Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / Honoré de Balzac / Menus Gábor
1940.08.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 23 
15+1 hely hazánkban, melyekről nehéz elhinni, hogy léteznek!
  2013-07-29 21:30:14, hétfő
 
 










15+1 HELY HAZÁNKBAN, MELYEKRŐL NEHÉZ ELHINNI, HOGY LÉTEZNEK!


Azt hinné az ember, ha csodás képződményeket, mesebeli tájakat, és elképesztő látványosságokat akar látni, messzire kell indulni. Pedig ez nem így van, kis hazánk is számtalan lenyűgöző geológiai jelenséggel, izgalmas vidékkel és elragadó nevezetességekkel büszkélkedhet. Ezekből gyűjtöttünk egy csokorra valót.


1. Aggteleki cseppkőbarlang
Elképesztő barlangokért, hatalmas és szép formájú cseppkövekért nem kell világgá mennünk, hiszen Magyarországon is találunk ilyet. Az Aggteleki cseppkőbarlang hazánk egyik UNESCO Világörökségi védelme (1995) alatt álló nevezetessége.









2. Bazaltorgona Somoskőn és a vár
Mintha csak egy mesekönyvet ütnénk fel, olyan látványt nyújt a Salgótarján településrészeként ismert Somoskő, mely gyönyörű középkori várromja mellett egy hatalmas bazaltorgonával is rendelkezik.










3. Egerszalók sóhegye
Ritka, páratlan szépségű geológiai képződmény az egerszalóki sóhegy, melyhez hasonlót legfeljebb Törökországban, Pamukkáléban és az USÁ-ban, a Yellowstone Nemzeti Parkban láthatunk.










4. Rudabányai bányató
Tengerszemekért sem kell a környező országok magas hegyeit meglátogatnunk, mert lapos kis hazánkban is találunk lenyűgöző szépségű apró bányatavakat. A rudabányai bányató közel 60 méteres mélységével jelenleg hazánk legmélyebb állóvize!







5. Repceföldek a Bakony lábánál

Élénk sárga virágai, melyek kilométer hosszan borítják be a vidéket, eredetileg a mediterráneum képeslapjairól ismertek, pedig e káposztafélék családjába tartozó értékes ipari növényt mára a mérsékelt éghajlati övben az egész világon termesztik, így nálunk is.









6. Kaptárkő, Szomolya
Ismét egy mesekönyvbe való geológiai képződmény, melyet leginkább törpék, tündérek és manók otthonaként tudnánk elképzelni. A kaptárkövek - vagy köpüskövek, vakablakoskövek, bálványkövek -, olyan sziklavonulatok vagy kúp alakú kőtornyok, amelyek oldalaiba a régmúlt korok emberei fülkéket (vakablakokat) faragtak.









7. Fülöpházi homokbuckák
Nem, nem. Most sem a Szaharában vagyunk. A csöppnyi Magyarországon is találunk valódi, természetes homokbuckákat: a Kiskunsági nemzeti park területén látható homokterület az Ős-Duna hordalékkúpjainak maradványa. A folyóvízi feltöltődés után a Duna elhagyta a területét, és szél által mozgatott homoküledék felhalmozódás indult meg.










8. Tihanyi őslevendulás
Ismét egy képeslapra kívánkozó látnivaló, melyek legszebb példáit a franciaországi Provence-ban láthatjuk, de nekünk magyaroknak nem kell ilyen messzire menni, ha élvezni akarjuk a lila virágok szépségét. Tihanyban a levendulaszüretet júniusban szokták megtartani fesztivál keretében.










9. Molnár János-barlang
A Budapest II. kerületében található barlang a József-hegy alatt található, és Magyarország legnagyobb víz alatti üregrendszere. Ez a Lukácsfürdő forrásbarlangja, de innen nyeri vizét a Malomtó is. 1982 óta fokozottan védett természeti képződmény; akkor még csak 450 m volt ismert az eddig feltárt 7 km hosszúságú járatrendszerből, amely még mindig nem a teljes barlang.










10. Alcsúti hóvirágmező
Az Alcsúti Arborétumban az ország legnagyobb egybefüggő mediterrán hóvirágmezeje várja hófehér virágszőnyegével a kirándulni vágyókat. A több mint 2 hektáron elterülő virágözön egyedülálló látvány, időjárástól függően február közepétől március közepéig csodálható meg.










11. A Káli-medence és Hegyestű
A Káli-medence kapujának őre a Zánka és Monoszló között magasodó Hegyestű. A Balaton felől szabályos kúp alakú hegy északi felét az egykori kőbánya lefejtette, a visszamaradt bányafal azonban felfedi az 5-6 millió évvel ezelőtt működött bazalt vulkán belsejét.
A vulkán kráterében megdermedt láva a kihűlés folytán sokszögletű, függőleges oszlopokra vált el. A látvány hazánkban egyedülálló, de európai viszonylatban is ritkaságszámba megy.










12. Ilona-völgyi vízesés
Az Ilona-völgyi-vízesés Magyarország legnagyobb szintkülönbségű természetes zuhataga, a felső hasadékból vékony sugárban zúdul alá 10 méteres magasságból. A Mátrában találjuk, Parádfürdőtől körülbelül 5 kilométerre délkeletre.










13. Kazár riolittufa
Ismét nem Törökországban, Kappadókiában vagyunk, hanem a Mátrában, Kazár település közelében. Az egyedülálló geológiai képződmény a világon alig több mint hat helyen figyelhető meg. A riolittufa felszíne növényzet nélküli, mélyen barázdált. Mintegy 20 millió évvel ezelőtt, a Mátra vulkáni kitöréseinek nyomán keletkezett. A fehér, könnyen málló talajfelszínt a víz eróziós munkája formálta.










14. Szalajka-völgy
A Szilvásváradon végződő, magashegységi jellegű Szalajka-völgy a Bükk hegység egyik legszebb, a kirándulók számára legjobban kiépített része. A Szalajka-patakban már hosszú ideje vadon él a Sebes pisztráng, aminek szaporítása érdekében a patak medrét több helyen visszaduzzasztották, mesterséges neveldéket alakítottak ki.









15. Rám-szakadék
A Dömös közigazgatási területén húzódó Rám-szakadék a Rám-hegy tömbjébe vágódó Három-forrás-völgy különösen szép, egyik leglátogatottabb és vadregényes része. A Dunántúli-középhegység legkeletibb része a Visegrádi-hegység, kb. 14-15 millió évvel ezelőtt, igen heves vulkáni tevékenység során keletkezett.









+1. Gyilkós-tó (Erdély)
A Gyilkos-tó egy természetes torlasztó a Hagymás-hegységben, a Keleti-Kárpátokban, Hargita megye északkeleti részén. 1837-ben keletkezett egy közeli hegyről lecsúszó törmelék következtében. A tó visszahúzódóban van, a visszamaradó kisebb tavak elláposodnak.








Forrás: pozitivnap.hu
Fotók: photocompetition.upclive.com, www.photo4u.hu, aggteleki.hu, www.flickr.com, www.pihenek.hu, www.geocaching.hu, csodabogar.com, keptar.oszk.hu, indafoto.hu, www.orszagalbum.hu, bnpi.hu, www.sajto-foto.hu, termeszetfoto.wordpress.com, wwworchidea1957com-orchidea1957.blogspot.com, welovebalaton.hu, www.youtube.com, compareautofinance.com, www.geolocation.ws, hiv-a-termeszet.blogspot.com, www.panoramio.com, dka.oszk.hu, tourinform.hu, www.kikotoonline.hu, network.hu, my.opera.com, indafoto.hu, www.karpat-medence.hu, minibusz.lapunk.hu


Link



















 
 
0 komment , kategória:  Világjárók  
20 kihagyhatatlan autóút a világból
  2013-07-28 18:30:11, vasárnap
 
 










20 KIHAGYHATATLAN AUTÓÚT A VILÁGBÓL


Autóval bejárni egy országot mindig különleges érzés az embernek. Többszörösen igaz ez azokra a vidékekre, ahol ámulatbaejtően szép tájak között kanyarog az út. Lehet az egy tengerparti sztráda, szédítő hegyi átjáró, festői útvonal egy nemzeti parkban vagy egy gyönyörű hídon való átkelés, egy négykerekűvel megszelídíteni ezeket a kanyarokat sokak nagy álma. Az alábbi összeállítás a teljesség igénye nélkül mutat be 20 olyan különleges autóutat, melyek közül minél többet érdemes felkeresni, hiszen egy életre szóló élménnyel gazdagodunk, ha végigmegyünk rajtuk.


