Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / DoktorStrix / Menus Gábor
1940.08.11
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Gyurcsány keveri a kártyát, ideológiai hadviselés folyik
  2019-11-12 22:00:36, kedd
 
   
 


,,GYURCSÁNY KEVERI A KÁRTYÁT, IDEOLÓGIAI HADVISELÉS FOLYIK"
Magyar Hírlap Dömötör Csaba


Jó lenne nem viszontlátni a nokiás dobozok világát, de olyan arcok jöttek vissza a városházára, Draskovics Tibortól Gál J. Zoltánon át Atkári Jánosig, akik egyszer már letették a névjegyüket

Látjuk, hogyan puhul fel a budapesti álláspont bizonyos kérdésekben. A kormány szeretné a korábban elhatározott beruházásokat megvalósítani, de ez támogató hozzáállás nélkül elképzelhetetlen - nyilatkozta lapunknak Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára, akivel az uniós vitákról és Soros elmaradt magyarországi látogatásáról is beszéltünk.

- A balliberális sajtó az önkormányzati választások óta örvendezik, a HVG egyenesen azt írja, hogy a NER megrogyott. Valóban?

- Sok európai párt szeretne úgy megrogyni, ahogy a Fidesz-KDNP tette október tizenharmadikán. Több mint ötvenegy százalék szavazott a kormánypártokra, ez egyértelmű győzelem. Persze tudjuk, pár fideszes jelölt nem nyert, amit sajnálunk. A kormány azonban ezt követően is arra törekszik, hogy minden településsel szoros együttműködésben legyen. Az építkezés útját választjuk, függetlenül a polgármesterek pártállásától.

- Karácsony Gergely a minap részt is vett a kormányülésen, Orbán Viktor meghívására. Milyen hangulatban telt az egyeztetés?

- Az említett városok közül Budapest sem jelent kivételt, sőt. A fővárosban is fejleszteni szeretne a kormány. A hangulatnál beszédesebb a megbeszélés tartalma. Engem meglepett, hogy Karácsony azzal jött ki a tárgyalásról, hogy a stadionokra végül is igent mond, de az újbudai szuperkórházra lénye­gében nemet, illetve úgy látszik, a Liget Projekt további beruházásainak is keresztbe fekszenek Budapest új vezetői. Ha tehát összegezni kellene: miközben a kampány során stadion­stopról beszéltek, amit látunk eddig, az egy múzeumstop és egy újkórház-stop. A hivatalba lépett városvezetés tehát már most szembemegy a korábbi vállalásaival. Mindenesetre a megbeszéltek szerint továbbra is várjuk az egyértelmű döntést a budapesti fejlesztésekről.

- Meglepődtek amúgy azon, hogy az atlétikai csarnok ügyében is időt kért a főpolgármester, mondván, még nincs közös álláspont?

- Karácsony Gergely vezetési képességeit nem a kormánynak kell minősítenie, ahogy a belső torzsalkodásait sem. Mindenesetre a közgyűlés alakuló ülésén jól látszódott, hogy komoly marakodás indult a megszerezhető pozíciókért. Baranyi Krisztina IX. kerületi polgármester például ,,kihagytak a szaknévsorból" hangulatban kérte számon az új vezetést, amiért nem osztottak neki lapot.

- Hova kerülnek az esetleges karácsonyi vétó nyomán felszabaduló százmilliárdok?

- Korai még erről beszélni. Látjuk, hogyan puhul fel a budapesti álláspont bizonyos kérdésekben. A kormány szeretné a korábban elhatározott beruházásokat megvalósítani, de ez támogató hozzáállás nélkül elképzelhetetlen. Nyilvánvalóan presztízsveszteség lesz, ha a sportértéke mellett a turizmust és a munkahelyteremtést is erősítő atlétikai világbajnokságot mégsem tudjuk megrendezni Budapesten. Ennek a terhét az új vezetésnek kell majd felvállalnia.

