Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / Honoré de Balzac / Menus Gábor
1940.08.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/3 oldal   Bejegyzések száma: 29 
Júlia napra
  2012-02-15 21:41:59, szerda
 
 







JÚLIA NAPRA


Névnapodra - sok szeretettel!







Kedves Júliák!

Névnapotok alkalmából nagyon boldog névnapot kívánok!!!







Jeles nap köszöntött ma reánk,
Te nevedet örömmel zengi szánk.
Veled ünnepel az egész családod,
Mosolyogva fogad ma minden barátod.
Mivel már régóta vagyunk barátok
Így én is Neked e pár sorral:
Boldog Névnapot kívánok!







Egy nap, majdnem olyan mint a többi,
De az emlék már a holnap poharát tölti,
És a holnap most még csak álomvilág,
Ám a perc itt van, mosollyal nyit rád,
Hogy legyen erőd, legyen hited,
Amíg utadon terhedet viszed,
És tudj nevetni, játszani örömmel,
Hogy a holnap szeretni jöjjön el,
Napsugárral, esővel, szivárvánnyal,
A szívben tüzel, a kertben száz virággal,
S hogy legyen aki szeret, S ott van Veled,
Boldog névnapot kívánok Neked!







Rómeó és Júlia

Dalszöveg

Szívből szeretni híven ! Nincs szebb égni e tűzben!
És együtt repülni fel, hogy lelkünk kevésbé féljen!

Szívből szeretni annyi, érte mindent föladni !
És szállni, fent sólyom szárnyon szállni, áldást találni!

Égig emeld a szíved ! Száguldj, szerelmünk hirdesd!
És így nyer értelmet végleg álom, boldogság, élet!

Szívből szeretni híven ! Nincs szebb, égni e tűzben !
És együtt repülni fel, hogy lelkünk kevésbé féljen!

Szívből szeretni mámor, elvész közel s a távol!
És érezd, a szíved lángol, eltűnt a múlt a mából.

Szívből szeretni annyi (szeretni szívből),
érte mindent föladni (szállni, csak szállni)!
És szállni fent sólyom szárnyon szállni,
áldást találni ( áldást találni )!

Szívből szeretni híven (szívből szeretni)!
Nincs szebb, égni e tűzben (égjünk e tűzben)!
És együtt repülni fel, hogy lelkünk kevésbé féljen!

Szerelem







Virág helyett sok szeretettel:


Richard Cleyderman - Rómeó & Juliet

Link



Névnapra - sok szeretettel

Link


Sok boldog névnapot... /Németh Tamás/

Link



Rómeó & Júlia: Szívből szeretni /Dolhai Attila & Szinetár Dóra/

Link



Juliana - Claude Michel /1976/

Link



SHAKIN STEVENS - Oh julie

Link

Ez a videó már nem érhető el - Sajnálom!
Helyette az alábbi Link:


Link













 
 
0 komment , kategória:  Névnap- szülinap  
Elhunyt Whitney Houston /1963.08.09 - 2012.02.11/
  2012-02-14 14:05:06, kedd
 
 




IN MEMORY OF WHITNEY HOUSTON /1963.08.09 - 2012.02.11/


Negyvennyolc éves korában meghalt Whitney Houston énekesnő. Los Angeles-i hotelszobájában halt meg, a kiérkező mentők még megpróbálták újraéleszteni, de hiába.

Houston a Grammy-díj vasárnap esti átadására érkezett Los Angelesbe, szombat este fellépett volna Clive Davis lemezproducer hagyományos Grammy-díj-átadó előtti partiján. Néhány órával a fellépés előtt hunyt el.

Az énekesnő utoljára csütörtökön mutatkozott nyilvánosan, egy Grammy-díj-átadót megelőző partin. Állítólag remekül érezte magát, és még egy dalt is előadott.

Vasárnap tartják az 54. Grammy-gálát Los Angelesben, a CNN úgy tudja, hogy az eseményen tisztelegnek majd Whitney Houston előtt. A díjátadón Jennifer Hudson emlékezik majd meg az énekesnőről.

Az énekesnő évekig küzdött kábítószer-függőségével, a Bobby Brown rapperrel kötött viharos házassága alatt szokott rá a kokainra.

Whitney Houston 1963 augusztus 9-én született. Édesanyja híres soul énekesnő volt. Whitney 11 évesen kezdett el énekelni a helyi gospel kórusban, de nemsokára már egy New York-i klubban lépett fel az édesanyjával.

Első szólólemeze 1985-ben jelent meg, a nevét viselő lemez minden idők legsikeresebb debütáló női lemeze lett, a Rolling Stone Magazin 1986 legjobb albumának nevezte meg, és a lap minden idők ötszáz legjobb lemezét felsoroló listáján a 254. helyet kapta meg

Houston filmekben is szerepelt, leghíresebb dalai közé tartozik az énekesnő főszereplésével 1992-ben forgatott Több mint testőr című film betétdala, az I Will Always Love You is. A film zenéje 1994-ben az év albuma lett a Grammy-átadón, a betétdal kislemeze pedig minden idők legtöbb példányban elkelt női dala lett az évek alatt.

A Több mint testőr sikere után Whitney Houston több filmszerepet is kapott, és általában ő énekelte a filmek betétdalait is. 1995-ben az Igazira várva, 96-ban pedig a Kinek a papné című filmben szerepelt és énekelt. Ez utóbbi film zenéje egyébként minden idők legnagyobb példányszámban értékesített gospel albuma is.

Nyolc év után, 1998-ban adott ki újból saját szólóalbumot a My Love is Your Love-ot, amely először Greatist Hits-lemeznek indult egyetlen új dallal, de végül csak új számok kerültek fel rá.

Whitney Houston a kilencvenes évek közepéig volt a csúcson, ő volt a tökéletes amerikai énekesnő, akit a kertvárosi anyukák példaképnek állítottak lányaik elé. 1992-ben összeházasodott Bobby Brown rapperrel, és egyre több olyan kép jelent meg róla a bulvársajtóban, amelyen részeg, vagy szemmel láthatóan kábítószer hatása alatt áll.

Whitney házassága alatt kórosan lefogyott, rászokott a kokainra, egyre többször mondott le koncerteket, vagy tévés fellépéseket, de olyan is előfordult, hogy a kísérő zenekar legnagyobb megdöbbenésére egy teljesen más dalt kezdett el énekelni, mint amit azok játszottak. A rappertől végül 14 év házasság után, 2006-ban vált el, ekkor vált nyilvánvalóvá, hogy az énekesnőt többször is megverte házasságuk alatt a férje.

Houston 2000-ben nyerte hatodik Grammyjét, a következő években azonban kábítószer-függősége miatt rehabilitációra vonult. Houston hét év után 2009-ben jelentkezett új albummal, az I Look To You-val, amely elnyerte a kritikusok elismerését.

Houston egy évre rá indult világ körüli turnéra, miután úgy érezte, túljutott házassági gondjain és kábítószer-függőségén. A világ körüli turné első állomásán, Ausztráliában azonban botrányok kísérték a koncertjeit. Sydney-ben a nézők szerint az énekesnő többször a dalok felénél pihent egy kicsit, vagy a refrének helyett köhécselt. Brisbane-ben pedig állítólag két szám bemutatása után hosszabb szünetre kényszerült, és az egész fellépés alatt háttérénekeseire hagyatkozott.

Párizsban azonban már kórházba kellett szállítani az énekesnőt, akinek állítólag krónikus gégegyulladása és fertőzése volt, ezért lemondta a koncertjét.

2011-ben újból rehabilitációs kezelésen vett részt alkohol- és drogproblémái miatt. Tavaly jelentették be, hogy Houston főszereplésével forgatják le az 1976-os The Sparkle című film remake-jét, amelynek munkálataiban az énekesnő producerként is részt vett. A film forgatása már véget ért, Houston utolsó filmszerepének bemutatóját augusztusra tervezték az Egyesült Államokban.

A Guiness Rekordok könyve szerint Whitney Houston a valaha legtöbbet díjazott női előadóművész. Díjai közt szerepel 2 Emmy, 6 Grammy, 38 Billboard Music Awards, 22 American Music Awards, pályafutása alatt összesen 415 díjat és kitüntetést vehetett át. Albumjaiból több mint 170 millió fogyott világszerte.

A Sony Music Entertainment New Yorkban, 2012. február 12-én adta ki az alábbi közleményt:

"Whitney Houston egy valódi ikon volt, egy olyan egyedülálló tehetség, aki több generáció énekeseit inspirálta, és rajongók millióinak okozott boldog perceket. Páratlan szépségű és erejű hangja örökre megváltoztatta a zenét, és olyan időtlen slágereket hagyott hátra, melyeket sohasem felejtünk el. A Sony Music család nagyon fontos tagja volt, aki karrierjét az Arista Records kötelékében töltötte. Elképesztően fog hiányozni! Legmélyebb részvétünket küldjük lányának és egész családjának."


Whitney Houston - I Will Always Love You /Örökké szeretni foglak/

Link



A videó sajnos már nem elérhető - Sajnálom!
Helyette az alábbi Linken:

Whitney Houston - I Will Always Love You /Örökké szeretni foglak/

Link



Whitney Houston - I Wanna Dance With Somebody /1987/

Link



Whitney Houston - One Moment In Time(Grammy Awards Live) 1988

Link



A videó sajnos már nem elérhető - Sajnálom!
Helyette az alábbi Linken:

Link



Whitney Houston - My Love Is Your Love /1998/

Link


Több, mint testőr - Film / részlet

Link






















 
 
0 komment , kategória:  Zene, zene, zene...  
Kíváncsiak Klubja
  2012-02-14 12:59:55, kedd
 
 




EMLÉKEZTEK MÉG EZEKRE ?

Kíváncsiak Klubja!


1953 októberében kezdte meg a Magyar Rádió Ifjúsági Osztálya a Kíváncsiak Klubja című sorozatát. A műsorok a hallgatók kérdéseire épültek, de nemcsak tárgyi ismereteket kívántak adni, hanem irodalmi és zenei élményt is.

A kíváncsiság kiapadhatatlan forrása lett a műsornak. Már az első felhívástól kezdve áradtak a kérdések. Az érdeklődés kiterjedt a művelődéstörténet, nyelvészet, irodalom, történelem, élettan, természetrajz, csillagászat, zene területeire. Hölgyektől férfiakig, kisiskolásoktól nyugdíjasokig minden korosztályból jelentkeztek kíváncsiak.

A sorozat megformálója, kialakítója és állandó írója Dr. Bélley Pál volt. A sokoldalúan művelt, a tudomány úgyszólván minden területét áttekintő könyvtáros írónak szenvedélye volt a műveltség terjesztése. A szüntelen olvasás és tájékozódás nála nem öncél volt, hanem párosult azzal a lankadatlan törekvéssel, hogy tudását közkinccsé tegye. A legnaivabb gyermeki kérdéssel éppen olyan szívesen foglalkozott, mint a bonyolult bölcsészeti problémával. Mester volt a rádiószerű feldolgozásnak. Változatosság, könnyedség, humor és közvetlenség jellemezte munkáját.