01. Tianmen hegyi út, Hunan, Kína







02. Stelvio Pass (2757 m), Olaszország







03. Seven Mile Bridge, Florida Keys




04. Karakoram Highway, Kína/Pakisztán




05. Col de Turini (1607 m), Franciaoszág




06. Going-to-the-Sun-Road, Glacier Nemzeti Park, Montana, USA




07. Chapman's Peak Drive, Fokváros, Dél-Afrikai Köztársaság




08. Ruta 40, Argentína




09. The Amalfi Coast, Olaszország




10. The Atlantic Road, Norvégia




11. Highway 1, Big Sur, Kalifornia




12. Dades Gorges, Atlasz hegység, Marokkó




13. Furka Pass (2429 m), Svájc




14. Great Ocean Road, Ausztrália




15. Guoliang alagút, Kína




16. U.S. Route 550 ‘The Million Dollar Highway, Colorado, USA




17. Sani Pass, KwaZulu-Natal, Dél-Afrika




18. Transfăgărăsan, Románia




19. Trollstigen, Rauma, Norvégia




20. White Rim Road, Canyonlands Nemzeti Park, Utah, USA





Link









 
 
0 komment , kategória:  Világjárók  
Taygeta: Nem adom fel
  2013-07-27 21:58:39, szombat
 
 







Taygeta: NEM ADOM FEL


Vágyak hálójában keresem utam,
Lépteid nyoma valahol megcsillan.
Boldogság sződd rám álmodat
rejtélyes árnyak a mélybe hulljanak.
Búvó patak őrzi léted,
fény kapuja érint téged.
Találhatok még kincset, szerelmet,
mely sajgó sebemre gyógyírt lehelhet.

Légy folyóm, s a fellegváram,
sodorj magaddal,
ne hagyj magamra e világban.
Magányom szórd szét a sötétben,
ha jön a hajnal, örökre elvesszen.
Keresem a szót,
lágyat ringatót,
álmaimban nem fáj semmi,
ébren is szeretnék boldog lenni.
Érezni csókod édes kínjait,
újra élni,
gyengéden ölelni.
Könnyeim tengerén
küldöm lelkem sóhaját,
Éledő szívem újra
kinyitja ablakát.
Létem lágy dallama zenél,
hitem még cseppekben
gyöngyözve remél.




 
 
0 komment , kategória:  Taygate  
Csapó Lajos: Nem hazudok szépet
  2013-07-27 21:53:17, szombat
 
 







Csapó Lajos: NEM HAZUDOK SZÉPET


Születtem. - Nem díszkertben, mint nemes rózsa,
Útszélén árvacsalánnak, mit a szél borzol csak.
Társaim katáng, lapu, pitypang, - mit lenéznek,
Mondván haszontalan, - ám gyógyír értő kéznek.
Sártól, portól csapva, napfényt kortyolva nőttem,
A kérges földbe kapaszkodva, mint őseim előttem.
Így lettem én örömből, mosolyból, konok dacból,
Könnyből, kínból, sikolyból, és fehér izzású jajból.
S láttam mindazt, mint mosott kezek útszélre hánytak,
Mindazt, ami bűne, szégyene, és kínos átka e világnak.
Poétaként, szógyöngyöt fűzve, és formálva a szót,
Nem hazudok szépet, hogy Júdásként áruljam a valót.
Szemem a magasba motoz, s bár derékig ér bennem a félelem,
Nem adom, és nem cserélem el - senkivel életem.
Édes öröm és szenvedés, - fakadhat ugyanazon tőről,
Rákacsintok a mosolyra, míg agyam gondot őröl.
Futó szél szárnyán szállnak el felettem az évek,
Míg csak el nem ér, s el nem sorvaszt az enyészet.
- Csak arra kérem azt, ki nékünk a való létet gyúrja,
Addig, ne hajoljon gerincem, talp alá a porba.








 
 
0 komment , kategória:  Csapó Lajos   
150 éve született Gárdonyi Géza
  2013-07-26 21:20:46, péntek
 
 




150 ÉVE SZÜLETETT GÁRDONYI GÉZA /1863. augusztus 3 - 1922. október 30/


Gárdonyi Géza 1863. augusztus 3-án született a Velencei-tó partján fekvő Agárdpusztán. Édesapja Ziegler Sándor uradalmi gépész, jószágigazgató a szabadságharc idején fegyvereket is gyártott, édesanyja Nagy Terézia. A család Gárdonyi gyermekkorában 12 településen fordult meg, például a Borsod megyei Sályon, ahol elemi iskolai tanulmányait (1870-73) kezdte, majd az utolsó évet Hejőcsabán (1873-1874) végezte.

A sárospataki kollégiumban (1874-76), és a pesti Kálvin téri református gimnáziumban (1876-78) végezte középiskolai tanulmányait. 1878-tól az egri érseki tanítóképzőben tanult. Iskolái elvégzése után segédtanító Karádon (1881-82), itt megkapta az oklevelet, majd Devecserben (1882-83), Sárvárott (1883-84) és Dabronyban (1884-85), ahol választott katolikus kántor és tanító volt.

1885-ben feleségül vette Molnár (Csányi) Máriát - házasságuk boldogtalan volt. Győrött munkatársa volt a Hazánknak, a Győri Közlönynek és a Győri Hírlapnak. 1886-ban megindította a Tanítóbarát című tanügypolitikai havilapot, szerkesztője volt a Garabonciás Diák című győri élclapnak. Novellái, versei sorra jelentek meg a budapesti lapokban. A Szegedi Hírmondónak (1889), a Szegedi Naplónak (1890-91) és az Arad és vidékének (1891) volt munkatársa. 1891 őszén Pestre került és Bródy Sándor segítségével, Feszty Árpád körképvállalatának titkára. 1891-ben Argyrus librettójával elnyerte a Műbarátok Köre pályadíját. 1892-97 között a Magyar Hírlap munkatársa. Ide zenei vonatkozású cikkeket is írt. 1892-ben különvált feleségétől. 1897-ben anyjával Egerben telepedtek le, utolsó éveiben mindenkitől elzárkózva.

1898-tól a Petőfi és a Természettudományi Társaság tagja. 1899 karácsonyán elkezdte közölni a Pesti Hírlap az Egri csillagokat. 1900-ban, és a következő években gyakran utazott Franciaországba és más nyugati országokba. 1902-ben a Kisfaludy Társaság elvetette jelölését - 1903-ban már Gárdonyi nem fogadta el a felkínált tagságot. 1906-ban kidolgozta titkosírási rendszerét. 1910-től a Magyar Tudományos Akadémia levelezője, 1920-tól tiszteletbeli tagja. 1918-ban Móricz Zsigmond kérésére elfogadta a Vörösmarty Akadémia tagságát. 1919-ben a Magyar Írók Szövetsége másokkal együtt díszelnökévé jelölte, de nem választották meg. 1922. október 30-án, 59 esztendősen hunyt el. Az egri vár Bebek-bástyájában temették el. Egykori egri háza emlékmúzeum.
Sírja Egerben. Felirata: ,,Csak a teste"



Gárdonyi emléktáblával jelölt agárdpusztai szülőháza, ma Gárdonyi Géza Emlékház





Művei:

A lámpás (1894)
Április (1894)
Az én falum (1898)
Egri csillagok (1901)
A bor (1901)
A láthatatlan ember (1902)
Az a hatalmas harmadik (1903)
Az öreg tekintetes(1905)
Ábel és Eszter(1907)
Isten rabjai (1908)
Hosszúhajú veszedelem (1909)
Szunyoghy miatyánkja (1916)
Ida regénye (1924, posztumusz)
Aggyisten, Biri! (posztumusz)
Kék pille (1957, posztumusz)
Versei (1958, posztumusz)
Füveskönyv - Égre néző lélek; Földre néző szem (Intelmek fiaihoz)







Gárdonyi Géza írói munkásságának gyöngyszeme a Göre Gábor álnéven megjelentetett könyvsorozata.

