Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
Részeges Mikulás
  2012-12-01 22:55:20, szombat
 
  Négy lába van Rudolfnak,
mégis botlik olykor.
Télapó is megjárta.
berúgott a bortól.

Azt hitte hogy csipkeszörp,
ivott egy kannával.
Mindjárt össze is kapott,
saját nagyanyjával.

Felmászott a szánjára,
kezében egy ostor.
Megütötte Rudolfot,
rénszarvasát sokszor.

Össze-vissza rángatta
a gyeplőt míg hajtott.
Szánja letért az útról,
s letarolt egy parkot.

Kurjongatott, nótázott,
nem látta hogy hátul
százhúsz csomag kipotyog,
s a friss hóra ráhull.

Így járt jól a sok állat,
erdők-mezők vadja.
Mindegyikük azt hitte,
ajándékba kapja.

Józanodik Télapó,
tépi a szakállát.
Pótolni kell a hiányt,
s állhatja a számlát!

Szuhanics Albert
 
 
0 komment , kategória:  Mikulás  
Füvesember tanácsa
  2012-12-01 19:36:07, szombat
 
  SZABÓ GYURI BÁCSI - BÜKKSZENTKERESZTI FÜVESEMBER TANÁCSAI 5. rész

GERINCSÉRV

A gerincsérvnél az a gond, hogy a két csigolya összecsúszik, hiányzik a síkosító anyag kettőjük közül, és el van meszesedve. Ahogy mondtam fokhagymás almaecettel
be kell kenni, lemosni a meszet róla, utána étkezési zselatint elkészíteni, rákenni, rászárad, lemosni (naponta kétszer legalább), a vékony hártyát nem szabad lemosni, és fekete nadálytő krémmel bekenni, és be fog épülni 6-8 hét múlva a zselatin a két porc közé. És ha kicsi a gerincsérv még vissza is húzódik.

GYOMOR problémák:

Gyomorfekély, nyombélfekély, reflux, nyelőcsőfekély
Mindenképpen az alapbajt kell meggyógyítani. Az alapbaj pedig a gyomorideg, gyomorhurut, a hurutos gyomor rengeteg savat termel, és az felbüfög, rengeteg savat termel és az marja a nyelőcsövet, a számat, a hangszalagjaimat teszi tönkre.

GYOMORÉGÉS:

Étkezésnél, minden falatot legalább 60x meg kell rágni, az íze is ilyenkor jön ki az ételnek. A hurutos gyomor savat termel és ettől ég a gyomor, ennek kiváltó oka a gyomorideg. 6 hétig 1 csapott evőkanál orbáncfű 2 dl. forróvíz, 10 perc állás után minden nap meginni. A savtermelés csökkentésére fehér akácvirág tea.
Lúgosításra fehér árvacsalán tea. A 6 hetes kezelés után 6 hét pihenő és megint lehet kezdeni elölről. 2 naponta meg kell inni 2 dl. vízben feloldott 1 teáskanál szódabikarbónás vizet.

HAJ-növesztő:

Diólevél teával. Bekenni. Hajmosás után a diólevél teát rajta hagyni.

KORPÁS ÉS ZSÍROS HAJ:

3 gr diólevelet le kell forrázni 2 dl vízzel, majd 10 perc után be kell
dörzsölni a megmosott hajba és 10 percig rajta hagyni, majd leöblíteni. Ha nem öblítjük le, akkor a hajhagymákat működésre serkenti és hajnövekedés lesz.
Van egy még jobb: Egy fél citromlé, ugyanannyi tejszínnel és 4-6-8 csepp mandulaolajjal összekeverni és azt beledörzsölni hajmosás után a hajba, és ezt egy fél óra után le kell mosni, mert akkorra a mandulaolaj beszívódik a hajhagymákba, hihetetlenül jó korpásodásra és hajnövekedésre.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Füvesember tanácsa
  2012-12-01 19:29:03, szombat
 
  SZABÓ GYURI BÁCSI - BÜKKSZENTKERESZTI FÜVESEMBER TANÁCSAI 4. rész

EKCÉMA:

A friss útifű levele nagyon jó. Zölden kell szedni, és beledörzsölni az ekcémás helyre, ha száraz már nem használ.

EMÉSZTÉSJAVÍTÁS:

Sav vagy koleszterin gond lehet, nem jól indul az emésztés, de a rágásunkkal van a legtöbb baj. Nem rágunk rendesen.

