Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / Honoré de Balzac / Menus Gábor
1940.08.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/6 oldal   Bejegyzések száma: 54 
Mit akarnak a világ irányítói?
  2010-08-30 19:07:01, hétfő
 
 




MIT AKARNAK A VILÁG IRÁNYÍTÓI?


http://www.youtube.com/watch?v=SrjQ7apchxg
Link


Ez a videó már nem érhető el - Sajnálom!
Helyette az alábbi Link:


George Carlin - What they want ? Mit akarnak a világ irányítói ?

Link



Ez a videó sem érhető már el - Sajnálom!
Helyette az alábbi Link:


AZ ÚJ VILÁGREND
Nem összeesküvés-elmélet, hanem tény: alakul az új világrend.Kerüljük ki a cenzúrát

Link


Szép lassan lett beadagolva ennek a világnak a máza, amiről azt gondoljuk, hogy valóság, ez a film pedig túl sokat és túl lényeges mázakat kapar le egy szempillantás alatt. Ez sokkoló.


(20/1) Végjáték: A világ leigázásának forgatókönyve, Alex Jones:
http://www.youtube.com/watch?v=aSqjBd3gipo&feature=related
Link


Alex Jones fémjelezte Végjáték: A világ leigázásának forgatókönyve című alkotás.
Igen, jól sejted, kedves olvasó: egy újabb, összeesküvéseket leleplező filmről van szó. Most azért nem összeesküvés-elméletekről beszélek, mert az Alex Jones által feszegetett kérdéskör nem csupán egy zavaros elmélet, hanem nagyon is valós, kézzelfogható dolog.

De mi is ez pontosan? Hát, kérem szépen, ezt bárki láthatja és tapasztalhatja, ha képes olvasni az árulkodó jelekből, majd képes levonni a megfelelő következtetéseket azokból. Hiszen a központosított hatalom, azaz, a Világkormány létrehozására törekvő intézkedések és kezdeményezések mind-mind itt vannak a szemünk előtt. Nyílt titok ez, de persze sohasem nevezik nevükön a dolgokat. Minden döntés látszólag a demokráciát, a békét és az emberek biztonságos jövőjét szolgálja, ám valójában egy olyan világ alapjait fekteti le, amelyet eddig legfeljebb a rémálmainkban, vagy esetleg egy-két elborult sci-fiben láthattunk. Természetesen a szkeptikusok mindig csak nevetve legyintenek ezzel kapcsolatban.

Világkormány? Rendőrállam? Teljes diktatúra? Rabszolgaság? Bőr alá ültethető chipek? Eltörölt nemzetek és összeolvasztott országok? Sárba tiport szólásszabadság és kivéreztetett emberi jogok? Az egész Föld felett uralkodó, szűk, dúsgazdag, elit csoport? Rothschildek? Rockefellerek? Bankár-dinasztiák? Bilderberg-csoport? Ugyan már! Mese az egész!

Persze, mese. Ez az egész csak egy buta összeesküvés-elmélet. Nyilván. Mint ahogy a készülő Észak-Amerikai Unió is az (melyről az emberek háta mögött döntöttek!). Meg az is, hogy egyes amerikai vállalatok bőr alá ültethető chippel látják el alkalmazottaikat. Meg az is, hogy az említett chipet már a National Geographic csatornája is népszerűsítette, mint a biztonságosabb jövő eszközét (csak le kell számolni valahogy azokkal a rohadt terroristákkal, ugye?). De ne menjünk messzire: már Magyarországon is bevezetik az ujjlenyomattal ellátott, biometrikus útleveleket. Tehát az emberek feletti, teljes kontroll kiépítésének igénye itt van. Pontosan itt, az orrunk előtt.

Már nem kell hozzá sok idő. 20-30 év (talán már annyi sem) és az Észak-Amerikai Unió és az Európai Unió egyesülni fog. Aztán ehhez majd csatlakozik a keleti régió is, hiszen már ott is építgetik a saját uniójukat. Eközben pedig lassan, de biztosan ez a szűk, elit csoport a demokrácia álarca mögé bújva olyan jogokkal ruházza majd fel magát egy mesterségesen generált ellenségképre (terroristák!) hivatkozva, hogy végül már szó szerint bármit megtehetnek az emberekkel. De valljuk be, nem lesz nehéz dolguk, hiszen a tudatosan lebutított társadalom képtelen a kritikus gondolkodásra. Végső soron a legtöbb ember már most is egy rabszolga, csak még nincs ennek tudatában.


Megjegyzés: A három utolsó link csak az adott videó első, kezdő részeit tartalmazza, azok folytatásai az adott videó jobb oldalán levő további részekre kattintva nézhetőek meg.


