Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Kisboldogasszony
  2015-09-08 15:12:56, kedd
 
  KISBOLDOGASSZONY ~ MÁRIA SZÜLETÉSE ~ SZEPTEMBER 8.

'Mária születése hajnalcsillag az emberiség egén. A megváltás művének kezdete. Isten kegyelmét, szeretetét ünnepeljük, amely Máriában megjelent a világban. Mária születése öröm, ahogy minden születés öröm, mert a reményt erősíti bennünk. Valami szép, valami szent kezdődik.'

'A keresztény tisztelet mindig fontosnak tartotta megemlékezni arról,
aki a Megváltó édesanyja lett.'

'Mária volt a kapu, akin keresztül a világba lépett az Üdvözítő, aki nem csak testileg kötődött Hozzá. Szent Ágoston sokatmondóan így beszél erről, hogy mielőtt Mária testébe foganta volna Jézust, már azelőtt szívébe foganta Őt. A szívében volt hely annak, aki ajándék volt Istentől az emberiségnek. Mint a földi nagyok és hatalmasok, a hívő Mária - akinek szívében ott volt Isten világossága - döntő szerepet játszott, hogy megváltozzon a világ sorsa. A világ a lélek ereje által változik csak igazán.' XVI. Benedek pápa
 
 
0 komment , kategória:   Hit és vallás- versek,idézete  
A világban zajló változásokról
  2015-09-08 09:27:38, kedd
 
  " Tudatunk kitágul, egyre többször használjuk intuitív érzékelésünket. Fejlődik finom érzékelésünk, egyre többen tudnak összekapcsolódni Isteni énükkel, másokkal is tudati szinten. Testünk is változáson megy át, ennek következtében sokszor érezhetjük magunkat fáradtnak, idegesnek, levertnek ok nélkül. Komoly hangulathullámzások törhetnek ránk a semmiből. Ez azért van, mert testünk nehezen alkalmazkodik a hozzánk érkező, új energiákhoz, amíg beépül. Nem kell tőlük megijedni, hagyjuk, hogy beépülhessenek az új energiák. Feküdjünk rá arra a bizonyos hullámra és hagyjuk, hogy vigyen magával előre. Sokkal gyorsabban túljutunk a nehezén!

Tudati szinten gondolataink egyre többször és egyre pontosabban valósulnak meg. A pozitív,teremtő gondolataink is, de a félelmeink, nehézségeink ugyan így. Ezért is fontos, hogy figyeljünk gondolatainkra, és tudatosan fogalmazzuk meg őket. Egyre többen foglalkoznak ezotériával, nyitnak alternatív gyógymódok felé, aminek megvan az előnye is, és a hátránya is. Ha nem vagyunk elég körültekintőek és túl gyorsan akarjuk életünkbe a változásokat behozni, akkor bajt is okozhatunk, első sorban magunknak, de környezetünknek is.



A két legfőbb erény, amit mindenkinek meg kell tanulni, ha szeretne a változásokban részt venni: türelem és alázat. E kettő nélkül könnyen kicsúszhat lábunk alatt a talaj! De ha betartjuk a szabályokat, akkor megtapasztalhatjuk a bőséget és szeretetet életünkben!



Ahogy emelkedik a rezgés szint, úgy növekszik a stressz, feszültség az emberek között. Vannak emberek, akik nem akarják a változásokat és nem képesek ezeket az új rezgéseket befogadni. Ők maradnak a saját rezgés szintjükön, viszont azok, akik emelkednek, már nem tudják elviselni a durva energiákat. Ilyenkor a két tábor energiája egymásnak feszül.



Sokszor tapasztalhatjuk, hogy régi barátok, ismerősök maradnak el mellőlünk és új ismeretségek születnek. A hazugságok, önáltatások ideje lejárt. Mindenkinek szembe kell néznie saját félelmeivel, megoldatlan ügyeivel. Mindenki saját magáért felelős, persze útmutatást kérhetünk, de az úton egyedül kell végig mennünk. Nem szabad elfelejtenünk, sose vagyunk egyedül!



Azok, akiknek azonos a rezgésük, csoportokba szerveződnek és együtt haladnak tovább az úton. Lesznek, akik utolérnek minket és felzárkóznak, de lesznek, akik végleg elmaradnak. Amikor becsukódik mögöttünk egy ajtó, kinyílik előttünk egy új! Ezt ne felejtsük el. Ne rágjuk magunkat azon, hogy mi lesz majd, hanem éljünk a jelenben, tanulva a múltból! Ez a feladat!



Aki megtalálta " középpontját", messzire sugárzik! Hívójele bejárjaa világot, és akinek szól, meghallja s válaszol. Rokon lelkek, ha tiszták, állandó adásban-vételben vannak. Ne félj,hogy társtalan maradsz. Szíved adásban van és megtalálod a veled “egyívásút". Minden az “adó" erején és tisztaságán múlik. Ha csillagodat követed,életed is megváltozik. Régi szokások, szemléletek és társak is elmaradnak. Mások jönnek helyettük.