EPE:

Amikor már probléma van az epénkkel, akkor érdemes a tyúkhúr mellett a veronikát használni.

EPEKŐ:

Minden, este sok retket kell enni, de csak este, mert napközben szinte mérgezi a szervezetet a retek.

A FOGÍNYSORVADÁS -ra két növényt ajánlunk.

Az egyik a diólevél teájával kell ecsetelni a fogínyünket, a másik pedig a fagyalkéreg, de ez egy mérgező növény, csak ecsetelni szabad vele,
kiköpni és utána kimosni a szánkat, viszont hihetetlen jó fogínysorvadásra.

FOGÍNYGYULLADÁS, ÉS SZÁJÖBLÖGETÉSRE A LEGJOBB:

3 gr /egy csapott evőkanál / diólevél 2 dl. felforralt víz, 10 perc állás után beletenni valamilyen kis üvegbe és minden fogmosás után ezzel öblögessünk.

FÜLGYULLADÁS:

Mindenféleképpen azt kell megnézni, hogy jó e az agynak és a fülnek a vérellátása - nyaki ultrahang. Ha ott minden rendben van, azért belül lehet még egy kis elzáródás, szűkülés, vagy egy gyulladás a hallójáraton belül. Kakukkfű teával ki kell mosni, naponta kétszer-háromszor. Fültisztító pálcikára kakukkfűtea, ezzel kitisztítani kétszer-háromszor és a kövirózsának a levét belecseppenteni, egy-két-
három cseppet. Ha a fültőmirigy is be van gyulladva, akkor hátul körömvirág kenőccsel bekenem. Ez általában jól működik. Magának a hallásnak a javítására is jól működik ez a módszer.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Füvesember tanácsa
  2012-12-01 19:27:23, szombat
 
  SZABÓ GYURI BÁCSI - BÜKKSZENTKERESZTI FÜVESEMBER TANÁCSAI 3. rész

Mindenkinek ajánlom! Olvassátok el és adjátok tovább, hogy mindenki tudjon a legnagyobb tudású fitoterapeuta tapasztalatairól!
Különböző betegségek természetes gyógymódjai!

CISZTA, VAGY MIÓMA A PETEFÉSZKEN:

Diólevél tea ½ litert készíteni, ebből 2 dl-t meginni és a maradék 3 dl-rel irrigálni, éjszakára, pedig a megáztatott füvet a hasra tenni és átkötni.

CUKORBETEGSÉG esetén a Béta sejt ellustul, és szinte várja az inzulint.

Megelőzésre:

Szederlevél tea bármennyi, bármikor vagy: kukoricahéj tea
vagy: fehér babhéj tea 1-1 csésze, de ezt ritkán kell inni
Ha már kialakult a cukorbetegség és 6-7 körül van a cukor, akkor 3-4 hónapos olyan diéta, hogy nagyon kevés szénhidrátot szabad enni. Sokat kell mozogni. A cukor legfelső határa 6 mmol.
Fekete áfonya teát kell fogyasztani napi 1 litert, mivel ez inzulinpótló.

CUKORBETEGSÉG:

Nagyon rosszul étkezünk, keveset mozgunk. Maga a mozgás elég ahhoz, hogy ne alakuljon ki a cukorbetegségünk. Nekünk van ez a cukorteánk ( DIABESS ), amit a Országos Gyógyszerészeti Intézet törzskönyvezett már, a patikában kapható.
Ha a cukorbetegség kialakult akkor - epekövesek kivételével - ez a tea kiválóan működik.

CSONTHÁRTYAGYULLADÁS, CSONTBETEGSÉG?

Mindenféle gyulladásra jó a diólevél, és emellett pedig vasat kell etetni - a szederlevélben nagyon sok a vas. Vagy céklát, vagy a fekete ribizlinek a levelét. Vagy magát a fekete ribizlit, vagy magát a fekete szeder gyümölcsöt, és hihetetlen, hogy a diólevél mi mindent tud csinálni. Kívülről - belülről.

