Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / Honoré de Balzac / Menus Gábor
1940.08.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
„Magyarország már megint ég, mint a rongy”
  2023-09-11 22:00:40, hétfő
 
 







,,MAGYARORSZÁG MÁR MEGINT ÉG, MINT A RONGY" - Mérő Vera beleszállt az atlétikai vb kabalafigurájába
Az aktivista szerint az atlétikai vb kabalafigurája testszégyenítést, zaklatást és tárgyiasítást is elkövetett.
2023. szeptember 07

Mérő Vera arról írt a Glamouron, hogy ,,minden különösebb fennakadás nélkül lemehetett volna az atlétikai világbajnokság, csak hát Magyarországon rendezték. És itt még mindig meg lehet csinálni olyan dolgokat, amilyeneket lassan már sehol a világon" - fogalmazott.

Példaként azt hozta, hogy rackajuhnak öltözött emberek ,,csapkodták élő tévéadásban Rubint Réka fenekét, bikiniversenyt hirdettek a versenyre váró sportolóknak, és szumó jelmezbe bújva álltak be a női súlylökők mellé.

Mi pedig égünk, mint a Reichstag"

- fogalmazott a civil aktivista.
,,Provinciális, szexista, nőket lealacsonyító kultúrájú ország vagyunk"

Ezután néhány példán keresztül bemutatta, hogy véleménye szerint miért volt ,,vállalhatatlan az országunkat lejárató a Youhuu-jelenség!" Kifejtette, hogy miért gondolja azt, hogy az atlétikai vb kabalafigurája testszégyenítést, zaklatást és tárgyiasítást követett el. Konklúzióként levonta, hogy ismét beigazolódtak azoknak az előítéleteit, ,,akik szerint provinciális, szexista, nőket lealacsonyító kultúrájú ország vagyunk, ahol a nőkkel bármit meg lehet tenni. És a szomorú az, hogy nem is tévednek nagyot" - hangsúlyozta Mérő Vera.







BARBÁR HELY EZ A MAGYARORSZÁG, PRIMITÍVEK VAGYUNK, NŐKET ALÁZUNK ÉS TÁRGYIASÍTUNK, SZÉGYELLJÜK MAGUNKAT! - UGYE KEDVES MÉRŐ VERA?
2023. szeptember 11. 06:11 Csisztu Zsuzsa


Nagyon fel tudom húzni magam, amikor egy emberi jogi aktivista a nőket (szerinte) megalázó jeleneteket kizárólag országhatárokon belül hajlandó felismerni.

Azt hiszem, nekem talán nem kell bemutatni, hogy milyen is egy férfiak által dominált szakma. Kemény sportágból érkezem, a testszégyenítésről se kell ismeretterjesztő előadást hallgatnom, hogy felismerjem. Sőt, azt hiszem, egészen közelről is láttam már egy-két illetlen jelenetet a sportvilágban az elmúlt pár évtized alatt. Azon ugyanakkor mégis fel tudom húzni magam, amikor egy emberi jogi aktivista a (szerinte) nőket érő megalázó jeleneteket

kizárólag országhatáron belül hajlandó felismerni.

Mert ha küzdünk a nők jogaiért, vagy épp a sportolónőket érő méltatlan, megalázó incidensek és zaklatások ellen, akkor lehetőleg ne szenvedjünk átmeneti vakságban olyankor sem, amikor országhatárainkon túl, a dicsőített demokráciákban történik vérlázító eset! Legyünk következetesek és vegyük észre a sértő megnyilvánulásokat a világ más sportpályáin is, ha már a megtisztulás a cél!

(Azt most hagyjuk, hogy a dicsőített demokráciákból származó, a közönség versenyek alatti szórakoztatására szerződtetett ,,hézagpótló elem", vagyis a kabalafigura mint olyan egyáltalán életképes ötlet-e még a mai sportvilágban, mert persze ezen lehetne vitatkozni.)

Nade! Az nyilván természetes, hogy Mérő Vera a Sziget Fesztiválon IGEN (oda az NTRTEA kitelepült), az atlétikai világbajnokságon viszont NEM bukkan fel, hiszen ez utóbbi vélhetően nem az ő szintje, ez a közönség nem az ő közönsége. Legalábbis a Facebook-posztjai közt nemigen találtam olyasmit, hogy ,,sziasztok, hát ez az atlétikai vb a helyszínen is csúcssz@r volt, megnéztem, nekem elhihetitek!