Link

Ez a videó már nem érhető el - Sajnálom! - lásd fenn


Link
Ez a videó már nem érhető el - Sajnálom! - Lásd fenn


Obama Átverés 11/ 1. rész ( Obama Deception #1 ) ENG aud., HUN

Link



(20/1) Végjáték: A világ leigázásának forgatókönyve, Alex Jones: Endg

Link









 
 
0 komment , kategória:  Politika  
Európai - Kínai Horoszkóp
  2010-08-28 18:46:21, szombat
 
 




EURÓPAI - KÍNAI HOROSZKÓP


A kínai horoszkóp felvázolja a benned rejtőző lehetőségeket: mivel gyűlhet meg a bajod, és mivel boldogulsz majd könnyedén:

1. Írd be a születési adataidat. (év, nap, válaszd ki a hónapot)
2. Kattints a Kiszámítás gombra.







Európai - Kínai Horoszkóp

Link


Link




 
 
0 komment , kategória:  Életmód   
Botos László - Hazatérés
  2010-08-22 22:19:32, vasárnap
 
 




Botos László - HAZATÉRÉS


Kedves Barátaim!

Botos László 1996-ban kiadott Hazatérés c. könyvéban leírtak valamennyiünk számára olyan tényeket találhatunk a magyar őstörténelemben, amelyek a mai történelem könyvekben nem szerepelnek. Botos úr alapos kutatása szerint a magyarok nem későn érkező barbárokként érkeztek a Kárpát-medencébe, hanem kiművelt civilizációval.

A könyv célja összefoglalni a gyakran ellentmondásos magyar és külföldi nyelvészek és történészek kutatásait egy összefüggő tanulmányban. Az írottak fontossága, széles kőrű ismeret anyagának figyelembe vétele, és felkérések szükségessé teszik ennek minél szélesebb körben való ismeretét, hogy azok az érdekeltek további kutatómunkájában irányadóvá válhatnak, váljanak.







BOTOS LÁSZLÓ - HAZATÉRÉS


AJÁNLÁS, KÖSZÖNETNYILVÁNÍTÁS, ELŐSZÓ, BEVEZETÉS.

Link



I FEJEZET - Barbárok a magyarok?

Link

Link
Link


II. FEJEZET - A magyar hadjáratok

Link

Link
Link


III. FEJEZET - A megsemmisített avarok?

Link

Link
Link


IV. FEJEZET - A hunok

Link

Link
Link


V. FEJEZET - Szittya, hun, avar, magyar kulturális kapcsolatok

Link

Link
Link


VI. FEJEZET - A kárpát-medencei ősnép és Árpád magyarjai

Link

Link
Link


Forrás: http://irokilencek.gportal.hu/gindex.php?pg=16403101

Link




 
 
0 komment , kategória:  Irodalom - Próza  
Így élt Mikszáth
  2010-08-22 22:14:13, vasárnap
 
 







ÍGY ÉLT MIKSZÁTH


100 éve hunyt el Mikszáth Kálmán

Életrajzi hagyaték - Így élt Mikszáth...

Mikszáth Kálmán 1847-ben született a Nógrád megyei Szklabonyán. Apja jómódú falusi birtokos volt, s egyben ő bérelte a helyi mészárszéket és kocsmát. Nemességükről is regéltek a családi legendák. Noha ezen csak az ő emlékezetük őrködött, a levéltárak nem vigyáztak rá. Minthogy a határvonalon, a paraszti és az úri osztály mezsgyéjén élt a Mikszáth család, s ott élt a fiatal Mikszáth is. Együtt játszott a falusi gyerekekkel, hallgatta az öregek meséit. De módja volt rá, hogy tanulhasson. S így egyszer majd hangot is tudott adni mindannak, amit hazulról, a szülőföldről, a népből hozott magával.

Mikszáth ősei többségükben tudományszerető, klasszikus műveltségű, tollforgató evangélikus papok, akik egyházi és történeti dolgokban egyaránt jártasak. Családi hagyomány, hogy látogatják a külföldi egyetemeket Wittenbergben, Halléban, Jénában hallgatták a teológiát, nevelőként bejutottak nemesi családokhoz is, ami szintén csak képzettségüket mutatja. Lelkészkedtek számos falu parókiáján, Gömör, Nógrád, Sáros megyében. Működésüket feljegyezték az egyházi anyakönyvek, hol pappá avatáskor, hol püspöki részvétellel történt beiktatásokkor. Mikszáth Dániel főesperes a lutheránus egyház régi történeti könyvei szerint 40 évig lelkészkedett. Egy másikuk pedig a XVIII. században, 1780 körül 25 évig volt falusi lelkész.

