Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/10 oldal   Bejegyzések száma: 98 
Ügyeskedés a konyhában
  2014-10-27 15:09:10, hétfő
 
  1. A petrezselyem és zellerlevelet szárítás után összekeverem, így teszem zárható üvegbe. Ezt a keveréket minden töltelék húshoz használom (fasírozott, töltött paprika, töltött csirke), valamint a zsemlyegombóc galuskájába is szórok.

2. A krumplifőzelék akkor lesz igazán finom, ha a rántásba reszelt vöröshagymát teszünk.

3. Ha a szárazbabhoz főzésközben fél zöldpaprikát adunk, kihozza a bab ízét. Legyen az főzelék vagy leves.
4. Ha a csirkemájat sütés előtt villával megszurkáljuk, nem "köpköd" sütés
közben.

5. Amikor olcsóbb citromhoz jutok, bevásárolok belőle akár 1-2 kg-t is. A jól megmosott gyümölcs héját lereszelem, és cukorral összekeverve egy műanyag, zárható tetejű edénybe teszem és lefagyasztom. Süteményekhez kiváló. A levét kifacsarom, jégkocka készítőben lefagyasztom, így bármikor felhasználható tea ízesítéséhez vagy limonádé készítéséhez.
6. Fasírozott készítésekor a masszához tegyünk egy evőkanál étolajat, így nem ragad az edény aljához, és az olaj is kevésbé habosodik.

7. A sovány húsokat panírozás előtt kenjük meg olajjal, akkor sütés közben nem száradnak ki.
8. A füstölt kolbászról úgy tudod a legkönnyebben eltávolítani a héját, ha előtte hideg vizet engedsz rá. Ezután pikk-pakk lejön a bőre.


9. Ha túl világos, sápadt a tojás sárgája, piskótához, rántottához, nokedlihez, stb., tegyünk bele kis kurkumát. Nagyon szép színe lesz tőle.


10. A bablevest rántás helyett úgy lehet sűrűsíteni, hogy a benne főtt zöldséget össze kell turmixolni. Így mindenki megeszi, finom és egészséges is!

.
11. A szárított zeller- és petrezselyemlevelet mozsárban összetöröm, és télen, amikor már majdnem kész a leves (gulyás, bab, stb.), csak akkor teszem bele. Jobban megtartja az ízét és illatát.


12. Ha a másnapos kenyeret pár percre nedves konyharuhába csavarod, majd előmelegített sütőbe teszed 5-10 percre, olyan lesz, mintha friss lenne.

13. Kovászos uborka készítésekor a kaprot és a kenyeret egy sűrű szövésű anyagban helyezem az üvegbe, így nem lesz zavaros a lé, és egyben kiemelhető.


14. A kávézacc a hűtőben is jó szolgálatot tesz: eltünteti a kellemetlen szagokat.

15. A mikróban újramelegíteni kívánt rántott húst, mielőtt behelyezzük, húzzuk el folyó csapvíz alatt: nem lesz cipőtalp ha megmelegítjük. Ugyanez igaz bármilyen ételre, amit mikróban melegítünk, víz vagy tej rácsöpögtetésével nem szárad ki.

16. Garantáltan nem ríkat meg a vöröshagyma, ha megmossuk hideg vízben és a kést is bevizezzük, mielőtt vágni kezdjük. A felezett hagymát, amit épp nem vágunk, friss felével lefelé fordítsuk a vágódeszkára, így kevesebb illóolaj kerül a levegőbe. Azért vegyük figyelembe, hogy a hagyma illó olaja gyógyítja a szemet.

17. Befőttesüveget úgy is kifertőtleníthetünk, hogy félig megtöltjük vízzel, és a fedele nélkül néhány percre a mikróba, a legmagasabb fokozatra betesszük.