Az élete delén, hirtelen elhunyt író rádiós műveiből összeállított gyűjtemény munkájának csekély töredékét és - rádiós eszközök híján - halvány vázlatát adhatja csak vissza, de úgy hisszük, hogy a műsorok sok ezer hallgatója így is szívesen fogadja, és haszonnal forgathatja.
/A Kiadó/


Feltétlen nézd meg, ha van egy kis időd. SZENZÁCIÓS összeállítás!

Kíváncsi kérdések és válaszok Tárháza

Olyan kérdésekre kapsz itt választ, ami mindenkit érdekel.

A kérdések és válaszok a megfelelő fejezetekben találhatók, válogatni fejezetenkénti /kérdések szerinti/ bontásban is lehet. Letöltés nélkül, azonnal nézhetők, csak klikk a LINK-re.

Jó szórakozást!


Bélley Pál: Kíváncsiak Klubja


JÓ ÉS ROSSZ SZOKÁSAINK

Mikor vált szokássá a köszönés?
Miért koccintunk?
Mióta viselnek jegygyűrűt?
Mióta használnak szappant?
Mióta fürödnek az emberek?
Mióta divat a strandolás?
Mióta használunk zsebkendőt?
Honnan ered az a szokás: a lábakat az asztalra rakni?
Mióta söprik az utcákat?
Mióta szokás újévi üdvözletet küldeni?
Mióta ünneplik a születésnapot?
Mióta állítunk karácsonyfát?
Honnan ered a kegyeleti gyertyagyújtás szokása?
Miért fekete a gyász színe?
Hol és mikor alkalmazták először a verést nevelőeszközként?
Miért április elseje az ugratások napja?
Miért zöld borításúak általában az íróasztalok?
Ki írta az első végrendeletet?
Honnan ered az ezüst-, arany- és gyémántlakodalom, továbbá az ezüst-, arany- és vasdiploma elnevezése?
Miért éppen 21 ágyúlövéssel fogadják az államfőket?





Link




AZ ESZEM-ISZOM KÖRÉBŐL

Mit evett előbb az ember, növényt vagy húst?
Sütött vagy főzött előbb az ember?
Mióta esznek asztalnál az emberek?
Mióta használunk kanalat?
Mióta használunk szalvétát?
Igaz-e, hogy az ősmagyarok nyereg alatt puhították a húst?
Egészséges-e a csak növényi táplálkozás?
Táplál-e a víz?
Mikor volt az első disznótor Magyarországon?
Mióta él az ember kolbásszal?
Ki találta fel a rántott csirkét és a bécsi szeletet?
Mi köze az Esterházyaknak a rostélyoshoz?
Miért pirul meg a sült krumpli és a főtt nem?
Hol és ki gyártott először szalámit?
Mióta fogyasztunk tojást?
Honnan ered a joghurt?
Honnan származik a vitamin elnevezés?
Mióta eszünk savanyú káposztát?
Mióta fogyasztunk sárgarépát?
Mióta kerül saláta az asztalunkra?
Mióta használunk paprikát?
Táplál-e a hagyma?
Ki találta fel az élesztőt?
Ki sütötte az első kiflit?
Ki készítette az első szendvicset?
Mióta esznek perecet az emberek?
Ki találta fel a majonézt?
Hogyan készül a méz?
Hol ették az első csokoládét?
Honnan kapta nevét a mignon sütemény?
Honnan származik az indiáner?
Hol készítettek először bort?
Miért szürkebarát a szürkebarát?
Ki találta fel a sört?
Miért kell a kávét pörkölni?
Mióta iszunk teát?
Hogyan alakult ki a vendéglátás?





Link



FORGOLÓDÁS A DIVAT KÖRÜL

Milyen volt az első divatlap?
Honnan ered a kombiné viselete?
Mióta használunk gombolást?
A női kézitáskát mióta viselik?
Mióta divat a magas cipősarok?
Mióta viselnek a nők kalapot?
Ki találta fel a kötést és horgolást?
Volt-e cipőjük a honfoglaló magyaroknak?
Mióta viselnek az emberek szandált?
Mikor jött divatba a borotválkozás?
Mióta divatos a bajusz?
Mióta viselnek a férfiak hosszú hajat?
Mióta viselnek nyakkendőt a férfiak?
Mióta viselnek mellényt?
Mióta viselnek raglánt?
Miért spencer a kurta kiskabát?
Honnan ered az élére vasalt nadrág divatja?
Mióta divat a bricsesznadrág és kik viselték?
Hogyan alakult ki a kalap?
Milyen a vaskalap?
Mit tudunk a kesztyűviselet múltjáról?
Mióta divat a gomblyukvirág?
Ki találta fel az esernyőt?
Miért kockás a skót népviselet?
Honnan származik az anorák?





Link



SPORT ÉS JÁTÉK

Mióta van munkás-sportegyesület Magyarországon?
Ki volt az első magyar ökölvívó?
Honnan ered a pingpong szó?
Mióta szerepel a testnevelés az iskolai oktatásban?
Mióta korcsolyáznak?
Mióta táncolnak hazánkban a jégen?
Mikor kezdtek síelni Magyarországon?
Mióta teniszeznek?
Ki találta fel a dzsudót?
Ki viselte az első sportruhát?
Ki találta fel a sakkot?
Honnan ered a kockajáték?
Ki találta ki a nyelvi játékot?
Mióta ismerjük a francia kártyát? Mit jelent a kőr, pikk, treff és káró?
Hogyan került a magyar játékkártyára Tell Vilmos alakja?
Mit jelent a szubkontra és a hirskontra a kártyajátékban?
Ki készítette az első kaleidoszkópot? Mivel játszottak az ókori gyerekek?
Kitől kapta nevét a barkochba játék?
Hogyan született a lottó?
Hol született a lemezlovas, a Disc Jockey műfaja?





Link



BABONÁKRÓL TÉVHITEKRŐL

Miért mondják a tüsszentőnek: kedves egészségére?
Miért hoz szerencsét a lópatkó és a négylevelű lóhere?
Miért hoz szerencsét a kéményseprő?
Miért fűződik annyi babona a tükörhöz?
Honnan ered a gólyamese?
Miért vasorrú bába a mesebeli boszorkány?
Honnan ered a kacsatermő fáról szóló mese?
Mi a magyarázata a magyar népmesében a gyakori "szerencséd, hogy öreganyádnak szólítottál" motívumnak?
Miért a nyuszi hozza a húsvéti tojást?
Honnan ered az a mese, hogy az aranyszínű szőlőben arany van?
Énekel-e a haldokló hattyú?
Meg lehet-e halni a liliom illatától?
Volt-e özönvíz?
Lehetséges-e az, hogy nagy nyári záporok alkalmával békaporontyok, csigák és giliszták is hullanak az égből?
Hullhat-e az égből manna?
Van-e lélekvándorlás?
Mi az asztaltáncoltatás titka?
Mi a spiritizmus?
Lehet-e ujjheggyel látni?
Léteztek-e egyszemű emberek?
Milyen a garabonciás diák?
Láthatók-e nappal a csillagok a kutak fenekéről?





Link



MIÓTA ISMERJÜK? HONNAN TUDJUK?

Mikortól január elseje az év első napja?
Ki "fedezte fel" a levegőt?
Ki észlelte először gáz létezését?
Mikor építették az első csónakot?
Mivel világított az ősember?
Mióta használ az ember kőolajat?
Mióta üvegezik az ablakot?
Mikortól használunk papírtapétát?
Mióta kürt a posta jelvénye?
Mikor állították az első hirdetőoszlopot?
Mióta számozzák a házakat?
Mikor rendezték az első kiállítást?
Mikor alakult az első utazási iroda?
Mikor nyílt meg Magyarországon az első nyilvános képzőművészeti gyűjtemény?
Mióta használnak ceruzát írásra?
Ki találta fel a gyorsírást?
Mióta ismerik a budai "Hunyadi János" keserűvizet?
Mikor és hol kezdték az állampolgárok nyilvántartását?
Mióta vannak katonai rendfokozatok?
Miért a dicsőség jelképe a babérkoszorú?
Mióta vannak kitüntetések?
Miért kell a katonáknak egyszerre lépniök?
Ki találta fel a fésűt?
Mióta ismerik a tükröt?
Ki találta fel a varrótűt?
Mióta használnak gombostűt?
Ki találta fel a szemüveget?
Ki készítette az első hőmérőt?
Mióta van vízvezeték Budapesten?
Mióta használnak maltert?
Ki, mikor és hol találta fel a cementet?
Mióta bányásznak sót?
Miért visel a cirkuszi bohóc csúcsos sapkát?
Mikor adták ki az első magyar KRESZ-t?
Ki találta fel a pneumatikus abroncsot?
Ki találta fel a sínpályát?
Mióta van színházjegy?
Hogyan alakult ki a cirkusz?
Mióta van bohóc a cirkuszban?





Link



AMIRE AZ IRODALOMBÓL KÍVÁNCSIAK VOLTAK

Melyik volt az első regény?
Mióta van folytatásos regény?
Mikor írták a legrégibb krimit?
Ki írta az első magyar szatírát?
Miről szólt a világ első riportja?
Mióta vannak irodalmi versenyek?
Volt-e a magyar irodalom történetében írói bajvívás?
Mióta vannak nemzeti himnuszok?
Honnan ered és mit jelent az interjú?
Miért kezdődik a legtöbb népdal természeti képpel?
Mit nevezünk ponyvairodalomnak?
Miért fűzfapoéta a rossz költő?
Mi a makaróni-költemény?
Igaz-e, hogy Petőfi mecénása egy szabómester volt?
Mennyit keresett Petőfi a verseivel?
Milyen sportot kedvelt Petőfi?
Miért és hogyan tanult meg Petőfi és Arany gyorsírni?
Hiteles történeti adatok alapján írta-e Gárdonyi az Egri csillagokat?
Igaz történetet dolgozott-e föl Mikszáth A fekete városban?
Sokat utazott-e Verne Gyula és May Károly?
Verne több magyar tárgyú regényt írt, honnan ismerte hazánkat?
Élt-e Robinson és Péntek?
Élt-e valaha Rinaldo Rinaldini?
Élt-e Don Juan?
Élt-e Faust?
Élt-e Münchhausen?
Élt-e Rómeó és Júlia a valóságban?
Hány könyvet tud elolvasni egy átlagos ember élete során?





