Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / Honoré de Balzac / Menus Gábor
1940.08.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 22 
Az év tíz leghülyébb tette...
  2013-08-25 22:39:14, vasárnap
 
 




AZ ÉV TÍZ LEGHÜLYÉBB TETTE 2013-BAN


Ahogy 1995-óta minden évben, úgy 2013-ban is kiosztották a Darwin-díjat.


2.)
Egy svájci szálloda séfje levágta az egyik ujját egy újonnan beszerzett hússzeletelő géppel. Mivel volt élet és balesetbiztosítása, beadta a kárigényét a biztosítótársaságnak, ahol gyanút fogtak, tehát a helyszínre küldték az ellenőrüket - ha lehet - leplezze le a csalót. A szakember kiszállt a helyszínre és kipróbálta a hússzeletelő gépet, ami próba közben levágta az egyik ujját.

3.)
A chicagói hóvihar után, a 25 centiméteres hóban egy férfi egy órán keresztül lapátolta a havat, hogy gépkocsija számára parkolóhelyet biztosítson. A munka elvégzése után a beállás helyett, előbb visszavitte a hólapátot a házba. Amikor visszatért az utcára már egy nő beparkolt az imént kiásott helyre. Szerintem teljesen érthetően a férfi a beparkolt nőt a helyszínen agyonlőtte.

4.)
Egy zimbabwei maszek busz tulajdonosa, hogy szomját oltsa, útközben megállt egy italra, amikor visszaült a volán mellé azt észlelte, hogy a 20 elmebajos, akiket át kellett volna szállítani Harareből Bulowayoba, az utolsó szálig meglépett. Miután nem akarta feltárni balfácánságát, beállt a legközelebbi buszmegállóba és közölte a várakozókkal, hogy 20 személy el tud szállítani, a felszállt utasokat el is vitte a Bulowayovi elmegyógyintézetébe. Megérkezésekor közölte az ápolókkal, hogy a szállítmány nagyon izgága és fantáziadús. A valóság kiderítéséhez 5 napra volt szükség.

5.)
Egy amerikai tinédzsert a kórházban ápolták súlyos fejsérüléssel, amit az állomásra beálló vonat okozott. Kikérdezésekor, hogyan történt a baleset, derült ki, hogy a fiú csak arra volt kíváncsi milyen közel hajolhat a befutó vonathoz.

6.)
Egy férfi besétált egy 24 órás vegyesboltba, a pultra rátett egy húsz dollárost és kérte, hogy váltsák fel neki. A pénztáros kinyitotta a pénztárt, de ekkor a férfi elővett egy pisztolyt és megparancsolta a pénztár tartalmának a kiürítését egy átnyújtotta zacskóba. A zacskó megtömése után a férfi távozott, de a 20 dolláros bankjegyet a pulton hagyta. Csak az elmenekülés után derült ki, hogy a zacskóban mindössze 15 dollár volt.

7.)
Egy arkansasi férfi igen szomjas lehetett, mert az utcán kikapart egy bazaltkockát és megpróbálta betörni vele egy italbolt kirakatát, azzal a nyilvánvaló szándékkal, hogy kiemel néhány üveg italt. Csakhogy a kirakat plexiből volt, amiről a nekivágott kockakő visszapattant és fején találta a próbálkozót, aki a helyszínen elvesztette az eszméletét. Az eseményt egy térfigyelő kamera az elejétől a végéig felvette.

8.)
Egy női vásárló éppen elhagyott egy üzletet, amikor egy férfi kikapta a kezéből a retikült és elfutott vele. Az egész jelentet az üzletből végignézték és azonnal hívták a rendőrséget, akik percek alatt elfogták a bűnözőt, akit visszavittek a helyszínre azonosítás végett.
Megérkezés után a rendőr fennhangon közölte, hogy felismerésre kerül sor, amire a bűnöző készségesen közbevágott: - Igen uram, ő az, tőle loptam el a retikült.

9)
Egy férfi hajnal 5 órakor besétált a Burger King helyiségébe, és pisztoly pörgetés közben kérte a kassza tartalmát. Az alkalmazott közölte, hogy nem tudja kinyitni a kasszát csak akkor ha rendelést adnak le. Erre a betörő kért egy adag sülthagymát. Az alkalmazott közölte, hogy sült hagyma reggelire nem rendelhető, amire a betörő káromkodva elment. Ez a betörő kapta az év leghülyébb embere külön díjat.

10.)
Egy parkoló lakókocsiból éjjel egy férfi ki akarta szívni a benzint a magával vitt kanna és gumicső segítségével. A sötétben óvatosan lecsavarva a kupakot, behelyezte a magával hozott csövet a tartályba és szívott egy nagyot. Az eredmény kifejezetten meglepő volt. A kihívott rendőr a földön egy rosszullét jeleit mutató, fetrengő férfit talált, aki véletlenül nem a benzintankba eresztette be a gumicsövét, hanem a lakókocsi vécéjének gyűjtőtankjába. A lakókocsi tulajdonosa nem tett feljelentést. Nyilatkozata szerint ekkorát még életében nem röhögött.


1.)
És akkor most a győztes :
A kaliforniai Long Beachen egy rabló rálőtt a leendő áldozatára. Azonban a pisztoly csütörtököt mondott, egy visszafogott kattanás, aztán semmi. A rabló csodálkozva nézett bele a pisztoly csövébe és újra meghúzta a ravaszt. Ez alkalommal a fegyver hibátlanul működött.


"Aki azt mondja: képtelenség, legalább ne zavarja azt, aki képes rá!"
Aki meg akar tenni valamit, talál rá módot, aki nem, az talál kifogást. (Stephen Dolly)







 
 
0 komment , kategória:  Humor  
Van ilyen élet - Van ilyen várakozás...
  2013-08-22 22:07:28, csütörtök
 
 







Van az élet...

