátorságának összege. Amikor tisztelgünk a bátrak előtt, rájuk gondolunk: azokra, akik kitartóan vívják a hétköznapok csatáit. Korán kelnek, dolgoznak, küzdenek a családjukért, vállalkoznak, terveznek, új utakat keresnek és törnek, ha nincs járható út - sorolta. Ők azok, akik nem viselik el a sodródást, akik döntenek és cselekednek, nem várják, hogy mások döntsenek helyettük - emelte ki. Orbán Viktor úgy fogalmazott, ezek az emberek kiállnak magukért, a családjukért, a nemzetükért. Ők azok, akik nem kérnek mást a világtól, csak igazságot, igazságot Magyarországnak. Ők nyerik meg a csatákat az egész nemzetnek - jelentette ki. Így volt egy 1848-ban és így van ez ma is - fűzte hozzá.

Dicsőség a bátraknak! Hajrá Magyarország! Hajrá magyarok! - zárta beszédét a kormányfő.


Orbán Viktor ünnepi beszéde - 2012.03.15.


Link


Szájer József beszéde

Link



Isten hozta lengyel barátainkat március 15-én!

Link



Nemzeti Dal, 2012. március 15.- Petőfi Sándor, Tolcsvay László
Előadók: Tóth Gabi, Dolhai Attila, Kökény Attila

Link









 
 
0 komment , kategória:  Nemzeti ünnep  
Kettős mérce
  2012-03-15 10:25:04, csütörtök
 
 




Kettős mérce

Az amit az EU Magyarországgal szemben alkalmaz. Nem ma kezdte, nem is csak ő, majdnem mindenki ezt tette, és már régóta, hiszen ennek hosszú története van.

Álljon itt néhány példa:

Wilson amerikai elnök 1916-ban meghirdette 14 pontos békeajánlatát - igazságos békét ígérve, határok rendezését népszavazás útján. A népszavazásból semmi sem lett, de önkényesen új határokat húztak, új államokat teremtve vagy a barátiakat megnövelve - Magyarországtól önhatalmúan elszakított részekkel és 3.5 millió magyar rabszolgaságba vetésével. Mindeközben ránk nem alkalmazták az etnicitás elvét - kettős mércéből! Létrejöttüket, megnagyobbodásukat a nyugatnak köszönhető államok közül többen háládatlanul elárulva jótevőjüket oldalt cserélvén Hitler mellé álltak a Második Világháborúban. A Tiso vezette Szlovákia hadserege a németekkel egy időben támadott Lengyelországra 1939-ben, majd 1941-ben a Szovjet Únió ellen. Zsidó lakosságát lelketlenül eladta új szövetségesének. Hasonlóképpen az Antonescu vezette Románia is sietett a Szovjet Unió ellen támadni 1941-ben, miközben zsidóságát kegyetlenül kiirtotta. Horvát és boszniai katonai egységek is harcoltak a kommunizmus - bolsevizmus ellen.

Magyarország utolsóként lépett be a Szovjet elleni háborúba, miután keleti városait bombatámadás érte, kezdetben főleg hátországi rendfenntartásra vállalva.
Mindeközben nyitott volt menekültek százezreinek befogadásával és védelmével.
Köztük menekült szövetséges hadifoglyok, főleg lengyel katonák, civilek és keletről menekült zsidók. Tudott az is, hogy a szövetségesek nem tanácsolták Magyaroszág kilépését a háborúból, féltve a százezres zsidóság életét.

Így lettünk Hitler utolsó csatlósai!

Kettős mérce itt is!

Mi történt az 1947-ben, Párizsban kötött békedikátumokban?

A német szövetséges Romániát és Szlovákiát megjutalmazták magyar területekkel és lakossággal, visszaállítva az 1920-ban Trianon békediktátumát. Lengyelországot és a Szovjetúniót megtámadó Szlovákiát egyáltalán nem vádolták háborús bűnösséggel, egyszerűen feltűnt a győztes hatalmak oldalán. Sőt mi több: a hírhedt Benes dekrétumok révén véghezvitt százezres nagyságú magyarüldözést vihettek véghez, ami ellen a Szövetségesek nem tiltakoztak, mint ahogy nem tiltakoztak a szerb partizánok magyar-mészárlásra ellen a Délvidéken, sem Kárpátalja magyar tízezreinek elhurcolásával a Szovjet Unióba.