Link



KALANDOZÁS A TÖRTÉNELEMBEN

Hányan voltak a honfoglaló magyarok?
Hogyan kelhettek át őseink a nagy folyókon ?
Hogyan nyerték a vasat a honfoglaló magyarok?
Vadászhattak-e bölényre a honfoglaló magyarok?
Hogyan élelmezték seregüket a kalandozó magyarok?
Milyen lovon ült Árpád?
Állandóan viselték-e a koronát a magyar királyok?
Miért ferde a magyar koronán a kereszt?
Harci eszköz-e a fokos?
Kiről nevezték el a visegrádi Salamon-tornyot?
Hogyan zajlott le a lovaggá ütés?
Miként jutott Mátyás király a Corvin névhez?
Történeti személy-e Dobó Katica?
Honnan származnak a cigányok?
Melyik a legrégibb magyar város?
Vannak-e hazánkban francia települések?
Mióta piros-fehér-zöld a magyar zászló?
Miért oly kicsinyek a Nemzeti Múzeumban levő régi páncélok?
Mióta nevezik a magyar földművelőt parasztnak?
Hogyan kerültek bolgárkertészek hazánkba?
Létezett-e Bábel tornya?
Miért balzsamozták be az elhunyt fáraókat?
Hogyan kerültek az indiánok Amerikába?
Miért skalpoltak az indiánok?
Miért épült Madrid oda, ahol van?
Ki volt az a "szürke eminenciás", aki után a háttérben meghúzódó nagyhatalmú embert ma is így nevezik?





Link



KIRŐL NEVEZTÉK EL? HONNAN ERED?

Milyen szín a hupikék és a tulipiros?
Milyen az ispilángi rózsa?
Milyen a szöghajú?
Miért fehérnép a női nem?
Honnan került nyelvünkbe a csaj szó?
Milyen baba a lencsibaba?
Ki a szélhámos?
Mi a macskazene?
Értelmes szó-e a íillaárom-haj, az ingyom-bingyom meg a recefice?
Miről kapta nevét a budai Disznó fő-forrás?
Miért rudas a Rudas fürdő?
Miről kapta nevét a Légszesz és az Öntőház utca?
Honnan kapta a Harmincad utca a nevét?
Miért vérhalom a Vérhalom tér?
Melyik török pasáról nevezték el a Pasarétet?
Miért vizafogó a Vizafogó utca?
Miért nevezik a Budaörs határában levő hegyet Huszonnégyökrösnek?
Hogyan lett a XX. kerület egy része Kossuthfalva?
Ki volt az a Kuny Domonkos, akiről utcát neveztek el?
Élt-e valaha Herkó páter?
Honnan ered az Alpesek elnevezése?
Van-e valami köze a "rostokolni" szavunknak Rostock kikötőjéhez?
Ki volt Orion? Kiről kapta a nevét az Orion Rádiógyár?
Honnan ered a partizán szó?
Ki a bojkottálás névadója?
Mennyit jelent a töméntelen?
Honnan ered a fukar szó?
Miért akt a ruhátlan test?
Miért talmi az, ami értéktelen?
Honnan kapta nevét a forint?
Miért mondták rácnak a szerbet, tótnak a szlovákot?
Miért nevezik algebrának a betűszámtant?
Miért csúfolják a szabót kecskének?
Miért Európa Európa?
Honnan ered a kalendárium elnevezés?
Mi a kapcsolat a Plútó, plutokrácia és a plutónium szavak között?
Honnan ered a pénzt keresni kifejezés?
Miért "kosarazzák" ki a hívatlan kérőt?
Miért azonos a Fejér megyei Velence község neve a híres itáliai város nevével?
Mi a köze a bokszerlázadásnak a bokszer fegyverhez?
Mi a farsang és mi a karnevál?





Link



TÜCSKÖK, BOGARAK, NÉGYLÁBÚAK

Hogyan maradtak fenn az ősvilági állatlábnyomok?
Fejlődhet-e a mai majmokból ember?
Beszélhetünk-e erkölcsről az állatvilágban?
Hogyan vélekedik az állatok "lelki életéről" a tudomány?
Melyik a legokosabb állat?
Melyik a világ legnagyobb állata?
Melyik a világ legszelídebb állata?
Vannak-e még a Földön ismeretlen állatfajok?
Hol voltak az első állatkertek?
Miért nem fázik az újszülött jegesmedve az Északi-sarkon?
Miért nem fázik a jegesmedve lába?
Miért fehér a sarkvidéki állatok bundája?
Miért csak Ausztráliában él a kenguru?
Ormányával, vagy szájával szopik-e a kiselefánt?
Igaz-e, hogy a patkányok elmenekülnek a süllyedő hajóról?
Miért pusztult ki az európai bölény?
Milyen lusta a lajhár?
Ravasz-e a róka?
Miért nem alszik a tehén?
Miért vadul meg a bika a vörös színtől?
Miről nevezetesek a Szent Ilona-szigeti kecskék?
Léteznek-e szőr nélküli kutyák?
Van-e éneklő, számoló vagy beszélő kutya?
Miért világít sötétben a macska szeme?
Hogyan tájékozódik sötétben a denevér?
Honnan származnak a tengerimalacok?
Vannak-e időjárást jelző állatok?
Igaz-e, hogy a krokodil sír?
Honnan veszik az áramot a tengeri elektromos ráják? Ha kifogy testükből az elektromosság, hogyan töltik fel újra? Mekkora ez a töltés?
Csörög-e a csörgőkígyó?
Hány szálka van a halban?
Milyen hal a szardínia?
Igaz-e, hogy a katicabogarat nem eszi meg más állat, a katica által kibocsátott bűzös folyadék miatt?
Miért pusztulnak a selyemhernyók?
Igaz-e, hogy az északkelet-amerikai földigiliszták európai eredetűek?
Miért készítenek a méhek hatszögletű sejteket?
Hány lába van a kaszáspóknak?
Mitől világít a szentjánosbogár?
Van-e a rovaroknak vére?
Milyen állat a kalamájó?
Gyűjt-e élelmet a hangya télire?
Hogyan kerül a muslinca a borba?





Link



Bélley Pál: Kíváncsiak Klubja /a teljes könyv/





Link











 
 
0 komment , kategória:  Média  
Az ország krémje
  2012-02-13 20:15:29, hétfő
 
 




AZ ORSZÁG KRÉMJE


NA EZT JÓ TUDNI!... NO COMMENT...


Íme az ország "krémje"

MSZP, SZDSZ !!! Die ,,Créme" des Landes aus MSZP, SZDSZ...

Lehetne az is a címe hogy ki-kicsoda?

Ezekről vajon miért nincs szó a híradóban, origo-n stb...és EZEKET MÉG ŐK MAGUK TÁRTÁK FEL, MERT "MUSZÁJ" VOLT !!!

Der Titel könnte auch ,,Wer ist Wer?“ sein.


1. Bajor Zoltán SZDSZ vesztegetés előzetesben Bestechung, in Untersuchungshaft

2. Tátrai Miklós MSZP hűtlen kezelés előzetesben. Nemzeti vagyonkezelő In Untersuchungshaft, Nationale Vermögesnverwaltung

3. Wieszt János MSZP vesztegetés előzetesben Bestechung, in Untersuchungshaft

4. Kabai Károly MSZP adócsalás, magán okirat h. 2,6 év jogerős börtön
Steuerhinterziehung, Urkundenfälschung, verurteilt: 2,6 Jahre

5. Nagy Imre MSZP 100 millió áfacsalás házi őrizet
Steuerhinterziehung in der Höche von 100 Millionen

6. Zuschlag János MSZP sikkasztás, hűtlen kezelés 6 év letöltendő börtön
Veruntreuung, verurteil zu 6 Jahren Gefängnis

7. Fürst György MSZP hűtlen kezelés SZABADLÁBON Terézváros védekezik
noch auf freiem Fuss, Verfahren läuft, ungetreue Geschäftsführung

8. Páva Zoltán MSZP hűtlen kezelés SZABADLÁBON Komló védekezik
auf freiem Fuss, ungetreue Geschäftsführung

9. Orbán István MSZP vesztegetés előzetesben
Bestechung, in Untersuchungshaft

10. Benedek Fülöp MSZP okirat hamisítás 1.5 év felf.
Államtitkár számtalan bűncselekmény és folyamatban lévő eljárások!
Staatssejretär, hat unzählige Delikte verübt, das Verfahren ist noch nicht abgeschlossen. U. A. Urkundenfälschung, dafür kassierte er 1,5 Jahre bedingt.

11. Horváth Klára MSZP hűtlen kezelés eljárás alatt
Ungetreue Geschäftsführung, Verfahren läuft

12. Herédi Dezső MSZP sikkasztás, hűtlen kezelés előzetesben Tiszaderzs vádemelés
Veruntreuung, ungetreue Geschäftsführung, in U-Haft.

13. Gál István SZDSZ hűtlen kezelés megalapozott Balmazújváros gyanú,
Verfahren wegen ungetreue Geschäftsführung noch nicht abgeschlossen.

14 Szabó Lóránd MSZP-SZDSZ Dombóvár, személyes adatokkal valô visszaélés, pénzbírságra ítélve.
Wegen Missbrauch von Personendaten zu Geldstrafe verurteilt.

15 Kálmán András MSZP hűtlen kezelés előzetesben
Wegen ungetreue Geschäftsführung in U-Haft.

16. Karakasev Anna MSZP Salgótarján, Sikkasztás 10 hó. Börtön
Wegen Unterschlagung zu 10 Monaten Gefängnis verurteilt.

17. Walter Dezső MSZP Hatalommal visszaélés Jogerős ítélet
Wegen Amtsmissbrauch rechtskräftig verurteilt.

18. GYURCSÁNY FERENC Altus ügy. Bíróság mondta ki, jogosulatlanul gazdagodott a magyar állam rovására 84 millió forinttal (csak ,,elévült" mint az öszödi beszéd).
Gemäss Gerichtsurteil, hat er sich mit unlauteren Praktiken bereichert. Deliktsumme 84 Millionen.

És történt valami ???

Miért is történt volna, hisz benne van az egész banda egytől-egyig. És mit gondoltok, hogy a bíróság kikből áll??? Gratulálok, eltaláltad; a rabló banda többi tagjaiból, hiszen ez nagyobb intézmény, mint az olasz maffia.

Ha Gyurcsányékat emlegetik, nekem mindig az ,,Ali Baba és a 40 rabló" jut az eszembe, csak a magyar változatban, 1 000- szer több rabló van, mint az eredeti mesében. Az egész pártot, egytől-egyig rács alá kell tenni, mert ennek isszuk a levét most, és még ki tudja, hogy még meddig ???

Megemlítem, hogy a 84 millió Forint ,, jogtalanul meggazdagodás a magyar állam rovására". Ez pontosan olyan, mint a jéghegy. Mi csak a hegyét látjuk a jéghegynek, ami az egyharmad sincs a valóságnak. Ez látszik ki a vízből, és erről tudunk mi is. A másik kétharmadát a jéghegyből, azt mi nem látjuk, mert mindig a víz alatt van. Akkor el lehet képzelni, hogy mennyi mindent nem tud a nép, és nem is fog megtudni soha !!!