A Göre Gábor könyvek elsősorban szórakoztatnak, és csak az utóízben fogalmazódik meg az olvasóban néhány gondolat, de azt hiszem, a mai kor emberének ezek a történetek inkább időutazásnak tűnnek, és a humor, mint a történetek motorja mozgatja az élményt, amit olvasás közben szerez.

Gárdonyi Géza munkásságának megismeréséhez érdemes el olvasni ezeket az írásokat is, de ha csupán a magyar humorra van igényünk, vagy egyszerűen jól akarjuk magunkat érezni néhány órára, ezeket a történeteket akkor is érdemes elolvasni. Találunk ugyan benne utalásokat, melyeket csak azok értenek, akik kissé jártasabbak az akkori korban és nyelvezetben, de nem kell visszariadni: az emberi jellem, a sajátos jegyek, melyeket viselnek a szereplők, a ma emberében is megtalálhatóak!


Digitális Link

Link



Gárdonyi sírhelye Egerben





Gárdonyi Géza: MI A BOLDOGSÁG?

Mi a boldogság mond meg nagy király!
Az élet neked csak rózsát kínál;
A földgolyóból tiéd egy darab;
A koronát te hordod egymagad;
A gyönyör szolgád és vágyad lesi;
Füled a nem - szót nem is ösmeri.
Mi hát a boldogság; a hatalom?
A dicsőség? Vagy csak a nyugalom?
Avagy a szívben az örök tavasz?
- egyik sem az.
Hanem ha a szomszéd népek
A koronám alá lépnek,
S hatalmam, mint óriás kart
Átnyújthatom a világon,
Ez lesz az én boldogságom.

- Mi a boldogság szép leányka
Ki teremtve a boldogságra.
- Ha koszorúsan hófehérben
Oltár elé hajlik a térdem,
És az édes titkok titka
Előttem is meg lesz nyitva,
Semmit többé nem kívánok;
Elértem a boldogságot.

- Virágbokor mézeshétben
Boldogságról beszélj nékem.
- Várjon uram még egy évet
Akkor szólhat csak az ének;
Virág bokor, ingó - ringó,
Akkor jön a rózsabimbó.

- Mi a boldogság jó anya?
- Csitt! Felébred a kisbaba,
Életemnek gyönge ága,
Drága nekem minden álma.
Ha ő felnő, ha ő virul,
Ha erőtől arca pirul,
Betelik a lelkem vágya;
Ő a boldogságom fája.

Mi a boldogság török szultán?
Ha az Anteusz titkát tudnám.
Mi a boldogság szent apáca?
Lelkemnek menybe feljutása.
Mi a boldogság te agg?
Ha lehetnék fiatalabb.
Ingetlen koldus szólj ugyan...
Ha ingem volna jó uram.

Mi hát a boldogság jóságos Úristen?
Fiam, mindenkinek az, milye nincsen.








Gárdonyi Géza - Az egri csillagok (teljes film)

Link



Gárdonyi Géza - Isten rabjai - 1942 - teljes
A vetítésre kerülő film kópiája egyedi, múzeumi példány, technikai állapotáért szíves elnézést kérünk/

Link


Gárdonyi Géza: Göre Gábor bíró úr könyve // Budapest : Dante, [192?]
Mindönféle levelei, valamint tapasztalattyai az Buda-Pesti fővárosba Katufrék sógorral möd Durbints sógorral.
A zén nótám is benne van ebbe a könyvbe. Irtam én magam a salyát kezemmel Göre Gábor Bíró Úr. Ebből a könyvbül ez mán a tizönharmagyik eresztés.
Nyomtatták ebbe a zesztendőbe Dante Úr könyvespótzárúl kapkodható mög minden könyves bótbul.
,,Lyó egészségöt kivánok a tisztőtt szörkesztő társaságnak... A zujságba olvasta az kántor úr, hogy báldos tánzvigalom nem löhet ladi patronyész nélkül. Mondok minek hozassunk mink patronyészt Ladrul, mikor ihol vagyok én. Hát mög is választottak ladi patronyésznek. Mejhöz hasolló lyókat kivánok."

Szöveges változat:

Link



Gárdonyi Géza szobra Budapest XI. kerületében (Horvay János alkotása, 1932)



Gárdonyi Géza szobra az egri Gárdonyi Géza Emlékmúzeum kertjében (Somogyi Árpád, 1965)








 
 
0 komment , kategória:  Híres emberek-jeles napok-évfo  
Kitől mit nem illik megkérdezni?
  2013-07-26 21:15:04, péntek
 
 




KITŐL MIT NEM ILLIK MEGKÉRDEZNI?


A köhögő textílművésztől, hogy van-e valami szövődménye.
A gyakran utazó turistától, hogy megszállott-e.
Az idegesen várakozó sündisznótól, hogy tűkön ül-e.
Az ülnöktől, hogy mit csinál egész álló nap.
A törött kezű embertől, hogy lábadozik-e.
A bódult vadásztól, hogy be van-e lőve.
A készületlen diáktól tanóra elején, hogy szereti-e a kihívásokat.
A nevetgélő tolmácstól, hogy komolyra fordítaná-e a szót.
A sofőrtől, hogy mire szokott beindulni.
A bútorszállítótól, hogy mire vitte.
A paptól, hogy hirdet-e visszaható igét.
A kudarcot vallott olajfúró munkástól, hogy a tervei kútba estek-e.
A népszerű légtornásztól, hogy el van-e szállva magától.
A szerelmes vakondtól, hogy sötétben tapogatózik-e.
A szorongó kémikustól, hogy feloldódott-e.
A paripáját gyeplővel a kerítéshez kötő zsokétól, hogy lókötő-e.
A pórul járt horgásztól, hogy van-e kifogása.
A horogról leemelt haltól, hogy van-e kifogása.
A duhaj birkapásztortól, hogy megjuhászodik-e.
A durva disznópásztortól, hogy elkanászodott-e.
A beteg gebétől, hogy meddig húzza még.
Döbrögitől, hogy volt-e Ludas Matyival való kapcsolatának valami hátulütője.
A sebesülttől, hogy megsértődött-e.
A csónakból kiesett személytől, hogy ki van-e borulva.
A pénzét szóró angoltól, hogy megfontolt-e.
A lecsapott légytől, hogy el van-e kenődve.
Az őszi levéltől, hogy ágrólszakadt-e.
A mérges lepkétől, hogy ki van-e kelve magából.
A jegesmedvepártól, hogy elhidegültek-e egymástól.










 
 
0 komment , kategória:  Humor  
Vicces bölcsességek
  2013-07-23 22:22:13, kedd
 
 




VICCES BÖLCSESSÉGEK 2.


"A helyzet reménytelen, de nem súlyos.

Az ember időnként belebotlik az igazságba, de legtöbbször feltápászkodik és továbbmegy...

A gazdasági válság, és az emelkedő energiaárak miatt arra kényszerültünk, hogy kikapcsoljuk a fényt az alagút végén. A kellemetlenségért elnézést kérünk!"


Tücskökbűnözés - mese kizárólag felnőtteknek

Link



tücskök és hangyák2

Link





























 
 
0 komment , kategória:  Bölcsességek és gondolatok.   
Az emberiség selejtezése elkezdődött: Ön túléli?
  2013-07-21 20:15:03, vasárnap
 
 




AZ EMBERISÉG SELEJTEZÉSE EÉKEZDŐDÖTT: ÖN TÚLÉLI?


