Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / Honoré de Balzac / Menus Gábor
1940.08.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Helyre kell állítani Európa külső határainak védelmét
  2015-09-03 20:30:07, csütörtök
 
 




HELYRE KELL ÁLLÍTANI EURÓPA KÜLSŐ HATÁRAINAK VÉDELMÉT
2015.09.03


Egyetlen megoldásként helyre kell állítani Európa külső határainak védelmét. Orbán Viktor szerint a többi intézkedésről addig nincs értelme beszélni, amíg nem védjük a határokat, és nem tudjuk garantálni a rendezett jogi eljárásokat - foglalta össze a kormányfő a mai, brüsszeli tárgyalásainak eredményét.

Mint mondta, azért érkezett Brüsszelbe, hogy az Európai Parlament, az Európai Bizottság és az Európai Néppárt elnökével tárgyaljon a Magyarországra nehezedő migrációs helyzetről. Arról tájékoztatott, hogy szeptember 15-től új jogi és határrendészeti helyzet áll elő Magyarországon. A parlament holnap elfogadja egy új határrendészet alapjait megteremtő jogszabályt, valamint módosítják a Büntetőtörvénykönyvet - ismertette.

Kijelentette, szeptember 15-től a határrendészet teljes rendőri és katonai ellenőrzés mellett zajlik majd. Nem jókedvünkben cselekszünk így, be kell tartanunk a dublini egyezményt, a Frontexre vonatkozó szabályokat, és a schengeni kódexet - mondta.

Határt átlépni csak az erre kijelölt helyen és megadott időben szabad az olyan országokban, mint Magyarország - idézett a schengeni kódexből. Menekültek ezrei tekintet nélkül a hivatali időre, tömegével lépték át a zöld határt illegálisan - szögezte le, hozzátéve, ennek véget kell vetni, ezért vezeti be a kormány az új szabályokat.

Aláhúzta, cselekedni kell, és minden esélyt megragadni. Ezek az intézkedések lehetővé teszik, hogy a helyzet javuljon - jelentette ki. Jelezte, minden tárgyalópartnerét megkérdezte, van-e jobb ötletük a kerítésnél, amire azt felelték, hogy nem szeretik, de jobb ötletük sincs. "Azt válaszoltam: mi is így vagyunk ezzel" - jegyezte meg.

"A többi intézkedésről addig nincs értelme beszélni, amíg nem védjük a határokat, és nem tudjuk garantálni a rendezett jogi eljárásokat."

A Miniszterelnök mindenkit megkért, ne bírálják azért az országát, mert eleget tesz kötelezettségeinek. Magyarországon és más nyugat-európai országokban is komoly félelem és aggodalom van az emberekben, úgy látják, mi, európai vezetők nem vagyunk urai a helyzetnek, ami bizonytalanságot okoz és félelmet kelt - hívta fel a figyelmet.

Világossá kell tennünk, hogy igyekszünk eleget tenni a kötelességünknek - tette hozzá. Elmondta, az unió nem menekültkérdéssel áll szemben, hiszen a menekültek között sokkal többen vannak azok, akik a jobb élet reményében indultak el, és nem azért, mert erre kényszerültek.

Statisztikákra hivatkozva arra figyelmeztetett, nő azoknak a migránsoknak a száma, akik nem háborús övezetből jönnek. A migrációnak sem időben sem térben nincs korlátja, és ha az unió tovább folytatja ezt a politikát, 10 milliók fognak megjelenni Európa határain szögezte le.

Orbán Viktor világossá tette, Magyarország minden olyan intézkedést támogat, ami kimondja a gazdasági menekülteknek nem érdemes egy jobb élet reményében elindulni, mert nem jutnak át az itteni ellenőrzési rendszeren, és mivel nem menekültek, nem lesz lehetőségük egy jobb otthont találni Európában.

Ez morális kérdés: minden olyan magatartás, ami azt az illúziót kelti, hogy itt befogadják őket, felelőtlen - összegzett. Elmondta, a halálesetek jelentős része abból fakad, hogy emberek azt gondolják, érdemes elindulniuk erre, és vállalni a kockázatot.

Kijelentette, keresztény erkölcsi kötelesség, hogy ne keltsünk beváltatlan illúziókat. Világossá kell tenni, ahol nincs háború, onnan hiába indulnak el, mert nem tudjuk őket befogadni.