Felkelsz, rohansz, lefekszel. Égeted életed gyertyáját. De vajon van értelme? Ad-e fényt, vagy csak pusztul, fogy? Nem lehet mindig így élni: csak menni, menni, semmivel nem törődni, semmire nem gondolni, elnyomni az érzést, a hiány érzését. Nem, nem lehet így leélni egy életet. Vagy csak lelkileg megnyomorodva. De az nem élet. Az csak lét. Akkor élsz, ha meg tudsz állni, és a lélekre figyelsz. De csak akkor tudod ezt megtenni, ha a lelked rendben van. Ha minden, és mindenki a helyén van, senki és semmi nem hiányzik belőle. Igen, a dolgokat helyükre kell tenni. Az embereket, az érzéseket, mindent a maga helyére. És akkor nem lesz hiány. Nem lesz hiány, aminek pótlására millió megoldást próbálsz kitalálni. De a hiány makacs jelenség, mindig hiány marad. Mert a mozaikkép hiányzó darabkáját csak azzal az eggyel lehet pótolni, ami pontosan odaillik. Felesleges időtöltés, és energiapazarlás minden más próbálkozás. És soha nem jutsz a végére. Csak ha egyszer szembenézel magaddal, ha elismered, hogy más megoldás nincs, mint a hiányzó darabot a helyére tenni. Csak egy elhatározás, csak egy mozdulat. És akkor kezdődik az életed.

Van ilyen élet.
Van a várakozás...

Ami sokféle lehet. Várhatsz olyasmit, amit valójában nem vársz, de mégis, kénytelen vagy, mert nem kerülheted el. Várhatsz olyasmit, ami már megszokottan érkezik életedbe, ami közömbös, ami mégis, mindig érkezik, és elviseled. De van, amikor olyasmit vársz, ami már a várakozás idején különös varázzsal tölt el. Ami életedben csak nagyon ritkán fordul elő - ha egyáltalán megadatik valaha is. Várakozás egy találkozásra, várakozás Valakire, akit ismersz, mégis, most ismered meg. Akinek tudod az érintését, mégis, most érint meg. Akinek hallottad hangját, mégis, most hallod meg. Akinek érzed szépségét, mégis, most látod meg. Akinek ismered ölelését, mégis, most öleled meg. És várod. Várod ezt a találkozást. Várod, hogy megismerd, hogy megérintsd, hogy eggyé válj vele, hogy a találkozás csodája egy másik világba repítsen. Várod...

Van ilyen várakozás.

Csitáry-Hock Tamás







Csillagok...

Link















 
 
0 komment , kategória:  Lelkem szirmai  
Szent István király ünnepe_Imák a Hazánkért
  2013-08-20 15:15:33, kedd
 
 




SZENT ISTVÁN KIRÁLY ÜNNEPE - IMÁK A HAZÁNKÉRT


Augusztus 20. Nemzeti Ünnepünk! - 2013.

Link



Államalapító Szent István ünnepén

Link



Összefogás dala - Együtt az ország - Augusztus 20.

Link



SZENT ISTVÁN KIRÁLY EMLÉKÉRE

Link



Chrome RT: A világnak szívében

Link



Kodály Zoltán: Ének Szent István királyhoz

Link



Ismerős Arcok: Az andocsi Máriához

Link



Boldogasszony Anyánk / Régi Magyar Himnusz

Link



Romantikus Erőszak - Boldogasszony Anyánk

Link



Abasári K. - Abagyöngy Z. - Hazánk Nagyasszonya( Szűz Mária, Ba

Link



Abasári Kórus: Bús magyarok imádkoznak

Link



Köböl Z. - Varga B Tamás : Magyarok imája / HD /

Link








IMÁK A HAZÁNKÉRT

Téged kérünk, Magyarok Nagyasszonya, mint Anyánkat,
ne hagyd elveszni meggyötört hazánkat!
Fordítsd felénk könnyes tekinteted,
mutasd meg számunkra Szeplőtelen Szíved,
hevítse át szívünket Szeretetlángod,
hogy megtérjen nemzeted, kövessen országod. Amen







II. RÁKÓCZI FERENC IMÁJA


A Te kezedben van szívünk, Uram.
Gyújtsd fel a lomhákat!
Vezesd vissza az eltévelyedetteket!
Világítsd meg a vakokat!
Lágyítsd meg a hajthatatlanokat!
Bátorítsd meg a habozókat!
Tanítsd meg a tudatlanokat!
Gyarapítsd bennünk a hitet!
Gyújtsd föl a kölcsönös szeretet lángját,
s újra és újra kérlek,
add, hogy szereteted gyarapodjék,
hogy ez az isteni láng
eméssze föl viszálykodásainkat! Amen

II. Rákóczi Ferenc







FELAJÁNLÓ IMA


Megfeszített Jézusunk, szent Sebeid oltalmába ajánljuk ma hazánkban
a hitünket! A hit nélkül élők azon vannak, hogy szent
Nevedet káromolják, törvényeidet lerontsák, egyházadat üldözzék,
a népek békéjét megzavarják.
Üdvözítő Krisztusunk, ne engedd, hogy országunk elpusztuljon a
pogányság, ámítás, irigység, és osztálygyűlölet hullámaiban!
Add meg nekünk az igaz hitben való egységet, a keresztény szeretetben
való testvériséget, s add meg, ó, add meg nekünk a Te békédet!

Ámen.

Páli Szent Vince







BOLDOGSÁGOS KRISZTUS ANYJA


Esedezik színed előtt Magyarország,
Fáradt kezét segítségért nyújtja Hozzád,
Te kezedbe teszi sorsát,
Rabságából, édes mentő, hogy kihoznád.
Előtted sír egész ország könyörögve,
Hiszen Tied századoktól minden rögje.
István király szent örökje Isten után
Benned bízik mindörökre.
Szent Fiadat, Boldogasszony, kérd e népért,
Győzelemmel verje vissza ellenségét,
Rabságának vesse végét,
Adja neki égen-földön üdvösségét.

Amen







FOGOLYKIVÁLTÓ BOLDOGASSZONYHOZ


1. Ha égből földre néz szemed,
Anyánk, ha bút és bajt keres.
Ha nézed itt a föld porán,
Kijár itt véres Golgotán.
Magyarokra nézz!
Sorsuk mily nehéz.
Ó, áldd meg őket és védd meg őket.
Viharban annyit szenvedőket.

2. Ó, Szűzanyánk, te jól tudod,
Nekünk csak szenvedés jutott.
Vesd áldott két szemed reánk,
És fölragyog még a Golgotánk!
Magyarokra nézz!
Sorsuk mily nehéz.
Ó, áldd meg őket és védd meg őket.
Viharban annyit szenvedőket.

