Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
Könnyű karácsonyi ételek cukorbetegeknek
  2012-12-06 08:58:06, csütörtök
 
  A karácsony nem a diétás időszak az életünkben. Még a legelszántabb fogyókúrázók is engedélyeznek ilyenkor maguknak egy-egy szelet rántott húst vagy karácsonyi bejglit.


A cukorbetegeknek sem karácsonykor kell a cukorszintjüket 4-5 értékkel lejjebb vinni. Nyugodtan -vétkezhetnek- egy picit, de persze csak picit. A három-négynapos dőzsölést felejtsék el, egyébként is lehet nagyon finom fogásokat készíteni a helyes étkezés jegyében.

Fontos, hogy ügyeljenek a nagyobb étkezések után a megfelelő mozgásra. Hogy elégessék a kalóriákat, sétáljanak, kocogjanak, táncoljanak otthon valami vérpezsdítő zenére-amitől a kedvük is jobb lesz.

Az alkoholfogyasztással is vigyázni kell, ugyanis a cukortartalmú alkoholos italok (likőr, pezsgő, édes borok) növelik a vércukor szintjét, tehát ezért nem ajánlottak. A cukrot nem tartalmazó alkoholos italoknál (pálinka, vodka) viszont éppen az a veszély, hogy túlságosan leviszik a cukorszintet és hipoglikémiát okozhatnak, ezért melléjük mindig enni kell egy kevés szénhidrátot tartalmazó ételt.

Néhány olyan receptet írunk itt le, melyekkel meglephetik a családot, kényeztethetik saját magukat és méltó módon megülhetik karácsony ünnepét. Egy részük citrommal készül azért, mert a citrom csökkenti a koleszterin szintjét, serkenti a vérkeringést, könnyíti az emésztést, erősíti az immunrendszert és tonizál, tehát mindenkinek - így a cukorbetegeknek is - nagyon jó.



Zsályás sütőtök leves

Hozzávalók:

- kb. 600 g sütőtök

- 2 evőkanál vaj

- 2 evőkanál oliva olaj

- só, bors, friss vagy szárított zsályalevél

- 2-3 liter húsleves (vagy ugyanennyi víz + 4 db húsleveskocka)

- 4 evőkanál parmezán sajt

- néhány levél friss rukkola saláta

A sütőtököt meghámozzuk, felkockázzuk majd a vaj és az olaj keverékén megpirítjuk. Megszórjuk a zsályával (ha friss apróra tépjük). Sózzuk, borsozzuk és felöntjük a levessel. Puhára főzzük, ami kb. 30-40 perc.Összeturmixoljuk. Tálaláskor megszórjuk a parmezánnal, rukkola salátával. Ha a napi szénhidrát bevitel engedi néhány kocka pirított barna kenyeret is szórhatunk a tetejére.



Citromos csirke

Hozzávalók:

- 1 csirke

- 2 citrom

- 4 evőkanál olaj

- 3 dl tyúkhúsleves

- 2 kisebb hagyma

- tetszés szerint fűszerek (pl. kakukkfű, bazsalikom, majoránna)

- só és bors

A hagymát finomra vágjuk és megpirítjuk a forró olajban, hogy halványsárga színe legyen. A megmosott, darabokra vágott csirkét hozzáadjuk és addig pároljuk, míg a hús picit megpirul. Beletesszük a karikára vágott citromokat, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a fűszerekkel, felöntjük a húslevessel és közepes hőmérsékleten, lefedve pároljuk kb. 1 órán keresztül, vagy amíg puha nem lesz. Párolt barna rizs körettel kínáljuk.



