Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / Honoré de Balzac / Menus Gábor
1940.08.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 31 
Wass Albert: Őszi dal
  2012-09-30 20:48:33, vasárnap
 
 




Wass Albert: ŐSZI DAL


Elmentek már a madarak, a fecskék
Csak mi maradtunk itt: én és az ősz.
Szép álmomat a lelkemből kilesték
Csapongó vágyaim, hogy visszajössz.

De elmentél, veled a nyár, az álmok.
Csak szél süvölt, és halál bolyong a berken.
A hervadásban elmerülve állok,
És fáj az ősz, a bánatom, a lelkem.

Neked nagyon hideg volt itt az élet,
Nem jött bíborral már az alkonyat.
S megsemmisült sok délibáb-reményed
Csillagtalan nagy éjszakák alatt.

De érzem már: te vagy lelkemnek minden,
S nem kérek tőled semmi, semmi mást,
Csak jer vissza, s én rózsákkal behintem
Körülötted az őszi hervadást.







Wass Albert - Őszi Dal

Link














 
 
0 komment , kategória:  Wass Albert  
Találkoztam boldog cigányokkal is...
  2012-09-29 22:55:28, szombat
 
 




Találkoztam boldog cigányokkal is...

"Tiszta szívvel betörök,
Ha kell, embert is ölök..."
(József Attila)

Döbbenetes... Gyalázat

Egyesek alaposan átértelmezték József Attilát!

És ehhez a magyar és nemzetközi jog tökéletes védelmet, sőt, az Unió teljes támogatását élvezik!

Magyarország, mi lesz így veled?



Link

Ue. teljes képernyő

Link




Polgár Jenő
Az alábbi videóban egy összefüggő gondolat sincs. Az azonban eléggé durva, hogy a riportalany pontosan tudja, hova kell menni a segélyért. Utcanévvel, házszámmal.
Szóval, ami fontos, azt megjegyzi: segély.
A mi nem, azt nem erőlteti: gondolkodás.

Link





 
 
0 komment , kategória:  Média  
21 billió dollár pihen offshore bankokban
  2012-09-29 20:06:36, szombat
 
 




21 BILLIÓ DOLLÁR PIHEN OFFSHORE BANKOKBAN


A gazdasági szakértők jelentős része egyetért abban, hogy a jelenlegi bankrendszer a gyökeréig romlott, a valószínűsíthető politikusi érintettségek azonban minden változtatási kísérletet blokkolnak.

A szuper-gazdagok gyűjtögetését pénzügyi tanácsadók hada segítí, kihasználva a világméretűvé terebélyesedő és a hatóságok számára egyre nehezebben lenyomozható gazdaságot.

Egy Guardianban kiszivárogtatott legújabb vizsgálat szerint a gazdag adócsalók és velük összejátszó bankok kihasználva a törvénykezési réseket világviszonylatban 21 billió dollárnyi vagyont mentettek ki offshore-számlákra világviszonylatban. A fejlődő országokból az 1970-es évektől megcsapolt összeg elegendő lenne a nemzeti adósságok törlesztésére.

Az Adó Igazságosság Hálózat (Tax Justice Network ) megbízásából készült tanulmány adatai szerint a gazdagok és szegények közötti rés jóval nagyobb a korábban feltételezettnél. A fő probléma abból adódik, hogy mialatt egy szűk csoport kezében egyre hatalmasabb vagyonok halmozódnak fel, addig ennek árát a fejlődő országok kormányai a szegényedő tömegekből próbálják kisajtolni.

Svájc és a Kajmán szigetek számítanak jelenleg a legfőbb adó paradicsomoknak. A szuper-gazdagok gyűjtögetését pénzügyi tanácsadók hada segítí, kihasználva a világméretűvé terebélyesedő és a hatóságok számára egyre nehezebben lenyomozható gazdaságot.

A kimentett vagyon jelentős része mintegy 92000 tehetős ember számláján halmozódott fel, így az elit a főld népességének kevesebb mint 0,001 százalékát teszi ki. Az egyenlőtlenség tehát sokkal súlyosabb a korábban feltételezettnél.

A jelentés rámutat, hogy a pénzkimentés jórészt az elmúlt 3 évtizedben történt, melynek során a Szovjetunióból pl. 800 milliárd dollárt mentettek ki.

A pénzkimentésben segédkező top 10 bank között ott található az USB és Credit Suisse.
2010-ben 56 milliárd dollár vándorolt offshore számlákra ami duplája az egy évvel korábbinak. A válság láthatóan elkerüli ezt a pénzügyi szektort.
A múlt héten az amerikai szenátus vádolta meg az angol HSBC bankot pénzmosás elősegítésével. 2007 és 2008-ban 7 milliárd dollár érkezett ellenőrizetlenül Mexikóból az USA-ban levő HSBC bankokhoz.
A bankhálózat az amerikai törvények kijátszásával terroristák és drogbárók pénzeiből képzett alapokat és ezért 1 milliárd dolláros büntetés megfizetésére kötelezték.

A G20 találkozók folyamatos napirendi pontja az adóparadicsomok felszámolása, azonban ez ideig lényeges lépés nem történt.

A gazdasági szakértők jelentős része egyetért abban, hogy a jelenlegi bankrendszer a gyökeréig romlott, a valószínűsíthető politikusi érintettségek azonban minden változtatási kísérletet blokkolnak.



Link











 
 
0 komment , kategória:  Média  
Zavaros IMFormációk
  2012-09-28 23:18:41, péntek
 
 




Zavaros IMFormációk
Bogár László - 2012. szeptember 14., péntek

Amikor 2011. november 17-én este az MTI rövid hírben közölte, hogy a kormány felveszi a kapcsolatot a Nemzetközi Valutaalappal, igen különös időszak vette kezdetét. A kormányt alkotó politikai erők ugyanis 2010. július 16-án, amikor viszont azt jelentették be, hogy megszakítják az IMF-fel zajló tárgyalásokat, egyértelművé tették stratégiai álláspontjukat. Ez az elképzelésrendszer, ha nem is egészen ellentmondásmentesen, de viszonylag koherens módon kifejtette, hogy a 2010-ben hatalomra került kormány nemzetstratégiai céljai összeegyeztethetetlenek azzal a világban ma uralkodó állásponttal, amelyet a valutaalap képvisel. Ennek a szembenállásnak a lényege nyilvánul meg abban, hogy az IMF olyan ,,strukturális reformok" véghezvitelét sürgeti fennállása óta, amelyek egy bizonyos, hosszú évtizedek óta világosan kirajzolódó társadalmi-gazdasági átalakulást eredményeznek mindenütt, ahol valóban végrehajtották őket a világban. Az ilyen intézkedések nyomán létrejövő társadalmi szerkezet ugyanis hosszú távon a ,,latin-amerikanizálódás" irányába mutat. A növekvő társadalmi különbségek, a döntő többség lepusztulása, lejtőre kerülése jelzi e stratégia meglehetősen vészjósló következményeit. A folyamatos ,,megszorítások" valójában süllyedő recessziós spirálba hajszolják ezeket a társadalmakat, aminek következményei beláthatatlanul súlyosak, és az állandósuló ,,kvázi-polgárháború" irányába lökik őket. A kormány a 2010 júliusa és 2011 novembere közötti időszakban megkísérelte olyan átfogó nemzetstratégia kidolgozását és megvalósítását, amelyet ezzel az IMF által képviselt logikával való tudatos szembefordulás jellemzett. Még az IMF-fel való kapcsolatfelvétel bejelentése előtt három nappal is éppen ezt a szembefordulást hangsúlyozta a nemzetgazdasági miniszter a 2012-es költségvetési expozéjában a parlamentben.