A Rimaszombaton és Selmecbányán töltött diákévek után a kor kedvelt úri pályájára küldte a családi nagyravágyás: jogász lett Pesten. Anyja remélte, hogy fia így egyszer majd teljesíti becézett vágyát: szolgabíró, megyei úr lesz majd belőle. 1871-ben otthon, Nógrádban el is kezdte Mikszáth megyei pályáját: esküdt lett Balassagyarmaton Mauks Mátyás szolgabíró mellett. De csakhamar otthagyta hivatalát, egy gyarmati ügyvéd irodájában dolgozott tovább. 1873 nyarán megnősült. Titokban, a család háta mögött megesküdött volt főnöke leányával, Mauks Ilonával. Tiltakozott ez ellen a házasság ellen a Mauks család. Ők nem bíztak Mikszáthban. Hiszen nemcsak a megyénél, az ügyvédi irodában sem bírta ki soká. Egykedvűen dobott oda minden kínálkozó állást. Neki nem hivatal kellett, hivatása volt: író akart lenni. "Könnyelmű ember" - mondta ki róla az ítéletet a nógrádi dzsentri világ.

1873 végén fiatal feleségével együtt Pestre költözött. Megkezdte harcát az írói érvényesülésért.
Az 1873-78 között Pesten töltött öt esztendő Mikszáth életének legválságosabb időszaka, jellemének, írói tehetségének, emberi és szellemi teherbírásának súlyos próbája. Derűs gyermekkorának, ifjúságának még az apró emlékeit is drága aranypénzre váltja műveiben; ezt a korszakot babonásan elkerüli. Sebeket kaphatott, amelyeket még évtizedek múlva is fájdalmas volt érinteni. "Nem szerette fiatalkorunk szomorú idejét emlegetni" - emlékszik vissza felesége is. S ha mégis szóba kerültek, "másra terelte a beszélgetést".

1873 októberében hódítóként vág neki a pesti élet sűrűjének. "Eredeti hóbortja ez, ahogy meg akar élni a tollából" - hökkentette meg merészségével barátait is. Félig tréfásan maga is megjegyzi egyik írásában, hogy az életfenntartás szempontjából az írók és a királyok állnak a legmagasabb sorban, mint akiket az egész nemzetnek kell eltartania. Nem az író, hanem a kor gyengesége volt, hogy csak a király eltartására vállalkozott. Ez a korszak a magyar irodalomban a kísérletezés időszaka. A régi eszmék, irányzatok már nem vonzanak, az újak pedig még születőben vannak. A kiegyezést követő csalódás nemcsak közéleti válsághoz vezetett, de az irodalomban is a kiábrándulást emelte uralkodó eszmévé. Mikszáth ebben a nyomasztó politikai, szellemi környezetben kísérli meg, hogy nevének irodalmi rangot, tehetségének elismerést, feleségének biztos anyagi helyzetet teremtsen.

A gyors sikert azonban az ő akarata sem bírta kidacolni. Ehhez nem volt elég a tehetség, értő és törődő kor is kellett volna hozzá. S Mikszáth a kiegyezés korának Magyarországán élt. Hiába volt minden erőfeszítése. Elbeszélései jobbára nyomtalanul kallódtak el a szerkesztőségek asztalán. Első megjelent novellás kötetét nem vette észre a közönség. bizonytalan jövőjű, kétes lapokba írogathatott csak filléres cikkeket. Feleségétől el kellett válnia. A kilátástalanság s az egyre jobban szorító nyomor kényszerített rá.

1878-ban újságíróként Szegedre került. S itt, a nagy alföldi polgár-paraszt városban magára talált. Szerették, megbecsülték. Szeged és Mikszáth kapcsolata termékenyítő, ösztönző, újjáformáló találkozás volt. 1878. augusztus elsején érkezett Szegedre szegényesen, megviselten. Amikor a pályaudvaron csomagjáról kérdezősködtek, némi malíciával a zsebébe hozott két inggallérra mutatott: "Íme a kofferem."

Mikszáth közel 3 évet töltött a városban, bár átmeneti állomás volt életében, írói pályáján mégis sorsfordulót, korszakos változást jelentettek a szegedi évek. "Innen kezdve jól ment dolgom, írhattam kedvemre, senki se korlátozott, senki sem mondta: ezt szabad, ezt nem szabad írni, ez alapította meg szerencsémet. Írtam, ami éppen jólesett, közben megszerettem a szegedieket, ők pedig engemet." - A vidéki újságíró szerencséje, hogy saját birodalma, szabad vadászterülete az egész lap.

Itt egy egészen másfajta paraszti világ nyílik meg előtte, a misztikummal töltött, babonás, naiv nógrádi faluval szemben ez a paraszti élet ridegebb, keményebb. S ô itt mégiscsak kívülálló, s szinte néprajztudósi alapossággal mélyedhet el a különböző típusokban...

Mikor 1881-ben visszatért Pestre először egy népszerű hetilap, az Ország-Világ segédszerkesztője lett. Valójában ugyanabba a szegényes szállóba tért vissza, ahonnét Szegedre elhívták. Ő maga így emlékszik vissza ezekre a napokra: "Az irodalmi viszonyok azonban rosszul festettek. Micsoda nagyurak most a fiatal írók mihozzánk képest. Akkor írtam A jó palócok egyes novelláit, és kaptam értük egyenként öt forintot. Pepecseltem pedig némelyiken tíz napig. Kerestem tehát naponként az irodalommal tíz krajcárt." - Egyik barátja így emlékszik vissza ezekre a napokra: "Legtöbb bajunk volt Mikszáth Kálmánnal, aki akkortájt írogatta A jó palócok legszebb darabjait. Többnyire mindig később hozta el egy- egy kéziratát, mint ígérte, mert nagyon fázott odújában. Némelyik kis remekét: A bágyi csodát, a Filcsik históriáit háromszor is átírta."