Az emberi lakosság "nagy selejtezése" csendben elkezdődött. Rejtetten, alattomosan és könyörtelenül. Igen, egy globális emberírtási napirend életbe lépéséről van szó. És ahogy ez a szemünk előtt lejátszódik, az emberi faj túlnyomó többsége eltűnik majd a génállományból. Genetikailag megsemmisül. Vajon Ön és létező vagy leendő utódai túlélik? Amit ez a cikk bemutat az az, hogy mi az igazi fenyegetés ebben a világban, és hogy lehet megőrizni utódaink genetikai integritását. Hogyan védekezhetünk? MIÉRT van napirenden a globális elnéptelenítés? Minél jobban megérti ezeket a válaszokat, annál nagyobb az esélye a túlélésre a nagy emberírtásban. Először is, hadd utasítsak el minden olyan elképzelést, hogy a nagy selejtezésre valami fantáziadús összeesküvés-elmélet lenne. Ebben a világban Bill Gates és Ted Turner nyíltan megvitathatják hogyan csökkenthetik a világ népességét 90%-al. Bill Gates, különösen boldogan finanszíroz meddőségi technológiákat, és GMO vakcinákat melyek mindegyikét szándékosan úgy tervezték, hogy meddőséget okozzanak, vagyis megakadályozzák az új babák születését. A Bill és Melinda Gates Alapítvány például jelentős támogatást biztosított a University of North Carolina meddőséget okozó ultrahang technológia kifejlesztésére, amely az emberi spermiumokat életképtelenné tenné legalább hat hónapig. Már a BBC is bemutatta, ez a technológia hatékonynak bizonyult patkányok esetén, és ez csak egyike a 78 különböző kutatási projektnek, amelyet a Gates Alapítvány finanszíroz "Globális Egészségügyi Programok" égisze alatt. Ahogy Bill Gates 2010-ben kifejtette, a népirtást oltások használata révén idézné elő. "A világon ma 6.8 milliárd ember él, ami nemsokára 9 milliárdra változik. Viszont ha igazán nagyszerű munkát végzünk új oltóanyagok, és deproduktív egészségügyi szolgáltatások által, ezt a számot 10 vagy talán 15 százalékkal is csökkenteni tudjuk."

"A gyengék eliminálása"

A globális vezetők ilyen vágyait nem is titkolják. Vagyis a vezetők szerint "az állomány selejtezése" az emberiség szempontjából valójában csak egy jó tett. Lehetővé teszi azt, hogy az emberiség erősebb legyen, ugyanúgy, ahogy a gyengék természetes szelekciója zajlik egy csorda vadállat esetében, ami javítja a megcélzott faj összesített génállományát. A globalisták azzal érvelnek, hogy a mai emberi génállomány leállt. A gyenge és a buta emberek ugyanúgy képesek szaporodni, mint mindenki más - ha nem még inkább. Az emberi génállomány valójában hanyatló tendenciákat mutat- mondják, és az egyetlen módja annak, hogy azt visszahozzák arra a pontra, ahol egy faj fejlődni képes az az, hogy eliminálják azokat, akik nem elég okosak ahhoz, hogy helyet érdemeljenek az emberi génállományban. Ez persze, eugenika: az emberi faj javítása népírtás útján.

A modern eugenika

A mai modern eugenikusok ettől azért finomabb módon manipulálják a lakosságot. Rájöttek tapasztalat útján, hogy a nyílt hadviselés gyakran a visszájára fordul. Tehát müködnek a háttérben szépen kidolgozott módszerekkel és megvalósítják ádáz terveiket. Ezen módszerek közé tartozik az emberek meggyőzése, hogy genetikailag módosított élelmiszereket fogyasszanak -, amelyek terméketlenséghez vezetnek - fluoridos vizet igyanak, oltóanyagokat, szintetikus vegyszereket használjanak, amely növeli a vetélések számát és egyébként is drasztikusan csökkenti a szaporodási rátát. Tény, hogy a mai eugenika áldozatai saját akaratukból állnak sorba orvosuknál az influenza elleni oltóanyagért.







A nagy intelligencia teszt

Úgy tünik, hogy a népírtó vakcinák, a génmanipulált élelmiszerek, élelmiszer-adalékanyagok, gyógyszerek és egyéb szintetikus vegyszerek egyfajta intelligencia tesztként működnek a lakosság számára. Azok, akik rendszeresen oltatják magukat, nem vinnék el a pálmát ezen a teszten. Az ostoba emberek - a "haszontalanok" - eltávolítása a génállományból lenne a globális vezetők egyik célja. Így a vakcinák tökéletes szűrőként müködnek és eltávolítják a "hülye gének"-et az emberi génállományból. Az oltóanyagok rejtett rákot okozó vírusokat tartalmaznak és több emberi generációban is jelen lesznek. Az SV40 vírus bevezetésre a polio oltással került sor az 1950-es években. A beoltottak unokáiban ma is fellelhető ez a virus. Ezt olyan vezető tudósok vallották be nyíltan, akik ezeket a vakcinákat létrehozták. Eközben az oltóanyagok hatékonyságáról szóló jelentések tökéletesen fabrikáltak, ahogy két tudós le is leplezte a tudományos csalásokat. Mellesleg sok gyógyszer közvetlenül okozhat meddőséget. A Propecia nevü kopaszodásra felirt gyógyszer terméketlenséggel és ejakulációs zavarokkal függ össze.

A játék megy: ki éli túl?

Ön csak egy versenyző egy "reality show" “Túlélő" nevü játékában. Ha nyer, túlél, génjei tovább öröklődnek és a jövőbeli emberi fajt fogják képviselni. Ha veszít, ennek ellenkezője történik. A NaturaHirek intelligens olvasóinak szeretném megmutatni hogyan lehetséges kijátszani a globális elit terveit. Bill Gates-et akarom megverni saját játékában. És a túlélés, nyerés.

A túlélést és termékenységet fenyegető 7 tényező

A génmanipulált ételek fogyasztása - reproduktív zavarokat eredményez bármely emlős fogyasztja azokat.
Az oltóanyagok - Tele vannak rejtett rák virusokkal és vegyi segédanyagokkal. Az oltóanyagok a fő okai a mai megnövekedett számú meddőségi eseteknek, születési rendellenességeknek, spontán vetéléseknek.
Chemtrail-ek: a repülőgépek húzta fehér vegyi csíkok, amelyek még véletlenül sem kondenzcsíkok. A következőket tartalmazzák: alumínium, bárium és más nehézfémek... A chemtrail-ek mérgező fémekkel telítik meg atmoszféránkat, amelyek hátrányosan befolyásolják az agy működését és az idegrendszer funkciót. Légzőszervi megbetegedéseket és asztmát is okozhatnak. Hozzájárulhatnak születési rendellenességek és deformitások kialakulásához, de a részleteket tovább kellene vizsgálni.
Vényköteles gyógyszerek - vényre kapható gyógyszerek és a kemoterápia DNS károsodást okozhatnak, elősegítik az impotencia kialakulását és csökkentik a spermiumok és a petesejt minőségét.
Élelmiszer-adalékanyagok - ezek a vegyi anyagok károsítják a DNS-t, a petesejt minőségére is hatással vannak és meddőséget okozhatnak. Az élelmiszerekben lévő mérgek mint a nátrium-nitrit (szinte minden feldolgozott húsban van), ízfokozó anyagok, aszpartám és kémiai tartósítószerek a felelősek ezért.
A biológiai fegyverek - egy lehetséges “gyorsan ölő módszer". A világ kormányainak végül is kényelmes lenne ezt a népírtó formát választani, miközben majd találnak valami fiktív terrorista csoportot, akire rákenhetik az egészet.
Az élelmiszer-fasizmus - vállalatok, mint a Monsanto teljes globális uralomra törekszenek az egész élelmiszer-ellátásban. Ez a koncepció az úgynevezett "élelmiszer-fasizmus", és lehetővé tenné azt, hogy a vállalatok és kormányok eldöntsék, ki eszik és ki éhezik. Ami ezután következik, az az, hogy hogyan lehet mindezzel felvenni a harcot.