Vajon hányan tudnak az Indonéziai üzletről??? Se baj, mert a levél végén közölni fogom !!!

19. Rácz Péter Magyar Úttörő sz. hűtlen kezelés 1,5 év felfüggesztett
Wegen ungetreue Geschäftsführung zu 1,5 Jahren bedingt verurteilt.

20. Csonka Gábor MSZP vesztegetés 3 év börtön
Wegen Bestechung zu 3 Jahren Gefängnis verurteilt

Lendvai kampányfőnöke. Hivatali befolyással üzérkedés
21. Szabó Gábor MSZP- SZDSZ Magánokirat hamisítás 8 hó börtön
Wegen Urkundenfälschung zu 8 Monaten Gefängnis verurteilt.

22. Kaszab Csaba MSZP hivatali befolyással üzérkedés 2 év börtön
Wegen Amtsmissbrauch zu 2 Jahren Gefängnis verurteilt.

23. Szarvas Attila MSZP társadalom biztosítási csalás 1év 10 hó börtön, szökésben
Wegen Sozialversicherungsbetrug zu 1 Jahr unf 10 Monaten Gefängnis verurteil, auf der Flucht.

24. Pénzes Sándor Veres János Adócsalás jogerősen elítélve
Wegen Steuerhinterziehung und Betrug rechtskräftig verurteilt.

25. Hunvald György MSZP üzletszerűen, folytatólagosan elkövetett vesztegetés, stb. előzetesben
Wegen geschäftsmässigen begangenen Bestechung und Betrug in U-Haft.

26. Nyékesi Béla MSZP 300 milliós csalás Megalapozott gyanú
Begründeter Verdacht auf Veruntreuung, Deliktbetrag 300 Millionen

27. Kálmán András MSZP Dunaújváros, hűtlen kezelés. Megalapozott gyanúval nyomoznak.
Begründeter Verdacht auf ungetreue Geschäftsführung, Untersuchung läuft.

28. Borovszki Tímea MSZP hűtlen kezelés Előzetesben
Ungetreue Geschäftsführung, in U-Haft.

29. Gál György MSZP üzletszerű, bűnszervezetben előzetes
Mitgliedschaft in bandenmässigen Organisation, U-Haft.

30. Kardos Péter SZDSZ elkövetett csalás letartóztatásban
Wegen Veruntreuung in U-Haft.

31 Hunvald György MSZP sikkasztás mind a hárman
Zu dritt begangene Veruntreuung, U-haft.

32. Nyolc Erzsébetvárosi MSZP-s képviselő az előző három díszpinty mellett előzetesben, vagy szabadlábon védekezve.
Acht Abgeornete des Stadtparlaments ,,Erzsébetvàros" ausser den obigen drei auf freiem Fuss, warten aufs Urteil.

33 Kolompár Orbán MSZP sikkasztás vádemelés csalás megtörtént
Gerichtsverfahren wegen Veruntreuung gegen den Romaführer im Gang.

34. Kodela László MSZP adócsalás 8.1milliós pénzbünti
Wegen Steuerbetrug zu 8,1 Mill. Busse verurteilt.

35. Weiszenberger L. MSZP hivatali befolyással üzérkedés, jogerősen elítélve
Wegen Amtsmissbrauch rechtskräftig verurteilt.

36. Benedek Fülöp államtitkár MSZP hivatali visszaélés számtalan más bűntett, jogerősen elítélve jelenleg is folynak a bűntető eljárások ellene.
Ehemaliger Staatssekretär, wegen Amtsmissbrauch und eine Reihe anderer Straftaten rechtskräftig verurteilt. Verschiedene Verfahren sind immer noch im Gange.

37. Balázs Gábor MSZP számlagyár felfüggesztett szabadságvesztés
,,Rechnungsfabrik", auf bedigte Strafe verurteilt.

38. Deme Gábor MSZP kettős gyilkosság előzetesben
Wegen Doppelmord in U-Haft.

39.Gyarmati Mihály MSZP hamis tanúzás 800 forint Nyíregyháza pénzbünti
Wegen falsche Zeugenaussage Geldstrafe.

40.Hámori Csaba MSZP emberre fogta vadászfegyverét börtön felfügesztett
Wegen Drohung mit Waffe auf der Strasse, zu bedingten Gefängnisstrafe verurteilt.

41. Hering Gyula MSZP PÉCS 100 márkát lopott az édesanyjától 1 év börtön. Ez a legszebb !!!
Wegen Diebstahl von DM 100, begangen an der eigenen Mutter, zu 1 Jahr Gefängnis verurteilt.

42.Kemecsei Árpád Barát Etele kampány Csalás, fiktív számlák megalapozott gyanú, nyomoznak
Betrug und Ausstellung von fiktiven Rechnungen, Die Staatsanwaltschaft klärt ab.

43. Kövecses Gábor MSZP csalás, sikkasztás vádemelés közokirat hamisítás alatt. Betrug und Veruntreuung, sowie Urkundenfälschung, die Staatsanwaltschaft arbeitet anden Vorwürfen.

44. Lados István MSZP Zuschlag ügy elitéltje.
Mitverurteilter des Betrugsfalls Zuschlag, rechtkräftig verurteilt.

Quelle: (Tornádó Hírküldő)


CSAK SZOLIDAN, HALKAN JEGYZEM MEG, HOGY KELLER LÁSZLÓ- ALIAS KILLER 8 ÉVEN KERESZTÜL CSAHOLT, MIKÖZBEN még ŐK VOLTAK HATALMON ÉS NEM VOLT KÉPES EHHEZ FOGHATÓ BŰNLAJSTROMOT PRODUKÁLNI, sőt, SEMMIT. PEDIG, erre hajtottak, mit is terhelhetnének a nemzeti oldal nyakába !!!


AKKOR, KIKBŐL IS ÁLL A RABLÓBANDA???


MIÉRT IS JUTOTT IDE EZ A SZERENCSÉTLEN ORSZÁG???


Igértem hogy az indonéziai üzletet közlöm, íme:


Gyurcsányék Indonéziában!
Die Gyurcsánys in Indonesien!

Kérek mindenkit, küldjétek tovább, hogy minél több emberhez eljusson! Legalább tudjunk róla!

Az indonéziai emberünk

Gyurcsány Ferenc számol azzal, ha a politikai hatalmát elveszíti, akkor a vagyonát is elkobozhatják, nehéz idők várhatnak rá. Ezért a pénzét több, Európától távoli helyre menekíti.
Ezek közül az egyik legjelentősebb Indonézia, ahol a mögötte álló Apró-Dobrev család régi szocialista kapcsolatai vannak a segítségére. Magyarország Indonéziában a legnagyobb befektetők között szerepel, megelőzve számos nagyobb európai államot. Valójában nem Magyarország a befektető, hanem az Apró Piroska irányítása alatt álló bűnszövetkezet. Indonéziában a régi szocialista vezetőknek kijáró olajfestményes fogadtatásban részesül Gyurcsány, de nem őt üdvözli a szöveg, hanem a feleségét, Dobrev Klárát, rámutatva az ügy valódi gyökereire.

Itt a Dobrev-családot ismerik igazán.

Vajon e ,,művészi festményt" hányan ismerik Magyarországon?!
DIE BILDER SPRECHEN FÜR SICH!
Die grossen Investoren aus Ungarn: Ferenc Gyurcsàny und seine Frau, Klara Dobrev. Hierhin wurde das geraubte Vermögen verschoben....

Az üzlet évek óta épül Indonéziában, folyik a vagyonmenekítés.Egy olyan államba, ahonnan semmilyen magyar kormány nem hozhatja soha vissza. Ahol mindig lesznek régi barátok.

Jól ki lett ez találva!

A Garvox Enterprises megvásárolt Dél-Szumátrán egy szénbánya vidéket Banyuasin térségében, 6 milliárd tonna szénkészlettel, a szenet vasúton, közúton eljuttatják az erőműbe, ahol áramot állítanak elő, amit eladnak Indonéziának, a maradék szenet a Bagan Siapi-Api-i kikötőig juttatják és eladják a szabadpiacon.

Az üzlet élvezi a Dél-Szumátrai katonai kormányzó támogatását is.

A befektetés nagysága 2006-ban 300 millió euró volt, az indonéz vezetőknek javasolt teljes tervezett befektetési érték 4 milliárd dollár. Az Apró-banda eddigi indonéziai befektetéseinek az értéke 1 milliárd dollár.

... és figyelj tovább!

DER WERT DER VON DER APRÒ-BANDE GETÄTIGTEN INVESTMENT BETRÄGT
1 MILLIARDE DOLLAR!!!!

WOHL GESPART AM HAUSHALTSGELD......

A Garvox céget hivatalosan Kern József vezeti, aki egykori tulajdonosa a boldogtalan Hospinvest-csoportnak, amely kórház-privatizációval foglalkozik.

Számos magyar egészségügyi vállalkozás jelenlegi tulajdonosa - Diagon-csoport, 300 millió eurója sosem volt! - a pénz Gyurcsányéktól származik.

Az egészségügyi privatizáció és a magánbiztosítók létrehozása révén gigantikus állami jövedelmeket lehetett volna törvényesen külföldön befektetni.

Ezért nem engedett Gyurcsány Ferenc, és ezért kellett elszenvednie az MSZP-nek egy népszavazási vereséget.

Magyarországon minderről soha egy szó sem jelent meg a sajtóban. Indonéziában nem ennyire szégyenlősek.

A legbefolyásosabb lapok büszkén számolnak be Apró elvtársnő és Gyurcsány elvtárs üzleteiről.

Remélem, most tisztább lett előtted a kép, országunk adósságáról. Ezt kifizetni, vagy lefékezni, hogy ne zuhanjon még jobban a lejtőn... ez lehetetlen. Főleg most mikor minden ország azzal küszködik, hogy ne essen bele a recesszióba !!!

Most szomszédaink is jobb szituációban, gazdasági helyzetben vannak mint mi, pedig hol álltak ők hozzánk képest évekkel ezelőtt. Hogy miért süllyedt le ennyire az ország? A válasz kézenfekvő... mert olyanok irányították, akik a gazdasághoz abszolút nem értettek. Ráadásul loptak, ott ahol csak tudtak, és annyit, amennyit csak nem szégyelltek!!!











 
 
0 komment , kategória:  Hazánk - otthonunk  
E g y s o r o s o k
  2012-02-12 20:14:34, vasárnap
 
 




E G Y S O R O S A K



Mottó:
A tudás megosztása nem lehetőség: kötelesség...



Ha nem sikerül elsőre, akkor az ejtőernyős ugrás nem neked való.

A pénz beszél. Azt mondja, viszlát.

Ne köpködj a sivatagban! Még szükséged lehet rá.

Van egy túlélő késem. Túlélte az apámat, a nagyapámat...

Messziről jött ember sokára ér ide.

Halló! Itt a parapszichológiai nyomozóiroda. Tudjuk, hogy ön kicsoda és mit akar, ezért a sípszó után tegye le a kagylót.