18. Magunk is készíthetünk házi ételízesítőt: vegyünk a piacon friss zöldségeket (akár több kilót), majd daráljuk le. Tegyük kifertőtlenített csavaros
üvegekbe, adjunk hozzá sót, ez tartósítani fogja. Felhasználáskor
figyeljünk a az ételhez adott sómennyiségre!

19. Ne táróljuk a kenyeret a hűtőszekrényben lehet, hogy azt hisszük, sokáig
eláll, viszont a tésztája gyorsabban öregszik, szívósodik.

20. Sütés-főzés közben az üresjáratokat mosogatással érdemes kitölteni. Például, amíg a sütőben sül a kenyerünk, elmoshatjuk a keverőtálat/üstöt még frissiben, mielőtt beleköt a tészta, és akkor már csak kirobbantani lehet. Azon felül nem szaporodik fel a mosatlan sem.

21. Ha a palacsintatésztát szénsavas ásványvízzel vagy szódavízzel készítjük cukor és tej nélkül, sokkal könnyebb állagú lesz, nem ragad le, és nem
utolsósorban olcsóbb az előállítása is. Kétszer annyi szénsavas ásványvízzel vagy szódavízzel pedig, még könnyebb és vékonyabb tésztát kapunk,sokkal több palacsinta süthető belőle.

22. A főtt tészta nem áll össze, ha kiszedés előtt egy pohár hideg vizet öntünk
a főzőléhez.

23. A rántott hús sokkal finomabb, ha a panírozásnál a tojásba egy kis sört is öntünk.

24. Ha mézet kell kimérned kanállal, előbb olajozd be a kanalat. Garantáltan lecsusszan róla a méz!

25. A citrom héját nem kell kidobni, míg nem lesz rá szükség, mélyhűtőbe vele! Fagyottan könnyen reszelhető.

26. Hogy a hússzeletek ne fagyjanak össze a mélyhűtőbe, a hússzeletek közé folpackot kell tenni, így nem fagy össze. Felhasználáskor annyi szeletet vesz ki az ember, amennyire éppen szükség van.

27. Tészta, leves, stb. úgy is fagyasztható, hogy egy 1 literes tejes doboz tetejét levágjuk, zacskóval kibéleljük, s ebbe beletesszük a fagyasztani valót. Ha megfagy, ki lehet venni a dobozból, és a téglaalap formájával jól pakolható a fagyasztóban.
http://www.mindenegybenblog.hu/
 
 
0 komment , kategória:  konyhai tudnivalók   
~ Habos- diós ~
  2014-10-27 15:06:04, hétfő
 
 


Hozzávalók:

Tésztához :

- 40 dkg finomliszt
- 1 csomag sütőpor
- 10 dkg porcukor
- 4 db tojássárgája
- 25 dkg margarin

Diós massza:

Diós massza:

- 4 tojásfehérjét kemény habbá verünk, majd beleteszünk 30 dkg porcukrot és 40 dkg diót.

A margarint megolvasztjuk, és a többi hozzávalóval összegyúrjuk.
Lisztezett deszkán kinyújtjuk, egy tepsibe tesszük úgy, hogy a tepsi oldalán is legyen tészta. Megkenjük lekvárral, majd a diós masszát rákanalazzuk, és 160 C°-on megsütjük kb 30- 40 perc alatt.
 
 
0 komment , kategória:  sütemények ,édességek  
Csalán krém házilag, és nincs többé visszér
  2014-10-27 09:24:33, hétfő
 
  Ez a krém nem túl bonyolult, de annál jobb. Nagyon hasznos problémás arcra, és a visszereket is szépen enyhíti. Rozáceára is meg lehet próbálni, hasznos lehet.








A csalán friss is lehet, csak ilyenkor kesztyűben fogjuk meg, mert csíp.
A lényeg, hogy az olaj ellepje a csalánt, ha lehet használjunk magas falú edényt.