Azt azonban igen látványosan megtapasztalhattuk, főként 2011 októbere során, és aztán egészen 2012 januárjáig, hogy a globális ,,birodalom" brutális pénzfegyverek segítségével a világ bármelyik ,,lokalitását", így a magyart is, arra kényszerítheti, hogy a IMF-fel való kapcsolattartásának módját ,,újragondolja". Ez nyilván meg is történt, mert egyébként aligha került volna sor a múlt év novemberi újbóli kapcsolatfelvételre. A helyzet azonban az, hogy lassan egy évvel a kapcsolat-újrafelvétel után nemcsak megállapodás nincs, de elképzelés sem arról, hogy lesz-e, és ha igen akkor milyen tartalommal. Pontosabban mindkét fél deklarálta alapvető álláspontját, és a ,,tárgyalás" nagyjából abból állhat, hogy ezeket az álláspontokat újra és újra kifejtik egymás előtt a felek. Ebbe a, már eddig is éppen eléggé talányos és zavaros, helyzetbe ,,csapódott be" az a hír, hogy az IMF valójában már világossá is tette, hogy a megállapodás feltételei megegyeznek azokkal, amelyekről a kormány már eddig is kifejtette, hogy számára tökéletesen elfogadhatatlanok. Vagyis a helyzet most visszakanyarodni látszik a megegyezésképtelenség eredeti állapotába. A nyilvánosságban azonban minkét fél változatlanul azt ,,kommunikálja", hogy megállapodást akar.

Nos, ennek a sajátos ,,patthelyzetnek" az alapvető okai valójában pontosan ismertek, csak egyelőre mindkét fél tartózkodni látszik attól, hogy erről nyíltan beszéljen, és erre jó okuk van. Az a patt helyzet ugyanis, ami most a Magyarország nevű lokalitás és az IMF nevű globális hatalmi szereplő között kialakulni látszik, az, az egész világhelyzetre is igaz. A ,,nem létező" globális birodalom ugyanis semmi jelét nem mutatja annak, hogy valamilyen új egyezségrendszer (,,New Deal") segítségével kiutat keressen az egyre pusztítóbb és egyre veszélyesebb válságból. Ennek nyomán a nyugati társadalmak (és ebben az értelemben Magyarország is nyugati társadalom) egyre nagyobb részében mutatkoznak a szociális szövetrendszer teljes széthullásának egyre veszélyesebb következményei. Az ennek nyomán egyre ingerültebb helyi társadalmak viszont részben nem is értik, hogy valójában mi történik velük, részben pedig elemi szintű képességekkel, készségekkel sem rendelkeznek ahhoz, hogy sikeresen megvédjék magukat, illetve, hogy olyan új egyezséget ajánljanak a globális birodalomnak, amely legalább lassítaná lepusztulásukat. És itt érkezünk el a legkritikusabb ponthoz, a helyi elitek ,,állagának" megítéléséhez. A globális birodalom és a lokális társadalmak közötti közvetítő mezőben ugyanis nekik kellene valamilyen megoldást találni erre az egyre feszültebb és egyre veszélyesebb patthelyzetre, de nem tudnak, mert kollaboráns létükből adódóan sem értelmileg, sem erkölcsileg nem alkalmasak arra a feladatra, amire egyébként a választásokon kapott felhatalmazásuk szól, pontosabban szólna. Azt nem állítom, hogy a jelenlegi kormányt alkotó reprezentánsok is ebbe a kategóriába tartoznának, de sajnos az ország jelenlegi, és a mostani trendekből egyre kiszámíthatóbb jövőbeli állapota azt látszik igazolni, hogy az általuk követett stratégia aligha lesz alkalmas arra, hogy az egyre fenyegetőbb zsákutcából kiutat találjunk.

A dolgok néven nevezése nélkül azért esélytelen a jelenlegi küzdelem (is), mert e nélkül újra és újra elhihetőnek látszik, hogy az IMF valóban védelmet, védőernyőt nyújt nekünk, holott ez a legteljesebb képtelenség. Ez ugyanis azt jelentené, hogy saját magától védene meg minket, hisz a pénzfegyverekkel támadó piacok valójában ugyanannak a globális hatalmi intézményrendszernek a részei, amelynek a valutaalap is. De mivel a jelek szerint ennek kimondásában egyelőre egyik fél sem érdekelt, marad ez a tragikomikus színjáték, amelynek kimenetele aligha lehet kétséges.


Link





 
 
0 komment , kategória:  Média  
Mihályfalvi János, Mihi legújabb videói
  2012-09-27 22:07:25, csütörtök
 
 







MIHÁLYFALVI JÁNOS - MIHI LEGÚJABB VIDEÓI


Ballán Marikától Kaptam e-mailban.

Köszönet érte!


KOPJAFÁK részlet NYÍRŐ JÓZSEF MIHI

Link



SZŐCS GÉZA - NYÍRŐ JÓZSEF gyászszertartásán - MIHI

Link



EGYEDÜL VAGYUNK OLY SOKAN - SZVORÁK K. - MIHI

Link



IMA A HAZÁÉRT - TOMANEK GÁBOR - MIHI

Link



A HAZA MINDEN ELŐTT - KÁRPÁTIA EGYÜTTES - MIHI
Készült Svédországban a mai nap/
A szövegíró Magyarosi Árpádot 2009. április 16-án a bolíviai Santa Cruz Las Américas nevű szállodájában egy rendőri rajtaütés során kommandósok lőtték le Rózsa-Flores Eduardoval és Michael Martin Dwyerrel együtt, míg két másik társukat letartóztatták.