Bombaszakértő vagyok. Ha futni lát, próbáljon velem lépést tartani.

A férjem halála óta nem tartok állatokat.

Tegnap este Lajoséknál voltunk. Egy ideig nyomott volt a hangulat, de aztán jött egy távirat, hogy meghalt az anyósa.

Soha többet nem veszek feleségül kézilabdás nőt. Bármit vág hozzám, eltalál.

Aki utoljára nevet, annak lassú a felfogása.

Ha azok vagyunk, amit megeszünk, akkor én olcsó vagyok, gyors, könnyű és ízetlen.

Nem örülök, hogy sikerült a kezelésem. Tavaly még én voltam Napóleon, most meg csak Tóth Pista.

Nem értettem mit mondott a doktor, elmehetek, vagy elmebeteg?

Mi nem haldoklunk. Mi így élünk.

Kicsi a bors, főleg az őrölt.

Drága szüleim, küldjetek 10.000 Ft-ot, hogy megnyugodjak, nincsenek anyagi gondjaitok.

A barátnőmnek és nekem azonos az ízlésünk. Ő engem szeret, én pedig magamat.

Evés közben jön meg a szomszéd.

Szép és fiatal nőt kell elvenni, mert az legalább hamar otthagy.

Apám kínai volt, anyám japán, én meg alig látok.

Mindenhová elviszem a feleségemet, de mindig hazatalál.

Csakis azért kezdtem el kocogni, hogy újra lihegést halljak.

Az idegbaj öröklődő betegség. Én is a gyerekeimtől kaptam.

Mi annyira elmaradottak vagyunk, hogy nálunk a szivárvány is fekete-fehér.

Miért mindig a horkolók alszanak el előbb?

Ha ez kávé, akkor hozzon nekem teát, ha tea, akkor kávét kérek.

Ha nem a megbeszélt helyre mész, mindegy, hogy mennyit késel.

Sose vegyél semmit, aminek nyele van. Azzal dolgozni kell.

Ha a pornó segít a szexuális problémákon, miért nem csillapítja a szakácskönyv az éhséget?

A nép telhetetlen, követeli, amit megígértek neki.

Nagyanyám nagyon kemény asszony volt. Három férjet temetett el, pedig kettő közülük csak szundikált.

Öngyilkossági ügyekben csak olyanoktól fogadok el tanácsot, akiknek már sikerült.

Még hogy az úszástól jó alakod lesz! Nézd meg a bálnákat!

Az alvástól megéhezem. Az evéstől elálmosodom. Az élet szép.

Öld meg mind! Isten majd szétválogatja.

A villamos szabja rád a rövidnadrágot.

Hm, nehéz az élet... vasalni a nadrágba.

A nő olyan, mint az olimpiai érem. Harcolnod kell érte, aztán egy életen át lóg a nyakadon.

Egészen kis koromban születtem.

Bölcsességeket rendkívül egyszerű kitalálni. Az ember egyszerűen leírja az ellenkezőjét annak, amit tesz.

Üres fejjel meg lehet élni, de üres gyomorral nem.

Engem nem lehet elképzelni, engem ki kell próbálni!

A dohányzás megrövidíti a cigarettádat.

Arra ébredtem, hogy a takarítónő az őrület határát súrolja.

Az élet akkor kezdődik, amikor a gyerekek elköltöznek, és a kutya is megdöglik végre.

Az idő pénz! - gondolta a pincér és hozzáadta a számlához a dátumot.








 
 
0 komment , kategória:  Bölcsességek és gondolatok.   
Orbán „BŰNE” - avagy a BANKOKRÁCIA uralma…
  2012-02-12 18:13:41, vasárnap
 
 




ORBÁN ,,BŰNE" - avagy a BANKOKRÁCIA uralma...


SZILÁNKOK CIII.

Mark Bray, a világmozgalommá vált FOGLALJUK EL A WALL STREET-t mozgalom szóvivője, pontosan fogalmaz:

,,A mai globális rendszerben a nemzeti kormányok és a politikusok lekötelezettjei a piacnak. A HATALOM UGYANIS A TŐKÉBŐL ERED, mely utóbbi meghatározza a politikai osztály összetételét, azokat az ügyeket, amelyeket kiemelten kell kezelniük."

Teljesen tökéletes megfogalmazás. Ebből az aspektusból érdemes vizsgálni a magyar kormányra nehezedő, szinte példátlan nemzetközi nyomást, amellyel vissza akarják terelni az ,,ortodox" útra, az engedelmes kezes bárány szerepébe.

Ez a történet ugyanis a PÉNZ-ről szól !

A többi csak maszlag...

Nézzük higgadtan, mi is történt...

Amikor Orbán 2010-ben ca. 7 %-os hiánnyal átvette a költségvetést, szerette volna 5-6 %-os deficittel zárni az évet, de az UNIÓ 3-3,5 %-ra kötelezte. Ha Orbán akkor az IMF/EKB szájíze szerint jár el, és a román/portugál/görög/olasz stb módszert követve ab start csökkenti a közalkalmazotti béreket és a nyugdíjakat, akkor ma olyan törvényeket hozhatna, amilyeneket akar, kis túlzással a kutya sem törődne vele, vagy enyhe rosszallással megúszná.

De Orbán pionírként az un. ,,unortodox" utat választotta, kétszer is belenyúlt az extra profitot bezsebelő bankok zsebébe (bankadó, deviza hiteleseket segítő akciók), egyidejűleg megadóztatta szolgáltató multikat, ezzel a tőke számára veszélyes precedenseket teremtett.
Innentől kezdve: fekete seggű céltábla... a hátára rajzolták a célkeresztet.

Ráadásul - a további hitelfelvételt elkerülendő - visszavette a bankoknak korábban átpasszolt magán nyugdíjforrást, beseperte a kezelésre kiadott tőkét, elkezdte bolygatni a szemérmetlen PPP beruházásokat, stb.

Orbán kapitalista demokrácia felfogása szignifikánsan eltér az atlanti régióban uralkodó liberális modelltől, amely a spekuláns tőke kontroll nélküli szabad mozgását preferálja, és eljelentékteleníti az értékteremtő munkát. Orbán azt merészeli gondolni, hogy a társadalmak érdeke fontosabb, mint pénzvilágé.

Egy kis/közepes ország vezetőjeként olyan dolgokat mondott ki elsőként, amelyek az európai politikai felvilágban ma még ,,politikailag inkorrekt"-nek, tabunak számítanak, illetve a tőkének lekötelezett politikai felvilág egzisztenciális okokból agyonhallgat: ,, A spekulatív kapitalizmus jövőtlen! Vissza az értékteremtő munkához!" (Milyen érdekes, a minap ezzel a címmel adott ki egy könyvet Bill Clinton, de az sem okozott nagy hullámverést...)

Azon kevés uniós ország közé tartozunk, akik egyensúly közelébe hozták a költségvetésüket, de Orbán durván sértette a bankokrácia érdekeit, kihívta a haragjukat, és elkezdődött a megleckéztetése...

Az USA magyar szakértője, Charles Gáti (egykori Szabad Nép újságíró...) már februárban közölte az ott járt delegációval: ,,Csinálhattok ti bármit, az év végére leminősített demokrácia lesztek!"

Ez világos, tiszta beszéd...

Hogy is mondta Mark Bray? ,,A hatalom a tőkéből ered!..."

Az európai politikai felvilág és az UNIÓ bankokráciától egzisztenciálisan függő apparátusa a demokratikusnak álcázott kulisszák mögött az intézkedéseivel a bankokrácia érdekeit szolgálja. A legfontosabb a bankok örökös ,,megsegítése", a liberalizáció, a globáltőke kezében lévő sajtó ,,szabadsága" és valójában tojnak a társadalmakra, például nem tiltják a bankok egyoldalú szerződés módosításait.

A demokrácia intézményeinek a fontosságáról papolnak, de ha az érdekeik úgy kívánják, azonnal félresöprik az eszményített elveket és a saját bankembereiket ültetik a görög/olasz miniszterelnöki székekbe. Választás nélkül, mint ,,szakértői miniszterelnököt"...

Orbán egyelőre megakadt a torkukon, a szinte példa nélküli 2/3-a ingerli őket, nem tudják belső kompromisszumokba kényszeríteni, és nem bocsátják meg neki, hogy él a 2/3-ával.
Orbán láthatóan másképp gondolkodik, mint a tőke vazallusai, ezért tüske a körmük alatt, akit be kell törni, vagy el kell távolítani... félnek a további precedenseitől.

(Szerintem Bajnait szeretnék kinevelni, ezért kapott kivételes katedrát/ösztöndíjat az elitképző amerikai egyetemen. Ő az emberük, ő sokkal kezesebb, azt teszi, amit elvárnak tőle. Az ő minisztere majd könnyes szemmel olvasná fel - mint az új olasz - hogy nominálisan csökkenti a béreket/nyugdíjakat és durván visszavágja a szociális juttatásokat..
Bajnai szerint ,,civilizációs előrelépést" jelent, ha az ország lefekszik az IMF-nek. Elképesztő..)

2012 kritikus év lesz.

Az országnak vissza kell fizetni 5 milliárd eurót.

Ezt meg lehetne oldani az MNB ca. 38 milliárd euro deviza tartalékából, amelynek egy része a Gyurcsányék által felvett 25 milliárdos hitelből származik. Ez a pénz ott döglik az MNB-ben, nem ,,dolgozik" és ca 700 milliárd HUF/év kamatot fizetünk utána. Orbán ,,menekülési útvonala" logikus, de a független MNB keresztbe áll, ezért módosították úgy az MNB törvényt, hogy adott esetben meglegyen a belső többség ehhez a tervhez.

Na, ez csapta ki a biztosítékot, mert bankokrácia érdeke az, hogy Magyarország új hitelt vegyen fel, magasabb kamatokkal, szigorúbb feltételekkel...

Ez a lényeg! Mert annak a rendnek kell uralkodnia a világon, amit a bankokrácia akar!

(A lóláb nagyon kilátszik, mert akkor nem tiltakoztak a jegybank függetlenségének megsértése miatt, amikor Gyurcsány 9-ről 13-ra emelte jegybanki tanács létszámát, mert az akkori bővítés a szájuk íze szerinti volt.)

Kemény harc, belekényszerítik az országot egy új hitelbe, amelynek a feltételeit a bankokrácia diktálja. Ez az üzlet, ezért fontos az MNB ,,függetlensége", noha jelen esetben- a véleményem szerint - az MNB álláspontja nem szolgálja az ország érdekeit.