Citromkrém (flan)

Hozzávalók:

- 5 nagy tojás

- 75 g édesítőszer

- 1 citrom leve és reszelt héja

- 10 g vanília kivonat

- 5 dl sovány tej

A sütőt előmelegítjük 180 °-ra. A tojásokat, édesítőszert, citromlevet és héját, a vaníliát és a tejet összeturmixoljuk. Az így készült krémet formákba öntjük, majd vízfürdőbe tesszük (egy hőálló edényt félig megtöltünk vízzel és ebbe állítjuk a kis formákat) majd betoljuk a sütőbe kb. félórára. Ha a beleszúrt kés vagy fogpiszkáló tisztán jön ki, akkor kivesszük a sütőből és kihűlve fogyasztjuk.

Nem kell lemondani a karácsonyi bejgliről sem, édesítőszerrel az is elkészíthető. Ettől függetlenül a dió, mák és liszt miatt ezt is csak mértékkel szabad fogyasztani.

Bejgli cukorbetegeknek

Hozzávalók:

- fél kg liszt

- 15 dkg vaj

- 2 dkg élesztő

- 2 db tojás

- 3 dkg édesítőszer

- 4 dl sovány tej

- 1 csipet só

Az élesztőt kevés langyos tejben megfuttatjuk. A liszthez hozzáadjuk a tejben elkevert tojásokat és az olvasztott vajat, beletesszük a cukorpótlót és a tejben megfuttatott élesztőt. Jól összegyúrjuk, majd szobahőmérsékleten kelesztjük.A tésztából 4 cipót készítünk, kinyújtjuk és megkenjük őket úgy, hogy a tészta szélén egy-egy két centis rész üres maradjon. Kettőre diós, kettőre mákos töltelék kerüljön. Rúd alakúra hajtjuk, a tepsibe tesszük, letakarjuk tiszta konyharuhával és újra kelesztjük kb. még egy félóráig. Utána megszurkáljuk és a tetejét megkenjük tojássárgájával. Hideg sütőbe toljuk, hogy a sütő melegedése közben is tudjon még kelni a tészta. Kb. 40 percig sütjük 180 °-on.

Diós töltelék:

25 dkg darált dió, 6 dkg cukorpótló, 5 dkg mazsola, 1 dl sovány tej. A tejet a cukorpótlóval felforraljuk, hozzáadjuk a darált diót és a megmosott mazsolát. Jól összekeverjük, levesszük a tűzről, és ha már kihűlt, egy citrom héját belereszeljük, hozzáadunk egy kávéskanál rumot vagy pár csepp rumaromát és megkenjük vele a tésztát.

Mákos töltelék:

25 dkg darált mák, 7 dkg cukorpótló, 5 dkg mazsola, 1 citrom reszelt héja, 1 dl sovány tej. Ugyanúgy készítjük, mint a diós tölteléket

Végezetül ne feledjék, a karácsony ünnepe nem elsősorban az evésről szól, hanem a családról, a pihenésről, a csendes önmagunkba fordulásról. Ehhez kívánunk szép adventi napokat és jó egészséget!
 
 
0 komment , kategória:  Diétásak  
Gyors méregtelenítés
  2012-12-06 08:48:19, csütörtök
 
  HATÉKONY ÉS GYORS MÉREGTELENÍTÉS NAPI 15 PERCBEN:

Ez egy olyan módszer, ami nem igényel különösebb befektetést, mindössze reggelente 15 percet. De mindjárt meglátod, megéri!

Az olajrágást elsőként Dr. F. Karacs orosz rákkutató és biológus
mutatta be...
Testünkben baktériumok és vírusok egész garmadája tenyészik, melyek veszélyesek lehetnek a szervezetünkre, és amelyeket természetesen nem tudunk eltávolítani.

Az olajos öblítés kioldja a mérgeket a száj nyálkahártyájából, sőt, nemcsak betegségek megelőzésére szolgál, hanem segít az olyan akut és krónikus panaszoknál is, mint pl. a légcsőhurut, a bélbetegségek és veseproblémák.

Tehermentesíti a szívet, vitalizálja a szöveteket, a szerveket és a sejteket!