CSONTRITKULÁS:

Tyúktojást megmosni, ha kiürítettük a fehérjét és sárgáját, akkor belül van egy vékony hártya, azt ki kell húzni belőle, megszárítani, leőrölni és naponta egy kávéskanállal belekeverni az ételbe.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Füvesember tanácsa
  2012-12-01 19:26:05, szombat
 
  SZABÓ GYURI BÁCSI - BÜKKSZENTKERESZTI FÜVESEMBER TANÁCSAI 2. rész

BÉLRENDSZER:

Amikor a bélrendszerünk nem jól működik, begyulladnak a beleink és ott pang a salak a bélrendszerünkben, a vastagbélben. Érdemes kitisztítani, úgy, hogy csinálunk
egy hashajtást, nem túl erős, egy gyenge hashajtóval. Úgy hívják, hogy gyújtoványfű egy csészével megiszik belőle, az biztos, hogy székletet csinál, és kitisztítja a beleit, két nap is meg lehet csinálni egymás után, még akkor sem száradunk ki. Nagyon lényeges, hogy tiszta legyen a vastagbelünk.
Gyulladásra a diólevél, szintén a diólevél - 6-8-10 héten keresztül iható napi egy csésze. Crohn betegségre is lehet alkalmazni a diólevél teát, korlátlanul egy ideig iható. De Crohn betegségnél megy is a hasa az illetőnek. Amíg a hasa megy, addig a vadsóska vagy lósóska magját kell használni, megenni - megdarálni, megenni úgy a leghatékonyabb. Lehet teát is csinálni belőle. Egy evőkanálnyit kell naponta megenni belőle, egy csészével a diólevéllel meginni és akkor elmúlik.
Csak addig kell használni, amíg a hasunk megy, utána abba kell hagyni.

BŐRRÁKRA:

Diólevél, fehér fagyöngy, bíborhere virág 3-3-3 grammot összekeverünk, csinálunk belőle egy tinktúrát, és ezzel kell kenegetni a rákos szemölcsöt, vagy foltot és teljesen leszárad, majd tünetmentes lesz az ember. Naponta 2 csészét is el kell fogyasztani ebből az italból.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A jellegzetes adventi fűszerek gyógyító hatása
  2012-12-01 19:17:02, szombat
 
 
A mézeskalácsok, apró karácsonyi sütemények fűszereinek jellegzetes illata hozzátartozik az adventi várakozás időszakához. A fahéj, az ánizs, a szegfűszeg és társaik ezenfelül gyógyító hatásúak is lehetnek, ha tudjuk, mire használjuk őket.

Szerecsendió
A szerecsendió fájáról, ami valójában nem is diófa, két fűszerünk is származik: a diónak nevezett mag, és az erről lefejtett, enyhébb aromájú, "szerecsendióvirág"-ként ismert magköpeny. Mézeskalácshoz, aprósüteményekhez, halas, zöldséges ételekhez használhatjuk.
Gyógyhatása: gyomorpanaszok enyhítője, mérsékli a savtúltengést, segíti az emésztést, olaja reumás panaszokra hatásos.
Tipp: egészben vásároljuk, és a szükséges mennyiséget frissen reszelve használjuk.

Csillagánizs
Aromája az ánizshoz hasonló, de összetettebb annál. Pikáns sültekhez, édességekhez, gyümölcsökhöz és lekvárokhoz használják.
Gyógyhatása: illóolaját használják reumás panaszok enyhítésére, de az egyszerű ánizshoz hasonlóan étvágyjavító, emésztést segítő hatása is van.
Tipp: rendkívül dekoratív, karácsonyi díszek készítésénél használhatjuk.

Koriander
Kissé csípős íze a narancsra, a fahéjra és a szerecsendióra is emlékeztet. Tipikus kenyér- és mézeskalácsfűszer. Illik sültekhez, pácokba, káposztás ételekhez.
Gyógyhatása: gyomorrontás, teltségérzés ellen hat, baktérium- és gombaölő hatású.
Tipp: fájdalomcsillapító italhoz 6 dl vízben 10 percig főzzünk 2 kk. koriandermagot, 5 szem szegfűszeget és 1 kk. csilit, szükség esetén fél csészényivel fogyasszunk belőle.

Gyömbér
Erős, édeskés aromájú fűszer. Jó aprósütemények, kompótok, ázsiai ételek fűszerezésére, tea és gyömbérsör is készülhet belőle.
Gyógyhatása: megfázásos betegségekben hatásos, erősíti a gyomrot, étvágygerjesztő, memóriajavító.
Tipp: egy körömnyi friss gyömbér rágcsálása enyhíti az utazáskor fellépő rosszullétet.

Kardamom
Édeskés, csípősen fűszeres, erős aromájú ízesítő. Indiában a fűszerek királynője. Puncshoz, darált húsokhoz, zöldséges ételekhez is illik.
Gyógyhatása: gyomorerősítő, emésztésserkentő. Javítja az étvágyat és megakadályozza a felfúvódást.
Tipp: héjában hagyva, jól záródó üvegedényben tárolva korlátlan ideig megőrzi aromáját.