Link



EMLÉKEZZÜNK! - ARADI TIZENHÁROM - 2012 - MIHI

Link



Mihályfalvi János honlapjai azonos tartalommal:

Link

Link
Link


Korábbi MIHI - 2011.11.23-i bejegyzés szerint:

Link



Szeresd fiam ezt a földet, ezt a falut, ezt a rétet. Ezt a széles rónaságot, mely magyarnak nevelt téged. Szeresd a kék eget, a sok folyót, hegyet, akácos kis utcáinkat, ne felejtsd el soha többet. Szeresd a kongó harangszót a furulyaszót, a kolompot. A kis patak csobogását és szélmalom tartó dombot. Szeresd a csillagos estét, ahogy még sohasem szerettél. És adj hálát a teremtőnek, hogy te magyarnak születtél. Magyar vagyok, magyar, magyarnak születtem. Magyar nótát dalolt a dajka felettem. Magyarul tanított imádkozni Anyám és én szeretlek téged gyönyörű szép hazám. Berajzoltad képed a szívem mélyébe, beírtad neved a lelkem mélyébe. Áldja meg az Isten a keze vonását, áldja meg, áldja meg a magyarok hazáját. Széles e világnak fénye gazdagsága nem csábít el engem idegen országba. Aki magyar nem tud sehol boldog lenni, szép Magyar országot nem pótolja semmi. Magyarnak születtem, magyar is maradok, hazámért élek, ha kell meg is halok. Ringó bölcsőm fáját magyar föld termette, koporsóm fáját is magyar föld nevelje.
/Anna Sepa/


MIHI-videók JEGYZÉKE - " Mert a haza nem eladó...! "

Link











 
 
0 komment , kategória:  Hazánk - otthonunk  
A 10 legintelligensebb kutyafajta
  2012-09-26 20:00:36, szerda
 
  A 10 legintelligensebb kutyafajta


Stanley Coren, a neves kutyapszichológus eddigi praxisa során összeállítást készített a tíz legértelmesebb kutyafajtáról. Ha igazán intelligens négylábú társat szeretnél magad mellé, akkor érdemes az alábbi listából választanod! Az összeállítás végén találod a listavezető ebet.







10. Ausztrál pásztorkutya

Elpusztíthatatlan társ, aki a rá bízott feladatot mindig maximálisan megoldja. Könnyen tréningezhető, mert igényli a feladatokat. Aki képtelen pszichésen és fizikálisan is lefárasztani egy ilyen ebet, az nagy ívben kerülje el a fajtát. Az ausztrál pásztorkutyát a 18. században tenyésztették ki, ahogy a neve is elárulja Ausztráliában. Eredetileg skót juhász, dingó, bullterrier és dalmata keresztezésével tenyésztették ki, a szarvasmarhacsordák terelésére. Akkoriban, a gyéren lakott Ausztráliában létfontosságú volt, hogy a szarvasmarhacsordákat az ország egyik végéből a másikba tudják terelni.
A pásztorkutya tömzsi, robosztus és fáradhatatlan. Helyből hihetetlen ugrásokra és fordulatokra képes. Ezek olyan testi adottságok, amelyek nélkül aligha lehetne megfékezni az önfejű szarvasmarhákat.

+
Bátor, hűséges, intelligens, éber, tanulékony, önálló

-
Nem a legszebb fajta, lakásban nem tartható







9. Rottweiler

Munkakutyának tenyésztették ki, minden porcikája az erőt, a kitartást és a szikárságot sugallja, de egyúttal barátságos, gyermekszerető, kitartó és megbízható eb! Határozott irányítás hiányában megmutatja, hogy ki az ,,úr" a háznál. Főleg a kanok hajlamosak domináns viselkedésre, de következetes neveléssel, szocializációval, a dominanciára törekvés csökkenthető. Kiváló családi kutya és remek pajtás. Fő feladata, az őrzés-védés, gazdája biztonságáért akár az életét is adná. Egygazdás fajta, feltétlen engedelmességgel csak szeretet gazdájának dolgozik, de a családba beilleszkedve a családtagoktól is elfogad parancsokat. Saját területén belül megkérdőjelezhetetlenül ő az úr, azon kívül azonban megfelelő szocializációval tökéletesen nyugodt, agressziótól mentes.

+
Ha jól van nevelve, akkor az első számú testőre a családnak

-
A rossz nevelés kihozza belőle az agresszivitást!







8. Papillon

Bájos megjelenésű, apró termetű, felálló fülű, hosszú, selymes szőrű, eléggé tarka bundájú (fehér alapon a máj-barnát kivéve bármelyszínű foltok) eb. Éber, szeretetre méltó víg kedélyű kisállat. Öleb, de abból is az értelmesebb fajta. Egy lemeríthetetlen energiaforrás, aki folyton igényli a törődést. Agility sportra is kiváló!

+
Fürge, életvidám, értelmes

-
Kistestű fajta, ezt nem minden gazdi szereti






7. Labrador retriever

Elképesztően intelligens állat, ettől fogva igen sokoldalú, szinte bármilyen feladat ellátására alkalmas. Mindenütt népszerű és a nagy kutyatenyésztő hagyományokkal rendelkező országokban a népszerűségi rangsor élén áll. Erőteljes, izmos, mozgékony, rövid szőrű, fekete vagy sárga vagy csokoládészínű kutya. Nem csupán, mint vadászkutya, hanem mint vakvezető és kedvenc is népszerű. Értelmes, jó idegzetű, szívós, tanulékony, tehát sok öröm forrása, de feltétlenül kiképezendő, különben féktelen, szilaj ,,istencsapása" válhat belőle.

+
Jó természete miatt kiváló családi kutya

-
Vigyázni kell az etetéssel, mert rendkívül hízékony







6. Skót juhászkutya

Ideális családi kutya, nyugodt és megbízható, emberszeretete és türelme miatt már egészen kis gyerekek mellé is ajánlható. Nagyon intelligens. Tulajdonképpen bárkinek ajánlható, aki nem kifejezetten kemény őrző-védő ebet keres, és elég időt tud a kutyájára fordítani. Nem ajánlatos hosszú ideig egyedül hagyni, mert ez kínzással ér fel számára.

+
A végletekig hűséges, emberbarát állat

-
A szőrzete sok gondoskodást igényel







5. Dobermann

Ez a "fajta" nem csak mint éber jelzőkutya, hanem mint őrző-védő feladatokra kiválóan alkalmas munkakutya- és házikutya került be a köztudatba, a XX. század elejétől pedig rendőrkutyaként is széles körben elterjedt. A dobermann tenyésztés célja egy középnagy, erőteljes, izmos felépítésű kutya létrehozása, amely tömegessége mellett igen elegáns és nemes felépítésben testesül meg. A dobermann napjainkban kísérő-, védő- és munkakutyaként alkalmazható, de a családi környezethez is kitűnően alkalmazkodik.

+
bátor, éber, mozgékony, engedelmes

-
"egyszemélyes" kutya, nagyon ugatós







4. Golden retriever

Számos országban a népszerűségi lista élén található kutya. Nem véletlenül: briliáns vadászeb, szemet gyönyörködtető küllemű, jó természetű, igénytelen házi kedvenc, lelkiismeretes, megbízható vakvezető, Szőrzete közepesen hosszú, selymes, színe a sárgásvörös különböző árnyalataiban fordul elő. Valamikor az 1800-as évek végén tenyésztették ki angol vadászkutyák, vérebek és fekete labrador retriever keresztezése révén. Vérbeli vadászeb, lelkesen és nagy kitartással követi a vadat, szimatmunkája kiváló, fürkészése alapos, ,,puha szája", valamint elegáns apportírozása közismert. Világszerte népszerű ,,kedvencként" is, intelligens, kedves, hűséges, a gyerekek társaként megbízható és türelmes.