-- AMIRE SZÜKSÉGED VAN, az mindössze egy evőkanálnyi hidegen sajtolt (fontos, hogy ez legyen!) napraforgóolaj vagy olívaolaj. Reggelente fogmosás előtt 15 percig zubogtasd, szívogasd, ,,rágd" a szádban.

Az olaj egyre hígabb, majd fehér lesz. Mivel tele van méreganyaggal, a legjobb, ha a wc-be köpöd a negyedóra letelte után. Ezután öblíts meleg vízzel, majd moss fogat.

-- AMIRE FIGYELJ: az olajat lenyelni, gargalizálni vele tilos, mert tele van baktériummal és vírussal és káros anyagokkal. Ha 4 héten keresztül minden reggel elvégzed, nemcsak a fogaid és az ínyed lesznek egészségesebbek!
------
forrás: http://mannaszappan.hu/
 
 
0 komment , kategória:  Egészség,életmód  
Fejfájás
  2012-12-06 08:44:18, csütörtök
 
  FEJFÁJÁS? ÍGY KEZELD!
*******************

A fejfájás nem betegség, hanem tünet, amely sokféle betegséget jelezhet. Bár hajlamosak vagyunk azonnal az orvosságos szekrényhez fordulni, ha fáj a fejünk, a legtöbbször nincs
szükség fájdalomcsillapító beszedésére. Számtalan olyan, évtizedek óta bevált otthoni gyógyír létezik, amely gyorsan, kíméletesen és tartósan segít.
Sok minden válthat ki fejfájást, például stressz, kimerültség, időjárás-változás, alacsony vérnyomás, megfázás és lelki bajok. A fejbőr izmainak feszülése okozta tenziós fejfájás hátterében gyakran a nyaki és a vállizmok görcse áll - ezen segít az akupresszúra.
A migrénes fejfájás ritkább, jellemzői közé tartozik a féloldali lüktető fájdalom, a fény és a zaj kerülése, a hányás, a látási zavarok és esetleg idegrendszeri tünetek. Arra hajlamosaknál élelmiszerek is kiválthatják, például az alkohol (vörösbor), a kávé és a sajt fogyasztása, az ízfokozó glutamát, de ezenkívül a kialvatlanság, a stressz és hormonális hatások is. Ha hosszabb ideig rendszeresen szenved megmagyarázhatatlan fejfájástól, okvetlenül forduljon orvoshoz.

Akupresszúra

1. Masszírozza 1 percig gyengéden mutatóujjával a szemöldöke külső végétől másfél ujjnyira, kissé alatta jól kitapintható mélyedést az óramutató járásával megegyező, körkörös mozdulatokkal.
2. Ezután ujjbegyével masszírozza 1 percig a gyűrűsujja középső ízületének a kisujj felé eső oldalát az óramutató járásával megegyező irányú mozdulatokkal.

Házi szerek

Feküdjön le néhány percre, és borogassa a homlokát jégtömlővel.
Dörzsölje be a halántékát, a homlokát és a tarkóját néhány csepp citromfű-eszenciával, borsmenta-, szegfű- vagy rozmaringolajjal (nem ajánlott bőrgyulladás esetén és 2 évesnél fiatalabb gyerekeknek).
Helyezzen a halántékára citromhéjat. A belső fele érje a bőrét úgy, hogy felhelyezés előtt távolítsa el a belső fehér héjat.
Egy pamutkendőre csepegtesse lándzsás útifű frissen kipréselt levét, és mint egy homlokpánttal, kösse vele körül a fejét.
Borogassa a tarkóját pamutkendőbe csomagolt meleg lenmaggal, apróra vágott hagymával (mindkettőt felmelegítheti mikrohullámú sütőben) vagy szétnyomkodott forró főtt burgonyával. Addig tartsa a nyakán a borogatást, amíg ki nem hűl.
Erős vagy gyakori fejfájás kezelésére ajánlott a hideg túró vagy a frissen reszelt torma. Készítsen belőlük borogatást, amelyet a tarkójára helyez.
Heves, hirtelen fellépő fejfájás esetén segít a fokozatosan felmelegített lábfürdő. Kezdje 30-32 °C-os vízzel, majd fokozatosan adjon hozzá forró vizet egészen addig, amíg a fürdő hőmérséklete el nem éri a 40 °C-ot. A kezelés kb. 15 percig tartson.
A fehér fűz kérgéből frissen főzött tea acetil-szalicilsav nevű vegyületet tartalmaz, amely a szalicin származéka. Az acetil-szalicilsav számos fájdalomcsillapító orvosság egyik hatóanyaga. Nagyanyáink receptje igen egyszerű: tegyen 1 kiskanálnyi fehérfűzkérget 2,5 dl hideg vízbe, forralja fel, főzze rövid ideig, majd 5 perc állás után szűrje le. Lassan kortyolgatva igyon meg belőle napjában több csészével.
A fejfájás első jelére rágjon el 10 szem cukrozott mandulát. Csak azután nyelje le, hogy jól megrágta.
Migrénes roham közeledtét érezve feküdjön le csendes, besötétített szobában.
Forrás: www.rd.hu
 