Az atlétanők sortja túl rövid, szexuálisan tárgyiasítja őket a hasizmukat villantó rövidke felső, pfúj, azonnal tiltsuk be az egészet,

és különben is: pusztított ott egy kabalafigura, ami miatt már megint égünk, mint a Reichstag". (A dőltbetűs rész szó szerinti idézet.)

És amúgy az egész atlétikai világbajnokságról - a helyszínen százezreknek, a közvetítéseknek köszönhetően további közel egymilliárd nézőnek felejthetetlen élményt szerző eseményről - mindössze ekképpen emlékezik meg: ,,Minden különösebb fennakadás nélkül lemehetett volna az atlétikai világbajnokság, csak hát Magyarországon rendezték. És itt még mindig meg lehet csinálni olyan dolgokat, amilyeneket lassan már sehol a világon" - mondja a sportvilág összes bugyrában értelemszerűen tökéletesen jártas aktivista, aki

vélhetően éppen akkor pislog a szemébe repülő (a Sziget Fesztiválon már a levegőtől is bódult állapotba kerülő) muslicától, amikor Luis Rubiales, a Királyi Spanyol Labdarúgó-szövetség (RFEF) elnöke élő egyenes adásban szájon csókolja a csapat egyik játékosát, Jennifer Hermosót.

Nos, azóta látjuk, hol tart a Rubiales kontra Hermoso ügy, erről mi is részletesen beszámoltunk, és persze azt is kiszúrtuk, hogy az emberi jogi aktivista nemcsak megtapsolta, de pozitív példaként ki is emelte Andrés Iniesta Rubialest elítélő viselkedését (igaza is volt Iniestának), csakhogy azt is hozzátette: ,,valahogy így megy ez jobb körökben".

Hát igen, kedves Vera! Ott, azokban a ,,jobb körökben",

az ,,igazi demokráciákban" tényleg így megy - na meg totál másképp is megy, ahogyan azt Luis Rubiales saját nagybátyjától, Juan Rubialestől, az elnök korábbi kabinetfőnökétől megtudhattuk.

Voltak ott munkamegbeszéléseknek álcázott partik olykor talán a kiskorúság határát is súrolóan ifjú hölgyekkel, akiket a diszkóban (vagy mégsem ott? állítólag hol ezt, hol azt hazudta a fejlett demokráciában pallérozódott elnök) csíptek fel a baráti kör tagjai az elnöki különítmény gyaníthatóan ,,társalkodó jellegű" szórakoztatására; azután szó esett az RFEF pénzéből fizetett (úgyszintén munkamegbeszélésnek álcázott, valójában ,,romantikus tartalmú") New York-i kiruccanásokról, valamint a Szuperkupa Szaúd-Arábiának történt kiárusításáról - vagy épp a becsülettel és nagy szakmai hozzáértéssel dolgozó (többek közt női) alkalmazottak indoklás nélküli, tömeges elbocsátásáról is.

Nos, az effélék, úgy tűnik, mind-mind jellemzőek voltak a nagy múltú és - nyilván példaértékűen működő! - Királyi Spanyol Labdarúgó-szövetség vezetőjének háza táján,

aki azóta, nyilván nem önszántából, de mégis lemondott.

Mérő Vera, aki - aktivistához méltóan amúgy - annak idején nem ment el szó nélkül a magyar sportvilág berkein belül is felbukkanó Turi-ügy vagy a Szilágyi Lilu-eset mellett, most mégis úgy érezte, hogy a Youhuu-jelenség önmagában lefestette az egész atlétikai világbajnokságot. Lord Coe szerinti sztenderdeket állító újításokkal teli versenyrendezésestül, kimelkedően pozitív fogadtatásban részesülő fenntarthatósági programostul - mindenestül, cakkumpakk.

Hiszen mi egy ,,provinciális, szexista, nőket lealacsonyító kultúrájú ország vagyunk, ahol a nőkkel bármit meg lehet tenni" - ennyi értékelés épp elég is az atlétikai vébéről, talán még sok is. Szerinte.

Az aktivista eközben arra már nem kapja fel a fejét, hogy az amerikai ,,mintademokráciában" épp most tagadták meg a belépést egy nagy tekintélyű, harminc éve dolgozó, ezalatt összesen hét olimpiáról tudósító sportújságíró kollégától, aki a San Joséban rendezett amerikai tornászbajnokságra érkezett volna tudósítani.

