Regisztráció  Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Fahéjas süti...
  2013-02-15 20:49:01, péntek
 
 
Hozzávalók a tésztához:

15 dkg porcukor
5 dkg zsír
1 db tojás
1/2 csomag fahéj
1 kávéskanál szódabikarbóna
3 evőkanál tej
2 evőkanál méz
- Mindezt gőz felett felolvasztjuk, majd még melegen 40 dkg lisztet hozzákeverünk.
- 3 lapot sütünk belőle.

A következő mozzanat (vagy az első, mert könnyebb kettévágni, hogyha egy kicsit hidegebb a piskóta) , hogy 6 tojásból piskótát sütünk majd középen kettévágjuk

Krém:
8 dl tej
1 csomag vanília puding
3-4 evőkanál liszt (lehet 5 is a liszt minőségétől függően)
A tejet a vanília pudinggal és a liszttel összefőzzük, majd ha kihűlt hozzákeverjük a 25 dkg vaj és 25 dkg porcukor egyvelegét.

Tetejére csokit olvasztunk.
 
 
0 komment , kategória:  sütemények ,édességek  
Habos almás
  2013-02-15 20:40:46, péntek
 
  Hozzávalók:
Tésztához:
5 tojás sárgája
25 dkg porcukor
15 dkg Rama margarin
12 ek tej
1 cs sütőpor
30 dkg liszt

Töltelékhez:
2 kg alma
cukor az alma savanyúságától függően
1 cs vaníliás cukor
1 kk fahéj
2-3 ek búzadara
5 tojás fehérje
25 dkg porcukor
(mandula, dió esetleg)

Elkészítés:
A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, Rama margarinnal és a tejet is hozzáadjuk, végül beleszitáljuk a lisztet és a sütőport is. Alaposan kidagasztjuk és egy sütőpapírral bélelt, közepes tepsibe simítjuk. 180 fokon 10-15 perc alatt félig megsütjük.
Az almát megpucoljuk, majd lereszeljük. Megszórjuk a cukrokkal és a fahéjjal, összekeverjük, majd hozzáadjuk a búzadarát. A félig megsült tésztára simítjuk, majd ennek a tetejére pedig a cukorral felvert fehérjék habját simítjuk. A tetejére szórhatunk durvára vágott diót vagy szeletelt mandulát ha éppen van otthon. Visszatesszük a sütőbe és a tetejét szárítjuk, míg a hab szép aranybarna nem lesz.
 
 
0 komment , kategória:  sütemények ,édességek  
Túros alagút
  2013-02-15 20:38:24, péntek
 
  Hozzávalók:
1 adaghoz 25 dkg túró,
4 dl tej,10 dkg ráma,
15 dkg porcukor,
1 evőkanál étkezési zselatin/Horváth Rozit használom!
1 csomag babapiskóta.

A túrót villával jól szétnyomkodni, 2 dl tejjel összeturmixolni, a rámát a porcukorral habosra keverni. A zselatint a másik 2 dl tejjel felfőzni, melegen tartani.
A rámás krémhez lassan hozzáadjuk a túrós masszát, és kanalanként a zselatinos tejet, /egyszerre nem szabad mert a zselatin összekapja az egészet/
az így kapott híg anyagot még jól kikeverjük, vagy turmix géppel még tovább keverjük szép simára.
Egy őzgerincet alufóliával kibélelünk a fele masszát bele merjük, majd gyümölcsöket ráhelyezzük/sárga dinnye,barack,banán,tetszés szerint/, és rámerjük a többi anyagot.
A tetejére rumba mártogatott babapiskótát rakunk.
Egy napig állni hagyjuk hűtőben, majd kiborítjuk és már szeletelhető is!
JÓ ÉTVÁGYAT!!! :))
 
 
1 komment , kategória:  sütemények ,édességek  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2013.01 2013. Február 2013.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 1 db bejegyzés
e hónap: 74 db bejegyzés
e év: 1563 db bejegyzés
Összes: 6927 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1000
  • e Hét: 4457
  • e Hónap: 31160
  • e Év: 411916
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.