Az 1947-es békediktátum országunkat újra szétdarabolta, és még hasisarcot is követelt.
Ezenkívül, ránk telepített 200 ezernyi szovjet katonaságot, hogy őrizzék az utánpótlási vonalat az Ausztria egy részét megszálló szovjet erők felé. Az Osztrák szerződés után 1955-ben már nem volt ok szovjet haderőt Magyarországon tartani - és mégis maradtak "ideiglenesen" ami újabb 35 éves megszállást jelentett. Ezalatt a Szovjet Magyarországot saját gyarmattá alakították át. Nekünk mindig a kegyetlenül nehéz oldal jutott.

Mindezekben nem nehéz megállapítani a Magyarországgal szemben ismét alkalmazott kettős mércét!

Az 1989-90-es magyar rendszerváltás megcsillantotta a reményt, hogy a nyugati demokráciák segítséget fognak nyújtani nekünk, éppúgy mint más kelet-európai országnak a nyugathoz való felzárkózásban.

Mi magyarok méltán vártuk ezt, hiszen a mi bátorságunk kellett a vasfüggöny felnyitásához, melyet követett a Berlini Fal leomlása, a két Németország egyesülése, majd a Szovjet Unió összeomlása után számos új állam létrejötte a Balti tengertől az Adriáig.

Némely keleti államok adósságából elengedett a Nyugat - de nem a miénkéből!

A kettős mérce itt is dolgozott!

Aztán nagy lendülettel kezdődött el a privatizáció, azon az alapelven, hogy az állam rossz tulajdonos; tehát magánkézbe kell adni a gazdaságot, s majd a szabad verseny felvirágoztatja az országot. Ezzel egy időben kell leépíteni az állam által pénzelt jóléti társadalmat, helyét majd az öngondoskodó társadalma foglalja el. Megjelentek a nyugati bankok és a nyugati érdekeltségű bevásárló központok a Plázák.

A privatizáció néhány év alatt lezajlott; a gyárakat megvették új külföldi tulajdonosai - de nem modernizálták, hanem lezárták; az eladást közvetítő, főleg a volt káderek, pedig meggazdagodtak.

Külföldről meg ömlött befelé a nyugati áru, felesleges élelmiszer és a silány kultúra. Lassan derült ki, a szomorú valóság, hogy Magyarország csak piacnak kellett, mint a többi Kelet-európai állam is.

Az ország kiesett jövedelmét kiegészítendő újabb és újabb kölcsönöket volt kénytelen felvenni a nyugati bankoktól és az IMF-től.

2010-re a GDP adósság 52%-ról 82%-ra emelkedett - kifizethetetlen adósságcsapdába kerültünk!

Miért tette mivelünk ezt a nyugat?

Kényszerből.

Már jó húsz évvel korábban gazdasági válságba került volna, ha új szerzeményi keleti területeit kölcsönpolitikájával nem zsákmányolhatta volna ki! Új remény csillant némelyekben, 2004-ben, amikor országunk az EU tagja lett.

Már a csatlakozás aláírásakor voltak megoldástalan problémák, pl. mezőgazdaságunk jelentősen kevesebb támogatást kapott, mint a nyugati népeké. Hogyan lehet ilyen helyzetben versenyképesnek lenni?

Sehogy.

De éppen ez volt a cél, nevezetesen az, hogy mezőgazdaságunk termékeit ne tudja eladni a nyugati szubvencióval támogatott áruval szemben, vagyis, hogy tönkremenjen, s az ország nyugati mezőgazdasági termékeknek legyen a piaca.

Ismerjük mi lett cukoriparunk sorsa. De lehetne számos más példát felhozni. A mezőgazdaság Brüsszelből vezényelt tönkretétele azonban csak a kezdet volt.

A Lisszaboni Szerződés 2009. december 1-i életbeléptetése után Brüsszel már elég erősnek érezte magát a tagországok politikájába való beleszólásra is. Mindezt erősítette a tagországok, különösen az újak, fokozatos eladósodása az IMF felé. Az adósságcsapdába került országokat azután már könnyű volt az EU politikai vonalára kényszeríteni. Magyarország a nyolcéves bal-liberális koalíciós kormányok alatt állig eladósodott, s lakosság túlnyomó többsége joggal ezeket a kormányokat hibáztatta.

