Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
A krizantén tea a hosszú élet titka
  2014-10-12 14:44:24, vasárnap
 
  Az ázsiai népek között nem ritka, hogy sokan megélik a százéves kort is.
Hogy mi lehet a titkuk?
Az egyik hatásos szerként számon tartott csodaitaluk mindenképpen a krizantém tea - állítja több japán és kínai.
Emellett pedig nagy figyelmet fordítanak a testmozgásra és az egészséges táplálkozásra is.
Kevesen tudják, hogy a sok színben pompázó krizantém nem csak egy dísznövény, hanem számos pozitív egészségügyi hatással is rendelkezik. Kínában például a kávé helyett sokszor krizantémból készült kávét fogyasztanak, hogy megtisztítsák szervezetüket a káros méreganyagoktól. A régi néphit szerint a krizantém egy olyan erős virág, mely képes elviselni a fagyosabb időjárást is, így méltán nevezték a test és lélek gyógyítójának.

Szakértők szerint a krizantém tea erős gyógyító tulajdonsággal rendelkezik, így ajánlott legalább hetente 1-2 alkalommal fogyasztani. Erősíti az immunrendszert,és legalább 8 évvel meghosszabbíthatjuk segítségével az élettartamot. Javítja a tüdő, a máj és a vese működését, segíti a szervezet méregtelenítését, kiváló gyógyír különböző szembetegségek kezelésére is.

A gyógynövényboltokban kapható szárított krizantémvirág-teát a jobb hatás elérése érdekében keverhetjük egy-egy csipet rozmaringgal is. Ha túl keserűnek találjuk a főzet ízét, édesíthetjük egy kevés barna cukorral vagy mézzel.

A kínai és japán orvostudomány szerint a krizantém kiváló szív-és idegrendszer erősítő, erős bőrtisztító és anyagcsere javító hatással rendelkezik. Tartalmaz kalciumot, szelént, magnéziumot, cinket és káliumot nagy mennyiségben.

Tea a veseműködés serkentésére: egy teáskanál krizantém szirmot adjunk egy csésze forrásban levő vízhez, hagyjuk állni lefedve kb. 30 percig. Osszuk két részre ezt az adagot, és fogyasszuk el naponta.

Méregtelenítő: egy teáskanál krizantém szirmot és egy teáskanál hársfavirágot adjunk hozzá 2 csésze forrásban levő vízhez. Forraljuk egy keveset, majd fedjük le, és hagyjuk 20 percig állni. Két részre osztva az adagot, fogyasszuk naponta.

Reumára: egy teáskanál olívaolajat keverjünk el egy fél teáskanál apróra zúzott krizantém szirommal, majd a fájdalmas területet kenjük be jól vele. Fedjük le, tegyük dunsztba, és egy éjszakán át hagyjuk ott állni, majd távolítsuk el a kötést, és mossuk le.

Szemre:
A tradicionális keleti gyógyítók szerint a krizantém virágából főzött tea csillogóvá teszi a szemet, javítja a látást és segít a számítógép okozta szemfájdalom tüneteinek enyhítésében. Külsőleg szemöblítőként is alkalmazható kötőhártya-gyulladásban szenvedőknél.

Gyógynövényként fogyasztható krizantém: (Chrysanthemum morifolium Ramat, Ch. roxburghii Desf., Ch. spatiosum Balley fajok)
Ajánlott bioboltokban szárított formában beszerezni, de otthoni termesztéshez magja itthon is kapható.

Elkészítési javaslat:
1 evőkanál Krizantém virágot forrázzunk le 2-3 dl forró vízzel és hagyjuk állni 5-10 percig.

Ajánlott adagolás: napi 2-3 csésze tea elfogyasztása ajánlott.

Nem szabad krizantém fogyasztani a tuberkulózisos, sclerozis multiplexes vagy különböző májbetegségekkel, depresszióval küzdő vagy orvosi kezelés alatt álló betegeknek.

Forrás: twice.hu, tudnodkell.info
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító gyyümölcsök,teák,olaj  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
2014.09 2014. Október 2014.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 98 db bejegyzés
e év: 1742 db bejegyzés
Összes: 8746 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1168
  • e Hét: 6858
  • e Hónap: 13230
  • e Év: 64021
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.