+
amit egyszer megtanul, azt soha nem felejti el

-
ugatós (már kölyökkorban érdemes leszoktatni erről), szőrzete gondos ápolást igényel







3. Német juhászkutya

Intelligens, mozgékony, kiegyensúlyozott. Szinte mértéktelen a temperamentuma, ennek ellenére engedelmes, figyelmes, elfogulatlan, a feladatokat jókedvűen végzi. Kellemes társ a háznál, imádja a gyermekeket, barátságos a háziállatokhoz. Ideális munkakutya, nagyon nehéz helyettesíteni, nem csoda, hogy fegyveres szerveknél, és más hasznos feladatok elvégzésére is ezt a fajtát választják.

+
Szőrzete minden időjárási körülmények között megvédi őt

-
Mindig kell mellé a gazdi, a hosszú távolléteket büntetésnek fogja fel







2. Uszkár

Manapság az uszkárt társállatként tartják, igazi családtag válik belőle. Az óriás uszkárt egyes országokban ismét alkalmazzák vadászkutyaként, egyes egyedek akár szarvasgomba-keresőnek vagy vakvezetőnek is beválnak. A kisebb változatokat még ma is gyakran használják cirkuszi mutatványokban, ez is azt bizonyítja, hogy szinte bármire betanítható. A kutyasportokban, így az agility-ben és a flyball-ban, illetve a trükkös elemekben gazdag dog dancing-ben is nagyszerű sikereket ér el.

+
értelmes, szófogadó, ragaszkodó

-
rendszeres kozmetikát igényel







1. Border collie

Értelmes, tanulékony, aktív, ragaszkodó, érzékeny és játékos. Nagyon aktív ha a játékról van szó. Kiváló sport és munkakutya. A border collie egészséges fajta, szőrzete nem igényel sok ápolást. Nem ugatós, lakásban és kertben tartva egyaránt kellemes társ, de hatalmas mozgásigényét mindenképp ki kell elégítenünk. Nincs az a futball meccs, amibe ne avatkozna bele, ha játszanak a gyerekek. A border nagyon gyorsan tanul. Kimagasló intelligenciája miatt sok foglalkozást igényel, ezért csak olyan gazdának ajánlható, aki nem sajnálja az időt és fáradságot a kutyájára. Az biztos, hogy a border coliie ezt bőségesen meghálálja.

+
gyorsan tanul, kimagasló intelligenciájú

-
sok mozgást igényel, lakásba nem való









(Forrás: Stanley Coren, Veress István - Kutyakalauz)
http://www.agraroldal.hu/legokosabb-kutyafajta.html

Link





 
 
0 komment , kategória:  Életmód   
Ma 99 éves az olimpiai bajnok Tarics Sándor
  2012-09-23 19:11:42, vasárnap
 
 





MA 99 ÉVES AZ OLIMPIAI BAJNOK TARICS SÁNDOR


99 éves a világ legidősebb élő olimpiai bajnoka, az 1936-ban a vízilabda-válogatottal aranyérmes Tarics Sándor.

99 esztendős a magyar, egyszersmind az egyetemes sport legidősebb olimpiai bajnoka, a vízilabda-válogatottal a berlini nyári játékokon győztes, hat évtizede az Egyesült Államokban letelepedett, San Franciscóban élő nemzetközi hírű építészmérnök, Tarics Sándor.

A mind szellemileg, mind fizikailag kitűnő állapotnak örvendő sportember augusztusban másfél hetet Budapesten töltött, ahová a londoni olimpiáról érkezett.

A nyári ötkarikás játékokon a Sport24 helyszíni tudósítója is találkozott Tarics Sándorral, akiről kiderült, hogy nemcsak egészségét, de humorát és emberségét is megőrizte.

Az olimpia után Tarics hazalátogatott, többek között azért, hogy találkozzon a Műegyetem rektorával. Annak a tanintézménynek a vezetőjével, amelyben 1936-ban fejezte be egyetemi tanulmányait mérnökként, ily módon már tavaly jogosultságot szerezvén a 75 éve végzetteket megillető diplomára.

Tarics Sándor 1949-ben vándorolt ki Amerikába, ahol földrengésbiztos épületek tervezésével, feltalálóként jutott el a világhírig. Szabadalma nyomán több ezer, a természeti csapásnak ellenálló toronyház épült a világon. Az építészmérnök még a 70-es években fejlesztette ki azt a szerkezetet, amely elnyeli a rengések erejét, így a magas épületek, a felhőkarcolók, de a hidak sem dőlnek össze.



A 99 éves Tarics Sándor és felesége, Erzsike (Fotó: Dobos Sándor)





1936 vízilabdázó olimpiai bajnoka a jelen legjobbjait is jól ismeri, hiszen korábbi ittjártakor fel-felbukkant a válogatott edzésein, tavaly azt mondta: egyik nagy álma az, hogy ott lehessen a londoni olimpián, a színhelyen szoríthasson Kásás Tamáséknak, akik három olimpiai győzelem után végül ötödikek lettek, és több játékos válogattbeli visszavonulása után a sikerkovács szövetségi kapitány, Kemény Dénes bejelentette, hogy ő is leköszön.

Az anyanyelvét tökéletesen használó Tarics 98. születésnapjára - a magyar sport amerikai hírnevének öregbítéséért, sportpályafutása, életútja elismeréseként - megkapta a Magyar Köztársasági Érdemrend Középkeresztjét. A kitüntetést a Los Angeles-i magyar főkonzul nyújtotta át San Franciscó-i házában az idős bajnoknak, aki az indoklás szerint évtizedek óta példát mutat a hazájuktól távol élő magyaroknak identitásuk megtartása fontosságából.

"Nehéz az anyanyelvet megőrizni, nincs kivel gyakorolni, még jó, hogy nekem itt van a székely feleségem, akivel jókat lehet veszekedni magyarul" - mondta nevetve az egykori center Londonban.


98 évesen is viccelődik a magyar olimpiai bajnok
/Tarics Sándor az 1936-os berlini olimpián aranyérmes lett a vízilabda-válogatott tagjaként. 98 évesen is ellátogatott Londonba, a világ legidősebb olimpiai bajnokaként, ott készült vele az alábbi beszélgetés/

Link








 
 
0 komment , kategória:  Sport  
Kocsis már Puskás mellett nyugszik
  2012-09-21 19:56:34, péntek
 
 




KOCSIS MÁR PUSKÁS MELLETT NXUGSZIK


Születésének 83. évfordulóján kétórás gyászszertartás keretében újratemették pénteken a Szent István-bazilikában az Aranycsapat legendás csatárát, Kocsis Sándort, aki 1979-ben Barcelonában hunyt el.