3. Idegen földről, ó Anyánk,
Hol nincs otthonunk és hazánk.
A foglyok szíve hazasír,
Szép magyar földre visszasír.
A foglyokra nézzl
Sorsuk mily nehéz.
Ó, szánd meg őket,
Hozd vissza őket,
Viharban annyit szenvedőket!







IMÁDSÁG NAGYASSZONYUNKHOZ A HAZÁÉRT



Mária, Mária, Szeplőtlen Anya
Mária, Mária, Szeplőtlen Anya!
Védő palástodat terítsd országodra!
Megszünt a szeretet, sírnak a gyerekek,
Gyullaszd lángra Anyánk, a kihült szíveket!
Mária, Mária, siess oltalmunkra,
Alvó gyermekeket nincs ki betakarja.
Mária, jó Anyánk, köszönt édes hazánk,
Tedd fel szent fejedre a magyar koronát!

Sükösdi ének







HAZÁNK REMÉNYSÉGE


Hazánk reménysége
Boldogasszony Anyánk,
Magyarok Királynéja,
Mennyei Édesanyánk,
Népünk reménysége,
Boldogasszonyunk!
Hozzád száll sóhajunk:
Tekints le hazánkra,
Légy mennyei követünk,
Áldd meg magyar népedet,
Hogy járja az Isten-i utat,
S példát mutatva a világnak
Áraszthassa az égi fényt.

O. L.







IMÁDSÁG


Ki ülsz az égben a vihar felett,
Én Istenem halgass meg engemet.
Hozzád megy szívem, itt szavam dadog,
Hazámért reszketek, magyar vagyok.
A népekkel ha haragod vagyon,
A magyarra ne haragudj nagyon.
Ne haragudj rá, bûnét ne keresd,
Bocsáss meg néki, sajnáljad, szeresd.
Szeresd, vigyázz rá Istenem atyám,
El ne vesszen veszejtő éjszakán.
Mert itt a népek nem tudják, mit ér,
Hogy olyan jó, mint a falat kenyér.
Hogy nem szokott senkit se bántani,
Lassú dallal szeretne szántani.
Édes Istenem, te tudod magad,
A bárány nála nem ártatlanabb.
Te tudod ezt a fajtát, mily becses,
Milyen takaros, mily kellemetes.
Te látod életét minden tanyán,
Te tudod, hogy beszél: édes anyám.
Te tudod a barna kenyér ízét,
Te tudod a Tisza sárga vizét.
Te tudod, hogy itt milyen szívesen


Hempereg a csikó a füvesen.
Tudod a nyáj kolompját ha megyen,
Édes szöllőnket tudod a hegyen.
S keserű könnyeink tudod Uram,
Hogy mennyit is szenvedtünk csakugyan.
S hogy víg esztendőt várunk mindenér
S hisszük, lesz még szőllő, lágy kenyér.
Oh, keljetek a magyart védeni,
Ti, Istennek fényes cselédei:
Uradnak mondd el aranyarcú Nap,
Mondd el szerelmes délibábodat.
Dicsérjed a Balatont, tiszta Hold,
Hisz szebb tükröd a földön sohse volt.
Csillagok értünk könyörögjetek:
Kis házak ablakában reszketeg
Szerteszét este mennyi mécs ragyog-
Könyörögjetek értünk csillagok.

Szép Ernő, (1884-1953)







Világ Győzedelmes Királynéja,
Édesanyánk kegyes Szűz!
Kész már az ékes koszorú,
Mit néped fejedre tűz.
Árva nemzet fonta néked,
Kívüled nincs támasza.
Zárd be védő karjaidba
Nagyhatalmú Szűzanya.

Öröm kevés jutott nékünk,
Keserű a kenyerünk.
Fájó panasz, kínzó sóhaj,
Bús gyötrelmes életünk.
Örvendező Szűz Mária,
Mosolyt küldjél mireánk,
Oszlik az éj, hajnal hasad,
Fényben úszik szép hazánk.

Fiad keresztje tövében
Vért hullattál könnyezve.
Bús fájdalom a lelkedet,
Szíved hét tőr vérezte.
Ó fájdalmas Szűz Mária,
Vérző szíved harmata
Hulljon a kereszt tövére
A veled síró magyarra.

Mint hazánknak Nagyasszonya,
Égi trónon a helyed.
Az angyalok, magyar szentek
Zengnek hozsannát neked.
Dicsőséges Szűz Mária,
Kinek Jézus a Fia
Add, hogy ismét felviruljon
Szép kerted, Pannónia.

Kárpátok az, ahol könnyből
Fakad minden kis virág.
Erdély bérceiben ahol
Gyászt öltött fel a világ.
Magyaroknak csonka földjén
Forrjon össze szív s lélek,
Világ Győzedelmes Királynéja
Esdve kér magyar néped.







Hazánk Nagyasszonya
Hazánk Nagyasszonya, aki tisztel Téged.
Nehéz időket él a Te Magyar néped
Hiszünk egy jobb sorban és szeretünk Téged
Könnyező imánkból csokrot nyújtunk Néked
Semmi más nem maradt, csak szent segítséged
Ezért könyörög most a hű Magyar néped.

Mária , Mária maradj a Magyarnak segítő Asszonya.

Hazánk Nagyasszonya, hontalan reménye,
Árva nép gyámola, éjszakának fénye!
Hiszünk egy jobb sorsban és szeretünk Téged
Könnyező imánkból csokrot nyújtunk Néked
Semmi más nem maradt csak, szent segítséged
Ezért könyörög most a Te Magyar néped

Mária, Mária maradj a Magyarnak segítő Asszonya

Hazánk nagyasszonya, nem féltjük országunk,
Hiszen Neked adta első szent királyunk.
Ameddig velünk vagy, jöhet vészek vésze,
Erős lesz e nép, ha Te leszel vezére
Semmi más nem maradt, csak szent segítséged
Ezért könyörög most a Magyar néped
Mária, Mária maradj a Magyarnak segítő Asszonya.







Prókai Tamás: A SORS PECSÉTJE


Magyarok Nagyasszonya! Drága Édesanyánk!
Sugárzó tekénteted vesd most mireánk!
Segéld meg árva magyari véredet
S óvón emeld fölénk most segítő két kezed!

Mérhetetlen a szenvedés, az ország veszőben!
Árva tyúk sem kotlik már a likas teknyőben!
Szent Szűvednek szerelmetes Fénye
Legyen rongyos testünknek enyhülése!

