Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Isten szeretete Krisztus Jézusban
  2015-08-25 13:58:02, kedd
 
  Mit is lehetne még hozzátenni ezekhez? Mivel Isten velünk van, ki lehet ellenünk?! 32 Hiszen ő még a saját Fiát sem kímélte meg, hanem odaadta értünk, mindnyájunkért! Akkor hogyne adna nekünk minden mást is a Fiával együtt?

Ki vádolhatja azokat, akiket Isten kiválasztott? Senki! Isten felmentette őket minden vád alól!

Akkor ki ítélhetné el őket? Talán Krisztus Jézus? Hiszen ő nemcsak meghalt, de fel is támadt értünk! Most pedig az Atya jobb oldalán ül, és közbenjár értünk az Atyánál! Mi választhat el bennünket Krisztus szeretetétől? Elnyomás, szenvedés, nyomor, nehézségek, üldözés, éhínség, ruhátlanság, életveszély, vagy akár ha meg is ölnek bennünket? Nem, egyik sem! Hiszen az Írás is azt mondja:

,,Érted gyilkolnak bennünket állandóan,
olyannak tekintenek, mint a levágni való juhokat."

Mindezek ellenére, minden nehéz helyzetben mi vagyunk a győztesek! Sőt, még annál is többek - ő általa, aki szeretett bennünket.

Mert Isten szeretetétől semmi, de semmi nem tud minket elválasztani - ebben egészen biztos vagyok! Sem halál, sem élet, sem angyalok, sem az uralkodó szellemek, sem ami most van, vagy ami ezután következik, sem azok, akiknek hatalmuk van, semmi, ami a magasságban vagy a mélységben van, semmiféle teremtmény sem választhat el bennünket Isten irántunk való szeretetétől, amely Urunkban, Jézus Krisztusban mutatkozott meg.

Rómaiakhoz 8
Link

Link Link

 
 
0 komment , kategória:  Egyszerű fordítású * Biblia   
Isten önkénteseket keres, nem sorkatonákat
  2015-08-25 12:40:51, kedd
 
  Mert a Krisztus szeretete szorongat minket (2Korinthus 5:14)

Pál azt írja: ,,Bármit is teszünk, azt nem a magunk hasznát keresve tesszük, hanem mert Krisztus szeretete irányít minket." (2Korinthus 5:14 TLB).

Isten önkénteseket keres, nem sorkatonákat.

A besorozottakat a törvény kényszeríti, az önkénteseket szeretetük hajtja.

A Pearl Harbor elleni támadás után szerte Amerikában ellepték a toborzóirodákat; fiúk, akik túl fiatalok voltak még a harchoz, öregek, akik már nyugdíjban voltak, sőt, még vakok is jelentkeztek!

Egy idősebb úr azt mondta a toborzótisztnek: ,,A legnagyobb megtiszteltetésnek érzem, hogy hazámat védve halhatok meg." Miért tettek ilyet? Kötelességérzetből? Igen, de még valami annál is nagyobb okból: odaadásból! Szívüket megragadta egy ügy.

Luther Márton, szembenézve azzal, hogy elveszítheti a szabadságát, a családját, a szolgálatát, sőt akár az életét is, ezt mondta az akkori egyház vezetőinek: ,,Nem vonok vissza semmit. Lelkiismeretemet fogva tartja Isten Igéje!"

Ne kelljen soha könyörögni neked vagy unszolni arra, hogy taníts a vasárnapi iskolában, foglalkozz a fiatalokkal, adakozz Krisztus ügyére, meglátogasd a betegeket, magányosakat és szükségben lévőket, vagy szolgálj mások felé! Neked kellene könyörögnöd azért, hogy tied lehessen ez a megtiszteltetés!

Pál azt mondta: ,,... azt, ami nekem nyereség volt, kárnak ítéltem a Krisztusért. Sőt most is kárnak ítélek mindent Krisztus Jézus, az én Uram ismeretének páratlan nagyságáért. Őérte kárba veszni hagytam, és szemétnek ítélek mindent, hogy Krisztust megnyerjem." (Filippi 3:7-8).

A Krisztusnak való elkötelezettség olyan, mintha aláírnál egy üres csekket azt mondva: ,,Uram, az összeget te írd be!" Nem te teszel szívességet Istennek azzal, hogy szolgálod, ő tisztel meg azzal, hogy engedi, hogy szolgáld. Ma tedd mérlegre azt, hogy mit tennél meg az Úrért, és mérd le, hogy valójában mennyit teszel!

Bob Gass * Mai Ige
Link
 
 
0 komment , kategória:   Mai Ige * Bob Gass *  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2015.07 2015. Augusztus 2015.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 90 db bejegyzés
e év: 906 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 450
  • e Hét: 14135
  • e Hónap: 25188
  • e Év: 86489
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.