A fordulatot Mikszáth életében az jelentette, hogy egy néhány éve alakult, népszerű újság, a Pesti Hírlap egyik napról a másikra újságírók nélkül maradt. Az újságírók összevesztek a kiadóval és kiléptek. 1881 májusában ezért szerződtették Mikszáthot a Pesti Hírlaphoz, melynek azután évtizedeken keresztül munkatársa maradt.

A másik nagy esemény életében, hogy 1881 augusztusában megjelent a Tót atyafiak című novelláskötete, négy korábban már különböző lapokban közreadott elbeszéléssel. Mikszáth szinte egyik napról a másikra híres író lett. A lapok tele voltak a kötet magasztalásával, mindenki az eredeti írói hangot dicsérte, neves külföldi szerzőkkel mérték össze. A stílusában legközelebb álló világhírű amerikai íróhoz hasonlítva, magyar Bret Harte-nak nevezték.

Amikor következő novelláskötete, A jó palócok, 15 kisebb elbeszélés megjelent 1882 januárjában, az írói hírnevét végleg megalapozta. A lapok versengtek a kézirataiért.

A késői jóvátételt is megadta az élet: hétévi különélés után, 1883-ban, újra megesküdött volt feleségével, Mauks Ilonával. Tehetsége előtt nemcsak a közönség, meghódolt a hivatalos Magyarország is. 1887-ben képviselő lett, s az maradt élete végéig. Megkapott minden külső elismerést. A 80-as évektől kezdve nyugodt, derűs, kiegyensúlyozott volt az élete. Eseménytelensége jelezte békéjét.

Mikszáth azonban nemcsak nagy tehetség volt, nagy volt embernek is. Egyéni sorsánál jobban izgatta népéé, nemzetéé. Élete felszíni nyugalma épp ezért a lélek belső útját nem tükrözte vissza. Arról a művei vallottak. S itt nem a fények nőttek, az árnyak sokasodtak meg. Mindjobban elkomorult a kezdetben derűs mikszáthi hang. Holott mint író, Jókai nyomán indult. A romantikus mesét, a felhőtlen idillt, a könnyed, áttetsző humort szerette. Későbbi műveiben azonban a villanó, vidám színek mindinkább csak a felszínen játszottak már. Mögöttük a mélyben ott sötétlett a lélek szomorúsága. A kor kényszerítette rá, hogy megváltoztassa hangját.

A kiegyezés korának félfeudális Magyarországa a maga időszerűtlen, bomló társadalmi berendezkedésével kihívta maga ellen a jobbak bírálatát. S Mikszáth közéjük tartozott. Jó szeme volt, gondolkodva élt: az élet egyre növekvő megbetegedése nem kerülte el a figyelmét. Művei híven tükrözték vissza az úri- nemesi társadalom fokozódó erkölcsi-szellemi züllését, belső szétesését. A valóságot írta: ítéletet kellett mondania. A kritikai realizmus lett a módszere. Nagy kritikai realista regényei (Beszterce ostroma, Az új Zrínyiász, Különös házasság, A Noszty-fiú esete Tóth Marival, A fekete város) a leleplező gúny, a szatíra fegyverével segítettek az időnek. Bomlasztották azt a világot, amelyet már halálra ítélt a történelem. Az ember tiltakozott bennük egy mindjobban elembertelenedő világ ellen.

Forrás:
Véber Károly: Így élt Mikszáth Kálmán

Link














 
 
0 komment , kategória:  Irodalom - Próza  
Kiss Ádám - Földrajz érettségi
  2010-08-18 22:43:58, szerda
 
 




Kiss Ádám - Földrajz érettségi


Kiss Ádám (Miskolc, 1985. február 7.) magyar humorista, a Dumaszínház tagja, a Showder Klub egyik állandó fellépője.

Szerencsi származású, így hitvallása, mely a szerencsi csokoládégyár szlogenjére hasonlít, a következő:

"Az élethez kell egy szerencsi Kiss."


Bemutatkozás

Link



Nem megy a földrajz?