Könyörülj meg rajtunk egyetlen Anyánk,
Hisz' Tied utolsó szögig meggyalázott Hazánk!
Szólj érettünk - esdve kérlek - pár jó szót Fiadnál,
Segítse meg szeretett népét e végső csatánál,

Mert az Idők mostan bevégeztettek,
S a magyar sorsa pecsétet tesznek!
Segítsen meg minket, e pecsét ne a halálé legyen,
Hanem az életé, és ne kelljen féljen

Az, ki tiszta szívéből Fényben él!
Hisz' tudod jól, a magyari ilyen nép!
Szabadíts fel minket ezerév jármából,
S ébreszd fel végre a magyart rémlő álmából!

Magyarok Nagyasszonya! Drága Édesanyánk!
Sugárzó tekénteted vesd most mireánk!
Segítsd meg árva magyari véredet
S ne hagyd pusztulni e végső időkben!







FOHÁSZ
2009. március 25.


Boldogasszony Anyánk,
Fényes tekinteteddel nézzél le reánk.
Hozzád könyörgünk, Téged kérünk,
Magyar nemzetünk megmentésében,
Adj segítséget nékünk.

Boldogasszony Anyánk nézzél le reánk
Magyarokra,
Kik, Hozzád könyörögnek,
Benned remélnek.
Adj jobb sorsot e Nemzetnek!
Add, hogy feltámadjon ez az Ország
és újra visszataláljon Hozzád!

Adj nekünk Reményt, Békességet
és soha el nem fogyó bizalmat Benned.
Boldogasszony Anyánk, tekintsél le reánk.

Áldott kezeidet nyújtsd segítségül nékünk,
Hogy sorsunkat ne szenvedjük,
Hanem örömödben leljük.

Boldogasszony Anyánk,
add nékünk vissza Koronánk Szentségét!
Engedd, hogy újra felragyogjon,
s minket Fényével beborítson!

Kárpátok bércein felcsendül az ének,
Vigad a bús magyar...
Lesz-e áldás, áldomás,
vagy részünként már csak a nyomor marad?

Sírva vigad a magyar...
Könnyei végig peregnek arcán,
Lelke sajog, fájdalom járja át...
Így tudni, ki az Igaz Magyar,
Ki menté és nem veszejté Hazáját.

Boldogasszony Anyánk, nézzél le reánk.
Hallgasd meg bús könyörgésünket...
Minket Magyarokat, soha ne hagyjál el!
Áld meg ezt a Hazát,
Segíts, hogy Újjászülethessen!
Népednek add vissza e Szentséget.

Add, hogy újra EGY legyen az Ország,
és a MAGYAROK ISTENE kormányozza Országát!
Ámen.

(írta: Feketéné Lendvai Katalin)







BOLDOGASSZONY ANYÁNK


Boldogasszony Anyánk, régi nagy Patrónánk!
Nagy ínségben lévén, így szólít meg hazánk:
Magyarországról, édes hazánkról,
Ne felejtkezzél el szegény magyarokról!

Ó Atya Istennek kedves szép leánya,
Krisztus Jézus Anyja, Szentlélek mátkája!
Magyarországról, édes hazánkról,
Ne felejtkezzél el szegény magyarokról!

Nyisd fel az egeket sok kiáltásunkra,
Anyai palástod fordítsd oltalmunkra.
Magyarországról, édes hazánkról,
Ne felejtkezzél el szegény magyarokról!

Kegyes szemeiddel tekintsd meg népedet,
Segéld meg áldásra magyar nemzetedet.
Magyarországról, édes hazánkról,
Ne felejtkezzél el szegény magyarokról!

Mert sírnak, zokognak árváknak szívei,
Hazánk pusztulásán özvegyek lelkei.
Magyarországról, édes hazánkról,
Ne felejtkezzél el szegény magyarokról!

Vedd el országodról ezt a sok ínséget,
Melyben torkig úszunk, Ó nyerj békességet.
Magyarországról, édes hazánkról,
Ne felejtkezzél el szegény magyarokról!

Irtsd ki, édes Anyánk, az eretnekséget,
Magyar nemzetedből a hitetlenséget!
Magyarországról, édes hazánkról,
Ne felejtkezzél el szegény magyarokról!

Hogy mint Isten Anyját régen tiszteltenek,
Úgy minden magyarok most is dicsérjenek.
Magyarországról, édes hazánkról,
Ne felejtkezzél el szegény magyarokról!

Tudod, hogy Szent István örökségben hagyott,
Szent László király is minket reád bízott.
Magyarországról, édes hazánkról,
Ne felejtkezzél el szegény magyarokról!

Fiad ellen sokat, megvalljuk, vétettünk.
De könyörögj értünk, s hozzája megtérünk.
Magyarországról, édes hazánkról,
Ne felejtkezzél el szegény magyarokról!

Jézus fiad előtt hajts térdet érettünk,
Mert ha nem cselekedsz egy lábig elveszünk.
Magyarországról, édes hazánkról,
Ne felejtkezzél el szegény magyarokról!
Dicséret, dicsőség legyen az Atyának,
A te szent Fiadnak, s Szentlélek mátkádnak.
Magyarországról, édes hazánkról,
Ne felejtkezzél el szegény magyarokról!










Gyula diák: MAGYAR MIATYÁNK 1919-BEN


Van-e imádság, forróbb, könyörgőbb,
mint a miénk most? - Kínok imája! -
Nyisd meg Nagyúr a fellegek kárpitját
s irgalmas szívvel, figyelmezz rája.
Nincs annyi fűszál, libanoni lejtőn,
mint ahány könnycsepp bús magyar
szemekbe,
hallgass meg kérünk, jaj, most az egyszer
Miatyánk, ki vagy a mennyekbe'!
Könyörgünk! Nézz ránk, hisz az nem lehet,
hogy síró szóval pusztába kiáltsunk!
Sok volt a vétkünk - nagy büszkeségünk.
felhőkig járt az álmodásunk -
de most bánattól gyötrötten mondjuk:
Szenteltessék meg a Te neved!

Végigvertél a borzalommal
és mégis, most is széthúzunk, látod.
Küldjed szívünkbe a szerelmes békét,
jöjjön el végre a Te országod!
Ugye nem szórod szét ezt a népet,
bujdosónak a nagy világba,
hiszen Te hoztad Ázsiából
s verted, de védted a pusztulástól
ezer évig! Mondd csak: hiába ?!