10 stratégia túlélési esélyeink növeléséhez

Kerüljön minden mérget - Ez azt jelenti, hogy ki kell küszöbölnie minden génmanipulált, fluoridot, aszpartámot tartalmazó terméket, mesterséges illatanyagokat, mesterséges gyógyszereket, kémiai élelmiszer-adalékanyagokat és egyéb szintetikus vegyszereket. A legtöbb családnak ez azt jelenti, hogy teljesen ki kell beleznie a kamrát, fürdőszobát és garázst a vegyi anyagok és vegyszerek eltávolítása érdekében. Ne feledje: a globalisták nem fogyasztanak génmanipulált termékeket és kizárólag organikus ételeken élnek. Azon csodálkozik miért?
A megfelelő táplálkozás védi a DNS-t- és létfontosságú. A helyes táplálkozással (szuperételek, magas ásványianyag, antioxidáns tartalom, növényi koncentrátumok, stb) lehet megakadályozni a DNS-károsodást. Fontos az alacsony szintű sugárzásra való odafigyelés, valamint a mérgező vegyszerek kerülése. Mindenekelőtt, a helyes táplálkozás növeli a reproduktív egészséget, a sperma minőségét, a petesejt minőségét és még az agy működését is.
Kerülje az oltásokat. Gyermekeknél lenne ez a legfontosabb - ez egy kulcsfontosságú védekezés a nagy selejtezés ellen.
Termeljen meg mindent saját magának. Az egyetlen étel, amiben bízhatunk az az, amit mi magunk termelünk. A "családi ereklye" magvak használatával táplálja testét és agyát. Tegye el a magokat és minden évben ültesse el őket.
Tanuljon önvédelmet. Legyen felkészülve arra, hogy fizikailag is megvédje életét, otthonát és vagyonát fosztogatók, bűnözők, betörők elől.
Utasítsa el a többségi propagandát - ne figyeljen oda az agyzsibbasztó propaganda áradatra. TV és rádió helyett váltson megbízható, igazságkereső weboldalak tanulmányozására.
Ne próbáljon "megmenteni" mindenkit. Felesleges idővesztegetés lenne. Sokan teljesen reménytelenek ,mert abszolút elutasításban élnek. Inkább szövetkezzen más, tudatos és tájékozott túlélővel. Készségek és ismeretek megosztásával növelheti erejét. Van erő a számokban.
Emlékezzen az alapvető szükségletekre. Élelmiszer, víz, hő, menedék, sürgősségi ellátás, önvédelem, kommunikáció lehetősége. Gondoskodjon utánpótlásról.
Képezze magát mentális alkalmazkodóképességre. A túlélés érdekében, nem engedheti meg magának, hogy valaha is "csőlátás"-ra korlátozódjon. A túléléshez tudni kell alkalmazkodni, megoldani a problémákat, és erőforrásokat innovatív módon használni. Szüksége lesz rá, hogy rugalmas legyen.
Kerülje a sugárzásnak való kitettséget. Semmi sem okoz DNS károsodást gyorsabban, mint a sugárzás és a körülöttünk lévő sugárforrások. Kerülje a mobiltelefonok, intelligens mérőórák és még a wi-fi használatát is ha lehetséges. A sugárzás károsodás összegződő, vagyis felhalmozódik a szervezetben, így egyre rosszabb lesz az idő múlásával, ahogy ismételt adag sugárzásnak van az ember kitéve.

Ne legyen áldozat. Legyen túlélő.


Link








 
 
0 komment , kategória:  Irodalom - Próza  
Kecskés Beatrix Alicia: A csönd ébredése
  2013-07-21 20:13:44, vasárnap
 
 





Kecskés Beatrix Alicia /B.B. Nala/: A CSÖND ÉBREDÉSE


Egész éjen át a szél csak rólad dalolt
Csipkebokrok között ezüst fényt szórt a Hold
Hajnali harmat ébresztette vágyam
Rád gondoltam én csöndes imában
Könny simogatott végig bőrömön
Olyan volt, mint harmat az ezüstfüggönyön
Sóhajom ébresztette a Csillag-birodalmat
A csipkebokron álommá vált a hajnali harmat
Érted hangzott fel szívem imája
A kelő Nap fényt szórt a nyíló virágra
Szerelmes álmom ébresztette a csöndet
Arcomon arannyá változott a könnycsepp
Ezer évet adtam volna, hogy megérintsem ujjaidat
Tenyered bársonyán érezhesd a csókjaimat
Ezer évet adtam volna, hogy letöröld könnyem
Ám csak imát mondhattam érted a csöndben
Nem ölelhetlek, Sorsom mégis áldom
Szívemet áthatja a csöndes álom
Álom, mely virágként nyílt ki sugaradba
Elixír cseppje lennék én a poharadba
Érted áldozom életem minden percét
Az imát, a sóhajt, a hajnal csendjét
Érezd Szerelmem, hogy csak érted élek
Szenvedélyes vágyak utamon kísérnek
Titkos a szavam, csöndes az álmom
Mi engem éget, neked ne fájjon
Szerelmes vágyam szívembe fojtott
Semmi sem számít, csak a te Sorsod
Féltő gyönyörbe téved a lelkem
Nevedet suttogom elfojtott csendben
Ezer évet adnék, hogy megvallhassam
A sors varázsgömbjét kezemben tartsam
Szemedbe mondhassam az örök vágyam
Mely virágként nyílt ki a fénysugárban







Kecskés Beatrix Aliciának hívnak, verseimet B. B. Nala néven publikálom.
1978. február 17-én születtem Sátoraljaújhelyben, egy csodálatos hegyvidéki városban.
2006-tól írom lírai verseimet. Eddig 6 verseskötetem jelent meg, és egy online kötet.
A Délibáb Antológiában és folyóiratban jelennek meg a verseim.
/ESTI CSILLAG/

Link



Halkan csengő szavak a gitárban 02.wmv-B. B. Nala

Link



Mint virágnak a méh BB Nala verse zenei aláfestéssel - Andre Rieu: Plasir Damour

Link



B.B. Nala képesversei

Link



Dalosmadár meséje az álmodozás_0003.wmv-B. B. Nala

Link














 
 
0 komment , kategória:  Kecskés Beatrix  
Tolvajok generációja
  2013-07-19 23:26:10, péntek
 
 







TOLVAJOK GENERÁCIÓJA
Frei Tamás írása Nizzából 2013.07.04 Metropol


,,Ameddig csak előre látunk, spórolás következik, megszorítások, elszegényedés. Ez tehát tolvajgeneráció, szól a nyugati fiatalság ítélete, mert ellopták a mostaniak jövőjét."

Tolvajgeneráció - súlyos, sokakat sértő kifejezés ez, mégis egyre több európai országban bukkan fel. A 2008 óta tartó gazdasági mélyrepülés felelőseinek keresése közben kezdték el használni, főleg Nyugaton. A tolvajgeneráció kifejezés egyre mélyebben rágja bele magát a fiatalok tudatába.

Merthogy a tolvajok a mai 50 és 60 évesek. A már éppen nyugdíjasok vagy akik pár év múlva lesznek azok. Ők lopták el a fiatalabb generációk, a mai 20-as, 30-as és 40-es éveiket taposók jövőjét.

Elsőre furcsa és talán nem is azonnal érthető a vád, de mind több és több országban gondolják végig, hogy van-e benne igazság. A lényege az, hogy a manapság nyugdíjba menőknek ,,mindenük megvolt". A legszerencsésebb generáció, mert nem rázta meg az életüket sosem háború (hiszen már a második világháború után születtek), alapvetően ingyenes oktatás és remek egészségügy járt nekik, részük volt a nyugati ingatlan-áremelkedés sokakat meggazdagító buborékjában (olcsón vettek, és tőlük függetlenül sokszorosára nőtt a vagyonuk), ráadásul most még előttük áll a kényelmes életet biztosító nyugdíjas kor is. Évtizedekig fognak a mai fiatalok hátán élősködni - így szól a vád -, hiszen Nyugat-Európában 80 év fölötti az átlagéletkor, köszönhetően a remek egészségügyi ellátásnak. Ami, ugye, nekik még megadatott. Az ő életükben még nem kellett az ellátáson spórolni.

Ráadásul éppen ez a generáció az, amelyik a 80-as évektől kezdődően, mert mindent akart, mert kapzsi volt, mert nem tudta, hogy hol a határ, tovább nyújtózkodott, mint ameddig a takarója ért. Adósságokba keveredett, sőt, választópolgárként eladósodásba kergette a kormányait is (hiszen mindent akartak). És persze a politikusok populista demagógiával engedtek is nekik. Aminek aztán az lett a vége, amit most magunk körül tapasztalunk.

Ameddig csak előre látunk, spórolás következik, megszorítások, elszegényedés. Ez tehát tolvajgeneráció, szól a nyugati fiatalság ítélete, mert ellopták a mostaniak jövőjét. Az új generációk lesznek kénytelenek utólag kigazdálkodni ennek a letűnt, békés aranykornak a túlköltekezését. Ezért aztán a mai fiatalok valószínűleg már nem fogják megismerni, hogy milyen is az, amikor valakinek élete végéig van biztos állása. Hogy milyen lehetett az a kor, amikor csak a lumpenek (a lakosság 4-5 százaléka) félt attól, hogy elveszíti a munkahelyét. Amikor Nyugaton mindenki tudott pénzt keresni, aki dolgozni akart.