A Dumaszínház legjobb poénjai


Showder Klub 2009.05.25 Kiss Ádám 1

Link



Földrajz érettségi - Kiss Ádám

Link



Kiss Ádám földrajz érettségi

Link








 
 
0 komment , kategória:  Humor  
Szent István ünnepén
  2010-08-18 20:12:42, szerda
 
 




SZENT ISTVÁN ÜNNEPÉN


I. István magyar király

I. (Szent) István király (eredetileg Vajk, 969 - 1038. augusztus 15) az első magyar király. A Kárpát-medence magyar törzseit vagy fegyverrel, vagy békés úton hajtotta uralma alá, a lázadásokat pedig leverte. Uralkodása alatt a magyar törzsek szövetségéből létrehozta az egész Kárpát-medencére kiterjedő keresztény magyar államot, és az ezer éves magyar törvénytár az általa alkotott törvényekkel kezdődik. Ő szervezte meg a magyar keresztény egyházat, nevéhez fűződik a tudományosság magyarországi kezdete is. Magyarországon minden év augusztus 20-án I. István király szentté avatásának napját /1083 augusztus 20/ ünnepeljük.







Faludi Ferenc: SZENT ISTVÁN KIRÁLYHOZ


Dicső István, nagy királyunk,
Téged ég s föld magasztal,
Téged tisztel kis országunk,
Első szent urának vall.

Tőled vette fényességét,
Méltóságát, érdemét,
Koronája ékességét,
Hitit, kincsét, mindenét.

Elbujdostál, megkerestünk,
Áldott légyen a szent ég!
Országunkba bévezettünk,
Szivünk örömében ég!

Drága kincsünk, feltaláltunk:
Magyarország, vigadozz!
Itt van, kit óhajtva vártunk,
Ezer áldásokat hoz.

Ime a te reménységed,
Inségedben ide nézz:
Isten után erősséged,
Mególtalmaz ez a kéz.

Megvigasztal minnyájunkat,
Hatalmunkban vastagit,
Megtágitja országunkat,
Végig megtart, bóldogit.

Budán nyugszik; Buda vára,
E szentséget megböcsüld!
Atyja után, nem sokára,
Biztat az ég: Imrét küld.

István mellett itt lész fia,
Megtestesült angyalunk,
Megszerzi ezt két Mária,
Égi s földi asszonyunk.


Link








Tandari Éva - SZENT ISTVÁN ÜNNEPÉN


Nézz le most reánk ,
Szent István király !
Bajban van az Ország
mit Te hagytál reánk .

Szekerünk elakadt .
~ mély kátyúba ragadt ...
Ki a vészből kiragadja :
mára senki sem maradt !

Most a nehéz járom
a Nép nyakába szakadt ,
s mi nyögve kell cipeljük
...a sok nehéz vasat !

Van számtalan " Vezetőnk " ,
de egynek nincs ott helye ,
ahová letette őt
az Idő vak szele !

Nyújtsd hát fölénk jobbod !
Te nyújts segédkezet !
- Mert elsöpri az Élet
szegény Nemzetedet .







Szuhanics Albert: BOLDOGASSZONY ANYÁNK


Boldogasszony Anyánk, tekints le az égből,
Őrizőn figyelj ránk, a mennyei székből!
Miként egy jó anya, úgy nézzél e népre,
Add, hogy fogyásunknak, végre legyen vége!

Szent István királyunk, egykor szent kezedbe,
Ajánlá országunk, esküdvén nevedre.
Óvó tekinteted járjon minket körül,
Mi boldogok leszünk, az Isten könyörül!

A Kárpátok ölén imád minden magyar,
Új zsoltárok zengnek hegyen, völgyön hamar!
Szent fiad örvendez, mi rossz, fordul jóra,
Ím visszatér Urunk, közeleg az óra!

Légy hát engedelmes, legyél töredelmes,
Legyél szerelmetes, szeretettel teljes!
Lelkedet mossad hát, patyolat tisztára,
Úgy várjál Uradra, Istened szavára!

Üdvözlégy Mária, Istennek szent anyja,
Királynőnk, magyarok Nagy-Boldogasszonya!
Apostol-királyink, országunk szentjei,
Előtted szolgálnak, míg létük mennyei.

Érdemük láthatják, angyalok az égben,
Koronánk üzenet, úgy ahogyan régen.
Szent és sérthetetlen ez az ország, s népe,
Legyen itt boldogság, bőség, örök béke!







Szuhanics Albert: ÁLLAMISÁGUNK ÜNNEPE


Ím a nyarat koronázza augusztus hava.
Királyságot hirdet nekünk, mint a korona.
Magasztos király a nyárban, benne ős erő.
Áldása, mely harmatoz ránk, gyümölcsérlelő.

Államiságunk ünnepe, legnagyobb ünnep,
Ezer éves királyságunk, megtart bennünket.
Magyaroknak koronája, népünket jelenti,
Megszentelt tárgy, jogi személy, időknek feletti!

Azt hirdeti, országunknak léte földön, égen,
Örökkön az Istennél van, ahogy egykor régen.
Új kenyér az új búzából, szalagdíszben áll,
Piros-fehér-zöld e szalag, s éhezőkre vár.

Éhezzük mi szép és igaz, az emberi szót,
Magyar létnek biztonságát, és a földi jót.
Mivé lettünk, István király, tekints végre ránk!
Ugye zokogsz, fáj a szíved országod iránt!