Az összes többi vád csak figyelem elterelő marhaság:

-Ha valaki azt mondja, hogy Magyarországon ma nincs sajtószabadság, az nem olvas/néz/hallgat médiát.
-Lehet azon vitatkozni, hogy elég-e a 14 elismert egyház, hogy valaki megtalálja a kapcsolatát az Istenhez, de most éppen 82 - nagyrészt friss alapítású - egyház tolong az elismerésért, azaz az állami támogatásért, adókedvezményért. Az áramtolvaj sajókazai cigányok újabban buddhista szekta lettek és tartják a markukat...
(Sajátos fintor, hogy a korlátozást az az USA kifogásolja, ahol virágoznak a nyerészkedési céllal létrehozott ,,üzletegyházak". No, lám! Megint a pénz... Egyébként is: mi köze hozzá? A kölcsönösség elvén mi kifogásolhatnánk az USA elfajzott üzleti gyakorlatát?)
-Hogy lehet az hitelfeltétel, hogy a magyar bírákra ne vonatkozzon a 62 éves, általános nyugdíjkorhatár?

Ebben harcban minden eszköz megengedett. Miután az USA külügyminisztériuma közölte, nem hozza nyilvánosságra Hillary Clinton Orbánnak írt levelét, mert az bizalmas, idejön Charles Gáti és felolvassa a Klubrádióban. Teheti, mert valószínűleg ő írta, de legalábbis gesztorálta...
(Az ember kínjában röhög: az USA külügyminisztere kiáll a 27%-al kisebb összegű ajánlata miatt frekvenciát vesztő Klubrádió mellett, holott ezt legfeljebb akkor tehetné, ha az versenyképes ajánlat mellett vesztett volna. Gondoljunk bele, mi lenne, ha Orbán kifogásolná, hogy egy friss törvény szerint az USA-ban a terrorista kapcsolatok gyanújába került embereket kivonták a polgári törvénykezés hatálya alól és a katonai szervek korlátlan ideig fogva tarthatják őket...)

Folyik az elszánt nyomás gyakorlás.

Az USA kifogásolja, hogy Orbán a parlamentben erővel érvényesíti az akaratát, miközben ő maga - parlamenteken kívül - méginkább ezt teszi az egész világgal.

Az UNIO egzisztenciális bürokratái keménykednek, sőt fenyegetőznek. "Adj hatalmat egy hivatalnak, és az elhatalmasodik rajtad!" Az amerikai/zsidó tőke az euro torkára tette a kést, de ők a magyar törvényekkel szórakoznak.

Az MNB-nek már régen be kellett volna avatkoznia a forint védelmében, de eddig nem tette.

Miért?

A magyar ellenzék kórusban drukkol azokért az IMF megszorításokért, amelyek majd a különadók helyett a társadalomra terhelnék az újabb terheket. Józan ésszel felfoghatatlan.

Hogy mi lesz a vége?

Nem tudom.

Valószínűleg egy fájó kompromisszum.


De én, magyar állampolgárként annak drukkolok, aki értem küzd, akkor is, ha esetenként hibázik is...

Ő CSAK TUDJA....

William Odom amerikai tábornok és kémfőnök: ,,A szocialistáknak bűntudatuk van és gazsulálnak nekünk. Ez olyan előny, amit csak a bolond hagy kihasználatlanul. A volt magyar kommunisták úgy adják be a derekukat, mint annak idején tették ezt a szovjet gazdának."

- Hmm...

Egy friss nemzetközi tanulmány szerint:

,,Az iparban egyszerűen elfogyott a profitszerzési lehetőség és a nemzetközi tőke rávetette magát a szolgáltatási szektorra, hogy lehetőleg minél nagyobb részt szerezzen a még bővülő piacokból. Az UNIÓ fejlett vidékein a GDP 70 %-át teszik ki a szolgáltatások és az új munkahelyek 98 %-a a szolgáltatási szférában keletkezik."

Ez baj, mert a szolgáltatási szektorban javarészt az értékteremtő reálszféra által korábban megtermelt jövedelem kering.... Ami szépen átszivárog a bankok zsebébe.

Az a világ, amelyben az értékteremtő munka elveszti a jelentőségét, össze fog dőlni.

- HOL A LÉ ?

Ha bekapcsolom a TV-t/rádiót, dőlnek rám a hírek a BKV küszöbön álló csődjéről, vehemensen sürgetik az állami segítséget.

Budapest, az ország leggazdagabb városa, de a költségvetéséből arányaiban messze kevesebbet költ a saját közlekedési cégére, mint a többi nagyváros.
Az a főváros követeli az állami segítséget, amelynek a Demszky féle ,,szakértői" vezetése elpocsékolta a főváros javait. A mindig mérvadó Heti Válasz oknyomozó cikke ugyanis újabb elképesztő privatizációs disznóságot tárt fel, de az nem keltett különösebb visszhangot. Nem, mert Magyarországon az államtól/köztől lopni szót sem érdemlő, bocsánatos bűn... Pláne, ha a bal-lib teszi.

Demszky 1997-ben 25 évre koncesszióba adta a Fővárosi Vizművek irányítását a francia Suez-nek, a Fővárosi Csatornázási Művek irányítását a francia Veolia-nak. Ezt technikailag úgy oldották meg, hogy a két cég részvényeinek 25-25 % -áért a két francia cég 16,5 milliárd illetve 16,9 milliárd HUF-t fizetett, de a két részvénycsomagot a fővárosnak 2022-ben ca. 17 ill. ca.18 milliárdért vissza kell vásárolnia! Ezért a pénzért (ami tulajdonképpen csak hitel) a franciák megkapták a vízművek és a szennyvízművek abszolut irányítási jogát... Ez már eddig sem tűnik jó üzletnek.

A Heti Válasz szerint viszont 1997-2011 között, különböző jogcímeken a Suez 35 milliárdot, a Veolia 42 milliárdot vett ki a két fővárosi cégből... Ez eddig összesen 77 milliárd.
A szakértők prognózisa szerint 2012-2022 között, tehát a szerződések kifutásáig, a franciák előreláthatólag további 30 illetve 35 milliárdot tehetnek zsebre...
Szépen lerabolják a két céget.

Másfelől a BKV hitelállománya ugye ca. 70 milliárd.
Ha a ,,szakértői" fővárosvezetés csak annyit tesz, hogy ezt a pénzt nem engedi át a franciáknak és átforgatja a BKV-ba, ma nem lenne adóssága a cégnek és lenne pénze illetve vehetne fel hitelt a vészesen elaggott járműparkjának a megfrissítésére...

De nem ezt tette, hanem olyan szerződéseket kötött, amilyeneket épeszű ember nem...
A ,,miért"-re csak egy magyarázat van: privátilag megérte nekik.

A Suez és a Veolia cégekben a francia államnak 36-40 % tulajdon hányada van, de Párizs városa ettől függetlenül 2010 januárjában szerződést bontott az extra profit vezérelt ,,nemzeti" szolgáltatóktól, megengedve magának azt a demagógiát, hogy ,,a víz nem árucikk, magától értetődő, hogy a kezelését elvegyük a magánszférától és azzal a közösség gazdálkodjon." (Ha ezt Orbán mondaná, az színtiszta demagógia lenne...)

Képzeljétek el, hogy milyen levelet írna Sárközy Orbánnak, ha Tarlós is ezt tenné, ha már a magyar cafetéria utalványok nyomtatásának visszaállamosítását is nehezményezte.

Ui:
Elképzelhető lenne, hogy a franciák az ottani vízműveket vagy a cafetéria utalványok nyomtatását rábízzák egy magyar cégre?

Ilyet csak egy hülye gondolhat...

Mert Orwellnek igaza volt: vannak egyenlőek és vannak egyenlőbbek...

Kb. 2012. 01. 11.
M. G.


,,Én maradok. Fent vagy lent, de mindig maradok,
mert ez nem jutalom, hanem hűség kérdése.
Engem mindig meg fogtok találni a sikerben,
a bajban, az örömben, a munkában,
és én az elkövetkező négy évben is
harcolni fogok veletek, értetek, a hazámért"
Dr. Orbán Viktor 2010.május 29.








 
 
0 komment , kategória:  Hazánk - otthonunk  
Az az átkos Horthy rendszer!
  2012-02-11 19:27:35, szombat
 
 




AZ AZ ÁTKOS HORTHY RENDSZER!

Nagy kár, hogy ezt sem mi - és jórészt - a gyerekeink sem tudják.


SZÁMVETÉS

egy tanulságos összeállítás Horthy 17 évéről. Tizenhét év...


Ez a történelemben semmicske, apró idő néha megtelik nemzetpusztító tragédiákkal, mint egykor Mohácstól a török berendezkedéséig, de megtelhet nemzetet felemelő építkezéssel, mint máskor: az1832-es reform-országgyűléstől a szabadságharcig eltelt több mint másfél évtized.

Épp ennyi, tizenhét évünk adódott - hatalmas csapások sora után - végre újból egy független Magyarország felépítésére. Nem volt könnyű: infláció, munkanélküliség, válságok, kis háborúk, merényletek környékeztek bennünket, nagyhatalmak és kelletlen szomszédaink acsarkodtak ránk. De sikerült.

Hazánk lakossága e rövid idő alatt 1.639.479 fővel növekedett.

Alap- és középfokú iskoláink száma 7418-ról csaknem a duplájára: 13780-ra; óvodáinké 975-ről 1140-re emelkedett.

Új kórházat 160-at is építettünk a kezdetekkor meglévő 187 mellé, s bennük megkétszereződött az orvosok száma.

2628 km . elsőrendű országutat építettünk, vasútvonalaink hossza 8671 km-re nőtt, ebből 243 km-t villamosítottunk - magyar találmány alapján. Dieselmozdonyok gyártásában pedig világelsők lettünk!

Duna-tengerjáró flottánk összeköti vízi útjainkat a világtengerekkel.

Államadósságunkat az időszak felére kifizettük, sőt el tudtuk engedni a gazdák összes tartozását.

Megteremtettük a mindenkire egyaránt vonatkozó szociális ellátórendszert, biztonságos működéshez szükséges vagyonnal látva el a nyugdíj- és betegségbiztosítókat. Ingyenes gyógyszert kaptak a növekvő számú cukorbetegek.

Budapest(gyógy)fürdővárossá vált. Nyaralótelepeket építettünk a munkásoknak a Dunakanyarban, a Soroksári Dunaágban; a tisztviselőknek a hegyvidékeken és a Balatonnál.
Filléres vonatok szolgálják a hétvégi kikapcsolódást. A köz szolgáinak (közüzemek dolgozó, köztisztviselők, közalkalmazottak) vasúti, üdülési, biztosítási, közüzemi díjbéli és egyéb kedvezményekkel honoráltuk áldozatos munkáját.

Mindehhez a világ egyik legértékállóbb valutájának megteremtése is járult.

Politikai téren önállóságra törekedtünk.

Korlátok közé szorítottuk a szélsőséges pártok működését, megtiltottuk a horogkereszt használatát, és az Egyesült Államokat másfél évtizeddel megelőzve (!) eltöröltük a máskülönben csupán ideiglenesen bevezetett numerus clausust.