A mai nyugati fiatalok 25-30 százalékos munkanélküliséggel, már egyáltalán nem ingyenes oktatással és romló egészségüggyel szembesülnek. Dühösek, mert látják, hogy egyre csak nő a szakadék, hogy évről évre rosszabb lesz, hogy a hátukon kell cipelniük az időseket, pedig épp a mai nyugdíjasok élték fel az ő jövőjüket is.

A nyugati lapokban egyre több írás szól arról, hogy a mai 20-asok nem Ibizára szeretnének eljutni, hanem időutazáson részt venni. Megtapasztalni, hogy milyen is lehetett az az európai élet és biztonság, amelyet elloptak tőlük a kapzsi idősek, akik előre felélték a következő húsz év összes megtakarítását.

Tolvajgeneráció, amely helyett most majd évtizedekig kell gürcölni, és miattuk megszorítani.


Link



Fenti cikk óriási felháborodást váltott ki az olvasókban - jogosan. A hozzászólások a Link alatt a cikk végén megtalálhatóak, ezekből a teljesség igénye nélkül néhány:


rank.rhen
Azzal kezdeném, hogy a magam részéről mindig is csodáltam Frei Tamás részletekbe menő, professzionálisan kidolgozott riportjait, amelyek mindig a lényeget érintették, és semmit sem hagytak megválaszolatlanul.
Ez a mostani írás nagyon veszélyes területre viszi az olvasót, érzékeny területet érint, mégpedig az öregek és a fiatalok egymáshoz való viszonyát, amely kapcsán inkább azok mellé kellene állni, akik a megoldást keresik, nem pedig - valószínűleg akaratlanul -, tovább szítani a tüzet e témában.
A szerző természetesen külföldről beszél, de hát kinek ne jutna eszébe minderről a saját belföldi, szűkebb környezete?
Nem árulok zsákbamacskát, 60 éves vagyok, és állítólag tagja annak a generációnak, amelyik ellopta a fiatalok életét, sőt, a statisztika szerint egyre hosszabb ideig fogok élni koloncként gyermekeim nyakán, elszíva az életerejüket. Szintén a statisztika szerint jókora hitelt is vettem fel (többet is), meg nyaralni is nem egyszer voltam, úgyhogy várhatom a figyelmeztetést, ennyi elég legyen a jóból, irány a temető, fater!
De kinek is mondjuk ezt, emberek? Merthogy kik is ezek az ötvenesek-hatvanasok? Akik hátán felépült egy ország?! Akik óriási adókat nyögtek, fele pénzért dolgoztak, merthogy hivatalos indoklás szerint a másik fele az ország építéséhez kellett?! Az ország valóban felépült, további húsz évig éltek még belőle, akik éltek.
Még mielőtt néhány ,,fiatal" a saját vállára borulva végleg és előre elsiratná azokat a további évtizedeit, amelyeket ugyanúgy munkában kellene töltenie, mint ahogy azt a mai ,,öregek" tették, tegyünk fel még egy kérdést!
Mégpedig azt, hogy tényleg, kik is ezek az ötvenesek-hatvanasok? Nem a mi apáink-anyáink azok? Az általános depresszió helyett nem azon kellene elmélkedni, hogyan is nőtt fel ez a 20-as, 30-as, vagy akár 40-es generáció?! Csak nem ezek az ,,öreg tolvajok" nevelték őket, kerestek rájuk, erőn felül, hogy mindenük meglegyen, szerették, féltették őket, járatták bármire, amire lehetett, karate, társastánc, eszperantó, csakhogy neki majd jobb legyen? Ő nem volt része a saját 20-as, 30-as, vagy akár 40-es éveinek?! Azt miért hagyta, hogy szülei erőfeszítései által életre keljen és működjön az a társadalom, amelyben ő is létezett (létezik)?!
Mindaddig, míg élvezhető az öregek munkájának gyümölcse, addig minden rendben van, de ha ezek a csotrogányok akarják élvezni azt a (nyugdíjas) életet, amiért többszörösen megfizettek, az már bűn?!
Végig kellene gondolni, hogy tényleg az ő apjuk, anyjuk lopta meg őket? Netán a barátjuk apja, vagy a barátjuk barátjának az apja? Egyáltalán, ismernek olyat, aki jövőt lopott?!
Mert ha nem, akkor ezt az egész cirkuszt úgy hívják hogy önigazolás, a semmittevés, a nem akarás önigazolása! Ha igen, akkor beszélgessenek el azzal az emberrel, tudják meg, hogy csinálta. Még az igazság is jobb ennél a személytelen, arctalan vagdalkozásnál!
Ha végiggondolják, rájönnek, hogy ez a nézet hamis, állogikus, s csak arra jó, hogy bűnbaknak állítsa be az idősebb korosztályt, aki viszont úgy érzi, erőn felül vontak el tőlük, sokszor hagymázos, kusza, eredménytelen társadalmi célok érdekében. Továbbá ez a nézet csupán arra jó, hogy egymásnak ugrasszon időset és fiatalt, mérgezze a családok életét, és a valódi okoktól fényévnyi távolságban kerestesse a fiatalokkal életük jobbá tételének hatékony és valódi megoldásait....

Éva Domokosné Román · Nyíregyháza
Minden szavával egyetértek és kortársaim nevében kikérem Frei Tamástól az efféle felelőtlen "gyanúsítgatást"!!!!

Rozália Feketéné Siska · Győr
A mi időnkben a munka alapú társadalom lépcsőként épült fel. Voltak dogozók, értelmiségiek. A mérnök megtervezett, a dolgozó legyártott, a boltos eladott, stb...Nem érzem magam tolvajnak. 16 éves korom óta dolgozom, felneveltem két gyereket, nem jártam külföldön negyvenöt éves koromig, nyaralni hébe hóba jutottam el, csak dolgoztam. Ötvenöt éves koromra fizettem ki a lakásomat, hogy legyen egy biztos pont öreg koromra. Tolvajok vagyunk????Akinek ez a tolvajgeneráció biztosított mindent még harminc éves korában is az iskolapadban ül. Őket vajon minek nevezzük? Élősködők generációjának? Furcsa dolgok ezek kérem. Fiatalok között dolgoztam, soha egyiktől sem hallottam, hogy az öregeket kell eltartaniuk. De nagyon sokszor hallottam olyanoktól, akik huszonnyolc évesen már a harmadik diplomát szerzik meg, de még egy napot sem dolgoztak életükben. A nagyszüleink felépítették az országot a háború után, dolgoztak látástól vakulásig, a mi generációnk is beállt a sorba. Sokan fiatal korunktól kezdve dolgoztunk három műszakban, a földeken, a bányákban. A mai generáció mit mondhat a magáénak? Azt hogy a reklámok hatására olyan életet álmodtak meg maguknak, aminek nem alkották meg az alapjait. Adj uram de rögtön mindent, és ha nem jön össze, akkor mi vagyunk a tolvajok? Furcsa dolgok ezek kérem.

Éva Farkas
Frei Tamás fenti cikkére egy gondolattal kívánok reagálni! Az általam eddig tisztelt és elismert ember eljátszotta előttem a szakmai tekintélyét, mivel amit állít, azok valótlanságok! IGAZI, GENERÁCIÓS ELLENTÉTEKRE TÖREKVŐ ÉS EGYMÁST LEJÁRATÓ, ALJAS, KORMÁNYPÁRTI PROPAGANDA AZ EGÉSZ ÖSSZEÁLLÍTÁS!!! Aki az érintett korosztályhoz tartozik, azoknak nincs miért elnézést kérniük, már csak azért sem, mivel a mi korosztályunk valóban végigdolgozta a 40-42 éves szolgálati idejét és nem lebzselt, tehát a nyugdíjunkért a munkáltatók befizették utánunk a társadalombiztosítást. Viszont aggályaim vannak afelől, hogy a Frei Tamás, mint szabadúszó "vállalkozó" befizette-e egyáltalán saját maga után azokat a kötelezettségeit, amik törvényileg elő vannak írva. Ez a cikke egy gondolatot ébresztett fel bennem, amely ez: A LEGJOBB VÉDEKEZÉS A TÁMADÁS című jelzővel látom el!!! Ezek szerint a saját szülei is ahhoz a generációhoz vannak besorolva, akiket megemlít, ha egyáltalán nem tagadták még ki a családból a hazug állításaiért.
Abban reménykedek, hogy ezek után egyre kevesebb cinikus és íróniával tűzdelt, hazugságait kell olvasnunk a jövőben!!!