Az egónk az egyetlen ellenségünk, ami visszavethet fejlődésünkben. Ő az,aki elhiteti velünk, hogy nem vagyunk méltók a változásra, az emelkedésre, hogy nem is érdemeljük meg a tudást. Ne higgyünk neki! Az egyik legerősebb fegyver, a szeretet, mely mindent elsöpör és nincs ellenség, mely szembe szállna vele. Jelenünkben szívcsakránk megnyitása a feladat, ami korántsem olyan egyszerű, mint amilyen könnyű leírnom. Sok sérelmet, fájdalmat, és feldolgozatlan traumát cipelünk magunkban,(életek óta) aminek feldolgozására és megbocsájtására most jött el az idő.



Bontsuk le falainkat! Merjünk hinni, bízni és szeretni! Még ha védtelenek is leszünk általa, sebezhetők,de a régi színjátékok már nem folytathatók. Magadat kell átalakítani, ha sorsodon változtatni akarsz. Ha belül változol, megváltozik a “kívül"is. Lelked sugárzása messzire hat, átvarázsolja a külvilágodat. De magadon kell kezdeni! Ha külső harmóniára vágysz, először magadban kell összhangot teremtened. Ha szeretetre vágysz: szeretned kell! Ha társra vágysz, alkalmassá kell válnod a társulásra. Akiben ez a “benső mágnes" működni kezd, nem akarja a másikat sem elnyomni, sem manipulálni -úgy vonz, hogy mindenkit meghagy a maga szabadságában. Az emberek ezt megérzik. A vonzásnak ezt az ellenállhatatlan erejét szeretet-nek hívjuk."



Müller Péter

Forrás: http://elozoeletek.blogspot.hu/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Valóban rendelkezünk szabad akarattal? - A válasz talán megl
  2015-09-08 09:23:32, kedd
 
  Mire gondolsz, mit képzelsz el vagy érzel, ha meghallod a "szabad akarat" kifejezést?

Talán erőteljesnek, függetlennek, erősnek érzed magad, és hogy te irányítasz? Esetleg a szavakat a szabadsággal és bizonyos képességekkel hozod összefüggésbe? Bármilyen kép, érzelem és gondolat, amit a "szabad akarattal" kötöttél össze, függeszd fel egy pillanatra, mert amit születésünktől fogva tanítottak a szabad akaratról, az valószínűleg teljesen rossz.



Ez így első hallásra igen sokkoló kijelentés nemde? Ha olyan vagy, mint a legtöbb ember, akkor a fenti mondat felszította benned a hitetlenség érzését, bosszúságot, szkepticizmust, vagy akár egyenesen haragot váltott ki belőled. Hogy miért? Mert ijesztő azt érezni, hogy nem magunk irányítjuk 100 százalékban az életünket, és a puszta gondolat, hogy nem mi irányítjuk magunkat, a legtöbbünkből azonnali tagadást vált ki, vagy erős dühöt kelt bennünk.



Bár akár hiszed, akár nem, ez valójában egy jó hír. Ha tovább olvasol, megtudhatod, hogy miért.



Az öntudatlan (nem tudatos) elme irányítja a műsort

A megelőző 20. században Sigmund Freud híres pszichológus azt mondta, hogy a tudat olyan, mint egy víz alá merült jéghegy:

"Ahogy a jéghegy csúcsa, az elménknek csupán 10 százaléka látható - a tudatos része. De elménk óriási, 90 százaléknyi része rejtve van - a tudattalan rész."



Ezt az elméletet újra és újra bebizonyították a tudományon belül, és továbbra is támogatják mind a mai napig. Azonban az elmúlt néhány év legújabb tudományos felfedezései megkérdőjelezték, hogy milyen mértékben irányítja életünket a tudatalattink.



Íme néhány figyelemre méltó tanulmány:

1. 2008-ban a Max Planck Intézet emberi kognitív és agykutató tudósai egy vizsgálatot végeztek arra vonatkozóan, hogy mit csinál az agy, mielőtt döntést hozna. A tanulmány során a kutatók a résztvevők egy csoportjának adtak egy gombot, amit szabadon meg tudtak nyomni a jobb vagy bal kezükkel. Meglepő módon a kutatók megállapították, hogy a résztvevők már 7 másodperccel azelőtt döntöttek arról, hogy melyik kezüket használják, mielőtt erről tudatosan határoztak volna. Bár megjegyezték, hogy ez nem teszi teljes mértékben hiteltelenné a szabad akarat elméletét, de rámutat arra a tényre, hogy milyen nagy szerepet játszik a tudattalan elme. (1)



2. Az 1980-as években Benjamin Libet tudós egy sor kísérletben kimutatta, hogy a tudatalatti elme már a tudatos elme előtt döntéseket hoz. Egyik legjelentősebb kísérletében a résztvevőket arra kérték, hogy mozgassák a csuklójukat, és jegyezzék meg a pontos időt egy órán (egészen milliszekundumig), amikor meghozták a döntést. Libet következetesen úgy találta, hogy az önkéntesek agyi aktivitása (amit ő készültségi potenciálnak nevezett) megelőzte a tudatos szándékot. Az eredmények általában így néztek ki:

Készültségi potenciál... 400 milliszekundum... figyelem a szándékra, hogy mozgassák a csuklójukat... 200 milliszekundum... csukló mozgatása.