- Gyurcsány Ferenc személyesen is részt vett a közgyűlés megalakulásán, úgy tűnt, komoly beleszólása van a folyamatokba. Félig komolyan kérdezem: nem vele kellene inkább tárgyalni?

- A bukott miniszterelnöknek nincsen hivatalos pozíciója a fővárosban. Ettől függetlenül a vak is látja, hogy ő keverte a kártyákat. Mi mást jelentene a látványos felvonulása? Beszédes, hogy Karácsony egy interjúban arról értekezett, hogy a szakbizottsági helyek elosztásánál ott sem volt, az egyeztetéseken nem vett részt. Hát láttuk, Gyurcsány Ferenc viszont nagyon is részt vett. Az új főpolgármester háta mögött mindent megcsinálnak, mindent, amit talán ő maga is szeretne elkerülni. Jó lenne nem viszontlátni a no­kiás dobozok világát, de sajnos baljós előjeleket látunk, olyan arcok jöttek vissza a városházára, Draskovics Tibortól Gál J. Zoltánon át egészen Atkári Jánosig, akik egyszer már letették a névjegyüket - nem jó értelemben.

- Nem szabad hagyni az országot egyszer már majdnem térdre kényszerítő posztkommunista elit visszatérését, fogalmazott a parlamentben. Ha jól értem, Budapesten ez már meg is történt.

- Felelősségünk felhívni a figyelmet arra, kikről is van szó, ha pedig a politikájuk nem az építkezésről szól, minden lehetséges módon fellépni ellene. Az elmúlt napokban ezt megkezdtük.

- Akkor viharos időknek nézhetünk elébe, tekintve hogy Gyurcsányné és férje az ellenzék feladatául szabta korábban egyfajta kormányellenes gócpontok kialakítását polgármestereik számára.

- Reméljük, ez mégsem így lesz, ám látjuk, körvonalazódik egyfajta ideológiai hadviselés. Miközben sajtószabadságról beszélnek, az egyik kerületvezetőjük személyesen akarja felügyelni a helyi lapot, aztán megüzenik, hogy megpróbálnak ellehetetleníteni egy napilapot, egyes színházigazgatóknak pedig azt, hogy biztosan nem nyerhetik meg a pályázatot. Ráadásul megakadályoznák, hogy a róla elnevezett parkban, a korábbi határozatnak megfelelően szobra legyen Szent Istvánnak. Olykor az az érzésünk, egyes fejlesztéseket csak azért akarnak megakadályozni, mert a kormánypártok kezdeményezték. Ennek kapcsán érdekes felvetés, tud-e valaki három olyan grandiózus projektet mondani, ami a korábbi balliberális, Demszky Gábor nevével fémjelzett városvezetés idején épült. Amikor ez a kérdés elhangzik, általában mindenki lefagy. Erre ugyanis nincs válasz. Nem szeretnénk, ha ez az időszak jönne vissza, ahogy azt sem, ha az a politikai garnitúra jutna ismét szerephez, amelyről a Napkelte című műsor vendéglistája jut eszünkbe.

- Áttérve nemzetközi ügyekre, Soros nyilatkozott úgy nemrég, hogy nem mer Magyarországra jönni, mert félti a testi épségét. Jogosan aggódik?

- Teljesen komolytalan ez a felvetés. Mindazonáltal illeszkedik nemzetközi hisztériakeltései sorába. Vagyis tudatos manipulációról van szó.

- Napirenden van a következő uniós költségvetés tervezete, amely jelentős összegeket szánna az említett üzletember szervezeteinek támogatására. A kormánynak ez nem tetszik. Hogy áll ez a kérdés?