Voltunk a véres védőbástyád
s voltunk villámló ostorod,
tégy velünk, ahogy megérdemeljük,
legyen meg a Te akaratod!

Küldjed szívünkbe a szerelmes békét,
s küldd az erőt a rossz karunkba!
Küldj halk esőt a földjeinkre
S legyen gondod a barmainkra!
Önts enyhülést a lelkek tüzére,


s tudsz: szeress! Ha kell: fenyíts!
csak legyen béke, boldog megértés,
miképpen menyben, úgy a földön is.

Nézd: éhezünk, rongyokba járunk,
nincsen koldusabb néped minálunk.
Nézzed a gyermek éhező száját,
asszonyainknak bús Kálváriáját,
ha Te nem segítesz: elveszünk!
Ó, add meg hát a napi kenyerünk!

Nagyúr! Vétekkel, igaz, megrakódtunk,
gőgösek közt, bizony elsők voltunk,
de most a házunk hamva van fejünkön
s a bűnbánat megtépte köntösünket,
Isten! Istenes szerelemmel
bocsásd meg a mi vétkeinket!

Minket megvertél magyar-Isten
és megverted az őseinket.
De fiainknak minden más nép,
felejtse el apái vétkét
- sok számolatlan számadásunk -
miképpen mi is megbocsátunk
a mi ellenünk vétkezőknek

Torkunk rekedt a rimánkodástól
az ős magyar föld: merülő gálya.
Jaj! Tedd a szent kezed föléje,
oltalmazd meg, vigyázz rája
és ne vigy minket a kísértésbe!

A tenyereden, Isten-apánk
hordod az ember-milliókat.
Mi is elférünk békében ottan,
csak vesd ki köztünk az árulókat!

Nem kell minékünk más hódolása
és nem vágyik a magyar sehová sem,
csak engedj élni, tüzekbe nézni
tilinkószónál mesét mesézni
és szabadíts meg a gonosztól! - Ámen.

(vitéz Somogyváry Gyula)


Link








Sík Sándor: AZ ANDOCSI MÁRIÁHOZ
(Magyar búcsújárók éneke 1920-ban.)


Koldusboton, törött mankón
Jövünk búcsút járni,
Szűzmáriás magyaroknak
Kopott unokái.
Éjfél van a Duna táján.
Magyaroknak éjszakáján
Nincs más, ki virrasszon.
Baráttalan, testvértelen,
Hozzád ver a veszedelem,
Boldogságos Asszony!

Megcsúfolták, megpöködték,
Ami bennük szép volt,
Kilencfelé hasogatták,
Ami rajtunk ép volt;
Tépett testünk megtapossák,
Ragadozók ragadozzák
Édes-kevesünket,
Koporsónkat faragdálják.
- Eléd sírjuk, magyar árvák,
A mi keserünket.

Idegenek megnevetik
Drága magyar szónkat,
Idegentől kéregetjük
Kenyerünket, sónkat.
Magyar kezek szántogatnak,
Régi rögön új uraknak,
Néped hegye-völgyén.
Más arat, hol mi vetettünk:
Jövevények, szolgák lettünk
Úr-apáink földjén.

Boldogasszony, ezer évig
Édesanyánk voltál,
Eleink, ha hozzád sírtak,
Hozzájuk hajoltál:
Száz ostorral ostorozzon,
Csak ez egyért, Boldogasszony,
A jó Krisztust kérd meg:
Négy-víz-parton, három-hegyen
Mindörökké magyar legyen
A máriás ének.







 
 
0 komment , kategória:  Vallás  
Augusztus 20. Nemzeti Ünnepünk! - 2013
  2013-08-20 14:31:37, kedd
 
 




AUGUSZTUS 20. NEMZETI ÜNNEPÜNK! - 2013.


Az alábbi videó fotók túlnyomó többsége Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban készültek. Kívánok szép ünnepet, gazdag programokat!
Zene: Szvorák Katalin -- Nagyjaink, Fohász.

Augusztus 20. az egyik legősibb magyar ünnep, Szent István király ünnepének napja. A keresztény magyar államalapítás, a magyar állam fennállásának emléknapja.
A magyarság és a keresztény hit világának találkozását és összefonódását a magyar nép egyetlen uralkodó személyéhez köti; az első magyar királyhoz, az államalapító Szent Istvánhoz. István a magyar államiság és a kereszténység alapjait lerakó Géza fejedelem fia, a honfoglalást (896) vezető Árpád fejedelem ükunokája. István uralkodása idején augusztus 15-én, Nagyboldog-asszony napján hívta össze Fehérvárra a királyi tanácsot. Ekkor tartották az un. törvénynapokat. Később Szent László király hozott döntést az ünnepnappal kapcsolatban: áttették augusztus 20-ra, mert 1083-ban e napon avatták szentté I. István relikviáit a fehérvári bazilikában.
Az első szabad választásokon létrejött Magyar Országgyűlés 1991. március 5-i döntése Szent István napját a Magyar Köztársaság hivatalos állami ünnepének nyilvánította.

Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban augusztus 20-án a Szent István-napra kerül sor, és egész nap kulturális és folklór programok, vásárosok várják a látogatókat. Az Árpád-emlékmű előtt kialakított dísztéren zajlanak az Emlékpark ünnepi rendezvényei. A teret a magyar történelem jeles személyeinek mellszobrai veszik körül. A húsz szobrot a keresztény magyar állam megteremtésének 1000. évfordulóján a megyék ajándékozták az Emlékparknak. A szobrok: Géza fejedelem, Szent István, Aba Sámuel, I. András, I. Béla, Szent László, III. Béla, II. András, IV. Béla, IV.(Kun) László. Majd a jobb oldalon Nagy Lajos, Luxemburgi Zsigmond, Hunyadi János, Hunyadi Mátyás, Báthory István, Bocskai István, II. Rákóczi Ferenc, gr. Batthyány Lajos, gr. Széchenyi István és Kossuth Lajos.


Augusztus 20. Nemzeti Ünnepünk! - 2013.

Link





 
 
0 komment , kategória:  Nemzeti ünnep  
AUGUSZTUS 20. - Államalapító Szent István ünnepe
  2013-08-19 18:52:27, hétfő
 
 




AUGUSZTUS 20. - ÁLLAMALAPÍTÓ SZENT ISTVÁN KIRÁLYUNK ÉS AZ ÚJ KENYÉR ÜNNEPE


"Ím eljött az áldott új nap
zengő üdvös ünnepe
szent királyunk - Istvánunknak!
Míg tart e világ heve,
örvendjen, ki őáltala
lőn Urunk örököse
s érdeméből nyeri vala,
hogy a mennynek részese ..."