Hozzávalók
100 ml olíva olaj
3 nagy marok csalán
20 g méhviasz

Elkészítés
Egy magas falú edényt forró vízbe állítunk, és ebbe rakjuk az apróra vágott csalánt. Ha van régi mák darálónk, akkor használjuk bátran és pépesítsük a friss növényt. Én inkább a frisset ajánlom, de mindig csak a növények új hajtását használjuk, a régi leveleket és szárakat ne szedjük le.

Nagy csalánt nagyon sok helyen találunk vadon. Nem túl bonyolult dolog felismerni, de ha mégse vagyunk biztosak benne húzzuk végig a kezünket rajta, ha csalánra leltünk, azt biztosan érezni fogjuk . Mindig érintetlen helyről gyűjtsük, az utaktól távol, bár ezt szerintem sokan tudjátok. Az olajat a csalánra öntjük és kis lángon folyamatosan lefedve melegítjük, ezt a lehető legtovább de minimum 1 óráig.

Ha túlmelegedne, akkor kicsit vegyük le a lángról, majd mikor kissé kihűlt helyezzük vissza. Ha kész van és sötétzöld olajat kapunk, akkor vagy szűrőpapiron vagy vékony gézen szűrjük át és a méhiasszal együtt melegítsük tovább, míg a viasz fel nem olvad. Ekkor vegyük le a tűzről és habverővel addig keverjük, míg kb. kézmeleg nem lesz. Ezt meggyorsíthatjuk, ha hideg vizes tálba állítjuk. Ha túl híg krémet kapunk , melegítsük újra és tegyünk bele több méhviaszt. Nem feltétlen szükséges hűtőben tartani, de a hideg jobb az érzékeny bőrre.



Forrás:http://www.tudasfaja.com/csalan-krem-hazilag
 
 
0 komment , kategória:  A természet gyógyszertárából  
Fahéjtea, az egészség garantált itala. Íme 3 recept!
  2014-10-26 11:15:48, vasárnap
 
  A fahéj egy Sri Lankán és Dél-Indiában termesztett és őshonos fűszernövény. Számos aktív összetevőt tartalmaz, mint például az illóolajok, tanninok és szénhidrátok. Ismert rákellenes tulajdonságáról, mivel elpusztítja a káros sejteket azelőtt, mielőtt azok a vérbe jutnának.

Jelentősen csökkenti a vércukorszintet, így fogyasztása ajánlott a 2-es típusú cukorbetegek számára is. Csökkenti az inzulinrezisztenciát és a glükózszintet is, így jelentős szerepe van a normális testsúly megőrzésében.

A fajhéjból főzött teának antibakteriális, gyulladáscsökkentő és antioxidáns hatása a legismertebb. De jelentős javulást mutattak ki rendszeres fogyasztása által a tumoros megbetegedések legyőzésében. Emellett pedig kiváló hangulatjavító, erősíti a szervezetet és az immunrendszer védekezőképességét.

Különleges íze miatt a világ számos pontján rendszeresen használják fűszerezés céljából. Ha egy igazán hatékony teát akarunk inni meghűlés esetén, készítsünk fahéjfőzetet. Enyhíti az influenza és megfázás tüneteit, javítja a vérkeringést, felmelegíti a testet és segíti az emésztést. Főleg télen ajánlott fogyasztani, amikor a hőmérséklet csökken, és sokkal többet fázunk.

Narancsos fahéjtea

Hozzávalók: Két teáskanál fekete tea, egy narancs héja, egy fahéjrúd

Elkészítés: A fahéjrudat áztassuk be 600 ml forrásban lévő vízbe, és fedjük le, hagyjuk, hogy álljon benne kb. tíz percig. Majd tegyük hozzá a narancs héját, ezzel is hagyjuk állni 3 percig, majd keverjük hozzá az előzőleg megfőzött fekete teát. Két-három perc után szűrjük le, és igyuk ízesítés nélkül. (A narancs legyen bió)

Menta tea fahéjjal

Hozzávalók: egy teáskanál mentalevél, egy fél rúd fahéj, 250 ml víz.