Úgy tűnt, hogy a 2010-es választásokon az ellenzéki FIDESZ-KNDP koalíció veszi át a kormányrudat. Brüsszel is tisztában volt ezzel, de azzal is, hogy a győztesek napjai meglesznek számlálva, mert az ország mérték feletti eladósodása miatt az új kormánynak nem lesz mozgástere, s hamarosan megbukik, és átadja helyét valamilyen új bal-liberális koalíciónak.

Azonban három nem várt dolog történt.

Az egyik a FIDESZ-KDNP jobbközép koalíció földcsuszamlásszerű 2/3-os győzelme volt. A másik a romokban heverő pénzügyi és gazdasági élet gyors rendbetevése újszerű eszközökkel, mint amilyen a bank és multi-cégek megadóztatása és a magán-nyugdíj pénztárak államosítása volt, melyek segítségével a költségvetés deficitjét sikerült 3% alá szorítani. A harmadik a több mint 350 törvény meghozatala volt, köztük az új Alaptörvény megformálása és hatályba léptetése ez év január 1-én.

Mindezzel az Orbán kormány az országot új felépítéssel visszahelyezte tradicionális keresztény alapjaira.

Ez a magyar Blitz-Villámháború sokkolta a nyugatot, mert nem ezt a szerepet szánták neki.

Nem akarták elhinni, hogy egy kis nép, melyet már 1920-ban, 1947-ben halálra szántak, s most is 1989-től - egyszerre felemelte porba taposott fejét sőt felkelt és új életerővel kezébe vette sorsa irányítását egy megújuló Európán belül!

Nyugat bal-liberális oldala elhatározta, hogy Magyarországot pellengérre állítja, megregulázza és visszalöki a sorstalanság sorába - ahová szánta.

Mindezzel demonstrálni akarja másoknak, hogy fogadják el elfogadhatatlan sorsukat, mert ha nem úgy járnak, mint a magyarok. Brüsszelt jelölték ki végrehajtónak. Bemelegítésül beindították a világ média hatalmasait Magyarország és kormánya lejáratására, melyhez a kezdő rúgást a hazai vesztett ellenzék és a bal-liberális sajtó adta.

Fokozatosan mindent bevetettek: féligazságokat, csúsztatást, ferdítést és nagy hazugságokat.

Például egy tekintélyes német világlap úgy állította be a december 21-i pesti béketüntetést az Orbán kormány mellett, hogy ,,százezer ember tüntetett az Orbán kormány ellen!"

Az EU bizottság előbb csak az új média törvényt kifogásolta.

Aztán jött még három kifogás: a Nemzeti Bank függetlensége, a bírók nyugdíjazása, valamint a titoktartási Ombudsman ügyében. Mindezekre a magyar kormány elküldte alapos válaszát.

Továbbmenően az EU Parlament február 16-án hozott határozatában ,,súlyos aggodalmát" fejezte ki "a demokrácia gyakorlásával, a jogállamisággal, az emberi és szociális jogok gyakorlásával, a fékekkel és ellensúlyokkal, az egyenlőséggel és a diszkrimináció mentességgel összefüggésben". Felszólította a magyar kormányt: tegyen eleget az Európai Bizottság, az Európa Tanács és a Velencei Bizottság ajánlásainak, és azoknak megfelelően módosítsa az érintett törvényeket. Az állásfoglalást képviselők elfogadták, köztük a magyar szocialisták is. Kilátásba helyzeték az uniós alapszerződés 7. cikkelye szerinti eljárás esetleges megindítását is, ami a magyar uniós szavazati jog és a támogatások elvesztésével járhat. Ugyanakkor felszólították az EP Elnökök Konferenciáját, hogy ,,vizsgálja meg további lépések, például a 7. paragrafus szerinti eljárás alkalmazását".

Az EU újabb csapása máris megérkezett.

Az európai biztosok tanácsa február 22-én 495 millió euró kohéziós alap befagyasztására tett javaslatot miután Magyarország 2004 óta egyszer sem teljesítette az Európai Bizottság túlzottdeficit-eljárás folyamán tett ajánlásait. Ez a jövőre esedékes 1,714 milliárd eurós támogatás közel harmada, azaz 143,5 milliárd forintos támogatás megvonást jelenti.