A tartárjárást követő reménységesebb időkben keletkezett, latin nyelvű himnusz-krónikás ének magasztalta így Szent Istvánt. István királyunk sírját 1038. augusztus 20-án - szentté avatásakor - nyitották fel a székesfehérvári bazilikában, s az egyház azóta is ezt a dátumot tartja ünnepként. Mindazonáltal attól fogva, hogy 1818-ban Ferenc császár megengedte Szent István Budán őrzött kézereklyéjének a budai Várhegyen történő ünnepélyes körülhordozását, messze földön híressé váltak a budai István-napok.

Ez az esemény terebélyesedett a XVIII. század végén országos méretűvé. Ezeken az ünnepnapokon az ünnepi asztal ékessége volt az új lisztből készült kenyér, s az aratók mulatságát még inkább színesítette a nyáron névnapjukat tartó Istvánok ünnepe is! István király törvényeivel a keresztény tanításokat az állam minden alattvalójára kötelezővé tette. Nevéhez tíz egyházmegye megszervezése kötődik, ezek élén érsek, illetve püspök állt. A keresztény tanítás a királyság legszilárdabb bázisává, a megtelepült társadalom mindennapi életének megtartó erejévé vált. A kitűnő hadviselő és belső ellenfelein győzedelmeskedő, erőskezű uralkodó 1038-ban ­a történészek becslése szerint ­63 éves korában hunyt el. 45 esztendővel később VII. Gergely pápa Istvánt és fiát: Imre herceget, a szentek sorába iktatta. A magyar nép erre az időpontra ­1083. augusztus 20-ára ­évszázadok óta kegyelettel emlékezik. Államalapító Szent István ünnepe, amely a hagyomány szerint egyben az új kenyér napja ­ nemzeti ünnep. Az Országgyűlés döntése értelmében 1991-től augusztus 20-a a Magyar Köztársaság hivatalos állami ünnepe is.

Az összefogás jegyében zajlik idén is az augusztus 20-i ünnep







"Szeretünk hazánk úgy, mint gyermekünk,
Tiszteljük őseinket, kiket soha sem feledünk.
Becsületre,Tisztességre, Bátorságra tanítottak,
Kik a hazáért oly sok vért áldoztak.
Szeretünk téged, mindannyiunk bölcsőjét,
Itt születtünk, e földnek esszük áldott kenyerét.

Államalapítónk tisztelt Ünnepére,
Szent István királyunk dicső szellemére
Emlékezzünk, de semmit ne feledjünk,
Hitben és reményben tovább kell, hogy éljünk.
Hazánk Magyarország, te oly sokat áldoztál,
Az összefogás napján most együtt az ország.

Bárhová is sodor minket az élet,
Az isten magyarnak teremtett téged.
Kis nemzetünk maroknyi népe,
Ezer éve él a Kárpátmedencében.
Dicső vezérünk Szent István király,
Ki törvényeiddel rendet parancsoltál.

Nagyasszonyunkra bízva népét és országát,
Szigorú törvénybe foglalta népünk alkotmányát.
Hit és a hazaszeretete kössön minket össze,
A magyarok istene áldjon mindörökre.
Ünnepeljünk, hisz van mit Ünnepelnünk,
Van múltunk és jövőnk, mert magyarnak születtünk."







Augusztus 20. Nemzeti Ünnepünk! - 2013

Link



Együtt az Ország!

Link



Államalapító Szent István ünnepén

Link



Államalapító Szent István Királyunk és az Új kenyér Ünnepe

Link



István a király... Finálé
Király vagyok uram, a te akaratodból,
Minden magyarok királya,
És én azt akarom, hogy ennek a népnek országa legyen,
Veled uram, vagy nélküled!


Link



István a király Csíksomlyón - Felkelt a napunk
Felkelt a napunk, István a mi urunk.
Árad a kegyelem fénye ránk.
Hálás a szívünk, zengjen az örömünk,
Szép Magyarország, édes hazánk!


Link
























 
 
0 komment , kategória:  Nemzeti ünnep  
Magyar őstörténet kutatás
  2013-08-18 20:50:12, vasárnap
 
 




MAGYAR ŐSTÖRTÉNET KUTATÁS


(...) Népünk története ma már bizonyíthatóan több ezer éves múltra tekint vissza. A magyar őstörténet kutatásában az elmúlt néhány évben olyan fordulat következett be, amelynek az elismerése elől már nem lehet elhallgatással kitérni.

Olyan kiváló tudósok, mint Dr. Nagy Sándor, megírták és dokumentálták a magyar nép kialakulásának történetét.

Olyan nagy formátumú tudós-történész, mint Dr. Baráth Tibor, óriási ismeretanyag birtokában tárta fel az elfelejtett magyar évezredeket. Ő és munkájának folytatói megfejtették és el tudták olvasni az emberiség számára fellelhető ősi egyiptomi hieroglifákat, mezopotámiai, etruszk és más írásos leleteket.

Mario Alinei, a nemzetközi tekintéllyel rendelkező nyelvész, az Utrecht-i Egyetem emeritus professzora, aki több évtizedes kutatómunka eredményeinek az összefoglalásaként adta ki a magyar és etruszk nyelvrokonságról szóló ,,Ősi Kapocs" című munkáját (Magyarul, ALLPRINT Kiadó, Budapest 2005.), 2008. augusztusában a Magyarok Világszövetsége VII. Kongresszusához intézett levelében a következőket írta:

,,A magyar embereket tanulmányaim révén ismertem meg, és megdöbbentett kreativitásuk, intelligenciájuk, valamint különleges képességeik, amelyek ugyancsak tükröződnek nyelvükben és kultúrájukban. Azt a felfedezésemet, hogy a mai magyarok azon kurgános temetkezésű népek örökösei, akik Magyarországot a bronzkorban árasztották el, és örökösei az ősi etruszk civilizáció megalapítóinak, a hivatalos tudomány még nem fogadta el. Ám nincs kétségem afelől, hogy végül el kell fogadnia, és a magyarokat el fogják ismerni, mint a bronz- és vaskori Európa egyik legeredetibb és legjelentősebb civilizációjának megalapítóit."