 
0 komment , kategória:  Egészség,életmód  
Füvesember tanácsa
  2012-12-06 08:40:55, csütörtök
 
  SZABÓ GYURI BÁCSI - BÜKKSZENTKERESZTI FÜVESEMBER TANÁCSAI 14. rész

VÉRNYOMÁS:

Mindenképpen kezelni kell a vérnyomásunkat és a szívünk működését is segíteni kell. Nagyon jó gyógynövények vannak a szív és vérnyomás működésére is. Talán a
leghatékonyabb erre a galagonya virágos hajtása. Vérnyomást csökkent, szívritmust szabályoz, szívideget nyugtat, érelmeszesedés ellen jó, a koszorúeret nagyon jól kitisztítja és a szív és erek inait rugalmasan tartja.
Ez utóbbi nagyon lényeges. A virágos ág és a termés között az a különbség, hogy a virágos ágban van szívideg nyugtató, a termésben nincs. A termésben viszont a magját ha megtörjük, akkor vérhígító van benne, tehát lehet sűrűvérűség ellen is használni. Érdemes használni, nagyon jó gyógynövény. A másik a fehér fagyöngy levele és az ága. A fagyöngy vérnyomás szabályozó, hideg vízben kell áztatni.
Azok az anyukák, nők, akiknek nem sikerül a baba, azoknak is tessék a fagyöngyöt használni. Az egész mirigyrendszerünkre is jó a fagyöngy, és korlátlan ideig iható.

MAGAS VÉRNYOMÁS:

Vagy a vesétől, vagy a szívtől, vagy a koleszterintől van. Ha a vesétől van / ezt orvos állapítja meg, hogy jó-e a vesénk /, akkor a vízhajtásnál leírt teákat kell iszogatni naponta 2 csészével. Ha a szívvel van a gond / orvos /, akkor a galagonya virágos hajtásából készült tehát kell naponta 2 csészével fogyasztani, a szívizmokat rugalmasan tartja, a szívritmust, pedig szabályozza.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Füvesember tanácsa
  2012-12-06 08:37:18, csütörtök
 
  SZABÓ GYURI BÁCSI - BÜKKSZENTKERESZTI FÜVESEMBER TANÁCSAI 13. rész

TYÚKSZEM:

Maria Treben a fekete nadálytő tinktúráját ajánlja.

VASHIÁNY:

Szederlevélből készült tea a legjobb.