Figyelmeztetett, nő a Pakisztánból, Bangladesből, Nigériából, Maliból elindulók száma, és Európában senki sem tudja megmondani, van-e ennek vége.

"Keresztény, erkölcsi kötelesség, hogy ne keltsünk beváltatlan illúziókat."

Következtetésként úgy fogalmazott, hogy egyetlen megoldásként helyre kell állítani Európa külső határainak védelmét. A kormányfő szerint a többi intézkedésről addig nincs értelme beszélni, amíg nem védjük a határokat, és nem tudjuk garantálni a rendezett jogi eljárásokat. ,,Ezrét gondoljuk, hogy Magyarország nem boldogan, de helyesen jár el, amikor megépíti a határt védő fizikai akadályokat" - közölte.

Orbán Viktor szerint világossá kell tenni, hogy ,,olyan nincs, hogy mindenkit beengedünk", mert az Európa végét jelentené.

Megerősítette, ha a parlament holnap elfogadja az új törvényeket, szeptember 15-i hatályba lépésig Magyarország intenzív informáló kampányt indít a tranzit-, és a kibocsátó országokban is, amiben jelzi: nem érdemes vállalni a vándorlás kockázatát, és fizetni az embercsempészeknek, mert a végén Magyarországon keresztül nem lehet illegálisan bejutni az unióba. A miniszterelnök leszögezte, meggyőződése, hogy Schengen forog kockán: a szabad mozgás az európai államok között.

A kvóta kérdéséről elmondta, akkor van értelme erről beszélni, ha a külső határokat képes megvédeni Magyarország.

Újságírói kérdésre cáfolta a hírt, hogy Magyarországról 54.000 menekültet elvinnének. Arra a kérdésre, hogy Magyarország bevezeti-e a határellenőrzést, Orbán Viktor azt válaszolta, hogy a déli határ védelmét kell ellátni, az osztrák oldallal semmilyen határellenőrzést nem akar bevezetni a kormány.

Felmerült kérdésként a tömeges bevándorlás miatti válsághelyzet bevezetése is, amire úgy válaszolt, hogy ehhez jogszabályi változtatás kellene, amit a parlament beleegyezése nélkül nem lehet megtenni.

"A német nyilatkozat óta ezrével vannak olyan menekültek, akik nem akarnak regisztrálni és nem akarnak bemenni a menekülttáborokba sem."

Orbán Viktor kérdésre válaszolva hangsúlyozta: Magyarországon vannak menekülteket összegyűjtő pontok, tehát mindenki, akit regisztráltunk, az ezekre a helyekre lehetőséget kap, hogy elutazzon, vagy odaszállítjuk őket. Ezeken az ellátó helyeken szállás, pénz, élelem, víz, minden van, ami a civilizált létezéshez szükséges rendelkezésre áll - fűzte hozzá, megjegyezve: a probléma azokkal van, akik nem akarnak odamenni.

,,Éppen a német nyilatkozat óta ezrével vannak olyan menekültek, akik nem akarnak regisztrálni és nem akarnak bemenni a menekülttáborokba sem" - mutatott rá, hozzátéve: az ő számukra csak az önkéntes civilek tudnak segítséget nyújtani. A miniszterelnök ennek kapcsán kiemelte: az önkéntesek nagyon értékes és fontos munkát végeznek, amiért köszönettel tartozunk nekik.

A szülő nélkül érkező gyerekek problémájára térve Orbán Viktor hangsúlyozta: Balog Zoltánt a kormány azzal bízta meg, hogy e gyermekek számára mintegy állami gondozást nyújtsanak a megfelelő intézményeken keresztül mind egzisztenciájukat, mind iskoláztatásukat tekintve.

Egy másik felvetésre reagálva a magyar kormányfő kifejtette: amennyiben az embercsempészek és az illegális migránsok Horvátországon keresztül jönnek Magyarországra, akkor ott is kell egy határzár.

