Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / Honoré de Balzac / Menus Gábor
1940.08.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Hol a határ?
  2017-03-29 23:00:35, szerda
 
 







HOL A HATÁR?

Már 27, 2017 | Blog, Dr. Csizmadia László


Társadalmunk tagjaiként az erkölcsi és jogi szabályok ismeretében illik tudnunk, hogy hol a határ.

Európában az erősebb jogán kijelölt földrajzi határok sérthetetlensége a szomszédos országokkal megőrizendő békesség feltétele. A nemzethatárok bár nem a mi akaratunkból, de átívelnek a rajzolt országhatárokon. A V4-ek erős és valódi szövetséges rendszere ma már alkalmas a történelem számára írandó lelki sebeinket jóindulattal gyógyítani. A gyógyszert sem kell feltalálni, régóta létezik, úgy hívják, hogy területi autonómia.

Európa népeinek értéktára a keresztényi civilizáció eddig jól megfért a modernkori demokráciával és jogállamisággal. Ez a hármas szabályozó rendszer kisebb-nagyobb megtorpanásokkal, de tisztelhetővé, erőssé és gazdaggá alakította földrészünket. Olyannyira, hogy kívánatos csemegévé lettünk egyes politikai és gazdasági érdekcsoportoknak, így bekebelezésünk sokak fejében megfordul. Próbálkozások történnek fizikai erőszakkal, lásd újkori népvándorlás vagy politikai és gazdasági indíttatásból az ideológiai szörnyszülött ,,nyílt társadalom" ránk szabadításával.

A migránsáradat megszűrése, megszüntetése az EU és szövetségese, a NATO feladata. Az európai határok áttörése illegális módon, ne szépítsük, akár ok is lehet a háborúra. Mint látjuk, mindez erőszakos vallási térhódítással is együtt jár, agressziónak is tekinthető. A megállítás módszere a vízumkényszer és a tengeri határok sérthetetlenségének visszaállítása.

A NATO szövetségesünk, Törökország nem küldheti ránk az illegálisan érkező migránsáradatot, ez a cselekmény egyenlő lenne az úgynevezett ,,baráti tűzzel". Ezért az ilyen szándék visszautasítandó és bocsánatkéréssel is nehezen kompenzálható.

Afrika és a Közel-Kelet volt gyarmatosító országai meggazdagodtak az uralmuk alá helyezett népek elnyomásából. Napjainkban a nekik küldött nyugati demokrácia exportja, mint gyógyító balzsam súlyos mellékhatásokat okoz, a kitalálók felelősséggel tartoznak.

A V4-ek, a balti és balkáni államok a szovjet kifosztás áldozatai lettek. Az 1989-es 90-es utáni évek e térségnek meghozták politikai értelemben a szabadságot. Azonban a Marshall- segély helyett, a nyugat-európai országok túlzott gazdasági érdekeltségét érezhettük.

Most már elkerülhetetlen, hogy Európa civil lakossága feltegye a fő kérdést, amire nem PC stílusban várja a választ.

A kérdés így szól az EU a pénzhatalmasok világuralmi törekvéseit kívánja-e szolgálni vagy kontraszelektált, túlfizetett, álliberális nézeteket valló bürokratáinak kiebrudalásával megteremti az Európai Unió megálmodóinak ma is életrevaló ajánlását a szuverén nemzetek szövetségét?

A schengeni és dublini szerződések minden uniós tagállamra kötelező érvényűek. Kivételek nem erősíthetik a szabályt. Az engedmények (Görögország és Törökország) az unió értékeinek széthordásához vezettek.

Európa polgárainak halaszthatatlan érdeke a tagországok erős védelmi hadseregének felállítása. Ugyanilyen fontos a szövetség a NATO legerősebb tagjával, az USA-val. A török hadsereg zsoldosként történő foglalkoztatása, a kiszervezett védelmi funkció Európa végét jelentheti.

Gazdasági szempontokat figyelembe véve érdekünk mind a négy égtáj irányába az együttműködés úgy ,,hogy a kecske is jóllakjon és a káposzta is megmaradjon". Az Európai Unió magállamainak dönteniük kell arról, hogy a V4-el, a balti és balkáni államokkal együtt vagy nélkülük. Tiszta vizet a pohárba, a kétsebességes Unió nem megoldás.

