|
2019-04-24 13:59:39, szerda
|
|
|
|
|
|
A zöld spárga kevésbé fásodik, és nem kell megpucolni
Aki mégis tart a spárga előkészítésétől, annak javaslom, hogy kezdjen a zöld verzióval. A zöld spárga tovább friss marad, pucolást nem igazán igényel, csak a végeit kell levágni, és általában nem fás.
SPÁRGALEVES
Hozzávalók:
50 dkg spárga
3 dl tejföl
1 evőkanál finomliszt
só
cukor
1 csokor petrezselyem
Elkészítés: A spárgákat megpucolom. Ez a mozzanat az egész spárgaevészet alfája és omegája. Aki zölddel kezd, annak csak a végit kell lekapnia, és egyből ugorhat tovább az elkészítés módjára; de aki a klasszikus fehér spárgából kíván eledelt, az jól figyeljen. A spárgának az aljából levágunk úgy 3 centit, majd a feje felé egy éles késsel körben megpucoljuk, megszabadítva ezzel a fás részektől. A fejét magát NEM kell pucolni.
3-4 centis darabokra vágom, majd enyhén cukros vízben megfőzöm. Sóval ízesítem, a liszttel csomómentesen kikevert tejföllel behabarom, friss petrezselyemmel megszórom. Vajas galuskával dúsítva tálalom.
|
|
|
0 komment
, kategória: Spárgás ételek |
|
Címkék: előkészítésétől, petrezselyemmel, csomómentesen, spárgaevészet, megszabadítva, petrezselyem, megpucoljuk, spárgaleves, galuskával, megpucolom, elkészítés, finomliszt, hozzávalók, klasszikus, megpucolni, spárgából, spárgákat, megszórom, tejföllel, részektől, spárgának, verzióval, általában, behabarom, darabokra, figyeljen, liszttel, megfőzöm, kikevert, lekapnia, levágunk, evőkanál, mozzanat, ízesítem, pucolást, javaslom, zöld spárga, spárga előkészítésétől, zöld verzióval, végeit kell, spárgákat megpucolom, egész spárgaevészet, végit kell, elkészítés módjára, klasszikus fehér, aljából levágunk, feje felé, éles késsel, fejét magát, liszttel csomómentesen,
|
|
|
|
zöld spárga, spárga előkészítésétől, zöld verzióval, végeit kell, spárgákat megpucolom, egész spárgaevészet, végit kell, elkészítés módjára, klasszikus fehér, aljából levágunk, feje felé, éles késsel, fejét magát, liszttel csomómentesen, előkészítésétől, petrezselyemmel, csomómentesen, spárgaevészet, megszabadítva, petrezselyem, megpucoljuk, spárgaleves, galuskával, megpucolom, elkészítés, finomliszt, hozzávalók, klasszikus, megpucolni, spárgából, spárgákat, megszórom, tejföllel, részektől, spárgának, verzióval, általában, behabarom, darabokra, figyeljen, liszttel, megfőzöm, kikevert, lekapnia, levágunk, evőkanál, mozzanat, ízesítem, pucolást, javaslom, zölddel, omegája, aljából, tálalom, ugorhat, pucolni, eledelt, módjára, levágni, fásodik, kevésbé, dúsítva, igényel, kezdjen, enyhén, egyből, végeit, alfája, centis, tovább, spárga, tejföl, késsel, igazán, körben, vízben, csokor, cukros, centit, ezzel, fejét, magát, mégis, annak, kíván, fehér, vágom, friss, egész, cukor, vajas, sóval, marad, végit, , ,
|
|
|
|
2024. április
| | Hét | Ked | Sze | Csü | Pén | Szo | Vas | |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |
29 | 30 | |
| |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
4 db bejegyzés |
e év: |
41 db bejegyzés |
Összes: |
8746 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Általános (1237)
- Belső kör (74)
- Család (203)
- Munka (6)
- Haverok (9)
- Iskola (10)
- Hit és vallás- versek,idézete (287)
- novellák, gondolatok, versek (73)
- 1-tál étel (56)
- A természet gyógyszertárából (146)
- Advent (100)
- Advent (9)
- Adventi gondolatok 2015 minden (29)
- Alkohol és likör stb... (13)
- Anyák napjára (18)
- Apró tea sütik (66)
- Barátoknak (29)
- Betegekért ima (27)
- Böjtös ételek (húsmente) (48)
- Bölcsességek (112)
- csibehúsos és más szárnyasok (246)
- Cukrosoknak diétás étrend (25)
- Diétásak (65)
- Dinus és Regi (48)
- Ecetekről (10)
- Egészség,életmód (461)
- Egészségünkről (97)
- EGYASSZONY az én történetem(fe (6)
- EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZE (22)
- Elgondolkodtató (85)
- Élsz,Barackvirág! (10)
- Érdekes (10)
- Finom husik (80)
- Forever (6)
- Főzés-sütés (65)
- Fűszerkalauz (41)
- Gombócok (10)
- Gyógyászat (169)
- Gyógyító gyyümölcsök,teák,olaj (136)
- gyors édesség (22)
- Gyümölcslevesek (37)
- Hal ételek (31)
- Házi mosószer és egyebek készí (4)
- Hírek a világból (70)
- Horoszkóp (47)
- Humormorzsa (9)
- Húsvét (36)
- Húsvétra töltött husik (20)
- Idézetek,szép mondások (9)
- Ima kilenced (119)
- Ima nyolcad (6)
- Imádságok,áldások. (638)
- Isten patikája. (42)
- Jó éjszakát (29)
- Jó ha tudod (91)
- Jó napot (29)
- Jó reggelt (147)
- Karácsony (55)
- Karácsonyi ételek (50)
- Kelt tészta édes és sós (121)
- Kérdések-válaszok (6)
- Kis Szent Teréz (28)
- Kívánságok (7)
- konyhai tudnivalók (54)
- Könnyű ételek,saláták,stb... (100)
- köretek (37)
- lekvárok-befőzése,szörpök (63)
- Lélekemelő (249)
- Lelkipásztori elmélkedés (220)
- levesek (63)
- mások tollából (74)
- Masszázs és Csakrák (21)
- Mikulás (4)
- Nagymama gyógyító receptje (100)
- okosságok (75)
- Olcsó, finom és házias recepte (73)
- Palacsinták édes - sós (4)
- pünkösd (9)
- Rózsafűzér (40)
- saláták (32)
- Schüssler sók (7)
- sertéshúsos (119)
- Spárgás ételek (9)
- sütemények ,édességek (472)
- Szent Ágnes (1)
- Szent András (2)
- Szent család ünnepe (2)
- Szent Erzsébet (9)
- Szent Ferenc (3)
- Szent Márton (1)
- Szent Mihály Arkangyal (1)
- Szent Mónika (1)
- Szent Pio atya (234)
- Szent Rita (9)
- Szentek (43)
- Szép történetek (48)
- Szeretett könyv (46)
- Szilveszter (3)
- Szószok (16)
- Születésnapi Köszöntők (7)
- tallózásból (15)
- Tanulságos történetek (210)
- Tésztafélék (45)
- Tudnod Kell (25)
- Túrmezei Erzsébet versei (48)
- Új év (3)
- vacsorára reggelire (47)
- Vad ételek (6)
- Versek (262)
- Viccek (37)
|
|
|
|
- Ma: 1867
- e Hét: 7557
- e Hónap: 13929
- e Év: 64720
|
|
|