Legyen bőség, jövőnk nekünk, legyen sok gyerek.
Legyen kenyér, legyen gyümölcs amit egyenek!
Legyen bor, békesség, búza, erény, szeretet,
Legyen munka, megbecsülés, s boldog emberek!

Ím augusztus üzenete, s huszadika vár.
Ünnepeljünk újra ismét, István a király!
Nemzedékről-nemzedékre mindig így legyen.
Áradjon ránk áldás, erő, bőség, kegyelem!







Reviczky Gyula: SZENT ISTVÁN NAPJÁN


1

Hatalmas, bölcs, előrelátó,
Jézus tanát megismerő;
Néped' pogányságból kiváltó,
Te jóság, bölcsesség, erő!...
Kinél dicsőbbet és nagyobbat
Nem szűlnek hosszú századok:
Első királya magyaroknak,
Áldassék áldott jobb karod!

Hazámnak szentje, nagy királya!
Tisztelni meg nem szűn' e nép.
Kezében a kereszttel állta
Meg ezer éven át helyét.
Török félhold, tatár s a német
Hiába vívták ekkorig:
A vésszel mindig szembenézett,
Mohácstól le Világosig.

Ha néha hallád is fohászát,
Midőn kitört az érckebel,
Panaszkodón, hogy ős hazáját
Egy rosszabbal cserélte fel:
Véres csatákban, végveszélyben
Azért nem ingott, csüggedett;
Mint büszke cédrus, oly kevélyen
Állott meg századok felett.

S lesz még idő, lesz még olyan nap.
Midőn, dicsőséges király,
Hatalmát a rég' vert magyarnak
Majd nem gyöngíti belviszály,
Ha majd a népek viharába'
Csak a te koronád nem ing,
S a magyarok fölkent királya
Magyar király leszen megint!

2

Magyarok első szent királya,
Hitetlenből hivőt csinálva,
A honszerzés másik felét,
Mely még dicsőbb, te végezéd.

Körülhordatva a keresztet,
A kóbor lábat, kósza kedvet
Egy helyhez, egy honhoz kötéd.
Örök dicsőség a tiéd!

Ím, ezer éve fenn ragyog már
A szent kereszt, és áll az oltár,
Honnan tömjénfüst és ima
Hozzád repül, Isten fia.

Üdvünk sehol se volt, csak éppen
A megváltó kereszt jelében.
Te tudtad ezt, ó, bölcs, dicső!
S nem ölt meg ellenség, idő.

Élünk, vagyunk már ezer éve
Sok harcba', sok viharba', vészbe',
S míg a kereszt marad jelünk,
Dicső király, el nem veszünk!

3

Dicsőséges szent jobb kéz,
Balsorsban reményünk;
Tanúja, hogy nincs oly vész.
Melyet túl nem élünk:
A magyarnak légy kalauza váltig,
Egészen a boldog Kánaánig.

Békülőnek békejobb,
Küszködőnek támasz.
Aki téged félredob:
Bajba' meg nem áll az.
Ezeréves szent ereklye, érd meg
A boldogabb újabb ezer évet.

Büszke, bátor öntudat
Emelje hazánkat.
Te mutasd meg az utat
A magyar királynak,
Hogy amit te kezdtél oly dicsően;
Ő folytassa, végezze dicsőbben!







Tűz Tamás: SZENT ISTVÁN KIRÁLY


Jól megjelölte ezt az ezredévet:
kereszttel írta rá kemény nevét,
mint halhatatlan győzelmi ék.
Alapkő lett, de kőnél súlyosabban
vetette el az épülő falakban
toronyszökkentő, férfias hitét.

Amint alázatát mindegyre inkább
úrrá emeli roppant erején,
a bércre hág s egy országon tekint át,
hol hajnalpírban reszket még a fény.
Komor felhőkből bomlik ki a kék ég
s virrasztva várja népe ébredését
a századok szélfútta reggelén.

Nem tétován, de biztos mozdulattal
lendül előre tervező keze,
míg port kavar és szilaj kedvvel nyargal
a forró puszták zendülő szele.
Bölcs szemmel néz a fényes távlatokba
s pillantásával féltőn átkarolja
a frissen szántott szűzi földeket.

Kegyes jobbjával törvényt ír, keményet,
hogy megkösse a rónák vad porát,
szőlő teremjen és kenyér, fehérebb
s hogy mindenki meglelje otthonát.
Áldott szigor, rendet hozó szelídség!
Arany szív, mely eltékozolja kincsét,
hogy új szívekben ragyogjon tovább!

Hát róla zengjen most a lelkes ének!
Uram, téged dicsérünk általa,
mert ő volt a te választott edényed,
apostolod; híved s a föld sava.
És ő volt ama bibliai sáfár;
kire be jó, hogy éppen rátaláltál,
midőn megvirradt napunk hajnala!