A megnevezett tudós kutatók bebizonyították, hogy kellő felkészültséggel magyarul szólalnak meg az ősi kövek, piramisok és írásos emlékek. Tudományos igénnyel megírt könyveiket, tanulmányaikat vagy meg kell cáfolni, vagy el kell fogadni. Lejárt annak a hamisításnak az ideje, amely hamisítás azzal kezdődött, hogy a bécsi kancellária 1821-ben utasítást adott az osztrák történészeknek: írjanak olyan őstörténetet a magyaroknak, amelyre nem lehetnek büszkék (...)


Link









Magyarságtudományi Füzetek

Link



Dr. Nagy Sándor: A magyar nép kialakulásának története

Link



BARÁTH TIBOR dr. - A magyar népek őstörténete

Link



Prof.Mario Alinei: Etruscans were Hungarians

Link



Őstörténeti összefoglaló -Bakay Kornél

Link



Bakay Kornél: "Betiltott magyar múlt, ellenünk intézett támadások"

Link



Csillagösvényen - Világnak királya: Atilla

Link



Világ-panoráma - A történelemhamisítás máig tart

Link



Világ-panoráma - Atilla eurázsiai nagykirály tanulságos élete, halála és utókora

Link



Akinek nincs multja, jövője sem lehet! Aki tisztán szeretne látni, annak szembe kell néznie a legnehezebb a legnehezebb kérdéssel: a vér, a szív, a lélek, az igazi én, vagyis a hovatartozás dilemmájával. Magyar, ismerd meg önmagad, hogy visszanyerhesd én-azonosságodat! S ha sikerül, irányítani tudod majd a sorsodat. Addig azonban mások irányítanak téged kényük-kedvük szerint. Ebben lehet segítségünkre többek között a magyar őstörténet kutatása is!






 
 
0 komment , kategória:  Hazánk - otthonunk  
T. Fiser Ildikó: Álomtündér
  2013-08-18 19:18:38, vasárnap
 
 







T. Fiser Ildikó: ÁLOMTÜNDÉR




Leszáll a köd lassan szemedre,
a szobádba az álom lebeg be.
Lopakodva, mint a tolvaj,
tolakodva érkezik,
épp, hogy érint, bíztatóan,
majd a csöndben távozik.
A szép álom tündérlánya
táncát vidám színekben járja,


csengő hangján szívedbe hatol
a dallam könnyed, lüktető varázsa.
Újraélednek a múlt csodái,
zengnek belé az álom falak,
kinyílnak a réten az emlékek virágai,
hogy többé el ne hervadjanak.







Csodálatos estét!

Link









 
 
0 komment , kategória:  Életképek  
Summerfest 2013
  2013-08-17 22:39:50, szombat
 
 







SUMMERFEST 2013


Hidat verni
A tovarohanó folyók
A mély völgyek felett
A meredek partok között
Hogy egymást elérhessük!

Hidat verni
Emberi indulatok
Szakadékok fölött
Az emberszívek között
Hogy békében élhessünk!

(Hídépítők dala a XVII. századból)


A fenti gondolatok még a Summerfest 1997. évi Nyitóceremóniáján hangoztak el. A "híd" immár visszavonhatatlanul és végérvényesen a fesztivál és egy kicsit Százhalombatta jelképe lett. Az elmúlt években a "híd" patinásabbá vált. Szerencsére 2013-ban sem maradt kihasználatlanul: közel 900 külföldi tanulta meg Százhalombatta nevét, és kelt útra, hogy augusztus 12-én átsétáljon a "hídon", birtokba vegye, megismerje városunkat, az itt élő embereket, Magyarországot.


"A fesztivál jelkép lett: a barátság a béke, és a humán értékrend jelképe."


SUMMERFEST - HUSZADSZOR IS FESZTIVÁL!
Jubileumi Nemzetközi Folklór és Népművészeti Fesztivál
Százhalombatta, 2013. augusztus 12 - 22.

Summerfest Nemzetközi Folklórfesztivál és Népművészeti Vásár - egy varázslatos, érzelemmel és vidámsággal teli utazás. A Summerfest valós és átvitt értelemben határtalan találkozás és határtalan kultúra.

Idén immár 20. alkalommal - 20 ország részvételével!

Határtalan öröm! - Határtalan élmény! - Határtalan barátság! - Határtalan szeretet!
Minden tekintetben!

Résztvevő országoK:
Benin, Dominika, Ciprus, Dél-Korea, Egyesült Királyság, Franciaország-Bretagne, Hawai, Indonézia, Kongó, Malajzia, Mexico, Oroszország-Észak-Oszétia, Oroszorazág-Jakutföld, Panama, Paraguay, Peru, Spanyolország, Svájc, Szerbia, Tajvan, Magyarország

Minőség és hagyomány egyben!

A Summerfest egy felejthetetlen élményt nyújt a részvevőknek, megismerkedhetnek egymás kultúrájával - egy önfeledt ünneplés és kikapcsolódás is egyben!

A város évek óta igyekszünk felkelteni a nem városlakók érdeklődését is! Annak ellenére, hogy egy Budapesthez közeli, kicsiny iparváros vagyunk, mindent elkövet azért, - nem megfeledkezve az ipari létről, nem félve a főváros árnyékától - hogy vonzók, barátságosak legyünk, és hogy a város nevét hallva egyre többek arra gondoljanak, hogy Százhalombatta egy kicsiny kulturális sziget, pezsgő élettel, jó színházi előadásokkal, fesztiválokkal.

Azok, akik már jártak nálunk tavaly is, bizonyára óriási csodálkozással szemlélték a Szent István teret, a megújult Kulturális Központot, a most már teljes egészében látható Rendezvény Központot, a Táncházat, és a Summerfestre elkészült új belvárosi útszakaszt! Ezek a beruházások élhetőbbé, vonzóbbá, értékesebbé teszik városunkat, új szabadidős, művelődési és közösségteremtési lehetőségek bölcsői.