A javaslatot biztosan elfogadják /már elfogadták: a szerk/.

Jóllehet országunk 2010-ben és 2011-ben is az elfogadott 3 %-us deficitet mutatott fel, míg mások sokkal magasabban zártak, mégis egyedül minket büntet az EU.

Ez már nem is csak a kettős mérce alkalmazása, hanem maga a bosszú!

Mindez azt jelenti, hogy nem lesz egyhamar vége országunk megaláztatásának, hiszen egyik képviselőjük korábban az EU plénumán nyíltan kijelentette, hogy az új Magyar Alaptörvénynek a ,,szelleme" elfogadhatatlan.

Ami azt jelenti, hogy az EP újabb és újabb kifogásokat fog találni, végül majd arra köteleznék hazánkat, hogy írjanak egy másik alaptörvényt, amely az EU-nak 2009 január 1-én elfogadott Lisszaboni Szerződésének alaptételein alapul, amelyből hiányzik Isten említése és a kereszténység alapértékei, melyen Európa felépült!

A tét óriási nemcsak Magyarország, hanem minden EU-s tagországra nézve is.

Ha ugyanis az új magyar alkotmányt az EU-nak sikerülne a maga képére átformálni, vagy elvetettni és ,,ideológiailag és politikailag korrekt" új alkotmányt íratni, akkor ez precedensként szolgálna minden más európai ország alkotmányának átalakítására vagy eltörlésére, mely keresztény alapokra és értékekre hívatkozik. vagyis azokon alapul. Ez pedig minden európai állam alkotmányában fellelhető. Pld.

1) Az Egyesült Királyságnak még ugyan nincs modern alkotmánya de vannak sarkaltos törvényei. Az egyik az 1215-ben alkotott Magna Charta, mely így kezdődik: "Mi János, Isten kegyelméből Anglia királya, üdvözletüket küldjük... Tudjátok meg, hogy Isten sugallatára, Mi,..... elsőként Isten segítségével kinyilvánítjuk, és a jelen Chartával örök időre megerősítjük..., hogy az Angol Egyház szabad, jogait és szabadságait teljes egészükben, korlátlanul birtokolja".

2) Görögország (1975): 3 (1) "Görögországban az uralkodó vallás: Krisztus kelet-ortodox egyházának vallása. Elismerve fejének. Elismerve fejének a mi Urunk, Jézus Krisztust".

3) Írország (1937) Praeambulum: "A legszentebb Szentháromság Isten nevében, kié minden hatalom, és akitől mint végzetünktől, mind az emberek, mind az államok tevékenysége ered..." 40. (3) ,,Az állam elismeri a meg nem születettek élethez való jogát..." 41. cikk (1), (2)1, 2, (3)1 "Az állam elismeri a családot mint a társadalom természetes, elsődleges, alapvető közösségét ..."

4) Németország (1949) Preambulum: "Isten és ember előtti felelősségem tudatában attól az akarattól áthatva, hogy mint az egyesült Európa egyenjogú tagja a világbékét szolgálja,a német nép alkotmányozó hatalmánál fogva meghatározza alaptörvényét". (Idézetek: Dr. Jobbágy László: Fekete-fehér tények az EU-ból. c. írásából).

Miért Magyarországgal kezdi az EU Parlamentje a tagországok jobbára a feudalizmus korából származó alkotmányainak megreformálását?

A felelet egyszerű: azért mert a magyar alaptörvény már a Lisszaboni Szerződés elfogadása után alkottatott! Az pedig nekik elfogadhatatlan. Így az EU Parlament Kommunista-Szocialista-Liberális és Zöld többsége összefogott, hogy kritizálja és megváltoztassa egyik kis tagországuk új Alaptörvényét/Alkotmányát, amelyet a Lisszaboni Szerződés hatálybalépése után két évvel írtak, de nem ennek a szerződésnek alapértékei után, hanem még a feudalizmus korából vett értékekből alkották azt meg! Ha ez változatlanul marad, akkor a mostani felállásban lévő EU raison d'âitre-je (létezésének értelme) válik kérdésessé.

Ez pedig nem engedhető meg.