Ánizs
Édeskés, jellegzetes aromájú fűszer. Süteményhez, kompóthoz használjuk, vöröskáposzta vagy céklasaláta ízesítőjeként is finom.
Gyógyhatása: emésztést serkentő, szélhajtó, étvágyjavító, tejszaporító, nyálkaoldó.
Tipp: jótékony hatását úgy is élvezhetjük, ha olaját kockacukorra cseppentve fogyasztjuk.

Szegfűszeg
Az apró szegecskék tulajdonképpen a szegfűfa ki nem nyílott virágának bimbói. Illata, íze rendkívül intenzív, egyszerre csípős és édeskés. Fűszerezhetünk vele vöröskáposztát, puncsot, forralt bort, kompótot, és a mézeskalácsból sem szabad kihagyni.
Gyógyhatása: a szegfűszegolaj helyi fájdalomcsillapító, érzéstelenítő és fertőtlenítőszer. Hurutoldó, szélhajtó.
Tipp: óvatosan adagoljuk, gyakran egyetlen szem is elég az ételbe, italba.

Szegfűbors
Aromája a szerecsendióra, a fahéjra és a borsra emlékeztető, pikáns, csípősen fűszeres. Használhatjuk levesek, húsételek, öntetek és pástétomok ízesítésére is.
Gyógyhatása: serkenti a nyálelválasztást, a népi gyógyászat ízületi gyulladásokra is ajánlja borogatás formájában.
Tipp: keverjünk a színes borsok közé néhány szemet belőle, így együtt darálva, őrölve, különleges ízű fűszerkeveréket nyerhetünk.

Fahéj
Volt idő, amikor az aranynál is értékesebbnek számított az elsősorban édességek, péksütemények és kompótok ízesítésére használt fűszer, ami a puncsból és a forralt borból is nélkülözhetetlen.
Gyógyhatása: emésztésserkentő, étvágyjavító, gyomorerősítő, vérzéscsillapító, hurutok ellen is hatásos.
Tipp: azt tartják, hogy a fahéjolaj illata vigasztaló, melegítő hatású, ha bánat ér vagy magányosnak érezzük magunkat, tegyünk az aromamécsesbe pár cseppet belőle.

Vanília
Egy trópusi orchideafaj maghüvelye. A friss fűszer magas nedvességtartalmú, hajlékony. Édességek, krémek, italok ízesítője.
Gyógyhatása: élénkítő, kedélyjavító. Dél-Amerikában a férfiasság fokozására tequilába keverik. Serkenti az emésztést.
Tipp: egy üveg jó minőségű vodkába áztassunk be 10 felhasított hüvelyű vaníliát, majd 3-4 hétig sötét helyen érleljük. A vaníliakivonatból egy teáskanálnyi helyettesít egy rúd vaníliát.

Borókabogyó
Kékesfekete, illatos, erősen aromás bogyói csípősek, édeskésen kesernyések. Sültek, szárnyasok, vadételek, pácok, mártások fűszerezésére használhatjuk.
Gyógyhatása: étvágyjavító, vizelethajtó, vese- és epekőoldó, köszvény és csúz ellen is jó hatású. Olaja fertőtlenítő, méregtelenítő, stresszoldó.
Tipp: reuma ellen hatásos lehet a borókabogyó-kúra, ehhez azonban az esetleges mellékhatások miatt mindenképpen kérje fitoterapeuta tanácsát.

Sáfrány
Aromás illatú, kesernyés ízű fűszer, amelynek néhány apró szála is aranysárgára festi az ételt. Elsősorban levesek, mártások, kenyérfélék, tészták színezésére, ízesítésére használhatjuk.
Gyógyhatása: véd a szívinfarktus ellen, mivel csökkenti a koleszterinszintet. Hatásos lehet magas vérnyomás kezelésére is.
Tipp: készíthetünk belőle ételfestéket, ha 1 g sáfrányt 1dl 70 fokos alkoholban egy hétig érlelünk, majd leszűrjük. Jól záródó üvegben, sötét helyen tároljuk. (Forrás: Blikk.hu)
 
 
0 komment , kategória:  Egészség,életmód  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
2012.11 2012. December 2013.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 87 db bejegyzés
e év: 1201 db bejegyzés
Összes: 8746 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2547
  • e Hét: 8237
  • e Hónap: 14609
  • e Év: 65400
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.