Előbbi gondolatok elvezetnek a hazai politika és gazdasági viszonyok reális értékeléséhez. Nem keverhetjük össze a határ, a határtalan és a végtelen fogalmát. A keresztény hit lényege Isten ígérete a földi élet utáni végtelen létezés. Annak ellenére, hogy érezhetünk határtalan boldogságot vagy bánatot tudjuk, hogy a földi élet és az emberi elme nem határtalan.

Európa minden országában fontos tényező, hogy kik és milyen pártok gyakorolják a kormányzást. A józan értékítélettel rendelkező választók felelősség tudatában döntsenek sorsukról. Ezért érdekes számunkra a hatalomra törő politikusok alsó és felső észbeli határának ismerete. Esettanulmányként említsük meg Juhász Pétert, az Együtt megválasztott elnökét. Nála a szürkeállomány vészes csökkenését a szájában vett síp füttyhangja jelzi. Kezelhetjük ezt az önkontroll biztonsági műszereként. Sajnos nem erről van szó, mert a sípjelzése leginkább a nemzeti ünnepeinken hallható, jelezve hogy használója ,,füttyöt hány" a méltósággal emlékező polgárok sokaságára. Tegyük fel a kérdést: hol a határ?

A 21. század meghozta az európai polgárok ébredését. Szellemi lázadás kezdődött, az emberek fontosabbnak tartják emberi sorskérdéseiket, mint a pártpolitikai érdekek érvényesülését. A népfelség elvének prioritását nem kötheti gúzsba, semmilyen gátlástalan politikai érdekeket szolgáló izmus. A hatalomra törő álliberális pártok ígérgetéssel nem anulálhatják a jelenlegi kormányzás uniós politikai és hazai gazdasági sikereit. Ők most mini bizniszpártokat alapítva, szétguruló flipper golyóként pofozgatva, sokadalmat sugározva a polgárok átverésének játékába kezdtek. 2018-ban a választások után ismét látni fogjuk, hogy a baloldalról verejtékezve létrehozott törpepártok elillanva a közpénzekkel, köddé válnak.


Kabaré a sajtótájékoztatón 16-12-31 /Kunhalmi Á./

Link
















 
 