- Benne vagyunk egy komoly, a hosszú távú büdzséről szóló vitában. Valóban, ennek része, hogy a senki által meg nem választott politikai aktivistacsoportoknak több pénzt biztosítana Brüsszel, nyilván a tagállamok rovására. Ebbe a sorba illeszkedik Dobrev Klára kampánya is, amely csökkentené a Magyarországnak járó uniós forrásokat. Ez döbbenetes és felháborító. Mindenesetre ez egy kiemelt csatatér. Szerintünk olyan személyeknek kell dönteniük a támogatásokról, akiknek van demokratikus felhatalmazásuk, azaz számonkérhetőek. A politikai aktivistacsoportok nem tartoznak ebbe a körbe. Nemcsak hazánkból, más országokból is tucatnyi példát tudunk hozni arra, hogyan próbálnak mégis beavatkozni a belügyekbe. Soros az idézett interjúban teljes nyíltsággal beszélt arról, hogy így tettek Ukrajnában vagy a Brexit esetében. Ezt ő politikai filantrópiának hívja, csakhogy ez nem az, ez nyílt beavatkozás. Ezt nem szabad hagyni.

- Egyéb szempontok miatt is konfliktus tárgya az uniós büdzsé, Orbán Viktor nemrég Prágában beszélt arról, hogy igazságos költségvetést akarunk. Van erre esély?

- Ahogy említettem, ez egy nagy vita lesz, ám jó hír, hogy jól szervezett a táborunk, a visegrádi együttműködésre lehet alapozni, ahogy a Kohézió barátai nevű csoportra is. Szembe kell nézni ugyanakkor azzal, hogy a britek kilépésével kisebb lesz a közös kassza, s egyértelmű törekvés látszik arra, hogy ebből kevesebb jusson az új tagországoknak, vagyis nekünk. Ez már önmagában nem fair. Külön probléma a visszatérítések rendszere, ami csak fokozza a kuszaságot, illetve jól látható, olyan programokra akarnak nagyobb hangsúlyt helyezni például az agrárforrások rovására, amiknek adott esetben kilencvenöt százaléka ment vissza a régi tagállamokba. Egyébként is érdemes arról beszélni, hogy az ide érkező uniós források jelentős része áramlik vissza Nyugatra a megrendeléseken keresztül. Egyensúlyt és igaz­ságosságot szeretnénk érvényesíteni az uniós költségvetésben.

- Komoly viták zajlanak a formálódó Euró­pai Bizottság körül is, úgy néz ki, Várhelyi Olivér megkapta a bővítési és szomszédságpolitikai portfóliót. Csakhogy Macron a minapi vétójával lényegében megakadályozta a további bővítést. Mire megy így ezzel a területtel a magyar jelölt?

- Felkészült és harcedzett diplomatáról, kiváló szakemberről van szó, aki még az európai parlamenti meghallgatások előtt áll. De szerintem venni fogja az akadályt. Ugyanakkor azt, hogy Gyurcsányné és ellenzéki társai abban látják politikájuk lényegét, hogy lehetőség szerint elgáncsolják a magyar jelölteket a különböző uniós intézményekben, példátlannak tartom. Máshol is vannak belpolitikai viták, de ilyesmiről még nem hallottam. Ami pedig a franciákat illeti: szerintünk ettől függetlenül a bővítés az Európai Unió elemi érdeke, és úgy gondolom, hogy a leendő biztos is ezen meggyőződés mentén jár majd el. Ebben nyilvánvalóan az uniós állam- és kormányfőknek is van, illetve lesz szavuk, ám a törekvésünket nem szabad feladni. Tevékenyen részt veszünk az Európa jövőjéről szóló vitákban és döntésekben.


LinkJászi Oszkár unokái

Kísértet járja be újra a Kárpát-medencét. Jászi Oszkár kísértete. Annak idején erre egy ország ment rá. A történelem persze ismétli önmagát, Jászi szellemi unokái ismét közénk furakodtak az internacionalizmus és a liberalizmus untig ismert jelszavaival ágálva. Nekünk nincs szükségünk Jászi unokáinak "jó" tanácsaira sem.