VESE:

A vesénk működését is segíteni kell. Mivel méregtelenítő szervünk egyike, és a verejtékmirigyünket alig használjuk, ( elfojtjuk dezodorral, különösen a hónunk alatt, ) ezért próbálja a vese átvenni a szerepét. Ha a vesénk nem dolgozik rendesen, akkor a méreganyag lerakódik az ízületekben. Vesét működteti, tehát vízhajtó: a bodzavirág tea, aranyvesszőfű, nyírfalevél / még vesekő esetén is hatásos napi 1 csésze fogyasztása esetén / tejoltógalaj, csalántea / de csak 6 hétig lehet inni, majd 6 hét pihenő után újabb 6 hét /.
A vese működtetésére legegyszerűbb gyógynövény a bodza virág, amit nátha teának hívunk. Nemcsak köhögést és lázat csillapít, hanem izzaszt is, és az izzadás már önmagában is tisztítja a szervezetünket, és a vesénk működését is segíti, ezáltal hamarabb kitakarodik belőlünk az a sok szemét, amit megeszünk. Nagyon jó ízű a teája, érdemes időnként inni belőle. Korlátlan ideig iható.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Angyalok
  2012-12-06 08:08:56, csütörtök
 
 
Az angyalok várnak rád, még ha nem is hiszed
Csak pihenj meg egy percre, visszaadják hited
Angyalok vigyázzák, minden egyes lépted
Annyira szeretnek, ők meghalnának érted

Az angyalok sírnak is, zokognak lelkedért
De van, hogy táncrapedül, az Isten testvéreként
Az angyalok mosolya, szíved felderíti
Bánatos szívedet, a mennyekbe repíti...

Angyalok jöjjetek, mindenki rátok vár!
Az élet iskolája, zordabb az álmoknál...
Angyali seregem, hadd álmodjunk véled!
Hadd teljen reményben, ez a nehéz élet

Az angyalok éreznek, szívüknek tájékán
Átemelnek téged, lelkednek sóhaján
Minden érző lénynek, van egy szép angyala
Angyali örökség, a lelked jó irgalma

Keresed angyalod, folyton szüntelenül
Szíved várakozva, könnyezik legbelül
Úgy érzed, sok napon, minden élő elhagy
De folyton elfelejted, az angyal,...Te magad vagy...

 
 
0 komment , kategória:   Hit és vallás- versek,idézete  
Köszönettel
  2012-12-06 07:56:29, csütörtök
 
 
Bénák a szavak,
Tétova vagyok,
Hogy mondhatnám el,
Amit nem tudhatok?

Szívemben hála,
Lelkemben béke,
Velem van az ÚR,
Velem mindörökre.

Köszönöm Neked,
Hogy megmentettél,
A reménytelenségből
Fényedre vezettél.

Mindenható Jézus,
Áldott legyen neved,
Amíg csak élek,
Együtt leszek Veled.

Agnus Dei
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Várjad Jézust!
  2012-12-06 07:53:38, csütörtök
 
 
Várjad Jézust, Ádvent népe,
reménységgel nézz az égre!
Jövetele nem kétséges,
készül már a dicsőséges
Jézus Krisztus, Isten Fia,
ezt hirdeti a Biblia!
Minden táján a világnak,
Rá: - régóta - sokan várnak.
Lassan már kétezer éve,
hittel néznek fel az égre.
Onnan várják a nagy Királyt,
fényben, Isten dicső Fiát!
Várja, menyasszonyi népe,
mert ígérte: eljön érte!
Ha indulást üt az óra,
nagy égi harsonaszóra,
év elején, vagy év végén?
Fényes angyalsereg élén,
fehér lovon, nagy hirtelen,
Jézus, vágtatva meg jelen!
S mind az, aki üdvöt kapott,
meg látja azt a nagy napot.
Az ígéret, beteljesül,
Jézus, népével egyesül!
Ám nem szürke földi téren?
Hanem fent a levegőben!
Haza viszi szíve párját,
vérén váltott szép aráját!

Várjad Jézust, Ádvent népe,
Istennek adj hálát, érte.
Ki Őt, türelmesen várja,
eljön érte nemsokára!

Pecznyík Pál
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
2012.11 2012. December 2013.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 87 db bejegyzés
e év: 1201 db bejegyzés
Összes: 8746 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1031
  • e Hét: 6721
  • e Hónap: 13093
  • e Év: 63884
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.