A megemlékezésen, melyen Áder János köztársasági elnök is részt vett, Kű Lajos, az Aranycsapat Alapítvány elnöke köszöntőjében az 1952-es helsinki játékokon olimpiai bajnok Kocsis Sándor pályafutásának eredményeit méltatta elsősorban. Megemlékezett arról, hogy az 1954-es svájci labdarúgó-világbajnokságon szerzett 11 találatával gólkirály lett, s ezzel nagyban hozzájárult a megszerzett ezüstéremhez. Kű megismételhetetlennek nevezte, hogy 68 válogatottbeli szereplésén 75-ször volt eredményes, és óriási sikernek minősítette, hogy Kocsis hamvait hazahozták, mert így az Aranycsapat valamennyi elhunyt tagja immár Magyarországon nyugszik.

Sandro Rosell, az FC Barcelona elnöke beszédében kiemelte, a fiatalabb generáció az utóbbi évek sikereiről ismeri a Barcelonát, minden valószínűség szerint a mai szurkolók fülében Messi, Xavi vagy éppen Puyol neve cseng jól, de mindez nem lenne lehetséges a múltban történtek nélkül.

"Nemcsak nekik köszönhetjük a klub hírnevét, hanem a múlt nagy klasszisainak is, és ennek egyik legnagyobb és legfontosabb alakja volt Kocsis" - mondta Rosell. "Kocsis Sándor mély nyomott hagyott klubunk és a spanyol sport életében. Talán még ennél is fontosabb örökség a családja, amelyet ránk hagyott Spanyolországban, olyan fát ültetett, amelynek gyökerei Magyarországon vannak, de a levelei már Spanyolországban hajtottak ki. A mai naptól a Barca történetének egy nagyon fontos része itt Magyarországon van elhelyezve, így mostantól a barcelonai futballklub és a magyar köztársaság örök barátságot fogadtak egymásnak."

Luis Suárez az egykori barcelonai csapattársak nevében arról beszélt, hogy Kocsis nemcsak nagyszerű játékos, hanem csodálatos ember és barát volt egyben. A katalán klub története első aranylabdásának elmondása szerint a kezdetekben ő tolmácsolt Kocsisnak, vagy ahogy ő nevezte, Kockának. Kiemelte, keveset beszélt, de azzal a pár szóval, amit mondott, mindent kifejezett, és soha senkire egy rossz megjegyzést sem tett, még az edzőre sem, zokszó nélkül felült a lelátóra, amikor esetleg nem nevezték őt egy meccsre. E magatartást Suárez példátlannak nevezte.

"Megyek hozzád drága barátom, de légy türelemmel! Kérlek, nyugodj meg, összetartó családot hagytál magad után" - üzent Kocsisnak könnyeivel küzdve Suárez.

Szeneczey Balázs, Budapest főpolgármester-helyettese nem egyszerűen futballistának, hanem művésznek és hősnek is nevezte az 1956 után Barcelonában futballozó Kocsis Sándort és a Real Madridban játszó Puskás Ferencet. Megemlékezett a futballtörténelem legnagyobb spanyol rangadóiról, az El Clásicókról, amelyeken akkoriban ők ketten játszották a főszerepet, s volt olyan meccs, hogy mind Kocsis, mind Puskás gólt szerzett. Úgy vélte, a magyar futball két legjobb csatárához méltó, hogy egymás mellett nyugodjanak a Szent István-bazilikában.

Grosics Gyula, az Aranycsapat kapusa így emlékezett: "Szerettem Sanyit, nem a játéktudása, hanem az emberi tulajdonságai miatt. Ez a csapat Bozsik, Hidegkuti, Kocsis és Puskás révén négy világklasszissal állt fel, ilyen nincs minden évszázadban. Ez a csapat a teljes nemzetet képviselte, összehozott minden határon belüli és kívüli magyart. Megérdemled Sanyi, hogy rád emlékezzünk."

Hende Csaba honvédelmi miniszter bejelentette, hogy Kocsis Sándort posztumusz alezredessé lépteti elő, ezzel egyidejűleg a Hazáért kitüntetésben részesítette, amelyet fia, ifjabb Kocsis Sándor vett át. Beszédében kiemelte, egy újabb legenda tért haza a méltatlan bujdosásból, így végre Magyarországnak is megadatott, hogy az egész nemzet által mindig nagyra becsült és szeretett Kocsis Sándortól méltóképpen elbúcsúzhasson, aki rá is szolgált erre. Hozzátette, Magyarország hálás lehet Barcelonának, hogy befogadta és megbecsülte mind erkölcsileg, mind anyagilag Kocsist, aki így újra azt csinálhatta, amihez igazán értett.

Kubatov Gábor, az FTC elnöke azt hangsúlyozta, hogy Kocsis egy kényszer szülte helyzetben hagyta el Magyarországot, és lett külföldön példakép, most azonban szabad és hazatért.

"Ezen a napon teljesítjük édesapám vágyát, hogy szülővárosában, Budapesten nyugodjék. Itt indult pályafutása, a világ egyik legjobb labdarúgóklubjában. A család nevében szeretném kifejezni hálámat az itt egybegyűlteknek, hogy mindezt lehetővé tették" - mondta ifjabb Kocsis Sándor.

A szertartás során felszólalásában szintén méltatta Kocsis Sándort Berzi Sándor, a magyar szövetség alelnöke, továbbá szerepet kapott többek között Mága Zoltán hegedűművész, Petrás Mária népdalénekes, Tolcsvay Béla és Sasvári Sándor előadóművész.

Ezt követően Kiss-Rigó László szeged-csanádi megyéspüspök mutatott be gyászmisét, majd az urnát az altemplomba szállították, ahol Kocsis unokája mondott búcsúbeszédet. A Ferencváros, a Bp. Honvéd és a Barcelona legendás futballistáját közvetlenül Puskás sírhelye mellett helyezték örök nyugalomba.















 
 
0 komment , kategória:  Sport  
Nyírségi és Felső-Tisza vidéki barangolások
  2012-09-21 15:50:04, péntek
 
 




NYÍRSÉG ÉS FELSŐ-TISZA VIDÉK


Az Olajipari Műszaki Nyugdíjasok Egyesülete szeptember első felében nagy sikerű négy napos kirándulást szervezett. Úti célunk ezúttal a Nyírség volt, Nyíregyháza és környéke, a Felső-Tisza-Vidék, Bereg és a határ túlsó oldalán fekvő régi magyar város Szatmárnémeti.

A Felső-Tisza-Vidék és a szomszédos hatalmas homokpuszta, a Nyírség bebarangolása egy olyan út, amely különleges látnivalóit azok az emberek mutatták be, akik óvják, kutatják, felelevenítik és bemutathatóvá teszik a régi hagyományokat. Legendákat, mesebeli igaz történeteket hallhattunk erről a csodás vidékről és megtudhattunk sok mindent, amiről korábban alig tudtunk valamit. Láttuk azokat az egyszerű, de mégis nagyszerű embereket, akiknek felragyogott a szemük, amikor vidékükről meséltek, akiknek az életét jelenti megőrizni és megmutatni az ódon falakat, a természet csodáit és a táj hagyományait.