Elkészítés: Tegyük bele a mentát és a fahéjat a forrásban lévő vízbe, vegyük le a tűzről, majd fedjük le, és hagyjuk 7 percet állni.

Mézes fahéjtea

Egy evőkanál fahéjat főzzünk meg egy liter vízben, hagyjuk állni benne 30 percet, majd szűrjük le, és keverjünk hozzá 2 evőkanál mézet.

A teát ha lefekvés előtt fogyasztjuk, hatásosan tisztítja a szervezetet. A jó emésztés érdekében minden étkezés előtt fogyasszunk belőle egy-egy pohárral.

http://twice.hu/
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító gyyümölcsök,teák,olaj  
Csirkekuglóf, a család kedvence
  2014-10-24 17:36:33, péntek
 
  Ez az ínyencség bizony nem édesség, bár kuglóf. Csakhogy csirkekuglóf, mely főételnek is kiváló, s ha megkóstoljuk,a család egyik kedvenc étele lesz.

Nézzük, milyen egyszerűen és nagyszerűen készíthető el!
Hozzávalók
1 kg csirkemell, 10-15 dkg csirkemell sonka, 20-25 dkg sajt (fele füstölt, fele trappistával csináltam),1 csokor snidling, 20 dkg bacon,8 db tojás,1 db pritamin paprika.
Elkészítése
A kuglóf formát zsírozzuk, zsemlemorzsával megszórjuk és kibéleljük baconnal. A csirkemelleket kockára vagy csíkokra vágjuk, borsozzuk és flekken fűszerrel befűszerezzük. Befűszerezett húsokat rakjunk le egy sorba körben a formába, tegyünk bele reszelt sajtot, üssünk bele 4 tojást, úgy mintha tükörtojást sütnénk. sonkát és snidlinget ( ha nincs megteszi bele a sima hagyma is ),ismét hús, sonka, sajt.

Az utolsó sor sajt kell, hogy legyen, de bármivel variálhatóak az összetevők. A maradék 4 tojást verjük fel villával, öntsük nyakon vele a kuglófot, takarjuk be a kilógó szalonnákkal és 250 fokon 1 - 1 1/2 óra alatt süssük meg. Ha nincs valamelyik hozzávaló helyettesíthető vagy lehagyható. A sajt és a tojás a lényeg, az fogja össze nagyon laktató és finom.
Jó étvágyat hozzá!
http://www.sokszinuvidek.hu/
 
 
0 komment , kategória:  csibehúsos és más szárnyasok  
Szezonális kuriózumok: mustáros meggy, fehér rumos meggy, me
  2014-10-24 17:03:47, péntek
 
  Szezonális kuriózumok: mustáros meggy, fehér rumos meggy, meggysajt


Június van, a kertek ontják a friss gyümölcsöket, zöldségeket. Nálunk sincs ez másként, minden napra jut valami begyűjthető leszedhető. Most a meggy!

termés bőven meghaladja napi fogyasztási szükségleteinket, ezért aztán tartósítunk. Amikor falura költöztünk, megfogadtuk: semmit nem hagyunk veszendőbe menni, amit a kert ad. E gondolat jegyében, aztán naponta bekerül valami a fagyasztóba, szárítóba, üvegbe, zsákocskába. Igyekszem új dolgokat kitalálni, kipróbálni. Így történt ez most is, a meggyszezon kellős közepén. 6 meggyfánk van, ebből kettő az idén hozott először pár szem gyümölcsöt, a többi igencsak bőtermő. Nagyon szeretjük, gyakorlatilag bármilyen formában. A hagyományos fagyasztás, dzsem, szörp, aszalás után még mindig rengeteg volt a friss meggy, így került sor a mustáros meggy, fehér rumban eltett fűszeres meggy, és a meggysajt elkészítésére.