FRIEDRICH KLÁRA : A KORONA


Fehér villámként cikázik át
A lelkemen a fájdalom
Megvilágítja a jövőnket
Népünknek nem lesz irgalom

Hadurak jönnek, királyok mennek
Tombol a harc az árulás
Minden hun ivadékunk ellen
megindul a támadás

Minden gonosz földünkre tör
Megszabják, hol lesz a határ
Hegyeinket, várainkat,
Elfoglalja mohó kufár

Kell egy ereklye, szent hagyaték
Mely összetartja a hazát
Ezért hagyok a népemre én
Egy csodálatos Koronát

Hazudnak majd sokat róla
Feszegetik a gyöngyeit
Piszkos körmű barbár ujjak
Kicserélik a képeit

De nem árthat néki földi ármány
Mert nem földi ez a Korona
Messzi csillagról, égi útról
Hozta az Isten angyala

Ő lesz a hun utódok királya
Ő lesz az örök király
Ő lesz utódaim királya
Ő lesz az örök király







Tandari Éva - SZENT ISTVÁN ÜZENETE


Azt akarom : Három napos GYÁSZ legyen
nevemnek " ünnepén " !
Hisz rommá lett az Ország ,
~ mit Rátok hagytam én !

Mert rátok hagytam a csillogó bérceket ...
A dúsan termő Földet ,
s míg a szem ellát ; a virágzó réteket .

- S most , ha Innen lenézek Rátok ,
ebből már többé ... mit sem látok !
Csak pusztulás van Hazámban ! Átok !
Ínség , és torz - lelkű , aljas kufárok !

És látom ; ŐK ~ megtöltik önnön zsebeik,
míg Népem , az árva , ~ már alig létezik ...
Nincsenek már igaz - szívű , ÉRTŐ Vezéreik ,
Csak kik ÁTKOT hoznak a Népre ,
~ s a SEMMIBE vezetik .

Három napos GYÁSZ virradjon hát rátok
kik eladtátok ékes, élő Hunniátok ,
amint én is könnyezve tekintek addig rátok
míg nem látom hogy újra Élnek
a Szívemből elvetett magok,
s mind a nyílni - kész virágok ...


Ábrányi Emil - A haza.

Link











 
 
0 komment , kategória:  Nemzeti ünnep  
2010 augusztus 20
  2010-08-17 18:51:33, kedd
 
 







2010 AUGUSZTUS 20


Államalapító Szent István Királyunk és az Új kenyér Ünnepe

Link



Történeti áttekintés az ünneppel kapcsolatban:

Link



Szent István vagy új kenyér ünnepe?

Link



Augusztus 20. története évszámokban:

Link



Magyar történelmi zászlósor:

Link



A MAGYAR NEMZETI LOBOGÓ, ZÁSZLÓ
/Ezer esztendő katonai zászlóiból/

Link





 
 
0 komment , kategória:  Nemzeti ünnep  
Együtt az ország
  2010-08-16 21:50:36, hétfő
 
 




EGYÜTT AZ ORSZÁG


Az összefogás jegyében zajlik az augusztus 20-i ünnep

Az augusztus 20-i ünnep idén az összefogás jegyében zajlik majd, több mozzanata is az árvízkárosultak lelki és anyagi megsegítéséről szól. Magyarország Tortája 2010-ben egy 1000 szeletes szilvagombóc torta lesz, amelyet az ünnepre a fővárosba érkező árvízkárosult gyerekek kóstolhatnak meg elsőként. Az Együtt az Ország! elnevezésű rendezvényen 500 árvízkárosult gyermeket látnak vendégül egész napos programokra. A tűzijáték a rendezők szerint idén látványban nem marad el a megszokottól, a rakétákat három uszályról lövik ki, nem a hidakról és a Citadelláról. A tűzijáték ideje alatt gyertyákat gyújtanak, és a gyertyák eladásából összegyűlő összeget is az árvízkárosultaknak juttatják el.

Lévay Sylvester Grammy-díjas vajdasági magyar zeneszerző augusztus 20-ra komponált szerzeményét, Az összefogás dalát több magyar énekes, mások között Szinetár Dóra, Bebe, Csík János, Csipa, Rúzsa Magdi, Bereczky Zoltán és Zséda adja elő. A dal szövegét Szomor György írta. A dalból videoklip is készült, a televízióban és a rádióban látható-hallható szerzemény végén telefonszámot is közölnek, amelyet ha a hallgatók és a nézők felhívnak, azzal az árvízkárosultakat támogathatják - közölte Nagy Anna kormányszóvivő.