Orbán Viktor egy másik válaszában arról beszélt, hogy Magyarországon nincs szükség az úgynevezett ,,hot spotokra", ezekből a létesítményekből véleménye szerint Olaszországban és Görögországban lenne szükség többre. Ezt azzal indokolta, hogy Magyarország nem frontállam, hozzátéve: Görögország megengedő magatartása miatt kényszerülünk a keményebb fellépésre, hiszen, aki Magyarország területére lép, egyben az Európai Unió területére lép.

A kvótarendszer kapcsán pedig úgy fogalmazott: közölni kell a migránsokkal, hogy ne kockáztassanak, ne jöjjenek, hiszen a kvóta egy illúzió a számukra, a kvóta mindenképp továbbnövelné az áldozatok számát.

Egyúttal rámutatott, hogy a kvóta erkölcsileg egy nehéz kérdés, a vezetőknek felelősséget kell vállalniuk, hogy a kvótákról beszélnek, s nem a határok megvédéséről. Minden egyes államnak kötelessége megvédeni határait és polgárait - tette egyértelművé álláspontját a kormányfő.

Újabb kérdésre reagálva Orbán Viktor azt mondta: a menekültek nem Magyarországra, Szlovákiába vagy Észtországba vágynak, hanem Németországba akarnak menni, megértjük, hogy ez Németország számára is egy kihívás, ennek megtárgyalására nyitottak vagyunk.

Szintén a kvótarendszert érintő felvetésre a miniszterelnök úgy reagált: ,,mi eddig csak olyan javaslatot láttunk, mely értelmében hozzánk hozni akartak migránsokat. Szívesen megfontoljuk, ha vinni akarnának, de eddig ilyet még nem hallottunk".

,,Az a benyomás alakulhatott ki az utóbbi időben, hogy akik a kvótát proponálják, azok is tudják, hogy a kvóta nem megoldás" - közölte a miniszterelnök rámutatva, hogy a kvótarendszertől nem jönnek kevesebben.

"Ezt a problémát nem Európában kell megoldani, hanem ott, ahol kialakult."

Egyúttal kiemelte, hogy a kvótarendszerrel felmerülő kérdéseket eddig senki nem válaszolta meg, ,,az csupán egy politikai deklaráció, ami azt a benyomást kelti, mintha az unió vezetői tudnák, hogy mit akarnak". ,,Ceterum censeo: határokat meg kell védeni" - összegzett a kormányfő. Hozzátette: ezt a problémát nem Európában kell megoldani, hanem ott, ahol kialakult.

A részletekről szólva azt mondta: ,,fizetni kell", támogatni kell azokat a közel-keleti országokat, ahol a menekültek vannak.

Maguknak a migránsoknak is az a legjobb, ha közel tudnak maradni a szülőföldjükhöz, ha eljönnek Európába, sohase fognak visszamenni, akkor sem, ha ott már rendeződik a helyzet - magyarázta Orbán Viktor.





Link



Bevándorlók lázadása a Keletinél. 2015.09.02





Link






 
 