Nos, kiderült, hogy Scott M. Ried amolyan nemkívánatos személy lett a sportágban,

miután kitartóan, újságcikkek egész sorában tárta fel az amerikai tornászvilágban valóban jelen lévő - Larry Nassar pokoli, évtizeken át húzódó szexuális zaklatásainak árnyaként kísértő - testszégyenítéseket, testi-lelki terrorral járó edző-tanítvány viszonyokat.

Az ottani ,,mintademokráciában" pont belefér, hogy ilyen ,,kis horderejű" ügyekben kitiltsanak valakit újságíróként egy sporteseményről. Hiszen ott példaértékűen működik minden. Csak nekünk kell állandóan szégyenkeznünk - most éppen ország-világ előtt,

a kabalánk viselkedése miatt...

(Nyitókép: képernyőfotó Mérő Vera TEDx-előadásából)

Link



KAPCSOLÓDÓ CIKKEK, VÉLEMÉNYEK:







Francesca Rivafinoli: ÁLLATBŐRBE BÚJT FÉRFIAK NYÚLNAK NŐK ALÁ, EZ A KULTÚRÁNK RÉSZE, MAGYARORSZÁG ÉG, ÉGETT ÉS ÉGNI FOG - avagy Mérő Vera már megint hatalmasat ment
2023. szeptember 09.

Kissé mintha újra igazolva lenne az az előítélet, miszerint a nők hisztisek és érzelemvezéreltek, a balos értelmiség tagjai meg befeszült, mindensz*rista nyugatimádók.

Bővebben - teljes cikk lásd Link

Link








EZT IS AJÁNLOM A TÉMÁBAN


VAJON MIHEZ AKAR AZ ELLE NŐI MAGAZIN MAGYAR KIADÁSA ,,INSPIRÁCIÓT" ÉS ,,BIZTATÁST" ADNI? Ugye nem ahhoz, hogy férfiak a saját céljaikra használják egy nő testét?
Francesca Rivafinoli 2023. szeptember 07

Bővebben - teljes cikk: lásd Link

Link











 
 