A programok 9 órakor kezdődnek a Kossuth Lajos téren Magyarország nemzeti lobogójának ünnepélyes felvonásával. A Hősök terén tisztavatás és katonai bemutató, az Oktogon és a Hősök tere között katonazenekarok, hagyományőrzők és a Magyar Köztársaság Nemzeti Lovas Díszegységének felvonulása szórakoztatja majd a közönséget. A Lajta hadihajó avatása és hajós felvonulás 15 órakor kezdődik a Duna Lánchíd és Árpád-híd közötti szakaszán, 17 órától ünnepi szentmisén és a Szent Jobb-körmeneten vehetnek részt az érdeklődők a Szent István téren. A liturgiát Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke vezeti. A Szabadság-híd és a Margit-híd közötti rakpartszakaszon 20 óra 55 perckor közös gyertyagyújtás lesz az Összefogás Dalára, majd a tűzijáték és világzenei koncertek zárják a programokat.


Az Összefogás dala - Együtt az ország

Link








 
 
0 komment , kategória:  Nemzeti ünnep  
Ezután így illegessük magunkat
  2010-08-15 22:18:12, vasárnap
 
 




EZUTÁN ÍGY ILLEGESSÜK MAGUNKAT


Érdemes elolvasni!


Elgondolkodtató, érdemes kipróbálni: Mosdókban, szállodai szobákban, próbafülkékben önök közül hányan biztosak abban, hogy ami a falon közönséges tükörnek látszik, az valóban az vagy detektívtükör? (Vagyis olyan tükör, melyben magadat látod, a túloldalról viszont téged látnak.)
Számos esetben szereltek fel detektívtükröt női próbafülkékben.

Puszta ránézéssel nagyon nehéz felismerni a felületét. Akkor hogyan lehet biztosan megállapítani, hogy miféle tükörbe nézünk? Csak ezt az egyszerű tesztet kell elvégeznünk. Tegyük a körmünk hegyét a tükröző felületre, és ha a körmünk és tükörképe között van hely, akkor a tükör valódi .

Ha viszont a körmünk összeér a tükörképével, legyünk óvatosak, mert detektívtükör előtt állunk.
Jusson eszedbe, valahányszor tükröt látsz, hogy elvégezd a tesztet, ami nem kerül semmibe, könnyű, és aminek segítségével elkerülheted, hogy szemmel megerőszakoljanak, vagy ami még rosszabb, videóra vegyenek és felrakjanak az Internetre.

Valóban jó így tenni. Az ok pedig, hogy az igazi tükrön hézag van a tárgy és képe között, az az, hogy a krómozás a tükör mögött, az üveg alatt van. Detektívtükör esetében a polarizált réteg a felületen van. Tartsd szem előtt

Nők: osszák ezt meg barátnőikkel.

Férfiak: osszák ezt meg feleségükkel, lányaikkal, barátnőikkel, menyasszonyaikkal vagy ismerőseikkel. Oszd meg a családoddal is, jegyezd meg, sosem árt az óvatosság.*


Tükröm tükröm, avagy biztos, hogy tükör az, ami annak látszik?!

Link








 
 
0 komment , kategória:  Család  
Idézetek Szolzsenyicintől
  2010-08-15 20:14:48, vasárnap
 
 







IDÉZETEK SZOLZSENYICINTŐL


...A kommunistánál kártékonyabb és veszélyesebb embertípust még nem produkált a történelem. Cinizmusuk, szemtelenségük, hataloméhségük, gátlástalanságuk, rombolási hajlamuk, kultúra- és szellemellenességük elképzelhetetlen minden más, normális, azaz nem kommunista ember számára. A kommunista nem ismeri a szégyent, az emberi méltóságot, és fogalma sincs arról, amit a keresztény etika így nevez: lelkiismeret. A kommunista eltorzult lélek... egészséges szellemű európai ember nem lehet kommunista! Nincs olyan vastag bőrt igénylő hazugság, amit egy kommunista szemrebbenés nélkül ki ne mondana, ha azt a mozgalom érdeke, vagy az elvtársak személyes boldogulása így kívánja.

Nem a Birodalom tág határaihoz kell ragaszkodnunk, hanem szellemünk tisztaságához a megmaradt területen.

Bármihez fogjunk, bármin gondolkodjunk mai politikai életünkben, senki sem számíthat semmi jóra mindaddig, amíg könyörtelen akaratunk pusztán az érdekeink után lohol, nem törődve nemhogy az isteni igazsággal, de még a józan erkölccsel sem.

A föld csodálatos, áldott képessége, hogy termést hoz. És jaj azoknak a közösségeknek, amelyek nem tudnak élni e képességével.

/Szolzsenyicin, a világhírű orosz író életének kilencvenedik évében, 2008.augusztus 3-án hunyt el Moszkvában/







Máraitól:
" Senki sem olyan veszedelmes, mint egy bukott eszme haszonélvezője, aki már nem az Eszmét védi, hanem meztelen életét és a zsákmányt."




 
 
0 komment , kategória:  Bölcsességek és gondolatok.   
     1/6 oldal   Bejegyzések száma: 54 
2010.07 2010. Augusztus 2010.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 54 db bejegyzés
e év: 449 db bejegyzés
Összes: 4824 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 289
  • e Hét: 1785
  • e Hónap: 18929
  • e Év: 156301
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.