Link
 
 
0 komment , kategória:  Média  
Címkék: együttműködésben, világbajnokságot, elképzelhetetlen, kerületvezetőjük, megrendeléseken, polgármestereik, tizenharmadikán, torzsalkodásait, megakadályoznák, visszatérítések, költségvetésben, együttműködésre, kormánypártokra, miniszterelnöki, felhatalmazásuk, posztkommunista, magyarországnak, fejlesztésekről, számonkérhetőek, filantrópiának, szervezeteinek, szakbizottsági, százmilliárdok, beruházásainak, tagországoknak, támogatásokról, kezdeményezték, egyeztetéseken, magyarországra, főpolgármester, megakadályozni, manipulációról, fejlesztéseket, meghallgatások, megakadályozta, szuperkórházra, nokiás dobozok, budapesti álláspont, kormány szeretné, korábban elhatározott, uniós vitákról, balliberális sajtó, önkormányzati választások, kormány azonban, építkezés útját, polgármesterek pártállásától, minap részt, említett városok, hangulatnál beszédesebb, megbeszélés tartalma, stadionokra végül, újbudai szuperkórházra, GYURCSÁNY KEVERI KÁRTYÁT, IDEOLÓGIAI HADVISELÉS FOLYIK”, Magyar Hírlap Dömötör Csaba, Draskovics Tibortól Gál, Atkári Jánosig, Dömötör Csaba, Miniszterelnöki Kabinetiroda, Karácsony Gergely, Orbán Viktor, Liget Projekt, Baranyi Krisztina IX, Gyurcsány Ferenc, Szent Istvánnak, Demszky Gábor, Dobrev Klára, Euró­pai Bizottság, Várhelyi Olivér, Csakhogy Macron, Európai Unió, Jászi Oszkár,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Véleményezd!
12.05. 23:22 A civil hajók tevékenységét szabályozó európai megállapodást javasol az ola...
12.05. 22:42 Hillary Clinton volt demokrata elnökjelölt úgy véli, jó elnöke lett volna a...
12.05. 22:32 Ökölvívó ob - Nem lesz Harcsa-Cservenka döntő
12.05. 21:32 Premier League - Menesztették az Everton edzőjét
12.05. 21:23 Női kosárlabda EK - Csoportelső lett a Szekszárd
12.05. 21:23 Jégkorong Erste Liga - Debrecenben győzött a Csíkszereda
12.05. 21:22 Rövidpályás úszó Európa-bajnokság - Késely ezüstérmes, Holló negyedik, Bohu...
12.05. 20:42 Rövidpályás úszó-Eb - A csütörtöki eredmények
12.05. 20:32 Putyin: Moszkva kész előfeltételek nélkül meghosszabbítani az Új START egye...
12.05. 20:32 Új médiaszabályozási rendszer készül Németországban
Tudjátok ?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
Hogyan lehet megszabadulni a kuponoldalak és a maikupon hírlevéltől ?
Kívánhatok, Boldog Új Évet, minden megmaradt Csatilakónak?
Káros az alkohol ? Ha igen akkor mennyire ?
még több kérdés
Blog Címkék
Most megbocsátok  Facebookon kaptam  Bölcs  XIII. hét: 3. Parancsolat : Az...  Hamarabb eljön...  Törvény és pénz  kÖszönöm  XIII. hét: 3. Parancsolat : Az...  Világító torony  Szép napot  Téli kép  Békés, boldog ADVENT 2 vasárna...  Karácsonyi gömb  Fenyőág díszekkel  Igazságot gyorsan  Jó reggelt , szép napot  Modern Mona Lisa  Kislány macival  Facebookon kaptam  Orchideák  Kellemes új hetet  Mint az oltár szent edényét...  Kisfiú almákkal  Advent  Ami ma nincsen meg...  Szép estét  Karácsonyi dekoráció  Hóember  XIII. hét: 3. Parancsolat : Az...  Advent második vasárnapja  Nyuszi füles  ADVENT 2. VASÁRNAPJA Irgalmas...  ADVENT 2. VASÁRNAPJA Irgalmas...  Karácsonyi dekorációk  Boldog szülinapot a ma ünneplő...  Béka tánc a vízen  Facebookon kaptam  Téli képek  Hóember  Png nő  Cicák hóban  Hóember és a gyerekek  Rózsa a tó partján  Karácsonyi dekoráció  Várakoztunk a hóesésre, a pata...  