A Nyírség csodálatos természeti és történelmi szépségeiről híres. Gyümölcsösök borította földjeivel, folyóival és gazdag történelmi múltjával csalogatja az érdeklődőket. Itt megtalálható a csend, a nyugalom, a hagyományos falusi környezet nyújtotta kikapcsolódás, a vidéken élő emberek messze földön híres vendégszeretete és az oda látogató vendégekkel a vidék történelmi nevezetességeinek, gyönyörű tájainak és városainak a megismertetése.

Útban a Nyírség felé először a ,,Matyóföld" fővárosában, Mezőkövesden megtekintettük a Matyó Múzeum gazdag gyűjteményét, népviselet történetét és a hímzés fejlődését bemutató kiállítást és a Mezőgazdasági Gépmúzeumot. Nyíregyházán idegenvezetővel megcsodáltuk szép belvárosát, műemlék épületeit, csodálatos parkjait és gazdag köztéri szobrait. Nem véletlen, hogy a város az ország egyik legszebb városa.

Este elfoglaltuk szálláshelyünket Vásárosnaményban és Baktalórántházán a Fenyves Szállodában. Nyíregyházától Vásárosnaményig úgy utazthattunk, hogy szinte végig egy kertben érezhettük magunkat. A 41-es számú fő úton 27 km-es autózást követően elértük a legszebb szabolcsi tájat a baktalórántházi erdőt és benne a Fenyves Idegenforgalmi és Turisztikai Centrumot. Mivel a szállodában csak 21 szoba található, csoportunk további tagjai Vásárosnaményben lettek elszállásolva. A két csodálatos természeti környezetben fekvő településen mindvégég meghitt, családias légkör, mosolygós minőségi kiszolgálásban részesültünk

Másnap két órányi séta és rácsodálkozás a világra a sóstói erdő tüdőt erősítő levegőjén a Vadasparkparkban, mára már az ország legszebb Állatparkjában. Földrészeket átutazván egyik percben még a sarkvidék jeges leheletét érezve, egy sarokkal odébb az indiai elefántokat látva már-már az Indus partján érezzük a bőrünkön a monszun előtti fülledt meleget, majd Afrika közepében gyönyörködve gepárdot, gorillát, zsiráfot látogatva..., emitt pedig a SóstóZoo Zöld Piramisának Ócenáriuma, a Zooperenciás tenger kellős közepe, Sóstó csodája. Ezután a közeli Sóstói Múzeumfalut /Skanzen/ látogattuk meg, ami ma Magyarország legnagyobb regionális szabadtéri néprajzi múzeuma.

Du. Máriapócs következett, ahol a világszerte ismert Mária-kegyhely található; a hírnevét a görög katolikus máriapócsi kegytemplomnak köszönheti. Nyirbátorban a katolitikus és református templomot és a Báthory család emlékére emelt szobrokat, emlékműveket tekintettük meg. A Nyírbátori református templom a középkori történelmünk egyik ékköve, Magyarország egyik legismertebb látnivalója.

Következő nap a Beregi Tiszaháton Tákos az apró, hangulatos kis falu - a mezítlábas Notre Dame és Csaroda a mosolygó szentek templomával után a Szatmári síkság következett. Itt született a Himnusz, itt látta meg a napvilágot Móricz Zsigmond. Szatmárcsekén megtekintettük a református temetőt és Kölcsey Ferenc szobrát, Tiszacsécsén pedig Móricz Zsigmond Emlékházát, Túristvándiban, az Öreg Túron pedig a ma még egyetlen üzemelő vízimalmot. A délután folyamán pedig a mai Románia területén fekvő Szatmárnémetiben, Dsida Jenő szülőhelyén a város nevezetességeivel ismerkedtünk. Belvárosi sétánk során idegenvezetőnkkel megtekintettük a római katolitikus székesegyházat és Boldog Scheffler János Emlékszobát. Itt járt iskolába Kaffka, Kölcsey és Krúdy, magyar színházában játszott egykor Jászai Mari és Fedák Sári is.

Az utolsó napon ellátogattunk Vajára, a Vay kastélyba, ahol a Vay Ádám Múzeumban az állandó és időszakos kiállításokat néztük meg a Vay családról, ill. a Rákóczi szabadságharc eseményeiről. Utunk utolsó állomása Tokaj volt, a világhírű tokaji aszú hazája, ahol egy rövid belvárosi séta után Szegin borkóstolóval összekötött ebéd zárta az igen gazdag programot.


Tákoson kezdtük a kirándulást,
A nap gyönyörűen ragyogott ránk.

Nagyon szép volt, a kazettás plafon,
Urunk templomában, ami vagyon!

Láttunk, csoda szép fa ikonokat,
Megcsodáltuk az egyforma házakat.

Árultak beregi keresztszemest,
NYáron készített házi páleszt.

Innen, 3 km-re lévő Csarodán,
Körerkélyes tornyú magas templom áll.

Ide el kell jönni egyszer mindenkinek!
Román stílusú, s freskókkal díszített!

Áll a templom mögött, egy nádfedeles ház,
Népi, védett, lakóház, s múlt idéző táj.

Délre értünk át Szatmárcsekére,
Utunk a kopjafás temetőbe vitt be.

Ladik formájú, kopjafák mögött,
Áll Kölcsey sírja, virágok között.

Síremlékénél a "Himnusz"-t énekeltük.
Onnan, az "emlék szobájába" mentünk.

Napsugár ragyogta be az őszi tájat.
Virág díszítette, a Móricz emlékházat.

Oda vitt az utunk, Tiszacsécsére,
Lehajolva léptünk háza küszöbére.

Tettük ezt azért is, mert alacsony vala,
A Móricz Zsigmond által lakott ház fala.

Mentünk innen tovább Túristvándiba,
Tőlünk nem messze hömpölygött a Tisza.

El indították a vizimalmot nekünk.
Gabonát nem hoztunk, így nem őrölhettünk.

Napunk legutolsó állomása Tarpa.
A falut egykoron, Esze Tamás lakta.
Programunk hát ez volt röviden e napra!"

Flammerné Molnár Edit: "TANULMÁNYI KIRÁNDULÁSON VOLTAM TEGNAP /kb. 5 évvel ezelőtt/
/Mi is írhattuk volna!/


Igyekszem Hazánk e szép táját és látnivalóit bemutatni, szép képekkel és videókkal illusztrálva és sok-sok zenével fűszerezve, annak is aki már járt és annak is,aki még nem járt ezeken a szép részeken... és hogy minél többen kedvet is kapjanak azok felkeresésére.