Mustáros meggy
A mustáros meggy eltevési módja Erdélyből származik, tulajdonképpen egy különleges savanyúság.
Elkészítése
3 deci vizet 30 deka cukorral felfőzünk sziruppá, majd 2-3 percre beletesszük az 1 kiló kimagvalt gyümölcsöt és tovább forraljuk. Szűrőkanállal kiszedegetjük a meggyeket és a visszamaradt lébe 10 deka mustárt keverünk. Ezt érdemes gyors mozdulatokkal, habverővel végezni, hogy a mustár ne csomósodjon. Én a hagyományos mustár mellett egy jó evőkanálnyi csípős, magos mustárt is tettem bele. A mustáros szirupot jól kiforraljuk, közben a gyümölcsöket üvegekbe szedjük. A mustáros szirupot rámerjük, lezárjuk az üvegeket és száraz dunsztba tesszük őket. Aki akar, tegyen a szirupba egy kevés tartósítót, bár ezt az eredeti recept elhagyja.

Ősszel-télen sültekhez tálaljuk ezt a pikáns, mustáros meggyet.
Fűszeres, fehér rumos meggy
Tetszés szerinti mennyiségű meggyet nádcukorral rétegezve üvegekbe teszünk, mindegyik tetejére 1-2szem szegfűszeget és 1 darabka fahéjat helyezünk, majd az üvegeket felöntjük fehér rummal. Lezárjuk, és világos helyre tesszük őket, naponta néhányszor felrázzuk, egészen addig, amíg a cukor fel nem oldódik a rumban. Utána végleges helyükre kerülhetnek. Gyümölcssalátákba, süteményekbe kitűnő, de karácsonyi ajándék is lehet belőlük.

Meggysajt
Évről évre nagyon sok az almánk és a körténk. Fűszeres lekvárokat, befőtteket és aszalványokat is készítünk, de múlt évben rábukkantam egy vegyes gyümölcssajt receptre. Rögtön el is készítettem almából és körtéből. Egy, a birsalmasajthoz hasonló, de annál puhább és nagyon aromás valami lett belőle, ami finom önmagában is, de püspökkenyerek, gyümölcskenyerek, kalácsok kihagyhatatlan összetevője lett nálunk.

Ennek nyomán az idén elkészítettem meggyből is ezt a finomságot és nem bántam meg.
Így készül: a kimagozott meggyet feltesszük főni, és ha puha, átpasszírozzuk. Minden kiló péphez 50-60 deka cukrot adunk és visszatesszük a tűzre. Kis lángon, állandóan kevergetve addig főzzük, amíg lekvár sűrűségű pépet kapunk és kistányérra cseppentve, az nem folyik szét. Sütőpapírral leterített tálcára vagy tepsire öntjük és hagyjuk dermedni. Amikor már kemény, derelyevágóval feldaraboljuk és hagyjuk tovább száradni. 1 nap után én beraktam a napkollektoros aszalóba, ahol 2 nap alatt tökéletesen kiszáradt. Porcukorral rétegezve, jól záródó üvegbe vagy kerámia tárolóba tesszük.

Tipp: a főzési szakaszban keverhetünk bele diót, mandulát, esetleg földi mogyorót, akár darálva, akár durvára törve.
A szerző fitoterapeuta.
 
 
0 komment , kategória:  lekvárok-befőzése,szörpök  
Tanuljuk újra nagyanyáink konyhatechnológiáját!
  2014-10-24 16:54:32, péntek
 
  Nem is gondolnánk, hogy nagyanyáink régi, tradicionális konyhatechnológiája milyen gazdag eszköztárral rendelkezik az ételek feldolgozását illetően.

Melyek ezek, és miért érdemes használni őket? Pozitív hozadékuk például, hogy csökken az ételek toxintartalma, mindeközben nő a tápanyagtartalmuk, vagy éppen a szervezetünknek segítenek jobban hasznosítani a táplálékokat azzal, hogy könnyebben emészthetőbbé válnak a feldolgozással.