0 komment , kategória:  Tragédiák - katasztrófák  
Címkék: határellenőrzést, kötelességünknek, bizonytalanságot, kvótarendszerrel, létesítményekből, iskoláztatásukat, kvótarendszertől, figyelmeztetett, határrendészeti, magyarországról, megtárgyalására, embercsempészek, szülőföldjükhöz, magyarországra, magyarországon, regisztráltunk, miniszterelnök, kvótarendszert, horvátországon, határrendészet, görögországban, tárgyalásainak, olaszországban, kockáztassanak, statisztikákra, válsághelyzet, intézkedésről, menekülteknek, németországba, intézményeken, kényszerültek, tájékoztatott, továbbnövelné, kényszerülünk, rendelkezésre, kvótarendszer, többi intézkedésről, rendezett jogi, parlament holnap, határrendészet teljes, dublini egyezményt, schengeni kódexet, erre kijelölt, olyan országokban, schengeni kódexből, hivatali időre, zöld határt, intézkedések lehetővé, helyzet javuljon, kötelességünknek –, menekültek között, jobb élet, HELYRE KELL ÁLLÍTANI EURÓPA KÜLSŐ HATÁRAINAK VÉDELMÉT, Orbán Viktor, Európai Parlament, Európai Bizottság, Európai Néppárt, Balog Zoltánt, Európai Unió,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Szép estét kedves látogatóimna...  képre írva  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Németh László tollából  Makszim Gorkij gondolata  Nem méltó hozzád  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kövesd a cowboyt!  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Őrizkednünk kell...  Facebookon kaptam  Mai harmónia kártyám  Ágai Ágnes – Csendélet  Facebookon kaptam  képre írva  Tavaszi kép  Facebookon kaptam  Png virág  Jó éjszakát  Elköszönt  Németh László tollából  Boldog születésnapot a ma ünne...  Facebookon kaptam  Ne kapaszkodj magasabbra,  Png ház  Erdőn  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Akarat  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Az igazi szeretetért rendszeri...  Hazára minden embernek szükség...  Kerüld el az evangélium örömén...  Facebookon kaptam  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Soha ne kedvezz...  Paul David Tripp Április 19  Akarat  Mai harmónia kártyám  George Gordon Lord Byron: Inez...  Julian Brass gondolata  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Jó éjszakát  Szívem  Alázat  Kaffka_Margit  Mi lenne ha  Facebookon kaptam  Próbálj meg ...  Png csokor  Facebookon kaptam  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Facebookon kaptam  Gonosz démon-álarc  s immár én is felragyogva, ért...  képre írva  Akarat  George Gordon Lord Byron: Inez...  Png nő  Facebookon kaptam  Jónás Tamás – Végtelen b...  Adakozás  Facebookon kaptam  Akarat  Kellemes délutánt kívánok  Szabolcska Mihály – Ákác...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Popper Péter szavai  Egy maradéktalanul uralt világ  Alázat  Erdőn  Mi lenne ha  s immár én is felragyogva, ért...  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Sose bánj semmit  Facebookon kaptam  Julian Brass gondolata  Mindig jusson idő nevetni  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Erdőn  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Szívem  Még csak most kezdődik a nap  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  A televizió nem a kultúrát kép...  Nem tudhatod  Facebookon kaptam Annuska bar...  Szép napot kívánok  210 éve született a SZÓZAT meg... 
Bejegyzés Címkék
többi intézkedésről, rendezett jogi, parlament holnap, határrendészet teljes, dublini egyezményt, schengeni kódexet, erre kijelölt, olyan országokban, schengeni kódexből, hivatali időre, zöld határt, intézkedések lehetővé, helyzet javuljon, kötelességünknek &#8211, menekültek között, jobb élet, unió tovább, gazdasági menekülteknek, itteni ellenőrzési, jobb otthont, illúziót kelti, halálesetek jelentős, kormányfő szerint, határt védő, kibocsátó országokban, vándorlás kockázatát, végén Magyarországon, miniszterelnök leszögezte, szabad mozgás, európai államok, kvóta kérdéséről, külső határokat, déli határ, osztrák oldallal, tömeges bevándorlás, parlament beleegyezése, német nyilatkozat, helyekre lehetőséget, ellátó helyeken, civilizált létezéshez, probléma azokkal, menekülttáborokba sem&#8221, önkéntes civilek, miniszterelnök ennek, önkéntesek nagyon, szülő nélkül, kormány azzal, megfelelő intézményeken, másik felvetésre, magyar kormányfő, illegális migránsok, másik válaszában, úgynevezett &#8222, létesítményekből véleménye, keményebb fellépésre, kvótarendszer kapcsán, kvóta mindenképp, áldozatok számát, kvóta erkölcsileg, nehéz kérdés, vezetőknek felelősséget, kvótákról beszélnek, határok megvédéséről, kvótarendszert érintő, utóbbi időben, kvótát proponálják, miniszterelnök rámutatva, kvótarendszerrel felmerülő, politikai deklaráció, benyomást kelti, unió vezetői, részletekről szólva, közel-keleti országokat, menekültek vannak, helyzet &#8211, határellenőrzést, kötelességünknek, bizonytalanságot, kvótarendszerrel, létesítményekből, iskoláztatásukat, kvótarendszertől, figyelmeztetett, határrendészeti, magyarországról, megtárgyalására, embercsempészek, szülőföldjükhöz, magyarországra, magyarországon, regisztráltunk, miniszterelnök, kvótarendszert, horvátországon, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 14 db bejegyzés
e év: 84 db bejegyzés
Összes: 4845 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1632
  • e Hét: 21451
  • e Hónap: 61272
  • e Év: 239147
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.