Lipcsei Gábor · Test Process Tech., Jabil Circuit
Most is lehetne olyan létbiztonság mint akkor és szerintem nem azért nincs mert akkor "feléltek" mindent. Sokkal inkább az ellopott rendszerváltást okolnám. Az előző generáció hagyta, hogy a valódi változást elsumákolja a politikai "elit", a hatalmukat átmentették a "demokráciába". Vagy korrupt, vagy alkalmatlan vezetőink vannak még mindig (vagy egyszerre mindkettő) jobb és baloldalon is. Akik az elmúlt 20 évben irányítottak azoknak nem a gazdasági fellendülés volt az érdekük, csak a saját maguk vagy pártjuk bebetonozása. Így hiába várjuk a jobb világot. Érdemes elolvasni Orwell Állatfarmját. Pontosan bemutatja hogyan lopja el a JELENLEGI "elit" is a jelenünket és a jövőnket.

Erdei József · Makó
A Frei Tamás nem beszélhet így hiszen Ő az egyik legnagyobb költő volt a , a magyarok között.
Meg különben is hol is él Ő? NIZZÁBAN - onnan könnyű aranyköpéseket durrogtatni!
Ő nem is érezheti annak a súlyát , hogy mi volt akkor 4-5000ft-ból élni és most 50-60000-ből
olyan ember beszéljen erről aki ezt megélte és most is benne van!!!
Csókoltatom Frei Urat!!

Éva Katona-Kis · Körösy József Szeged
Ez az írás felháborító! Én szeméky szerint 43 éve fizetem a nem kevés nyugdíjjárulékot, és mit kapok vissza? Ne nevezzen engem SENKI tolvajnak! Dolgoztam világ életemben, és a nyugdíjra várók többsége ezt tette. Azt, hogy a nagy közösbe ment a pénzünk és nem sajűt számlára, arról nem mi tehetünk, hanem a nyugdíjrendszer! Akkor ki a tolvaj?

Judit Fülöp Tiborné · Szent István Egyetem
Gondolom magából indult ki!A manipulált műsoraival jól megszedte magát.Az adóparadicsomban bejegyzett cégével úgy hallottam még állami támogatásból milliókat vett fel Magyarországon.Vagy nem igaz amit leírtam...

Tamás Kovács · Magyar Olimpikonok Társasága
Ez egy rohadt uszító írás...nem lehet összehasonlítani a II.világháború utáni nyugati és keleti generációk problémáit....nyugaton szabadság, keleten diktatúra volt...sok-sok lemondással...Frei úr, aki milliomosként eladta magát, könnyedén írja uszító szövegét Monte Carloból...ez az egész arra jó, hogy tovább szélesítsük az árkokat az emberek -vagyis a fiatalok-idősek - között. A 60-70-es korosztálynak jutott a Rákosi, Kádár diktatúra, kitelepítések, vagyonelkobzások, megaláztatások stb..ha már "Tolvajgenerációról" beszélünk hazánkban, akkor politikusaink között keresgéljen Frei úr...ott megtalálja a megoldást!

Rábold Gusztáv · Budapest,
Frei Tamás ezzel az irományával bizonyára a szüleire is gondolhatott, mert korából itélve a szülei is a "tolvajok generációjának" reprezentásai lehetnek vagy lehettek. Az általánosítás, egy egész társadalmi réteg ilyen fokú megbélyegzése csak egy zavart elme szüleménye lehet. Ajánlom a Kovács Tamás által említett területen tőrténő keresgélést . Legfőképpen pedig figyelmébe ajánlanám az önvizsgálatot, miként sikerült "izzadságos" munkával, kiválóan lavírozva a politika nagyjai között oly korán "csúcsra" jutnia.

Ica Istvánné Kis . Borsógömbölyítő
Kikérem magamnak a tolvaj minősítést !!Mi részt vettünk az ország ujjáépítésében, dolgoztunk, gyerekeket neveltünk !Azt a 70 ezer ft nyugdíjat sajnálja amiért 43 évet dolgoztam??Ön a firkálmányain kívül keményen nem dolgozott ! Mi nem élősködünk senki nyakán, de arról már nem tehetünk hogy ilyen kormányunk van aki az országot leigázta, nyomorba döntötte !Az élősködők azok akik még a munkát sem ismerik csak a gyerekcsinálást és havonta több pénzt vesznek fel mint én aki életemben az országnak kerestem!! Vérig sértett az írása !!

Egri Károly · KGYRMF
Frei Tamás nagyon jól tudja, hogy nagyon is érzékeny húrokat penget ezért igyekszik minél többször aláhúzni és kiemelni, hogy a nyugatról van szó. Ennek ellenére igen nagy az "áthallás", hiszen itthon is erősödnek ezek a hangok.Emlékezzünk csak arra a pösze köcsögre, aki az atv. egyik adásában a blogger társai nevében követelte a nyugdíjak csökkentését-gondolom első lépésként-, mint az ország előtt álló problémák egyetlen célravezető megoldását. Ezekből kiindulva szerintem joggal várható el tőlünk "kapzsi" idősektől, hogy levegyük a gazdaságunk fellendítésének nehéz feladatát a mostani fiatalok válláról. Akik egyéb iránt a mi verítékünknek köszönhetően nőttek fel. A mi hibánk, hogy hálátlanok és elkényeztetettek lettek!

Sarkadi Katalin · Budapest
41 év 62 napig dolgoztam 1 munkahelyen becsületesen ! Becsülettel adóztam és eltartottam a nyugdíjasokat, lehet éppen Frei Tamás anyukáját. ! Joggal elvárhatom, hogy legalább az öreg korom kicsit nyugodtabb legyen ! Undorító ez az írás

József Kmetz · Jelenleg nyugdíjas
A férjem lapján írok, de az Ő véleménye is megegyezik az enyémmel. Felháborító, hogy Frei Tamás a luxusból osztogatja az észt. Nézzen már szét itt az országban, hogy mi a valós helyzet. Egyébként a semmitmondó, szinte semmit nem érő tevékenysége után veszi fel a sok- sok tíz, és százmilliókat. Jó lenne, ha nem ért a dolgokhoz, akkor ne írjon inkább semmit. Egyébként az ilyen cikkekkel, hozzászólásokkal akarják a gyermeket a szülő, nagyszülő ellen hangolni, egymás ellen uszítani. Igencsak látnunk kell, hogy nem az 50-60 évesek, stb. a "tolvajok generációja", hanem a globalizált vadkapitalizmust kiszolgáló politikusok, a kizsákmányoló kapitalisták, stb. Nekünk becsületes, tisztességes embereknek össze kell fognunk az ilyen megnyilvánulások ellen.
Aki a cikkben foglaltakkal egyetért, annak adja meg a Mindenható Isten, hogy még száraz kenyere se legyen, hanem éhezzen, nélkülözzön a hátra lévő életében. Ezt kívánom tiszta szívemből: Sike Mária Terézia

Mikó László · Gumicsizmás értelmiségi
Nem számít ezeknek a kocsogoknek semmi, csak hangozzon el egy cikkben jó sokszor, hogy tolvajgeneráció. Nem is kell konkrétum semmiből, elég csak a sulykolás !
Hol jelennek meg ilyen cikkek ? Nem számít ! Nyugaton 30 %-os a munkanélküliség ? Nem, de nem számít ! (jelenleg Franciaországban 10,7 %, ha már Nizzában nyomorog szegény Frei)
Semmi sem számít, csak az "Oszd meg, és uralkodj". S ennek ő tökéletes kiszolgálója. Csak az számít, hogy az olvasó feledkezzen meg arról, ez nyugatról szól, és azt érezze, ez itt is így van.

Tamas Viragos · BKÁE Gazdálkodástudományi Kar Vezetőképző Központ
Kedves magyar bérből és fizetésből élő 50-60-asok, attól tartok nem elsősorban ti lettetek "nevesítve" Frei Tamás cikkében, hanem a korábbi nyugati tömb hasonló korosztálya. Magyarországon inkább ez jelenti az igazi alapproblémát: http://hetek.hu/hatter/201207/magyarorszag_elrablasa Ennek a folyamatnak feltételezhetően egy lényegesen szűkebb réteg a haszonélvezője, akik közül szinte senki sem sorolható a "bérből és fizetésből élő" kategóriába.