Erjesztés/fermentálás: ez lehet ecetsavas, tejsavas vagy alkoholos. Az erjesztő mikrobák előre megdolgozzák az ételt, ezért könnyebben emészthetővé válik. Mindamellett új tápanyagok is keletkezhetnek benne (például a B-vitamin tartalma nő), illetve az erjesztés során olyan hasznos baktériumok jelennek meg, amelyek támogatják szerveztünk működését.

Áztatás: az áztatás javítja az emészthetőséget. A gabonafélék áztatása csökkenti a bennük rejlő fitinsavak mennyiségét, így az ásványi anyagok (kalcium, magnézium, vas, cink) felszívódása hatékonyabb lesz, és közben vitamintartalmuk is nő (B-vitamin).

Nixtamalizáció: az eljárás lényege (pl. Dél-Amerikában alkalmazzák), hogy a kukoricát mészben vagy fahamuban (kalcium-hidroxid) áztatják. A folyamat hatására a kukoricát könnyebben emészti meg, a niacint, proteint, valamint a kalciumot pedig hatékonyabban használja fel a szervezet, illetve csökken a fitinsav mennyisége és a káros mikotoxinsav tartalom is.

Porrá zúzás: sokszor a magok külső héja akadályozza a tápanyagok megfelelő felszívódását, ezért döngöléssel (pl. mozsár) leválasztják a magok, gabonák héját. A tápanyag-felszívódást gátló terményrész leválasztása után sokkal jobban tudjuk hasznosítani a bennük lévő tápanyagokat.
Szárítás: eltávolítja a nedvességet, lassítja a baktériumok szaporodását.

Sókezelés: a sóval történő pácolás a sejtektől vizet von el, megöli a mikroorganizmusokat, így tartósít. Emellett hasznos tápanyagok, pl. természetes ízfokozók, glutamátok képződnek, amitől az étel íze sokkal erőteljesebb lesz.
Füstölés: a füstölés során kiszárad a hús, és olyan vegyületek jelennek meg benne, amelyek a hús felszínén antioxidánsként viselkednek, tartósítva ezzel a terméket.
Forrás: tudatosvasarlo.hu



 
 
0 komment , kategória:  konyhai tudnivalók   
Szódabikarbónás víz, a természetes energiaital
  2014-10-24 16:46:36, péntek
 
  Szódabikarbóna: nincs ez máshogy most sem, de az eddigiektől eltérően nem a lakást tisztítjuk vele, hanem megisszuk. Nemcsak kívül tisztít - belül is.

Népi frissítőszerként is használták, már nagyon régen rájöttek, hogy a napfelkeltétől napnyugtáig tartó kemény munkát könnyebb elviselni és fizikailag is bírni, ha szódabikarbónás-ecetes vizet isznak a munkások.

Egy kis erősítő mindig jól jön, így van ez ma is. A sok koffein mellett (de még jobb lenne helyett igyuk természetes energiaitalként szódabikarbónás vizet és teszteljük a szervezetünket.
Kúraszerűen fél évente 1-2 hétig minden nap hajtsd fel az alábbi keveréket (talán legjobb reggel, hisz lendületet ad a naphoz): 4 dl víz, 1 teáskanál szódabikarbóna, kevés ecet vagy citromlé (elhagyható).

Ha nagyon zavar az íze, keverhetsz hozzá pl. mézet, de nem vészes és nem is olyan mennyiség, hogy ne lehetne kibírni azt a pár nyeletet!
Semmiképp ne fogyaszd folyamatosan és túl sokat, mert a gyomrot megviselheti, emelheti a vérnyomást és hasmenést is okozhat. Azonban rendszeres kúraként kis mennyiségben csak jót tehet veled!

Miért fogyasszuk?