NYÍREGYHÁZA





Nyíregyháza, az ország hetedik legnagyobb városa, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye székhelye, az Észak- Alföld második legjelentősebb települése. A Kelet kapuja, a Nyírség gazdasági és kulturális központja. Látványos fejlődése két évszázada töretlen. Turisztikai szempontból is kiemelkedik Észak-Magyarország városai közül.
Belvárosi sétánk során számos műemlékkel találkozhatunk, a történelem lépten-nyomon visszaköszön. Az eklektikus stílusban épült közel másfél évszázados Városháza és a több, mint százéves Megyeháza megőrizte hajdan volt szépségét. A belváros hangulata magával ragadja a látogatót, a parkok, pihenőhelyek és kávéházak pedig maradásra bírják.
Európa szinten elismert Állatparkjában több, mint 300-, számos különleges faj él szabadon, ketrecek nélkül. A 12 holdon kialakított Sóstói Múzeumfalu hazánk legnagyobb szabadtéri néprajzi gyűjteménye, bemutatva a megye népi építészetének jellegzetességeit.
A város környéke vonzza a természet szerelmeseit. A 320 hektáron elterülő Sóstói parkerdő, az erdei tornapálya, a Városliget és a Bujtosi tó a kirándulók paradicsoma.
Nyíregyházán rendezik meg hagyományosan a Vidor fesztivált, mely a vidámság és a derű országos seregszemléje, az ország legjelentősebb színházi és szabadtéri fesztiválja. Annak elismeréséül, hogy ország legkeletibb megyéjében termelik a legtöbb ízletes magyar gyümölcsöt, Gyümölcskarnevállal ünnepelnek.


Videó

Nyíregyháza - Egy perc Magyarország

Link


Nyíregyháza belvárosi képek

Link


Helló Nyíregyháza! Flash mob 2012.04.27.

Link



Képek











































































MÁRIAPÓCS





Máriapócs a Könnyező Szűzanya kegyhelye. 1696-ban a templomában könnyező Szűz Mária kép hozta meg Máriapócs hírnevét. A kegykép számára és a felélénkülő búcsújárás szolgálatára 1731 és 1749 között épült fel a mai Szent Mihály-templom. Máriapócs a történelmi és a mai Magyarországnak is az egyik legismertebb búcsújáróhelye.


Videó

Máriapócs - Ave Maria

Link


BNF Máriapócs (A könnyező Szűz Mária)

Link



Képek







































NYÍRBÁTOR





Nyírbátor történelmi hangulatú kisváros. A XV-XVI. századból fennmaradt világi és egyházi építészeti emlékeiről és a város egykori földesurairól, a Báthoriakról is híres. A város történelmét az egymást váltó fejedelmek, főurak- Báthoriak, Bethlenek, Rákócziak, és Károlyiak - írták. Virágzása mégis a Báthori családhoz kötődik.


Videó

Nyírbátor

Link



Képek





































































TÁKOS





Tákos - a mezítlábas Notre Dame. Ha az apró, hangulatos kis beregi falu templomáról beszélnek a Felső-Tisza-vidéken, mindig csak úgy emlegetik, hogy a mezítlábas Notre Dame. A tákosi templom 1766-ban épült. Lélegzetelállító élmény.Tákos templomában nem a a gazdagság pompája, hanem a szegény emberek szépre törekvése érezhető. Azoké az embereké, akik mezítláb taposták, döngölték a templom agyagpadlóját, itt éltek nagy szegénységben ezen a mákszemnyi kis településen.

A kis szabolcsi faluban található református templom méltán pályázhatna a Világörökség része címre.Erzsi néni csodálatos előadás módja teszi tökéletessé az élményt.


Videó

Tákos

Link


Kárpát haza - Tákos

Link


Tákos, Bereg vm. 2008.

Link


Tákos - Aratónap 2012

Link



Képek


















CSARODA





A XIII. század második felében épült késő román stílusú falusi templomok egyik legszebbike. A templombelsőben XIII-XIV-XVII. századi falfestések is láthatók /A festménymaradványok a kor divatja szerinti magyaros motívumokat, "mosolygó szenteket" ábrázolnak/. Innen ered a mosolygó szentek temploma elnevezés.


Videó

Csaroda.mpg

Link


Csarodai templom

Link


Csaroda falunap - Né nánáná

Link


Csaroda Falunap Férfi kell

Link



Képek


















SZATMÁRCSEKE





1815-től 1838. augusztus 24-én bekövetkezett haláláig itt élt Kölcsey Ferenc költő; itt írta a Himnuszt 1823. január 22-én. A Kölcsey-kúria helyén álló Művelődési Házban emlékszobát rendeztek be a tiszteletére. Az épület előtt áll Kölcsey Ferenc egész alakos bronzszobra, melyet a Himnusz születésének 150., s a költő halálának 135. évfordulójára állítottak fel. Csónak alakú, faragott fejfák sokasága mellett haladva érjük el Kölcsey Ferenc fehérmárvány klasszicista stílusú síremlékét a szatmárcsekei református temetőben


Videó

Szatmárcseke

Link


Kölcsey Ferenc: Himnusz - a többi magáért beszél

Link



Képek





















TÚRISTVÁNDI





A Túr folyó partján fekvő, csodálatos természeti környezetű település. A 18. században épült, ma is működőképes vízimalom ipartörténeti műemlék. A Túr folyóra épült két malomkerékkel ellátott, fából épített, zsindellyel fedett malomépületben malomtörténeti kiállítás működik. A malom működés közben is megtekinthető.

Videó

Túristvándi

Link


Túristvándi vízimalom beindítása

Link



Képek









TISZACSÉCSE





Tiszacsécsén "a boldogság és a béke e kedves szigetén" született 1879. július 2-án Móricz Zsigmond. Szobra az Emlékház udvarán van. Az író 1928-ban így vallott szülőfalujáról:

"Énnekem Csécse marad a tündérsziget, ahová mindig visszavágytam, ahová mindig úgy tér vissza az emlékezet szárnyán a lelkem, mint a boldogság és a béke kedves szigetére."

2012.09.10-én hétfőn, ott jártunk előtt 3 nappal vatták fel a Móricz-emlékparkot az író halálának 70. évfordulója alkalmából.


Videó

A hetedik krajcár Tiszacsécse 2011

Link


Felavatták a Móricz-emlékparkot Tiszacsécsén

Link



Képek


















SZATMÁRNÉMETI





Szatmár(németi) Erdély észak-nyugati részén fekvő város. 1919-ig, illetve 1940 és 1944 között Magyarországhoz tartozott. A város román neve Satu Mare, német neve Sathmar. A Szamos folyó bal partján fekvő Szatmár és az átellenben levő Németi (Szatmár-Németi) 1712-ben szabad királyi város címen egyesül. Ma a város a Szatmárnémeti nevet viseli, melynek helyességét sokan vitatják.
A Vécsey házban kötik meg a Rákóczy-féle szabadságharc végét jelentő Szatmári békét 1711-ben.
Dsida Jenő szülőhelye. Itt járt iskolába Kaffka, Kölcsey és Krúdy, magyar színházában játszott egykor Jászai Mari és Fedák Sári is.