Ezért az adósságcsapdába fogott, kizsigerelt s erőtlen Magyarországgal mindenáron el kell érni új alaptörvényének radikális megváltoztatását, úgy ha lehet új, ,,politikailag korrekt" alaptörvény írását és hatályba helyezését. Ha ez sikerül - és miért ne sikerülne? - hiszen az EU magasan fizetett képviselői és apparátusának tisztviselői most már érvényesíthetik a kezükbe került hatalomkényszerítő, diktatórikus, romboló erejét.

Ez már jelentkezett abban, amikor az egyik EU parlamenti ülésén az egyik biztos kényszeríteni akarta a magyar miniszterelnök helyettest, hogy adja nyilvánosan kötelező erejű szavát olyan EU parlamenti határozatok elfogadására, amiket még nemhogy nem látott, de meg sem fogalmaztak!

Nos, akkor a magyaroktól kikényszeríttet változtatást az EU parlamentje jogi precedensként fogja felhasználni kényszerítve minden tagországot ,,ósdi" alaptörvényük radikális átírására.

Az öreg Európát a különféle modern ,,izmusok" (fasizmus, kommunizmus, kozmopolitizmus) már eléggé aláásták, legyengítették, szkeptikussá, istentelenné és erkölcstelenné tették ahhoz, hogy gondolkodás nélkül megtagadják és elvessék kétezer éves keresztény hitbeli és erkölcsi alapjaikat, s helyt adjanak a dzsungel törvényének: a káosznak, ahol nincs törvény csak önérdek, ahol mindenki harcol mindenki ellen a túlélésért, és ahol senki sem fog győzni, de mindenki vesztes lesz.

S végül az önmagát kiirtó ember maga mögött fog hagyni egy lerombolt, elpusztult, kiégett és élettelen bolygót.

Európa, figyelj Magyarország újbóli keresztre feszítésére.

Ne örülj, hanem lásd meg benne a te végzetedet is, ugyanis Krisztus után jön a latrok keresztre verése! Azonban még mindig adatott egy kegyelmes kimenkvő út.

Ha az önmaga körül forgó, a maga kis élvezeteit kereső, elpuhult európai nyárspolgár felébredne és meglátná a reá leselkedő veszélyt, s venné a fáradtságot elmenni és jól szavazni a következő EU parlamenti választásokon.

Akkor talán eltünne az EU mostani irányzatát meghatározó baloldali koalíció s elkezdődhetne egy valóban új Európa építése, amely a szuverén nemzetek közösségén alapszik! A kettős mérce miatt bekövetkező keresztre feszítésünk, szenvedésünk és agóniánk bárcsak felébresztené, megdöbbentené, és cselekvésre késztetné nemcsak önmagunk, hanem önmaga miatt is az álmában szendergő s lassan kómába hulló Európát!

Edmonton, 2012 február vége Dr. Pungur József







 
 
1 komment , kategória:  Magyar sorsot - magyar kézbe!   
Március idusán
  2012-03-15 07:43:02, csütörtök
 
 




MÁRCIUS IDUSÁN

Márciusban, akkor,
eggyé vált a nemzet,
a sok könny és bánat
közös utat nemzett.

Bölcs öreg és ifjú
egy ütemre lépett,
nemzetének sorsa
tüzelte a népet.

Szívük fölé tűzve
virító kokárdák,
fogadalmat zúgva
Petőfit hallgatták:

szemükben lobogott
merész álmuk lángja,
szolgasorsuk' végre
a szabadság váltja;

úgy sejlett a biztos,
igazságos holnap,
ahol minden ember
egyenlő, jogot kap.

Akkor megmutatták,
egy szív, egy akarat
a zsarnokság fölött
győzedelmet arat.

Emlékezzünk méltón
e hős nemzedékre,
hiszen értünk is hullt
szívük drága vére!

/Szepesi Zsuzsanna/







1848.március 15
Hungarian Revolution: 1848-49-es szabadságharc emlékére - A hősök tiszteletére!

Link












 
 
0 komment , kategória:  Nemzeti ünnep  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 20 
2012.02 2012. Március 2012.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 20 db bejegyzés
e év: 340 db bejegyzés
Összes: 4824 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 101
  • e Hét: 1597
  • e Hónap: 18741
  • e Év: 156113
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.