Lúgosít
A szódabikarbóna lúgosító hatású, ezért kiegyensúlyozott pH-értéket eredményez. A savasság ugyan megkönnyíti az emésztést, azonban egy lúgosabb pH egészségesebbnek tekinthető, mivel a legtöbb degeneratív betegség savas környezetben fejlődik.
Megelőzhetjük a vesekő kialakulását
A vesék érzékenyek a savas vizeletre, különösen akkor, ha már a vesekövek is kialakultak. Ha szódabikarbónát iszunk, az karbantartja a veséket, így nehezebben alakul ki a vesekő.

Savsemlegesítő
A szódabikarbóna semlegesíti a savat, ezért ha gyomor égéssel küzdünk ajánlott a fogyasztása.
Antiszeptikus
A szódabikarbónának antiszeptikus hatása van, elpusztítja a parazitákat, gombákat, és penészölő. Kiváló száj- és torokfertőtlenítő, megfázás, nátha esetén javasolt a szódabikarbónával való gargarizálás.

Megelőzhetjük a köszvényt
Köszvény esetén megnövekszik a vér húgysavtartalma és húgysavas sók rakódnak le a különböző szövetekben, elsősorban az ízületekben. Mivel a szódabikarbóna egyensúlyban tartja a szervezet pH-értékét, egyes szakemberek javasolják a fogyasztását.
Felveszi a harcot a húgyúti fertőzésekkel
Ha vízzel vesszük be a szódabikarbónát, az kezeli a húgyúti fertőzéseket, mivel csökkenti a vizelet savasságát.

Izomláz csökkentő
Korábban az izomszövetben felszaporodó, majd a véráramba bekerülő tejsavat tették felelőssé az izomláz kialakulásáért. Ugyanis a nagy intenzitású edzés során az izomzat nem kap elég vért és elegendő oxigént sem, így anaerob úton kénytelen energiához jutni. A legújabb kutatások ugyan igyekeznek árnyalni ezt, ám amíg egyértelmű eredményre nem jutnak, addig ezt is érvényesnek kell tekintenünk. A szódabikarbóna savsemlegesítő hatása ez esetben is érvényesül, ezért testedzés közben, vagy rögtön utána vízzel vegyünk be szódát.

Megfázásra is jó?
Kutatások során beigazolódott, hogy a szódabikarbóna 36 órán belül megszüntetheti a megfázás tüneteit.
Keverjünk egy kávéskanál szódabikarbónát, annyi tiszta vízhez, amennyit könnyen meg bírunk inni.
Az első nap 6 adag szódabikarbónás vizet igyunk, az adagokat kétóránként fogyasszuk. A második nap 4, a harmadik nap pedig 2 adagot igyunk, reggel és este.
Mikor ne igyunk szódabikarbónát?
Mivel nagyon gazdag nátriumban, nem javasolt azoknak, akik sómentes diétát követnek, ödémában, májbetegségben, súlyosabb vesebetegségben, vagy magas vérnyomásban szenvednek. Állapotos, szoptatós kismamáknak sem javasolt a fogyasztása, kizárólag akkor, ha az orvos előírja. Ugyanakkor nem javasolt huzamosabb ideig rendszeresen nagy adag szódabikarbónát inni.
Forrás:spórolok és tudnodkell.info




 
 
0 komment , kategória:  A természet gyógyszertárából  
5 meglepő felhasználása az Aszpirinnak
  2014-10-24 16:14:16, péntek
 
  Az aszpirin messze túlhaladja a láz- és fájdalomcsillapítás körét. Sokan tudják, hogy védelmet nyújt a stroke és szívroham ellen, de néhány csodálatos felhasználási módjáról azonban szinte senki sem tud.