Videó

Szatmárnémeti, az én városom

Link


Royal Team (video 2011) - Cigányzene egyveleg - lakodalmas zenekar , Szatmárnémeti
/A határ tulsó oldalán is magyarok maradtak! Csak így tovább!/

Link


Royal Team - Mulatós egyveleg 1 ( Lyukas a kalapom ) - lakodalmas zenekar , Szatmárnémeti.avi
/További részek: lásd oldalt/

Link



Képek:































VAJA

http://vaja.apro.ws/cimer/vaja.jpg

A kuruc emlékeket őrző faluban 1711-ben itt a vajai várban találkozott II. Rákóczi Ferenc Pálffy Jánossal a labanc hadak fővezérével, néhány nappal azelőtt, hogy végleg elhagyta az országot. A vajai vár urát, kuruc Vay Ádámot is bujdosásai során érte a halál. 1906-ban Rákóczi és bujdosótársainak újratemetésekor Vay Ádám hamvait is hazaszállították, s Vaján temették el. Síremléke a református templom előtti parkban áll.


Videó:

Várkastély és szoborpark - Vaja 2011-08-30-12-29.wmv

Link


Vaja

Link


Képek:






























TOKAJ





Utunk utolsó állomása Tokaj, a világhírű tokaji aszú hazája, ahol egy rövid belvárosi séta után Szegin borkóstolóval összekötött ebéd zárta az igen gazdag programot.


Videó:

Tokaj

Link


Hungary: Tokaj

Link


Tokaj

Link


A Tokaji aszu az Élmények Útján

Link


HUGARIKUM - Tokaji aszu készités titka

Link



//: Bor, bor, bor, de jó ez a piros bor } 2x
//: Asszony iszik is belőle,
félre áll a kontya tőle,
Bor, bor, bor, de jó ez a piros bor.

//: víz, víz, víz, de jó ez a tiszta-víz, } 2x
//: harcsa, csuka úszik benne,
szép menyecske fürdik benne,
víz, víz, víz, de jó ez a tiszta-víz.


Képek:




































Képgaléria /saját felvételek/
/ A képtár az első képre kattintva indul, utána egyesével váltható, vagy a jobb felső részben a Vetítés jellel automatikus/

Link
 
 
1 komment , kategória:  OMNYE  
Nem véletlen baleset volt a vörösiszap-katasztrófa?
  2012-09-20 22:29:06, csütörtök
 
 




Nem véletlen baleset volt a vörösiszap-katasztrófa?

A magyarországi vörösiszap-katasztrófa esetében feltűnően gyorsan, a kormánykoalíció földcsuszamlásszerű önkormányzati győzelmére válaszul jött a tragédia.
Akkoriban beszélték, hogy a pápai NATO-repülőtérnek közel lehet a katasztrófához. Merthogy a NATO gépei egészen alacsonyra ereszkedve épp a vörösiszap-tározó fölött húztak el. Esetleg valamelyikről véletlenül elszabadult egy - amúgy az arab világnak vagy Afganisztánnak - szánt rakéta, lézervezérlésű bomba. De hát, ugye, ennek nyoma maradt volna, no persze a nyomokat, repeszeket is össze lehet szedni - példa rá szeptember tizenegyedikén az Ikertorony New Yorkban, avagy a Pentagon Washingtonban.

Aztán meg egy népszerű spanyol rádióműsorban - valenciai kedves nézőm hívta föl rá a figyelmemet -, megszólalt álnéven egy volt spanyol titkos ügynök, aki a pénzügyi háttérerők mocsokságait, azok technológiáját fedte föl. Példaként említette a nevét érthetően elhallgató spanyol titkos ügynök, hogy a magyarországi vörös iszap katasztrófa sem volt véletlen. Felülről vezérelték, hogy Magyarországot megfenyegetve, megzsarolva kiszolgáltassák a Nemzetközi Valutaalap kényének-kedvének, s újabb hitelekre és térdre kényszerítsék.

Nem muszáj ezt elhinni, de tény, hogy a nemzetközi bankvilággal, a magánbiztosítókkal és a globális pénzügyi uralommal kekeckedő magyar kormány a kolontári tragédia előtt közvetlenül még inkább megerősítette hatalmát fölényes önkormányzati választási győzelmével. Véletlen egybeesés, hogy rögtön rázúdult a vörös iszap ár? Vörös - ráadásul. Leckéztetésül. Elvégre Az Amerikai Egyesült Államokban - ahol a pénzügyi világuralom és a globális szabadkőműves kormány székel - minden haditechnikai, tudományos feltétel adott, s kipróbált a felülről, az égből, láthatatlanul végrehajtott robbantásokhoz. A spanyol titkos ügynök épp erre utalt.

Mellesleg a vörösiszap-katasztrófa után Izraelben az egyik lap örvendező írást jelentetett meg, amelynek szerzője lelkendezett, hogy Magyarország, amely úgymond bűnös a holokausztért, most így bűnhődik. Vörös iszappal. Az engedetlen, a pénzügyi háttérhatalommal ellenkező Magyarország - természetesen.

Idézet Doktor Kozéky Lászlótól:

,,Fizikus vagyok, és én voltam a kolontári vörös iszap katasztrófa okait vizsgáló parlamenti bizottság szakértője. Meglátásaim motiválták a végleges, de semmit mondó eredményt, az ,,egyhangúlag" elfogadott ,,jelentést", de a végső, teljesen műszaki konklúziómmal, mely szerint a katasztrófát ugyan az észak-nyugati sarok törésénél kiömlött lúg okozta, de a sarok kiszakadásának oka az északi gátfal közepén bekövetkezett robbantás volt!, nos, ezt a megállapításomat a jelentésből kihagyták, meg sem említették! Természetesen én kaptam hideget, meleget, terrorcselekménnyel, meg összeesküvés elmélettel való fenyegetőzést. De a feltevésem azóta sem változott, sőt megerősödött. Ezért döbbentem meg az Ön és Drábik Úr ez irányú megjegyzésén, mert így, politikai vetületben, én nem hallottam még erről soha. Ráadásul van itt még más is. Amikor EU-parancsra nem veszélyes hulladéknak minősítettük jogerősen a vörös iszapot, akkor a törvényeink értelmében mentesítettük az üzemeltetőt a gát állékonyságának ellenőrzése alól. Még jó, hogy a konyhai moslék viszont veszélyes hulladék az EU-ban...

A megindult bírósági perekben megerősítettem, hogy, számos más hiba mellett, fenntartom az idegenkezűség alapos gyanúját!"

Szaniszló Ferenc, az Echo Tv műsorvezetője


Bővebben az Echo Tv Világ-panoráma című műsorában
/Echo Tv /

Link



Forrás:

Link








 
 
0 komment , kategória:  Tragédiák - katasztrófák  
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 31 
2012.08 2012. Szeptember 2012.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 31 db bejegyzés
e év: 340 db bejegyzés
Összes: 4824 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 156
  • e Hét: 1652
  • e Hónap: 18796
  • e Év: 156168
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.