Ezt a kísérletet már sokszor megismételték az idők során, és mindig ugyanazt az eredményt kapták (például Marcel Brass és Patrick Haggard neurológusok egy 2007-es tanulmányban). (2)



3. Ap Dijksterhuis holland pszichológus 5 kísérletet végzett 2004-ben. Az első három kísérletben a résztvevőknek egy komplex döntési problémát adtak, amit meg kellett oldaniuk. Az 1-es csoportnak azonnali döntést kellett hoznia, a 2-es csoportnak tudatosan kellett gondolkodnia, hogy milyen döntést hozzanak pár perc múlva, míg a 3-as csoportot megzavarták, mielőtt döntést hoztak volna. A kísérletek során kiderült, hogy a 3-as csoport következetesen jobb döntéseket hozott minden alkalommal, rámutatva, hogy a tudatalattinak mekkora hatalma van a döntéshozatalban. A negyedik és ötödk kísérlet során több bizonyítékot kaptak, melyekből kiderült, hogy a nem tudatos gondolkodás nagyobb egyértelműséghez vezet. (3)



Mit jelent ez... a szabad akarat egy illúzió?

Bár nem okos dolog teljesen kizárni a szabad akaratot, és magunkévá tennünk az élet egy teljesen végzetszerű szempontját (ami egyszerűen naivitás), de fontos, hogy figyelembe vegyük ezeknek a tanulmányoknak a következményeit, és hogy mindez hogyan befolyásolja az életünket.



A tudatalatti tagadhatatlanul hatalmas és erős, és viselkedésünket nagyban befolyásolja. Ha nem mi vagyunk tudatosan felelősek a döntéseinkért, akkor ki vagy mi? Honnan érkeznek a gondolataink és döntéseink?



Mennyire van tudatos hatalmunk a saját életünk fölött? Nem mi választjuk a nevünket, nem mi döntünk a családunkról, nem mi választjuk a kulturális és vallásos kondicionálásunkat, nem mi választjuk a biológiánkat, a nemünket, vagy a nemi identitásunkat. És most bebizonyosodott, hogy a döntéseink már azelőtt megszületnek, hogy ennek tudatában lennénk. Az irányítás csupán illúzió?



A szabad akarat egy ellentmondásos téma, ezért ajánlatos a mellette szóló érveket is figyelembe venni.



Miért lehet ez jó dolog?

"A tudatalattid mélységeiben határtalan bölcsesség, végtelen hatalom rejlik, kifogyhatatlan mennyiségben minden, ami szükséges, amely kifejlődésre és kifejezésre vár." - Joseph Murphy

Az egónk, vagy önérzetünk szereti azt érezni, hogy ő irányít. Azonban egyre több és több bizonyíték áll rendelkezésre, hogy ez csupán illúzió. Bár mindez nem feltétlenül rossz dolog, mert teret enged fejlődésünknek pszichológiai és spirituális szinten.



Tehát mit tehetünk azon felfedezés fényében, hogy a tudatalattink felelős a döntéseinkért?

1. Tárd fel a tudatalatti elmédet még jobban

Nagyon sok módja van, hogy megvizsgáljuk a tudatalattink mélységeit. Ebbe a körbe tartozik az önhipnózis, az álom elemzés, és a meditáció, melyeket érdemes megfontolni és alkalmazni.



2. Tanulj meg hallgatni az ösztönös hangodra

Az intuíció hangja a híd a tudatos és tudattalan elme között, hallgass rá! Hasznos módja kapcsolatba lépni az intuíciónkkal, vagy akaratlan érzéssel, hogy újra kapcsolatba kerülsz a testeddel, az érzelmeiddel és gondolataiddal éberség gyakorlaton keresztül. Időt tölteni egyedül minden nap lehetőséget ad, hogy újra létrejöjjön ez a kötelék.



3. Bízz az élet misztériumában

A mai kor emberét a lineáris, logikus elme hajtja. Sajnos ez sok stresszt, csalódást és betegséget okoz mindannyiunknak. Bízni az életben annyit jelent, hogy elengedjük az irányítás utáni erős vágyunkat, és hagyjuk, hogy a dolgok a szándékaink szerint maguktól megnyilvánuljanak.

Forrás: http://ujvilagtudat.blogspot.hu/2015/08/valoban-rendelkezunk-szabad-akarattal.htm l
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2015.08 2015. Szeptember 2015.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 74 db bejegyzés
e év: 1028 db bejegyzés
Összes: 8746 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 745
  • e Hét: 6435
  • e Hónap: 12807
  • e Év: 63598
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.