A mögöttünk álló tíz nap, ismét a nagy találkozások és élmények kifogyhatatlan tárháza volt, amely pont attól jó, hogy az egyik végén lehet, hogy kicsit fáradtabban dőlünk hátra a székünkben, de mégis nagyon várjuk, hogy itt legyen a következő. Így vannak ezzel a külföldiekkel sokat játszó gyerekek, a vendégekkel barátkozó teenagerek, az előadásokban gyönyörködő felnőttek, a megfáradhatatlan vendéglátó családok és önkéntesek egyaránt. Olyan ez, mint a karácsony: december 26-án minden évben megfogadjuk, hogy jövőre sokkal egyszerűbben, de aztán a következő évben, december 24-én rádöbbenünk, hogy már megint pont úgy, mint tavaly, mert a karácsonyt nem lehet másként.

Így van ez a Summerfesttel is, hiszen ez az a közös ünnep, amit együtt is nagyon jó átélni, és attól még jobb, ha vendégek is érkeznek: barátaink, családtagjaink az ország különböző részéből.

A Summerfest ma már a nyár legnagyobb kulturális eseménye.Találkozásból, vidámságból, örömből, élményből, színekből, szépségből, kedvességből, mosolyból idén sem volt kevesebb.

Summerfest 2013. - Welcome to Hungary!







Summerfest Nemzetközi Folklórfesztivál és Népművészeti Vásár - Naprakész információkkal
Honlap + Videó

Link



Videók:


Summerfest Hungary 2013 - Menettánc Százhalombatta

Link



Summerfest 2013 - Százhalombatta /Hivogató menettánc a város főutcáján/

Link



A XX. Summerfest nyitóceremóniája - 2013. (részletek)

Link



Summerfest 2013 - FORRÁS - Welcome to Hungary

Link



Világzenekari Monti csárdás - Summerfest 2013 Hungary

Link



Danube cruises folk party - Summerfest Hungary 2013.
/A résztevő együttesek dunai "sétahajózása".
XX. SUMMERFESTNemzetközi Folklórfesztivál és Népművészeti Vásár/

Link



Záróceremónia, bevonulás - Summerfest 2013 Hungary

Link



2013 Summerfest Firework Show

Link



Videómorzsák - Moments of Summerfest Hungary 2013

Link



Indonéz temetési szertartás - Summerfest Hungary 2013

Link



Most múlik pontosan - egy indonéz lány előadásában

Link



Summerfest 2013 Panama

Link



A Kaukázus táncai - Summerfest 2013 Hungary

Link



Képek:

Az alábbi képeket a Megnyitó napján a több száz táncos részvételével megtartott Hívogató - zenés, táncos felvonuláson készítettem. A résztvevők a fesztiválzászló felvonása után - melyre a rendezvény központ parkolójában került sor - a város főutcáján táncos felvonulást tartottak, amely során az érdeklődők az út két oldaláról nézhették meg ezt a pompás és látványos eseményt. Fesztiválon ez az az első találkozás Százhalombatta és a nagyvilág között.
























































































































































Nyitóceremónia Kéz a kézben




Képgaléria /összes kép/
A képtár az első képre kattintva indul, utána egyesével váltható, vagy a jobb felső részben a Vetítés jellel automatikus! Jobb klikk esetén bármely kép képernyő nagyságban, méretben is megtekinthető!
A bejelentkezéshez regisztráció szükséges, mivel ennek hiányában a Szolgáltató megtagadhatja a hozzáférést.

Link



Más hires fesztiválok

Temple City HS -The Boys of the Old Brigade - 2009 La Palma Band Review
Link


Arcadia HS - The Rifle Regiment - 2009 La Palma Band Review
Link


Diamond Bar HS - The Boys of the Old Brigade - 2009 Arcadia Band Review
Link


A Szent István tér a Csodaszarvas díszkút tükröződésében, a Fesztiválszinpad helyszíne.
Bal oldalt a Rendezvényközpont egy része, szemben a Szent István szobor, mögötte a BKK.











































 
 
0 komment , kategória:  Művészet  
Milyen szép a világ
  2013-08-16 23:45:57, péntek
 
 




MILYEN SZÉP A VILÁG


Dalszöveg

Ha zöldebb a fű
Ragyog a fény,
S a könnyű szél
Arcomhoz ér,
Akkor hadd mondjam el,
Milyen szép a világ...

Ha leszáll az est
A Hold vigyáz rám,
S barátként kíván jó éjszakát
Neked hadd mondjam el,
Milyen szép a világ...



A szivárvány színét
Az égre festheted,
A felhők bánatát
Messzi űzheted,
Nincsen már semmi baj,
Ne bánts másokat!
Örülj, hogy élsz,
Hisz ember vagy!

Ha szomjas a szív,
Akkor se félj.
Szerelmet olthat új szenvedély.
Neked hadd mondjam el
Milyen szép a világ....

Ó, hát hidd te is el,
Milyen szép a világ...







Jakab György : Milyen szép a világ

Link



Milyen szép a világ - Csodás világunk panorámaképekben

Link

















 
 
0 komment , kategória:  Életképek  
Álmodj szépet
  2013-08-16 23:27:30, péntek
 
 




ÁLMODJ SZÉPET ( I am sailing )


Dalszöveg
Előadó: Homonyik Sándor

Álmodj szépet,
álmodj szépet,
Minden álmod szép legyen!

Álmod elvisz,
s otthon ébredsz,
Túl a zajló tengeren.

Hozzád szállnék,
hozzád szállnék,
És az álom elrepít.

Hozzád szállnék
álomszárnyon,
Hogyha más már nem segít.

Mondd, hogy hallod
ezt a hangot,
Segítsd át most az éjszakán!

Hidd el, meghal,
nélküled meghal,
Érted élhet még talán.

Mondd, hogy hallod
ezt a hangot,
Segítsd át most az éjszakán!

Hidd el, meghal,
nélküled meghal,
Érted élhet még talán.

Álmodj szépet,
álmodj szépet,
Minden álmod szép legyen!

Álmod elvisz,
s otthon ébredsz,
Túl a zajló tengeren.

Szállj még!
Túl a zajló tengeren.

Szállj még!
Túl a zajló tengeren.

Szállj még!
Túl a zajló tengeren.

Szállj még!







Homonyik Sándor - Álmodj szépet


Link

Link
Link


ROD STEWART - I am sailing

Link











 
 
0 komment , kategória:  Életképek  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 22 
2013.07 2013. Augusztus 2013.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 22 db bejegyzés
e év: 343 db bejegyzés
Összes: 4824 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 611
  • e Hét: 2107
  • e Hónap: 19251
  • e Év: 156623
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.