Bőrbetegségek kezelése

Egészen az 5. sz.-ig visszamenőleg Hippokratész használta a fájdalom enyhítésére a szalicilsavat, ami az acetilszalicilsav (aszpirin), származéka, és ezt a port egy tűzifa kérgéből tudta kivonni. További kutatások eredményeként a bőrre alkalmazva kezeli az mitesszereket, pattanásokat, bőrpírt, duzzanatokat és még a pikkelysömört is.
Alkalmazása: Törjünk össze 5 db tablettát, oldjuk fel meleg, desztillált vízzel úgy, hogy masszát kapjunk belőle. Ha szeretnénk, tehetünk hozzá egy teáskanál mézet, és kihűlt állapotban alkalmazzuk a bőrfelületen 10 percig.
Korpásodás ellen

A korpásodó, problémás hajra is kiváló gyógyszer, segít az elhalt hámrétegek eltávolításában a fejbőrön.
Alkalmazása: A hajmosásra szánt sampon mennyiségbe törjünk össze 3 db tablettát, masszírozzuk jó alaposan a fejbőrbe, majd 3-5 perc eltelte után alaposan öblítsük le.
Csípések, horzsolások kezelése

Gyulladáscsökkentő hatása miatt nem csak belsőleg, külsőleg is alkalmazhatjuk.
Alkalmazása: A bőrön való kezeléshez hasonlóan készítsük el a masszát.
Foltok eltávolítása

Hihetetlenül hangzik, de összetevőinek köszönhetően képes eltávolítani a foltokat. A nikotin és fű foltokat is képes kiszedni a ruhánkból 15 perc áztatás után.
Alkalmazása: 3 db Aszpirinből meleg vízzel készítsünk masszát, és kenjük be vele a foltot, és hagyjuk állni néhány órát, majd a szokásos módon mossuk ki a ruhát.
Kerti növények csodaszere

Akárcsak az emberekre gyakorolt hatással, a növényekkel szemben is jól működik, megvédi őket ugyanis a gombáktól és kártevőktől. Gyorsabban nőnek majd a növények, és mindvégig egészségesek maradnak majd.
Alkalmazása: Fél liter vízhez törjünk össze 1 szem aszpirint, és ezzel permetezzük meg a növényeket.

Szerző:tudasfaja.com
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyászat  
Aranyosi Ervin ~ Kérés a szülőhöz
  2014-10-24 14:55:10, péntek
 
 

Vigyázz reám! Kicsi vagyok,
egy apró, kis virágszál...
Te kaptad a feladatot,
hogy mindig rám vigyázzál!
Nem azért jöttem én ide,
hogy valóra váltsam álmod!
Nem élhetem az életed,
ha Te nem jól csinálod!

Az életemnek célja van,
s mint apró mag, kikeltem.
A tudás, készség bennem él,
s amint utamra leltem,
megírom én is sorsomat,
vágyam könnyíti léptem,
s ha támogatsz, velem leszel,
tiéd is lesz az érdem.

Mutass példát hát, s lelkesíts,
de óvj meg a világtól.
Ahol kérlek, ott majd segíts,
s olyan is lesz, mi gátol.
Legyél az őrzőangyalom,
de ne légy börtönőröm!
Ha kell, hát engedj szabadon,
segíts a csúcsra törnöm!

Ha kell, szeress és bátoríts,
légy biztos menedékem!
Legyél értékes, drága kincs,
mely megkönnyíti létem!
Legyél tanítóm, mesterem,
ki vezet titkos úton,
segíts az élet lényegét
könnyedén megtanulnom.

Soha ne légy a zsarnokom,
ki gúzsba köti szárnyam!
Legyél vezérlő csillagom,
törj utat félhomályban!
Vigyázz reám! Kicsi vagyok,
a jövőd bennem éled.
Engedd lágyan ömölni rám,
boldog szeretet-fényed...
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
     2/10 oldal   Bejegyzések száma: 98 
2014.09 2014. Október 2014.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 98 db bejegyzés
e év: 1742 db bejegyzés
Összes: 8746 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2284
  • e Hét: 7974
  • e Hónap: 14346
  • e Év: 65137
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.