0 komment , kategória:  Média  
Címkék: megtorpanásokkal, kontraszelektált, visszautasítandó, bocsánatkéréssel, sérthetetlensége, sorskérdéseiket, elkerülhetetlen, kiebrudalásával, jogállamisággal, migránsáradatot, országhatárokon, halaszthatatlan, foglalkoztatása, bizniszpártokat, mellékhatásokat, szürkeállomány, visszaállítása, széthordásához, meggazdagodtak, szövetségesünk, szabadításával, értékítélettel, bekebelezésünk, érvényesülését, pénzhatalmasok, indíttatásból, kompenzálható, szörnyszülött, pártpolitikai, tisztelhetővé, megszüntetése, bürokratáinak, megválasztott, földrészünket, megálmodóinak, együttműködés, erősebb jogán, szomszédos országokkal, rajzolt országhatárokon, történelem számára, keresztényi civilizáció, modernkori demokráciával, hármas szabályozó, ideológiai szörnyszülött, migránsáradat megszűrése, európai határok, megállítás módszere, tengeri határok, illegálisan érkező, cselekmény egyenlő, úgynevezett „, ilyen szándék, Csizmadia László, Európai Unió, Juhász Pétert, Kunhalmi,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ted Engstrőm gondolata  A magyar sajtó napja március 1...  Aztán itt van egy másik szerep...  Aztán itt van egy másik szerep...  Nem kell ide békemenet  Jó éjszakát  Házi botox  Müller Péter tollából  Facebookon kaptam  Amikor még rangja volt...  Nem foghatunk rá minden sérülé...  Sajnos ezt elBalogozták  Amikor még rangja volt...  Meghitt estéken . . .  Mai harmónia kártyám  Facebookon kaptam  Az élet  Szép estét kedves látogatóimna...  Könnyáztatta asszonysorsok  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  A magyar sajtó napja március 1...  Mindig tud adni ,  Hernádkakon tánccal ünneplik m...  Atyám !  Az ünnepről  Nem mindegy  1848. március 15-én  ...és mégis ráismersz  Esti kép  Kezdet  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Mai harmónia kártyám  Vágy, élet és sugár  Várnai Zseni - Petőfi márciusa  Paul David Tripp Március 15  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Március  Rejtő Jenő versei  Nagy László - Szerelem emléke  Facebookon kaptam  Könnyáztatta asszonysorsok  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Heltai Jenő: Szabadság  Keresd azt a valakit,...  Boldog ünnepeket kívánok minde...  Facebookon kaptam  Szeretettel  Esti kép  Szép estét kedves látogatóimna...  Ibolya  Facebookon kaptam  Rőzsehordó nő szobra  Aztán itt van egy másik szerep...  Szép estét kedves látogatóimna...  Könnyáztatta asszonysorsok  Paul David Tripp Március 15  gyöngyöstarjáni vérszilva faso...  Magyarország ilyen hely.  Facebookon kaptam  Mély, puha álom - sárga féltés  Por  Nem mindegy  Szép estét kedves látogatóimna...  Szabó Lőrinc: Egy kis értelmet...  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Március 16  A gyomorrontás tojással is kez...  Esti kép  Facebookon kaptam  A kávé  Facebookon kaptam  Fújjad márciusi szél . . .  Könnyáztatta asszonysorsok  Március 15-re emlékve  Kokárda  Jó éjszakát  Könnyáztatta asszonysorsok  Petőfi Sándor - A tavaszhoz  Paul David Tripp Március 17  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Síró nő  A gyomorrontás tojással is kez...  Gősi Vali - Tükre lennék...  Kakaós piskóta  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  képre írva Március 15 -re emlé...  Petőfi Sándor - A tavaszhoz  Mélységes szomorúsággal  Müller Péter tollából  A magukat nyílt és őszinte emb... 
Bejegyzés Címkék
erősebb jogán, szomszédos országokkal, rajzolt országhatárokon, történelem számára, keresztényi civilizáció, modernkori demokráciával, hármas szabályozó, ideológiai szörnyszülött, migránsáradat megszűrése, európai határok, megállítás módszere, tengeri határok, illegálisan érkező, cselekmény egyenlő, úgynevezett &#8222, ilyen szándék, nekik küldött, kitalálók felelősséggel, szovjet kifosztás, 1989-es 90-es, nyugat-európai országok, pénzhatalmasok világuralmi, szuverén nemzetek, unió értékeinek, tagországok erős, török hadsereg, kiszervezett védelmi, négy égtáj, kétsebességes Unió, hazai politika, végtelen fogalmát, földi élet, emberi elme, józan értékítélettel, hatalomra törő, szürkeállomány vészes, szájában vett, önkontroll biztonsági, sípjelzése leginkább, nemzeti ünnepeinken, méltósággal emlékező, európai polgárok, emberek fontosabbnak, pártpolitikai érdekek, népfelség elvének, jelenlegi kormányzás, polgárok átverésének, választások után, baloldalról verejtékezve, sajtótájékoztatón 16-12-31, megtorpanásokkal, kontraszelektált, visszautasítandó, bocsánatkéréssel, sérthetetlensége, sorskérdéseiket, elkerülhetetlen, kiebrudalásával, jogállamisággal, migránsáradatot, országhatárokon, halaszthatatlan, foglalkoztatása, bizniszpártokat, mellékhatásokat, szürkeállomány, visszaállítása, széthordásához, meggazdagodtak, szövetségesünk, szabadításával, értékítélettel, bekebelezésünk, érvényesülését, pénzhatalmasok, indíttatásból, kompenzálható, szörnyszülött, pártpolitikai, tisztelhetővé, megszüntetése, bürokratáinak, megválasztott, földrészünket, megálmodóinak, együttműködés, próbálkozások, felelősséggel, migránsáradat, értékeléséhez, demokráciával, kétsebességes, térhódítással, nemzethatárok, érdekeltségét, magállamainak, vízumkényszer, hadseregének, gyarmatosító, jóindulattal, társadalmunk, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 15 db bejegyzés
e év: 63 db bejegyzés
Összes: 4824 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 220
  • e Hét: 1716
  • e Hónap: 18860
  • e Év: 156232
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.