Folytathatnám tovább, ugyanis eddig 108 hozzászólás történt a cikkhez. De nem folytatom, akinek van ideje, kérem tegye meg és olvassa el. Rá fog jönni mindenki, hogy a szerző cikke teljesen valótlanságokon alapul, csöpög belőle a a rosszindulat, a hazugság és a rágalom a mai nyugdijas társadalommal szemben! Igazi, generációs ellentétekre törekvő és egymást lejárató aljas propaganda az egész cikk. Aki az érintett korosztályhoz tartozik, azoknak nincs miért elnézést kérniük, már csak azért sem, mivel a mi korosztályunk valóban végigdolgozta a 40-42 éves szolgálati idejét és nem lebzselt, tehát a nyugdíjunkért a munkáltatók befizették utánunk a társadalombiztosítást. Ami azért elég tekintélyes összeg volt.

Az irás nagyon veszélyes területre viszi az olvasót, érzékeny területet érint, mégpedig az öregek és a fiatalok egymáshoz való viszonyát, amely kapcsán inkább azok mellé kellene állni, akik a megoldást keresik, nem pedig - akarva vagy akaratlanul, talán megbízói akaratának is eleget téve - tovább szítani a tüzet e témában.

A szerző természetesen külföldről beszél, NIZZÁ-ból könnyű aranyköpéseket durrogtatni! Azért érdemes volna elolvasni ujra Orwell Állatfarmját, ami pontosan bemutatja hogyan is lopta el az "elit" a jelenünket és a jövőnket is - mert az igazság mégis ott kereshető!

Azért végül számoljunk csak egy kicsit. A dolgozó munkabére utáni kötelező TB járulékot fizetett, amit a munkáltató még kiegészített /44 %/ a mindenkori törvényi előírások szerint. Ennek mértéke a 90-es évekig együttesen közel 50 % volt. Igaz ebben benne volt az egészségügyi járulék is, ami kb 10 % körül volt. Ha kiszámoljuk a 40-42 év alatt így befizetett összjárulékot, az f. áron sokaknál meghaladja a később kézhez kapott össznyugdijak összegét. Ha figyelembe vesszük még azt a sajnálatos tényt, hogy sokan jóval korábban elhaláloznak, akkor a helyzet még jobban fest. Igy egyáltalán nem érthető az a ricsaj, amit a cikk szerzője, Frei Tamás okozott.

Magyarország legnagyobb problémája ma nem ez, hanem a fő probléma a nemzeti tulajdon ellopása, az ország kifosztása, az ország vagyonának ofshore cégekbe való kimenekítése, ill az állami vagyon átjátszása külfödi megbízóik kezére. És persze az ország eladósítása óriási terheket rak valamennyiünkre. Az alábbi diagramm is ezt szemlélteti! Frei Tamásnak erről kellene cikket írnia. Biztosan Ő is érintett benne!

Államadósság: 100 milliárd dollár = 21.000 milliárd Ft
Kiszívott tőke - offshore: 242 milliárd dollár = 50.8oo milliárd Ft

Nem itt kéne inkább a tolvajokat keresni kedves Frei Tamás?

emgé








Egy bejegyzés változtatás nélkül, nem baj, ha nem felejtjük el!

"Öt körmönfont gazember csapdát állított fel Orbán Viktornak és kormányának. Mély szegénységbe döntötte a magyar népet.

Gyurcsány, Bajnai Veres, Oszkó és Simor, pár nappal az ország gazdasági összeomlása előtt, az IMF pártoskodó EU és USA bennfenteseivel egyetértésben, 2008-ban kedvezőtlen rossz feltételű IMF. EU és Világbanki hitelt vettek fel. Nem válogathattak a kínált hitelösszeg kedvezőbb kimeneteléről, mert matt helyzetbe kerültek.

Gyors beavatkozásra volt szükség, hogy Magyarország gazdasága kártyavárként össze ne omoljon. 2006-tól nem vették észre és nem kezelték az Amerikából kiinduló, később
világméretűvé váló (2008) gazdasági válságot. Szakemberek figyelmeztetése ellenére is hirdették, hogy Magyarországot a válság nem fenyegeti. Ezzel megtévesztették a vállalkozókat és a lakosságot is, akik ez időben devizahitelekért álltak sorba. (ez későbbi fejezet lesz)

Rossz gazdaságpolitikájukból eredően a csődhelyzetbe juttatták az országot. Elvették a külföldi befektető kedvét. Az országot morális, gazdasági válságba sodorták. Tudták a közvélemény kutatók adataiból, hogy csúnyán elvesztik a választásokat. Látszott ez abból is, hogy kormányzásukat 2006-tól diktatórikus karhatalmi formában tartották fent.

Az IMF-től 15,7 milliárd dollárt, az Európai Uniótól 8,1 milliárd dollárt a Világbanktól pedig 1,3 milliárd dollárt hívtak le

A hitelkeretet 2010 márciusáig használhatta fel Gyurcsányék MSZP-s kormánya. A készenlétért 0,25%-os kamatot számolnak fel évente, a felvett összeg után a kamat 5-6%.

"A Gyurcsány kormány az IMF kérésére 600 milliárd forintos "bankmentő-csomagot" is létrehoztak az OTP, a Magyar Külkereskedelmi Bank, és a CIB Bank vehette igénybe, melyért cserébe állami részesedést ígértek a bankokból"

A bankokat, mint tudjuk megsegítettük, a részesedésről nem tudok. 2008-ban euróban és dollárban felvett összeg visszafizetésének, ütemezését Orbán kormány 4 évére tették. Ez a spekulatív megoldás jónak tűnt és előre tapsoltak, hogy a Fidesz-KDNP kormány ebbe belebukik. Ha ez után ők újra hatalomra kerülnek, több évtizedre megoldották volna a hatalomszerzést és tovább folytathatták volna az ország kiárusítását.

Tehát, hogy a tényeknél maradjunk: - az IMF-től 2008-ban felvett hitel visszafizetését, 2012 őszétől negyedévenként 900 milliós eurós törlesztésben, Orbán Viktor és kormányának kell visszafizetni.

Megjegyzem, hogy az IMF kihasználta a hozzá nem értő politikusok hibáját és az ország gazdasági bedőlését hogy tisztességtelenül önmaga javára fordította a hitelütemezést, és a kamat mértékét is. Mondanom sem kell, hogy elvtársaink mindent aláírtak, csak, hogy a gondok enyhüljenek.

Így kerülhetett sor, hogy az Orbán kormánynak:

2013-ban 3300 milliárd eurót kell fizetnie az IMF-nek és a többi hitelezőnek. Június végéig 1500, majd decemberig még 1800 milliárd euró a törlesztésünk Összesen ötmilliárd euró devizafinanszírozási követelést kell teljesítenünk idén.

2014-ben is e körüli az összeg, amit a gazdaságunkból kell kivennünk.

Zárszóként:

Lehet Mesterházy Attilának MSZP-s, Bajnai Gordonnak Együtt 2014-es és Gyurcsánynak a DK-s rendezvényeken kiabálni, szavazóit hülyíteni, hogy az Orbán kormány alatt szegényedett el az ország. Csupán arról van szó, hogy az ő általuk elherdált pénzt, A Fidesz-KDNP
kormánynak kell visszafizetni!

Nem kell elhallgatni a tényeket. Ki kell beszélnünk magunkból, mi eredményezi, hogy nem érezzük a minőségi változást. Talán jobban megértjük, hogy ha lejár 2014-ben a törlesztés, látni és érezni fogjuk a színvonalunkon is a gazdasági erősödést.

Képzeljük csak el, ha 5 milliárd eurót országon belül a mi javunkra költhetünk el?
Ezt a korrupt, felelőtlen, országunkkal hazardírozó bandát pedig a hatalomba ne engedjük többé! Helyette teremtsük meg a módját a felelősségre vonásukra! "







 
 
0 komment , kategória:  Média  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 23 
2013.06 2013. Július 2013.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 23 db bejegyzés
e év: 343 db bejegyzés
Összes: 4824 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 156
  • e Hét: 1652
  • e Hónap: 18796
  • e Év: 156168
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.