0 komment , kategória:  Sport  
Címkék: testszégyenítést, világbajnokságot, kabinetfőnökétől, ismeretterjesztő, szórakoztatására, világbajnokságon, kabalafigurájába, fenntarthatósági, sporteseményről, országhatárokon, tornászvilágban, kiruccanásokról, közvetítéseknek, magyarországon, világbajnokság, bikiniversenyt, kabalafigurája, vállalhatatlan, értelemszerűen, elbocsátásáról, demokráciákból, szégyenkeznünk, demokráciákban, következetesek, felejthetetlen, kiárusításáról, konklúzióként, példaértékűen, zaklatásainak, beigazolódtak, tárgyiasítást, lealacsonyító, sportvilágban, pallérozódott, sportolónőket, demokráciában, aktivista szerint, atlétikai világbajnokság, versenyre váró, civil aktivista, országunkat lejárató, nőkkel bármit, emberi jogi, férfiak által, dicsőített demokráciákban, dicsőített demokráciákból, közönség versenyek, kabalafigura mint, nyilván természetes, atlétikai világbajnokságon, atlétanők sortja, hasizmukat villantó, MAGYARORSZÁG MÁR MEGINT ÉG, MINT RONGY”, Mérő Vera, Rubint Réka, BARBÁR HELY EZ MAGYARORSZÁG, PRIMITÍVEK VAGYUNK, NŐKET ALÁZUNK ÉS TÁRGYIASÍTUNK, SZÉGYELLJÜK MAGUNKAT, UGYE KEDVES MÉRŐ VERA, Csisztu Zsuzsa, Sziget Fesztiválon IGEN, Sziget Fesztiválon, Luis Rubiales, Királyi Spanyol Labdarúgó-szövetség, Jennifer Hermosót, Andrés Iniesta Rubialest, Juan Rubialestől, Szuperkupa Szaúd-Arábiának, Szilágyi Lilu-eset, Lord Coe, Scott, Larry Nassar, Mérő Vera TEDx-előadásából, KAPCSOLÓDÓ CIKKEK, Francesca Rivafinoli, ÁLLATBŐRBE BÚJT FÉRFIAK NYÚLNAK NŐK ALÁ, KULTÚRÁNK RÉSZE, MAGYARORSZÁG ÉG, ÉGETT ÉS, ÉGNI FOG, AJÁNLOM TÉMÁBAN, VAJON MIHEZ AKAR AZ ELLE NŐI MAGAZIN MAGYAR KIADÁSA,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Facebookon kaptam  Png fotel  Szép álmokat!  Egy lelki imádság  Hiányzik  Leonardo da Vinci gondolata  Png csokor  210 éve született a SZÓZAT meg...  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Jónás Tamás – Végtelen b...  Julian Brass gondolata  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Png nő  Csak a fogyatkozás látható  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Éretlen vers  Png lepke  Paul David Tripp Április 20  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Szép estét kedves látogatóimna...  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Irgalom és ítélet  Erdőn  Jónás Tamás – Végtelen b...  Radikális szeretet  Facebookon kaptam  A televizió nem a kultúrát kép...  Fekete-erdő desszert  Albert Einstein gondolata  Png virág  Neked tudnod kell  Png kutya  Mindig jusson idő nevetni  Nagyon különös  Facebookon kaptam  Szabolcska Mihály – Ákác...  Boldog születésnapot a ma ünne...  Próbálj meg ...  Nem számIt  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Paul David Tripp Április 20  Egy hatékony szolga  Facebookon kaptam Krisztinától  Szabolcska Mihály – Ákác...  Png csokor  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nem méltó hozzád  Facebookon kaptam  Png rózsa csokor  Facebookon kaptam  Popper Péter szavai  képre írva  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Próbálj meg ...  Alázat  Jónás Tamás – Végtelen b...  Facebookon kaptam  Kellemes délutánt kívánok  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Facebookon kaptam  Akarat  Elköszönt  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Akarat  Facebookon kaptam  Png fotel  Egy hatékony szolga  Boldog születésnapot a ma ünne...  Png férfi  Garai Gábor - Takarítás  Albert Einstein gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 19  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Jó éjszakát  Próbálj meg ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Akarat  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Mai harmónia kártyám  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Csak a fogyatkozás látható  Mai harmónia kártyám  Rátalálsz  Png lepke 
Bejegyzés Címkék
aktivista szerint, atlétikai világbajnokság, versenyre váró, civil aktivista, országunkat lejárató, nőkkel bármit, emberi jogi, férfiak által, dicsőített demokráciákban, dicsőített demokráciákból, közönség versenyek, kabalafigura mint, nyilván természetes, atlétikai világbajnokságon, atlétanők sortja, hasizmukat villantó, dőltbetűs rész, egész atlétikai, helyszínen százezreknek, közvetítéseknek köszönhetően, sportvilág összes, szemébe repülő, csapat egyik, elnök korábbi, kiskorúság határát, fejlett demokráciában, elnöki különítmény, nagy múltú, magyar sportvilág, atlétikai vébéről, aktivista eközben, amerikai &#8222, nagy tekintélyű, amerikai tornászvilágban, ottani &#8222, kabalánk viselkedése, balos értelmiség, saját céljaikra, testszégyenítést, világbajnokságot, kabinetfőnökétől, ismeretterjesztő, szórakoztatására, világbajnokságon, kabalafigurájába, fenntarthatósági, sporteseményről, országhatárokon, tornászvilágban, kiruccanásokról, közvetítéseknek, magyarországon, világbajnokság, bikiniversenyt, kabalafigurája, vállalhatatlan, értelemszerűen, elbocsátásáról, demokráciákból, szégyenkeznünk, demokráciákban, következetesek, felejthetetlen, kiárusításáról, konklúzióként, példaértékűen, zaklatásainak, beigazolódtak, tárgyiasítást, lealacsonyító, sportvilágban, pallérozódott, sportolónőket, demokráciában, szerződtetett, nagybátyjától, hozzáértéssel, alkalmazottak, tárgyiasítunk, sportújságíró, fogadtatásban, országhatáron, sztenderdeket, gyaníthatóan, provinciális, sportpályáin, magyarország, sportolóknak, megtisztulás, köszönhetően, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 14 db bejegyzés
e év: 84 db bejegyzés
Összes: 4845 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4306
  • e Hét: 24125
  • e Hónap: 63946
  • e Év: 241821
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.