Horthy Miklós kormányozta ekkor a világháborút elszenvedett, spanyolnáthát, eszeveszett vörös terrort, és Trianont elszenvedő Magyarországot, vagyis az 1920 és 1937 közötti, a még
újvilágháborútól mentes korszakról szól az írás.

Adataim pontosak. A boldog Kádár-korszak alatt kiadott enciklopédiafélékből szemelgettem őket, legfőképp az 1982-ben megjelent Magyar Történelmi Kronológiából (Akadémiai Kiadó).

A milliószámra előforduló munkás-mozgalmár szócikk közé nyilván nem a gaz horthy fasiszta érát dicsérendően pöttyentették ezt a néhány adatot, így bátran elfogadhatjuk hitelesnek mindet. Természetesen felhasználtam saját jegyzetanyagomat is.

Lássunk ezekből is egyet! Nagyanyám, Sárközy Istvánné, született Bleszkányi Irén - a Csobánc utcai elemi iskola tanítónője 275 pengő nyugdíjra volt jogosult.

Egy pengő ma 1200-1300 Ft-nak felel meg, (ez közel 400.000.-ft) Unokája (kétszer hosszabb munkaviszonnyal, néhány diplomával és egy vasas szakmával) mintegy a negyedét- ötödét kapja ennek a nyugdíjnak.

Jómagam egy megbélyegzett osztályban érettségizvén (Antall József volt az osztályfőnökünk) kényszerűségből Angyalföldön dolgoztam évekig, tanultam szakmát. S nemcsak szakmát tanultam az öreg szakiktól, hanem azt is, hogy az esztergályos kétszeres úr volt (Herr Dréher/r/), és glaszékesztyűben, keménykalapban ment be dolgozni a Lángba, Ganz-Mávagba - s az általa gyártott diesel-vonatok máig vidáman szolgálják a dél-amerikai közlekedést.
Üres óráiban nem maszekolt, hanem énekelt a gyár kórusában, evezett a gyár csónakházában, sportolt a kötelezően (úgy bizony!) előírt s felépített gyári sportpályán - tehette, mert a feleségének nem kellett dolgoznia. Gyermekei pedig - óh, borzalom! - a hazáról tanultak az iskolában.

A hazáról!

Természetesen - mai szóval - "vesztesei" is voltak e kornak..Gyámolításukra ott voltak az ONCSA-házak, az ínség- akciók, a tehetségmentő szolgálatok... Tehettünk, amennyit tehettünk. Hisz ne feledjük: ebből a tragédiákkal induló 17 évből 3-4 év a Nagy Gazdasági Világválságnak épp a közepén volt!

És hogyan is állunk azzal a rémületes Horthy- fasizmussal? Mindenekelőtt szögezzük le: Horthy alatt nálunk se fasizmus, se nemzeti szocializmus nem volt! (Csupán zárójelben fűzöm ide: ma Magyarországon új politikai fogalom született, itt nem nemzeti szocializmus, hanem 60 évig nemzetellenes szocializmus dühöngött ).

Nem uralta egy, egyetlenegy politikai irányzat a médiumokat, és hallatlan választék: 1500 lap, s ebből mintegy 400 politikai jellegű jelent meg e korban! És bizony nem tartotta rettegésben semmiféle terrorrendszer a lakosságot.

Természetesen nem volt XXI. századi értelemben vett demokrácia, már csak azért sem, mert a XX. század elejéről van szó. A mai fogalmak visszavetítése egy más korra elemi tudatlanság, vagy gonosz indulat!

A valóban antidemokratikus és szélsőséges pártok korlátozása akkor nemzetet mentett.
Tekintélyuralmi rendszer? A Kormányzó csupán egyszer küldhette vissza megfontolásra a képviselőháznak a törvényjavaslatokat - emlékezzünk Göncz papára, mit művelhetett az Antall-kormány törvényeivel! A puszta tekintélyt pedig megérdemelte, mint tisztakezű, becsületes, erős akaratú magyar vezető!

Barátaim! Egyszer végre el kellett mondani mindezt.

(És még valami, mikor lemondatták, a Horthy család birtoka ugyanakkora volt, mint mikor kormányzóvá választották )













 
 
0 komment , kategória:  Hazánk - otthonunk  
Életről, szerelemről
  2012-02-11 16:08:42, szombat
 
 




ÉLETRŐL, SZERELEMRŐL


ÉLETEM ÉRTELME


Az életem értelmét sokáig kerestem
Nagyon sokáig kutattam, míg felfedeztem
Csak egyetlen egy a lényeg, megtalálni Őt!
Megtalálni az egyetlen csodálatos Nőt

Szép vagy mint nyári szélben hajlongó rózsaszál
Kedves mint egy kiskutya, aki egy szóra vár
Egyetlen a bánatom hogy nem vagy most velem
De leküzdöm, mert tudom hogy megvársz kedvesem

Ez csak egy álom? Pedig csak valóság csupán
Most már tisztán látom és nem nézek rád bután
Veled lenni olyan, mint virágnak a tavasz
Nélküled nem leszek boldog vénülő kamasz

Az évek csak múlnak és megvénülnek a fák
A szerelmünk sose! tudom nem lesz több magány
Oly módon imádlak, hogy erre nincsen még szó
Mert nem tud senki olyat, ami ily módon jó

Nyílnak a virágok a falevelek hullnak
De a szerelmünk örök soha el nem múlhat
Ezerszer mondhatnám, csak téged szeretlek
Ebben az életben, soha nem feledlek

Nem birok már magammal nagyon hiányzik az illatod
Hiányzik a mosolyod, ahogy szemedben a fény ragyog
Már jól jönne egy ölelés, hogy érezzem a testedet
Csak érezzem az arcodat, hogy édes ajkad megremeg
Itecs Robág szerelmes verse







VELED LENNI


Hogy ha veled vagyok minden olyan édes,
Lélegzeted hallom, szíved dobban édes.

Minden mire vágyom két karomban, tartom,
Ég és ring a testem két karodban tartod.

Gyönyörű pilláid nyisd, ki kérlek lassan,
Nézz rám szép szemeddel azt is had láthassam.

Had lássam a tüzet, ami lobog benne,
Had szítsam a lángot mi éltetője lenne.

Elemészt ez a tűz, érzem mindenemben,
De nem bánom én csak együtt égjünk ebben.

Karod, ha átölel többé nincs más semmi,
Így akarok mindig veled boldog lenni.

Megszűnik a világ karjaink közt, látod,
Nincsen mi fontosabb, hagyjuk a világot.

Garas Kati szerelmes verse







SZERELEM AZ ÉJSZAKÁBAN


Az éj sötétje alatt nézem szép szemed,
A szívem oly régen csak téged szeret,
Csillagok is ránk ragyognak,
Kezed fogom, megcsókollak, s átkarollak

Boldogság veled az élet,
Szeress engem, míg élek
A szerelmünk meseszép, de olykor pislákol
Vágytól felhevült testem csak érted lángol

Az esti szél fújdogál, simítja végig testünk
Ma éjjel egymást kell szenvedélyesen szeretnünk
Jön egy felhő, beborul a csillagos égbolt, sötét minden
Te vigyázol rám, egyetlen drága kincsem

A felhő elvonul, az eső cseppek felszáradnak
Újra feltűnnek a csillagok, s felcsendül a szerelem dala
A nap fel kell lassan, s mi összebújva ébredünk
Nincs más dolgunk egymást, kell hűen szeretnünk.

Treczkó Attiláné szerelmes verse







BELETÖRŐDÉS


Az idő múlásával,szívem egyre jobban vérzik
Hagyom a mosolygó emberek,hiszen úgysem értik!
Fájdalmam elfojtom,a feledésbe futok
De félő, hogy egyhamar ezen túl nem jutok!
Mint régi játékot, néha elő veszel
Ha egy új feltűnik,már is félre teszel!
Hazugság vagy,szemfényvesztés, csak egy délibáb
Ki mikor a szükség nagy úr, még mélyebbre ránt!
Rohanok,menekülök, de csak egy helyben járok
Szeretet,boldogság, rád mikor találok?
Amikor rám talál,a viharral nevetek
De az ég tisztulásával, érted már semmit sem tehetek!

Gyixi szerelmes verse







Versek az életről, a szerelemről...

Link



Idézetek szerelemről, csalódásról, életről /Egyveleg/

Link



Ua - Egyveleg

Link



Miben segithetek? - A Nő mint robot...

Link










 
 
0 komment , kategória:  Szép versek és idézetek  
Az elme
  2012-02-10 13:55:44, péntek
 
 





Az elme

Az ember agya tök jó dolgokra képes. Ha eltudod olvasni, erős az elméd! :









3Z 4Z UZ3N37 4Z7 4 C3L7 5Z0LG4LJ4, H0GY B3B1Z0NY1754
M1LY3N C50D4L4705 D0LG0KR4 K3P35 4Z 4Z 3LM3.
3LK3P35Z70 D0LG0KR4! N3H3Z V0L7 3L05Z0R 3L0LV45N0D
3Z7, D3 M1R3 1D33R5Z 3HH3Z 4 50RH0Z, 4Z 3LM3D
4U70M471KU54N 3L 7UDJ4 0LV45N1.
4N3LKUL H0GY G0ND0LK0DN0D K3L3N3 R4J74.
L3GY BU5ZK3! C54K K3V35 3MB3R K3P35 3L0LV45N1 3Z7.
H4 7375Z377, 05ZD M3G M450KK4L 15!













 
 
1 komment , kategória:  Agytorna  
Ép testben ÉPP HOGY ÉLEK
  2012-02-09 12:55:16, csütörtök
 
 





ÉP TESTBEN ÉPP HOGY ÉLEK

5 hazugság a rákról, amit szeretnének, hogy elhiggy


Soltész Lívia: levél a szerzőnek

Kemoterápia, mammográfia, gyógyíthatatlan betegség? Az is lehet, hogy minden, amit eddig tudtál a rák-gyógyításról, hazugság.

Amikor ennyi éve kutatnak valaminek a gyógymódja után, és még mindig igen szegényes a túlélési arány,az mindenképpen felvet néhány kérdést. Például azt,hogy miért költenek évente több száz milliárd forintot világszinten egy olyan betegség kutatására, aminek az orvostudomány a hivatalos álláspont szerint nem ismeri a valódi okát. És vajon hogy lehet, hogy ennyi pénz, ennyi kutatómunka után sincs valódi, megnyugtató eredmény?

Ezzel párhuzamosan lassan a hétköznapi ember számára is nyilvánvaló tény, hogy a helytelen táplálkozás, a mozgásszegény életmód, és az ennek következtében legyengült immunrendszerünk felelős azért, hogy nem tudja kordában tartani a hibás sejtosztódási folyamatokat. Logikus lenne, hogy ezeket a területeket célozza meg az orvoslás, de nem,mégsem ez történik. Az történik, hogy aki azt meri állítani, gyógyszerek nélkül ki tud gyógyítani valakit arákból, az sarlatán, de legalábbis hazudik.Nézzük,mik a leggyakoribb hazugságok, amikkel etetnek bennünket:







1. hazugság: A kemoterápia kötelező kezelés

Az igazság: az onkológusok 90 százaléka visszautasítaná a kemoterápiás kezelést, ha nekik maguknak lenne rákjuk.