Télapó  Édes és savanyú  Ismeretlen veszély  Téli kép  Töltőtoll  Téli kép  Karácsonyi dekoráció  Egy vödör orgona  Téli este  Szép estét  Minden kedves Látogatómnak! Sz...  Karácsonyi dekorációk  Jó reggelt , szép napot  Korcsolyázó nők  Téli alkony a Bodrog-Közben  Kellemes délutánt kívánok!  Karácsonyi gyertyák  Szép napot  Téli kép  Vízesés alatt  Téli kép  Nő hóemberrel  Kellemes vasárnapot  Png nő  Szabó M Gita: Újabb epizód szo...  Karácsony  Karácsony  Szabó M Gita: Újabb epizód szo...  Kellemes délutáni időtöltést -...  Téli kép  Ne íjesztgess  Téli kép  Cicák hóban  Nő téli öltözékben  Hamarabb eljön...  Ami ma nincsen meg...  Egy angyal és a gyerekek  ADVENT 2 Két gyertyaláng  Nyuszi a hóban  Vádló  Hamarabb eljön...  Adós és hitelező  Téli kép  Kéz kezet mos  Facebookon kaptam  Téli kép  Sárga rózsa  Facebookon kaptam  Szép napot  Mikulás virág  Téli este  Orchideák  Mikulás virág  Vidám, szép napot - nyári fotó  Fenyőág díszekkel 
Bejegyzés Címkék
nokiás dobozok, budapesti álláspont, kormány szeretné, korábban elhatározott, uniós vitákról, balliberális sajtó, önkormányzati választások, kormány azonban, építkezés útját, polgármesterek pártállásától, minap részt, említett városok, hangulatnál beszédesebb, megbeszélés tartalma, stadionokra végül, újbudai szuperkórházra, kampány során, hivatalba lépett, korábbi vállalásaival, megbeszéltek szerint, egyértelmű döntést, budapesti fejlesztésekről, atlétikai csarnok, kormánynak kell, belső torzsalkodásait, közgyűlés alakuló, megszerezhető pozíciókért, esetleges karácsonyi, sportértéke mellett, közgyűlés megalakulásán, bukott miniszterelnöknek, látványos felvonulása, interjúban arról, szakbizottsági helyek, no­kiás dobozok, névjegyüket &#8211, országot egyszer, figyelmet arra, építkezésről szól, elmúlt napokban, ellenzék feladatául, egyik kerületvezetőjük, helyi lapot, róla elnevezett, korábbi határozatnak, kormánypártok kezdeményezték, korábbi balliberális, kérdés elhangzik, időszak jönne, testi épségét, következő uniós, említett üzletember, hosszú távú, senki által, tagállamok rovására, sorba illeszkedik, kiemelt csatatér, idézett interjúban, uniós büdzsé, nagy vita, visegrádi együttműködésre, britek kilépésével, közös kassza, visszatérítések rendszere, agrárforrások rovására, régi tagállamokba, megrendeléseken keresztül, uniós költségvetésben, formálódó Euró­pai, minapi vétójával, további bővítést, magyar jelölt, európai parlamenti, magyar jelölteket, különböző uniós, franciákat illeti, leendő biztos, uniós állam-, ország ment, történelem persze, liberalizmus untig, együttműködésben, világbajnokságot, elképzelhetetlen, kerületvezetőjük, megrendeléseken, polgármestereik, tizenharmadikán, torzsalkodásait, megakadályoznák, visszatérítések, költségvetésben, együttműködésre, kormánypártokra, miniszterelnöki, felhatalmazásuk, posztkommunista, magyarországnak, fejlesztésekről, számonkérhetőek, , ,
2019.11 2019. December 2020.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 1 db bejegyzés
e hónap: 8 db bejegyzés
e év: 253 db bejegyzés
Összes: 3869 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 585
  • e Hét: 1456
  • e Hónap: 13798
  • e Év: 403025
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.