Miért? Mert tudják, hogy egyáltalán nem hatékony, és hogy nagyon mérgező. Egyértelműen kimutatták, hogy a páciensek 98%-ánál hatástalan. És amikor a kemoterápiával kezelt betegek túlélési esélyeit a nem kezeltekkel mérték össze, a nem kezelt emberek jóval magasabb arányban gyógyultak meg, vagy tovább éltek, mint a kezeltek. A kemoterápia teljesen tönkreteszi az immunrendszert,aminek éppen erősítésre, segítségre lenne szüksége,hogy legyőzze a betegséget. Aki a kemó után képes meggyógyulni, az nem amiatt, hanem annak ellenére gyógyul meg.

2. hazugság:Minden 40 év feletti nőnek rendszeresen kéne mammográfiás vizsgálatra járnia

Az igazság: a mammográfia sokkal többet árt, mint használ. Minden egyes nőre, akinek segít, tíz nő jut,akinek ront az állapotán. Az évi 4 milliárd dollárosmammográfia-ipar arra biztatja a nőket, hogy röntgen besugárzással óvják az egészségüket.

Ezzel szemben a dán Nordic Cochrane Center kutatói megdöbbentő eredményre jutottak 500.000 nő vizsgálata alapján: minden 2000 nőből, akik mammográfiás vizsgálaton vettek részt egy tíz éves időszak alatt, mindössze egynek hosszabbítja meg az életét ez a szűrés, másik tízet viszont megbetegít. A mammográfia sugárzása évente3%-kal növeli a mellrák kialakulásának esélyét, és sok esetben egy magától visszahúzódó tumor olyan behatást kap tőle, hogy gyors terjedésnek indul.

Ennél sokkal veszélytelenebb az ultrahangos szűrés, de houstoni Texas Egészségtudományi Központ munkatár-ai már olyan tesztet is kidolgoztak, ami nyálból képes megállapítani a a mellrák jelenlétét - jóval a kimutatható daganat előtt.

3. hazugság: a rákgyógyszerek hatékonysági mutatói

A tudományos eredményeket sokféleképpen lehet maszkírozni - különösen, ha anyagi érdekek állnak mögöttük. A Tamoxifen nevű, népszerű mellrákgyógyszer hatékonyságát például úgy hirdetik, hogy49%-ban képes megelőzni a rák kiújulását. Ez nemigaz. A Tamoxifen független kutatások szerinti hatékonysága mindössze 1.6%, harmincszor kisebb, mint ahogy hirdetik. Mégis, mivel úgynevezett relatív számokat használnak, az eredmény végül is bármi lehet.Hogy mihez mérik a relatív értéket, azt nem tudjuk meg soha, de a 49%, az határozottan meggyőzően hangzik.

A másik jól csengő adat, miszerint a korai szakaszban (természetesen mammográfiával) felfedezett mellrák 91%-os eséllyel gyógyítható ötéves időszakra vetítve, szintén csak egy csali. Mivel a mellrák egy lassú növekedésű tumor, öt év alatt sokszor semmilyen tünete nem észlelhető. Így ha valaki nem is tud róla, hogy mellrákja van, annak
1.) lehet, hogy magától kezeli azt az immunrendszere,
2.) pont ugyanoda jut 5 éven belül, mint az, akinek felfedezték.
Viszont a mammográfia, a kemoterápia és a szükségtelen gyógyszerek nélkül sokkal nagyobb a túlélési esélye.





4. hazugság: A rákgyógyszerek a gyógyítást szolgálják

Az igazság: az onkológus nem azzal keresi a pénzt,hogy gyógyít, hanem azzal, hogy hatalmas jutalékokat kap a felírt gyógyszerek, kezelések után.

A JAMA nevű, híres amerikai orvosi folyóirat szerint egy átlagos onkológus jövedelmének 75%-a abból származik,hogy a rendelőben kemoterápiához használt gyógyszereket értékesít. A gyógyszerek pedig igen drágák - elvégre kell a pénz a kutatásokra. Mégis, a gyógyszerek promóciójára évente több tíz milliárd dollárt költenek csak az Egyesült államokban. Az Eli Lily gyógyszercég egyik volt orvoslátogatójának a Kongresszus előtt, eskü alatt tett tanúskodása szerint a gyógyszercégek volt modelleket, gyönyörű fiatal nőket alkalmaznak, hogy vacsorázni és borozni vigyék az orvosokat, eltúlozzák a gyógyszerek hatékonyságát, és minimálisnak állítsák be a mellékhatásokat.

5. Hazugság: A természetes gyógymódokkal való kísérletezésre nincs idő egy halálos betegség esetében.

Az igazság: a természetes gyógymódokat ismerő és használó orvosokat, gyógyítókat azóta üldözik világszerte, amióta az orvostudományt átvette a gyógyszeripar.

Számos orvos és intézmény nagy sikerrel kezeli a tumort méregtelenítés, immunrendszer-erősítés,megfelelő táplálkozás és gyógynövények segítségével. Van, akinél egy néhány hetes léböjt teljesen visszaszorítja a tumort. Mégis, ezt mind titokban kell tenni, különben megjárja mind az orvos, mind a beteg.

Ott van Dr. William Kelly esete, aki kidolgozott egy olyan enzimterápiát, ami méregtelenítéssel és diétával kombinálva ,,megeszi" a hasnyálmirigy rákos sejtjeit.Közel 33.000 ember esetében 90%-os gyógyulási rátát tudott felmutatni az első ötéves túlélési szakaszban annak ellenére, hogy a hasnyálmirigy-rák azegyik leggyorsabb, legagresszívabb fajta halálos betegség. Mit tett az amerikai kormány, amikor ezt megtudta? Börtönbe zárta.

Amerikában egyébként sokkal rosszabb a helyzet, mint nálunk, ott annak az egyszerű említése, hogy valaki meg tudja gyógyítani a rákot,automatikusan bűnnek számít.

A jó hír: a rák teljesen megelőzhető, sőt, gyógyítható. És bár a gyógynövényeket is igyekeznek betiltani, és lassan mindent, amit nem lehet levédeni, azért maradt rengeteg megoldásunk. Elsősorban a tájékozottság: ha az ember egy kicsit utánajár, megdöbbentő és megnyugtató dolgokra bukkan a rákkal kapcsolatban.

A saját egészségünk a legjobb helye a saját kezünkben van.







Az érem másik oldala
Totális beetetés és money - puláció

Micsoda monopolhelyzet! ,,Ügyes!"... A totális beetetésés money-puláció! Viszont nézzük mindennek az előnyét! Ismét egy nagyszerű lehetőség arra, hogy elkezdjünk ébredezni, kételkedni, összefogni! Meglepődnénk, ha meglátnánk azt a hazugságerdőt, ami körbevesz minket... Egy ilyen elképesztő hatalmi helyzetben arról sem hiszem,hogy objektív képet fogunk kapni, hogy azok a szerek,amiket tartalmazniuk kell a különböző élelmiszereknek,vajon mennyire egészségesek. (Szerintem már jó néhányan hallottunk pl. a fogrémekben levő ,,butítókról" - amit azért épp a fogkrémbe raktak, mert az marad legtovább a szájban érintetlenül, így az tud a legtovább hatni ...)

Egy biztos: az ördög nem alszik, és éppen afelől közelít, ami kikerülhetetlen: a táplálkozás, és ami a legfontosabb: az egészség. Egyre jobban szorítanak be a különféle rendszabályok, egyre inkább behálóz a mátrix. (A végső pont a bőr alá beültetett chip.) Azzal aztán végképp irányíthatóvá válik a fogyasztó birka, az ,,alvó gyermekember". Azért jó minden ilyen végletes megnyilvánulás, mert színvallásra készteti az embereket. Nem tudom hány ,,stajsz" kell még,hogy elkezdjenek felébredni?... És végre elkezdjék használni az éberségüket, az öngyógyító-képességüket, tudatuk hatalmát. Ugyanis csakis ez vethet véget a gyógyszermaffia üzérkedésének. Vagyis nem veszik meg a sok szemetet,hanem helyette elkezdik megfejteni a betegség üzenetét, ami által már nincs tovább létjogosultsága a betegségnek. Szerintem újra visszajönnek a sámánok, a gyógynövény-termelők és főzők, és egyre nagyobb értéke lesz a földnek, az önfenntartó képességnek. Ez a mozi, amiben vagyunk, egyre abszurdabbá kezd válni... Emlékezzünk vissza, micsoda ,,remek" ötlet volt a madár-, majd a sertésinfluenza! Mekkorát kaszáltak az oltóanyagokból, amit nyilván már jó előre leosztottak, hogy ki arathat belőle. Azóta is jönnek az egyre nagyszerűbb oltóanyagok...

Mindig lesznek majd ,,rendes" orvosok, akik a népet igyekeznek meggyőzni,hogy mindez mért van a mi érdekünkben. Velem már régóta rosszul járnak, és szerencsére jó néhány barátommal is. Ugyanis én soha semmilyen gyógyszert nem veszek be.Ha beteg vagyok - ami egészen ritka eset - igyekszem megfejteni az üzenetét. Ha nem megy egyedül, akkor jönnek a különféle alternatív módszerek, segítők. A gyerekeimet 3-4 éves koruk óta oldatom kineziológussal, ők hasonlóképpen vannak ezzel. (Bár itt meg kell, hogy jegyezzem, egyes alternatív módszerekkel gyógyítók véleményem szerint szinte irreális áron dolgoznak... Érzik, hogy szükség van rájuk, és ki is használják...)

Összegezve: a megoldás a bennünk levő őstudás fele fordulás, az intuíció erősítése, a saját lelkünkkel való kapcsolat megélése (amiben a betegség a barátunk, aki üzen,hogy hol, miként, miben távolodtunk el magunktól) és saját konyhakert (akár cserepekben is) megvalósítása, a legalapvetőbb gyógynövényekkel. Érdemes kerülni mindenféle konzervet és mesterségesen előállított élelmiszert,hogy nehogy belénk keveredjen az a korpa, amit a disznók - akik a lelküket már rég eladták a haszonért - elénk raknak.

Elkezdődött a felébredés és a színvallás időszaka.


A rák pár hét alatt kemikáliák nélkül gyógyítható!

Link

Link






 
 
0 komment , kategória:  Egészségünk érdekében...  
     2/3 oldal   Bejegyzések száma: 29 
2012.01 2012. Február 2012.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 29 db bejegyzés
e év: 340 db bejegyzés
Összes: 4845 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3056
  • e Hét: 17151
  • e Hónap: 56972
  • e Év: 234847
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.